Loddejern for polypropylenrør

Hvordan velge loddejern for polypropylenrør og hvordan du bruker det

Moderne rørleggerrørledninger, som regel, er samlet fra plastrør. Materialet til slike rør er polypropylen, lett, holdbart, giftfritt og billig. For å koble polypropylenrør brukes spesielle loddejern; om hvordan du riktig velger et loddejern for polypropylenrør, hvilke finesser å være oppmerksom på og hvordan du skal jobbe med dette verktøyet, vil denne artikkelen fortelle.

Den første bekjennelsen med loddejern for rør

Alle loddejern, uavhengig av deres tilsiktede bruk, har en lignende design. De består av et varmeelement og et termisk isolerende håndtak som forhindrer forbrenning. Funksjonen til varmeren, som ikke er vanskelig å gjette, er å smelte arbeidsmediet når den ønskede temperaturen er nådd.

Elektrisk loddebolt for Polypropylen rør er av konvensjonell form for alle lodding arm, men i stedet for å bli brukt i konvensjonelle produkter av denne art i varmeapparatet for loddebolten oppvarming installert rør dekk på hvilket det er festet en dyse for oppvarming av røret og koblingen.

Et annet kjennetegn ved et loddejern for propylenrør er nærværet av en varmeprosesskontrollanordning. Dens nødvendighet skyldes det faktum at polypropylen er et termisk ustabilt materiale som begynner å "lekke" allerede ved 260 ° C.

Som et resultat oppstår ikke bare ødeleggelse av forbruksvarer uten riktig observasjon av materialets varmeprosess, men også en uberettiget tidsavbrudd, egen styrke og midler. Enheten regulerer temperatur og varighet av produktvarmen, avhengig av rørseksjonen og tykkelsen på koblingen.

Med tanke på at hastigheten og kvaliteten på rørforbindelsen i stor grad avhenger av det riktige valget av loddejernet, er det nødvendig å undersøke det eksisterende sortimentet og bestemme de nødvendige egenskapene til loddejernet før du kjøper verktøyet.

Det riktige valget av loddejern for plastrør

Å spørre hvilket rør loddejern å velge, er viktig å bestemme for hvilke formål den skal brukes. Det er klart at en profesjonell rørlegger vil trenge en enhet med mer seriøse evner enn en hjemmemester.

Du kan velge et loddejern for polypropylenrør, og ta hensyn til flere grunnparametere.

Den vanlige kraften til loddejernet for polypropylenrør er 1,5 kW. Dette er nok til å lodde rørene opp til 50 mm. I de fleste tilfeller er dette ganske tilstrekkelig for hjemmebruk, men noen ganger er det nødvendig å koble polypropylenrør med større diameter. For å gjøre dette, bruk verktøy som arbeider med en kraft på 1,7-2 kW. Slike loddejern er dyrere og forbruker mer strøm.

Imidlertid tillater moderne teknologier å oppnå større energieffektivitet og varmeoverføring når enheten bruker mindre strøm. Så for eksempel bruker det moderne loddejernet Ditron TraceWeld PROFI blå bare 1 kW når det er mulig å koble rør med nesten hvilken som helst diameter.

Men for å koble til rørene trenger du riktig valgte dyser, så det neste trinnet i å velge det beste loddejernet for polypropylenrør er å bestemme hvor mange dyser du trenger.

Loddetråd: dimensjoner og kvantitet

Svaret på dette spørsmålet er veldig enkelt: jo flere forskjellige vedlegg, jo bedre. Tross alt, et imponerende sett med tilpasninger, selv om det ikke er fullt brukt, gir tillit og gjør at mesteren kan være forberedt på hendelser.

Derfor, når du kjøper et verktøy, er det nødvendig å vurdere hvor mange agn kan brukes med den. Det samme gjelder valg av dimensjoner på vedlegg: jo mer desto bedre (les: "Hvilke dyser er nødvendig for loddestål for rør - alle detaljer om tilslutning av rør ved sveising").

Det bør forstås at prisen på dysen er direkte proporsjonal med størrelsen, og hvis det ikke er planlagt kommersiell bruk av loddejern for plastrør, er det ganske mulig å begrense seg til det nødvendige settet. Les også: "Hvilke dyser til lodding av polypropylenrør brukes - varianter, bruksegenskaper".

