Kan jeg sette kjøleskapet på balkongen om vinteren?

Er det mulig å installere et kjøleskap på balkongen?

Mange bor i små leiligheter, hvor hver meter plass er på kontoen. I et forsøk på å organisere området funksjonelt, fjerner vertene store gjenstander på balkongen og loggiaen. Men med kjøleskapet er spørsmålet tvetydig: vil dens detaljer motstå sommervarmen og vinterfrostene? La oss se om det er mulig å sette kjøleskap på balkongen.

Direkte forbud mot installasjon av enheten i friluft i instruksjonene du ikke finner. Den vedlagte dokumentasjonen viser vanligvis klimateklassen til enheten - en modus der produsenter garanterer et arbeid i orden. På den og bør bli guidet, å bestemme om du skal holde kjøleskapet på balkongen eller for å finne et annet område for det.

Elementær kunnskap om drift av kjøleskap

Operasjonsprinsippet er basert på endringen i aggregatets tilstand av stoffet som sirkulerer i systemet. Kompressoren komprimerer først kjølemediet, og kaster det deretter inn i kondensatoren (det er plassert på baksiden av kjøleskapet). Sirkulasjonssystemet er anordnet på en slik måte at trykket hele tiden faller på kjølemidlets hele bane. Når den når fordamperen, begynner den å koke med varmeopptaket fra fryseren. Deretter sendes stoffet igjen til kompressoren og syklusen gjentas. Kjølemidlet er freon.

Det er nødvendig å vite hvilken temperatur du kan holde enheten i gata. Typisk er et temperaturområde som er anbefalt av produsentene for sikker drift er 16-32 °. Dette tilsvarer en varme av luft bolig (klima klasse N). Følgelig overføringsanordningen i ubehagelig forhold til det truer med å brekkasje. For tiden tilgjengelige kjøleskap, som løper i et utvidet område - fra 10 til 43 grader (generisk klasse SN-T), kan de bli operert ved høyere temperaturer. Vær oppmerksom på at kjøleenheter er tilgjengelig for ulike klimasoner, og dette bør tas i betraktning når du kjøper.

Siden produsenten har rett til å nekte garantireparasjoner på manglende overholdelse av driftsforhold, lese nøye instruksjonene og finne ut hvilken klimaklasse er kjøleskapet ditt.

Konklusjonen antyder følgende: Kjøleskapet vil fungere ordentlig under visse regler. På høsten og vinteren vil enheten ikke være i stand til å bære et kaldt snap under 10 grader, og på vår og sommer vil det bli negativt påvirket av varme over 32 grader. Hvis du bestemmer deg for å installere et kjøleskap på balkongen, vær forberedt på det faktum at du må hele tiden overvåke værforholdene og ta en rekke beskyttende tiltak.

Husholdningsapparatets lengde avhenger i stor grad av om balkongen er glasert eller ikke, om det er et varmesystem. La oss vurdere om det er mulig å sette kjøleskap på en balkong om vinteren og sommeren.

Kjøleskap på glassed-in loggia

Installasjon av enheten på en ikke-glasert balkong er sterkt motløs av flere grunner.

 1. Høy luftfuktighet og atmosfærisk nedbør kan føre til feil i elektriske ledninger og forekomst av brann, noe som bringer livet til beboerne i leiligheten i fare. Selv om det ikke er noen katastrofe, er det vanskelig å lagre enheten fra fuktighet på saken. Regn og snø vil sikkert komme til de viktigste tekniske noder, noe som vil resultere i kortslutning og sammenbrudd. I tillegg vil korrosjon ødelegge emaljebelegget. Det må huskes at på en balkong uten balkong er det ikke mulig å installere stikkontakter, tees og legge ut skjøteledninger.
 2. Lavtemperaturer om vinteren vil føre til frysing av kjølevæsken, noe som fører til at kjøleskapet slutter å fungere. Trykket i rørledningen faller, men freon forblir inne i kondensatoren en stund. Dette fører til at motoren går tomgang. I tillegg, når luftkjølingen er under 4,5 ° C, blir oljen i kompressoren tykk og viskøs. Som et resultat kan kjøleskapet jobbe et par sykluser, og deretter stoppe.
 3. Sommervarme og direkte sollys er også uønskede for enheten. Under påvirkning av solen, blir emaljebelegget gul og avskall, og gummipakkene blir ubrukelige. Når varmen overstiger 36 grader, vil kompressoren begynne å fungere med en økt belastning, som vil deaktivere den.

