lerk gulv

Fordeler og ulemper med tregulv planker av lerk

Stor innvirkning på ytelsen av gulvplaten har en tresort fra hvilken dekklaget er fremstilt. Parkett bord fra lerk har mange positive egenskaper, der er gitt ikke bare vakre utseende, men også holdbarheten av belegget.

Lerk - kvalitet og populært materiale som brukes til tregulv

De viktigste fordelene med lerk

Utbredt lerk som et materiale av høy kvalitet for dekksjiktet gulvplaten helt tilfeldig. Bruken er på grunn av følgende egenskaper:

 • Motstandsdyktighet mot vann og høy luftfuktighet. Parkett bord laget av solid lerk tåler deformasjon og fordreining selv i et fuktig miljø, noe som betydelig utvider mulighetene for dette materialet.
 • Beundringsverdig motstår råte og motstår bakteriell vekst på grunn av tilstedeværelsen av gummi i sammensetningen av tre. Videre gjør soppen ikke bli vant til lerk overflaten. Lerk også perfekt støttet inneklima.
 • Hardheten av bergarter tåler betydelig fysisk stress. Videre blir lerk overflate til slutt enda større styrke. Ved hjelp av børsting vil ytterligere øke hardheten av belegget.
 • Prisklasse gulv lerk betydelig lavere enn for andre arter, har lignende egenskaper.
 • Et stort utvalg av farger og teksturer. Avhengig av vekstforhold, alder og hvor industritre, kan lerk har flere forskjellige farger og forskjellige teksturer.
 • Overflaten av lerk utmerket tåler UV-lys. Følgelig er fargen på overflaten alltid er mettet, vil det ikke svekkes.
 • Massive gulv lerk har gode isolerende egenskaper og holder varmen i rommet. På en slik overflate kan gå barbeint selv om vinteren.

Dekning av lerk - er relativt billig, men også sint

Ulemper og begrensninger i bruken av lerk

Hvert treslag har sine fordeler og ulemper, pålegger restriksjoner på bruken. Som med noe materiale, har lerk også ulemper:

 • Care lerk overflaten uønsket utført ved hjelp av aggressive kjemikalier;
 • under påvirkning av tunge møbler ben med skarpe bulker kan forekomme på overflaten;
 • i områder uten beskyttelseslakk kan skalle overflate, noe som vil føre til dannelse av splinter;
 • Kompleksiteten for påføring av impregneringsstoffer og fargesammensetninger forbundet med høyt harpiksholdig tre.

Før bruk, er materialet rimelig å studere alle sine fordeler og ulemper for kvalitet omsorg for dem i fremtiden

Alle mangler relatert til funksjonen av lerketre struktur. Porøsitet fører til delaminering av overflaten absorpsjon av vaskemidler, hvortil mer eller mindre begrenser muligheten for bruk av kjemikalier for å rense rågulv. Imidlertid vil en enkel lakkerte flater løse dette problemet.

I tillegg, kan skade på grunn av uforsiktig håndtering skrape overflaten slipes og re-lakkert, som fullt ut gjenopprettes fin kvalitet materiale.

Mulige anvendelser av lerk

En stor mengde harpiks som finnes i lerk, kan du bruke det for gulv selv på steder som bad, badstue. I motsetning til de fleste andre tresorter, lerk i slike lokaler føles det bra, og til slutt få enda større hardhet.

Den porøse struktur ikke bare gjør det mulig for veden for å puste, men skaper også en atmosfære i rommet. Vasking av gulvet med en våt klut vil tillate det å absorbere fuktighet, og deretter gradvis fordamper, vil skape en behagelig atmosfære i rommet.

Hvis du ønsker å legge en rimelig gulv på badet - du kan ta hensyn til lerk

Lerk tåler betydelige endringer i temperatur, noe som gjør det mulig å bruke den i uoppvarmede rom, sommerterrasse, i hyttene. Det er ønskelig at før en betydelig reduksjon i plakk temperatur var tørr, vil den bevare integriteten av belegget etter oppvarming.

I motsetning til andre bartrær, har lerk en mye høyere hardhet og slitestyrke, som ble brukt av våre forfedre. De mest verdifulle arter anses Siberian, som er betydelig bedre enn andre arter i alle henseender.

En gang i uken sender vi et sammendrag av de mest populære artiklene.

Kopiering av materiale er mulig uten foreløpige forhandlinger i tilfelle av en direkte link til vår hjemmeside.

