Landskapsstil

Landskapsstil

Historie om opprinnelsen til landskapsstilen

Det antas at landskapsstilen i landskapsarkitektur oppsto i England i det XVIII århundre. Det var en slags utfordring for den store franske hagen, en appell for å leve i harmoni med naturen, og ikke å motsette seg det selv. Romantikkens rolle og epoke spilte i spillet, der vanlige hager ikke passet på noen måte. Landskapsstilen i Storbritannia er knyttet til slike landskapsarkitekter som Lancelot Brown, William Kent, Charles Bridgman. I tillegg ble utviklingen av landskapsstilen påvirket av den kinesiske kulturen, som benekter alt kunstig og bevisst.

Funksjoner av utformingen av landskapshagen

Hagen i landskapsstilen ligger så nært som mulig til naturlandskapet. I layouten er det asymmetri, sporene på sporene er glatte - de er som stier i skogen. Og selve hagen er mer som en skog - sant, det er mer dekorativt. Trær og busker er plantet i grupper og små massiver, så kantene dannes på territoriet, åpne glader og områder med lukket type plass.

Avlastningen er liten, og noen ganger på en for flatt strøk, projiseres geoklis - kunstige åser. En landskapshage kan deles inn i et lite område og et større område, og noen ganger til og med å beautify en eksisterende skog. En slik hage er preget av lett uaktsomhet, et opprør av overgrodd vegetasjon, som om den selvstendig har vunnet et fancy sted. Faktisk er alt dette arbeidet til en landskapsarkitekt.

Elementer av hagen i landskapsstilen

Spor og plattformer - Utførelsen er mulig av naturstein eller granittfliser, over tid vil de skape følelsen av en gammel hage, der naturen har gjort sine egne tilpasninger til det menneskeskapte landskapet.

Også grus, spildt tre (eller deres imitasjon av kunststein), vil noe hardt dekk i plenen (for eksempel den ovennevnte steinen) gjøre. Linjer av stier i landskapshagen er glatte, asymmetriske.

vann - i landskapet er hagen maksimalt naturligistisk: enten det er en bråkete skogstrussel, eller en innsjø med banker som drukner i sjø, med liljer på overflaten.

planter - lagdelt plantet: grensene - høye trær, da - buskene - fra høy til lav, og gjennom senger eller dvergbusker volumelementer som beveges i planet av plenen. Ofte når man velger sortimentet, streber de etter å skape en hage med kontinuerlig blomstring, bygget på endringen av toppen av ornamentiteten til forskjellige planter.

Vertikal landskapsarbeid - Det er lov å bruke buer, pergolaer, plante lianer langs vegger, gjerder, nær verandaer og arbors.

Blomstersenger - det meste mixborders kombinerer flerårige urteaktige planter med ulike blomstrende periode, eller spraglete med blomstrende busker og dekorativnolistnyh. Hovedregelen er å oppnå en konstant forandring av blomstrende planter, kanskje til og med fargeskal for å understreke skjønnheten i sesongendringen.

Coloristic beslutning av hagen i landskapsstilen

I landskapshagen kan fargeløsningen varieres, det er ingen strenge begrensninger. Med den rådende grønn skalaen, som fungerer som bakteppe, kan du fylle med hvilken som helst farge - lilla, rød, hvit, oransje. Avhengig av ønsket kan du ta med landskapshagen nærmere både skogsstilen og den frodige hagen. Generelt for hagen i landskapet stil er preget av heller en blanding av farger og konstant forandring - kirsebær og epletrær dekket med vårblomster og Maples skiftende grønn farge til lys oransje og rødt, noen vil arborvitae og microbiota være under vinter bronse.

