Lodding for propylen-rør

Hvordan velge en loddebolt for polypropylen rør og hvordan du bruker det

Moderne sanitets rørene er vanligvis hentet fra plastrørene. Material slike rør - polypropylen, lett, slitesterk, giftfri og billig. spesielt lodding anvendes for å forene polypropylenrør; hvordan du velger en loddebolt for polypropylen rør, hva du skal ta hensyn til de spissfindigheter og hvordan du arbeider med disse verktøyene, vil denne artikkelen fortelle.

Den første bekjent med en loddebolt rør

All lodding uansett formål, har en lignende struktur. De består av et varmeelement og et varmeisolerende håndtak, hindrer brannskader. Funksjonen til ovnen, du gjettet det - smelte ved å nå ønsket temperatur arbeidsmiljø.

Elektrisk loddebolt for Polypropylen rør er av konvensjonell form for alle lodding arm, men i stedet for å bli brukt i konvensjonelle produkter av denne art i varmeapparatet for loddebolten oppvarming installert rør dekk på hvilket det er festet en dyse for oppvarming av røret og koblingen.

Et annet karakteristisk trekk ved loddebolt for propylen-rør - tilstedeværelsen av oppvarmingsprosessen styreanordningen. Dens nødvendighet er på grunn av det faktum at polypropylenet - termisk ustabilt materiale begynner å "lekke" allerede ved 260 ° C.

Som et resultat, uten skikkelig oppfølging av prosessen med oppvarming av materialet, er ikke bare skade av forsyninger, men også urimelig bortkastet tid, av sine egne styrker og ressurser. Enhet regulerer temperaturen og varigheten av oppvarmingen av produktene, avhengig av den delen av røret og muffen tykkelse.

Tatt i betraktning at det riktige valg av lodding avhenger i stor grad av hastigheten og kvaliteten av rørskjøten, er det nødvendig å kjøpe et verktøy for å undersøke den eksisterende området og for å bestemme de nødvendige egenskapene til en loddebolt.

Det riktige valg av loddebolten for plastrør

Lurer på hva en loddebolt rør skal velge, er det viktig å definere de formål som det skal brukes. Det er klart at en profesjonell rørlegger må enheten med mer alvorlige kapasitet enn altmuligmann.

Velg loddebolten for polypropylen-rør som mulig, og ta hensyn til noen få grunnleggende parametere.

Vanlig kraft loddebolt for polypropylen-rør - 1,5 kW. Dette er tilstrekkelig for lodding rørseksjon og 50 mm. I de fleste tilfeller er det nok for hjemlige behov, men noen ganger er det nødvendig å koble plastrør av større diameter. For å gjøre dette, bruker verktøy som fungerer med en kapasitet på 1,7 til 2 kW. Disse loddebolter er dyrere og mer strøm.

Men moderne teknologi gjør det mulig å oppnå større energieffektivitet og varmeoverføring når enheten strømforbruket lavere. For eksempel, bruker moderne lodding Ditron TraceWeld PROFI blå 1 kW tilkoblings rør av praktisk talt hvilken som helst diameter.

Men for å koble rørene må være riktig tilpasset vedlegg, så det neste trinnet i å velge den beste loddebolt for polypropylen rør - bestemme hvor mye av størrelsen på vedleggene du trenger.

Dyser loddebolt: størrelse og antall

Svar på et spørsmål, faktisk, er veldig enkel: jo mer variasjon av agn, jo bedre. Etter en imponerende sett med verktøy, men kan ikke brukes fullt ut, det gir trygghet og lar mester til å være forberedt på eventuelle hendelser.

Det er derfor nødvendig å ta hensyn til når du kjøper et verktøy som tips kan brukes med det. Det samme gjelder for valg av dyse størrelse: jo større jo bedre (les: "Hva trenger tips for lodding rør - alle detaljene i rørsveising tilkobling ').

Det skal forstås at prisen på dysen er direkte proporsjonal med dens størrelse, slik at hvis man ikke har tenkt for kommersiell bruk av loddebolten til plastrør, er det mulig å begrense det nødvendige innstillings. Se også: "Hva er tipsene for sveising polypropylen rør som brukes - arter, spesielt program."