Parkettbord av lerk: produkt-karakteristika og prosessen med å legge

Dagens produsenter tilbyr et bredt spekter av ulike gulvbelegg, og velge en bestemt avgjørelse kan være vanskelig. Som en del av denne gjennomgangen, anser vi et slikt alternativ som massiv parkett bord fra lerk - det har en rekke funksjoner som gjør det tilrådelig å bruke på en rekke områder.

På bildet: denne etasjen ser veldig bra ut i interiøret på alle typer

For å begynne, vurdere de grunnleggende parametrene som jeg har alle produktene i denne gruppen:

Det er best å motta massiv parkett bord, som er produsert ved fremgangsmåten ifølge radiale saging, karakterisert ved at tømmeret ikke oppløses i den samme retning, men i en vinkel til kjernen, hvorved fibrene strekker seg langs elementene og deformasjon forholdet av ferdige produkter er mye lavere.

Fra konvensjonelle tangentialt snitt, som er merket med tallet 1 sporet (2), karakterisert ved at fibrene er anordnet langs brettet, slik at materialet faller ved en fuktighet på ikke deformert og brettet oppnådd sterkere dobbelt

Oversikt over de viktigste fordelene og installasjons anbefalinger

For å begynne å forstå enn gulv laget av lerk matrise er forskjellig fra de andre alternativene, og hva er de viktigste fordelene. Du bør også vite riktig teknikk i arbeidet, samt legging av kvaliteten avhenger i stor grad på holdbarheten av overflaten.

Det bør identifisere flere viktige faktorer:

 • Lerk vel kjent for sine positive egenskaper: høy stabilitet mot fuktighet og skadedyr, overflateslitestyrke og holdbarhet, kan møte gulv av slikt materiale, som er blitt stablet på 18-19 alder;
 • tre struktur er meget attraktivt, og teksturen av hvert element er unike og særegne i motsetning til det samme laminat karakterisert ved at mønsteret er duplisert. Med spesielle overflatebehandlinger kan gi en viss farge, noe som vil ytterligere fordelaktig for å styrke skjønnhet naturlig materiale;
 • Prisen på produktene gjelder ikke for budsjettet segmentet, men hvis vi sammenligner denne løsningen med valg av tilsvarende kvalitet, kan vi se at den massive gulv er det mest demokratiske valget i dette segmentet;
 • I motsetning til laminater, laminerte plater og andre komponenter i gjenstander har klebemiddel og utenforliggende forbindelser. Dette gjør denne versjonen den mest miljøvennlige og kan brukes i lokalene til ethvert formål - fra samfunnet haller til barnas rom;
 • Behandlingsprosessen er at man trenger å fjerne alle urenheter fra overflaten, og påføre et beskyttende blanding, vanligvis et spesielt slitesterkt belegg som gir god beskyttelse mot fuktighet og slitestyrke;

Gjennomherdet belegg vil forbli attraktiv mye lenger

 • Systemet med not og fjær gjør det mulig å kombinere elementer av den tettest og effektivt, slik at du kan sette belegget er utmerket selv for de som ikke har erfaring med slikt arbeid. Tilkoblingene gjøre prosessen mye enklere;

Det er viktig at låsene ble kuttet så nøyaktig som mulig, slik at kvaliteten av tilpasningen er avhengig av vær og vind

 • Materialet har høy varmeisolerende egenskaper som er mye høyere enn den til populær laminat;
 • En annen viktig fordel - vedlikeholds overflate, hvis over tid materialet som syntes å riper og skader, er det mulig å polere gulv, og deretter påføres et nytt lag av lakk på overflaten.

Når du arbeider med hendene skal følge flere retningslinjer og installasjonsveiledningen som følger:

 • Det første trinnet er å justere basen, hvis det er vesentlig skade eller overflateforskjeller, må de repareres, for påstøp passende fuger, og arkmaterialer som anvendes for tregulv;
 • For å forbedre lydisoleringen og redusere varmetapet, er det nødvendig å legge en første lydisolering, og deretter arkvarmeren. Dette vil sikre den beste ytelsen av de prefabrikerte delene;

For å forenkle operasjonen, er det mulig å anvende et slikt alternativ som en polyetylen-skum, vil det utføre to funksjoner samtidig - og beskytter mot inntrengning av fuktighet, og har en lydisolerende egenskaper.

