Kork laminat fordeler og ulemper

Kork eller laminat som bedre - fordeler og ulemper med materialer

Valget av egnet materiale for arrangement av gulvbelegg er alltid akkompagnert av et lite problem, fordi markedet kan finne en rekke materialer med ulike egenskaper. Og dette valget er svært viktig: hvis du gjør det riktig, deretter montert gulv kan vare i mer enn et tiår.

I de senere år blitt stadig mer populært kork og laminat belegg. Dette er helt naturlig: laminat og kork har en veldig god ytelse til en liten rekke mangler. Det faktum at den beste laminat eller kork gulv, og vil bli diskutert i denne artikkelen.

Konstruksjonen og korken dekkfolien

Begge materialer har presentert en flerlags struktur, men de lag av kork og laminerte belegg forskjellig.

Strukturen av kork etasje består av følgende lag:

 • Substratet av pluggen;
 • Fiberplate med høy styrke;
 • Komprimert kork;
 • Kork finér;
 • Vannbestandig beskyttende lakksjikt.

Laminatet utforming ser noe annerledes og inneholder slike lag:

 • Vannbestandig papir impregnert med en harpiks;
 • Fiberplate med høy styrke;
 • Vanntettings film;
 • Dekorativ film, i stand til å simulere forskjellige belegg;
 • Transparent akrylmaling.
 • Noen ganger laminatstrukturen innbefatter et ytterligere lydabsorberende lag.

Til tross for noen forskjeller i konstruksjon, laminert og kork er meget nær hverandre på egenskapene og prinsippet for produksjon. Begge materialene har sine særtrekk, og, om nødvendig, bedre å lese om hver av dem separat. Og vi vil gå videre om funksjonene i disse materialene.

laminat og kork Mount Technology

Arrangement representert gulv er utført på en lignende teknologi, men ikke uten forskjeller:

 1. Legging av laminat. Før montering av laminat gamle gulvet må dekkes med substratet, belegg-forbedrer pålitelighet (lyde: "substrat i laminatet rør under - fordeler og ulemper, data"). Base med høydeforskjeller eller andre mangler må jevnet med laminat knapt startet. Installasjon av laminatgulv er enkel: de enkelte platene er forbundet ved hjelp av spesielle låser.
 2. legging kork. Kork dekker kan monteres ikke bare på sementlag, men også i forhold til konvensjonell tregulv. Imidlertid vil installasjonen av OSB som overflødig ikke støtter. Pluggen er limt til gulvet eller i forbindelse med spesielle spor. Settet av kork belegget trenger lakk.

Sammenligning av egenskaper av laminatet og kork

Til sammenligning laminatet eller kork som er bedre, spesielt i sammenheng med holdbarhet og pålitelighet, det siste ordet i laminatet. Grunnen til dette ligger i det øvre laget av de laminerte panelene: det består av tilstrekkelig holdbare kunstige materialer. I tillegg har laminatet flere klasser av holdbarhet, noe som gjør det mulig å velge materialet, avhengig av den forventede belastning.

Med Plug situasjonen er ikke så bra: det gir styrke til laminat, så dens ødeleggelse er vanligvis raskere. I tillegg kan ytre påvirkninger (trykk eller sunket møbler faste gjenstander) later merker eller skader på korken. I tillegg til styrke, røret laminatet verre fortsatt aktuelle Fuktighet: sponlaget i en marg belegg har en mindre grad av beskyttelse enn i et laminert belegg.

Og her er den beste kork laminat, så det er i økologi - pluggen har en mye mer naturlige elementer i komposisjonen. Toppsjiktet kork gulvet er dekket med vannbaserte lakker, som også viser en betydelig økologisk renhet av materialet. Av denne grunn er pluggen ofte brukt i utsmykningen av barnas rom. Se også: "Laminat kork basis som et gulvbelegg."

Mye bedre å ha plugg ting med lydisolerende egenskaper, og med termisk isolasjon: i disse tilfellene, spørsmålet om hva som er best kork laminat, blir retorisk. Forbedre egenskapene laminat til et slikt nivå vil ikke fungere, selv om du bruker en høy kvalitet underlaget. Se også: "Hvordan lage lakkert laminat med sine egne hender."