Land produksjonsverktøy

Det er klart at en kvalitet enhet - en garanti for kvalitet og driftssikkerhet og pålitelighet av fremtidige tilkoblinger. Derfor, når du velger en loddebolt å ta hensyn til opprinnelseslandet av instrumentet.

Alle vet at artiklene samlet i Kina, hadde lenge vært preget av lav pris, fortsatt en svært upålitelig og kan brekke eller ta fyr når som helst. Effekter av bruk av en slik enhet kan være en hvilken som helst - fra bortskjemte forbruksvarer og unnlatelse av å jobbe skader av varierende alvorlighetsgrad og forløp av psykiske lidelser.

Loddebolter, produsert i Tsjekkia, derimot, er preget av utmerket kvalitet og nesten absolutt pålitelighet i drift. Videre er tsjekkiske loddebolter som leveres til det maksimale komplett sett av flere enheter. Den eneste ulempen med slike produkter - den høye prisen. Se også: "Hvordan loddebolten for PVC-rør og hvordan du bruker den."

Generelt, hvis man har kjøpt en loddebolt rør vil ikke bli brukt for kommersielle formål, kan man stoppe etter et billigere alternativ for eksempel instrumenter av tyrkisk produksjon.

Damp lodding polypropylen rør - kanskje et ideelt eksempel på pris-ytelse-forhold. For eksempel er de "Cobra" merke verktøy for polypropylen-rør og andre produkter som er laget av dette materiale som selges komplett med en kutter, og et sett med dyser.

Sveisekvalitet rør, i tillegg til de ovennevnte parametre lodding egenskaper, og er avhengig av bruk av hensiktsmessige oppvarmings dyser. Se også: "Hvordan loddebolten for plastrør - typer og loddemetoder."

Velge stussene Lodding

Valg av dysen for varmeverktøyet må være basert på parametere slik som:

 • lodding ytelse - den mindre strøm anordningen, med mindre diameter munnstykke, og det kan tjene, henholdsvis for et mindre utvalg av rørdiametere egnet;
 • planlagte søknad verktøy - fagfolk må loddetinn på polypropylenrør stor skala tverrsnitt, henholdsvis, krever et større sett av dyser; hjem samme master, hvis han ikke kommer til å eksperimentere med rør dyser nok en halv tomme, en tomme og en kvart tomme;
 • materialdyser - bør ha en god varmeledningsevne, er det av dysedekslet best å være teflon. En slik utførelse er å foretrekke.

Til slutt, hvis du ønsker å ta en sjanse og teste sin styrke i produksjon av verktøy, kan du prøve å få en loddebolt for plastrør med sine egne hender.

Loddeøret med hendene

Det bør bemerkes at en slik lodding upålitelig og krever konstant overvåking under drift, fordi oppvarmingskontrollenheten de mangler, og derfor er det alltid en risiko for overoppvarming og skade røret. Som et resultat, vil ikke bare øke tiden for operasjonen, men også sin pris.

Å lage hjemmelagde tips for polypropylen rør, er det nødvendig:

 1. Av en plate av kobber eller aluminium, skjæres to plater.
 2. Gjøres i de rørender for dysehullene.
 3. Festet til platene kontakt med ledningen med støpselet.
 4. Det er best å tilsette et lag mellom platene av ikke-ledende materiale, vil det øke varmemunnstykket.
 5. Feste til den sammensatte struktur pinne (ikke-ledende) kontakter er isolert.

Produsert uavhengig lodde begynner å varme direkte når apparatet er slått på, inn i stikkontakten, kan oppvarmingstemperaturen i dette tilfelle ikke regulere. Av innretning henholdsvis å koble fra strømmen.

Uansett hvilken lodding eller brukes til sammenkobling av rør skal fungere på samme generelle prinsippet med ham.

