Lodding jernrør Polypropylen

Hvordan velge en loddebolt til polypropylen rør: typer, utvalg og kraftpriser

Montering av polypropylen ledning skjer ved hjelp av sveising. Segmentene av ønsket lengde av rør ved bruk rørkoplinger er forbundet i den ønskede systemkonfigurasjonen. Beslag er valgt i overensstemmelse med den valgte rørdiameter. Erverve og rør og koblinger trengte en fast - så docking ingen problemer, og polypropylen kan være av forskjellige karakterer, og dermed kan være litt forskjellig smeltetemperatur. Underkjøling eller overopphetningselementer sterkt påvirke kvaliteten av sømmen, og det truer trykkavlastning system.

For å koble rør med beslag som er oppvarmet til sitt smeltepunkt. Gjør dette ved hjelp av spesielle enheter som kalles vekslet loddebolter for polypropylen, sveisere eller strykejern. Alt dette er samme enhet, men med forskjellige navn.

Lodding polypropylen-rør kan ha en annen utforming av varme plattformen

Sveisere leveres separat (i en boks), eller foreligger som et sett med sveisemunnstykker, hansker, sakser for skjæring av rør eller spesielt klippe, og bånd for bygging nivå. Utstyrt med slike byggesett i metall eller plastposer.

Sveise settene er utstyrt med dyser, målebånd, saks for kutting av rør, noen ganger sette hansker

Utformingen av loddebolten til plastisk

Enhver sveiseapparat for polypropylen rør består av flere deler. Av plasthuset med et håndtak festet til varmeelementet innesluttet i en metallplattform. Dysen er festet til plattformen ved hjelp av hvilken varme overføres fra plattformen. Oppvarmingstemperaturen blir regulert av en termostat. Anordningen for å være mer praktisk å bruke, komplett med en loddebolt er et stativ hvorpå det er festet før veksling. I tilfelle det er en termostat hvor temperaturen er innstilt og to lamper som lyser opp / bleknet avhengig av tilstanden av loddebolten.

Utformingen av loddebolten på plastrør med en oppvarming plattform i form av en plate

I butikker presentert i dag lodding av rør med varme plattformer av to former: i form av plate eller sylinder. De som er med komfyr, mer som strykejern, og de med sylinderen mer som loddebolter. Kanskje her og gikk til slike navn, men mer korrekt, fortsatt vise til disse enhetene sveisere. Selv om dette er ikke avgjørende.

Utformingen av loddebolten til polypropylen-rør med plattformen i en sylinder

Kvaliteten av enheten, er prinsippet og arbeidsmåten i formen ikke. De brukte en annen dyse-konfigurasjoner og ulike de er festet. Ingen andre forskjeller.

Jern flat plate er det noen hull. Begge sider til hullet plasserer munnstykket. De deretter separat og forskjellig: Dorn - å varme den indre overflate av kappen og hylsen, som er satt inn i røret for å varme dens ytre overflate. Og doren og hylsen er festet til platen med en lang skrue. Det strammes med en umbrakonøkkel som kommer i settet. Avhengig av antall hull kan du angi ett eller flere sett med dyser. Sveise individuell oppvarming varer vanligvis to til tre ganger diameteren. Når du installerer flere sett med forskjellig størrelse av de største sett nærmere håndtaket, og den yngste - de nærmere kanten av plattformen - slik at de blir varmet opp jevnt og vil ikke forstyrre arbeidet. Ganske sjelden enheten som du kan feste mer enn tre sett, og de allerede tilhører kategorien av profesjonelle og følgelig har en anstendig pris - fra $ 250.

Installering av dyser på jern for polypropylen-rør med flat plattform

Montert på topplokk på en annen måte. De er i utgangspunktet festet til hverandre, men har en løsbar forbindelse, som er forsinket / skrus ut alle det samme sekskant. Dette settet bæres på sylinderen, er montert på et passende sted og strammes med en skrue som forbinder dem. Hvor mange dyser kan settes avhenger av lengden av sylinderen. Det viktigste - at de ikke forstyrrer arbeidet og ikke truende brannskader.

Installasjons tips om loddebolt med en sylindrisk plattform

Forskjeller mellom enheter med forskjellige former for varmeelementet er ikke til stede. All materie i utførelse, og hver mann for seg selv velger form som ser ut til ham mer komfortabel.

