Loddestasjon med hårføner

Loddestasjon med hårføner egne hender: produksjon

For reparasjon av ulike typer utstyr krever spesielt utstyr, som kostnadene er ikke så billig. Av denne grunn, mange elektronikk ingeniører komme opp med måter å gjøre sine egne hender loddestasjon med hårføner. Det viser seg at denne enheten kan bygges fra skrap biler. Spesielt komplisert i denne prosedyren er ingenting, og følgende retningslinjer vil bidra til å bestemme optimalt for denne enheten.

Gjøres for hånd med en hårtørker loddestasjon er et spesielt utstyr som kan varmes opp til ekstremt høye temperaturer, noe som gjør det mulig å øyeblikkelig glødende metall bend. Enheten har en relativt enkel struktur, som gjør at enheten for å forstå nybegynner elektriker, for ikke å nevne en pro.

Det er verdt å merke seg at lodde hårtørkere er kombinert sammen med annet utstyr, som gjør det mulig å føre verktøyet så nøyaktig som mulig. Vist enhet referert til som en semi-profesjonelle enheter. De kan utføre en rekke oppgaver, uavhengig av nivået av kompleksitet.

Loddestasjon med en hårføner med hendene gjort, kan avvike i noen henseender. Blant dem:

 • Størrelsen på arbeidsspissen.
 • Effekt.
 • Innsatskjøleenheten.
 • Reserve driftstemperatur.

Fra disse indikatorene det avhenger av kvaliteten på passform, så de trenger spesiell oppmerksomhet.

Tenkelige enheter tillater å smelte plasten og metaller med et relativt lavt smeltepunkt. Mykgjøring av materialer utføres ved å blåse varm luftstrøm oppvarmet av en spesiell spiral. Drakten forskjellige analoger med den generelle struktur som de viktigste operasjonselementet. For eksempel, et hjemmelaget loddestasjon Lukey tørkeanordningen består av følgende deler:

 • Legemsdelen.
 • Varmeelement.
 • Supercharger.
 • Håndtere.
 • Switch.

Noen variasjoner er utstyrt med display og kontrollere graden av oppvarming, så vel som spesielle dyser, noe som gjør det mulig å gjennomføre en bestemt drift av ulike grader av kompleksitet.

Hvordan lage en loddestasjon med hårføner egne hender improvisert?

Når huset kan bruke enheten ubrukelig eller unødvendig og stålrøret. I prosessen av basen vil bli oppvarmet til maksimal temperatur. Å arbeide med ham skal vikle røret termisk stabilt materiale.

Grunnlaget for selvlagde utstyr vil fungere som et hjem hårføner, som varmeelementet fungerer som en spiral. Den konstante luftstrømmen gir en liten vifte festet til håndtaket. Spiralen er laget av en nikromtråd som er vridd med en liten trinn mellom viklingene. Som base egnet metall med lav varmeledningsevne. Winding spiral, se til noen få centimeter under overnatte gratis. Denne delen av varmebestandig duk trim for muligheten av å holde enhetene i sine hender. Munnstykke bedre sett av keramikk eller porselen, og en økning i effektiviteten kan oppnås ved termisk beskyttelse utstyr.

Etter endt montering loddestasjon med hårføner sine egne hender, vil utformingen har en pistol konfigurasjon. For enkelhets skyld kan det være knyttet til en spesiell holder. Sikkerhetskrav alle synlige ledninger må isoleres. I sluttfasen Bryter montert og forbundet med strømledningen. Deretter fortsetter til testanordningen. I samsvar med sikkerhetsregler og montering, design bygge sin egen vil ikke være vanskelig.

Hvordan velge en loddestasjon med hårføner? Først av alt, må vi huske at dette utstyret er delt inn i to typer:

 1. Turbin-modellen, som er ansvarlig for bevegelse av luft elektrisk motor. Dette skaper en kraftig strøm.
 2. Kompressor alternativer. Slike mekanismer er innsamlet på basis av kompressorer, luftstrømmen inn i dem fokusert.

Etter prinsippet av virkningen av begge typer er identiske og utvisket.