Når du planlegger en landskapshage, faller nesten alle plantene inn i arsenalet, føler seg komfortabel i midtbanen. Du kan bruke furu (ulike furu, gran, arborvitae vestlige einer), samt løvfellende planter - fra store trær (lind, lønn, vill kirsebær) til dvergbusker (spiraea, bloodroot, berberis). Den anlagte hagen er brukt og Dekorative leef skjema - krasnolistnyh, purpurnolistnye, zheltolistnye (karakterer physocarpus, berberis, ånd), og planter med frodige blomster (hortensia, klematis) og spraglete former (dereny, euonymus Fortune). Ved valg av planter spilles en viktig rolle av belysningen av territoriet og jordtype.

Tips for å designe en hage i en landskapsstil.

 1. Når plantematerialet velges, spiller dynamikken i planteveksten en viktig rolle. Det er ganske mulig å kjøpe en spire eller en hvit liten hvit skilpadde, i et år eller to vil de nesten nå sin maksimale størrelse. Men å kjøpe en gran 0,5 meter høy anbefales ikke.
 2. Planter ser mye bedre ut om de plantes i små puffer, og ikke ett stykke. Forresten, dette er en av forskjellene i det europeiske landskapsdesignet fra den russiske.
 3. Landskapsstil utelukker tilstedeværelsen av toppform, eksplisitt skjæring av planter. Men dette betyr ikke at du må sette alt i seg selv - mange planter er ganske aggressive og i stand til å hamre ut svakere, men svært observerbare arter. Det viktigste som intervensjonen er ikke åpenbare: ingen vil legge merke til den beskyttende strimmel innebygd i bakken og avgrenser spraglete goutweed, eller noe beskåret ungpike druer, komme under taket av huset.

Til slutt vil jeg merke til at, selv om landskapshagen er en av de mest vanlige i landskapet for øyeblikket, er det ikke så enkelt som det ser ut ved første øyekast. Imitasjon av naturen er en av de vanskeligste oppgavene, men i retur får du en frodig hage, vakker når som helst på året, syngende fugler og en følelse av harmoni med omverdenen.

Landskapsstil

Landskapets (engelsk) stil av hagen er nærmest naturlandskapet. Det viktigste i landskapsstilen er menneskehetens enhet med naturen. I motsetning til vanlig stil Med sin orden og klarhet antar landskapsstilen et gratis arrangement av elementer på stedet, noe uforsiktig og asymmetri. Alle elementene på nettstedet må passe organisk inn i landskapet, uten å forstyrre naturens harmoni.

landskapet eller Engelsk stil, som sådan, dukket opp i England, i det XVIII århundre. Dens innflytelse på fremveksten av stil var utviklingen av romantikken, som preges av en enkelt oppfatning av menneske og natur, der deres sammenheng er følt. Opprettelsen av landskapsstilhager er knyttet til navnene på engelsk landskapsarkitekter William Kent, Charles Bridgman og Lancelot Brown. De hadde hva som skulle motsette seg strenge franske hage- og parksamlinger. Dens innflytelse ble også utøvet av øst med sin filosofiske lære, som nektet kunstighet og bombast og på den annen side antok naturen og harmonien av menneske og natur.

Landskapsstil i hagen i våre dager

Når det gjelder landskapshagen i disse dager, er det mye lettere å ordne dem enn de vanlige hagene. Engelske hager mindre enn kostnad, krever mindre arbeid, mindre vedlikehold. Dette skyldes at små endringer gjøres i det eksisterende landskapet, som regel er alt igjen som det er.

Landskapsstil er bra fordi det krever ikke mye plass. Hagen i engelsk stil kan brytes og i et lite område. I planleggingen av hagen er viktige myke, flytende linjer, en gradvis overgang fra en til en annen.

Avlastningen på landskapsstildelen endres ikke, for den engelske hagen er det ikke nødvendig å bruke holdevegger eller andre strukturer. Alle uregelmessigheter i terrenget spilles ut, og hver del av territoriet er understreket av enkelte elementer. Videre, på et helt flatt sted, utfører noen også geo-plast, arkitektonisk og kunstnerisk transformasjon av lettelsen.

