Lodding Linoleum

Hvordan å lodde linoleum - muligheter og måter

Linoleum på gulvet - en populær løsning i det indre av leiligheter og hus. En rekke mønstre og størrelser (web bredde) gjør det mulig å lage vakker og slitesterk sømløs gulvet i rommet nesten alle områder.

Men noen ganger, på grunn av komplekse konfigurasjon av rommet eller store rommet området er nødvendig stykovanie (ett eller flere ledd). I dette tilfelle er det nødvendig å vite hvordan man skal lodde linoleum, slik at fragmentene var usynlig dokking sted, og kantene er godt festet til hverandre.

Tre grunnleggende fremgangsmåter for lodding linoleum

Produsenter produserer et stort utvalg av linoleum med ulike egenskaper (brennbarhet, holdbarhet, varme og lyd ledningsevne), men det viktigste delingen skjer etter kategori:

Valg av metode avhenger av vedheft belegg typer, finansiell kapasitet, tilgjengelighet av nødvendige verktøy:

 1. Forbindelsesfuger bruker electrosoldering - brukes til kategorien linoleum "B".
 2. Kaldsveising - anvendes den vanligste metoden for alle typer av linoleum (K, P, B).
 3. Lodding av linoleum varm metode - blir brukt for kommersiell karakter belegg.

Merk: electrosolderers brukes i hjemmet for små docking områder, for å oppnå en sterk og estetisk søm med denne metoden vanskelig.

Sveising loddebolt: et alternativ for DIY

Technology består i det faktum at oppvarmede tuppen verktøyet smelter de lave belegg kanter som sammen danner en enhet og herder etter avkjøling (leses som: "How to kobles til hverandre på riktig måte linoleum"). For å oppnå en vakker søm trenger nøyaktig skjæring. Det er også nødvendig å fremstille en loddebolt for linoleum: spissen er bøyd i en vinkel på 90 °, og polert stinger skarphet (kant ikke er tykkere enn 0,2 mm).

 • Hvis leddet er ikke fabrikken roll kanten, deretter utføre prirezku av "overlapping".
 • Forvarm loddespissen forsiktig lede langs sømmen, slik at kantene jevnt myknet.
 • Da sømmen valses med en valse.

Spike linoleum hjemme med hjelp av en loddebolt blir brukt mindre og mindre ettersom ikke alle moderne typer gulv, også forbruker klassen er lett nok til å mykne. Styrken av slike skjøter er også liten.

Fremgangsmåten er så kalt fordi piggen linoleum skjer uten eksponering for høye temperaturer, og ved hjelp av spesielle formuleringer - "A" klebemiddel eller "C". Kjemisk smelter kanter med påfølgende herding gir en sterk og varig resultat.

Utvalget avhenger av typen klebemiddel søm bredde:

 • Adhesive "A" har en flytende konsistens. Den brukes for sveising av plater med en minimumsavstand som lett trenger inn i perfekte add på leddene.
 • Sammensetningen av "C" mer tett, blir det brukt hvor brede fuger på grunn av dårlig kvalitet prirezki. For å reparere det gamle belegg blir også brukt lim "C" - innpakket sømmer frynsete kanter krever et fast grep, og stor avstand som følge av deformering av belegget er godt fylt med en tett masse som stivner, blir til en fast forbindelsessjikt. Se også: "Hva slags lim for linoleum velge."

Før begynnelsen av loddearbeidsflate blir renset for støv og fuktighet.

Loddeskjøter linoleum klebemiddel "A" i den følgende rekkefølge:

 • I en ren, tørr slaktet butt lim maskeringstape - skjøten ligger i midten av båndet.
 • Kontor kniv nøye kutte tapen, ledende blad strengt langs sømmen. Til bladet er ikke "mistet sin måte", det er nedsenket i linoleum søm som ikke vil forlate bladet til side.
 • Klebemidlet er ekstrudert fra røret inn i fugen ved å injisere nål-lignende spiss og jevnt å bevege den langs hele lengden av skjøten. Sporet av lim på båndoverflaten klebemidlet må ikke være bredere enn i 3 - 4 mm - i dette tilfelle limet får tilstrekkelig kvalitet for piggene vil ikke overkjørt klebemiddel.
 • Etter 15 - 20 minutter av båndet er fjernet.