Hvordan velge en loddebolt for polypropylen rør

Etter å ha definert form av varme plattform, kan du gå videre til valg av tekniske parametre. Den første og viktigste - makt til å velge. I dette tilfellet, mer er ikke bedre. Bare kraftige enheter beregnet for sveising store diametre. Hvis du ønsker å være røret opp til 50mm (og det er hver enkelt varmesystem), er enheten nok til 600-800Vt. I prinsippet i beskrivelsen lodding indikerte ikke bare varmeeffekt, men også tips som kommer sammen. Ifølge ham, og du kan navigere.

Kraftige enheter er konstruert for sveising med stor diameter

Det er verdt å merke seg at termostaten. På hvordan akkurat det er kalibrert og hvor godt "holder" temperaturen avhenger av kvaliteten på sveising. Dette gjelder spesielt nybegynnere. Personer med erfaring med å jobbe mer på følelser og intuisjon. De trenger ikke soaking bord rør og piper. De er alle "føler". Men uten erfaring kan bare være basert på normer og standarder. Fordi vi velger termostat med kontinuerlig temperaturinnstilling og før studien håndboken. Og du trenger ikke bare å undersøke dokumentene knyttet til loddebolt, men også til rør og rørdeler. Hvis du kjøper merkede produkter, du definitivt har gitt følgedokumentene. I dem, blant andre egenskaper, inneholder smeltetemperaturen - og utsette det på loddebolten, og en ekstrakt av rør og fittings, avhengig av type og diameter. De er de verdier og holder seg til lodding.

Gjennomsnittlig oppholdstid for rør og rørdeler

Dersom dokumentene eller annen grunn er det ikke mulig å bruke gjennomsnittlig statistisk holdetiden (se tabell). Men det er lurt å eksperimentere flere ganger før lodding system. Så vil du være i stand til å avgjøre om den valgte tiden, eller det er nødvendig å øke / redusere. Polypropylen lar deg gjøre dette - og rør og rørdeler er relativt billig, så det er mulig å trene.

Det bør også ta hensyn til tips. De bør ha en Teflon-belegg, gjennom hvilken det oppvarmede elementer er lett å fjerne. Den mest høykvalitets belegg har en grønn-blå fargetone.

Teflon belegg dyser kan være av forskjellige farger, men det beste er ansett for å være en grønn-siniee

Etter hver lodde hvis dysene var polypropylenpartikler, må de fjernes med en myk klut. Bruk stålull eller skurekluter er umulig - de forlater riper på teflon. Når på munnstykket vil være noen få riper, er det umulig å arbeide: de materielle strekninger og en sterk smak, søm, hvis det viser seg at kurven og upålitelig.

Prisene for lodding til polypropylen

Som med noe utstyr, høy kvalitet på loddebolter er ganske dyrt. på det mest rimelige priser starter fra $ 25-50. Eller så mye om så mange kinesiske enhetene er:

 • Apparat for sokkel fusjon R063 1 kW effekt og diameteren av røret for sveising opp til 63mm - 50 $ (1 års garanti);
 • satt for sokkel fusjon WD20-63 - effekt på 1,5 kW, en diameter opp til 63 mm - 100 $.

Nesten i samme prisklasse er lodding russisk produksjon:

 • "Encore" med to moduser av oppvarming 750W og 1500W, med en diameter på opptil 63mm sveising verdt $ 50-60.
 • etter modell av Energomash ST72170. Strøm 1700Vt, sveise diameter - opp til 63mm pris på $ 30;
 • Energomash Prof. Art-72230p. Strøm 2300W, to varmeelement, sveisede rør opp til 63mm i diameter - prisen på $ 50;
 • "Den caliber av NEA-780T". Strøm 780Vt diameter sveising til 32mm. Pris $ 30.

Loddebolt "Anchor" russisk produksjon er en mid-range

Det er ikke klart hvordan å kategorisere et stempel Sturm. Denne modellen av "Energomash", men produsert i Kina. rimelige priser - fra 20 $ -40 $ avhengig av kapasitet og konfigurasjon. En kvalitet - som heldig. Det kan fungere bra, men kan bare være tilstrekkelig for montering av flere nettverk. Men i alle fall, for å lodde oppvarming din nok.

