Lave radiatorer

Velge lave radiatorer for panoramavinduer

Blant de mange varianter av innendørs varmesystemer kan velge elementer for enhver smak som oppfyller de ulike kravene. I tillegg til standard batteri, som er oppvarmet fleste bygninger, er det enheter med spesielle parametre. I denne gjennomgangen vil vi fokusere på lav varme radiator.

Hva er det og hva brukes til?

For områder med ikke-standard vindusåpninger eller lite bruksareal brukes en spesiell type batteri enn den tradisjonelle høyden. Det er bare 200-450 mm. Bruk de laveste kjøleribber for panoramavinduer med et stort glass område, idrettsanlegg (svømmebasseng, treningssentre), vinterhager og veksthus eller innendørs, området som ikke tillater å installere en standard størrelse produkter (liten størrelse boliger med lave terskler).

Hva er de forskjellige typer lav varmevekslere

Skille enheter basert på følgende kriterier: en form for materialet som de er laget, konstruksjonsforhold hovedkomponentene - seksjoner, plater og høyde. Produsert høyde på 200 til 450 mm og en lengde på 500 til 6000 og en dybde på 10 til 230. Det er følgende typer av dem:

1. Støpejern snitt, ribbet. Ins er en god termisk treghet og motstand mot korrosjon. Ulemper: lavt arbeidstrykk opp til 10 atmosfærer, skjørhet, tilbøyelighet til ansamling av skitt og smuss inne i kanalene som til slutt reduserer varmeoverføringen. Iron kompakte batterier er MS-300 Modell 140M (høyde 388 mm).

2. Stålpanelradiatorer er en eller flere varmeplater innesluttet i en riflet foringsrør. Har utmerket varmeledningsevne og en lav treghet, forbruker en minimal mengde av kjølevæske. For eksempel kan stål radiator av 100 mm i dybde og høyde av 300 lengde 1000 skape en effektiv termisk skjerm for vindusglass område er opp til 4 m2.

Ulemper: ustabile til trykkstøt, ved tapping av vann på veggene av panelene kan dannes korrosjon, en konveksjonsvarmeoverføring metode letter dannelsen av innendørs fine støvpartikler. Av alle de kompakte ovner har de høyeste kostnadene. For eksempel, prisen av radiatoren Kermi 300 mm, avhengig av lengden og dybden på 1 260 til 5 100 rubler.

3. Aluminium, sprøytestøping og ekstrudering seksjoner er karakterisert ved lav vekt, god varmeoverføring og elegant design. Tekniske egenskaper av lav aluminium radiator gjør at den kan motstå arbeidstrykk opp til 16 bar. Ulemper: lav konveksjon, levetid (10-15 år), en hammer og ustabilitet som følge - av mulig lekkasje mellom seksjonene. Kjøpe 200 mm aluminium pr størrelse batteri kan være 340 - 1 250 rubler.

4. Bimetall bestå av 2 deler, en kjerne laget av stål eller kobber rør og aluminiumkapsel. Fordelene er: evnen til å tåle høy (opp til 100 atmosfærer) trykk, en liten mengde vann som forbrukes og god motstand mot korrosjon. Ledd lav bimetall radiator Rifar Basen 200 har en lukket bakre flate, slik at den kan monteres i umiddelbar nærhet av glassflatene. Noen modeller leveres med fot for montering på gulvet. Men på varme bimetalliske batterimindreverdige gjenstander av aluminium, og kostnadene dermed høyere med 10-15%.

5. Den nederste plate er konvektor type batteri. Slike lineære eller bæreplaten radiatorer har en høyde på 200 til 400 mm, og kan festes til veggen og gulvet, dekorative kaminer lukkes om nødvendig. Karakterisert ved god varmeoverføring, evnen til å motstå arbeidstrykk opp til 20 atmosfærer. Det fremstilles i form av faste produkter av en viss lengde. Når lekkasje kreve fullstendig utskiftning, noe som fører til noen ulemper.