Noen limet produsenter har lovet at etter 30 minutter limet helt stivner og overflaten er klar til bruk. Men det er bedre å gjøre lukkerhastigheten 1 -2 timer.

Merk: sammensetningen av et par inneholde giftige stoffer, så før lodding linoleum, skal bære beskyttelses utstyr (gummihansker, respirator), ta vare på rommet ventilasjon (åpne et vindu).

linoleum lim lodding teknologi «B» er lik:

 • Tørket og avstøves felles.
 • Hvis kantene på tilstøtende ark viklet opp, som skjer ved reparasjon av belegg i tilfelle sprekking av de gamle masker og bølger på overflaten av linoleum, klebet de til den dobbeltsidige tapen avrettingsmasse eller lim for linoleum.
 • Søm fylt med lim til hele bredden av sømmen. Etter at limet har tørket overflaten er klar for drift.

kaldsveising - det beste alternativet for tilkoblings leddene i hjemmet, er denne varianten økonomisk og krever ikke spesielle ferdigheter. En spesiell fordel ved fremgangsmåten: den kan brukes for tetning av skjøter av en hvilken som helst form. For eksempel, for en kompleks design for reguleringsplan lokaler linoleum forskjellige farger, stykuya sin sikksakk, avrundet eller juletreet loop. Se også: "sveisesømmer av linoleum - fordeler og ulemper måter."

Varme sveising brukes for hardt Linoleum klasse. I store industri- eller kontormiljø uten skjøting lange strimler ikke kan gjøre. For denne metoden krever et spesialverktøy - hårføner for lodding linoleum.

Denne enheten med en spesiell dyse for filler snor - PVC-ledning som i løpet av passasjen gjennom dysen verktøyet oppvarmes og forbinder tilstøtende kanter. Fremgangsmåten tilveiebringer en sterk forbindelse, men krever omhyggelig forbehandling og etterfølgende etterbehandling av leddet til de ønskede estetikk.

 • Lagte baner. Etter at den nødvendige eksponering (2 - 3 dager) kommersiell linoleum på store områder klebet til gulvet på tvers av planet til gulv eller i leddene. Siden lodde linoleum legges flytende metoden er vanskelig: leddene vil flytte fra mekanisk påkjenning under trening.
 • Etter tørking av limet i sømmene kuttet spordybde på 2/3 av tykkelsen av linoleum og bredde som er litt mindre enn diameteren til fyllstoffet ledningen.
 • Rens ledd fremstilt av skrap og støv med en støvsuger.
 • Klippe ledningen ønsket lengde og legge det til slutt additiv tørketrommel.
 • Dysen tørketrommel er langs sporet. Varm luft varmer snoren kanter og som passer inn i et spor av munnstykket når det beveger seg langs sømmen.
 • Uten å vente for fullstendig avkjølingen av sveisen, skjære av den utstikkende del av fyll ledningen.
 • Etter herding, sveise overflateruhet eller små splinter fjernes ved sliping.

Varme sveising er bedre å invitere fagfolk som lodde linoleum hjemme selv for hardt. Det trenger ikke bare hår, men også en rekke profesjonelle verktøy (cutter, kniv formet) at sømmen er sterk og vakker.

Det er spesielt viktig å bruke et profesjonelt verktøy, hvis filler ledningen på fargen ikke samsvarer med gulv. Ujevn søm ødelegge alle de visuelle detaljer, basert på kontrasten i farger og stoffkanten.

Dermed kald sveising - det beste alternativet for lodding linoleum med hendene. Det vil gi hele dekning selv med ikke-standard former for plass eller opprette en uvanlig løsning for gulvet i forskjellige fargebånd, sett i bildet i et moteblad.