Prosessen med lodde plastrør

Forbindelse polypropylenrør innebærer flere forholdsvis enkle trinn:

 1. Røret er kuttet i rett vinkel. Det er viktig å sørge for at snittflaten var glatte og loddrette i forhold til lengdeaksen.
 2. Ved slutten skråkanten, stripping det fra grader og ujevnheter.
 3. Ved lodding angir den ønskede dysen.
 4. På den ene siden er det satt på dyserøret på den annen side - ved feste.
 5. Anordningen inngår i nettverket begynner å oppvarme plast-produkter.
 6. Etter operasjonen av tidsanordningen til montering røret fjernes fra emballasjen og presses sammen.

Som et resultat ble en liten ensartet polymer forbindelse er dannet, holdbar og pålitelig.

I overensstemmelse med den ovennevnte operasjonssekvensen, sammen med riktig valg av instrumentet og dets virkelige operasjonen vil tillate å utføre forbindelsesrør enkelt, raskt og billig.

Lodding Lodde polypropylen-rør - og da særlig ved hjelp

Monterings polypropylenrør, i motsetning til metall, en forskjellig kompleksitet. Med mindre spesielle skjærehjul (spesial sakser) kan være nyttig ved montering av stålrøret ved legging av rørene PP må bruke tilleggsinnretninger, nemlig lodde polypropylenrør.

Loddebolter for polypropylen rør brukes i hverdagen og faglige aktiviteter

Sveising Lodding Lodde polypropylenrør presenterer konvensjonelle elektriske ovner er innleiret inne i den automatiske styreenheten, som styrer og regulerer slagloddetemperaturen. Hovedoppgaven for lodding sveising, som brukes for å montere røret - å opprettholde det ønskede nivå av arbeidsoverflaten av oppvarmingstemperaturen, nemlig 260 grader.

Lodde polypropylen rør består av et legeme og et håndtak. Inne i tilfelle plasseres elektriske komponenter som gir stabil drift. Foran fra anordningen er en ovn, som er festet til hodestykket. Avhengig av diameteren på rørene endre og gjøre pakking. Uavhengig av den type, alle enheter loddebolter for polypropylen-rør operere på det samme prinsipp. Første element som varmer opp overflaten av røret til en temperatur som er innstilt på temperaturregulatoren, slås deretter av. Hvis du ikke kan velge en loddebolt for polypropylen rør, noen bedre enn andre, husk at tallene for de ulike jobbene er i endring.

Tips! Den valgte verktøy for lodding polypropylenrør ikke forbedre eller forverre kvaliteten på arbeidet. Resultatet avhenger av sveisebetingelser og erfaring. Kjøp av en loddebolt, ofte basert på personlige preferanser.

I enkelte modeller lodding for sveising polypropylenrør, under avkjølingen, av ikke mer enn 5 grader, den termostat eller elektronisk krets omfatter igjen en ovn til en maksimal oppvarming. Forbrukerne er tilgjengelige verktøy for lodding polypropylen-rør, som er forskjellige i deres type varmeelement, nemlig:

 • Lodding for rør av polypropylen med et varmeelement med en sylindrisk form, er ovnen munnstykket bæres som en krage på røret;
 • Lodding med en varmekilde, som ser ut som en flat plate. På platen er det hull for feste vedlegg. Fordi denne type lodding kan også bli kalt "jern" lodding polypropylenrør.

I butikkene kan du finne instrumenter av innenlandsk og utenlandsk produksjon. Men det er viktig å ta hensyn til kvalitet og verdi, og ikke bare på produksjonslandet.

Utseendet og formen på loddebolten ikke påvirke kvaliteten på lodding rør

Hva bør jeg se etter når du kjøper et sett for lodding polypropylen rør

Kjøp av en lodde polypropylen-rør er basert på tre indikatorer:

 • Kostnaden av anordningen for sveising;
 • termisk kraft loddebolt;
 • skjema varmeelement (jern eller sylinder).

Avhengig av kostnadene, er utvalget av loddebolter for polypropylen rør presentert i tre kategorier:

 • Lodding satt budsjett segmentet - kinesisk og innenlands produksjon;
 • noe høyere pris av de tyrkiske sett;
 • den dyreste sett med strykejern - europeiske produsenter. Spesielt populær tysk og tsjekkisk.

