Koble magnetiske forrett

Hvordan du kobler en magnetisk kontaktor

Å levere strøm til motorer eller andre apparater som brukes kontaktorer eller magnetiske aktuatorer. Apparater for hyppig inn- og utkopling. Koblingsskjema for den magnetiske starteren for enkelt-fase og tre-fase, og vil bli nærmere omtalt.

Kontaktorer - hva er forskjellen

Og kontaktorer og motorstartere er designet for lukking / åpning av kontakter i elektriske kretser, som regel - makt. Begge enheter er satt sammen på basis av elektromagneten kan operere i DC og AC kraft forskjellig - fra 10 V til 440 V DC og 600 V AC. er:

 • et antall arbeids (kraft) kontakter, gjennom hvilken spenning tilføres lastekroken;
 • et antall av hjelpekontakter - for organisering av signalkretsene.

Så hva er forskjellen? Hva er forskjellen kontaktorer og motorstartere. Først av alt, skiller de i graden av beskyttelse. Kontaktorer har kraftige brytere. Fra dette følger to andre forskjeller: På grunn av utblåsnings kontaktorene har en stor størrelse og vekt, og brukes i høye strømkretser. Ved lave strømmer - opp til 10 A - produsert utelukkende startere. De, forresten, store strømmer er ikke produsert.

Utseende er ikke alltid så forskjellige, men det skjer også

Det er en annen design funksjon: startere er tilgjengelige i en plasteske, fjernet de utenfor bare pads. Kontaktor, i de fleste tilfeller ikke har bolig, må derfor installeres i beskyttende hylstre eller bokser, som beskytter mot tilfeldig berøring av spenningsførende deler, så vel som regn og støv.

I tillegg er det noen forskjeller i avtalen. Aktuatorer er konstruert for å kjøre asynkron tre-fase motorer. Fordi de har tre par strømkontaktene - for å koble de tre fasene og ett hjelpe gjennom hvilke strømmen fortsetter å bli levert til motoren er i gang etter at "start" knappen slippes. Men etter hvert som arbeidet med en tilsvarende algoritme er egnet for mange enheter som er koblet via deres lang rekke enheter - lyskretser, en rekke innretninger og apparater.

Sannsynligvis fordi "fylle" og funksjonene til begge enhetene ikke avviker i mange prislister startpakke kalt "små-sized kontaktorer".

For bedre å forstå den magnetiske krets som forbinder aktuatoren, er det nødvendig å forstå dets struktur og driftsprinsipp.

Grunnlag starter - kjerne og spole. Åket består av to deler - den bevegelige og faste. De er laget i form av bokstavene "W" stilt "ned" til hverandre.

Den nedre del festet til legemet og er fast, den øvre fjærbelastet og kan bevege seg fritt. I bunnen av sporene i det magnetspolen er installert. Avhengig av hvor såret spole, endre pålydende kontaktoren. Det er en spole på 12 V, 24 V, 110 V, 220 V og 380 V. Den øvre delen av den magnetiske krets, er det to grupper av kontakter - mobile og immobile.

Apparat magnetisk start

I fravær av fjærkraft å presse den øvre del av den magnetiske krets, kontaktene befinner seg i utgangstilstanden. Når spenningen (startknappen trykkes inn, for eksempel) spole genererer et elektromagnetisk felt som tiltrekker den øvre del av kjernen. I dette tilfellet, kontakter endrer sin posisjon (på bildet bildet til høyre).

Hvis nettspenningen har elektromagnetiske felt også forsvinner, fjærene trykke den bevegelige del av den magnetiske kretsen oppover, kontakter vender tilbake til sin opprinnelige tilstand. Dette er prinsippet om eklektromagnitnogo starter: Ved bruk av spennings kontaktene er lukket, med tap - åpen. Anvendt til kontaktene og koble dem kan være noen spenning - selv konstant, men variabel. Det er viktig at parametrene ikke lenger var erklært av produsenten.

Det ser ut som en eksplodert visning

Det er en mer nyansert: starteren kontakter kan være av to typer: normalt lukket og normalt åpen. Av navnene bør være deres prinsippet om operasjonen. En normalt lukket kontakt ved drift slått av, normalt åpen - lukket. For strømforsyning, bruker den andre typen, er det mest vanlig.