Blandingen av frø til plenen av den engelske hagen inkluderer flere typer urter. Ofte er den engelske hagen dekorert med en maurisk plen, som ser veldig elegant ut og ligner en motley teppe. Det er også mulig å bruke alternative plener - f.eks.

Plantearrangement i den engelske hagen

Landskapshager er også preget av det faktum at plantene i dem har nivåer - stor størrelse, busker, hekker, fortauer, blomsterbed. Alle landinger ligger fritt, i grupper. Engelsk hage er preget av et stort antall forskjellige blomsterbed, tilstedeværelsen av mixborders, steinete hager (steinhager og rockeries), etterligner fjelllandskap.

Engelske hager kan ikke uten vakre solister, setter tonen på hele stedet. På plottet, utført i landskapsstil, planter du ofte honningplanter, tiltrekker bier, humlebees.

Den eksisterende plantingen av store møller, som regel, endres ikke. I skyggen av store trær er det ganske mulig å ordne en koselig whist, som skal være skjult i hagenes dyp.

I motsetning til den vanlige stilen, hvor den overordnede fargen er grønn, blir landskapsplanter med løvverk og blomster av forskjellige farger valgt; hyppig mottak i hagearbeid - kontinuerlig blomstrende hager.

Naturlandskapet er ikke komplett uten dam. Reservoaret i forstadsområdet trenger ikke å være stort, det viktigste er at det ser naturlig ut, kysten kan være uklar, kystplanter plantet vilkårlig. Det er også slike heldige mennesker, i dachafeltet der det allerede er en naturlig dam. Dette setter nye utfordringer i planleggingen av hagen og landskapsarbeidet, men selvfølgelig er det naturlig å ha en naturlig vannkilde som et egnet alternativ. Visuelt blir reservoaret bedre oppfattet hvis det er rund, oval eller bønneformet. Dammen på stedet fyller raskt forskjellige små dyr, noe som videre bringer dacha-området nærmere villmarken.

Et godt alternativ ville være å organisere en strøm eller kanaler. På flate områder, er strømmer av vanlig type laget med en meanderingskanal, på skrå kanaler, er bergtypestrømmer opprettet, med svinger. Bevegelse og støy av vann vil alltid forlate stedet.

Hekk og blomsterarrangementer

I hagen av landskapsstil arrangere og hekker. Men i motsetning til den vanlige stilen, antar landskapet, heller ustrengede hekker av vakkert blomstrende trær og busker. Selv om det er godt akseptert, er trimmade trimmer og hekk. Mange mennesker adoptere en slik enhet som opprettelsen av Berso.

Buer og pergolaer, vridd av klatring planter, kan dele hagen i separate tomter og tjene til sonering av hagen. I tillegg bruker sonering tre gjerder, metall gjerder, skjermer.

fra blomsterdekorasjoner preferanse gis til dekorative gress, urter, planter med dekorative blader og de som står fritt til å vokse, ikke vil kreve mye pelsstell og vil være dekorativt i en lang periode. Ofte gartnere lage tema blomsterhager (vann, skyggefulle blomsterbed, monoklumby).

God plass til fantasi er Tilbehør til hagen - hage figurer, fargede lamper, antikviteter - alt dette vil legge originalitet av hagen.

Skapt av naturen: landskapet stil i landskapet design og dets funksjoner

Starter fra det 18. århundre i Europa begynte å blomstre Voltairianism. Dette støttes for fri tanke og religiøse generelt. I dette tilfellet, folk interessert i forskjellige naturlige detaljer, inkludert hager og parker. Aktivt med å utvikle kreativitet, særlig art. Artister skapt fantastiske landskap, som er inspirert av landskapet av tiden. Liggende stil i landskap design er også kalt den engelske design. Men han ble født i Nederland og Tyskland, og deretter til England for å rekruttere mer fart. I dag, selv i en liten engelsk domstol kan se et fantastisk naturlandskap.