Før du bestemmer hva loddebolter for polypropylen rør bedre, må du forstå - for hvem er det kjøpt.

Hvis du ønsker å samle en polypropylen linje hjemme - ta hensyn til utstyr det første segmentet. Sikkerhetsmarginen for slike byggesett av deler for å takle montering av to komplette rørledningssystemer, uavhengig av hvorvidt den sylinder eller jern brukes som et varmeelement. Anordningen er enkel i drift, og kan deretter anvendes i den partielle montering eller reparasjon av en grunn (f.eks, rør sveising porsjon).

Tips! Hvis røret loddet til deg - er en inntektskilde i stedet for en engangs behov, så du må kjøpe jern i Europa.

Hovedforskjellen mellom kinesisk utstyr for lodding Polypropylen rør fra tsjekkisk er ikke pålitelige komponenter, og dens evne til å holde temperaturen på den opprinnelig satt nivå. Etter en viss tid, graden av feil kinesisk lodding når ti grader, på grunn av hvilken sømmen integritet er brutt, er det umulig å kontrollere visuelt umiddelbart etter sveising.

Handyman er helt nok til å være en modell av en rekke budsjett

Den novicemesteren i begynnelsen av sin karriere med apparatet er egnet for lodding Polypropylen rør fra tyrkisk produsenter en gjennomsnittspris segment. Selv etter noen måneder med aktiv bruk av amplituden til feil er bare et par grader. Ettersom kostnadene og kvaliteten på det endelige sveisen en rotasjons arbeidstaker er mye mer lønnsomt å kjøpe og bruke to eller tre tyrkiske lodding enn én enhet av tysk produksjon.

Ansatte i selskapet, er stadig engasjert i installasjon og reparasjon av propylen rørledningen, er det lurt å kjøpe en dyr høykvalitets loddebolt å sveise rør. Han er i stand til å jobbe mye lenger uten avvik i temperatur lodding. Derfor tyske produkter anerkjent som den beste for polypropylen rør.

Ved å følge anbefalingene, er det lettere å bestemme hvilken man skal velge en loddebolt for polypropylen-rør.

Hvordan velge en lodde dyse

Når du velger tips om lodding jern mens du arbeider med polypropylen rør trenger å ta hensyn til:

 • Lodding ytelse - jo lavere den er, er den mindre diameter av munnstykket tatt;
 • omfanget av arbeidet til utøveren. For fagfolk vil ikke være vanskelig å bruke på jobben som en 10 mm dyse og 110 mm. For å montere en husholdningsrørledning bare tre dyser kan være nødvendig på egen hånd - 16 mm, 24 mm og 32 mm;
 • design funksjoner. De beste kvalitet dysene er laget av Teflon-belagt og fremstilt av materialer med god varmeledningsevne.

Kvalitative belegg dyser gir lett fjernelse av de oppvarmede delene uten at det fangst og deformasjon.

Viktig! Loddebolt lav effekt vil ikke være i stand til å varme opp store størrelse pakking. Før kjøp, sørge for at størrelsesområdet for dysen tilsvarer den spesifiserte strømloddebolt.

Selv når du installerer hjemme rør er ikke verdt å spare og få substandard dyse, siden de kan skade røret når lodding, og du mister noe av materialet.

Ved å kjøpe flere dyser for lodding, ta hensyn til sin samsvar med størrelsen og kraften av anordningen

Termisk kapasitet og design funksjoner av sveisemaskinen

Høy effekt utstyr resultater ikke er en indikator på kvaliteten lodding. Du må bestemme - hvor mye strøm under drift vil være optimal. For å velge en loddebolt med den nødvendige kraft for å starte bør være kjent med diameteren til rørene som skal loddes. Jo større rørdiameteren er, jo høyere den nødvendige kraften av loddebolten. Når du kjøper stryke lodding polypropylen rør ikke glem om den anbefalte konfirmasjonen:

 • rørdiameter på 16 til 63 mm - kraft loddebolten skal være 680Vt;
 • rørdiameter på 16 til 75 mm - kraft loddebolten skal være 850Vt;
 • rørdiameter på 125 mm - loddebolten strøm bør ikke være under 1200W.