Koblingsskjema magnetisk aktuator med en spole 220 i

Før vi går videre til ordninger avtale med hva og hvordan disse enhetene kan kobles til. Oftere enn ikke, det krever to knapper - "Start" og "stopp". De kan fremstilles i separate hus, og kan være et enkelt legeme. Denne såkalte push innlegg.

Knappene kan være i en pakke eller i annen

Med separate knapper er klart - de har to kontakter. Den ene er energi, det går fra den andre. I posten, er det to grupper av kontakter - to for hver knapp: to på start-up, to føtter på hver artist med hånden. Dessuten er det vanligvis en terminal for jordforbindelse. Ingenting er for komplisert.

Å forbinde med starteren spole 220 til nettverket

Egentlig mange tilkoblingsmuligheter kontaktorer, beskrive noen. Koblingsskjema for magnetiske forrett for enfase nettverk er enklere, fordi begynne med det - det vil være lettere å forstå videre.

Mate, i dette tilfellet 220, gulvet på skrueklemmene som er betegnet A1 og A2. Begge terminalene er plassert på toppen av huset (se bildet).

Den kan levere strøm til spolen

Hvis disse kontakter kobler ledning med støpsel (som i bildet), er enheten i drift etter innføring av pluggen i stikkontakten. Ved effektterminalene L1, L2, L3 kan således anvende en hvilken som helst spenning og fjerne den kan aktiveres når start med kontakter T1, T2 og T3. For eksempel, kan L1 og L2 innganger bruke en likespenning fra batteriet, noe som vil drivstoff en slags enhet som er koblet til utgangene måtte T1 og T2.

Tilkobling av kontaktspole 220 i

Ved tilkobling av enfaset strøm til spolen ikke spiller noen rolle i hvilken konklusjon gjelder null, og på hvilken - fase. Du kan kaste ledningen. Enda oftere i A2 fasen tjener som et kontaktpunkt for enkelhets skyld av den viste fortsatt på den nedre side av legemet. Og i noen tilfeller er det mer praktisk å bruke, og "null" for å koble til A1.

Men, som du vet, er en slik ordning tilkobling av magnetbryter er ikke særlig praktisk - og du kan direkte fører fra strømkildefilen, bygge en konvensjonell bryter. Men det er mye mer interessante alternativer. For eksempel, er tilførsel strøm til spolen mulig gjennom tidsbryter eller en lyssensor, og forbundet med de kontakter av gatebelysning kraftledning. I dette tilfellet er den fase L1 satt i kontakt med, en null kan ta, som er forbundet til respektive spole utgangsterminalen (avbildet ovenfor er A2).

Magnetiske startere ofte satt til motoren. Arbeid i denne modusen det er mer praktisk i nærvær av knappene "Start" og "Stopp". Deres sekvenser omfatter fase forsyningskretsen til utgangsmagnetspolen. I dette tilfellet vises kretsen som i figuren nedenfor. Vær oppmerksom på at

Magnetisk krets av starteren med knappene

Men med denne metoden vil gjøre det mulig starter i bare tiden vil bli holdt til "Start" -knappen, og dette er ikke hva som kreves for kontinuerlig drift av motoren. Fordi skjemaet er lagt til en såkalt selv beholde krets. Det er implementert ved hjelp av hjelpekontakter på starte NO: 13 og NO 14, som er koblet i parallell med startknappen.

Kabling magnetisk aktuator med en spole 220 i kretsen og enkelt-

I dette tilfellet, etter tilbakeføring av startknappen i utgangstilstanden, fortsetter strøm å flyte gjennom de lukkede kontakter, som magneten vil trekke allerede. Og med strøm inntil da, inntil kjedet brytes ved å trykke på "stopp" -knappen eller aktivering av den termiske relé, hvis den eksisterer i skjemaet.

Kraft til motoren eller annen last (fase 220 V) anvendes på hver av kontaktene vist med bokstaven L, og blir fjernet fra kontakt plassert under merket T.