Konklusjonen er en: det er ikke nødvendig å sette kjøleskap på en uglazed loggia, enten om vinteren eller om sommeren.

Atmosfærisk nedbør truer ikke lenger enheten, men hva med lave lufttemperaturer?

Hvis kjøleskapet er installert i et glassert, men uoppvarmet område, vil husholdningsapparatet fungere som grenseverdier. Som det er sagt, i kjøleskap brukes kjølemidler - stoffer som går fra flytende tilstand til gassformig ved 0 °. Hvis du lagrer kjøleskapet på balkongen, vil han oppleve temperatursvingninger hele dagen. Om vinteren vil kjølemediet fryse i rørene, og motoren vil ikke klare belastningen.

Derfor er rommet der enheten er installert, nødvendig å varme i kaldt vær. Dette kan gjøres ved hjelp av varme elektriske apparater, ikke glemme regler for elektrisk sikkerhet. For å opprettholde konstante klimatiske forhold, anbefales det å installere en varmeapparat med funksjon av automatisk termoregulering. Dette vil skape optimal modus og beskytte motoren mot overbelastning. Den økonomiske effektiviteten av slik utnyttelse er imidlertid et stort spørsmål.

Hvis kjøleskapet er installert på en oppvarmet loggia, er dette ikke en garanti for fortsatt drift. Den glaserte balkongen er fortsatt skilt fra stuen av en skillevegg, slik at temperaturregimet kanskje ikke samsvarer med det som anbefales av produsentene. Selv om balkongen er glasert forseglet, er det mulighet for kondens og utseendet av høy luftfuktighet, noe som vil skade enhetens kropp.

Ved kjøling er det mulig å koble fra kjøleskapet fra strømnettet. Du bryter ikke bruksforholdene dersom temperaturen på balkongen ikke faller under 10 grader. Forfatteren av Mschistota.ru anbefaler å bruke et husholdningsapparat i den varme sesongen.

I moderne modeller av kjøleskapet brukes ny generasjon kjølemidler. De kan kombineres med syntetiske oljer - polyvinyletere, som beholder viskositeten ved lave temperaturer. I dette tilfellet kan apparatet operere på balkongen.

Kjøleskap på kombinert loggia

Vurder om det er mulig å sette kjøleskapet på en loggia, hvis det ikke er adskilt av en partisjon fra hovedrommet. Ofte utvider eierne av små leiligheter området, kombinerer en loggia med kjøkken eller hall. I dette tilfellet er de klimatiske forholdene på loggia de samme som i resten av leiligheten.

Det er trygt å betjene enheten under følgende forhold:

 • Avstanden fra veggen til kjøleskapet skal være minst 20 cm for å sikre god ventilasjon;
 • Det er forbudt å installere et kjøleaggregat i nærheten av en gasskomfyr, oppvarmingsbatterier og varmeinnretninger;
 • Beskytt huset fra direkte eksponering mot sollys ved hjelp av tette gardiner eller persienner;
 • på ledninger og ledninger sett på beskyttende bokser;
 • Ventilasjonsloggia regelmessig for å forhindre høy luftfuktighet.

Holde på loggia er det beste gamle kjøleskapet, som i tilfelle en feil vil ikke være synd å kaste.

Kan jeg bruke balkongen til å oppbevare kjøleskapet?

For å lagre enheten på balkongen er det ingen spesielle forbud. Husk muligheten for nedbør og forverring i forbindelse med dette belegg. Beskytt den mot eksponering mot sollys med baldakin og gardiner. Hvis du bestemmer deg for å ta kjøleskapet fra frosthuset, gi ham muligheten til å stå i et varmt rom for en stund før du slår på. Teknisk litteratiske folk vet at en hvilken som helst motor må varmes opp, ellers vil en frossen enhet ikke fungere riktig.