Land for produksjon av instrumentet

Det er klart at en kvalitetsenhet - en garanti for kvalitet og sikkerhet for arbeid og pålitelighet av fremtidig forbindelse. Derfor, når du velger loddejern, er det nødvendig å være oppmerksom på instrumentets opprinnelsesland.

Alle vet at produkter montert i Kina, som ikke lenger er forskjellig i undervurdert pris, fortsatt er ekstremt upålitelige og kan bryte ned eller antennes når som helst. Konsekvensene av å bruke en slik enhet kan være noen - fra skadede forbruksvarer og forstyrrelse av arbeidet til kroppsskader av varierende alvorlighetsgrad og selvfølgelig psykisk lidelse.

Loddejern produsert i Tsjekkia, tvert imot, er preget av utmerket kvalitet og nesten 100% pålitelighet i drift. I tillegg leveres tsjekkiske loddejern med det mest komplette settet med ekstra tilbehør. Den eneste ulempen ved slike produkter er en høy pris. Les også: "Hvordan er et loddejern for PVC-rør og hvordan man bruker det?".

Generelt, hvis det kjøpte loddejernet for rør ikke er planlagt å bli brukt til kommersielle formål, er det mulig å stoppe på et billigere alternativ, for eksempel på tyrkiske verktøy.

Tyrkiske loddejern for polypropylenrør er kanskje et ideelt eksempel på forholdet mellom pris og kvalitet. For eksempel selges et instrument av merkevaren "Cobra" for polypropylenrør og andre produkter fra dette materialet komplett med en rørkutter og et sett med dyser.

Kvaliteten på sveisepipene, i tillegg til de ovennevnte parametrene for loddestjernens egenskaper, avhenger av bruken av passende oppvarmingsdyser. Les også: "Hvordan gjør et loddestål for plastrør - typer og metoder for lodding".

Utvalg av oppvarmingstips for loddejern

Velg dysene til oppvarmingsverktøyet, basert på slike parametre som:

 • ytelse av loddejern - jo mindre effekten av enheten, den mindre diameteren av dysen den kan tjene, og dermed for et mindre rørdiameter er egnet.
 • Planlagt bruk av verktøyet - fagfolk må bruke loddejern for polypropylenrør med stort utvalg av seksjoner, derfor er det behov for et større sett med dyser; hjemme mesteren, hvis han ikke kommer til å eksperimentere med rørledningen, nok dyser i en halv tomme, tomme og en tomme og en fjerdedel;
 • baiting materiale - bør ha god termisk ledningsevne, bør belegg av dysen være best teflon. Dette alternativet er å foretrekke.

Til slutt, hvis det er et ønske om å risikere og teste din styrke i produksjonen av verktøy, kan du prøve å samle et loddejern for plastrør med egne hender.

Loddejern for rør med egne hender

Det skal bemerkes at slike loddejern er upålitelige og krever konstant overvåking under drift, da det ikke er noen oppvarmingskontrollenhet i dem, noe som betyr at det alltid er risiko for overoppheting og ødeleggelse av røret. Som et resultat vil ikke bare arbeidstiden øke, men også kostnaden.

For å lage et selvfremstilt loddejern for polypropylenrør, trenger du:

 1. Fra et ark av kobber eller aluminium, kutt to plater.
 2. Gjør hull i emner for dysene.
 3. Fest ledningene til platene med stikkontakten.
 4. Det er best å legge et lag av ikke-ledende materiale mellom platene, dette vil øke varmeoverføringen av dysen.
 5. Fest håndtaket (fra ikke-ledende materiale) til den samlede konstruksjonen, isoler kontaktene.

Det selvfremstillede loddejernet begynner å varme opp direkte når apparatet er slått på, kan ikke varmetemperaturen justeres i dette tilfellet. Enheten slås av, henholdsvis ved frakobling fra strømforsyningen.

Uansett hvilket loddejern som brukes til å koble rørene, er det nødvendig å jobbe med det i henhold til et generelt prinsipp.