Det er vist i detalj i hvilken rekkefølge for å bedre ledningene kobles i følgende video. Den eneste forskjellen er at det er to separate knapper brukes, og trykknappen stasjon eller post. I stedet vil det være mulig å koble et voltmeter til den motor, pumpe, lys, en hvilken som helst enhet som drives med 220 V nett

Tilkobling av induksjonsmotoren på aktuatoren 380 gjennom spolen 220 i

Denne ordning skiller seg bare ved at der er koblet til klemmene L1, L2, L3 tre-fase og tre-fase og går til lasten. På startbatteri - kontaktene A1 eller A2 - starter en fase (fase C ofte mindre belastet), den andre kontakten er forbundet med den nøytrale leder. Også installert genser for å opprettholde strømpolen etter frigjøring av START-knappen.

Koplings fase motorstarter gjennom en 220

Som du kan se, har ordningen ikke forandret seg mye. Bare det ekstra varmebeskyttelse som beskytter motoren mot overoppheting. Rekkefølgen av forsamlingen - i neste video. Skiller seg bare i monteringen av kontaktgruppen - koble alle skytefasen.

Omvendt koblingsskjema av motoren startere gjennom

I noen tilfeller må du oppgi rotasjon av motoren i begge retninger. For eksempel, for en vinsj, i noen andre tilfeller. Endring av rotasjonsretningen skje ved å forskyve fasen - ved tilkobling av en av de to aktuatorer må reversert fase (f.eks fase B og C). Kretsen består av to identiske startknappen enhet og som omfatter en felles knapp "stopp" og to knapper "tilbake" og "Neste".

Reverseringskretsen forbindelse trefaset motor via magnetiske aktuatorne

For å øke sikkerheten tilsatt termisk relé, gjennom hvilke de to faser, blir den tredje mates direkte, som i to beskyttelse er mer enn tilstrekkelig.

Startere kan være en spole på 380 V eller 220 V (angitt i karakteristikkene på lokket). Hvis det er 220 V, påtrykkes spolen kontakt med den ene av fasene (eventuelle), og tilføres til den andre "null" fra klaffen. Dersom spolen 380 B, tjener det om to faser.

Legg også merke til at ledningen for strømknappen (høyre eller venstre) ikke tilføres direkte til spolen, og en permanent lukkede kontakter av en annen start. Ved siden av startspole avbildet kontakter KM1 og km2. Dermed realiseres en elektrisk lås som forhindrer samtidig tilføre strøm til de to kontaktorer.

Magnetisk bryter installert med et feste for kontakt

Siden normalt lukkede kontakter er ikke i alle startere, kan du ta dem ved å installere ekstra strømkontakter, som også kalles kontaktvedlegg. Denne feste sneppes på spesielle holdere, er dens kontaktgrupper som arbeider sammen med de viktigste kroppsgruppene.

Følgende video realisert koblingsskjema av et magnetisk starter med revers på den gamle stativet med gammelt utstyr, men den samlede løpet av handlingen er klart.

Koblingsskjemaet gjennom spolen 220 ved en feil.

Koble magnetiske forrett

Før tilkobling til praktisk start - hente frem nyttig teori: magnetisk kontaktor starter styrepuls som stammer fra det trykkes på startknappen, via hvilken spenning tilføres til styrepolen. Hold kontaktoren i PÅ-tilstanden basert på prinsippet selvhold - når hjelpekontakten er koblet parallelt til utskyteren knapp, for derved å påføre spenning til spolen, for derved å fjerne behovet for å holde på startknappen trykkes inn.

Deaktivering av den magnetiske aktuatoren i dette tilfellet er bare mulig ved brudd styrespolekrets, fra hvilken det blir tydelig behov for en pause kontaktknappen. Derfor, starteren kontrollknapp, som kalles trykknappbrytere stasjoner, som hver har to par kontakter - normalt åpne (åpen, lukket, NO, NO), og normalt lukket (lukket, NC, NC, NC)

Dette universalise av alle knappene trykknapp stasjon er laget for å forutse mulige ordninger gir umiddelbar motor reversering. Ofte kalles bryte ordet knappen "Stopp9raquo; og merke det i rødt. Inkluderer knappene ofte kalt launcher, hjemme, eller utpekt av ordet "start9raquo;, «frem9raquo;, «siden9raquo;.

Når spolen er konstruert for drift på 220 volt, slår styrekretsen nøytralstillingen. Hvis driftsspenningen av den elektromagnetiske spole 380, flyter strømmen i kontrollkretsen, "snyatyy9raquo; den andre tilførselsuttakene starter.

