Lede strøm til området

Hvordan du kobler strøm til huset og tomten er: hvor du skal dra, hva du skal gjøre og hvor mye det koster

Elektrisk tilkobling til hjemmet eller området kan ta lang tid - minst - en og en halv måned, maksimum - opptil to år. Selv lovlig du må få tillatelse innen 30 dager fra datoen for innlevering. Unødvendig forbindelse området eller huset til strøm tar vanligvis opptil seks måneder, selv om de kan være tilkoblet og en halv uke, og kan trekke noen år. Det hele avhenger av situasjonen, og delvis - fra din utholdenhet.

Hvordan å få en tillatelse til å koble strøm

Fremgangsmåten er den samme, uansett om du vil koble til et stykke land uten en bygning eller konstruksjon av permanent (privat hus) eller midlertidig bosted (hytte). For å begynne, finne en adresse energisalgskampanje i ditt område. Lettere å gjøre det på internett ved å skrive inn i søkefeltet "adresse energisalgskampanje" og legge til navnet på distriktet. Det finnes situasjoner når området står på kanten av dekningsområdene til de to enerosbyta organisasjoner. Da søknaden er sendt til en som pilaren er nærmere.

For å gjennomføre lyset i private hus eller på land kan være tilstedeværelsen av spesifikasjonene. Du kan finne ut i energi forsyne organisasjoner i ditt område

Ifølge funnet adressene sendes utfylt søknad og dokumenter. I hvert distrikt en liste over dokumenter kan variere litt, men de fleste vil trenge:

 • Søknad om forbindelsen (en av formene og fyllmønster som er vist i fotografiet nedenfor).
 • Fotokopi av pass, blir data fra som spesifisert i søknaden.
 • En kopi av retten til eiendom.
 • Fotokopi av TIN.
 • En liste over alle energikrevende enheter som kobles til nettverket med sin makt.
 • belastning beregning.
 • bebyggelsesplan og hus i skala, som viser plasseringen av de nærmeste elektriske polene. Hvis hotellet eller i den har rør (gass, vann, kloakk, etc.), må de være på planen. På flyet hjem for å angi stedet der vil bli installert installasjonen.

Du kan søke via post eller personlig. Hvis du bestemmer deg for å bringe et krav i person, gå til resepsjonen til sekretær, sende inn utfylt søknadsskjema for tilkobling til to kopier av alle dokumenter i den andre (han forlot deg), be om å sette dato for adopsjon dokumenter. Med denne metoden for å mate deg et nøyaktig svar for havne bestemmelsene i 30 dager.

Anvendelseseksempel fylt elektrisk forbindelse til en porsjon

Du kan sende din forespørsel på mail. I dette tilfellet må du vente ca 45 dager, tar hensyn til tid for postlevering. Hvis det ikke er noen respons, kan du sende en forespørsel til andre eller ri og gjelder i person. Dette skjer sjelden, men det er også en slik situasjon: bokstaven sted tapt zasortirovali etc.

Bildet viser et eksempel på fylling av søknaden. Dette er bare en av prøvene, skjemaer endre minst en eller to ganger i året, så du må finne gjeldende i øyeblikket type skjema og fylle det ut.

I et brev fra "kraftsalg" vil du motta to kopier av kontrakten på tilkoblingen til strømnettet, undertegnet av representanter for kampanjen, og "Tekniske betingelser for tilkobling" (TU).

Du må se nøye på hva du har sendt, hvis du er fornøyd, signere en kontrakt og en kopi blir gitt tilbake.

Før du signerer kontrakten les den nøye

Avtalen etablerte en periode oppsummering elektrisitet til området. Standard står der 6 måneder. Denne maksimal tidsperiode fastsatt ved lov for gjennomføring av alt arbeid. Faktisk er begrepet tilkobling svært avhengig av hvor langt unna innlegget fra området. For det urbane miljøet "nær" betyr en avstand på ca 300 meter i distriktene - mindre enn 500 meter.

Hvis avstanden er innenfor dette området, kan du koble raskere - et par måneder. Dersom langt - perioden kan være mye lenger enn seks måneder. Selv etter denne perioden kan du lage en klage. Uansett når du skal koble strøm til området, byggingen begynne når du er komfortabel.