Når du velger gulv, kork eller laminat som bedre frastøte ofte trenger mer og verdien av materialet. Cork er dyrere, men i form av miljømessige og sikkerhetsmessige fordelene er klart. Kostnaden for laminat kan variere ganske mye - det hele avhenger av klasse av panelene - men det vil fortsatt være billigere enn en kork.

Dette spørsmålet er også ganske viktig, fordi omsorg for kork og laminatgulv har noen forskjeller, og de trenger å vite før materialet er valgt.

På service av laminatgulv er nødvendig for å overholde følgende regler:

 • Langvarig utsettelse for fuktighet i uakseptable belegg;
 • Å vaske laminat må påføres grundig oppvridd klut, og det beste alternativet ville være å tørke rengjøring;
 • Harde børster og sterke kjemikalier som benyttes i rense kan ikke - de kan skade belegget;
 • Laminat er lett ripete, så ikke la skader metallgjenstander.

Overholdelse av disse reglene vil tillate laminat å tjene på et kvart århundre uten reparasjon og utskifting av paneler.

For å unngå skader korken overflaten og betydelig forlenge sin levetid, er det nødvendig å gjennomføre disse anbefalingene:

 • Havner på gulvet bør minimaliseres eller elimineres;
 • Kun milde rensemidler kan anvendes for våt rengjøring (fortrinnsvis de som er anbefalt av produsenten av belegget);
 • Cork gulv er ønskelig å litt våt under hele fyringssesongen, gjør materialet ikke sprekker (les: "Riktig vare på kork gulv");
 • For å løse de alvorlige og vanskelige flekker, kan du bruke små nazhdachku, men da må gjelde for denne sektoren lakk;
 • Trykk møbler ben å dekke kostnader elimineres på scenen for plass planlegging.

Lurer på, kork eller laminat som er bedre, vil alle finne svaret selv. Noen foretrekker laminat for sin lave pris og holdbarhet, mens andre foretrekker kork for sin miljø- og teknisk ytelse. I alle fall er det første du må vurdere alle muligheter for å utforske bilder og videoer, og deretter stoppe ditt valg på betongoverflaten.

Laminat kork: typer, fordeler og ulemper, anmeldelser

Laminatgulv vil overraske noen. Han har godt tatt sin plass i markedet for etterbehandling materialer. Men laminat kork - noe nytt. Det har andre navn: flytende gulv, kork parkett. Du må installere den på analogi av den tradisjonelle laminat. De enkelte elementer blir holdt til hverandre ved hjelp av låsesporet. Gulv som er montert på det preparerte underlaget laget av kork eller annen base.

Skjemabasert laminattube

Det finnes to varianter av gulv kork:

 • Lås. Dette inkluderer et laminat av nevnte rør. Holdbart belegg som ikke krever ytterligere forbruksvarer for montering. Alt som er nødvendig - det er å sage av den ønskede lengde av de elementer, justere dem i henhold til dimensjonene av rommet.
 • Lim. Cork selges i form av firkantede plater. Monteringen skjer på limet. Levetid dekning er mye mindre enn kork laminat. Dette behandling materiale er rimeligere.

Kork gulv i utformingen av rommet

Gulvbelegget på grunnlag av kork vil være en stor tillegg til en hvilken som helst utforming løsning. En merkbar fordel av laminat - eksklusivt utseende. Naturlig kork mønster unik struktur, betyr det ikke gjenta fra ett element til et annet. I den er det ingen lover som gjør overflaten lyse og minneverdig.

Godt valg på grunnlag av kork belegg på markedet. Forskjellen mellom dem ligger i teksturen av overflatelaget. Den kan ligne på plate eller fine korn (som marmor). Rik fargepalett på materialet, inkludert brunt, sand, gul, oker nyanser. Det er interessante løsninger i de fargede flekker.

