Loddebolt for loddestasjon

Tips for loddestasjon

Å velge en spiss for loddestasjon

De fleste amatører, og profesjonelle loddestasjoner er utviklet for å fungere med utskiftbare tips 900M serien. Bredere distribusjon var det faktum at et stort antall kinesiske-laget loddestasjoner er kopier av det japanske selskapet HAKKO.

La dine øyne Okin rekke 900M serien lodding tips og berøre de som mest trenger ham.

Etter min mening, det mest nødvendige av stikk - en brodd 900M-T-K. Jeg anbefaler! Det er tiltrukket av meg da jeg begynte å lodde ulike stikk. På kanten er lett å få et minstemål av lodding. Prøv å gjøre det med koniske stikk! Et stort område av kanten av spissen forbedrer varmeoverføringen ved lodding.

svie 900M-T-3C og 900M-T-4C i form av en avkortet sylinder i en vinkel. Slike stikk passende tinn coppers og kobber spor på hjemmelaget PCB etter etsning. Det vil også bidra til å dekke lodde små kopper poligonchiki.

Det samme brodd, men bare med "mladshimi9quot; brødre: 900M-T-2C og 900M-T-1C.

Og her er hvordan det er stylet brodd Jeg har aldri kjent. Vi kaller det buet.

Veldig bra brodd. Det hjelper i lodding av små deler. Spesielt alle USB-porten på nettbrett og smarttelefoner, miniatyr knapper i bilen alarm fjernkontroller, SMD-motstander og kondensatorer. Den buede formen på spissen letter eneste arbeidet i masteren.

brodd typen D (Scapula) brukes til å loddekontakter, fortinnet tråd, resultatene av plane kretser og stor størrelse SMD-komponenter som strømdioder, elektrolytiske kondensatorer, etc.

Bildet viser spissen av kontakt med forskjellige kantbredder: 00M-T-3.2D; 900M-T-2.4D og 900-T-1.6D.

Type nål sting 900M-T-I Det anbefales for bruk på kretskort med tett montering. De er enkle å lodde små SMD-komponenter og samtidig ikke å skade installert i nærheten. I henhold til formålet konisk brodd 900M-T- beslektet med den type stikk D, men omfanget er mindre. Dette er hovedsakelig lodding av kontakter terminaler chips, store SMD-deler. Slike stingers vanligvis komme sammen med loddestasjon og orden alle lei)

Den konisk spiss som brukes i flow lodding, når loddemetallet blir matet til stedet for lodding en ledning. Pluss slike stikk som gjenstår av harpiks og smuss stiger opp stikket og forblir på den. Plasser lodding forblir ren.

Utskiftbare blader - et klart pluss, spesielt i reparasjon av moderne utstyr, der mange elementer med fancy figurer. I noen tilfeller klatre i moderne elektronikk med et bredt loddet kobberstikk - det er som å undertrykke maur atombomber - bare razvorochaesh alt, og resultatet vil ikke være :).

Men nybegynner i elektronikk venter noen overraskelser når han kjøper sin første loddestasjon!

Ekte høy kvalitet japanske brodd HAKKO 900M-T-serien er den nye Mercedes loddebolt med analog styring. Naturligvis gjør kineserne ikke sitte rundt og slo billigere imitasjoner HAKKO. "Kachestvennost9quot; forfalskning krivorukost avhenger av hvem som gjør.

Hele problemet med falske kinesiske stikk som de har en mindre varmeoverføring. Fra hva og hvordan de gjør dem, kan du finne ut noen unødvendige saget brodd. Jeg har ikke prøvd det.

På grunn av den dårlige varmeoverføring ved lodding må sette temperaturen ved 30 - 50 grader mer. Selv etter fullførelse av loddebolten, tuppen på spissen temperaturen er lavere enn 10 - 30 grader!

Glancing på instruksjonene i loddestasjonen, fant jeg en advarsel om at spisstemperatur er også avhengig av profilen av spissen, dvs. dens form. Det er det.

Leke seg med loddestasjon, innså I det første er det nødvendig å utsette den loddetemperatur på 270 ° - 330 avhengig av oppgaven. I et annet godt loddetinn er neppe skje.

Hva gjorde brodd?

I generelle termer, ser strukturen som en vanlig spiss. Grunnlaget for kobber tomt. Det blir deretter belagt med et lag av jernpletteringen og krom-lag som allerede er påført på det. Jern Laget beskytter kobberet fra utbrent.

brodd kant deksel legering som lett luditsya som lett kan fuktes og dekkes med loddetinn. Til kobber ikke brenne fra innsiden, er satt inn i preforma jernhylse. Dens kant er synlig når man ser ved enden av spissen.