I midten segmentet og kvalitet og pris er tyrkisk lodding for polypropylen:

 • sett av sveiseutstyr CANDAN kraft 1500W (Tyrkia) vil koste $ 50.
 • Sokkel apparat for sveising av rør FORA SVEISET 1500 tyrkisk fast Makina Plastik (Makina Plast) - kostnad på $ 60.

Tyrkisk Candam også billig

Som er karakteristisk, og tyrkiske bedrifter, og mange merker av europeiske produsenter produsere sitt eget utstyr på anleggene i Kina. Det er ofte produsert og tsjekkisk, tysk og loddebolter. Selvfølgelig, kvalitetskontroll er det mye strengere. Så Kina Kina strid.

Ledere i kvalitet i den tsjekkiske og tyske lodding. Dessverre, de er dyrere:

 • Lodding Ditron «Ditron" (produksjon Tsjekkia) fra 110 €;
 • kit for sveising Valtek (Tsjekkia) er litt billigere - $ 70 avhengig av strøm og diameter sveiset.

Meget høy kvalitet tsjekkiske loddebolter, men er dyre

Den billigste lodding firmaet "brigader" - enhet kapasitet 900kVt og et standard sett med diametre for sveising - opp til 63mm, koster bare $ 15. Sannheten er ikke inkludert kutter, nivå, målebånd.

På slike priser, er det lite sannsynlig å gjøre en loddebolt med hendene: ønsket temperatur er vanskelig å oppnå, og kvaliteten på sveise snakker ikke i det hele tatt. Selv om penger er veldig stramt, veldig tildele en liten sum for kjøp av den samme "brigader", sannsynligvis kan være.

Om hva er beslag og hvordan å sveise rør, lese her, og hva bedre polypropylen rør for oppvarming skrevet i denne artikkelen. En video er plassert nedenfor viser en loddebolt med en sylindrisk oppvarming plattform. Det viste også loddeprosessen, kun et verktøy som brukes av veien - Ditron.

For å montere varme eller vannforsyning er fullt mulig å kjøpe, hvis ikke den billigste loddebolt, da den gjennomsnittlige priskategori. De er for øvrig har et svært bredt spekter. Foruten kraft ta hensyn til diameteren av sveisen, type termostat, og av responser også behov for å lese. Ikke alle modellene de har, men minst en idé om hvor pålitelig maskin produserer firmaet kan bli funnet, samt konkrete anbefalinger for bruk.

Hvis du skal lage polypropylen sveising, lodding, og du trenger fra den kategorien av profesjonelle - dyrt. I disse funksjonene og mer, og temperaturen "holder" mer presist. Men for å mestre det viktigste - et rykte som er bra bare for god kvalitet på arbeidet. Og dette kan ikke gjøre uten høy kvalitet verktøy.

Hvordan velge en kvalitet loddebolt for polypropylen rør, slik at du ikke angrer på?

For ikke lenge siden, for leilighet rørleggerarbeid anvendes utelukkende metalliske rør som er forbundet med sveising eller gjengeforbindelser. I dag er de nesten helt fortrenge lettere og mer behagelig å bruke polypropylenrør. For installasjon av spesialverktøy, utstyr som brukes plastdeler. Av disse er den mest enkle og rimelig apparat til å frembringe kvalitets permanente forbindelser - Polypropylen rør for lodding. Denne enheten er populært blant kunstnere, som arbeider med sin egen ordning av avløp, varmeanlegg. Markedet i dag er full av forskjellige produkter av de fleste produsenter, så før du kjøper en loddebolt, må du bli kjent med sine funksjoner, finne ut hvilke som er de viktigste, og hva du kan betale mindre oppmerksomhet til hvordan produsenter foretrekker. Etter å ha lest denne artikkelen, kan du bestemme hvilke verktøy til å velge selv den beste.

Enheten loddebolt og hvordan det fungerer

Utformingen av forskjellige modeller lodding er nesten det samme, de skiller seg hovedsakelig i fremgangsmåten for montering varmeflaten agn. Sammensetningen av loddebolten omfatter:

 • et håndtak huset;
 • sveisevarmeelement i et støpt metallhus;
 • termostat;
 • spesielle dyser.

Lodding er like i struktur normal jern. Den eneste forskjellen ligger i den hensikt av innretningen og dens form. Loddebolten, så vel som i jern, hoveddeler - en kraftig varmeelement og en termostat. Varmeelementet i den er innebygd i den flate tilfelle, og i det runde. Det bestemmer formen av legemet bærer en rekke utførelser for arbeids dyser.