På den tiden da denne stilen ble født, sier filosofi at det er mange fordeler i harmoni med naturen. De rike prøver å lære så mye som mulig om kultur, tradisjoner og historie i andre land. Fra ett land trakk interessante ideer og implementere i sitt hjemland. Velstående adelsmenn prøvde å utstyre sine eiendommer original og attraktiv. Det var alle raseri en naturlig dam i hagen, og at på bakgrunn av beitende sauer. Slike landskaper inspirere kunst, oppfordres til romantikken, bidro til kreative impulser.

Landscape stil brukes aktivt i dag, og på våre nettsider, så hvis du er interessert i funksjoner i sin skapelse, holde lesing denne anmeldelsen "Dream House" og nyte den storslåtte naturen i landskapsbilder.

Liggende stil i landskapet design

Karakteristiske forskjeller i landskapet stil

Ved første øyekast landskapet stil - det er enkelt og naturlig, men faktisk må investere mye arbeid for å skape en så ryddig landskaps. En jevn overgang fra den lyse plen busker og trær. Ingen geometriske former, myke linjer og ingen lover. Men det er en rekke spesifikke detaljer som prøver å bringe på land, for å gjenskape den fantastisk design i landskapsstil:

 • Ulendt terreng. Kan være vanlig, åser, kløfter, naturlige bassenger, bakker - alle veksler mellom en myk overgang.
 • Mangelen på symmetri. Det er ingen rette linjer, geometriske former, full frihet i planleggingen.
 • Arkitektoniske konstruksjoner på nettstedet. Forskjellige arbors, broer og lignende, kan være til stede og nøyaktig å strømme inn i hele landskapet.
 • Den kronglete sti skapte laget av stein eller trestammer spilite, plen og lignende. De spiller ikke bare rollen som dekorasjon, men også tjene til å knytte de enkelte hage stedene.
 • veiene. Det er nødvendig for å kunne nyte hagen med sine ulike punkter og samtidig se ulike maleriske landskap.
 • Mangelen på punkter som kan åpne opp en visning av hele hagen.
 • Hage komposisjoner helt forskjellige busker og trær. De bør ikke gjenta hverandre. Du kan bruke skogen, hage og markblomster og stauder.
 • Naturlige eller kunstige dammer med en ujevn kystlinje.

Etter de urbane høyhus, glatte veier, strenge og enhetlige gårdsrom, landskapet stil hage den mest relevante og populære for utsmykningen av din egen bakgård. Selv om det er egnet for store områder, men selv forstadsområde på bare 4-6 dekar, kan du bygge i denne stilen.

 1. Først av alt, er det verdt å merke seg de naturskjønne og spektakulær utsikt. Hager veldig vakker. Det virker som om de skapt av naturen selv, hvis det er en vill park, som ikke er brukt til menneskehånd.
 2. Tomt i landskapet stil er praktisk. For ham, kan du bruke blomstene som vokser fantastisk i spesifikke breddegrader. Du trenger ikke å søke etter eksotiske planter, er det tilstrekkelig å vokse de mest populære busker og trær for hvert enkelt område. Et stort pluss er at disse rommene er godt akklimatisert og ikke krever mye omsorg. Landskapet stil planter er vanligvis plantet i en bestemt rekkefølge: et høyt tre, busker, blomster og plen.
 3. Denne stilen er egnet for utsmykningen av sonen for spaserturer eller for rekreasjonsområder og sportsspill.

Hage landskapet stil bilde

Hage landskapet stil bilde

plan

Å lage et nettsted i landskapet stil, bør først tegne en plan. Det er nødvendig å utpeke plasseringen av huset og plasseringen av alle elementene som ville være nødvendig for komfort av området.

Når du planlegger din landskap design bør vurdere tilstedeværelse og plassering av sporet. Som nevnt ovenfor, trenger de ikke være rett og klar. Slår bør gjøres buet. Baner kan være vilkårlig, men de bør være plassert slik at det er praktisk å komme til et bestemt punkt. For eksempel slike fasiliteter er i hagen, som en utvendig dusj og toalett. Disse Banen bør være kort, slik at de ikke må få hele hagen.