Nærværet av jern eller ferromagnetiske materialer i sammensetningen av spissen kan bestemmes ved anvendelse av en konvensjonell magnet.

Finne, hvis ikke original, men kvaliteten er vanskelig å svi. Dette er et problem som møter meg. Men, igjen, var jeg heldig. På radioen kjøpte jeg stikket. Selgeren sa at dette tipset for Hurtig stasjoner, men forsikret som er egnet for utskifting av standard 900M, som går til Lukey'ya. Han forsikret at varmeoverføring det er bra. Det er selve stikket.

Senere fant jeg ut at denne type brodd QSS960-T-K. Nå payayu bare til dem. Fornøyd.

Faktisk er denne brodd viste seg å være mye bedre enn hva jeg hadde. Ja, og det er lettere i vekt. Tydeligvis fordi kobber i det lenger. Derfor, god varmeledningsevne. Hvis payayu noe liten, temperaturen i utstillingen hvor et 280 - 300 0 C. Hvis det er nødvendig lodde noe frisk, deretter ble temperaturen satt til 320-350 0 C. Dessverre er de samme lodde stings noen ganger var det umulig, selv når slike temperatur.

De som er lei å bekjempe piratkopiering av HAKKO og satt av mye penger for den opprinnelige japanske brodd, ta banen av visdom og vidd. Ta en stav av kobbertråd 5-6 mm i diameter. og gå til en kjent turner. Han er kunnskapsrik Lefty gjør kobber brikker 5 stikk i ulike felt.

Fra ord eierne av slike stikk, varmeoverføring problemer de har, fordi de er laget av rent kobber. En bekymring - de vil gradvis, som alle kobber brodd. Men pris / kvalitet forholdet er svært attraktive.

Den gode nyheten. Salg, flyttbare kobber brodd typen 900M. En kort oversikt her.

Til tross for alle vanskelighetene, ganske vellykket, kan du nyte stikk og kinesisk. Jeg merker meg at flertallet av loddebolter loddestasjoner må forbedres.

Takzhe Du vil være interessert i å vite:

Valget av loddestasjon på jobb og hjemme - hva du skal se etter?

Når du utfører lodding er nødvendig ikke bare loddestasjon, men også fullstendig informasjon: Management Module, og kontrollere holderen på våren. Det kan gi all nødvendig temperatur, overbelastningsvern.

Hvis det spesifikk av utnyttelse av en loddestasjon med i pakken kan inneholde:

 • Pinsett (lodding og fjerne små deler);
 • oppvarming tørketrommel (ekstra oppvarming lodding plass);
 • varme transduser (varmeapparat bord under lodde-grupper);
 • Vakuum pinsett;
 • ekstra forsterkning.

visse komponenter er inkludert, avhengig av spesialisering av loddebolten. For å velge riktig loddestasjonen, må man huske på at pakken definerer profilen av driften.

Lodding er fire typer:

 1. Varm luft (utstyrt med en hårtørker, blir en varm luft lodding utført). Denne utførelsen anbefales å velge å reparere støtfangere på biler og andre plastdeler.
 2. Puls (montering og fjerning av de mer moderne kretser).
 3. Induksjon (liten, men svært kraftig maskin).
 4. Infrarød (lettere evne til å reparere bærbare datamaskiner, telefoner, mini-PC eller nettbrett).

Basert på denne oppsummere - å velge den ene eller den andre modellen trenger å vite i utgangspunktet som vil bli loddet i henhold til en loddebolt.

Når du velger, er det nødvendig å vite at den type lodde to kategorier kan skilles:

Bly enheter utstyre modul som regulerer temperaturen nivået av loddespissen, noe som muliggjør nøyaktig og kvalitativ. Mekanismer av elektriske induksjonstypen brønn og den stasjon, som frembringer et magnetisk felt. Ved hjelp av en slik enhet får høy varme tilbake.

Ved lodding utilgjengelige komponenter som anvendes kontaktløs lodde (varm luft eller infrarød). Infrarød brukes for kretsene i datamaskiner eller hovedkort. Hot (spot overføring) - for oppvarming utilgjengelige deler, mens ikke påvirker flere deler er. Dette alternativet er best for lodding av plast, samt justering av husholdningsapparater og mobiltelefoner.