Kabling magnetisk aktuator 220 i

Her, strømmen til magnetspolen CM 1 mates gjennom en termisk bryter og terminalen som er koblet i krets knapper SB2 for inkludering - "pusk9raquo; og SB1 å slutte - "stop9raquo;. Når vi klikker "pusk9raquo; elektrisk strøm tilføres spolen. Samtidig trekker aktuatoren armaturkjernen, noe som resulterer i lukning av de bevegelige hovedkontakter, hvoretter spenningen tilføres til belastningen. Når du slipper "pusk9raquo; det er ingen åpen krets på grunn parallellkobling av knappen holder hjelpekontakten KM1 med lukkede magnetiske kontakter. På grunn av denne spolen går inn i fasespenningen L3. Når du klikker "stop9raquo; strømmen slås av, de bevegelige kontakter kommer i en utgangsstilling, noe som fører til de medfølgende kritiske laster. De samme prosessene skjer når termoreléet R - N null gap er tilveiebrakt, forrådsspolen.

Kabling magnetisk aktuator 380 i

Forbindelse 380 er nesten identisk med den første utførelsesformen, er den eneste forskjell i spenningsforsyningen av de magnetiske spoler. I dette tilfellet er kraften utført ved hjelp av to faser, L2 og L3, mens i det første tilfellet - L3 og null.

Diagrammet viser at aktuatoren (5) mates fra en spole L1 og L2-faser ved en spenning på 380 V. fase L1 er festet direkte til denne, og fase L2 - 2 via en knapp "-knappen stop9raquo;, 6 'pusk9raquo; knapp 4 og det termiske relé er koplet i serie med hverandre. Driftsprinsippet som gir en slik ordning er som følger: Etter å klikke 6 "pusk9raquo knapp; 4 via betjent knapp termisk relé L2 fasespenningen når den magnetiske kontaktor spolen 5. Det tilbaketrekkings kjerne låsekontaktgruppe 7 for en viss belastning (motor M), at strømmen tilføres en spenning på 380 V. I tilfellet av "pusk9raquo; kjeden er ikke avbrutt, flyter strømmen gjennom kontakt 3 - en bevegelig enhet som lukker for å trekke kjernen.

Når en ulykke må nødvendigvis arbeide termisk relé 1, en tapp 4 er brutt, og slår spolen returfjærer føre kjernen til sin opprinnelige stilling. Den kontaktgruppe åpnes, fjernes spenningen fra nødt området.

Tilkobling av den magnetiske aktuatoren via nøkkelen stolpe

I denne ordningen omfatte ytterligere start- og stoppknappene. Både "Stop9raquo knappen; en styrekrets som er koplet i serie, og "Pusk9raquo knapp; tilkoblet parallelno.Takoe forbindelse gjør det mulig å bytte knapper fra innleggene.

Her er et annet alternativ. Kretsen består av en to-knapp fast "Pusk9rdquo; og "Stop9rdquo; med to par kontakter er normalt lukket og åpen. Magnetisk starter med styrespole 220 V. Strømknappene som tas fra klemmene til strømkontaktene starteren, figur 1. Den spenning som er egnet til å "Stop9rdquo knapp; figur 2. passerer gjennom de normalt lukkede kontakter av jumper til "Pusk9rdquo knapp; figur 3.

Klikk på "Pusk9rdquo;, lukkes normalt åpen kontakt figur 4. Den spenning som når målet tallet 5 er spolen utløses, kjernen trekkes tilbake under påvirkning av en elektromagnet og driver den kraft og hjelpekontakter er tilordnet fantom.

Hjelpekontakten blokken 6 shunter kontakt "pusk9rdquo knapp; 4, slik at når du slipper "Pusk9rdquo knappen; starteren er deaktivert. Deaktivering av aktuatoren ved å trykke tasten "Stop9rdquo;, figur 7, blir spenningen fjernet fra spolen kontroll og under påvirkning av returfjærer starteren er slått av.

Tilkobling av motoren via start

Irreversible magnetisk kontaktor

Hvis man endrer motorens rotasjonsretning er ikke nødvendig, bruker styrekretsen to ikke er festet ved hjelp av fjærbelastede knapper, en i normalstilling åpen - "Pusk9raquo;, andre lukket -" Stop9raquo;. Som regel er de laget i et enkelt dielektrisk kroppen, med en av dem røde. Disse knappene vanligvis har to par av grupper av kontakter - en normalt åpen og den andre lukket. Deres type er definert under installasjon visuelt eller ved instrument.

