Loddestasjon med egne hender

Loddestasjon med hårføner

For reparasjon av ulike typer utstyr krever spesielt utstyr, som ikke er så billig. Av denne grunn kommer mange elektronikkingeniører opp på måter å lage et loddestasjon med en hårføner. Det viser seg at denne enheten kan bygges fra improviserte midler. Spesielt komplisert i denne prosedyren er ingenting, og anbefalingene nedenfor vil hjelpe deg med å finne ut det beste alternativet for enheten.

Gjøres for hånd med en hårtørker loddestasjon er et spesielt utstyr som kan varmes opp til ekstremt høye temperaturer, noe som gjør det mulig å øyeblikkelig glødende metall bend. Enheten har en relativt enkel struktur, som gjør at enheten for å forstå nybegynner elektriker, for ikke å nevne en pro.

Det er verdt å merke seg at lodding hårføner er kombinert med annet utstyr, noe som gjør det mulig å veilede verktøyet så nøyaktig som mulig. Den betraktede enheten refereres til semi-profesjonelle enheter. De kan utføre en rekke forskjellige oppgaver, uavhengig av kompleksitetsnivået.

Loddestasjoner med hårføner laget av egne hender kan avvike i noen parametere. Blant dem:

 • Størrelsen på arbeidstipset.
 • Strømindeksen.
 • Luftkjøleenhetens ytelse.
 • Begrensning av driftstemperatur.

Fra disse indikatorene avhenger kvaliteten på arbeidet til enheten, så de må være spesielt oppmerksomme.

Aggregatet som vurderes tillater smeltepunktet av plast og metaller med et relativt lavt smeltepunkt. Mykning av materialer utføres ved å blåse en varmluftsstrøm, oppvarmet av en spesiell spiral. Som det viktigste arbeidselementet vil ulike analoger som har en felles struktur, fungere. For eksempel består en selvfremstillet loddestasjon med en Lukey-tørker av følgende deler:

 • Kroppsdel.
 • Varmeelement.
 • Luftforsterkeren.
 • Håndtere.
 • Bryteren.

Noen variasjoner er utstyrt med en indikator og en regulator av graden av oppvarming, samt spesielle dyser, som gjør det mulig å implementere spesifikke verk av varierende grad av kompleksitet.

Hvordan lage en loddestasjon med en hårføner med egne hender fra improviserte midler?

Som et tilfelle kan du bruke ubrukelige eller unødvendige enheter og et stålrør. I prosessen blir basen oppvarmet til maksimal mulig temperatur. For å jobbe med det, vikle røret med et termisk stabilt materiale.

Grunnlaget for hjemmelaget utstyr vil fungere som en husholdnings hårføner, en spiral virker som et varmeelement. Konstant luftstrøm gir en liten vifte festet til håndtaket. Spiralen er laget av nichrome wire, som er vridd med et lite skritt mellom svinger. Som base er et metall med en lav varmeledningsevne-indeks egnet. Når du snurrer en spiral, må du sørge for at noen få centimeter på bakken forblir fri. Denne delen er ferdig med varmebestandig klut for å holde enheten i hender. Dysen er bedre å bygge av keramikk eller porselen, og en økning i effektiviteten kan oppnås med termisk beskyttelsesutstyr.

Etter at montering av loddestasjon med hårføner er ferdig, vil designet ha en pistolkonfigurasjon. For enkel bruk kan den festes til en spesiell holder. For sikkerhetskrav må alle ledige ledninger være isolert. På sluttstadiet skal du installere en bryter og koble strømledningen. Fortsett deretter for å teste enheten. Ved overholdelse av sikkerhetstiltak og monteringsregler vil konstruksjonen i seg selv ikke være vanskelig å konstruere.

Hvordan velge en lodding stasjon med en hårføner? Først og fremst må du huske at dette utstyret er delt inn i to typer:

 1. Turbinmodeller der en elektrisk motor er ansvarlig for bevegelsen av luft. Dette skaper en kraftig flyt.
 2. Kompressoralternativer. Slike mekanismer er samlet på grunnlag av kompressorer, luftstrømmen i dem er mer målrettet.

