Listverk på veggene

Listverk for vegger: 40 + design teknikker for interiør

Det er mange design teknikker og triks du kan bruke til å endre den visuelle oppfatningen av plass. De fleste av teknikkene involverer dyktig, aktuelt arrangement av dekorative elementer. Økende popularitet finner bruk i interiøret listverk. Med hjelp av disse dekorative elementer kan oppnå en betydelig endring i plass i stuen, hall, kontorlokaler.

Listene er brukt i interiøret i lang tid, for eksempel i utformingen av palasset haller pompøs rokokkostil. Moderne designere bruke dem til å oppnå en komplett type plass til å lage klassisk, neo-klassisk interiør. Dette elementet er mye brukt i utformingen av vinduer, vegger og takflater. Også estetisk funksjon kan beskytte overflaten mot skade, skjule feil eksisterende vegger.

Støping - en volumetrisk avlastnings stropp som er festet på overflaten av vegger, tak og rundt døren, vindusåpningen. Elementet har en begrenset lengde (m 2), men kan være av forskjellig bredde, form, innhold.

Det kan varieres fremstilling av et materiale som ofte brukes, slike arter:

Dekorative elementer laget av disse materialene er holdbare, enkel å installere og vedlikeholde. Sjeldne tilfeller krever bruk av en overliggende elementer av tre, stein, gips. Slikt materiale er betydelig dyrere og vanskeligere å jobbe, det krever nøye vedlikehold. Panelene, laget av stein eller trevirke, anvendes i store mengder på gjenopprettelsen av historisk betydning gjenstander, så mye som mulig under opprettholdelse av autentisitet.

Ved bruk av listverk fra naturlige materialer i private hjem, må leilighetene ta hensyn til kompleksiteten i omsorg. Materialene er meget rime krever visse betingelser for det omgivende rom. For eksempel, tre elementer av overhead raskt miste sin form, farge, og andre estetiske kvaliteter ved forhøyet luftfuktighet. Enorme popularitet gevinst farget overlegg og innstikk i lyse farger. De bør brukes mer forsiktig, veldig lett å krysse linjen, og interiøret vil bli en latterlig utseende.

Ved begrepet form omfatter: listverk, gulvlister, rammer, strimler, profilerte strimler. I sammenheng, kan de ha en flat utseende, skåret eller konveks. De kan utstyres med en rekke små stukkaturer dekorative detaljer. Støping kan betraktes til og med tak utforming, noe som gir en jevn overgang fra veggen. Fargede listverk brukes til å fokusere på individuelle detaljer av innredning, delingen av plass med forskjellige teksturer.

Oftere enn ikke bare Støping er montert på et spesielt lim eller skruer, er maskert kitt. Festeskruer som benyttes ved støping er laget av et hardt materiale eller montering er ikke mulig på andre måter. Valget av molding avhenger av den generelle stil og innredning. interiørstil kan være både klassisk og i nærheten av Art Nouveau og urbanistic.

Listverk - enkel, rimelig, original måte space management, for å skape et autentisk miljø.

Listverk på veggene kan brukes i mange tilfeller. Dette er en utmerket mulighet for visuell forstørrelse, økning i verdensrommet eller separasjon. Moderne interiør kan omfatte en flerhet av teksturer og utførelser kombinere ulike farger tapetserte vegger, tapeter og maling blanding på utvalgte områder. Det er for separasjon og en jevn overgang fra en sone til en annen, og påføres denne type dekor.

Listverk på bakgrunnen kan tjene ikke bare som en separator, kan de også skjule feil, feil mislykket reparasjon og ujevne vegger. Vellykket og korrekt plassert innlagt i stand til å trekke et rom som jevner ut uregelmessigheter. Støping blir sjelden brukt i enheten tilfelle, er det ofte hele sammensetningen av et rammeverk eller harmonisk sammenvevde bånd. Hvis plassen tillater det, kan listene ordnes symmetrisk på visse områder av veggen, ser det vakre og dyre.

Ved bruk av denne anordning kan visuelt trekke innredningen rom, blir denne metoden brukt i lavt tak mellomrom. For dette formål er elementene innsettes vertikalt på det sted hvor det er en forbindelse med en annen bakgrunn mønster, farge og tekstur. Det skal legges vekt resten av innredningen, som ligger nær stedet for overgang og vil legge til en følelse av rommet stor takhøyde.