Ledning styrekrets forbundet med den første terminal på de lukkede kontakter "-knappen Stop9raquo;. Den andre terminalen til knappen, koble sammen de to ledninger: en er nærmest et hvilket som helst av de åpne kontakter knapp "Pusk9raquo;, andre - som er koblet til kontrollterminalen på de magnetiske aktuatorer, som åpnes når turen spolen. Denne åpne kontakt er forbundet med en kort tråddrevet spole terminal.

Den andre tråd med "Pusk9raquo knapp; Den kobles direkte til terminalen til spolen tilbaketrekkings. Dermed klarte terminal "vtyagivayuschey9raquo; Det må være koblet to ledninger - "pryamoy9raquo; og "blokiruyuschiy9raquo;.

Samtidig blir styrekontakten lukket og, takket være den lukkede knapp "Stop9raquo, blir styringshandling på tilbaketrekkingshylsen hjul fast. Når du slipper "Pusk9raquo knappen; magnetisk kontaktor forblir stengt. Åpning av kontakter "Stop9raquo knappen; bevirker utløsning av den elektromagnetiske spole i fase eller nøytral og motoren er slått av.

Vendbar magnetiske forrett

For å reversere motoren krever to magnetiske starter, og tre kontrollknapper. Magnetiske aktuatorer er installert ved siden av hverandre. For større klarhet, noterer vi deres betinget tilførselsuttakene tall 1-39ndash; 5, mens de til hvilken motoren er forbundet som en 2-49ndash; 6.

For reversering av startstyrekretsen er koblet på følgende måte: terminal 1, 3 og 5 med tilsvarende antall tilstøtende start. A "vyhodnye9raquo; tverrstolpe 2 med 6, 4 med 4, 6, 2. Den trådmatemotor som er koblet til de tre klemmene 2, 4, 6, noe starter.

I krysskoblingsskjemaet samtidig aktivering av begge aktuatorer forårsake kortslutning. Derfor leder "blokiruyuschey9raquo; krets hver starter må passere først gjennom den lukkede kontroll kontakt med tilstøtende, og deretter - gjennom sin åpne. Da den andre start bytte vil føre til frakobling av den første og vice versa.

Den andre terminalen stengt "Stop9raquo knapp; tilkoblede ikke to, men tre ledninger: to "blokiruyuschih9raquo; og en mate knapp "Pusk9raquo, koblet i parallell med hverandre. Med en slik forbindelse ordning knappen "Stop9raquo; av et hvilket som helst av starterne av brytere og stopper motoren.

 • Før montering kretsen skal frigjøres fra arbeidsdelen og strømstyre til spenningstester fraværende.
 • Sett betegnelse på kjernespenningen, som er referert til det, heller enn starteren. Det kan være 220 eller 380 volt. Hvis det er 220, spolen og fasen er null. Spenning med betegnelsen 380 - betyr forskjellige faser. Dette er et viktig aspekt, fordi hvis feil å koble kjernen kan brenne eller ikke å kjøre helt nødvendige kontaktorer.
 • Knappen på starteren (rød) Det er nødvendig å ta en rød knapp "Stop9raquo; med lukkede kontakter og en sort eller grønn knapp "Pusk9raquo inskripsjon; å alltid åpne kontakter.
 • Legg merke til at kraft kontaktorer er tvunget til å arbeide eller stoppe bare fasene og nuller som kommer og går, jording ledere er alltid forent på terminalen bord for å omgå starteren. For å koble kjernen i tillegg til 220 volt med en terminal 0 er tatt i utformingen av starteren organisasjon.

Og likevel, trenger du en nyttig enhet - sondere elektriker som lett kan gjøre det selv.

Hvordan du kobler en magnetisk kontaktor

For fjern på utstyr som brukes magnetiske forrett eller en magnetisk kontaktor. Hvordan du kobler en magnetisk kontaktor på enkle mønster og hvordan du kobler en reversering starter vi vurdere i denne artikkelen.

Magnetisk aktuator og kontaktor

Forskjellen mellom den magnetiske aktuatoren og den magnetiske kontaktor i form av belastningseffekt kan bytte disse enhetene.