Alternativt huset loddestasjon med hårføner sine egne hender, kan du bruke den gamle loddebolt. Du må først fjerne alle innmaten. Vær forsiktig så du ikke skader noe. I tillegg vil det ta en halogenlampe 2 kW, noe som vil slå av kvarts isolator.

Med meisel ender er kuttet på glasset, hvilket resulterer i en slange med en hånd sette teknologisk spiss, karakterisert ved at kontakten blir utført ved oppvarming. Den nikrom anvendes plate, ikke mer enn 0,7 mm i tykkelse som det siste element.

Ved fremstilling av sine egne hender hjemmelaget loddestasjon med en hårtørker, bør en bestemt rekkefølge følges:

 • Kvarts isolator pent innleiret i spiralen.
 • For å redusere oppvarmingsanordning, isolatoren pakkes i folie.
 • Varmeelementet er montert i huset og festet ved hjelp av ledning fra håndtaket.
 • Dertil ble plassert fremstilte blokk-tidligere kveiles asbest ledning (for enkelhets skyld og pålitelighet for landing i sporet).
 • Luftslangen er plassert i håndtaket, er koblet til kompressoren.

Anmeldelser av loddestasjon med hårføner

Faget enhet - et uunnværlig verktøy i arsenal av noen amatør radio og elektronikk ingeniør. Som brukeranmeldelser, er riktig montert hjemmelaget analog ikke dårligere enn effektiviteten og egenskapene til fabrikken instrument. Derfor vil kostnaden for en slik konstruksjon "kopeechnaya9raquo;.

Eierne sier at mange nybegynnere gjør at en rekke standardfeil. For det første, en vanlig tørketrommel, på tross av sin makt, er ikke nok til å fullføre operasjonen, men noen 'umeltsy9raquo; Vi har utført produksjon loddestasjon med sine hender bare fra en spiral og en vifte for husholdningsapparater. For det andre sier ekspertene at en fremgangsmåte for å øke oppvarmingen ved å redusere rotasjonshastigheten for propellen og redusere resultatene åpningsdiameteren i svikt av verktøylegemet og smelting.

Master rework stasjoner med hårføner egne hender

Med forbedring av teknologien, spesielt flis, deres reparasjon for hånd blir stadig vanskeligere. Konvensjonell loddebolt for å lodde eller unsolder detalj, mens ikke skade elementene som er tett, nesten umulig. Derfor mye brukt måte å få ikke-kontakt lodding.

En av de anordninger som gir en slik lodde er varm luft loddestasjonen.

Prinsippet for operasjonen og generelle egenskaper

Skjema loddestasjon med en hårtørker omfatter en hovedenhet og en manipulator-luftkanon, i hvilken oppvarmingen av luften. Slike enheter brukes til reparasjon av husholdningsapparater og mobiltelefoner. Som en fremgangsmåte for å danne en luftstrøm som stasjonene er delt inn i:

 1. Turbin - luft blir matet via liten vingemotor bygget inn i varmepistol.
 2. Kompressor - lufttilførsel er en kompressor som er anordnet i hovedenheten.

Velge en loddestasjon med hårføner merke, basert på egenskapene til disse artene. Den største forskjellen mellom kompressorstasjoner fra turbinen er at den sistnevnte er i stand til å generere flere luftstrømmen, men dårlig presse luft gjennom trange åpninger og kompressor - tvert imot, er mer effektive i de tilfeller hvor luft å passere gjennom trange dyser, som brukes for lodding vanskelig tilgjengelige steder.

Driftsprinsippet som gir varm luft loddestasjon er ganske enkelt: luftstrømmen passerer gjennom det keramiske eller spiralformet varmeelement som er i røret varmepistol er oppvarmet til en innstilt temperatur, og deretter gjennom spesielle dyser inn i payaemuyu elementet.

I sammenligning med andre stasjoner, særlig med infrarøde, varmluft ulemper stasjonene omfatter de følgende:

 • Luftstrøm ved et uhell kan blåse bort de små detaljene.
 • Overflate jevnt oppvarmet.
 • Forskjellige tilfeller kreve ytterligere dyse.

Fordelen er at turbovozdushnye stasjon er mye billigere.

Anbefalinger for montering av en selvlaget loddestasjon med en hårtørker

Til å begynne med skal vi forstå særegenheter av kretsen lodding tørketrommel.