Hva du må vurdere når du kjøper

Den moderne markedet er mettet med varer varmeovner russiske og internasjonale merkevarer, preget av tekniske egenskaper, kvalitet og pris. For å unngå unødvendige kostnader og ikke å miste kvalitet, eksperter anbefaler å vurdere følgende faktorer:

1. For sentralvarmesystemer, som er utstyrt med fleretasjes bolighus passende støpejern radiatorer. For bygninger med panoramavinduer er bedre å bruke aluminium eller bimetall.

Dette behovet for å vite alle, for å spare!

For lukkede varmesystemer, som er installert i private hjem, batteri som anbefales av stål eller aluminium.

2. Radiator lengde må samsvare med størrelsen av vindusåpningen, eller være 10-20 cm lengre. Ellers ikke klarer å skape en effektiv luftport, noe som resulterer i ujevn oppvarming av inneluften.

Spesifikasjoner og pris av de mest populære modellene

** Kostnad for en del.

En av de viktige skritt for å forbedre komfortabel stue i huset.

Arrangere interne varmesystem, i henhold til sine eiere plan.

Når den er i ferd med renovering eller bygging av nye boliger er brygget.

Mål radiatorer i høyde og bredde, hvordan du beregner

Blant produktene på markedet i dag spredd de grunnleggende parametrene for batteriet er stor nok, slik de er presentert i et bredt spekter.

Standardhøyden av de mest populære modeller for ovner med senteravstand 500 mm liner. Det er disse batteriene i mange tilfeller kunne ses om to tiår siden i urbane leiligheter.

 • en seksjonslengde - 93 mm;
 • Dybde - 140 mm;
 • Høyde - 588 mm.

Beregn radiator størrelsen av flere seksjoner vil ikke være vanskelig. Når batteriet er sammensatt av seksjoner 7-10, tilsettes 1 cm gitt tykkelse paronitovye pakninger. Når vil installasjonen av varmebatterier i en nisje, er det nødvendig å ta hensyn til lengden av spyle springen som støpejern radiatorer med side vann spyling alltid nødvendig. En seksjon gir en varmefluks verdi på 160 watt ved en temperaturforskjell mellom det varme varmeoverføringsmedium og romluft lik 70 grader. Maksimalt arbeidstrykk på 9 atm.

 • en seksjonslengde - 80 mm;
 • dybde av 80-100 mm;
 • høyde - 575-585 mm.

Varmeoverføring ett avsnitt er avhengig av kvadratet av finnene og dybde. Vanligvis er det i området fra 180 til 200 watt. Driftstrykk for de fleste modeller av aluminiumpaneler er 16 atmosfærer. Opplever ovner med et stort én og en halv ganger det trykk - det er 24 kgf / cm.

bimetalliske radiatorer. Stålkjerne i slike anordninger påvirker ikke deres utseende og dimensjoner radiatorer, men det maksimale arbeidstrykket verdien øker betydelig. Uheldigvis fører veksten bimetall batteristyrke til høye kostnader. Og prisen på et slikt produkt, og så ikke lett tilgjengelig bredt spekter av forbrukere.

Bimetall radiatorer seksjon ha følgende dimensjoner:

 • lengde 80-82 mm;
 • dybde - fra 75 til 100 millimeter;
 • Høyden - minimum 550 og maksimum 580 mm.

Om varmeoverføring avsnittet gir en bimetallisk aluminium omtrent 10-20 watt. Den gjennomsnittlige verdien av varmestrømmen er lik 160-200 watt. Driftstrykk på grunn av nærværet av stål når 25-35 atmosfærer, og i løpet av testen - 30-50 atm.

Radiatorer med liten avstand har følgende fordeler:

 • de kan plasseres under lav-monterte vinduskarmen;
 • de har maksimal varmeoverføring pr arealenhet.
 • lengde av 93 mm;
 • Dybde - 140 mm;
 • høyde - 388 mm.