Landskap design forstadsområde landskapet stil

I tilfelle av landet ordningen i engelsk landskapsstil, bør du gi opp vane å bruke territoriet til det maksimale. I denne situasjonen kan hvert hjørne ikke gjøre noe nyttig, tvert imot - den frihet og mer plass må opprettes. Du trenger ikke å bestille noen luksuriøse fontener, bygge vann kaskader og lignende. Du kan bruke det du allerede har på området. Hvis området er ujevn, er det bare i hånden. Du må bruke alle de "svakheter" av territorium, slik at de ble til sine meritter.

nettstedet landskapet i landskapet stil bilde

Hvis huset ikke er bygget, deretter i sin utforming bør følge den viktorianske og britisk stil. Men i en situasjon da huset ble bygd i lang tid, og hans stil ikke passer inn i et landskap hagearbeid, kan du:

 • endre noen detaljer i huset, men det kan kreve mye penger;
 • å plante hekker, for derved å skille lokale området fra inngangen til hagen;
 • ferdig bygninger, spesielt hjemme, kan du gi den ønskede stilen ved hjelp av forgrenede planter som dekker fasaden.

Hus med hage landskap design

Hage landskapet stil bilde

Landskapet utformingen av hagen farger er viktig. Riktig farge og nyanse er i stand til visuelt å øke eller redusere zoom i eller flytte den ene eller annen gjenstand. Takket være den fargen kan være å fokusere på en del og "skjule" de andre. Også ikke glem at små enkle komposisjonen ser fantastisk motsetning klumpete og fantasifulle kombinasjoner.

Det er mange forskjellige hemmeligheter om hvordan å forbedre landskapet landskaps. For eksempel vil langt hjørne av hagen var det ikke mindre bemerkelsesverdig, er det nødvendig å si det mer levende trær, for eksempel furu plantasjer av blå nyanser.

Engelsk landskapsstil i landskapet design

Til tross for at hagen i landskapet stil er å være så naturlig, betyr det ikke at de ikke trenger å forholde seg til. Du må opprette en gruppe med busker og blomster, plante lyse farger blomsterbed, gir skygge hage smug gjennom grønne planter og så videre.

Engelsk landskapsstil i landskapet design bilde

Blomsterbed i landskapet stil

Du kan organisere en grønn plen med sin egen. Dybden av den frukt såing på stedet der det er planlagt plen bør være minst 15 cm. Før såing gresset, om en måned, er det nødvendig å grave i bakken, og deretter fjerne alle luker, gjødsel energi territorium. Overflaten må være glatt og tett, som brukes til kryssfiner ark eller ruller. I nærvær av fortauskanter eller andre hindringer klippe, bør gresset bli sådd per meter fra ham.

Plen gress kan være annerledes. Den gjennomsnittlige frø hastighet på ca 15 g / m², men flere detaljer kan bli funnet direkte når du kjøper en bestemt urt. Frø er sådd ikke for dypt, men de må være dekket med jord, og deretter gi dem dryppe-lignende lett regn. Og det gjør hver dag for den første uken etter planting, hvis gaten er solrik og varm. Vi kan ikke si at plenen vokser sakte, men på samme tid, kan denne prosessen akselerert ved å kjøpe ferdige ruller med gress. De trenger bare å utvide, spre og hell.

Blomsterbed og plener i landskapet stil

mange forskjellige blomster, trær og busker kan brukes til liggende stil i landskapet design. Du bør heller ikke glemme de ulike elementene i dekorative og praktiske, som en benk eller statue.

Landskap design forstadsområde landskapet stil

Takk til alt dette, kan du lage ditt eget stykke paradis. Landskap design bringer mye moro og gir en fullstendig hvile i hagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

55 − 49 =