I henhold til handlingsprinsippet er begge typer identiske og adskiller seg ikke på noen måte.

Som et alternativ kan du bruke et gammelt loddejern til en lodding stasjon med en hårføner. Først er det nødvendig å fjerne alle dens innside. Vær forsiktig så du ikke skader noe. I tillegg trenger du en halogenlampe på 2 kW, hvorfra du får en kvartsisolator.

Med meisel ender er kuttet på glasset, hvilket resulterer i en slange med en hånd sette teknologisk spiss, karakterisert ved at kontakten blir utført ved oppvarming. Som det siste elementet brukes en nichromplate med en tykkelse på ikke mer enn 0,7 mm.

Når du lager en selvfremstillet loddeboks med en hårføner, bør du følge en bestemt rekkefølge:

 • Kvartsisolatoren settes forsiktig inn i spiralen.
 • For å redusere oppvarming av enheten, er isolatoren viklet med folie.
 • Varmeelementet er montert i huset og festes ved hjelp av en ledning fra håndtakets side.
 • Det er også plassert en forberedt enhet, tidligere innpakket i en asbestledning (for enkelhets skyld og pålitelighet av landing i reiret).
 • Luftforsyningsslangen er plassert i håndtaket, den er koblet til kompressoren.

Omtaler om loddestasjon med hårføner

Den vurderte enheten er et uunnværlig verktøy i arsenalen til enhver radio amatør og elektronikk ingeniør. Som det fremgår av brukerens tilbakemelding, er den riktig monterte hjemmebaserte analogen ikke dårligere i effektivitet og evner til fabrikkinstrumenter. Samtidig er kostnaden for en slik konstruksjon "billig" 9raquo;

Eiere merker at mange nykommere tillater en rekke standardfeil. For det første er den vanlige hårføner, til tross for sin kraft, ikke nok for fullverdig drift, selv om noen "håndverkere" Vi laget loddestasjonen bare med egne hender fra spiral og vifte på denne husholdningsapparatet. For det andre, bemerker eksperter at måten å øke oppvarmingen ved å redusere propellens rotasjonshastighet og redusere hullets diameter, fører til feil i verktøyet og smeltingen av huset.

Hvordan lage en loddeplass hjemme?

Trinn 1 - Lag et kontaktloddstrykejern

Dette alternativet kan kalles den enkleste og ganske budsjett. Denne utformingen regulerer spenningen på loddejernet, henholdsvis endring av temperaturen på spissen. Ved prøving og feiling er det nødvendig å bestemme regulatorens stilling og varmekapasiteten. Du kan tilpasse loddingsprosessen for deg selv og for et bestemt produksjonsmoment. Som spenningsregulator anbefaler vi at du bruker en dimmer for en lysekrone (dimmer). Den eneste ulempen ved denne ideen om å montere en selvfremstillet loddestasjon er et lite område for innstilling av utgangstemperaturer. Det vil si for lodding er vi interessert i å lage et spenningsområde fra 200 til 220 volt, og ikke fra 0 til et maksimum. Sannsynligvis må du litt omarbeide kretsen, legg til en "finjustering" motstand til tillegget til hoveddelen.

Ordning montering av lodding stasjon hjemme:

I denne ordningen brukes en likeretterbro, som vil øke fra standard 220 volt ved inngangen opp til 310 volt ved utgangen, vår selvfremstille lodde stasjon. Dette vil være viktig for de hjemmesterne som har lav elektrisk spenning i huset, på grunn av hvilket loddejernet ikke varmes opp til driftstemperaturen. Hvis det ikke er noen dimmer tilgjengelig, kan du sette sammen det selv, hvordan du gjør det, og hva vi må vurdere i denne artikkelen er for en selvtillit dimmer.