Noen ganger kontrakten er verdt vag formulering, uten å spesifisere en dato. For eksempel kan en slik "№ forbindelsesparti ... gjøres innen 6 måneder, forutsatt moderniseres eller reparasjon (konstruksjon) for ned transformatorstasjon". Ved signering av kontrakten, som inneholder om slike eller lignende tekst, kan du vente i årevis: mens organisasjonen vil begynne bygging eller modernisering av transformatorstasjonen. Først etter dette vil du i løpet av 6 måneder, kan nettstedet være koblet til strømnettet.

Hvor mye koster lede elektrisitet

Ifølge resolusjonen som ble vedtatt i 2011, nummer 129 hvis strømforbruket på opptil 15 kW, og avstanden fra nettstedet til nærmeste post 300 og 500 meter (avhengig av type oppgjør), kostnaden av elektrisitet sammenheng vil være 550 rubler.

Hvis lasten eller avstanden er større, er den forbindelse ved kommersielle satser, og det er - en helt annen mengde. For eksempel, i Moskva og tilstøtende områder for tilkobling av en kW effekt er nødvendig for å betale 10 tusen. Rubles. Det vil si, hvis du trenger 16 kW, er det 160-200 TR og mer. At kommersielle priser er ansett som en tilknytningsavgift og hvis avstanden til innlegget i distriktene er mer enn 500 meter, og i byen - 300 meter.

Hvor mye koster lede strøm avhenger av avstanden til nærmeste stolpe og nødvendig kraft

Derfor er det lurt å kjøpe området for å finne ut hvor det er nærmeste strømmast er tilkoblet. Dette vil avgjøre hvor mye penger vil være nødvendig for å koble strøm til huset eller tomten. Enig 550 rubler og hundretusener - forskjellen er mer enn opplagt.

Noen ganger, selv om det tar deg 15 kW og pol står innenfor disse grensene, blir du fortalt at en del arbeid må betales separat. Rett til å kreve at du betaler ingen. Selv om du ønsker å øke kapasiteten på utstyr eller nettverk oppgraderinger. Hvis dine krav faller innenfor de vilkår som er angitt ovenfor, vil kostnaden av elektrisitet tilknytning til landet eller huset være 550 rubler.

Etter oppløsning og tekniske forhold oppnås, er det nødvendig å utvikle en del av elektrifisering prosjektet. I utgangspunktet, for å gjøre ledningene gjennom huset ledningsnett plan kan være sine egne, men hvis huset er stort, med hjelpe- og tekniske lokaler, med kraftproduksjon i området av installasjonen av pumpestasjonen eller en pumpe for vannforsyning, er det bedre å bestille prosjektet i en spesialisert organisasjon. Og det beste alternativet - å kraftomsetnings organisasjon hvor du søkt om tilkoblingen. Problemer med aksept vil være mye mindre.

Eksempel på hjem elektrifisering prosjekt

Dersom prosjektet vil være for deg selv, vil det trenger å bli enige til strømforsyningen organisasjonen. Dersom kravene er oppfylt, vil du godkjenner det hvis det er et brudd, indikerer at du trenger å endre. Når du har gjort endringer, re-sende utkastet til å signere. Bare ved å ha på hånden klar til å signere prosjektet, kan du begynne å implementere det.

God dag! Kjøpte land, før det var en, da naboen delt det inn i 2 deler. 15 kW ett innlegg for to med en nabo, selvfølgelig, er denne kapasiteten for to personer ikke nok. Så formann foreslått å etablere en egen post på 115 000 (ikke offisielt) eller 225000 (offisielt). Spør, tilstrekkelige mengder i det hele tatt? om handlingene er lovlige?

Mengden klart utilstrekkelig.

God dag, og kostnadene for et prosjekt, og den perioden av sin forberedelse?

God dag! I dag var jeg en nødsituasjon, kabelen som fører til innlegget, glitret og det var en ødelagt ledning. Ved nødanropstjeneste hva det ville koste eliminering av ulykken i Kursk. Takk.

Vi sympatisere. For å svare på spørsmålet ditt er en lokal tjeneste. I ulike regioner forskjellige satser.