Prinsippet for virkemåten verktøy for lodding ganske enkel: forbundet med et elektrisk varmeelement varmer opp platen til den ønskede temperatur som varmer dysen. De deretter myknet polypropylen til en viskositet som er nødvendig for hermetisk kobling av rør. Den optimale dysetemperatur (ca. + 260 ° C) som er understøttet av et varmeregulatoren. Han kontrollerer sveiseprosessen for å smelte polypropylen ikke større enn nødvendig. Etter oppvarming under positiv arbeids dyse skjøten vil bli overopphetet, er polypropylen "flyt" og rørets diameter reduseres eller i det vesentlige den samme vil det bli skadet.

Temperaturregulator - den viktigste element i loddeverktøy. Den styrer arbeids dysen oppvarmingstemperaturen, noe som er viktig under installasjonen

Dersom røret er oppvarmet tilstrekkelig, vil det sikkert påvirke integriteten av forbindelsen. I tillegg beskytter termostatvarmeelementet, og hindrer smelting av det metalliske verktøyhodet. Billig Model lodding kvalitet som ikke er utstyrt med en temperaturregulator, slik at prosessen med lodding av røret, kan smelte eller motta en utilstrekkelig oppvarmingstemperatur. Som et resultat, lider kvalitet veiviseren.

En egen rolle i lodde dysene fjernet. Deres kvalitet bestemmer påliteligheten oppnådd når loddepunkt. Utstyres med forskjellige belegg dyser. Ved valg av en loddebolt er viktig å ta hensyn til tykkelsen av det ikke-klebende lag. Betraktet holdbar dyse teflonbelagt og metallisert med Teflon (mer robust utførelsesformen), som adskiller seg jevn oppvarming av endene av polypropylenrør.

Hva er de viktigste egenskapene for å se etter når du velger en enhet? Flere av dem.

Dette er et viktig teknisk kvalitetsindikator instrument. Den definerer den maksimale diameter av de tilkoblede polypropylenrør og oppvarmingstiden av loddebolten, og dermed hastigheten av installasjonen (som er spesielt verdifull når mye arbeid). Men feilaktig antar at den beste lodding av rørene Polypropylen er en som har et høyt effektforbruk. Mange kjøpere gjorde nettopp det - kjøpe en enhet kapasitet på 1,5-2 kW, men denne tilnærmingen til valg av enheten er feil.

Jo større kapasitet av loddeapparatet er, jo større diameteren av røret. Det avhenger også av tiden for oppvarming verktøyet, og følgelig hastigheten av

Strøm lodding anbefales å velge følgende regel: multiplisere diameteren i millimeter røret 10 og få minst mulig strøm verdien av enheten i watt. For eksempel, kan lodding av rørene 50 mm i diameter produsere en enhet kapasitet på minst 500 watt. For å reparere i leiligheten hans, der rør og rørdeler har en diameter på 16-63 mm, vil være tilstrekkelig effekt 700 watt. En profesjonell for lodding av rør med diameter større enn 100 mm trenger kraftige enheter (1,5-2,0 kW).

Det mest effektive er å bruke en loddebolt med samtidig installasjon på ham noen tips. De øker funksjonalitet i verktøyet, utvide omfanget av bruken. Munnstykke som selges for det meste med anordningen og er beregnet for å forbinde rør med standard diametere polypropylen. Således tilsvarer den 20-th dyse til et metallrør 0,5 tommer diameter, 25-th og 40-th dyser - rørets diameter på henholdsvis 0,75 og 1,25 inches. Hvis det er nødvendig installasjon av rør med store dimensjoner, festelodde skaffe seg ytterligere. Det må huskes, imidlertid at bruk av manuell lodding kan kobles til et rør av plast er ikke større enn 63 mm i diameter (svarer til et stålrør med en diameter på 2 inches).

Den type av belegg dysene avhenger i stor grad av kvaliteten på lodde polypropylenrør. Beste kvalitetsindikatorer viser en konvensjonell Teflon og metallisert

Valg av dysen, er det nødvendig å ta hensyn til at jo mindre effektivt verktøy, desto mindre bør være diameteren av den dysen som anvendes. Det er også viktig å huske på brukerens behov. Fagfolk har jobbet med 10- og 110-mm rør. Domestic samme hoved arbeide bare med 3 dimensjoner: 16 mm (0,5 tommer), 24 mm (1 tomme) og 32 mm (1,25 inches). Det gir ingen mening å kjøpe andre vedlegg - dette størrelsesområdet er tilstrekkelig for innenlandske rørledninger.