Den magnetiske Aktuatoren kan være "1", "2", "3", "4" eller "5" verdi. For eksempel starteren andre størrelsen PME-211 er:

Navn startere er påvist som følger:

 • Det første tegnet P - Utløser;
 • Andre merket M - Magnetisk;
 • Den tredje tegn E, A, Y, A ... - er en type eller serie av start;
 • Fjerde sifferet - verdien av starteren;
 • Den femte og påfølgende digitale skilt - egenskaper og starter arter.

Noen karakteristikker av magnetiske aktuatorer kan finnes i tabellen

Forskjeller mellom den magnetiske kontaktor på starte ganske konvensjonelt. Kontaktorer utfører samme rolle som starteren. Kontaktorer gjør tilsvarende forbindelser som forrett, bare elektriske forbrukere har mer makt, henholdsvis, og størrelsen på det av en kontaktor er mye større, og kontakter fra kontaktoren betydelig moschney.Magnitny kontaktor har en litt annerledes utseende:

Mål kontaktorer avhenger av sin makt. Kontakt koblingsanordning skal være oppdelt i kraft og kontroll. Startere og kontaktorer skal benyttes ved enkle koblingsenheten, ikke kan håndtere store strømmer. På grunn av dette, kan den magnetiske aktuatoren plassert i strøm skapet nær kraftenheten, som den forbinder, og alle dens elementer som trykk-knapper, og innlegg på bryteren kan plasseres i brukerens arbeidsområder.

I diagrammet er starteren og kontaktoren angitt i denne skjematiske tegn:

hvor A1-A2 spiral startsolenoiden;

L1-T1 L2-T2-L3-T3 strømkontaktene, som er koblet til tre-fase kraftspenning (L1-L2-L3) og en last (T1-T2-T3), i dette tilfelle en elektrisk motor;

13-14 kontakter, blokkerer startmotoren kontrollknappen.

Disse enheter kan ha spoler av elektromagneter på 12 V, 24 V, 36 V, 127 V, 220 V, 380 V. Når det kreves en økt grad av sikkerhet, er det mulig å anvende en starter med en elektromagnetisk spole 12 eller 24, og spenningen over belastningskretsen kan har 220 eller 380 V.

Det er viktig å vite at de tilkoplede aktuatorene for å forbinde tre-fase motoren kan tilveiebringe ytterligere sikkerhet i tilfelle av utilsiktet tap av spenning i nettet. Dette skyldes det faktum at forsvinningen av strøm i nettet, vil spenningen over aktuatoren spolen forsvinner og strømkontaktene er koblet fra. Og når spenningen fortsetter, vil den elektriske spenningen mangler før lenge "Start" -knappen ikke er aktivert. Det er flere ordninger for tilkobling av magnetisk kontaktor.

Vanlige magnetkretsbryter aktuatorer

Dette starter koblingsskjema er nødvendig for å produsere en startpakke til å starte motoren ved å bruke "Start" -knappen og de-energigivende av motoren ved å trykke på "Stopp". Det er lettere å forstå hvis partisjonsoppsett i to deler: den makt og kontroll krets.

Hovedkretsen 380 skal drives i tre fasespenning med en fase «A», «B», «C». Kraften del består av en tre-polet strømbryter, er hovedkontakter magnetiske starter «1L1-2T1», «3L2-4T2», «5L3-6L3», og «M» asynkron trefasemotor.

Til styrekretsen 220 tilføres strøm fra fasen til «A» og til nøytral. Til en styrekretsdiagram som angår knapp "Stop» «SB1», «Start» «SB2», coil «KM1» og hjelpekontakten «13HO-14HO», som er koblet parallelt med kontaktene på 'Start' -knappen. Når maskinen fase «A», «B», «C», aktiverte, flyter strømmen til kontaktene og starteren forblir i dem. Tilførselsstyrekretsen (fase "A") passerer gjennom "Stop" til 3-kontakten "Start" -knappen, og i parallell med hjelpekontakten aktuatoren 13HO og forblir der for kontaktene.