For å montere en propylen-rørledning for oppvarming i et eget hus, med en diameter på 50 mm rør selv, nok bruk av sveisemaskinen med makt til 700W.

Tips! Når man arbeider i trange rom må drives ved hjelp av en enkelt dyse, slik at i slike situasjoner kan bidra til lodding sylindrisk form. Denne utformingen gjør at priladit feste til kanten av varmeelementet.

Når du velger en enhet, og ikke glem om hans vekt. Siden alt arbeidet utføres ikke i de mest komfortable forhold, må en loddebolt holdes i luften, mens regelmessig tar av og sette på ham en rekke detaljer. Hendene i denne posisjonen for nybegynnere raskt bli nummen og muligheten for å bli brent øker betydelig. Det er verdt å huske at mens spørsmålet: "Hvordan bruke loddebolter for polypropylen rør" vil ikke plage deg.

Jo større rørdiameteren er, jo kraftigere må være anordningen for lodding

Hvordan man skal fremstille polypropylenrør og beslag til sveiseprosessen

Den største og den første fase av både rør og beslag til sveiseprosessen - avfetting alle overflater som kommer i kontakt med hverandre. De rør som er forsterket med aluminium, blir fremstilt som følger. Når aluminiumlaget er plassert nær overflaten (umiddelbart under dekorative polypropylen), blir et forsterkende lag fjernes fra rørendene ved hjelp barbermaskinen ved hjelp av stripping-metoden. Dette er for å sikre sikre tilkoblinger.

Når det forsterkende lag plassert i midten av veggene i polypropylenrør, blir preparatet for lodding utføres et spesielt verktøy, som vil skjære av endene av rørene sammen med et utstikkende aluminiumslag. I sjeldne tilfeller, når det blir brukt forbereder polypropylen rørkoblinger som vil sørge for pakking av røren kantene med polypropylen, er det nødvendig å gi tetthet på lodde delene.

Flere anbefalinger for lodding av polypropylen rørene

Først må vi forberede polypropylen rør selv. Lodding trenger også noen forberedelser. Til rør og rørdeler forbundet med ingen forvrengninger på røret merket påføres med en enkel blyant. Dersom armaturen er blitt sveiset med uregelmessigheter, blir det kuttet. All sveising prosedyre begynner helt på nytt, med nye detaljer.

Før du begynner lodding, er det nødvendig å utføre forberedende arbeid

Du vet ikke hvordan du skal bruke strykejern for polypropylen rør med vertikal lodding? Arbeidet bør utføres parvis - en arbeider har et rør i det første sett stilling, den annen leder av sveisearbeidet. Før hver påfølgende del må fjernes fra arbeidsflaten av hver dyse propylen-rester.

Tips! Ved innfesting i alle fall er det ikke nødvendig å rotere detalj - det ikke styrke dem, men tvert imot, svekke sveisesjiktet.

Selve prosessen med lodde polypropylen rør og rørdeler er ganske enkelt, siden det kan håndtere hver novicemesteren. Bør følge angitte rekkefølge:

 • Fremstilling rør loddbarhet - rør smidig avskjæres, trimmet, et stykke aluminiumfolie er fjernet, om nødvendig;
 • Lodding er da inngår i nettverket og konfigurert til lodding temperatur termostaten;
 • full oppvarming lodding indikere indikatorlyset;
 • Den må da settes på røret, montering og propylen fra ulike vinkler på dysen for lodding;
 • etter noen få sekunder (varighet varierer avhengig av tykkelsen av røret), hvis detaljer omhyggelig fjernet fra verktøyskjær for lodding polypropylenrør;
 • Detaljer er tilkoblet. Beslaget er nedsenket i et rør til en pre-tegnet mark.

Hvis alle anbefalingene du vil vite ikke bare hvordan du velger en loddebolt for polypropylen rør, men også komme på slutten av loddepunkt kvalitet.