Alternativer - en betydelig indikator i valg av loddebolten. Det er å foretrekke å kjøpe et sett, der, foruten en loddebolt tips blir ofte brukt størrelser, så vel som alle hjelpeverktøyet

Et viktig aspekt er strukturelt emballasje. Dyser beste er laget av materialer med god varmeledningsevne, og, som allerede nevnt, med teflonbelegg. Handyman trengte bare 2-3 vedlegg, så du bør kjøpe kun kvalitetsprodukter.

Alternativ # 3 - produsenten og merkevare

Når du velger en loddebolt (ofte referert til som jern) for polypropylen rør må finne ut landet produkter, fordi det hever sin pris og kvalitet. Her er en uoffisiell rating verktøy forskjellige produserende land, utarbeidet av vurderingene av forbrukere:

De mest robuste og holdbare verktøy gjør Tyskland. Tyske lodding - feilfri Assistant, som vil vare i mange år. Tsjekkisk enheter er i høy etterspørsel blant fagfolk på grunn av god funksjonalitet og kvalitet. Selvfølgelig er prisen på den europeiske modellen ikke alle har råd til, men på den annen side, ved hjelp av høy kvalitet lodding kan produsere store mengder arbeid.

Russiske og tyrkiske modeller av tsjekkiske noe lavere i ytelse, men også mye billigere. For innenlands bruk anses helt akseptabelt for dette.

Den vanligste i vårt marked er verktøy i Kina. De er de billigste, men kvaliteten er lav. Selv om, hvis du observerer driftsforholdene, kan de regne ut garantiperioden, og noen ganger lenger. Dette alternativet er ideelt for de som bruker en loddebolt bare 1-2 ganger i året.

Lodding av rør (rør og montering) av polypropylen utføres i den følgende rekkefølge:

 1. Beskjæring rør perpendikulært på midtaksen. Husk at når en buet ende av loddekvaliteten blir ingen.
 2. Avfasing av rørenden med (vaske steder på de skårne chips og grader).
 3. Fremstilling av en loddebolt for å fungere - installering av en dyse, og å forbinde redskapet til en jordet stikkontakt. Lodding maskinen slås på ved å trykke på knappen på kroppen. Lyser rødt lys. Når det røde lyset går ut - det ville bety at den ønskede oppvarmingstemperaturen er nådd.
 4. Oppvarming av delene. På den ene side av munnstykket er satt inn i røret, andre - montering, oppvarmede 5-6 sekunder. rørledningselementer er smeltet, bør de hurtig fjernes fra dysen og kobler. Polypropylen kjøler ned svært raskt, ett minutt tilkoblingen er klar. Inntil felles kjøles ned, er det forbudt å bruke rotasjonsbevegelsen, ellers alt arbeidet for ingenting.

Nesten umiddelbart etter lodding polypropylenrør kan brukes til andre formål. Det bør bemerkes at sveisingen vil skje mer effektivt, dersom arbeids stykkene er horisontalt. I dette tilfellet, kan arbeidet med en person utføre. Hvis du trenger å utføre en vertikal lodding, må det en assistent som vil holde røret og montering jevnt.

Lodding prosessen polypropylen rør tar litt tid - bare omtrent et minutt. Det viktigste er å observere reglene for sveising for å oppnå høy kvalitet hermetisk forsegling

For mer informasjon, se teknologien fungerer i videoen:

Ved valg av et loddeverktøy for Polypropylen rør må tas hensyn til alle detaljer, fordi det er ofte i dem avhenger av kvaliteten av rørinstallasjonen. Lodding må være pålitelig, enkel å bruke, har alle nødvendige vedlegg. Husk også at lodding bør utføres med bruk av reglene i samsvar med maskinen, og det vil bidra til å forhindre skader og dårlig kvalitet tilkoblinger.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); God dag. Ustabil kjører automatisk kjele AOGV 11.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo I år flyttet vi til landet.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo For noen dager siden oppdaget jeg flere skadet taket.