Prosess av lodding av plastrør

Forbindelsen av polypropylenrør utføres i noen ganske enkle trinn:

 1. Røret er kuttet i riktig vinkel. Det er viktig å sikre at enden av kuttet er flat og vertikal med hensyn til lengdeaksen.
 2. Chamfering er fjernet fra rumpen, stripping av burrs og ujevnhet.
 3. Den høyre dysen er installert på loddejernet.
 4. På den ene siden legges et rør på dysen, på den annen side - en montering.
 5. Enheten er koblet til nettverket, oppvarming av plastprodukter begynner.
 6. Etter drift av tidsuret til enheten fjernes røret med beslaget fra dysen og presses sammen.

Som et resultat dannes en ensartet polymerforbindelse i et minutt, sterk og pålitelig.

Overholdelse av arbeidssekvensen i kombinasjon med det riktige valget av instrumentet og dens samvittighetsfulle drift, gjør at rørene kan kobles enkelt, raskt og uten ekstra kostnad.

Hvordan velge loddejern for polypropylenrør

Polypropylenrør er et ganske komplisert materiale, og det er problematisk å jobbe med det. Dette skyldes temperaturregimet. For å kunne koble de to rørene riktig må du finjustere instrumentet. Ellers blir kontakten lekkasje. Også ligger problemet i dysene.

Til nå produseres polypropylenrør i en rekke diametre, deres tykkelse varierer også. Under arbeidet må alle disse faktorene byggeren ta hensyn til. Hvis vi vurderer nøyaktig lodding, er det nødvendig med tynne dyser for lodding av polypropylenrør. For kutt er det nødvendig at det er kniver i settet.

Viktige egenskaper ved loddejern

Til de viktige egenskapene til loddejern er det mulig å bære den forbrukte kraften. Denne indikatoren måles i W. Driftsspenningen må også tas i betraktning. Varmeelementet til enheten har alltid sin maksimale temperatur. Tiden for full oppvarming kan variere ganske mye. En annen viktig egenskap er dimensjonene til dysene som er inkludert i settet for loddejernet. I tillegg angir produsenten dimensjonene til enheten, samt dens vekt.

Hvis du velger et universelt alternativ, bør kraften til loddejern være rundt 2000 W. Begrensningsspenningen er ikke mindre enn 230 V. I dette tilfellet kan du regne med en stabil frekvens under drift. I tillegg må parametrene til varmeelementet tas i betraktning. Maksimum loddejern kan som regel nå en temperatur på 300 grader, og dette er nok til å fungere med polypropylenrør med forskjellige tykkelser. Også du må ta hensyn til oppvarmingstiden. I gjennomsnitt tar dette 15 minutter. På markedet er det modeller med en mye bedre indikator.

Det siste anses apparat. Det er nødvendig å ta hensyn til størrelsen på dysene. For de mest delikate arbeid er nødvendig med en diameter på 20 mm. Lodde store rør blir brukt i munnstykket på 63 mm. En annen komplette enheten må påføres bladet, noe som vil hjelpe til å slipe. For å rengjøre loddebolt etter bruk, trenger spesialverktøy.

For å gjøre dette, bruk en umbrakonøkkel, en skrutrekker, og en svamp. For sikker drift tillegg nødvendig hansker. Du bør også ta hensyn til saken av enheten. Det skal være enkelt å bruke og praktisk, og deretter transportere instrumentet vil ikke ha problemer. Et annet viktig spørsmål angår enhetens dimensjoner. Den gjennomsnittlige lengden av enheten er 260 mm, høyde - 200 mm, og tykkelse - 110 mm. Veiing lodding for polypropylen rør må, i området på 6 kg. God modell vil koste kjøperen et gjennomsnitt på ca 3000. Gni.

Selskapet "Forte" er ganske populær, og det produserer høykvalitets lodding. De er i stand til å vise til en stor kraft, og i mange modeller frekvensen holdes på omkring 55 Hz. Med denne enheten ytelsen er fortsatt høy. Varmeelementer de er også bra.

I tjenesten de er ganske enkel. Settet har alt du trenger. Ulempene kan tilskrives håndtaket ubehagelig. Arbeid med enkelte modeller upraktisk. Dette gjelder spesielt tidlig serie lodding.