Skummet gjør det mulig å løse flere problemer på en gang

 • Videre er det nødvendig å legge en overflate av trefinér 20 mm tykk, vil den tjene, først, en pålitelig basis, og for det andre, vil ytterligere øke lydabsorpsjon. Også kryssfiner vil tjene som basis til hvilket skal festes ferdig laget;

I tregulv er nødvendig for enheten varme- og lydisolasjon

 • Legging av gulvplaten er laget av en av veggene, deformasjon klaringer nødvendigvis bibeholdes i 5-10 mm, idet hver av de første elementene plantet på et spesielt klebemiddel, og deretter ytterligere festes med skruer, som er skrudd inn i tappen. Det er bedre å bruke en spesiell ligaen, for ikke å splitte materialet i løpet av arbeidet;
 • Parkett bord passer inn desynkronisering, dvs. forbindelser i tilstøtende rader ikke faller sammen, dette er for det første øke påliteligheten av gulvet, og for det andre, vil forbedre overflatens utseende.

Å bruke parkettbrett fra en lerk er en utmerket variant for enhver premiss, slik at gulvet ikke bare er estetisk attraktivt, men også veldig slitesterkt. Videoen i denne artikkelen vil bidra til å forstå noen viktige nyanser enda bedre.

Alt om enheten

Lerken for gulvet: trefunksjoner, produkter laget av det

Lerk anses som et tradisjonelt materiale for gulv i huset. Den er sterk, holdbar, har gode dekorative egenskaper. Helt sikkert for menneskers helse, har gode miljøegenskaper. I rommet der lerken er ferdig, er det lett å puste.

Takket være det er huset fylt med naturlige smaker, spesiell varme og komfort. Lark - en klassisk versjon av konstruksjon og etterbehandling av boareal.

Funksjoner av lerketre

Lerketreet vokser i forskjellige deler av Eurasia. Spesielt verdifullt er sibirisk tømmer. Den vokser til 50 meter. Har få knuter. Hjulet er nivå. Basen kan være 2,5 meter bred. Træret vokser til 700-1000 år. Jo eldre det er, jo bedre rasen, desto mer verdifull er det som byggemateriale.

Lerketre - veldig slitesterkt og høykvalitets materiale

Sibirisk lerk er et utmerket byggemateriale med unike egenskaper. Det roter nesten ikke. Hus fra det står i århundrer. Et lærke tilhører nålearter. Men i motsetning til furu og gran, i høst kaster det av nåler.

Stammen har en lydstruktur. I delen er den sentrale delen en rik rødaktig nyanse. Til cortex avvike smale strimler, årlige ringer. De skisserer konturene av en hvit eller gulaktig saft. Sirkulære linjer kan tydelig skille mellom voksent og ungt tre. Forskjeller i fargekilden til kjernen og sapwooden skaper en utrolig vakker tekstur av lærke. Dekorativ overlegenhet oppnås ved mangel på et stort antall knuter.

Tre kan finnes i en rekke farger, med hjelp du kan dekorere ethvert interiør

Skjønnheten i sibirisk lerk er på grunn av den spesielle briljansen, silkeheten i skogen. Det er veldig hyggelig å ta på. På gulvet av Sibirianene er det behagelig å gå. Hun gir varme og mykhet.

Styret fra det kan dekorere ethvert interiør. Dette treet har en rik fargepalett. Det er opptil 12 forskjellige nyanser: fra gyldenbrun til rød, blekgult.

Lerk er et spesielt tett tre. Denne egenskapen oppnås ved ujevn plassering av lagene av sen og ung tre. Dette forandrer fuktabsorpsjonen av tre. Lerk, sådet i forskjellige årstider og til og med tiden på dagen, har forskjellige verdier av vannpermeabilitet. Selv om det på grunn av høy tetthet av vibrasjon er disse ubetydelige.

Larkharpiks brukes til medisinske formål

Lerk harpiks, i tillegg til beskyttelsesfunksjonen, spiller rollen som en helseforbedrende komponent. Den har en unik vitaminsammensetning og har lenge vært brukt av Siberians til medisinske formål. Holder i byggematerialet, det fungerer som et desinfeksjonsmiddel for rommet, metter luften med behagelige dufter. I rom med treg innredning kan du puste fritt. I dette tilfellet er åndedrettsorganer kurert av ubehagelige symptomer på luftveisinfeksjoner. Harpiksen i badstuen eller badstuen er spesielt effektiv når luften oppvarmes.