Internet leksikon om å bygge kommunikasjon

Hvordan velge en loddebolt for polypropylen rør

Polypropylen - en av de mest vanlige avanserte materialer som brukes til fremstilling av rør av varmt og kaldt vann. Høy styrke, lav vekt, lang levetid og lave kostnader for røret av polypropylen er svært populære på markedet avløp materialer. For installasjon av polypropylen rørene trenger ikke avansert utstyr - tilkobling skjer ved hjelp av en loddebolt, som er utstyrt med dyser.

Hva er for lodding PP-rør

Monteringsrøret av plastrør, særlig polypropylen, er fremstilt ved sveising av dens elementer. Siden smeltetemperaturen til materialet er lav nok, omtrent 250-260 ° C, og deretter for oppvarming av leddene enkle forbindelser som anvendes i apparatet enheten, matet ved hjelp av en vanlig stikkontakt 220 og 6A.

Sveiseapparatet for plastrør installasjon

Populariteten til slike sveiseenheter er at bruken ikke krever en lang lærings tilstrekkelig gang eller to for å koble røret eller fittings og erfaringer vil være nok til å montere en vann eller varmesystem på egenhånd. Den viktigste forutsetning i dette tilfellet - å følge ledningene ordningen, i samsvar med dimensjonene og rørdiametere.

Til tross for ulike lodde modeller, deres grunnleggende enhet ikke skiller seg imellom.

Alle loddebolter består av:

 • foringsrør med holderen og stativet;
 • et varmeelement inne i kammeret;
 • Oppvarmingstemperaturen regulator med lysindikatorer;
 • satt av spesielle dyser med forskjellige diametre.

Kan variere utseendet og dimensjonene av enheten, men essensen forblir den samme. Master ofte kalt en loddebolt "jern" for sin likhet med disse apparater. Samt i jern i det, kan du justere varme temperaturen manuelt. Termostaten er programmert til å opprettholde et på forhånd bestemt oppvarmings regime.

Justering tepmeratury er definert ved innstilling av termostaten

Etter innkobling av sveiseapparatet, varmer opp varmeelementet av arbeidsflaten til en forutbestemt temperatur. Ved oppnåelse av en temperatur bryteren aktiveres og strømmen er kuttet av i noen få sekunder. Når stingeren er avkjølt ved 3-5 grader, blir strømtilførselen gjenopptatt, og temperaturen begynner å stige igjen til den ønskede verdi. For at brukeren kan navigere trygt tilstand av anordningen er klar for drift, har huset to lysdioder - en viser tilkoblingen til nettverket, og det andre indikerer driftstemperaturen.

Manuell justering av temperaturen er nødvendig, først og fremst, til sveiseapparatet kan anvendes ikke bare for montering av polypropylen rør, men rør med andre plastmaterialer som har forskjellige smeltepunkter. Egentlig seg polypropylen, avhengig av satsvise eller produsenten, kan ha en liten avvikelse i den ene eller annen retning. Derfor er en ekstra temperaturinnstilling aldri overflødig. Fra den er direkte avhengig av kvaliteten på forbindelsen.

Sveising av rør og rørdeler skjer i den rekkefølgen.

 1. Kutt røret inn i seksjoner av ønsket diameter, fremstille de nødvendige beslag. For å kutte rør i sveisemaskinen settes vanligvis omfatter og saks. For å kutte det var praktisk, på forhånd påført til røret ved hjelp av en etikett eller tusj. Du må kutte, slik at giljotinen har passert gjennom plasten en gang uten å stoppe, og i rett vinkel. Saks er utformet slik at dersom røret til å lene seg på de to nedre stopper, vil kniven bli holdt nøyaktig loddrett. De nedre rørstøtter som tillater saging den til rett vinkel
 2. Kutt rørflensen forbereder seg for sveising. For å gjøre dette, må det renses for grader, fasing og fjerner metallarmering, hvis det er forsynt med et rør. Kort sagt, for å lage en slik margin at den fritt lagt inn i åpningen i koblingsstykket. Fig. 2 viser en spesiell anordning for avfasing med en varierende diameter. Prosedyrer for fremstilling av polypropylen-rør for sveising
 3. På samme tid gjøres ved fremstilling av en loddebolt. Før du slår på varmeapparatet PETN til "jern" skal være forhåndsinstallert dyser må jobbe diameter. Hvis dette loddebolt med Tan i form av jern, er dysene festet med en sekskantnøkkel, som også må være pakket enhet. Navigere beredskap av loddebolten til å arbeide (for å oppnå den ønskede temperatur) kan og bør være på LED. Fremstilling av en loddebolt for å arbeide
 4. Varm opp arbeidsstykker. For dette formål er dysen bæres på den ene siden og en tilsvarende montering på den andre. Polypropylen må varmes opp for å bevirke gjenflyt av tilstander, kan styres ved viskøst kantbølgen som fremkommer fra den smeltede plast. Det varer vanligvis 4-6 sekunder. Fremgangsmåten for rørskjøter sveising
 5. Deretter blir deler som er fjernet fra håndstykket og forbundet med hverandre. Vi må huske på at rotere røret i armaturen kontakten er ikke anbefalt, slik at man trenger å sette den direkte inn i den stilling, som er planlagt. Innen ett minutt, i løpet av hvilken forekommer kjøle polypropylen skjøten kan betraktes klar til bruk.