Listverk kan brukes i alle rom: hall, barnehage, soverom, kjøkken eller spisestue. Roms mer egnet pastell og smale lister, samtidig som barnet kan leke med tekstur og lindring, og skape en utmerket atmosfære. Når du lager en vegg molding er det viktig å ikke overbelaste interiøret. Klar av lokalene bør være konsis og behersket.

Hvis misbrukt cap dekoren på veggene - lett ødelegge og forvrenge plass. Det er også nødvendig å forstå at ved fremstilling av sammensetningen av rammene eller gjentatte motiver, må de være identiske i størrelse og som er plassert i samme avstand fra taket, gulvet eller vindu.

Listverk på veggene i interiøret ser dyrt og pompøs, er det nødvendig å vurdere i utformingen av lokalene med et lite område, fordi det ikke er anbefalt å overbelaste dem masse innredning og hjelpe medlemmer. I dette tilfelle, ville det ideelle være en kombinasjon av forskjellige teksturer på vegger, separasjon av støpe tapet. Dette vil gi rom for å fylle ekstra volum.

Når kombinert i utformingen av panelene i kombinasjon med maling på vegger eller tapet, kan molding understreke divisjonen helt klare for forskjellige materialer. Påfør det er mulig og ellers - å glatte og lage en myk overgang, er det mulig å gjøre nesten umerkelig overgang.

Molding kan gjøre visse repetitive deler. Denne metoden er relevant i lokaler med høye tak og lyse vegger. Til en viss grad, er den konvensjonelle bruk av støpe på veggene dannelsen derfra av rektangulære kamre. Man kan bruke et buet støpe, som danner en bue og en etterligning av vindusåpningen. Denne metoden er egnet for soverom og stuer i renessansen eller neo-klassisisme.

Mye brukt elementet i et barnerom dekor. Fra det kommer en god ramme for bilderammer, speil, bokhyller. Se spektakulære tapet med polstrede stropper i det indre av et soverom, på bakgrunn av lyse vegger, kan du gjøre noen deler som er forskjellige farger, tekstur og for å ramme sine tynne stropper behersket. Kan plasseres stukkatur elementer annen innredning omgir midten sammensetning.

Ved å gjøre veggstøping av hvilken som helst type anvendes, kan bredden av fargeskala. Det anbefales å fremstille på forhånd layouten og størrelse. Det er mulig å markere veggen i blyant eller kritt.

I moderne leilighetene er ikke alltid høyt og vinduene er store. Gir en følelse av rom og visuelt øke arealet av vinduet molding kan være. For lave og smale vinduer perfekt konsis og bred finish. På store skjermer kan brukes sammen med en rekke dekorative forminnsatser, og støpte elementer.

Strips, sokler laget ut i rommet rundt vindusåpningen, kan det være et symmetrisk arrangement eller understreke et bestemt område av vinduet. Når utsmykningen av vinduet molding er ikke anbefalt å bruke lyse farger, kombinere ulike typer strimler, profiler, det somknet plass rundt for å tiltrekke seg for mye oppmerksomhet til vinduet. På panoramavinduer ser elegant listverk med inlays av stucco, kan de faktisk skape inntrykk av et funn i et gammelt slott i Sør-Frankrike. Innredningen rundt vindusåpningen bør være i harmoni eller nøyaktig matche fargen på rammen på vinduet. Ofte brukes en metode hvor støpe på vinduene i et gjentagende mønster, motiv, lindring rammer døråpningen.

Ofte i indre molding brukes som trim på døren. Dette er en fin måte å dele rom, som bare har en døråpning eller bue. I dette tilfelle kan den overliggende brukes på elementer av forskjellige farger fokusere mer på de forskjellige deler av lokalene. Denne dekorasjonen kan både øke størrelsen på døren og å blande etter behov.

Dette er nødvendig når du ønsker å skjule døren. Dessuten er dekklister av et sterkt materiale som ofte brukes som en beskyttende mekanisme separat del av rommet. Dette kan være sant i fravær av en dørlås når dørhåndtaket slår om bakgrunnen.

Tak eller gulv lister vegger er beskyttet mot mekanisk ødeleggelse av møbeldeler. Ved plassering av en dobbelt strimmel av støping på taket kan heves vesentlig takhøyde og rom for å legge til ledig plass. En stropp bør gå i retning av veggene på taket, den andre er lagt 10-20 cm nedenfor.

Dersom det er ønskelig, visuelt øke takhøyde, er det nødvendig å lime støpe er nøyaktig parallelle til nivået av taket vinkel. Når et bredere øvre band av følelsen av buet hvelv av taket.