I dag er det mange typer utstyr for den tekniske delen av lodde enhet, som er betydelig tyngre kjøpsavgjørelser. På grunn av dette, før du velger riktig modell du trenger for å finne de tekniske funksjonene og bruksområde. Fans av noe for å reparere sine egne hender for huset i hovedsak bruke konvensjonelle loddebolter, men de overopphetes deler, noe som resulterer i ingen reparere deler, og vice versa. Dette er den viktigste grunnen til å la valget til loddestasjon. Tilgjengelighet av strømforsyningen er lett å arbeide og enkelt å endre spenning og temperatur på grunn av muligheten.

Strøm spiller en rolle, det er viktig når du bruker lodding. I en annen sak:

 • feber - kretser overoppheting;
 • svi brytes ned når de utsettes for høy temperatur;
 • oppvarmingsdelen bryter til slutt ned;
 • overoppheting av styresporene;
 • Det reduserer kvaliteten av lodding.

For å unngå de ovennevnte nyanser, bedre å velge en stasjon for blyfri lodding. Du kan også lage en loddebolt med sine egne hender, som vi beskrev i den aktuelle artikkelen!

Loddestasjon - en av de viktigste enhetene i elektronikkproduksjon. Dette indikerer en høy etterspørsel blant folk som er involvert i dette. Installasjon lar deg koble til et par moduler, som gjør lodding med kontakt og uten det, kan du også bytte ut dysene og tips.

Å velge riktig enhet er viktig å korrekt identifisere kontrollmetode:

 • digital (enkelte programmer tilveiebringe kontroll over varmen brodd, stabilitet og nøyaktighet i verket, heller enn analog);
 • analog (innretningen må overvåkes kontinuerlig, så høye temperaturer som har en negativ effekt på verktøysett-elementer).

Førsteklasses grep elementer - det er det viktigste målet for et loddestasjon. Å velge riktig maskin du trenger å vite design og tekniske parametere:

 1. Varmeelementet og dets type. I dag, mesteparten av enhetene, blant annet kan du velger er av 2 typer - keramisk og nichrome. Oppvarmes hurtig keramiske men kan revne i ujevn oppvarming, i nærvær av varme, vil ikke bare stabilisatoren, vil den overvåke temperaturen og enheten vil være lengre. Krom bryter raskt ned og er ikke egnet for hyppig bruk. Det er verdt mye mindre enn keramikk.
 2. Temperaturen justeringsområde være bred hvitere.
 3. oppvarmingshastighet.
 4. Power. Slik velger du loddestasjon kraften du trenger for å kjenne området opprinnelig utnyttelse system: telefoner, bærbare datamaskiner, nettbrett og hvitevarer, etc;.
 5. spenning; vekt, størrelse, form etc.

Og også må ta hensyn til slike ting som:

 • internasjonale standarder for blyfritt loddemiddel, som indikerer utstyret med en temperatur på 250 grader;
 • kretser som er anordnet i IC-BGA-pakke, noe som gjør miniatyrisert og lett enhet i seg selv.

Når du kjøper, master rådet til å hamstre på reserve utskiftbare tips. De er alle forskjellige former og kvadratiske enden, hva skyldes resultatet av arbeidet selv. Også til å velge en egnet utførelsesform av et behov for å vite at jo større den kant gir en bedre utveksling av varme under lodding. I sin tur, påvirker formen formen av de elementer som skal loddes, så vel som tilgang til loddesteder og temperatur.

En annen viktig del av råd - for å velge alt riktig, må du ta hensyn til de materialer som gjorde spissen for lodding, bør de ha en god varmeoverføring. I tillegg til behovet for å plukke opp utstyret med enkel utskifting av deler i tilfelle av svikt i en av dem.

Vel, den siste jeg vil gjerne fortelle deg hva loddestasjonen er bedre å velge for huset (elskere reparasjon av husholdningsapparater), arbeid (reparasjon av elektronikk), samt lodding av plastdeler biler.

Først av alt, la oss snakke om produsenten av enheten. Den beste av langt er det tyske selskapet Ersa og kinesisk Hurtig. Men for fans av reparasjon av elektriske apparater i hjemmet velge en loddeutstyr selskapet Ersa vil ikke være den mest rasjonelle løsningen. Det faktum at prisen på utstyret er ganske høy, så dette alternativet er best egnet for profesjonell bruk. Samtidig Hurtig har en rekkevidde på budsjett loddestasjoner, mer eller mindre god kvalitet.