Hjemme, er det enklere og billigere å lage en loddestasjon med sine egne hender med en hårføner på en ventilator, og som en varmeovn brukt spiral. Keramisk ovn dyrt, og det bare kan sprekke når temperaturen endrer seg plutselig. Kompressoren i hjemmet er vanskelig å konstruere. Dessuten er kompressoren ikke er sammenføyd med en hårtørker, så fra hovedenheten blir nødt til å gjennomføre luftslangen, som innfører en betydelig ulempe.

som en Blåseren Du kan bruke en hvilken som helst liten vifte.

Ved enden av kjøleren behovet for å skjære et hull gjennom hvilken luft vil strømme inn i røret (dyse) med et varmeelement. På den ene siden er det nødvendig å tett lukke kjøleren, slik at når luften strømmer bare inn i telefonen, og ikke gå ut i miljøet. Kompressoren er montert i den bakre ende av tørke.

For mange elementer - chips og enkelte transistorer - egnet spesiell loddebolt, som vil gi en sikker lodding og overopphetingsbeskyttelse. Om funksjonene i dette verktøyet kan bli funnet her.

varmer samle mye vanskeligere. Nikrom er viklet i en spiral på basen. Spiral svinger ikke berører hverandre. spirallengden beregnes ut fra den forutsetning at motstanden bør være 70-90 ohm. Som base, må basen velges med dårlig varmeledningsevne og god bestandighet mot høye temperaturer.

Å konstruere en varmepistol kan ta mye av deler av de gamle hårføner. Hver hårføner, selv de mest enkle og billige, kan du finne en plate av glimmer. Fra disse plater for å montere et kryssformet basis for spiral.

I tillegg kan du bruke bunnen av den gamle lodding eller halogenlamper for projektorer. Base på 5-7 centimeter må forbli ledig spiral. Fra allot spiral ender på basen, i form av tråd. Deretter ble den N-centimeter del av tett pakket med et varmebestandig duk.

Deretter må man for å lage et rør (dyse) av porselen, keramikk, etc. Diameteren fremover slik at det mellom den indre vegg av dysen og spiral forble lite gap. På toppen av røret er limt isolerende materiale: et lag av asbest, glassfibre, etc. Denne isolasjonen gir større effektivitet tørketrommel, samt muligheten til å stille ta opp hendene.

Varmeelementet og dysen er montert hver for seg til viften, slik at luft kommer inn i røret, og varmeelementet ble plassert nøyaktig midt inne i dysen. Sted binding dyse overlader må være isolert for å holde ut luft.

Når lysdioden strimler i hjemmet ved å benytte strømforsyningen på 12 volt, som fungerer som en strømregulator diode i kretsen. LED lysekrone i boligkvarteret satt ikke bare å forbedre design og interiør, men også som en hendig lampen som kan betjenes med fjernkontroll.

Vi har slått design, formet litt som en pistol. For enkelhets skyld kan du legge til kroppen av alle typer håndtak og holdere. Spesielle dyser kan kjøpes eller skjære sin egen varmebestandig metall.

Laget av en varmepistol til hovedenheten må trekke 4 ledninger. De vil komme ut fra baksiden av tørketrommelen. Det er bedre å sette dem sammen og re-isolert.

I stedet enhetens hus to motstander. En vil justere luftstrømningshastigheten, den andre - kraften av varmeelementet. Bryteren er bedre å si noe generelt, varmeapparatet og vifte.

Deretter fester varmepistol, slik at de korresponderer med de ønskede tråd reostater og bryteren. Det gjenstår å gjøre en exit for uttaket, og varm luft lodding stasjon er klar.

Betingelser for bruk og sikkerhet

 1. På arbeidsplassen, observere brannsikkerhet.
 2. Under drift unngå plutselige forandringer i temperaturen til varmeovnen.
 3. Ikke ta på varmeelement og en varmepistol dyser.
 4. Sett på munnstykket etter å slå av og kjøling varmluftpistol.
 5. Ikke søl væske på varmepistol.
 6. Arbeidsplassen bør være godt ventilert.