På grunn av den mindre størrelse redusert jernovner, varmeoverføring - den er lik 106 watt fra en seksjon av et driftstrykk på 9 kp / cm. Blant de utenlandske analoger oppstår støpejern produkter med en senteravstand på eyeliner, 200 og 350 millimeter, effektdel jern radiator av denne typen er mye høyere.

aluminium radiatorer. Ved lav batteri aluminium, både innenlands og importert, spredning av senteravstanden er tilstrekkelig stor. Det er mulig å oppfylle de dimensjoner av radiatorene 150, 300 og til og med 450 millimeter. Som en mulig seksjon lengde starter på 40 millimeter, er enheten kompakte og ser uvanlig. Lave aluminium radiatorer varme høydestørrelser er i området fra 200 millimeter. Dybde mange modeller kompenserer for mangel på de to andre parametre, og er 180 mm.

bimetalliske radiatorer. Alle størrelser av radiatorer, de er også typisk for aluminium radiatorer. Termisk energi er i det samme området. Tilgjengelig Aluminium kan møte lave radiatorer, hvor varmeoverføring er 80 og 140 watt per seksjon. Driftstrykket er 25-35 atmosfærer.

 • Blant ovner funnet batterier med solid stålkjerne, og med rør av stål som er lagt inn mellom aluminium samlere. Deres driftstrykk er spesifisert av produsenten, vanligvis lik 12 eller 16 bar;
 • de ofte ikke har en vertikalt anordnede kanaler i tilfelle av sideforbindelser kan varmes fra reservoaret på grunn av den termiske ledningsevne for aluminium. sirkulerende kjølemiddel som gir den siste seksjon, slik det er i gang.

Når radiatoren dimensjonering var begrenset på grunn av mangel på plass for standardenhet, foretrekkes det for høye og smale batterier, da disse modellene er av begrenset bredde.

Støpejern radiatorer. I motsetning til de innenlandske produkter av jern standard dimensjoner, inkludert utenlandske produkter kan møte designverktøy, er høyden som uvanlig for russiske forbrukere. For eksempel, en linje av støpejern radiatorer Demrad Retro.

 • seksjon høyde med en bredde på 76 mm varierer mellom 661 til 954 millimeter;
 • dybde - 203 millimeter.

Driftstrykk - 10 atmosfærer, teste dem på 13 atmosfærer.

 • seksjonshøyde 880 millimeter;
 • dybde 95 millimeter;
 • lengde 80 millimeter.

Arbeidstrykket er 4 kgf / cm², og i testene - 6 kgf / cm². Det skal bemerkes at en slik radiator ikke er beregnet for sentralvarme. Den er utstyrt med kjerner som er plassert kun i vertikale kanaler (les også: "Vertikal radiator - stilig og effektiv").

Valget, gitt størrelsen på radiatorene, detaljer på videoen:

Lav batterier - hvilke som skal velges?

Lavvarme radiatorer er tilgjengelige i en hvilken som helst gruppe av varmeapparater. Denne kategorien inkluderer utstyr hvis høyde ikke overstiger 45 cm. Slike små batterier blir vanligvis sett av estetiske årsaker: med panoramavinduer eller lave vinduer. Noen ganger er det nødvendig å varme opp hele kjølemuren, i dette tilfellet er det en av de mest effektive alternativene. Tross alt har lave radiatorer lav varmeutslipp, noe som betyr at lengden blir betydelig, noe som er nødvendig for å varme en kald eller "våt" vegg.

Det er klart at jeg vil at alt skal se stilig ut, men i oppvarming kan du ikke bare fokusere på estetikk: tekniske data er svært viktige. Fordi de tar hensyn til metallet de er laget av. Tross alt bestemmer dens egenskaper i stor grad egenskapene til radiatorene og omfanget av deres anvendelse.

De laveste aluminiums radiatorene har en høyde på 245 mm. Slike modeller er i kampanjen Sira (Syrah): Alux 80 og Alux 100, Rovall 80 og Rovall 100, Swing. De har en god varmeavledning for slike miniatyrprodukter - 89-97 W. Det er en lav kjølebøtte fra Global - modellen Gl-200/80 / D. Denne modellen er støpt, med et arbeidstrykk på 16 bar.