Gi design en bestemt stil vil bidra til å bruke samtidig ulike varianter av kork gulv, forskjellig tekstur eller farge. Denne teknikken gjør det mulig å velge rommet funksjonelle områder og gi særpreg. Levedyktig løsning - kork laminatgulv barnerom, fordi den er myk og varm.

Kork gulv og laminat - ulike etterbehandling materialer. Hver av dem har egenskapene:

 • Cork gulv har vunnet popularitet på grunn av sin unike kvaliteter: funksjonen til ekstra varme og lydisolasjon, ikke akkumulere statisk elektrisitet, har en behagelig mykhet. dens verdi når 1600 gni. / m2.
 • Laminat kork basis - lite versjon av den forrige versjonen. I sin struktur er det sponplater, som fungerer som en basis. Men de viktigste kvalitative egenskapene til kork Omslaget viser. Utmerker seg med sin mer overkommelig pris, som er et gjennomsnitt på 400 rubler. under korken gulvet.

Laminatstruktur i den skive av kork

Laminat kork har en 5-lags struktur. Slike "pirog9raquo; for å redusere prisen på dekning sammenlignet med et fast materiale, og samtidig opprettholde en høy kvalitet av ytelse. Lagene i laminatet, med start fra bunnen:

 • Grunnlag laget av sliping og trykke kork.
 • MDF med lås.
 • Et lag av kork.
 • Kork finér.
 • Belegget er beskyttende.

Strimlene danner et laminat belegg hvor det anvendes en flytende metode (uten bruk av lim, skruer eller spiker). De enkelte elementer er bundet til hverandre, men er ikke holdes av grunnflaten. Denne teknikken er enkel å bruke og kan utføres av lå. Den utvilsomme fordel med denne løsningen er muligheten til enkelt å reparere gulvet. utføre en substitusjon kan ikke se på resten av skade av de enkelte strimler. Laminat kork har god ytelse, for hvilken det er lik en vanlig tregulv eller belegge denne.

Instruksjoner for dem som eier planer om å montere en kork laminat. Legging det uten problemer, og i følgende rekkefølge:

 1. Materiale akklimatisert til innendørs forhold. Pakke med laminat føres inn i rommet og et par dager igjen. I løpet av denne tiden, blir pluggen tilpasset den temperatur og fuktighet modus plass. Dette vil føre til mindre dimensjonsendringer som er i ferd med operasjonen vil ikke endre seg.
 2. Forberede underlaget for belegget. Flytende installasjon metoden ikke krever en fullstendig flat overflate. Men de mindre alvorlige uregelmessigheter, vil bedre resultatet bli. Eksisterende belegg fullstendig demontert, og gulvet er fylt med en oppløsning, som er selvjusteres. Den oppnådde base er glatt og sterk.
 3. Stack substrat. Teknologien krever ikke gjennomføring av dette laget. Men det er uunnværlig når du arbeider i bad og leiligheter som ligger i 1. etasje (fuktighet i dem kan utstråler fra kjelleren). Sterk fuktighet kan ødelegge et belegg av kork: Det vil bli sprekker eller hevelse inntreffer.
 4. Installere laminat kork. Monterings det har ingen fundamentale forskjeller fra tre analoge. Elementene er anordnet i rekker på langt hjørne av rommet. For å sikre at skjøter, trimmer den neste rad er forskjøvet med halvparten i forhold til den foregående. Pålitelighets forbindelse korkplater er forsynt med et låsespor. For å feste kopling er koplet til den sideflate av en ny gummidel bar skuff og forsiktig å banke med en hammer.
 5. Installer baseboards. De vil skjule ujevnheter, noe som resulterer i stedet for den laminerte veggen forbindelse. Å skape et helhetlig bilde er anbefalt å bruke kork. De kan imidlertid bli erstattet med tre eller plast. Kork gulvlister er festet på et spesielt lim. Artikler laget av plast og trevirke som er montert ved hjelp av skruer eller spiker. Mellom laminatet og skjørt er venstre mm gap.
 6. Stablet belegg er klar for bruk. Kvaliteten er ikke dårligere enn kork gulv.

Blant de mest prestisjefylte og høy kvalitet gulvbelegg inkludere kork og laminat. De fordeler og ulemper med dette materialet vil bedre pris på det.