Trinn 2 - Vi samler luft loddejern

Noen ganger, under lodding, er det nødvendig å erstatte SMD komponenter og loddebolt tips er for stor for det. Spesielt for disse formål brukes lufttype av enheten. Dens operasjon er lik hjem hårtørker - luftstrømmen tvinges blåses gjennom det oppvarmede element og overføres til stedet for lodding, sveising kontaktløs oppvarming og jevnt.

For å lage et luft loddejern (bildet nedenfor), kan du bruke denne anbefalingen. Det kan gjøres fra en fungerende gammel enhet, sett et rør i stedet for en stinger fra antennen, til størrelsen på den gamle stingeren. Klargjør loddejernet slik at det er forseglet.

Tvingt lufttilførsel er ved hjelp av en akvariumkompressor gjennom rørene for droppere.

Video instruksjon for montering av termofan for loddestasjonen:

For å justere lufttemperaturen kan du bruke spenningsregulatoren. Ideal - hvis det ikke er ekstra, kan loddearbeid ta søppel og spoles tilbake under en lav spenning på 8-12 volt. Denne metoden er å foretrekke, av hensyn til elektrisk sikkerhet. Krom varmeapparat i dette tilfellet kan være et stykke av trådspiralene i elektriske 0,8 mm viklet skånsomt uten overlappinger. Omtrent 30 omdreininger i stedet for den gamle. Et viktig punkt er kravet til en transformator, den må være kraftig, minst 150 watt.

En dyrere metode for å kontrollere temperaturen ved loddenes varme ende er å opprettholde de eksponerte grader på stinget. Til dette formål er et termoelement installert i tillegg, i en av våre artikler fortalte vi hvordan man lager en termoregulator med egne hender.

Ved å kombinere våre hjemmelagde produkter kan du lage en universell loddeplass med egne hender. Det hjemmelagde tilfellet vil i dette tilfellet være med en spenningsregulator, hvorved du kan justere inngangen på transformatoren, og dermed endre varmenes varme.

I tilfelle du trenger å dispensere en stor chip, og for dette må du varme det godt og jevnt, bruk en hjemmelaget termofan med en temperaturregulator. Et annet alternativ er å lage en infrarød lodding stasjon fra en keramisk lampeholder og en nichrome spiral koblet til en trinn ned transformator. For å kontrollere temperaturen på overflaten av deler, brukes samme temperaturregulator.

Hvordan arbeide med en infrarød lodde stasjon kan ses i videoen nedenfor, der kan du også finne nyanser av arbeid:

Og til slutt anbefaler vi at du gjør deg kjent med mer komplekse ordninger for å montere en selvfremstillet lodde stasjon basert på Arduino-plattformen:

Forhåpentligvis har vi diskutert måter å gi deg mat for tanken, og du blir bedt om å lage en selvlaget loddestasjon på en av de anbefalte metoder eller utvikle og implementere sin idé.

Vi anbefaler deg også til å lese:

Montering en loddestasjon med sine egne hender

Noen selvrespekt og arbeidskraft skinke radio har en tendens til å ha alle de nødvendige verktøy for hånden. Uten lodding jern er selvsagt ikke nok. I dag, radioaktive elementer og detaljer som vanligvis trenger oppmerksomhet, reparasjon, erstatning, og dermed lodding - er ikke det samme massive bord som var. Spor og konklusjoner av alle de fine elementer selv enda mer følsom. Det trenger ikke bare en loddebolt, loddestasjon som helhet. Det må være i stand til å kontrollere og regulere temperaturen og andre prosessparametere. Ellers er det fare for alvorlig skade på eiendom.

loddebolt av høy kvalitet - gleden ikke den billigste, og ikke minst stasjonen. Derfor er mange fans lurer på hvordan å lage loddestasjoner med sine egne hender. For noen er det enda et spørsmål om ikke bare økonomiske besparelser, men også deres selvfølelse, nivå og ferdighet. Godt over skinke radio, som ikke kan innse det essensielle - loddestasjonen.