Den laveste radiatoren i "Global" Gl-200/80 / D har en høyde på 200 mm

Det er aluminium radiatorer med en interaksial avstand på 200 mm og en russisk produsent - fra Rifar (Rifar) - denne Rifar Base 200 og Rifar Forza 200. Dessuten er bakveggen solid. Du kan trygt sette dem "tilbake" til vinduet og ikke bekymre deg om utseendet fra gaten.

Men disse er de minste radiatorene. Det er et stort utvalg av modeller, hvor høyden ikke vil være over 45 cm. Slike dimensjoner er tilgjengelige for hvert selskap, praktisk talt i hver linje. Midtavstanden på 300 mm, 350 mm eller 400 mm passer også til kategorien lav.

I hvilken som helst linje er det lave batterier, med en akselavstand på 300 eller 350 mm

Fordeler med aluminium radiatorer: lys, har høy varme, liten kapasitet (lite vann er plassert), reagere raskt på endringer i temperaturen.

Den viktigste ulempen er aluminiums kjemiske aktivitet og mykhet. For normal og langvarig drift er det nødvendig med et kvalitativt kjølemiddel: Ph 7-8, arbeidstrykk - 5-6 Bar for ekstruderingsmodeller, opptil 10-12 ved støping. Det er nødvendig at i kjølevæsken er det en liten mengde oksygen og suspensjoner. Oksygen bidrar til oksidasjon og ødeleggelse av aluminium, og oppslemmingen suger metallet.

Men hver produsent har sine egne krav. For eksempel opererer Radena kinesiske aluminium radiatorer med 16 bar trykk og kjølevæske med Ph 6.5-9. Og Sira ekstruderingsmodellene har et arbeidstrykk på 16 bar og en garantiperiode på 25 år. Kanskje det finnes andre aluminiums radiatorer, hvis egenskaper går langt utover de gjennomsnittlige indikatorene: og det er for mange produsenter og modeller.

Når du velger, ikke glem alt om disse tekniske finessene: bare hvis driftsforholdene faller sammen med produsentens anbefalinger, vil oppvarmingen virke lenge og uten feil.

Når du installerer systemet, er det verdt å huske at aluminium ikke kan kombineres med kobber (eller kobberbaserte legeringer) direkte. Dette betyr at når det kobles kobberrør, er det bedre å sette andre radiatorer. Og sett ikke bronse- eller messingbeslag. Med aluminium er galvanisert beslag og beslag godt.

Omfang: Ved individuell oppvarming med nesten ingen begrensninger, kan kun være oppmerksom på kjølemiddelets temperatur, spesielt hvis systemet er kjele på kull eller tre. I sine leiligheter sette en risikofylt. Er bare veldig pålitelig og bevist, og bare hvis kjølevæsken i systemet oppfyller kravene fra produsenten.

På valg av radiatorer for leiligheter og hus leses i artikkelen "Aluminium batterier: typer, valg, tilkobling"

Bimetall radiatorer kalles oppvarming enheter, der samlere, gjennom hvilke vannet strømmer, er laget av stål (noen ganger rustfritt, noen ganger svart). Denne rammen er så sveiset aluminium "skjorte" av ribbeina (for å øke varmetaben).

Bimetalliske svært små radiatorer har ikke

Slike batterier har høyt arbeidstrykk - opptil 20-24 Bar, de kan fungere med nesten hvilken som helst varmebærer (med noen rustfritt stål manifolds), de har ganske høy varmeoverføring. Deres ulempe: ofte en liten del av vertikale havterter, samt en høy pris.

Situasjonen her er nesten den samme som i aluminium: Noen produsenter har svært små radiatorer med en høyde på 245-265 mm (det er samme "Syra" og "Rifar"), og nesten alle - fra 350 mm til 450 mm i høyden.