Her er noen nyttige tips fra erfarne håndverkere.

 1. Sette inn og fjerne rør dysen sveising beste korte jevne bevegelser, uten skarpe bretter, og for høyt trykk.
 2. Etter flere rørforbindelser for å gjøre en kort pause, hvorunder rense Teflon belegg av smeltede plastrester. Du kan ikke gjøre det med metallskraper eller børster. Kan bare brukes tre pinner som ikke vil skade den ikke-klebende lag og ikke vil ripe overflaten av dysen.
 3. Hvis flere deler på samme tid, den mer massive er plassert på sveisemaskinen nærmere undersiden av varmeelementet. Takket være dette arrangement, oppvarming av større diameter dyser er raskere og jevnere.
 4. Ved drift er det ønskelig å anvende den samme beslag produksjon, og rør. Minor, ved første øyekast, forskjeller (f.eks smeltetemperatur) kan til slutt påvirke kvaliteten av vannet beltesammenstillingen.

Typer lodding polypropylenrør

Det finnes bare to typer sveisemaskiner for polypropylen rør. De er ikke annet enn tuppen av varmeelementet fundamentalt forskjellige former. På bakgrunn av dette blir de delt inn i:

 • - lodding av PETN med en sylindrisk form; Den sylindriske form av varmeren med et sett av dyser
 • - lodding med Tan som sålen. Formen av ovnen i form av jern med forskjellige diametre åpninger

Hver type lodding et sett av dyser med forskjellige festemetode. Hvis munnstykket strykejern er viklet med en skrueforbindelse, da de har en sylindrisk form tenah vr klipp som hylseskrue.

Funksjonelt ingen forskjell mellom disse to typer lodding der. Når du velger guidet av bare de tekniske data og brukervennlighet.

Video: hvordan du arbeider med sveising apparotom for polypropylen rør

Hvordan velge en loddebolt for: utvalgsparametere og anmeldelser

Til tilstrekkelig velge sveiser er nødvendig å vurdere dens virkemåte og vurdert spesifikasjonene. I praksis kommer det ned til definisjonen av følgende parametre:

 • PETN strøm;
 • produsenten for;
 • kostnaden av sveisemaskinen;
 • formen av ovnen.

Strømindikator reflekterer den operative kapasiteten til enheten.

Jo høyere strøm, jo ​​større er muligheten av loddemetall for lodding polypropylen-rør med stor diameter. Den kan svinge innen et bredt område - fra 500 W til 2,5 kW. , Må du bestemme på forhånd utstyret er anskaffet for noe annet formål enn å betale ekstra penger og unngå å sløse med elektrisitet kostnadsoverskridelser. Utgangspunktet er vanligvis tjener som den maksimale diameter av røret, noe som ville ha til å fungere. Det er en enkel regel som gjør det mulig å løse problemet med den nødvendige kraften. Den består i at rørdiameteren økes ti ganger, og denne tallverdi er den nødvendige kraft av loddebolten. For eksempel, for sveising av et rør diameter på 50 mm. Du trenger en loddebolt med en kapasitet på 500 watt. Under reparere rørleggerarbeid i en privat leilighet eller hus, nok loddebolt med en effekt på 700 W, siden størrelsen av rør og rørdeler skal ikke overstige 63 mm. For motorveier rørdiameter på 120 mm. og dette gjelder sveising kapasitet på opp til 2,5 kW.