En annen populær Selskapet er Lukey. Mange mestere og skinker hevder at dette er den billigste Kina, som bryter ned raskt og også kan være en brannfare. En annen del av mestere anbefaler å velge Lukey loddestasjon for nybegynnere radioamatører, fordi noen modeller av utstyr er godt laget og god valuta for pengene er det beste alternativet for hjemmet verksted. For å avgjøre valget, sørg for å bla vurderinger på YouTube. Du kan finne mange videobzorov ny teknologi, som viser grunnleggende funksjonalitet, integrasjon og ulemper ved visse loddestasjoner.

Likevel de mest populære modellene er laget av billig Lukey 702, 852D + og 868. Fra Hurtig ofte kjøper 202D ESD (for amatører) og 702 ESD (for fagfolk).

varm luft stasjon er egnet for reparasjon av støtfangere. Et godt alternativ - Lukey 868, et verk som er vist på bildet:

Til slutt anbefaler vi videoen, som diskutert i detalj alle nyansene i valg av loddestasjon for hjem og arbeid:

Det er alt som jeg ønsket å fortelle deg om det, en ganske komplisert sak. Forhåpentligvis, nå vet du hvordan du skal velge en loddestasjon og hva som er best i 2017!

Og det du sier om selskapet Hakko loddestasjon?

Jeg personlig brukte, anmeldt, som møtte på de tematiske fora, ikke helt entydig. Hvem roser byggekvalitet og som kritiserer det motsatte.

Så hva bedre å ta opp til 6000r?

Lukey 852D + ganske godt alternativ.

Personlig erfaring med Hakko ikke, men han studert emnet, fordi jeg ønsket å kjøpe. Dette Hakko folk er veldig ros. Problemer med det oppstå i tilfelle at kjøpt "Hak" på Aliekspress og hans ilk. Prisen på originalen, kan du se for eksempel på ebay.

Hei, kjære Admin. Tidligere var han engasjert i reparasjon av husholdningsapparater (vaskemaskiner, osv). Men de siste årene flyttet for å reparere org teknologi (PC systemenhetene, skjermer, mobile enheter, etc. Technology) hovedsakelig loddet bare store gjenstander og på grunn av dette, behovet for loddestasjon mangler . Behandlet Jeg vanlig elektrisk loddebolt, men de siste månedene har stadig kommet Appliances skadet liten SMD komponenter, vel, øyne lyser opp, ønsket om å kjøpe en loddestasjon / system, men jeg velger enheten er ikke sterk, men å se videoen på YouTube, om Metcal mx -5200, hadde tenkt å kjøpe den, men prisen steg raskt til 5-10 tusen, og kaste av mer enn 40 millioner - den finansielle stillingen ikke tillater. Jeg vet ikke hvorfor stasjonen kalles systemet, men du må plukke opp enheten for høy kvalitet og lett-mastret ønskelig loddestasjon / system, for å jobbe med små detaljer som er så lett skadet, kan hjelpe til med målet ditt?

Loddebolt for loddestasjon

Hver begynner trådløs entusiast, besluttet å seriøst utforske elektronikk, kommer til den konklusjon om behovet for å kjøpe et instrument som kan legge til rette for hans design av elektroniske enheter. Jeg tror at ikke alle nybegynnere har råd til å kjøpe en loddestasjon med hårføner, for en hobby. Men vi må ikke glemme at akkumulering av kunnskap, erfaring og verktøy for å utføre reparasjoner, først små og deretter mer alvorlig, er det muligheter for å gjøre ting du liker, og hvis du ikke tjene penger fra din hobby, så i hvert fall gjøre det ikke lønnsomt for seg selv . Jeg er enig i at for en hobby ikke noe imot, eller hva - er det en hobby, men jeg gradvis med akkumulering av erfaring, beveger seg langs den samme veien, sannsynligvis standard for alle radioamatører fra ren lidenskap, til små reparasjoner. På et tidspunkt loddestasjon ble kjøpt av meg lukey lodding og hårføner.