Fordeler - høyt arbeidstrykk, kompatibilitet med alle metaller (aluminium ikke i kontakt med kjølevæsken eller tilførselsrørledningen). Fungerer med kjølevæske i et bredt spekter - Ph 6,5-9 i modeller med ståloppsamlere og Ph fra 5 til 10-11 i modeller med rustfritt stål (Royal Thermo, Calidor, Nova Florida, Radena). En annen god kvalitet - høy varmeoverføringsdel, samt lavt treghet (lar deg nøyaktig justere temperaturen i rommet ved hjelp av kjeleautomatisering eller en temperaturregulator for radiatoren).

Ulemper - en høy pris, som skyldes teknologiens høye kompleksitet. Og en annen ulempe: Noen bedrifter lager vertikale samlere med liten diameter, og de med høyt innhold av suspendert materiale i kjølevæsken kan tette. Derfor, ved inngangen er det ønskelig å installere filtre (og de må rengjøres regelmessig).

Denne typen radiator er designet spesielt for forholdene til vår sentralvarme. Derfor bør de installeres i leiligheter av høyhus. I individuell oppvarming vil de fungere fint, men hvorfor betale mye penger for en unødvendig sikkerhetsmargin (nesten ti ganger)?

Langt borte er de dagene da støpejernsbatterier var bare en type. Den "sovjetiske" trekkspillet er langt fra det eneste alternativet, det er også en moderne stil, både i palasset og i stil med jugendstil. Det er vegg- og gulvmodeller. Vegger er i utgangspunktet det samme "trekkspill" - MC-140 og andre, så vel som den vanlige seksjonen, vanlig stil i dag. Gulv - hyppigere refererer til design radiatorer. Og det er dessverre mye. Men de ser stilig ut. På typer og typer radiatorer, deres produsenter og tekniske egenskaper, les her.

Støpejern radiatorer i dag er i moderne stil

"Garmoshka" er utgitt i dag, og den har en god etterspørsel. Det kalles Мі 140, Мі 110 og Мі 90. Det er også lave modeller: med en senteravstand på 300 mm, og en installasjonshøyde på 382-388 mm (for forskjellige produsenter er høyden litt annerledes).

Støpejern radiatorer er i en moderne stil: de ser veldig mye ut som aluminium og bimetallisk. Også i denne gruppen vil de minste radiatorene være under 400 mm.

Støpejern radiatorer i stil med "retro" er ofte små

Og den tredje gruppen av batterier laget av støpejern er utformingen av radiatorer. De går hovedsakelig på gulvet - på bena. Og størrelsene på dem også omtrent samme: i området 40 sm (med ben). Men noen firmaer har svært kompakt:

 • modell BOLTON 220 med monteringshøyde 330 mm;
 • Hellas 270 fra Viadrus har en høyde på bare 340 mm.

Kanskje det finnes andre lav støpejern radiatorer: mange forskjellige forslag, det er umulig å spore alt.

Utvilsomme fordeler - langt liv, lav pris (unntatt design radiatorer) og evnen til å jobbe med kjølevæske. Ulemper - en stor masse og skjøthet, dårlig egnet til behandling, ikke reparert, lavt arbeidstrykk - 9-10 bar.

Det er også egenskaper, som i ett tilfelle er en dyd, og i en annen - en ulempe:

 • Stor tröghet. Tykke vegger oppvarmes i lang tid når systemet er overklokket. Men de kjøler seg ned i lang tid. Denne funksjonen av dem gjør det mulig å jevne ut temperaturspenninger ved bruk av en konvensjonell kullkoker.
 • Stort seksjonsseksjon. De legger mye vann, som igjen fører til økt tröghet i systemet og bruk av en kraftigere pumpe i systemer med tvungen sirkulasjon. Men for systemer med naturlig sirkulasjon er den lille hydrauliske motstanden til brede samlere et klart pluss.