Som ting? Del med vennene dine!

Gassbrenner for prosessen lodde kobberrør: Typene og kjennetegnene for det

Utstyr for sveising polypropylenrør

Koplinger for elektrisk kobling PE-rør lavtrykks

Maskin for kontakten og buttsveising av plastrør

Hvordan å lodde polypropylen rør for vannforsyning med sine egne hender

Dyser for sveising til polypropylen-rør: destinasjonen og velge funksjoner

Høy kvalitet sveising av plastikk rør - dette er ikke nødvendigvis importert maskin: manuell installasjon av polypropylen rør og andre også

spesifikke betingelser på oppleggene. Jeg personlig bruker Russian

Prorab 6405 K og ganske fornøyd med det. Ja, og et komplett sett av krav er ikke til stede: det er vedlegg, nøkkelen til feste, skrutrekker, målebånd, saks for kutting av rør, og med hansker. Og jeg har aldri hatt noen problemer med overoppheting eller noe, så jeg ser ingen grunn til å gi en masse penger for det tyske eller det er en spalte

siste kommentarer

 • Jeanne Gorokhova opptak av galvanisert stålrør: fordelene og trekkene
 • Jeanne Gorokhov skrive til rør med isolasjonsskum OC: dimensjoner og egenskaper
 • Andrew Vozhdayev opptak Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • Fire and Ice opptak Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • Snø å skrive Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • B. opptak Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • Andrew Vozhdayev opptak Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • Olga opptak av korrugerte rør av rustfritt stål, for oppvarming: programfunksjoner
 • Dmitry Poshtarenko opptak av aluminiumsrør. Oval og rund tverrsnitts
 • Maximushka sugeslangen til opptak: typer, formål og bruk

annonse

Bruk av materialer som er mulig bare med aktiv kobling til kilden.

Hvordan velge en kvalitet loddebolt for polypropylen rør, slik at du ikke angrer på?

For ikke lenge siden, for leilighet rørleggerarbeid anvendes utelukkende metalliske rør som er forbundet med sveising eller gjengeforbindelser. I dag er de nesten helt fortrenge lettere og mer behagelig å bruke polypropylenrør. For installasjon av spesialverktøy, utstyr som brukes plastdeler. Av disse er den mest enkle og rimelig apparat til å frembringe kvalitets permanente forbindelser - Polypropylen rør for lodding. Denne enheten er populært blant kunstnere, som arbeider med sin egen ordning av avløp, varmeanlegg. Markedet i dag er full av forskjellige produkter av de fleste produsenter, så før du kjøper en loddebolt, må du bli kjent med sine funksjoner, finne ut hvilke som er de viktigste, og hva du kan betale mindre oppmerksomhet til hvordan produsenter foretrekker. Etter å ha lest denne artikkelen, kan du bestemme hvilke verktøy til å velge selv den beste.

Enheten loddebolt og hvordan det fungerer

Utformingen av forskjellige modeller lodding er nesten det samme, de skiller seg hovedsakelig i fremgangsmåten for montering varmeflaten agn. Sammensetningen av loddebolten omfatter:

 • et håndtak huset;
 • sveisevarmeelement i et støpt metallhus;
 • termostat;
 • spesielle dyser.

Lodding er like i struktur normal jern. Den eneste forskjellen ligger i den hensikt av innretningen og dens form. Loddebolten, så vel som i jern, hoveddeler - en kraftig varmeelement og en termostat. Varmeelementet i den er innebygd i den flate tilfelle, og i det runde. Det bestemmer formen av legemet bærer en rekke utførelser for arbeids dyser.

Prinsippet for virkemåten verktøy for lodding ganske enkel: forbundet med et elektrisk varmeelement varmer opp platen til den ønskede temperatur som varmer dysen. De deretter myknet polypropylen til en viskositet som er nødvendig for hermetisk kobling av rør. Den optimale dysetemperatur (ca. + 260 ° C) som er understøttet av et varmeregulatoren. Han kontrollerer sveiseprosessen for å smelte polypropylen ikke større enn nødvendig. Etter oppvarming under positiv arbeids dyse skjøten vil bli overopphetet, er polypropylen "flyt" og rørets diameter reduseres eller i det vesentlige den samme vil det bli skadet.