For henne var jeg i nærvær av to stingers, corporate HAKKO, flat kjegle, kjøpes separat, og standard brodd kom med loddestasjon "igolka9rdquo;. Nylig, mens forsøker en liten, men ikke enklere reparasjoner for å være gjenopprettet rive kjøttet micro USB-kontakt på smartkortet loddestasjonen er det inkludert ikke mindre enn 2 - 3 timer ved en midlere temperatur, stikking "igolka9rdquo; Det overopphetet, og det sluttet å følge lodding. Alle forsøk på å tin det igjen, med hjelp av aktive flukser har ikke vært vellykket, med sitronsyre, for tinn ser ut til å skje, men det var ikke svi av det før. I neste bilde kan du se en demontert lodding på en loddestasjon, og bli kjent med utseendet på sin brodd:

Vil bare advare de som skal kjøpe disse loddestasjoner med neobgoraemymi stikk, er stinger ikke som langvarig overoppheting, spesielt billige kinesiske merkevarer gravert HAKKO vare lenger. Og så, innser behovet for å kjøpe en ny brodd, jeg besøkte nettstedet for den lokale Radio Shack, se hvor mange som er nye, tilsvarende brodd i det var et lite utvalg av panel 130 - 150 rubler per stykk, og sannsynligvis "levyh9rdquo;, kinesisk.

Så, som var hans vane, gikk jeg til området Ali Express, har mer enn en gang hjalp meg, og det fant et sett med kompatible stikk i mengden av ti stykker, for bare 3,37 dollar. De som ønsker å bestille et lignende sett av Ali uttrykke, vil være nok til å skrive i søke "900 M - T". Selvfølgelig, for den større nytte, bruke filteret under prisen. Som det har lenge vært et ønske om å kjøpe stikket Mikrobølgeovn, eller gjøre det selv fra stikket av kuttet vinkel på arbeidsflaten. Et eksempel på en slik brodd, kan du se på bildet under:

Dette brodd er lett å fremstille uavhengig av spissen er skåret i en vinkel, ved å bore spor på kutt del. Slik var min brodd etter endringer, allerede testet i lodding:

Del, gjør et innsnitt forble fylt med loddetinn, loddebolt etter avkjøling. Hva er meningen med en slik endring brodd? Det faktum at brikken for overflatemontering (SMD), for eksempel i tilfeller av SOIC og ubehagelig TQFP loddekonvensjonelle stingere. For det ville propaivat hvert ben separat. Her er vi, forårsaker at strømmen og lodde å skrive inn i fordypningen, kan bruke sting langs krets ben, en bevegelse av loddebolten, lodde alle bena.

I et ekstremt tilfelle, hvis vi ikke har beregnet med tall og ben chips som henger sammen, kan vi, oppvarming og holder en nål laget av rustfritt stål, slik som medisinsk, mellom tilstøtende ben for å skille dem og fjerne lukkeanordningen. I figuren nedenfor, kan du se listen over modeller av alle stikk, vandre i settet:

For Lodding Station Lukey egnet brodd Series M 900 - T. Nedenfor er et diagram med detaljer om modellbetegnelse stikk:

Bli kjent med merking og utseende stikk, inkludert i settet, kan lokaliseres ved å se under bildet:

En flattrykt kjegle med mindre diameter. Min grunnleggende arbeids stinger med et hvilket som helst outcoupling element, chips i Dip huset transistor i en TO-92-pakke, og andre radio komponenter som ikke brukes for overflatemontering.

En flattrykt kjegle gjennomsnittlig diameter.

En flattrykt kjegle med stor diameter.

En flattrykt kjegle med svært stor diameter. Disse stikkene kan være nyttig hvis du trenger å unsolder ledningsnettet, kontakt vedlegg, eller noe sånt med en massiv deponi.

Brodd er skåret i en vinkel, en liten diameter. (Emne for å produsere mikrobølgeovn brodd).

Brodd er skåret i en vinkel, den midlere diameter.

Spiss skåret i en vinkel, en stor diameter.

kjegle. Brodd, som også kan brukes i lodding av tilslutningselementer, men med noe mindre letthet i bruk, på grunn av de forholdsvis store dimensjoner av overflaten av arbeidsspissen.

nål. Standard brodd kom med loddestasjoner Lyukey. Hoved svie når du arbeider med SMD elementer, transistorer i SOT-23 pakken, motstander og kondensatorer, størrelse 0805 og 1206.

Svi av en kniv. En slik brodd kan benyttes til å varme opp en gang til radioterminaler, for eksempel, for hurtigere vanning. Andre anvendelser av stikket, tror jeg alle kan finne for seg selv.

Generelt, med slike et arsenal stikk, vil det være mulig å sveise allerede noe. Og med tanke på den lave prisen som jeg kjøpte dette settet, kan jeg trygt anbefale det for kjøp til eiere av lukey loddestasjoner. Kanskje noen vil si at spissen Hakko, kompatibel med lukey loddestasjoner, vil være mye bedre, men kostnaden for dem vil være mye høyere, selv om rekkefølgen på Ali Express. Forfatter AKV.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

27 − 22 =