Når aktivert på knappen "Start", coil spenning kommer - den fasen "A" startpakke "for KM1". Elektromagneten aktuatoren er utløst, kontaktene «1L1-2T1», «3L2-4T2», «5L3-6L3» stengt, hvoretter spenning på 380 volt som tilføres til motoren i henhold til skjemaet for tilkobling og begynner å arbeide motor. Når du slipper knappen 'Start' startpakke spole tilførsel strøm gjennom kontaktene 13HO-14HO, ikke elektro Ikke la strømkontakter starter, fortsetter motoren å kjøre. Ved å trykke på "stopp" -knappen starter spolestrømkrets er strømløs, at elektromagneten frigir effektterminalene er spenningen på motoren er ikke energisert, stopper motoren.

Hvordan du kobler en trefaset motor kan være nærmere titt på videoen:

Gjennomkoblings magnetiske kontaktorer via nøkkelen stolpe

Kretsen for å koble magnetisk kontaktor til motoren via nøkkelen stolpe omfatter legge seg direkte med knapper "start" og "stopp", og to par av åpne og lukkede kontakter. Også her gjelder det på aktuatoren kveil på 220 V.

Strøm knapper for makt er hentet fra kontakt terminalene på aktuatoren, og spenningen kommer til "Stopp" -knappen. Etter det, på karmen, passerer det gjennom en normalt lukket kontakt på "Start" -knappen. Når aktivert "Start" -knappen, vil normalt åpen kontakt lukkes. Deaktivering skjer ved å trykke på "stopp", for derved å åpne strømmen fra spolen og etter virkningen av returfjæren, vil start slått av og de-energisere enheten. Etter å ha utført ovennevnte motor er deaktivert, og klar for en påfølgende oppstart med trykknapp stasjon. I prinsippet er driften av kretsen er lik den forrige ordningen. Bare i dette skjema, en enfaset belastning.

Reversibel bryterkrets magnetiske startere

Koblingsskjema reverserende magnetisk starter brukes når det er nødvendig for å sikre rotasjon av motoren i begge retninger. For eksempel er reverserbare starter montert på en heis, kran, bormaskin og andre enheter som krever direkte og omvendt.

Vendekontaktor består av to vanlige start innsamlet av en særordning. Det ser ut som dette:

Koplingsreverserende magnetisk starter skiller seg fra de øvrige kretser ved at den har to helt identiske starter som arbeider vekselvis. Ved tilkobling av den første startmotoren roterer i den ene retning når forbinde det andre startmotoren roterer i motsatt retning. Hvis du ser nøye på kartet, vil du legge merke til at når du kobler veksel det første er de to fasene reversert. Dette gjør det tre-fase motor for å rotere i forskjellige retninger.

Ved eksisterende i de foregående reaksjonsskjemaene andre kontaktor tilsatt starter "KM2" og ytterligere andre aktuator styrekrets. Reguleringskretser består av «SB3» knapper magnetiske forrett "KM2" og den endrede delen av strømforsyningen til motoren. reversible knapper koble kontaktor er navngitt "høyre", "venstre", men kan ha andre navn, for eksempel "Up", "Down". For å beskytte strømkretsen mot kortslutning til spoler tilsatt to normalt lukkede kontakt "KM1.2" og "KM2.2", som er tatt fra hjelpekontaktene på magnet starteren KM1 og KM2. De har ikke lov til å engasjere både forretter samtidig. På diagrammet over styrekretsen og strømkrets av starteren har en farge, og en forrett - en annen farge, som muliggjør en forståelse av hvordan kretsen fungerer. Når strømbryteren er slått «QF1», fase «A», «B», «C» går til de øvre strømkontakter startere "KM1" og "km2", så er det forventet turn. Fase "A" mater styrekretsen til effektbryter går via "SF1" - kontaktene av termisk beskyttelse og trykk på "Stop", "SB1", fortsetter "SB2" nøkkelkontakter og "SB3" og venter på å trykke på en av knappene . Etter å ha trykket på knappen beveger startstrømmen gjennom hjelpestartkontakt "KM1.2" eller "KM2.2" til spolen aktuatorer "KM1" eller "km2". Så en av de rygging startere fungere. Motoren begynner å rotere. For å starte motoren i den motsatte retning, er det nødvendig å trykke på stoppknappen (åpner kontaktoren strømkontaktene), motoren er strømløs, vente på at motoren stopper og trykk en annen knapp launcher. Diagrammet viser at starteren er koblet "KM2". Dessuten har de ytterligere kontakter "KM2.2" kutte spoleleverandørkjeden "KM1" som ikke vil tillate tilfeldig tilkobling starter "KM1".

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

36 − 33 =