Ukonvensjonelle bruk støping i det indre

Foruten de ovennevnte metodene listverk kan brukes ikke helt i tradisjonell forstand. Fra materialet innhentet outlandish hyller for bøker eller andre detaljer. bred, konvekse stropp liten lengde er brukt til dette formålet. Det kan være isolerte tilfeller, kan preparatet foreligge for eksempel i et hjørne av rommet. Denne løsningen er estetisk tiltalende, sparer plass. Etter eksempel hyller for bøker kan utstyres med plass til bilder, små blomstervaser, sted for nøkler.

Støping ramme skjult safe eller apparater. Plasma-TV, som i stor grad kan skille seg ut fra det indre stil, kan forvandle et par horisontale spesialiserte profiler. Det var en tendens til pynt molding møbler sett, slutten av sengen, ryggen av stoler. Brukes primært støping etter laget av edelt tre, i det minste - plast, skum med massivt tre.

Separat Typen av støpe- - metall ligne sølv, gull, kobber. Anta for bruk på veien, majestetiske interiør. Effektivt i disse rommene ser peiser, store speil, søyler dekorert med brede, skåret gullbarrer.

Valget av farger, tekstur og støping materiale - en prosess som krever profesjonell rådgivning, design team. Med full tillit til dine egne evner, kan du prøve å gjøre det selv.

Viktige punkter som skal vurderes i utformingen lokaler molding:

 • gulvareal;
 • vegg behandling materiale;
 • tilstedeværelsen av andre elementer av innredning;
 • introduksjon til visuelle hjelpemidler (bilder, video) for å arbeide med molding;
 • klaring for montering / demontering barer.

Du kan lage et bilde av interiøret, etter at den merk plasseringen av de dekorative elementer. Denne teknikken vil bidra til å spare tid, gjøre nøyaktige beregninger av antall nødvendige materialet.

Ved beregning av mengden av materiale som kreves bør ta hensyn til en liten margin. Større margin ikke bør gjøre når du bruker lister fra en sprø, lett materiale. Installasjonen består av de mulige chips, sprekker, brudd. Bruke overhead panel lys farge er å velge materialer som kan vaskes. De fleste av dem er spesielt impregnert med en spesifikk løsning som frastøter støv, ikke absorberer lukt.

I stand hender støping kan være en delikat instrument for å bedre plass i rommet, hans avdeling, området øker. Støping kan med hell brukes i boliger, leiligheter, kontorer, næringsbygg. Hovedregelen - vite når du skal stoppe. Et par mislykkede stenger kan gjøres om til et raffinert indre lattervinkelformet rom. Hvis vellykket kombinasjon listverk, dekorative veggelementer rommet forvandlet, blir det en lys og luftig. Ideer til inspirasjon kan hentes fra blader, design bøker, se bilder av ferdige interiør. Bonde vakker design - en gjennomtenkt plan for plassering av dekorative elementer.

Listverk for vegger (50 bilder)

Listverk i interiøret - svært fasjonable og moderne Nå element for interiør, utført hovedsakelig i klassisk stil. De kan brukes til sone rommet for å maskere stygge detaljer, tildele noen figurer og objekter, og selv for å beskytte overflaten mot mekaniske skader.

Vanligvis listverk oversatt til engelsk betyr "litaya9raquo; detaljer og er en dekorativ faktura bar for å lage et komplett bilde av rommet.

Interessant! Listene er ofte brukt i bilindustrien som beskyttende deler av kroppen, terskler, etc.

Materiale for støping kan varieres: polyuretan, polystyren, plast, skum, tre, gips og til og med marmor for å skape en historisk arkitektonisk ensemble. Den billigste materialet er vurdert som skum, men det er den verste av alle ledd og veldig myk. Større styrke, og derfor har verdien tre og marmor. Hvilken du velger avhenger av den generelle stil og materialer som brukes innendørs. Formen av de støpte kan være kvadratisk, rektangulært, trekantet eller en hvilken som helst geometrisk form.

Farge støping kan være en hvilken som helst og er valgt avhengig av den samlede indre farge.

Listverk i interiøret: bruk av

Listverk brukes til å endre den visuelle plass. Så, hvis du limer listverk rundt omkretsen av vinduer og dører, vil rommet bli visuelt mer omfangsrike.

Visuelt øke høyden på rommet vil hjelpe bruken av molding i form av taklister. For dette en strimmel av støpe limes til forbindelsen mellom vegg og tak, og den andre langs den første vegg av noen få centimeter under.