Vi oppsummerer: Kjøleskapet kan kun betjenes på loggia hvis det er glassert og oppvarmet. Oppbevar kjøleskapet på balkongen er ikke forbudt, forutsatt at huset er beskyttet mot fuktighet.

Jenter, vi tenker hele tiden på hverdagens problemer og glemmer oss selv. Ja, rengjør vi huset, renset og vaske ting, det er alltid noe å spise. Men jeg hadde en følelse av at hennes manns elskerinne dukket opp, kanskje det er på grunn av min overvekt. Jeg ser på Olu Kartunkovu av KVN, hva hun har gjort, slanket for et par måneder til 30 kg, og jeg fulgte hennes diett, allerede har de første resultatene - 10 kg. Og straks begynte mannen min å legge mer oppmerksomhet til meg i sengen. Hvem bryr seg om hvordan du mistet vekten Kartunkova kan lese her. Jeg sier bare at arbeideren har sjekket på seg selv.

og deres notasjon

Spørsmål og forslag: [email protected]

Oppmerksomhet vær så snill! Kopiering av byggematerialer er kun mulig med tillatelse fra administrasjonen og med en aktiv kobling til kilden.

Er det mulig å sette kjøleskap på balkongen om vinteren

Ofte spurte et slikt spørsmål: "Er det mulig å sette kjøleskapet på balkongen?" Vanligvis er mange interessert i hvordan kjøleenheten kan fungere med en kraftig temperaturfall i vinter. Svarene på alle spørsmål om muligheten for å installere kjøleskap på en åpen loggia eller balkong er i denne artikkelen.

Kjøleskap på balkongen: for og imot

Det er ingen hemmelighet at kjøkkenfasiliteter i boligleiligheter ofte er små, spesielt som følge av overfylte kjøkken bygget under sovjettiden. Kjøleskapet eller fryseren som brukes av husmødrene brukes i et trangt rom, kjøkkenet passer ikke, de forstyrrer passasjen, selv om kjøleskapet bare er en.

I store familier 2 frysere - dette er normen. I et nært rom er det svært vanskelig å plassere to fryserutstyr, så du må lete etter andre alternativer for å installere et kjøleskapskap. Som et alternativ vurderes gratis områder på balkonger og loggier.

I kjølesertifikat spesifiserer produsenter vanligvis driftsforholdene som må følges, slik at enheten kan løpe jevnt i lang tid.

Indikatorer av klimaklassen

Karakterer på nedkjøling nødvendigvis inkludere en indikator for eksempel en klimaklasse. Denne regelen angir ved hvilken omgivelsestemperatur kjøleskap kan fungere normalt. Hensyn til de tekniske betingelser for riktig drift av kjøleinnretninger, sikrer en god drift av utstyret i temperaturområdet på 16-32 ° C, for de enkelte modeller som tilbys av disse parameterne er 10 til 43 ° C.

De fleste kjøleskap er ikke beregnet for bruk ved lave temperaturer

Ifølge produsenten: i uoppvarmet balkong eller loggia i lav temperatur kjøleskap kan ikke fungere, det bare slår seg ikke på. Kan jeg sette et kjøleskap på balkongen - absolutt ikke.

Men snakker vi om hvordan du installerer kjøleskapet på en balkong i driftsmodus. Hvis du har tenkt å lagre på balkongen på et nytt kjøleskap i originalemballasjen, krav til omgivelsestemperaturen ikke er så strenge. Pakket ødelagt kjøleskap på balkongen om vinteren er det mulig å opprettholde i god stand, bare etter inn i rommet, teknikken kan kun brukes etter 12 timer.

Kjøleskap på balkongen: årsakene til forbudet

Den konvensjonelle kjøleskap er koblet til strømnettet leiligheten, når den er installert i en uoppvarmet balkongen er det en risiko for at kondens som faller på alle deler av kjøleskapet og elektrisk utstyr. Temperaturforskjellen fører til økt dannelse av kondensat, som primært er avsatt på den kalde metall.

Overdreven fuktighet truer fremveksten av korrosjon på metalldelene av kjøleutstyr.