God ettermiddag, fortell meg hva du skal gjøre hvis du i nærmeste sammenhengende linje av 206 meter, og Power Supply Company tilbyr en ta på en mer langsiktig linje, selvsagt på min bekostning, kontrakten ikke stavet ut hva som ville ta pengene, kontrakten jeg har ennå ikke signert det, tok det til . Takk.

Kanskje fra nærmeste linjen ikke teknisk mulig å strekke. Det skjer. Prøv å snakke om det med designeren. Kan hjelpe.

Gjennomføring strøm på stedet. Hvor mye skal brukes på strømseksjonen

Hvor mye skal brukes på strømstasjonen og hvordan du gjør det? Dette spørsmålet er ganske relevant ikke bare for mange eiere av bynære områder, men også for de som fikk land for individuell boligbygging.

Hvis området ligger i landsbyen og ikke hører til hagen eller til dacha samfunnet, da eierne vil måtte handle selvstendig. For å lede lyset til området, er det nødvendig å samle alle nødvendige dokumenter og ta kontakt med dem i RECs (regionalnettet).

Det er viktig å forhåndsbestemme strømforbruk. For landsteder, kan dette tallet være annerledes. Beregning av det totale elektrisitetsforbruket er utført med en grei margin, ettersom anskaffelse av nye apparater øker mengden av elektrisitet som forbrukes. Enheter som opererer på nettet kan være mye større enn forventet eierne av forstadsområder. I tillegg til husholdningsapparater, kan strøm brukes:

 • til å koble motoren (betegnet, for eksempel, garasjeportåpnere, eller for vanning, etc ...);
 • drift av video-overvåking eller alarmsystem;
 • oppvarming av vannet i bassenget;
 • kjøre hageutstyr (gressklippere, trimmere, etc ...);
 • belysning fontener, baner, frittliggende bygninger.

Prosessen med å koble til strømtilførselspartiet (hvor mye som skal brukes på området strøm, vil bli omtalt nedenfor), kan deles inn i to trinn:

 1. Å få tillatelse av organisasjonen.
 2. Utføre vedlikeholdsarbeid.

For å koble til en del av den elektrisitet er først nødvendig å innhente tillatelse. For å gjøre dette, kan du gå til organisasjonen, som er engasjert i elektrifisering og sende relevante dokumenter:

 1. En uttalelse om ønsket om å holde på du eier nettstedet kraftledninger.
 2. Dokumenter som bekrefter eierskap av dette landet tomten.
 3. Plan for det landet som planlagt elektrisitet summering som viser de forskjellige verktøy (vann, gass ...).
 4. Avhengig av hvilken organisasjon gjennomfører forbindelsen kan også være nødvendig og andre dokumenter, så det er best å avklare på forhånd at du vil trenge i tillegg til de ovennevnte.

Etter å ha mottatt (omtrent en måned etter innlevering av dokumenter) tekniske forhold kan begynne å utvikle prosjektet, som vil bli avholdt på elektrifisering av seksjonen. Når du har skrevet det må avstemmes med strømforsyningen selskapet. Utfører samme arbeid kan bli betrodd prosjektet byrå eller samme strømforsyning verktøyet. I dette tilfellet kan du i stor grad spare tid og være sikker på riktigheten av dokumentasjon.

Når du velger en designer å trekke oppmerksomhet til to kriterier:

 • full liste av tjenester;
 • hvor mye det koster å lede strøm til området.

Etter å summere opp elektrisitet på tomten utarbeides og under dokumenter som bekrefter utførelse av arbeid (lov av nettilknytning, lov av grenseflater, den handling å gjøre de tekniske forhold, måling protokoll av elektrisk utstyr, test rapport).

å lede elektrisitet til området ved en av to metoder:

Dette er den raskeste og billigste metoden som ikke krever utgraving. Men det er en stor ulempe - den negative virkningen av naturlige faktorer: regn, snø, vind. Derfor er det nødvendig å bruke kun spesielle tilbehør Værbestandige.

På grunn oppmerksomhet bør vies til det faktum, for å unngå kabelbrudd, da det kan føre til døden. Den optimale lengde av opphengt kabel - ikke mer enn 15 meter. Ellers er sannsynligheten for brudd på grunn av is eller snø belastning.