Denne loddebolt for polypropylen rør har gode anmeldelser. Mange kunder kommer til å elske denne modellen for sin høye presisjon lodding. For det harde arbeidet i avsidesliggende steder enheten passer perfekt. Dette er på grunn av den kompakte størrelsen av enheten. Den veier lite og har en kort dyse. Dette gjør det mulig å få forskjellige forbindelser i røret.

Maksimal temperatur på varmeelementet er i stand til å oppnå 300 grader. Full oppvarmingstid er 17 minutter, og det er ganske mye. I bruk for lodding nepriveredliv polypropylenrør. For å rense den, i en sak har alt du trenger. Alle vedlegg i standarden satt av produsenten gitt fire. Er dette en loddebolt for polypropylen rør (børskurser) på ca 2700 rubler.

Denne lodding er best egnet for bruk med rør med stor diameter. I denne lille tips inkludert ham savnet. Driftsmodi er forskjellige. Med deres hjelp, er det verktøyet det mulig å stadig endre. Således vil grensefrekvensen øke og avta. Energiforbruk, er denne modellen akseptabelt. Det skal også nevnes som et varmeelement.

På grunn av dette med en loddebolt, kan du jobbe i lang tid uten negative konsekvenser. Stikker med materialet er svært sjeldne. Kostnads ​​lodding jern sveising polypropylen rør "Forte 6312" kjøpers marked på ca 3100 rubler.

Lodding "Venta" er ganske praktisk. De er kjennetegnet ved en passende kontroll. Forskjellige modi kan innstilles for å justere til den ønskede rørdiameter. Strømkabelen har en ganske lang. I dette tilfellet, mens du arbeider, han bringer ikke ulempe. Verktøyet er beskyttet mot overspenning på nettverket.

Med denne loddeprosessen skjer alltid konsekvent. Tube i mange modeller etablert ganske sterk, det er videre beskyttet av et foringsrør. En ulempe med å lodde den ovennevnte varemerke er den lave operasjonsfrekvens. Som et resultat av å jobbe med verktøyet i lang tid vil ikke fungere.

Forbrukernes vurderinger om "Venta 2200"

Mange kjøpere på den positive siden karakteriserer loddebolt for polypropylen-rør på grunn av et antall dyser, som er tilgjengelig som standard. Det er også viktig å merke seg at alle av dem er laget med teflonbelegg. På grunn av dette er det ganske enkelt å rengjøre dem etter bruk. Totalt i denne modellen, er det to moduser å velge mellom.

Den maksimale temperatur at instrumentet er i stand til å nå, nå fram til nivået på 350 grader. Opererer frekvensområde på omkring 45 Hz. Stand-holderen til verktøyet er festet. Også gitt saks for rør og målebånd. Generelt, "Venta 2200" er ganske populært verktøy. Det er fortsatt mulighet for forholdsvis billig for lodding av polypropylen-rør. "Leroy Merlin" - dette er stedet der han ba om bare 2800 rubler.

Denne lodding polypropylenrør strømforbruk er på 1500 watt. Driftsfrekvensen er omkring 50 Hz. Blant svakhetene bør bemerkes høyt strømforbruk. Av denne grunn, kan instrumentet ikke anses kostnadseffektivt. I tillegg kompleksiteten i å skape en relativt kort strømledning, på grunn av hva som kan være ubehagelig å jobbe på noen områder.

I sin tur, har håndtaket en ergonomisk form og eierne ikke forårsaker problemer. Et annet trekk ved denne anordning kan betraktes kvalitativ varmeelement. Maksimumstemperaturen kan innstilles ved 400 grader. Er dette en loddebolt for polypropylen rør (børskurser) på ca 3100 rubler.

Hvordan velge en loddebolt for polypropylen rør

Mange eiere av leiligheter i reparasjon av bolig skal skifte ut vann- og varmesystemer. Når rørledningsnettverket enheten som brukes polypropylenrør. Når det blir nødvendig å reparere eller skifte en rørledning ordning, må vi bruke sveiseapparatet for rør av dette materialet.