Alle disse egenskapene bestemmer området for bruk av støpejerns radiatorer, inkludert små: de er best egnet for individuelle varmesystemer (hus, hytter, hytter). Ikke dårlig de står i høyhusene med et lite antall etasjer: hvor arbeidstrykket i systemet ikke overstiger 9-10 bar. De pålegger ikke andre krav på varmebæreren: de bryr seg ikke om det er oksygen, hvor mye suspendert materiale er inneholdt, og hva syre er det. Ved periodisk vask vil de stå lenge.

Slik skyller du batteriet her.

I denne kategorien er det det største sortimentet av lave radiatorer. Og lavt her er:

 • fra 150 mm høyde på Purmo - modell Delta Laserline;
 • Fra 180 mm til Arbonia, nesten alle modeller av "standard" sortimentet, er det også en radiatorbenk med en høyde på 180 mm;
 • fra 190 mm til Zehnder, modell Charleston og radiator-benk fra 400 mm og 410 mm.
 • Med en interaksial avstand på 300 mm fra den russiske KZTO.

Rørformede radiatorer er veldig dekorative

Enhver produsent av rørformede radiatorer finner du de som kan klassifiseres som lave. De kan ha fra to til seks kolonner av rør, henholdsvis, vil ha forskjellige dybder - fra 50 mm til 250 mm. Hver modell kan monteres på gulvet eller henges på veggen (spesifiser ved bestilling).

Rørformede radiatorer kan ha en ikke-lineær form

Fordelene er et stort utvalg av modeller, med forskjellige bredder og dyp, enkel rengjøring, attraktivt utseende, et stort antall dekorative alternativer. Et stort tverrsnitt av rør skaper en liten hydraulisk motstand, foruten slike radiatorer hammer sjelden.

Ulemper som forårsakes av stål: tendensen til korrosjon, høye krav til varmebæreren, lave driftstrykk, en liten levetid - fra 5 til 10 år. Unntak - Zehnder Charleston Pro

, som bearbeides innenfor de to strukturer. De er så godt motstå korrosjon, at dette alternativet kunne stå på Ph 5-11. Garantiperioden, i dette tilfellet 25 år.

I utgangspunktet rørformede radiatorene konstruert for individuell oppvarming. Og arbeidet kan være i systemer med tvungen og naturlig gravitasjon. Det eneste kravet - systemet må være lukket.

Stål panelradiatorer lave: for det meste de er laget av 300 mm høye (her det er høyden av radiatoren snarere enn senteravstanden). De har noen produsent, og russiske "Prado" og på europeisk Purmo og Kermi.

Det er lavere, men de er sjeldne. Så det er modeller av selskapet Purmo Ventil Compact, Purmo Planora og Ramo Compact. Deres høyde starter fra 200 mm (Avstand: 150 mm). Andre er så liten at vi ikke kunne finne bedre.

Steel panel radiatorer er svært lav

Fordelene med stål radiatorer inkluderer den kompakte størrelsen og den laveste prisen på en kilowatt strøm. Foruten stål - nekaprizny metall som ikke er i konflikt med andre systemkomponenter.

Den største ulempen - tendensen til korrosjon, og dermed kravet til varmebæreren: pH 7-8, og fravær av oksygen (lukket system). veggpaneler har en tykkelse på 1,25 mm eller 1,4 mm. Når dårlig kvalitet kjølevæske kan korrodere dem i flere sesonger. Det er også en ulempe, som er på grunn av utformingen: liten bredde av kanalene gjennom hvilke kjølevann sirkulerer. Med en stor mengde forurensninger i kjølemidlet, de raskt blir tette. En skylling med en radiator - et problem. En annen ulempe - kompleksiteten av høstingsplater i nærvær av en konvektive ribber.

Normale panelradiatorer er i individuelle systemer, lukket-type (med en lukket ekspansjonskar). Sirkulasjonen av kjølevæsken bør være obligatorisk: Disse ovnene har en høy strømningsmotstand.

I høyblokker å sette dem er ikke anbefalt trykk sjelden lar gjøre det (jobber 10 bar). Bare i systemer som har en privat vannbehandling (uavhengig tilkoblingstype) med et obligatorisk trinn utluftings (luft er fjernet).