De viktigste produsentene av denne typen produkter på markedet kan deles inn i tre grupper.

Den første gruppen - et europeisk selskap, hovedsakelig tsjekkisk og tysk. Deres produkter er preget av kvalitet, pålitelighet og lang levetid. Dette er slike merker som Dytron (Tsjekkia) eller Rothenberg (Tyskland).

Dytron strykejern anses ganske dyrt mot mange forslag fra kinesiske og tyrkiske produsenter. Men for dem er det sant at kvaliteten ikke er deshevym.V mitt arbeid jeg bruke en loddebolt tre av denne serien: med stang varmeelement på 650W, 850W standard og 1200W for stor diameter.

Alle tre modellene er like i ytelse og bare litt forskjellig strukturelt, de er også forskjellig funksjonalitet. Den første og andre - Lodding av rør med liten diameter, forskjeller i strukturen til varmedelen og agn. Effektivt å operere med en rørdiameter på ikke mer enn 40mm. Den tredje typen - på 1200W er beregnet for lodding av rør med diameter opp til 125 mm, er det mindre hensiktsmessig å gå dem vanskeligere å krype inn i trange rom, men når det arbeider med et slikt rør diameter er vanligvis ikke trebuetsya.V Jeg bruker hovedsakelig 850-watt-modellen er den mest universal instrument.Payalnik har et minimalt antall kontroller, eller for å være mer presis, en - en temperaturregulator. Utstyrt med et stativ som lar deg sette den på alle underlag uten frykt for brenning i dem en slags svart hull. Holder er praktisk og stabil, slik at det kan nesten kaste (overdriver selvfølgelig) når du trenger å handle raskt.

I praksis har loddemåler Dytron bevist seg fra den aller beste siden. De er pålitelige, upretensiøse, holdbare, enkle å bruke. De har vektvekt, takket være det er praktisk å holde dem i nesten alle situasjoner (i motsetning til tyrkiske Candanas, for eksempel). Det var ingen alvorlige feil i to års bruk. Og i løpet av denne tiden ble mange kilometer rør av alle diametere sveiset sammen under konstant støv og smuss.

Den andre gruppen inkluderer tyrkiske apparater, prisen er litt lavere enn europeiske, men kvaliteten er ganske anstendig. Av de mest kjente kan nevnes VALTEC, COBRA, CANDAN.

Video: Loddejern til polypropylen CANDAN

Den tredje gruppen består av kinesiske og, dessverre, innenlandske merker. Til tross for de rimelige prisene, varierer de ikke i kvalitet. Spesielt "lamme" en så viktig del av enheten som en temperaturregulator, som kan fungere i en spredning på opptil 10 °. En slik kalibrering av termostaten fører til det faktum at de sveisede elementene kan trykkes ned, rørene får lov å strømme og alt fungerer etter at kontrollen under trykk må gjenopprettes på nytt.

Kostnaden, som regel, tilsvarer kvalitetsnivået.

Dette er loven i markedet, og det er svært vanskelig å finne unntak for det. Europeiske loddejern, spesielt profesjonelle modeller, kan koste fra 250 til 500 dollar. Tyrkisk - fra 80 til 150 dollar, kinesisk og hjemlig starter fra 30 dollar.

Som allerede nevnt ovenfor er funksjonell loddingsjern med en sylindrisk oppvarmingsanordning og en tenon i form av et jern ikke noe annet.

Det eneste som kan legges til er at noen ganger må samlingen gjøres under vanskelige forhold (for eksempel i et avløpsrør), hvor verktøyets dimensjoner spiller en viktig rolle. Arbeidet utføres på vekt, det er ingen mulighet til å sette sveising på en flat overflate. I slike tilfeller er mestere mer sannsynlig å foretrekke sveisemaskiner med sylindrisk varmeapparat.

Video: Hvordan velge en enhet for sveising av polypropylen

Ved innkjøp av sveiseutstyr til polypropylenrør bør man ikke glemme personlig sikkerhet. Temperaturen på oppvarming av verktøyet er relativt lav, men dette er nok til å få huden til å brenne, hvis det er en ubehagelig bevegelse som berører brunfarge under arbeidet. Bruk vernehansker for å beskytte hendene mot skade, gjør arbeidet ditt trygt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 − = 23