Hvordan å lodde linoleum med sine egne hender - en måte for hjem og kommersiell

Linoleum er mye brukt i etterbehandling etasjer. Den praktiske anvendelsen er åpenbar. Mange gjør reparasjoner i leiligheter av sine egne. Det er ikke alltid mulig å leie utenforstående å fikse en liten søm linoleum. Derfor, for å vite hvordan man skal lodde linoleum hjemme er ikke bare nyttig, men også lønnsomt. Mangel lodding fører til dannelse av en spalte mellom innbyrdes nærmestliggende blader, brette opp under mekanisk påvirkning, fuktighet og støv fra å komme inn under gulvbelegget.

I dag, mange varianter av linoleum - som limfuger etter installasjon?

Alle rekke roll gulv loddet på to måter:

Disse teknikker er brukt i områder med forskjellig permeabilitet, men skiller seg i lodde og brukte verktøy.

På linoleum, som legges i områder med høy trafikk, er ødeleggende belastning på den langsgående og tverrgående retning. Den sistnevnte har en ødeleggende innvirkning på tilstanden av de festesteder ruller.

For kommersielle voksn trenger spesialverktøy som ikke er for alle.

For å sikre deres integritet under drift ved hjelp av varmsveising. Holdt av arbeidere som er kvalifiserte, de vet de sikkerhetsregler grundig forstå teknologien.

For produksjon av det arbeidet som kreves:

 1. Vanligvis er en metall linjal, en mal (mal);
 2. Konstruksjon kniv;
 3. -Kutter for avskjæring av en søm;
 4. industriell tørker til oppvarmingstemperaturen opp til 600 ° C med et standard munnstykke under et fyllstoff ledning;
 5. kniv i form av en halvmåne med en guide.

På bildet nødvendige verktøy

I første omgang oppnå tett, uten pauser, anleggs duk.

Hvis valsene blir benyttet, blir sidene av kuttet som i fabrikken, er de plassert ende til ende, ellers gulvbelegget legges med overlappende lag. Med konstruksjonen av kniven, måleinstrumenter, blir mønstrene av belegg-laget 2 er utkoblet. Det viser søm med maksimal passform.

Varm sveiseprosessen utføres bare på brikkene, limt til underlaget. For å gjøre dette, bruker vi spesielle lim og fugemasse. Ved slutten av arbeidspausen for en tid angitt i bruksanvisningen for bruk av klebemidler, for fullstendig herding av bindemidlet.

Før lodding linoleum, er kuttet av en kutter sømmer. Justering av skjæreelementet er fremstilt på en slik måte at dets snittdybde var 2/3 av tykkelsen og bredden - 2 - 3 mm (med mindre diameter ledning).

Umiddelbart før prosessen med loddeskjøter renses for rusk med en støvsuger. Edge avfettet. Hårføner satt på munnstykket og påfyllingsledningen. Utstilt temperaturen angitt i instruksjonene for bruk av fyllstoffet. Hårtørker satt til begynnelsen av sømmen standard munnstykke. Etter oppvarming snor hårtørker starter bevegelse fremover langs sømmen. Hastigheten bør være slik at det ikke er noen forlengelse aggregat. Når den når midten av sømmen lengde, stopper lodding og starter på en lignende måte fra den andre enden. Dokking er laget ved å overlappe en 2 - 3 cm.

Obligatorisk krav: Ledningen må fullstendig dekke skjøtene. Regulering dyse kan du riktig kuttet med kniv - en halvmåne overflødig filler. Etter fullstendig kjøling av det samme skjer behandling kniv trimming. Profesjonell varme sveising skaper meget sterk holdbart belegg av linoleum egnet for bruk i områder med høy trafikk og industrihaller.

Video viser prosessen i detalj kommersiell linoleum forbindelse.

Ved hjelp av metoden beskrevet ovenfor under betingelsene for leiligheten er nesten umulig. Kjøpet av nødvendig utstyr vil øke kostnadene for reparasjon, og deretter vil det ta lang tid å ligge uvirksom. Derfor handyman kan bruke en enklere måte å varme loddetinn, uten kompliserte verktøy. Den lar deg lodde linoleum med hendene på den enkelte utformingen av gulvbelegg av samme tykkelse.