Lyset i området utføres ved bruk av en spesiell SIP-leder (antenne buntet kabel), hovedelementene i hvilken - den ledende kjerne, polyetylen isolasjon og kabelen, noe som øker styrkeegenskapene til kabelen.

Denne teknologien er mer arbeidskrevende og dyrt. Her er det nødvendig å utføre gravearbeid. En positiv side ved denne metoden er at i å legge elektriske kabelgrøft er den tryggeste, siden det ikke trenger å bekymre deg om de negative effektene av miljøfaktorer. I tillegg kan området del kalle noen transport.

Gravearbeider utført i etapper:

 1. Grave en grøft 70-80 cm dyp.
 2. Helte sandlag ca. 15-20 cm.
 3. Fjernet glass, steiner og annet avfall, som er i stand til å skade kabelen.

Fremgangsmåte for underjordisk elektrisk ledende ledning som uten anvendelse av en spesiell kabel eller lederne. Vanligvis er dette to-fasekabel, som er rangert ved 220 V. Hvis imidlertid anordningen anvendes, forbruker 360 V, er tre-fasekabel nødvendig, og den tilsvarende telleren.

Legging av den elektriske ledning i det korrugerte rør blir utført. Trekk den sterk ikke trenger. Pakket i en tube ledning helles lag av sand (ca. 15 cm).

For å beskytte mot utilsiktet skade på trådene kan legges på toppen av sandstener eller stykker av flis.

Ved arbeid på elektrisk tilkobling er nødvendig for å strengt overholde følgende sikkerhetsregler:

 • Kabellegging er ikke gjennomført i løpet av utfellingen;
 • på jobb for å bruke spesielle hansker elektriker og tørre sko med gummisåler.

Obligatoriske krav på jobben

Det finnes en rekke obligatoriske krav uten noe som de elektriske spesialister ikke vil fungere for strøm til land tomten.

 1. Avstand mellom stolpene bør ikke overstige 15 meter.
 2. Fra søyler til å huse den avstand bør være minst 10 meter.
 3. Fra kabel til bygninger, bør bygninger og tretoppene avstanden være mer enn 1,5 meter.
 4. Høyden fra veien til kabelen må være minst 6 m.
 5. Tråden må være festet til veggen i en høyde av 2,75 m.
 6. Det er forbudt å koble ledningene på taket av huset.

Hvor mye skal brukes på kraftsektoren?

Unødvendig teknologisk tilkobling av strøm til området av kolonnen avhenger av en rekke indikatorer:

 • avstand fra området til en kilde for elektrisk kraft (i landlige områder, bør det være i det minste 500 meter, og i - i det minste 300 meter);
 • som forbinder området (for eksempel for å koble til en mye dyrere i Moskva enn i Kamchatka);
 • forbindelsestype (eksisterende eller ny), vil en enkel omkobling være billigere;
 • spenningsnivå.

Den laveste kostnaden for å koble lys i 2016 var 500 rubler.

Konstruksjonen av kraftlinjer (linjer) med installasjon av spesielle bærere kan resultere i en ganske stor mengde, den mengde som er avhengig av:

Alt arbeid på bygging av sin overføring linje kan koste flere titalls eller hundrevis av tusenvis av rubler.

Utstyret inne i huset er også verdt mye penger, men ikke disse. Hvis du spare på kostnadene av utstyret, så vi kan møte ca 10 tusen. Rubler. Dessuten må vi legge til denne kostnaden av tekniske forhold (som priser for sin produksjon de forskjellige), så emisjonskursen, altså. E. Hvor mye skal brukes på nettstedet elektrisitet, må kontrolleres med den lokale kraftbransjen.

elektrisk tilkobling på tomten

Etter å ha fått en tomt for bygging av et hus på landet eier må koble strøm på stedet. Uten det, er det umulig å fremme anleggsvirksomhet, organisering av belysning og løsning av innenlandske problemer. Elektrisitet er nødvendig for å bruke en blander for å fremstille betong, bore et hull, etc.