I dag allment tilgjengelige masse alternativer kretser og komponenter som er nødvendig for produksjon av loddestasjon med sine egne hender. Loddestasjon til slutt oppnådd Digital på grunn av den digitale kretsen innbefatter en programmerbar mikrokontroller.

Nedenfor er et diagram, som er populær blant publikum av radioamatører. Denne ordningen blir feiret som en av de mest enkle å implementere og samtidig pålitelig.

Kjøring loddestasjon med sine egne hender. element basen

De viktigste arbeidsverktøyet loddestasjon er åpenbart en loddebolt. Hvis andre elementer du ikke engang kan kjøpe nye og brukte hensiktsmessig i sitt arsenal, er det en god lodding behov. Sammenlikning av priser og funksjoner, mange isolerte loddebolter Solomon, ZD (929/937), Luckey. Her bør du velge basert på dine behov og ønsker.

Vanligvis blir disse loddebolt utstyrt med et keramisk varmeelement og et indre termoelement, som i stor grad forenkler prosessen med gjennomføring av termostaten. Loddebolter er utstyrt med disse produsentene også en kontakt som passer for tilkobling til stasjonen. Dermed er det ikke nødvendig å endre kontakten.

Når valgt for lodding en loddestasjon, basert på dets kapasitet og forsyningsspenning velges: for montering diodebroen og transformatoren. For spenning + 5V lineær regulator trenger en god kjøleribbe. Eller, alternativt, 8-9V spenningstransformator med separat vikling for digital tilførsel.

Det beste alternativet for microcontroller montering er loddestasjon ATmega8. Den har en innebygd programmerbar minne, ADC og kalibrert RC-oscillator.

På utgangen PWM til FET, så vel utprøvd IRLU024N. Alternativt kan du ta hvilken som helst annen egnet tilsvarende. radiatoren er ikke nødvendig for en bestemt transistor.

Få råd om hvordan å lodde kobber og andre ledninger, chip, radioelements, her.

Knappene. firmware alternativer

Knapper loddestasjon vil ha følgende funksjoner:

 • U6.1 og U7 er ansvarlig for forandringen i temperatur, henholdsvis, U6.1 reduserer verdien innstilt på 10 grader, og U7 øker;
 • U4.1 ansvarlig for temperaturprogrammeringsmodi P1, P2, P3;
 • Button U5, U8 og U3.1 ansvarlig for de forskjellige modi, henholdsvis: P1, P2 og P3.

Dessuten kan stedet for knapper ytre programmerer for EEPROM regulatoren kobles til. Eller utført i kretsen firmware. Sett temperaturinnstillingene lett. Du kan ikke sy EEPROM, men bare koble stasjonen med presset nøkkelen U5, der verdiene av alle moduser vil være null. Ytterligere justering utføres ved hjelp av knappene.

Når fastvaren, kan du konfigurere forskjellige verdier for temperatur justering. Trinnet kan være 10 grader eller en grad, avhengig av dine behov.

lodding temperatur lav spenningsregulator

For de som bare starte sine sine eksperimenter i elektroteknikk, kan tjene som en slags trening forsamlingen noe forenklet ordning.

Faktisk er det også selvlagde loddestasjon med hendene, men med noen funksjonshemninger, som andre mikrokontroller vil bli brukt her. Denne stasjon vil tjene som standard lavspente loddebolt med en spenning på 12 V, og håndlaget elementer som oppsamles på grunnlag av mikropayalnikov motstand. Grunnlaget for en hjemmelaget krets loddestasjon ta systemet styrernettverket lodding.

I tillegg til dette emnet, kan du studere i detalj prinsippet om drift av RCD, og ​​denne artikkelen vil lære infallibly kondensator sjekk multimeter.

Video om hvordan du kan lage en loddestasjon med sine egne hender:

Legg til en kommentar avbryte svar

Ul. Zoe og Alexander Kosmodemyanskiy, 26 +7 (499) 350-26-73

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 1 = 5