For kvalitative upåviselige forbindelser spirit ruller (brikker) nok til å ha:

 1. Vanligvis er en metall linjal, en mal (mal);
 2. Konstruksjon kniv;
 3. Palniki kapasitet på 1 kW eller mer;
 4. metall eller plast valse.

Limt med en loddebolt kan varmes linoleum med et tettsluttende støtfuger. For denne delen, behandlet på fabrikken, er plassert i nærheten av hverandre. Ved opprettelse av et bestemt mønster, eller programmer ved hjelp av rester som oppstår stabling overlapping i 1 -. 2 cm Deretter, ved hjelp av konstruksjonen i henhold til regelen av kniven, linjal, skjæring mønstre laget av to lag samtidig. Små elementer og detaljer bedre å feste med lim eller fugemasse. I så fall, hvis etiketten ikke blir utført under de limte sømmer er dobbeltsidig tape konstruksjon.

Loddespissen er bøyd i en vinkel praktisk å arbeide med. Spissen er slipt. Spesiell oppmerksomhet er betalt til den jevne sideflatene. De gir en jevn gli av loddebolten sømmen. Tykkelsen av spissen må være mindre enn 1 mm.

Graden av loddebolten oppvarmingen kontrolleres ved sidekantene av linoleum, som deretter vil bli dekket med en sokkel. Dersom kontakten finner sted spiss momentan smelting av overflaten, så er driftstemperaturen er nådd. Bevegelseshastigheten er nødvendig å velge den samme dekker partier av belegget. Det bør være en dyp deformasjon av materialet og en markant endring i farge.

Når loddeskjøter stikket bør holdes vertikalt uten å drøye sidene. Under den styrende hånd er satt bevegelig stopp for å sikre en stabil stilling. loddebolt bly bør være på. Hjelper produserer søm søm metall eller plast valse.

Med forbehold om teknologi og sterk hånd, vil sømmen ikke være noe forskjellig fra en profesjonell.

Ved hjelp av fremgangsmåten i kaldsveising linoleum har to udiskutable fordeler:

 • anvendes for kommersiell og privat lodding;
 • Det brukes på nytt og brukt linoleum.

Bindemiddelkomponent virker som en to-komponentklebemiddel basert på epoksy-harpiks og polyuretan. Ved påføring av den kjemiske reaksjonen avsluttes smeltet stykker. Etter avdampning av de flyktige komponentene dannet en fast forbindelse i sømmen. I dette tilfellet, damp atmosfæren utgivelsen skadelig for åndedrett. Arbeidet må utføres i godt ventilerte områder.

 • Lim type "A" er plassert i den aluminium-rør utstyrt med en tynn nål. Linoleum Gjelder for tilkobling stykker. Den trenger inn i tettsluttende dekke skjøtene på grunn av høy flyteevne.
 • Sammensetningen av "C" er solgt i et rør med et munnstykke. Brukes til liming tidligere avsatte materiale, så vel som nye med suturer og 3 mm. Tykkere konsistens sammensetningen oppløses linoleum kant. Når herdingen som er utformet i ett med de limte deler. Diameteren av cutoff klebe tilførselsdysen reguleres på riktig sted.
 • Clay "T" type brukes til liming av nye og gamle linoleum på polyesterbasis.

For produksjon av arbeidet du trenger følgende verktøy:

 1. Vanligvis er en metall linjal, en mal (mal);
 2. Konstruksjon kniv;
 3. en klebemiddelblanding;
 4. maskeringstape.

Forberedelse til liming skjer ved at det tette materiale. Når den kunstneriske utformingen produserer skarpe på programmerbare maskiner eller mønstre. I deres fravær, er det gulv laget med en overlapping, etterfulgt av innbygging av to lag.

Linoleum, stabling i områder med høy trafikk, er det limt. Likeledes kommer med små elementer og biter hjemme. Sømmer av linoleum limt maskeringstape. Konstruksjonen er skåret med en kniv, som er neddykket i sømmen som for nøyaktig gjentagelse av forbindelseslinjen.