Det spiller ingen rolle, som ved siden av ingen hus eller andre bygninger - det viktigste som var nær polene med kraftledninger og transformatorstasjoner. Alt arbeid på det elektriske tilkoblingen i området kan gjøres på egen hånd, med unntak av de nedenfor nevnte punkter. Dette kan spare mye penger. Å utføre oppgaven, bør du være oppmerksom på følgende prosedyre.

Først må du gå til kraftselskapet. Når et behov for å ha dokumenter som beviser eierskap av land og sivil pass. Kontoret er nødvendig for å skrive en uttalelse om levering av tekniske forhold. Først etter full gjennomføring av denne muligheten til å koble strøm.

Uttalelsen sier formålet som den potensielle abonnent er engasjert i elektrifisering av hvor mange faser det er nødvendig, og maksimal total effekt på forbrukerne. Normalt fem kilowatt tilstrekkelig til å dekke behovene. I så fall, hvis du ønsker å bruke dreiebenker og boremaskiner i en gård (eller andre verktøy), er det tilrådelig å si mer om tilkobling av trefase-linje. Spesifikasjonene er utarbeidet i minst fem dager.

Bestill et prosjekt for gitt til TU

Det viktigste kravet er angitt i de tekniske forholdene - prosjektutvikling. Det må forholde seg til firmaet, som har konsesjon for slikt arbeid. Om en uke senere det ferdige prosjektet vil trenge å bli enige nå de regionale kraftnett.

For å gjøre prosjektet ble tatt hensyn til terreng, må designere gi dokumenter resultatene av geodetiske undersøkelser, design av huset med sin orientering på terreng og tekniske forhold. Prosjektet kan bli inkludert (om nødvendig) backup-kabelen. Dette vil gjøre det mulig å bygge opp alle godkjenninger, men er ikke koblet til nettverket.

Etter prosjektorganisasjonen godkjent dokument med de regionale nettverkene (dette kan bekreftes av den aktuelle stempel), kan du kjøpe materialer og komponenter.

Materialer som trengs for tilkobling av strøm

Erverve alle materialer skal være i henhold til kravene i prosjektet. Spesifikasjonen av dette dokumentet inneholder kodede ledninger, brytere, elektriske koblingstavler, tellere, etc. For å unngå feil, anbefales det å lage en kopi av spesifikasjonene og med hennes adresse til butikksjefen. Tips: Kabelen er bedre å kjøpe en aksje, som under installasjonen kan plasseres ved inngangen ring i huset eller i nærheten av kolonnen.

Oftest et sett av materialer og komponenter består av følgende:

 • Tre-fase strømmåler (klasse 2);
 • ytelse boks med et vindu for telleren gaten;
 • Kabel (for eksempel - AVVG 4 x 16);
 • plast eller metall rør Ø 32 mm (kabel beskyttelse lukker);
 • Emergency effektbrytere og tre-fase maskiner;
 • fast kobbertråd (for montering av skjoldet i boksen);
 • DIN-skinne for montering av effektbrytere, RCD og spennings reléer;
 • tre-fase utløp;
 • Armert betong stolper eller konsoller (for telleren installasjon);
 • ventiler for jordsløyfe.

Hvor du skal begynne og hvordan du utfører installasjonen (grunnleggende regler)

Først av alt, må du installere en konkret støtte (konsoll) for boksen. Deretter blir telleren satt, automatiske brytere på DIN-skinne og utløp. Det neste trinnet - å fremstille grøfter for kabelen: det må være spesifisert i dypet av prosjektet. Nederst bør det ikke være noen skarpe kanter av stein. Anbefalt sand seng putelag av omtrent 100 mm.

Kabelen føres fra kolonnen kraftledningen eller transformatorstasjonen. Hvor det er åpent, bør den beskyttes med et metallrør. I grøften etter legging av kabelen er også beskyttet: den er lagt på tvers på en keramisk teglsten og deretter utfører en motsatt dumping. Etter ferdigstillelse av kraftselskapet tekniker vil koble til. Siden elektrisitet kan bruke for å koble bygningen verktøy.

Gang på land huset er bygget, og det vil bli gjort ledninger, må den være koblet til strømmåleren. Spesifikasjoner av dette stadiet er også angitt i utkastet. Korrekt tilkobling må kontrolleres av kvalifisert personell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + 5 =