Brukes til å lage rørsystemer av polypropylen pipe produkter som foretrekkes av flere personer. Og dette valget er forståelig, fordi de er en rimelig pris, og i tillegg, i form av pålitelighet ikke dårligere enn metallrør. Imidlertid ble påliteligheten av rørledningen opprettet i stor grad avhenger av kvaliteten på sveising. Av stor betydning er utstyr som brukes. Dersom det under sveising ved hjelp av lav kvalitet loddebolt, kan du ikke stole på styrken av sammenhengen.

Hvis du selv har besluttet å gjennomføre installasjon av rørledninger av polypropylen i leiligheten, så spesiell oppmerksomhet må nærme seg valg av loddebolten for polypropylen. Stol på konsulenter i butikken er ikke nødvendig, fordi mange av dem ikke engang vet om, hva den består av og hvordan det fungerer, slik enhet. Så før du går til butikken, må du lære mer om sveisemaskinen for polypropylen rør. Og, har allerede hadde noe kjennskap til dette utstyret, kan du gå til butikken.

Enheten loddebolt og hvordan det fungerer

Uavhengig av modell, alle loddeverktøy har den samme konfigurasjon. De viktigste forskjellene er knyttet bare til å montere munnstykker, på grunn av hvilken overflaten blir oppvarmet loddet rør. Hvis vi snakker om komponentene i en loddebolt, og velg deretter følgende nøkkelkomponenter:

 • et håndtak huset;
 • en rørformet varmeinnretning innesluttet i støpemetallet huset;
 • termostat;
 • spesielle dyser.

På enheten loddebolt er ikke forskjellig fra et vanlig strykejern. Den viktigste forskjellen er bare i utnevnelsen av instrumentet og dens form. De viktigste elementer i loddebolten er også innleiret varmeelementer og temperaturregulator.

En loddebolt varmeapparat kan være innleiret i en flat eller rund huset. Det bestemmer formen på skroget og bærekonstruksjon for drift av enheten dysen.

Loddebolter for polypropylen rør inndelt i manuell og mekanisk:

bruken av håndholdte enheten gjør det mulig å arbeide med rør med liten diameter uavhengig av hverandre;

mekaniske innretninger for å skape høy spenning, for derved å sikre en pålitelig forbindelse av rør med stor diameter.

Leilighet eiere bruker ofte en manuell maskin. Det sies at han kan ha en rekke utførelser av alternativer. Alt avhengig av den måte på hvilken på den oppvarmede overflaten montert vedlegg:

 • ensiform - i hullet er ferdig med å sette på paret av dyser. Loddebolter av denne typen er mest vanlig, og er tilgjengelig i butikkene i et stort område;
 • Sylinder - hoder som brukes i disse lodde har en spesiell form. Som oftest blir de brukt i faget til hvilken røranlegget av polypropylen - hovedaktiviteten.

Den mest populære typen av loddebolt er beregnet for sveising av polypropylen. Som en del av sin utforming er til stede:

Ved varmeplate faste elementene sveises ved hjelp av to særskilte hull.

Loddebolter for polypropylen rør: hvordan du skal velge?

Når du velger utstyr, først av alt, må du fokusere på temperaturen. Dette er viktigere enn hverandre annerledes husholdningsbruk og loddebolter. Profesjonelle produkter i stand til å gi en stabil høy temperatur.

I tillegg til denne parameter har elektroverktøy. Det påvirker direkte frekvensen av å gjøre arbeidet.

1,5-2 kW kraftinnretningen er nødvendig for å utføre sveiseoperasjoner med rør av polypropylen til 100 mm.

For arbeid med standard diameter rør bør brukes til instrument 850 watt. Siden det kan lett sveises rør fra 18 til 75 mm.

enhetsalternativer - Et annet viktig punkt. Det er best å kjøpe enheten og kjøpe et sett for sveising av rør fra propylen. Det bør inneholde noen egnede dyser, samt ytterligere verktøy, for eksempel rulett eller kutter.