Fordeler med laminatet, kork

 • Vedlikeholdbarhet. Kork laminat tåler mange sykluser med montering og demontering. Disse operasjonene påvirker ikke utseendet. Deformerte elementer på samme tid lett erstattes.
 • Lett å jobbe med ham. Plasser laminat kan være deg selv. Du trenger ikke spesielle ferdigheter, og en rekke verktøy.
 • Ifølge tilbakemeldinger gulvet bevarer god varme. tube struktur ikke tillater det å være kaldt, selv i vintermånedene.
 • Ytterligere lydisolasjon av rommet. Pluggen hindrer inntrengning av lyden i rommet nedenunder.
 • Overkommelig pris. Laminat vil koste eieren av en leilighet er mye billigere enn et belegg av solid kork.
 • Høy styrke på grunn av fraværet av spaltene mellom elementene.
 • Sammenlignet med styret proppen mykere, så trå på den finere.
 • Materialet brenner ikke.

Ulemper kork laminat

Tildekking redd for høy fuktighet, jo mer vann - dette er den største og den viktigste ulempen av laminatet, som er merket av eierne. Ved væske handling i første omgang sveller fiberplater, som brukes som en lastbærende struktur. Vask gulvet kan bare være et godt vridd klut og husholdningskjemikalier innretning for korkbelegg.

En sikkerhetsnett er anbefalt å kjøpe vannfast laminert laget av kork. Den har et lakkbelegg for å beskytte materialet mot kontakt med vann. Laminat kork grov å ta på, noe som indikerer at dens naturlighet og struktur spesifisitet. Det er økt friksjon mellom sålen og gulvet. At sokker ikke slites ut veldig raskt, er det best å bruke tøfler.

Bruken av keramiske fliser i enkelte områder av gulvet kan kreves av forskjellige grunner. Den viktigste av dem - dette materialet er mer holdbare og motstandsdyktige mot mekanisk belastning og fuktighet. Den kan brukes til å dekorere gulvseksjoner på døra eller vask. Ved ferdigstillelse vil flislegging og kork laminat tette skjøten mellom dem. Det er mange måter å løse dette problemet.

Kork ekspansjonsskjøt mellom flisene og laminatet masken spaltebredde opp til 0,5 cm. Bruken er bare mulig når materialet helt jevn kant uten å splintres eller andre defekter. Kompensatoren gjør det mulig å utføre bretting av laminatet uten å rette klebemiddel.

Klasse og andre belegnings-parametre er valgt avhengig av den tilsiktede bruk av sin plass. For kontor paneltykkelse bør ikke være mindre enn 3,2 mm. Jo høyere slitestyrke av den klasse, er den mer holdbar laminatet. I områder med høy trafikk bruker 33th grade. Laminat kork for våtrom, må være forsynt med et spesielt substrat, og låser - behandlet med en spesiell sammensetning.

Produsenter kork laminat

Cork har kommet til oss fra vestkysten av Middelhavet. Portugisiske planter produserer 25% av kork laminatet. Det har gode kvalitetsprodukter av tyske bedrifter. En rekke planter engasjert i sin produksjon i andre europeiske land, samt i Kina.

Hvor kan man kjøpe kork laminat? "Leroy Merlin" - en av de største hyper av byggematerialer, hvor en rekke gulvbelegg. Før du kjøper må du bestemme antall band som kreves for et bestemt rom. For å beregne arealet som skal legges til beholdningen av uregelmessigheter. Det spiller ingen rolle om de holder ekstra lerreter. De trenger å sette til side og beskyttet.

Ingen vet hva som kan skje, og når belagt. Hvis det er en reservehjulet, kan du alltids erstatte ødelagte strimler med nye. Det er ingen garanti for at hvis butikken vil fortsatt bli solgt laminat av samme merke, modell og farge.

På kork laminat anmeldelser motsatte kjøpere. Men hvis du nøye studere dem, kan du lage en klar konklusjon: man bør ikke forvente mirakler fra billig materiale. Den største negative er knyttet til kjøp av produkter av den laveste priskategori, eller vilkårene for sin drift.