Tre av sibirisk lerk er et utmerket materiale for å dekke gulvet. Det er bedre og mer holdbart enn furu, det har vakre lette konturer på kuttet. Over tid, under operasjonen, belegger belegget og får styrke. Dette øker levetiden. Vann - den viktigste fienden av noe tre - forbedrer egenskapen til lærke. Det blir sterkere og mer pålitelig.

Lerketre hvert år som blir mer holdbart

Disse egenskapene tillater bruk av lerk for gulv på bad, bad, rundt svømmebassenger, utendørs hageområder, terrasser. Det er asfaltert med køyer og dekorert med sammenkomster til reservoarer. Lerkenplanker som lager gulv i hjem og stier i åpne områder.

Ved prosessering er det et av de beste trematerialene. På lærkammeret er det få knuter og deres baser er ikke dype. Fra en logg viser det høyeste antallet produkter av høy kvalitet. De er glatte, glatte, uten hull.

Lerketre brukes til produksjon av gulvprodukter. Det mottar ulike typer brett:

Det er flere typer lerkort

Disse gulvmaterialene brukes i bolig, kommersiell og kommersiell konstruksjon. Levetiden til slike belegg er opptil 100 år, til tross for aktiv drift. Gulv i rom for ulike formål opplever alvorlig mekanisk og fysisk stress. Lerkark på gulvet må ha holdbarhet. Deksler fra lærke er ikke mottagelige for skadelige påvirkninger:

 • Ikke brenn i solen;
 • ikke slites av;
 • Ikke deform fra forskjellen i temperaturforholdene;
 • er likegyldig med kjemiske forbindelser inneholdt i vaskemidler;
 • Ikke mold, ikke rot, ikke skadet av insekter.

Deksler fra lærke har en rekke fordeler og er ikke mottagelige for skadelige påvirkninger av miljøet

På grunn av den høye harpiks, kan produktene praktisk talt ikke impregneres med noen formuleringer. Før prosessering av gulv, fordamper produsentene harpiksen, og deretter males og polerer for å gi de mest fordelaktige dekorative egenskapene.

Lerkbrett kan tåle høy luftfuktighet. De, som andre fullblodtreprodukter, "puster", er tilbøyelige til å begrense og utvide seg. Derfor har de sine egne kjennetegn ved stabling. Tilkoblinger "spike-groove" festes fast individuelle deler, noe som gir et varig og pålitelig belegg.

I det nye huset eller leiligheten kan lerklassene skrives med alle ferdige produkter. Produsenter har sørget for at installasjonsprosessen er tilgjengelig for mestere og vanlige mennesker som selv reparerer sine hjem.

Monter gulvet i lærens egne hender lett nok

Bruk nå sjelden konvensjonelle kantplater til gulv. Prefekt er gitt til metallplater. De passer godt på en hvilken som helst base og forbinder ikke hverandre med sprekker og store hull.

Leggingstavler fra sibirisk lerk har sine egne egenskaper. Rent gulv legges aldri på logger. Pass på at du monterer borebunnen. Den er laget av materiale som har gjennomgått en grov behandling.

Gabelplanker som gulvbelegg

Faser av å legge gulvet i sibirisk lærke

1) Det svarte gulvet er impregnert med beskyttelsesmidler og vanntett langs den. Det er spesielt viktig å lage et fuktresistent belegg i rom hvor det vil være mye vann under drift. For å forbedre sikkerheten til det grove gulvet, brukes bitumen eller bitumen-polymer mastikk. Den påføres i 2-3 lag, og skaper en pålitelig blokkering for vannkilde og skade på brettene. Slike vanntetting vil sikre pålitelig bruk av fine treprodukter.

2) Etter klargjøring av den "sorte" etasjen, kommer en lumbered plank av lærke inn i rommet. Den er igjen i 3-7 dager for akklimatisering. Produktene skal bli vant til temperatur og fuktighet i huset.

Legge gulvet fra lærke

3) Etter denne tiden begynner installasjonen av gulvet:

 • Hvis standardlengden av produktene overskrider disse romparametrene, blir platene kuttet til en viss størrelse;
 • Å legge den første gulvplaten starter fra veggen motsatt dørene;
 • mellom overflatene gir en avstand på 10-20 mm for naturlig bevegelse av naturlige produkter;
 • Den andre delen er satt inn med en spike inn i sporet av den forrige. Samtidig utføres forsiktig forsegling på kanten av brettet med en kyanitt, ved hjelp av en spesiell enhet med lignende hakk langs kanten;
 • lignende handlinger utføres med andre elementer i gulvet;
 • hvis i siste rad brettet er mer enn den nødvendige bredden, er den snitt kuttet langs hele lengden, etterlater en spike eller spor;
 • For bedre stabilitet av overflaten, er plankene festet med pinner eller selvskruende skruer. De er skrudd i sidedelen, prøver å skjule det neste brettet. Hatter av festemidler skal ikke stikke utover.