Sømmen Klebemiddelblandingen er fylt, slik at klebemiddelet på den innledende øyeblikk handlet på beleggoverflaten. Etter den tid som er angitt i instruksjonene, fjerne maskeringstapen med limrester. Tur på deler kan limes over 2 timer etter demontering av båndet.

Disse metodene kan du lage unike i sin skjønnhet og styrke sammensetningen av linoleum.

del hennes venner og de vil dele noe interessant og nyttig for deg! Det er veldig lett og rask, enkel trykk serviceknappen, som bruker mest:

Hvordan å lime materialet: kaldsveising av linoleum

Kaldsveising kan nesten umerkelig koble 2 stykker av linoleum Linoleum så populært materiale som brukes overalt - ikke bare som et gulvbelegg i huset eller i en leilighet, men også som et belegg for kontor- og industrilokaler. Dette materialet kan lett stables, det er vanntett, motstandsdyktig mot sitt daglige stress elastisk, som har et lavt nivå av slip. Og valget av farger er flott. Men hva hvis geometrien av rommet er at standarden ark har til å kutte? I dette tilfelle er det nødvendig å anvende slike midler for fiksering, noe som etterlater ingen synlige skjøter.

Det er en moderne metode for daglig liming linoleum og andre materialer. Grunnlaget for denne prosessen er et klebemiddel som kan danne fargeløst søm. Det vil si, denne sømmen, selvfølgelig, å føle hendene, du kan, men nesten umulig å se.

For kaldt sveising av linoleum kan kjøpes i enhver jernvarehandel

Hva er fordelene med denne metoden er:

 • Stingene er pålitelig, solid og ryddig;
 • Spesielle verktøy er ikke nødvendig, f.eks, i løpet av varmsveising må nå en viss temperatur;
 • Spesielle ferdigheter er ikke nødvendig - manuell fullt forklarer hvordan du bruker kaldsveising.

Dag, kaldsveising av linoleum omfatter tre typer lim - lim et lim C og sjelden brukt lim T. Hver av de varianter av dets adhesive egenskaper. De er verdt å vurdere nærmere.

Typer av kaldt sveisesømmer linoleum

Klebemiddel av type A for kaldsveising - er limet tilstrekkelig flytende konsistens, på grunn av det store innhold av løsningsmiddel. Denne strukturen gjør det mulig for binding effektivt å oppløse kanten. Men denne type lim er ikke egnet for å fylle store hull, men de er for tynne.

Adhesive Type C er karakterisert ved en tykk og en mettet komposisjon. Det har mer av PVC, mindre oppløsningsmiddel. Han kan fylle noen ganske store hull og sprekker mellom platene dekker. Klebemidlet antas å ha godt repareres gamle linoleum. Krever nøyaktig tilpasning dokking av kantene av arket, kan gapet tolereres opp til 4 mm.

spesiell spiss bør brukes til å administrere sammensetningen av røret mellom den kalde sveisinger linoleum

Men limet type T for kald sveising brukes sjelden, for det meste - for profesjonell bruk. De holde sammen, vanligvis flerkomponent linoleum på basis av PVC og polyester. Det oppnås ved denne svært elastisk og ryddig shovchik mellom arkene.

Teknologien for liming kaldsveising

Hver pakke lim - detaljerte instruksjoner, men det er noen generelle regler som kan veilede. Kantene av linoleum må fyldige ved siden av hverandre. Å få til dette er enkel - du må samtidig kutte to strimler.

Selvfølgelig, selv om jeg ikke kan snakke, at linoleum bør være ensartet, uten isolasjon.

Typisk baner er lagt med overlapping på noen få centimeter, for å fjerne støv fra kanten av arket. Dette kan gjøres en enkel klut. linoleumen i seg selv skal være beskyttet av limet. Ved den nedre kant av kuttet klebebånd klebes, og deretter stable bånd av det samme lim og den øvre kant.