Hot Air loddestasjon med hendene på video

Legg til en kommentar avbryte svar

Ul. Zoe og Alexander Kosmodemyanskiy, 26 +7 (499) 350-26-73

Loddestasjon med hårføner egne hender fra deler tilgjengelig hjemme

I dag, mange står overfor et slikt problem, når radioteknologi bryter ned av ulike grunner. For å utføre komplekse arbeidet på reparasjon av elektronisk utstyr Irons, som regel er det ikke nok, og krever spesialutstyr. Det er derfor elektronikk entusiaster tenker på hvordan du loddestasjon med hårføner egne hender fra deler tilgjengelig hjemme kan gjøres. Det er ikke noe komplisert, og detaljerte instruksjoner, som vil bli beskrevet nedenfor, vil hjelpe deg med dette.

Lodding Station - er spesielt utstyr som kan varmes opp til svært høye temperaturer og lar deg raskt varme metall svinger. Denne enheten har en svært primitiv konstruksjon, så håndtere det kan ikke bare faglig, men også en nybegynner radio amatør.

I denne lodding tørketrommel brukes sammen med annet utstyr, siden når operatøren må sendes til nærmeste millimeter. I dette tilfellet ville den perfekte løsningen være en loddestasjon med hårføner, med sine egne hender som kan gjøres uten problemer. Disse enhetene er vurdert å være semi-profesjonelle, og kan brukes til å utføre et stort antall oppgaver i ulike vanskelighetsgrader.

De viktigste forskjeller mellom lodde hårtørkere

Før å finne ut hvordan du gjør hjemme-lodding utstyr profesjonelt nivå, må du forstå er hva forskjellene kan ha en loddestasjon. Lodding jern fra tørketrommelen med hendene for å gjøre et blunk. Ifølge sine tekniske egenskaper, vil det være helt identisk med fabrikk kolleger, blant disse er de viktigste:

 • toppdiameter;
 • strøm;
 • systemytelse aktiv luftkjøling;
 • maksimal driftstemperatur.

Fra disse egenskapene det avhenger av hvordan kvalitet skal jobbe håndlagde loddestasjon med en hårføner, så de bør være spesielt oppmerksom.

Lodde tørkere tillate smeltet plast og forskjellige metaller med lavt smeltepunkt. Mykningen av legeringene blir utført ved å blåse varm luft, som er oppvarmet ved hjelp av en spesiell spiral. Hva loddestasjon med hårføner egne hender kan opprettes? Atmega328, for eksempel som en hvilken som helst annen lignende anordning, er sammensatt av følgende elementer:

 • huset;
 • varmeelement;
 • Blåseren;
 • håndtere;
 • bryteren.

Noen enheter kan også være utstyrt med en sensor og regulator varmenivå, så vel som spesielle dyser som gjør det mulig å utføre sveising på forskjellige nivåer av kompleksitet.

Produksjon loddestasjon improvisert

Hver person som eier en liten kunnskap innen elektronikk, vil ha råd til å gjøre en slik innretning som en selvlaget loddestasjon med hårføner. Hans hender fra improviserte midler for å skape det vil ikke være vanskelig. På seg rollen som kroppen kan du bruke noen gamle eller ikke-fungerende enhet, samt stålrør. Under drift, med det utstyret kapsling som skal varmes opp til den kritiske temperatur, slik at det var mulig å betjene håndsettet skal vikle et spesielt materiale som er motstandsdyktig mot høye temperaturer.

Loddestasjon kan være stasjonær. I dette tilfellet er de registrert på arbeidsplassen for å forbedre stabiliteten og praktisk bruk. Slikt utstyr kan være utstyrt med spesielt rullemekanisme for å ikke bevege seg i platen under lodding.

Det kan gjøres fra en gammel maskin for å tørke håret med en hårføner loddestasjon med sine egne hender. "Arduino9raquo; - en åpen kildekode-plattform som gjør at du raskt og enkelt lage alle elektroniske enheter. I denne anordning, som varmeelement benyttes glimmer plate. Smeltepunktet for dette metall er meget høy, slik at det er utmerket kunne motstå alle belastninger. Med hensyn til varmebatterier, så kan du bruke en hvilken som helst som er laget av mykt metall. Det beste alternativet ville Krom.