Sammenlignende analyse av kork laminat

Gulvet serien er stadig mer populært laminat kork, som har funnet sine forbrukere. Dette produktet er ikke et tradisjonelt område for våre byggevarer, så kostnadene er ganske høy. Men de naturlige egenskapene til denne eksotiske tre med suksess manifesterer seg i alle klima.

Bokstavelig kork laminat har noen laminering av topplaget for å maksimere de tekniske parameterne, som besitter plugg.

Imidlertid har panelet en flerlags struktur av forskjellige materialer, noe som øker panel ytelsen og redusere kostnadene.

I form av lamellene kan sees på følgende 5 lag:

 • øvre beskyttende film av lakk, vannbasert vinylpolymer;
 • finér, kork;
 • presset kork smule;
 • stiv vannavstøtende base - spon / MDF ark;
 • underburden kork.

Disse resultere i et gulvbelegg med følgende egenskaper:

Strukturelt panelet, så vel som produkter av masseforbruk, er forbundet med en verktøyskjøt, som er et hakk i den ene ende av panelet, og piggen fra den motsatte side. Lokkdelen er i fast panel - sponplater.

I utseende kork laminat er ikke altfor står i en linje av relaterte produkter, men etter at han tar sin plass i rommet, forskjellene er sikkert i hans favør.

Egenart i laminatet, er kork nødvendig ikke bare å vite før installasjon, men også for å bruke dem i egnede forhold på stedet.

I rommet der lagt korktavler under sine føtter vil være varm og litt myk til å absorbere lyden og for å hindre inntrengning av kald nederst. Av denne grunn, under laminat på en kork-baserte ikke montert "varme gulvet" - for pålitelig isolasjon hindrer oppnå de forventede resultater.

Men for et soverom og barnerom - det er en trygg, vennlig og komfortabelt valg.

Forskjellige situasjoner kan trekke egenskaper av kork laminatet alternerende fordeler og ulemper. For eksempel, er stivheten av den øvre side av platen, slik at i ett tilfelle fallet ikke er brutt glass i den andre - kan forbli trase fra en tung gjenstand. Fra dette synspunkt, kan kostnaden av gulv anses som bildet komponent og investering i hjemmet komfort.

Naturlig materiale tilbyr et stort utvalg av nyttige kvaliteter stuer:

 • enkelhet og hastighet av installasjonen vil ikke oversette det i lang tid i yrkesbygg lokaler;
 • muligheten for å gjennomføre arbeidet på egen hånd;
 • docking kompatibilitet med andre belegg (for eksempel fliser) ved hjelp av kork kompensator, som lukker gapet til 5 mm;
 • Ferdig isolasjon;
 • beskyttelse mot ekstern støy og absorpsjon av lige lyder;
 • ikke strømførende, vil derfor ikke samler støv;
 • ikke-brennbare;
 • elastisitet kan du raskt gjenopprette steder, sagging møbler ben;
 • nyttig for raskt å reparere (erstatning av noen deler av området);
 • mister driftsmessige egenskaper, for fjerning og overføring til satt i et annet rom;
 • økologisk renhet, hypoallergeniske;
 • lage et stort antall dekorative utseende.

Velge kork laminat, er det nødvendig å lese pass av denne splitter nøye. vann motstand til produsenten kan unngå å ligge i rom med høy luftfuktighet (kjøkken, bad og garderobe).

Materialer av naturlig opprinnelse er mer mottakelig for endringer i miljøforholdene enn spesialdesignede polymerer. I denne forbindelse har pluggen en komparativ ulemper:

 1. Svak motstand mot fuktighet. Overflaten er tørr eller våt rengjøring bruker spesielle vaskemidler (ikke aggressiv), men utslipp av vann kan trenge inn til et ark av plywood, hardboard og forårsake svelling. For å redusere risikoen er det anbefalt å velge vaskes merket, som opererer i den øvre lakk beskyttelse.
 2. Grunne styrke ved strekkraft. Det gir ingen mening å legge et laminat i områder der gå i hæler (hæl), ofte flyttet møbler eller holde sportsutstyr. I dette tilfellet er det mulig å bruke en kombinert måte - å arrangere en pute av hardt materiale eller teppe.
 3. Permanent deformasjon. Med all elastisitet på steder med konstant sirkulasjon over tid blir tydelig kollaps av kork finer og chips. Feilen kan fjernes ved sliping med sandpapir.
 4. Den ru overflaten av panelene innebærer iført tøfler (sokker i lang tid ikke overleve). Gummisåle av sine sko anbefales ikke.
 5. Reduserte effektiviteten av det oppvarmede gulv. Fra systemet "varme gulv" gjennom korken laget bryter inn i rommet bare 1/5 av varmen.
 6. Uttalte levetid er 10 år. Selv om egenskapene til den inngående materialer kork laminat kan brukes opp til 30 år under forsiktig holdning.

Vanligvis krever det riktig tilnærming, på grunnlag av resultatene. Les mer om hva slags kork gulv titt på denne videoen:

En visuell vurdering det tilsiktede resultat av installasjon av kork og laminat sammenlignet med andre typer av gulv, er det mulig på den foreslåtte tabell:

Moderat ytelse kork suppleres av helse sikkerhet av driftsparametre til beboerne både når det gjelder utslipp av skadelige stoffer som brukes i behandlingen og slett demper fallet (det er viktig for unge medlemmer av familien).

Separat oppkjøpet, samt gjennomføring av arbeider på legging sine hender, foruts før bekjentskap med viktige nyanser i prosessen.

I en trading hall brukt 2 metoder: undersøkelse og fortrolighet med de vedlagte dokumentene.

Det er nødvendig å ta hensyn til slike referansepunkter:

 • emballasje integritet (uten hull, bulker, hakk);
 • alle platene i pakken av samme størrelse og tykkelse;
 • når kombinert på en flat plan forbindelseslinjen i det vesentlige usynlig;
 • Platene har en glatt kant, cutoff linjer;
 • baksiden er en tett overflate uten forurensende urenheter;
 • holdbarhet klasse - høy.

Lameller pakket og solgt i grupper på 8 -. 10 stykker, så de også, ikke kjøpe brikke. Overflødig hele pakken, ta vare på kvitteringen og presentasjon, er det mulig på slutten av reparasjons tilbake til butikken med prisen for retur.

Å forvente fra anvendelsen av den valgte type dekning berettiget, må varene ha et sertifikat av kvalitet fra produsenten. Ellers er oppførselen til gulv på sikt vanskelig å forutsi.

Utviklerne har gitt til teknologien som skal kork laminat, var enkel og ikke avviker fra den vanlige plankegulv. For mer informasjon om hvordan du installerer denne spesielle laminat se i denne videoen:

Avhengig av størrelsen på rommet og master ønsker å bruke 2 tradisjonelle planke belegg legging metode:

Installasjon start etter moden materiale i "hans" rom, temperatur og luftfuktighet lik som den inneklima.

Siden bærer basis flerlagsbrett er treplate, til et gap rundt omkretsen av veggen motstå termisk ekspansjon av 0,8 - 1 cm (lukket sokkel).

Oppnå et rent snitt stikksag

oppvarming av rørledninger omgå sirkulære utskjæringer basert rør Ø + 5 mm. For å oppnå et rent kutt er bedre å bruke en elektrisk pilk sagblad riktig merket.

Stabling laminatet operere på et rent gulv nivå. Påstøp blitt justert til et horisontalplan selvutjevnende sammensetninger. Tregulv avfall og husing faneroy.Na GWP (tørr screed) lameller lå direkte. Les mer om å skjære hull se i denne videoen:

Dersom substratet har ruhet, små defekter ikke er større enn 2 mm, fjerne de substratet fra de tekniske korker (dyre) eller syntetisk filmmateriale (billig).

Absorberende substrat er ikke nødvendig, og for å beskytte bunnen av plastfilmfuktighetsdamp ville være passende. Dens tykkelse bør begynne med 0,2 mm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 + = 15