Temperaturregulator - den viktigste element i loddeverktøy. Den styrer arbeids dysen oppvarmingstemperaturen, noe som er viktig under installasjonen

Dersom røret er oppvarmet tilstrekkelig, vil det sikkert påvirke integriteten av forbindelsen. I tillegg beskytter termostatvarmeelementet, og hindrer smelting av det metalliske verktøyhodet. Billig Model lodding kvalitet som ikke er utstyrt med en temperaturregulator, slik at prosessen med lodding av røret, kan smelte eller motta en utilstrekkelig oppvarmingstemperatur. Som et resultat, lider kvalitet veiviseren.

En egen rolle i lodde dysene fjernet. Deres kvalitet bestemmer påliteligheten oppnådd når loddepunkt. Utstyres med forskjellige belegg dyser. Ved valg av en loddebolt er viktig å ta hensyn til tykkelsen av det ikke-klebende lag. Betraktet holdbar dyse teflonbelagt og metallisert med Teflon (mer robust utførelsesformen), som adskiller seg jevn oppvarming av endene av polypropylenrør.

Hva er de viktigste egenskapene for å se etter når du velger en enhet? Flere av dem.

Dette er et viktig teknisk kvalitetsindikator instrument. Den definerer den maksimale diameter av de tilkoblede polypropylenrør og oppvarmingstiden av loddebolten, og dermed hastigheten av installasjonen (som er spesielt verdifull når mye arbeid). Men feilaktig antar at den beste lodding av rørene Polypropylen er en som har et høyt effektforbruk. Mange kjøpere gjorde nettopp det - kjøpe en enhet kapasitet på 1,5-2 kW, men denne tilnærmingen til valg av enheten er feil.

Jo større kapasitet av loddeapparatet er, jo større diameteren av røret. Det avhenger også av tiden for oppvarming verktøyet, og følgelig hastigheten av

Strøm lodding anbefales å velge følgende regel: multiplisere diameteren i millimeter røret 10 og få minst mulig strøm verdien av enheten i watt. For eksempel, kan lodding av rørene 50 mm i diameter produsere en enhet kapasitet på minst 500 watt. For å reparere i leiligheten hans, der rør og rørdeler har en diameter på 16-63 mm, vil være tilstrekkelig effekt 700 watt. En profesjonell for lodding av rør med diameter større enn 100 mm trenger kraftige enheter (1,5-2,0 kW).

Det mest effektive er å bruke en loddebolt med samtidig installasjon på ham noen tips. De øker funksjonalitet i verktøyet, utvide omfanget av bruken. Munnstykke som selges for det meste med anordningen og er beregnet for å forbinde rør med standard diametere polypropylen. Således tilsvarer den 20-th dyse til et metallrør 0,5 tommer diameter, 25-th og 40-th dyser - rørets diameter på henholdsvis 0,75 og 1,25 inches. Hvis det er nødvendig installasjon av rør med store dimensjoner, festelodde skaffe seg ytterligere. Det må huskes, imidlertid at bruk av manuell lodding kan kobles til et rør av plast er ikke større enn 63 mm i diameter (svarer til et stålrør med en diameter på 2 inches).

Den type av belegg dysene avhenger i stor grad av kvaliteten på lodde polypropylenrør. Beste kvalitetsindikatorer viser en konvensjonell Teflon og metallisert

Valg av dysen, er det nødvendig å ta hensyn til at jo mindre effektivt verktøy, desto mindre bør være diameteren av den dysen som anvendes. Det er også viktig å huske på brukerens behov. Fagfolk har jobbet med 10- og 110-mm rør. Domestic samme hoved arbeide bare med 3 dimensjoner: 16 mm (0,5 tommer), 24 mm (1 tomme) og 32 mm (1,25 inches). Det gir ingen mening å kjøpe andre vedlegg - dette størrelsesområdet er tilstrekkelig for innenlandske rørledninger.