Dekorative lister hjelpe dekorere mekaniske skader og defekter eller skjule unødvendige detaljer, noen små bulker fra støt eller dårlig kvalitet reparasjoner. Men i dette tilfellet, bedre å ta støping av harde materialer som marmor eller tre.

Også, ved hjelp av listverk kan deles inn i veggen eller taket torg, innen hvilke å ​​plassere noen tilbehør, Pano, malerier. Eller, for eksempel ved støping kan deles langs veggen, og en av de tapet lim, og den andre - å male.

Selvfølgelig kan de listverk ikke sammenlignes med naturstein dekorasjon eller andre kostbare materialer. Imidlertid er prisen på problemet i denne saken ganske annerledes, mye lavere. Så prøv å gjøre maksimalt kreativitet og dyktighet og et minimum av økonomi og du vil lykkes.

Moderne interiør listverk til eget bakgrunnsbilde

Med listverk kan lage unike paneler Listverk i interiøret er brukt for å dekorere veggene. Takket være dem, kan du opprette forskjellige former og arrangere dem i forskjellige stiler. En slik innvendig kan kombineres med maling, tapet, dekorative gips, deler av MDF. Listverk kan aktiveres i regulerings lokaler eller visuelt deles lange seksjoner i små.

Moderne Stil: dekorere veggene med tapet og listverk

Dekorere veggene med tapet og listverk - dette er en av de populære metoder for utsmykningen av veggene i mange designere. Støping er kledde innredning, som du kan legge til lettelse og volum i standard interiør.

Listverk bruk av forskjellige materialer, men er mer vanlig polyuretan, polystyren eller plast. Forekomsten av disse materialene indikerer enkel installasjon, lav pris og god kvalitet - styrke, holdbarhet og letthet.

Med hjelp av listverk kan understreke originalitet av malerier, malerier eller andre kunstverk

Applikasjoner listverk:

 1. Listverk hvite toner på en mørk vegg. Listene er ikke bare brukes til pynt på veggene, men vinduer og dører, tak og møbler. For etterbehandling innvendige vegger med mørke farger som brukes hvit støping for å gjøre det mer behagelig og luftig interiør. Det er også et mottak, da taket linje, bunnplate støping og ble observert i den samme tone. Derfor kan du fremheve originalitet av malerier, malerier eller andre kunstverk.
 2. Bright listverk på veggene i pastellfarger. Denne kombinasjonen er hensiktsmessig å bruke i stuen. Dermed er det mulig å fremheve et bilde eller en familie bilde. Punktet avslapping sone kan være ensfarget støping ved å gi et tak lampe og luksusgulvlampe av sammensetningen.
 3. Fargede listverk. Slike lister til vegg design fått særlig oppmerksomhet i inneværende sesong. De er malt i fargen av en tone eller to høyere eller lavere enn den andre veien rundt veggen farge, de viktigste fargen på veggene eller mettede farger.

Med riktig valg og bruk, kan listverk skape reell arkitektoniske komposisjon

For å skape en unik arkitektoniske elementer på veggene trenger bare å ta med fantasi og nøyaktig plan for alle, så resultatet vil ikke holde deg vente.

Bakgrunnsbilder med støping i interiøret: de ulike alternativene

Bakgrunnsbilder med støping i interiøret i løpet av de siste tiårene har blitt svært populære og mange mennesker dekorere hjemmene. Slike dekorative elementer ikke bare dekorere veggene dine, men kan også utføre praktiske funksjoner i rommet.

Søknader listverk og design:

 • Dører og vinduer. Lim molding langs grensen av vindusåpningen og malt med maling av samme farge som rammen, vil du være i stand til å øke skjerm visuelt. På samme måte vil det se listverk, limt rundt døråpninger.
 • Vegger. Dekorasjon molding på steder bli med ulike materialer er hensiktsmessig. For eksempel kan vegg 60-70 cm over gulvet være pokleit tapet, og over - farget maling. Da molding, i dette tilfellet, som vil bli malt tapet tone, opprette en ekstra dekorere effekt og vil ikke komme av tapet gjennom sin binding. Komplement design kan være en skillevegg i bunnen av listverk i firkanter og liming dekorative listverk.
 • Tak. For å øke høyden på rommet, bør du ordne doble stripe taklister som en baguette med et intervall på et par centimeter.

Listverk kan skape uvanlige utformingen av rommet, som ikke vil la noen likegyldige

Bare spre en rekke listverk rytmiske design på veggene og pynte bilder, malerier, veggmalerier og andre dekorative komposisjon.