Dekker tregulv med lakk

Viktig! Som et resultat av leggingen, bør gulvet se ut som en solid klut. Det er uakseptabelt å ha enda små sprekker i veikryssene.

4) Det rekrutterte dekselet er skrapt og polert ved hjelp av en spesiell maskin. Det er nødvendig å gjøre gulvet perfekt jevnt og glatt.

5) Etter rengjøring av brettene fra støv, påføres de en spesiell lakk. Produkter fra lærke og uten det ser vakkert ut og vil vare lenge, men sammensetningen av naturlige plantekomponenter gir belegget en spesiell glans og legger vekt på naturlig farge og mønster av naturlig tre. Etter 15 år kan du fornye lakk og oppdatere gulvbrettens utseende. Noen ganger blir brettene gnidd med olje eller voks, som parkett.

Legge en parkettbrett fra lærke

 1. Parkettplaten legges på gulvet under visse forhold:
 2. luftfuktighet - opptil 60%;
 3. luftfuktighet av betongbetong - ikke mer enn 6%
 4. fuktighet av betonggulv - opp til 4%;
 5. grunntemperatur - mer enn +10 grader;
 6. god ventilasjon og varmesystem.

Parkettbrett fra lærke

Dette gjør at du kan utføre arbeidet kvalitativt og sikre full drift av lerkenet i fremtiden. Parkettbrettet er lagt etter ferdigstillelse av alle bygge- og etterbehandlingsaktiviteter.

På den tiden må bakken være helt klar. Kontroller først tilstanden til betongdekselet. Dens tørrhet, glatthet, hardhet, mangel på sprekker indikerer at den kan installeres på en trekonstruksjon, der ferdig klut vil ligge. Om nødvendig er betongen dekket med et lag av vanntett.

Montering av platene utføres på den forberedte basen

På betongen monterer de en treskjæring fra tømmeret (tykke brett) i trinn på 40-50 cm. Kryssfinerplater eller OSB-ark er festet på den. Begge materialer tjener til å eliminere den minste fallhøyde. Parkettplaten er plassert bare på en flat overflate. For installasjon ta arkene 12-15 cm i tykkelse. Monter dem med skruer eller negler, dype topping hatter. I siste fase er kryssfiner polert. Deretter tilbring en våtrengjøring og tørk rommet.

Trollmannens råd! OSB med hensyn til kvalitet og ytelse egenskaper er på ingen måte dårligere enn kryssfiner, men er billigere.

Brakt fra butikken Parkett bord fra lerk pakke ut og holdt i et rom i en uke. Det bør være spredt ut slik at hele overflaten av luften beveger seg fritt.

På bildet gulv fra lerk

Disse produktene er festet med klebemiddel. For dette formålet, egnet "Bostik""Petri""Tarbicol"Et al. I tillegg benyttes skruer og spiker uten hode. De er skrudd inn kantdelene. Tradisjonelt trevarer la cm avstand mellom vegg og gulvbelegget.

Når parkett mottok nettet, blir det foretatt polering, tørkes av med en fuktig klut og belagt 3-4 ganger med voks eller farget lakk-komposisjon. Slik beskyttelse vil styrke tre motstand mot ytre påvirkninger. Disse prosessene blir utført en dag etter at limet tørker. Etter 3-5 dager er fullstendig adhesjon av alle overflater, gulvet styrke og stadig blir egnet til aktiv drift. Hans vask, arrangert møblene.

Til styret i lerk på gulvet servert i mange år i lokalene bør holdes en viss klima. Det er særlig viktig å overvåke fuktigheten i luften, som bør være i området 35-70%, og temperatur - i det minste 15 grader.

Legging av massive planker

I et stort utvalg av gulvbelegg spesiell plass i naturlige materialer ....

Montering av gulv lister fullfører arbeidet på enheten av sex og generell reparasjon ...

Linoleum - en av de mest populære gulvbelegg, som brukes i ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

65 − = 55