Ved fremstilling av loddestasjon en mye oppmerksomhet bør gis strømmen av varmeelementene. Det må være utformet på en slik måte at instrumentet raskt smeltet metall og er ikke skadet av denne brikken. Også bidra til å løse problemet med makt regulator tørketrommel loddestasjon. Hendene kan justere temperaturen på utstyret driftsmodus manuelt.

Et utmerket alternativ til kabinettet blir gammel loddebolt, eller rettere sagt hans kropp, og alle innvollene bør fjernes helt. Det bør gjøres svært forsiktig for ikke å ødelegge noe. I tillegg til boliger, vil det også være nødvendig på halogenlampen på 2 kW. Fra det er nødvendig å lage kvarts isolator. For å gjøre dette, ved hjelp av en diamantkutteren på glasset avskåret i endene, for å gi et rør, hvis ene ende er satt på nippelen of Technology, og den har et hull ble boret under varmeapparatet. Når et varmeelement i utstyret vil opptre nikrom plate. Dens tykkelse bør ikke være mer enn 0,7 mm, ellers vil det være en svært lang tid å kjøle loddestasjon med hårføner.

Med hendene for å gjøre enheten billigere, men du må følge en bestemt sekvens av handlinger:

 • Kvarts isolator ble forsiktig plassert i en spiral.
 • At enheten ikke er for varme under drift, kan isolasjons pakket med folie.
 • Videre er varmeelementet plassert i håndstykket legeme og er festet med en ledning på håndtakssiden.
 • Her plasseres også tidligere utarbeidet design som tidligere sår asbest ledningen, det sikrer en behagelig passform i huset.
 • Håndtaket er en slange som er ansvarlig for tilførsel av luft, som er koblet til kompressoren.

Det er alt - analog loddestasjon med en hårføner med hendene helt klar til bruk.

Hvilke feil bør unngås under montering?

Mange nybegynnere feilaktig tror at for fremstilling av lodde tørketrommelen nok bare varmeelementet og viften. Derfor har de ofte gjør det utenom det vanlige utstyret tørketrommel. Men i dette tilfellet, ville det være umulig selv å smelte tinn, og ikke minst mer solid metall.

Det er en metode for å øke en oppvarmingstemperatur ved å redusere viftehastigheten og diameteren av hullet, men i det tilfelle varmeelementet blir for varm, og kan bli skadet og huset og ikke smelter.

Varianter loddestasjoner

Alle enheter er delt inn i to typer:

 • Loddestasjon turbin med hårføner egne hender skapte raskt nok. Det er ansvarlig for flytting av luftmotoren.
 • Kompressorer samles på bunnen av kompressorene.

I det første tilfelle, en kraftig luftstrøm, og den andre luft beveger seg mer rettet, slik at det er mulig å bruke ulike vedlegg. I henhold til sitt prinsipp av drift, begge typer av stasjonene er ikke forskjellige og er helt identiske.

Loddestasjon med hårføner egne hender kan gjøres hjemme fra skrap materialer, som bare kan bli funnet i garasjen. Det vil tjene som grunnlag for utstyr husholdning hårføner som vi vil trenge bolig. Rollen til varmeelementet vil utføre spiralen og for å sikre en konstant strøm av luft som kreves liten vifte, som er festet på håndtaket på hårtørker.

For å fremstille en spiral tatt nikromtråd som er vridd til en skruelinje med en liten avstand mellom vindingene. For basen er bedre å ta noe metall som leder varme dårlig. Når viklingen spiral er nødvendig for å la noen få centimeter under fri. Dette stedet må vikle varmebestandig klut, slik at du kan ta i hendene på loddestasjonen i prosessen med å jobbe med det. Dysen er best å velge en keramikk eller porselen, og for å øke effektiviteten av å skape termisk beskyttelse.

Etter montering er ferdig lodding hårføner noe vagt minne pistol. For å forbedre brukervennligheten til anordningen kan festes til en spesiell holder. Til hjemmelaget lodding tørketrommel møtte alle sikkerhetsforskrifter skal alle synlige ledninger nødvendigvis være isolert. Ved slutten av settet bryteren, og forbinder strømledningen, og deretter kan starte testing av utstyr. Som det viste seg, for å gjøre loddestasjon hjemme er enkel. Det viktigste - å følge instruksjonene og observere forholdsregler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

51 − 49 =