Elektrisk sikkerhet er også truet - den fuktighet som får på ubeskyttede partier av kjøleenheten, kan føre til en kortslutning.

Høy fuktighet har en negativ innvirkning på teknikken

Høy fuktighet påvirker den beskyttende belegg av metalldeler som kan skalle av og sveller, forårsaker korrosjonsprosesser. Meget farlige virkninger av fuktighet på termostaten eller hovedkortet. Det kan være alvorlig skade på enheten, som ikke vil bli dekket av garantien på grunn av brudd på driftsregler vert.

Under påvirkning av ultrafiolette stråler på kjøleskapet, spesielt om sommeren, når dagslys timer er veldig lang, er det korrupsjon av det ytre belegg. Emaljen laget av anløpe, crack, smuldre og endre farge. Gummipakninger i døren mye tørke opp og gir ikke en tett lukking av kjøleskapet.

Høye temperaturer om sommeren forårsaker at kjølekompressorenhet for å operere ved full kapasitet. Kompressoren overbelastning er observert ved lave temperaturer om vinteren - apparatet kan betjenes på tomgang, for å skape det nødvendige trykk.

Gjort analyser viser at installasjonen av kjøleren på balkongen (oppvarmet) er ikke mulig på grunn av tekniske forhold for drift av hvitevarer. Dersom balkong, oppvarmet, isolert - bør sørge for elektrisk isolasjon av kondensering.

Det er en annen hindring for å installere fryseren på balkongen, selv om den er godt isolert og utstyrt med systemet "varme gulvet".

Under oppvarmingen av balkongen utformingen øker belastningen på balkongen plate, som fremsatt flere rammer med dobbelt glass (plast vinduer har en ganske betydelig vekt); laid screed; gjøre rammen under isoleringen av metallprofilet eller en blokk av tre; sheathe vegger og tak av de forskjellige byggematerialer; ferdig gulv lagt (hvis balkongen er lagt fliser eller fliser av naturstein, vil det øke belastningen), og sette plomme visir.

Ved å øke belastningen på balkongdekket, særlig hvis balkongen for en lang tid drives i åpne forhold, under påvirkning av atmosfæren og nedbør, er det sprukket betong og bart stål rammeverk, er det en reell fare for vesentlig reduksjon av bæreevnen av strukturen.

I dette tilfellet, selv i loggia blank fryseren vil være mer belastning på skrøpelig konstruksjon, fordi vekten av kjøleskapet Liebherr-merket (for eksempel) er 89 kg når den er fullt lastet produkter, vil dette tallet stige over 120 kg. Negativt vil påvirke balkongdekket og vibrasjoner, noe som skaper en arbeidskjøleenhet.

Hvordan gjøre for å imøtekomme kjøleskapet i en liten leilighet? For å være i stand til, bør du være i stand til. For å være i stand til å veie fordeler og ulemper, og nekter å installere kjøleskapet på en balkong, for ikke å forårsake en nødssituasjon for sammenbruddet av platen.

Kan jeg sette et kjøleskap på balkongen

For innbyggerne i en standard flat høyhus, eller enda mer, Khrusjtsjov, mest sannsynlig, et viktig spørsmål vil alltid være et spørsmål om å redde plassen, som, som penger ikke skjer mye. En måte er å bruke en utsettingsområdet balkong. Selvfølgelig, å slå en balkong til en mini-skur, etter dekker hans useriøs - langt ikke den beste bruken av denne svært nyttige fasiliteter. Mye mer rasjonell er å gjøre en av de mest voluminøse hvitevarer - kjøleskap.

Manglende overholdelse av sikkerhetsforskrifter

Mange er bekymret, hvis du setter fryseren på en balkong eller loggia, enten det er en kostbar hvitevarer vil ikke skade? For å besvare dette spørsmålet, la oss forstå i generelle vendinger med arbeidet i enheten.