Når du velger dyser for polypropylen rør trenger å vite om sin dekning. Dyser, som er belagt med et metallisk Teflon, har høye styrkeegenskaper.

følgende Grunnleggende konfigurasjoner for lodding:

 • Apparatet er utstyrt med en nøkkel for munnstykker og som har en fullstendig guide. Slike instrumenter tilbehør inkludert mangler. Ved hjelp av en loddebolt, er det mulig å sveise røret en eller to størrelser polypropylenrør;
 • medium med enheten har et komplett munnstykke vanlig brukte størrelser. De er funnet i en koffert. Ved hjelp av et sett av dyser, er det mulig å sveise rør med en diameter på 20 til 40 mm;
 • komplett sett. Dette er et profesjonelt sett, som inneholder alle nødvendige vedlegg, og i tillegg til dette ekstra tilbehør. Å kjøpe en slik enhet er mer lønnsom enn komponentene separat.

Når du velger en enhet for sveising av polypropylenrør, holder mange mennesker oppmerksomhet til prisen. I dette utstyret er hovedinnholdet nøyaktigheten av temperaturinnstillingen, samt stabiliteten i vedlikeholdet. En forutsetning for den kvalitative ytelsen til rørsveising er 250 graders temperaturstøtte. Tilgjengeligheten av en slik mulighet avhenger av produsenten.

Naturligvis er kostnaden for profesjonelle og amatørinstrumenter forskjellig, og forskjellen er ganske betydelig. For eksempel kan et budsjettloddjern kjøpes ved å bruke $ 50 på kjøpet. Men de dyreste enhetene en potensiell kjøper vil koste 200 dollar.

Et godt valg er enheter produsert av CANDAN. Kapasiteten på utstyret, som den tilbyr i det russiske markedet, varierer fra 1,5 til 2,4 kW. Godt presentert i markedet for produkter fra selskapet Eral. Loddejernene som tilbys av denne produsenten har en effekt på 750-2000 W. Tilgjengelig for forbrukere og utstyrsselskaper DINCER, DYTRON, STURM.

For å få virkelig utstyr av høy kvalitet, må du ikke bare se på produsentlandet, men også på enhetens monteringssted.

Hvis emballasjen sier at enheten ble montert av "kinesisk", så kan du ikke stole på høy kvalitet her. Imidlertid er prisen for et slikt loddejern ikke høyt.

Kvalitetsutstyr for sveise rør av polypropylen er laget i Tsjekkia. Imidlertid er prisen for dem riktig.

Den gjennomsnittlige priskategorien inkluderer sveiseutstyr produsert i Tyrkia. Det handler ikke bare om kvaliteten, men også dens verdi.

Når du har kjøpt et loddejern, må du lese nøye instruksjonene for bruk av enheten. Det er ingen store vanskeligheter med å arbeide med loddejern for polypropylen. Før direkte påføring er det nødvendig Slå på og varme opp opp til den nødvendige temperaturen - 260 grader. Derefter skal delene som er beregnet for tilkobling plasseres i dysen. Ved tilkobling av rør er det nødvendig å motstå deres spesielle oppvarmingstid i henhold til produsentens anvisninger. Etter lodding må de stå igjen for avkjøling.

Holdningstiden til rørene avhenger av diameteren på rørene som skal tilkobles. Derfor er denne tidsperioden for utstyrsprodusenter det samme. For eksempel for å lodde to rør med en diameter på 20 mm sammen, vent 5 sekunder. Når tilkoblingen er laget, vent på at delene avkjøles, sveisesømmen bør herdes.

For sveising av polypropylenrør brukes spesielle loddejern, hvorved forbindelsene til disse produktene sikres. Bruken av en kvalitetsenhet gjør det mulig å skape en sterk forbindelse. Dette betyr at under drift vil det vare lenge og vil være helt forseglet.

Hvis du bytter system med vannforsyning og oppvarming i leiligheten din og planlegger å bruke polypropylenrør for opprettelsen, kan du ikke uten sveiseutstyr for polypropylen. Du kan kjøpe loddejern i mange byggbutikker. Før du går dit, bør du kjenne funksjonene i designet og nyansene etter eget valg. Kjøp er verdt et husholdningsapparat. Det er billig, og kapasiteten er tilstrekkelig til å sikre en høy sveisesats.

Ikke kjøp et profesjonelt loddejern. I dette tilfellet vil du kun betale for mye, og vil ikke kunne bruke strømmen til det maksimale, siden det er konstruert for sveising av polypropylenrør av stor diameter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + 3 =