Den delte kombinasjon av to typer tapet på veggen

Hva er en splitt av to typer tapet på veggen? Unnfanget deg. Alternativene er ikke mange, men en av de mest populære - klarering av slike lister kombinasjoner som gir interiøret originalitet og modernitet.

Når dekorere et rom, kan du male veggene opprinnelig malt eller limt på dem tapet, og deretter på slutten av primær behandling for å holde seg innstikk som er kuttet fra tapet med en stor tykkelse. Og for større skjønnhet, slike innsatser tilby å utstede listverk. Denne måten å dekorasjon er egnet for rom som er innredet i barokk eller klassisk stil.

Listverk brukes ikke bare til å skille tapet, men også for dekorativ effekt. Avhengig av størrelsen på tapet lag molding kan limes på toppen, eller "punch" i veggen

Ved å bruke en kombinasjon av flere typer tapeter og dele sin modding kan sones hver plass. Gjennom denne tilnærmingen, kan hvert familiemedlem får ditt område. Det viktigste å ordne møbler riktig.

Rekke listverk for vegger og deres søknad

Utvalg av formstøpte deler vegger kan være laget av forskjellige byggematerialer, og må også møte den generelle utformingen av fasadeveggene. Neste vurdere hva slags listverk er.

Byggevarer listverk:

 1. Gips. Stukkarbeid laget av gips utfører dekorative egenskaper. Gips listverk er installert på vegger, tak, så vel som i spalten mellom flatene. De er festet med alabast, som har utmerket ytelse.
 2. Polyuretan. Som gips listverk er festet til vegger og tak i en spesiell akryl-klebemiddel. Når den er installert, krever en slik støpe ytterligere fargestoffer.
 3. Treet. I de fleste utførelsesformer er det hjørner, jernbane, forskjellige foringsrør, som kan settes i et hvilket som helst sted. Monteringen skjer i nærvær av lim og negler samtidig.
 4. Metal. De mest populære representanter for slike produkter er hjørnene av løpebaner, aluminium terskler og hjørner for fliser. Legge dem i to måter - enten de er satt på foringsmateriale og er festet ved klebemiddel eller festet med skruer.
 5. Plast. Blant de produkter som er laget av plast, finnes hovedsakelig veggfester og hjørner. Unntaket kan være plast listverk.
 6. Selvklebende støping. Denne typen kan være laget av forskjellige materialer, men det meste av denne gummi og plast. Representative for slike produkter kan isoleres fileter bånd som er laget av gummi og er brukt for å danne grensesnitt med bath vegger. Ikke mindre vanlig form av selvklebende støping - en Frese støping. Montert i sporet, og den tjener som en dekorasjon element.

Velge sokkel, ta hensyn til det materialet som det er gjort, og ved bredden

Når glatte vegger, velger tre listverk, men vær forberedt på høye priser på dem.

Det bør bemerkes at billige listverk fra billig tre er perfekt for rom, trimmet med clapboard.

Det beste valget ville være laget av polyuretan listverk. Han er en lav pris og lett å montere. Jo høyere taket dekkremsen bredden bør være større.

Formstykker med en dyp relieff er vanskelig å bearbeide støv

Nå har du lært mye om listverk og hvilke materialer de er laget. Med riktig behandling, in-house, kan du lage ekte arkitektonisk komposisjon. Begynner å vise fantasi er aldri for sent, og i arbeidet med listverk er ingen liten ting.

Støping installasjon alternativer i dag noen. Det er viktig å begynne å beregne mengden av det totale materialet. Romdimensjoner, målt i meter bør deles i to, og du får lengden på en standard størrelse element.

Det er to måter å montere teknologi sokler:

 • Installasjon på tapetet. Montert på stilles planert og limes over med vegg-papir.
 • Installasjon på en naken vegg. Før du starter prosessen, bør grunnes og zashpatlevat veggen. Som et resultat, vil taket med en baguette se ut som en helhet, og vil sikkert holde gesimsen.

Listverk i taket brukes til å berike stilenapravlennosti innvendig boareal

Masters rådes til å begynne å lime sokkel med hjørnene av rom, siden det er den mest kompliserte monteringsprosessen. Koble alle hjørnene, og deretter pokleit mellom rett manualstang.

Hvordan å lime molding på tapetet (video)

Hvis du lytter til våre anbefalinger for å arbeide med dekorative elementer - listverk, kan installasjonen virke ganske enkel for deg. Som et resultat, vil rommet ditt bli en enestående skjønnhet og ynde gjennom dekorative filet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 36 = 43