Grunnlaget for husholdningskjøler sette prinsippet for faseovergangen. For skremmende vitenskapelige navnet skjuler alle kjent med fenomenet barndommen - endring av den samlede tilstanden av stoffet, konvertere en væske i en gass, og gass - tilbake i væsken. Den faseovergangen er alltid ledsaget av frigjøring eller absorpsjon av en stor mengde varme. Dette kan lett lage en, forlater dammen etter bading. Selv i de varme sommer første gang en person erfarer en følsom frysninger - et lag av vannet fordamper fra huden, absorberer varme fra omgivelsen, blant menneskekroppen.

Hvis et lite kjøkken, en balkong komme til unnsetning

På samme prinsipp fungerer, og et kjøleskap, men i stedet for vann anvendes spesielt konstruert for dette stoffet - kjølemiddel, en rolle som vanligvis er en freon. Kompressoren komprimerer et kjølemiddel til et trykk som er mange ganger høyere enn atmosfæretrykk, og deretter støter ut kondensatoren. Kondensatoren kan sees ved å se på baksiden på de fleste modeller av kjøleskap. Fra et kraftig trykkfall kjølemiddel går over i gass nesten umiddelbart, og deretter progressivt blir flytende (kondenseres) i røret kondensator, som avgir varme.

kjølesirkulasjonssystem er utformet slik at all langs sin rute trykket avtar. Ved det tidspunkt da kjølemediet når fordamperen, blir systemtrykket reduseres, slik at kjølemidlet begynner å koke (omregnet fra væske til gass), mens absorberer varme fra det indre av fryseren. Da kjølemediet går inn i kompressoren igjen og syklusen gjentas. Dermed blir kjølemiddel overfører kontinuerlig varme fra innsiden til utsiden av fryseren.

Å vite hvordan fryseren, kan vi finne ut hvilke krav som må være i samsvar med plass til å installere det:

 • Rommet med installert i det en kjøleanordning må være godt ventilert, og gir kontinuerlig effekt på varme som genereres anordning
 • Apparatet må ikke utsettes for direkte sollys, ellers kan det føre til overoppheting og kjølemiddelsystemsvikt.
 • Room luftfuktighet må være innenfor ikke mer enn 70-80%
 • Selvfølgelig må instrumentet være beskyttet mot nedbør - regn om sommeren og i off season og vinter snø.

Som du kan se, på balkongen er det mulig å oppnå de nødvendige betingelsene uten for store problemer. Hoved hindringer for å sikre at kjøleenheten er satt på balkongen, nei.

Mange lurer på om det er mulig å holde kjøleanordning i hytta om vinteren. Si en gang frysetemperaturen minus strengt kontra: kjøling kan føre til frysing av kjølevæsken i rørene, som sikkert vil ende i svikt. Er det mulig å sette kjøleenheten i loggia med moderat vinterkulda?

Ved første øyekast, jo kaldere det er - jo bedre, fordi det er lettere å gi fryseren kald i nærområdet. Men i virkeligheten, ting er ikke så enkelt. En hvilken som helst motor, omfatter en motor-kjøleenhet, tar det tid å varme opp. I tillegg er smøremidlet fordeles over mekanismer er i arbeid. Alle som er forbundet med mekanikerne vet at maksimal slitasjemekanismer oppstår ved oppstart, etter en lang periode med inaktivitet, og i slike forhold, og fryseren vil fungere i kulden.

Vi konkluderer: kjøleskap på balkongen eller loggia kan settes, men bare hvis rommet er glasert og isolert. Ellers holder loggia kjøleenhet, spesielt om vinteren, er ikke anbefalt.

Garderobeskap - en vakker og funksjonell møbel. En enkel og smart konstruksjon, laget av slitasjebestandige materialer sikrer en lang, men til.

Uforutsigbarheten av tilbud og matvareprisene tvinger oss ofte til å gjøre aksjer. I tillegg vil kvaliteten av grønnsaker i vinter ikke alltid svarer.

Jeg har en to-kammer, single-kompressor (140cm zanusi) ved + 3 + 5 frakoblet - trodde kanskje - hvorfor arbeid - og så kaldt .. Som et resultat, i fryseren begynte å skjule produkter. Jeg måtte sette dem i varmen.

Men interessant, rent fryser (der det skal være -18C) vil operere på to - + 5C?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + 3 =