Alternativer - en betydelig indikator i valg av loddebolten. Det er å foretrekke å kjøpe et sett, der, foruten en loddebolt tips blir ofte brukt størrelser, så vel som alle hjelpeverktøyet

Et viktig aspekt er strukturelt emballasje. Dyser beste er laget av materialer med god varmeledningsevne, og, som allerede nevnt, med teflonbelegg. Handyman trengte bare 2-3 vedlegg, så du bør kjøpe kun kvalitetsprodukter.

Alternativ # 3 - produsenten og merkevare

Når du velger en loddebolt (ofte referert til som jern) for polypropylen rør må finne ut landet produkter, fordi det hever sin pris og kvalitet. Her er en uoffisiell rating verktøy forskjellige produserende land, utarbeidet av vurderingene av forbrukere:

De mest robuste og holdbare verktøy gjør Tyskland. Tyske lodding - feilfri Assistant, som vil vare i mange år. Tsjekkisk enheter er i høy etterspørsel blant fagfolk på grunn av god funksjonalitet og kvalitet. Selvfølgelig er prisen på den europeiske modellen ikke alle har råd til, men på den annen side, ved hjelp av høy kvalitet lodding kan produsere store mengder arbeid.

Russiske og tyrkiske modeller av tsjekkiske noe lavere i ytelse, men også mye billigere. For innenlands bruk anses helt akseptabelt for dette.

Den vanligste i vårt marked er verktøy i Kina. De er de billigste, men kvaliteten er lav. Selv om, hvis du observerer driftsforholdene, kan de regne ut garantiperioden, og noen ganger lenger. Dette alternativet er ideelt for de som bruker en loddebolt bare 1-2 ganger i året.

Lodding av rør (rør og montering) av polypropylen utføres i den følgende rekkefølge:

 1. Beskjæring rør perpendikulært på midtaksen. Husk at når en buet ende av loddekvaliteten blir ingen.
 2. Avfasing av rørenden med (vaske steder på de skårne chips og grader).
 3. Fremstilling av en loddebolt for å fungere - installering av en dyse, og å forbinde redskapet til en jordet stikkontakt. Lodding maskinen slås på ved å trykke på knappen på kroppen. Lyser rødt lys. Når det røde lyset går ut - det ville bety at den ønskede oppvarmingstemperaturen er nådd.
 4. Oppvarming av delene. På den ene side av munnstykket er satt inn i røret, andre - montering, oppvarmede 5-6 sekunder. rørledningselementer er smeltet, bør de hurtig fjernes fra dysen og kobler. Polypropylen kjøler ned svært raskt, ett minutt tilkoblingen er klar. Inntil felles kjøles ned, er det forbudt å bruke rotasjonsbevegelsen, ellers alt arbeidet for ingenting.

Nesten umiddelbart etter lodding polypropylenrør kan brukes til andre formål. Det bør bemerkes at sveisingen vil skje mer effektivt, dersom arbeids stykkene er horisontalt. I dette tilfellet, kan arbeidet med en person utføre. Hvis du trenger å utføre en vertikal lodding, må det en assistent som vil holde røret og montering jevnt.

Lodding prosessen polypropylen rør tar litt tid - bare omtrent et minutt. Det viktigste er å observere reglene for sveising for å oppnå høy kvalitet hermetisk forsegling

For mer informasjon, se teknologien fungerer i videoen:

Ved valg av et loddeverktøy for Polypropylen rør må tas hensyn til alle detaljer, fordi det er ofte i dem avhenger av kvaliteten av rørinstallasjonen. Lodding må være pålitelig, enkel å bruke, har alle nødvendige vedlegg. Husk også at lodding bør utføres med bruk av reglene i samsvar med maskinen, og det vil bidra til å forhindre skader og dårlig kvalitet tilkoblinger.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); God dag. Ustabil kjører automatisk kjele AOGV 11.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo I år flyttet vi til landet.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo For noen dager siden oppdaget jeg flere skadet taket.

Internet leksikon om å bygge kommunikasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 2 = 7