Stoffene er innrettet samtidig på linjen kutt. Under felles er bedt om å legge kryssfiner. Deretter obrezochki rene kluter, bør kluter være i samme høyde. Kanter kan tråkke, hvis det er nødvendig.

Når alt er gjort, alt er redusert, kan du allerede ta på den aller kaldsveising. Ikke nødvendigvis fungere med hansker, ikke handlingen ikke innebærer en risiko for utflytende, etc. Bare ikke mas, vær forsiktig.

Før du bruker kaldsveising bør nøye studere bruksanvisningen

 1. Tuppen av røret er satt inn i sporet mellom stegene, er det nødvendig å trykke på for å dispensere levering sveising. Når klebebåndet var det en liten dråpe lim, nål begynner å jevnt bære på skjøten.
 2. Dannet på et klebebånd selvklebende strimmel bør være mellom tre og fem mm. Da lim nøyaktig fyller fugekantene av linoleum smelte og forene.
 3. Etter 20 minutter kan et klebebånd fjernes, og deretter en skarp kniv skjære de dannede støt. Søm, hvis det gjøres riktig, får du en pen og holdbar.

Hvis dette skjer, limet fikk på det utsatte området umiddelbart bør ikke tørke den. Kan bli slettet med dekselet bildet. La limet tørke, og så bare nøye klippe bort med en kniv.

Hva er varme sveising av linoleum

Den såkalte synkesveisemetode, som ofte anvendes i industriell pakking linoleum. Metoden er som følger: under påvirkning av høy temperatur, og i denne regionen, som det ble sydd spesiell ledning, en som kan sveiset også meget godt kanter. Cord Dette, faktisk, det er en søm. Og sømmen skal ikke være synlig.

Hot linoleum sveising innebærer bruk av spesielle tekniske hjelpemidler i en tørketrommel

For bruk i hjemmet, for eksempel en sveisemetode er ikke egnet. Men når legging i administrative bygninger, ulike institusjoner det er brukt. Men denne metoden er langt bedre, slik at det i livet noe av det er brukt. Men bare for en tynn linoleum måte å liming "snor" er ikke riktig.

Ennå under normale forhold ikke ønsker å kommunisere med slike kategorier som "smeltetemperaturen", et verktøy for lodding. Derfor, uten tvil, at kaldsveising metode fordelaktig fra alle sider. Ja, og billigere.

Hvordan bruke hårføner nødvendig for sveising linoleum

Sveise linoleum hårtørker kan kun utføres under installasjon av stivt og slitesterkt materiale av høy kvalitet, kommersielle typer dekning. Normal husholdning linoleum er sannsynlig å bli veldig varmt, bortskjemt hele dekorative lag. Det passer alle enkle bygge tørketrommel med en dyse? Ja, han varmer veldig raskt luften til ønsket temperatur.

For arbeid trenger du følgende verktøy:

 • Klimaanlegg med et munnstykke;
 • Sveisetråd laget av myk PVC som trengs for å fylle sømmen (kan være rund og trekantet);
 • Kutter for linoleum - fjerne rester av smeltet vinyl.

Tørketrommel for sveising av linoleum kan ha annen form, struktur og kvalitet av det materiale som den er laget

Alle kvalitative hårtørker har et temperaturreguleringsfunksjon, og, ved hjelp av temperatursensoren, kan det, under drift for å opprettholde en forutbestemt temperatur. Men billige hårføner modellene har manuell justering og ikke nok forhold, fordi temperaturen vil måtte justeres foran øynene våre. Det, selvfølgelig, farlig oppvarming og smelting av PVC.

Slik at monteringsprosessen utføres raskt, trenger du en hårføner med en kapasitet på ca en og en halv kilowatt. Slike hår kan ha råd til fagfolk som ofte har til å utføre slike typer arbeid. For engangs trenger det for dyrt kjøp.

Hvert arbeid knyttet til reparasjon, bør være tenkt ut i hver detalj. Sømmer og ledd, og selv synes å være en bagatell, og for ikke å møte dem, kan ødelegge alle inntrykk. Til dette skjedde ikke, og det er en kald sveising.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + 3 =