Denne type radiatorer og konvektorer i små størrelser som kjennetegnes av høy emissivitet. Vanligvis er dette kobberrør for montering av aluminiumsplater. Denne anordning er skjult i en farget stålforingsrør (noen ganger oppstått rustfritt stål). De fleste av produsentene som er representert på markedet produserer et lavt kobber og aluminium radiatorer:

 • "Sikt" - høyde på 200 mm, som forbinder bunn og side.
 • Regulus-sistem - alle modeller fra høyden på 215 mm;
 • "Isoterm" - 215 mm;
 • Mars - konstruksjon med en høyde på 385 mm.

Bildet av kobber-aluminium radiatorer Regulus-sistem

Fordelen med denne type radiator er lav nok stor varmeovergangstallet ved små størrelser (200mm 400mm * radiator utganger 240 watt). Den andre egenskapen er god - kobber ikke krever et lukket system, og må pH-verdien være i området 7-9. Ganske et høyt driftstrykk - 16 bar.

Men til tross for disse egenskapene, satt i et system med sentral oppvarming er ikke anbefalt hvis veldig lite kobber og svarer på kvaliteten på kjølevæske, tærer det loddetinn og lekkasjer vises på steder av lodding. Og dessuten er kobber uforenlig med visse metaller og også reagerer ikke på et høyt innhold av slipende partikler som bare vaske hennes (kobber - myk og gradvis sliper, og at - en av sine store ulemper). En annen ulempe - den høye prisen og knirking og lyder som oppstår under kjøling og oppvarming radiatorer (men det er bare innenlandske modeller, har europeiske produsenter lært å takle det, vår, så langt).

Inne i den kobber-aluminium radiatorer er slik eller lignende utforming

Igjen, vil disse radiatorer være bra i enkelte systemer (med sirkulasjonspumpe). Men utformingen av den ønskede kopper, plast eller metall-rør. Leilighetene er lave kobber-aluminium radiatorer vil arbeide normalt lagt på kjølekrav og driftstrykk. Det er også nødvendig å installere et filter ved innløpet.

Denne type ovner dukket opp i vårt land ikke så lenge siden. Dette er meget lik den kobber-aluminium radiatorer enhet: det samme kobberrøret, som er satt på kobber og aluminium konveksjon plate. De har bare en annen måte å koble, linking og andre dimensjoner. Varme moduler (tube innlegg) kan innføres varmeelementer, eller de kan samles i en lukket sløyfe, som sirkulerer kjølevæske. De befinner seg langs gulvet rundt omkretsen av veggene er dekket med metall, dekorative overlegg. I bredde - ca. 3 cm, høyde 12 til 20 cm, avhengig av kapasiteten. Tilsvarende lave radiatorer.

Det ser ut som baseboard oppvarming. Mer enn noen annen oppvarming enheter

Fordelen er at det meste av den varme (70-80%) blir overført ved hjelp av varmestråling. Ved hjelp av varme som stiger opp fra det varme listverk, oppvarmet i den første veggen. De deretter begynne å utstråle varme. Fordi i det rom det er en mer ensartet temperatur, og den varme luft ikke akkumuleres på toppen.

Et annet pluss - en svært kompakt størrelse og samtidig en ganske stor varme: en meter produserer på gjennomsnittstemperatur 180-280 watt. I tillegg er de ikke slående og gi et bredt omfang for designløsninger.

Minus en - den høye prisen.

Utmerket pris i individuelle varmesystemer. Leilighetene kan installeres elektriske gulvs sokler. Tilkobling til det sentraliserte oppvarmingssystemet krever kompleks: For optimal ytelse forskjellen mellom mate- og returrørledningen skal ikke overstige 5 ° C, fordi hver sløyfe må ikke være mer enn 12-14 meter lang, krever installasjon av shunten for å opprettholde normal temperatur.

Velge lave radiatorer bredt: de er i en gruppe. De vilkår og krav, kan du velge riktig alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − 17 =