kål dyrking

Hvordan å plante kål: spirer hjemme. Datoer for å plante kål i det åpne bakken i de ulike regioner av landet

Grow kinakål - plagsom, selv erfarne gartnere ofte møtt med fiasko.

For å få det, trenger du ikke bare å ta vare på frøplanter, men også møte tidsfrister, samt planting regler.

Ved planting kinakål frøplanter og hvordan du gjør det?

Når å plante kål frøplante

Pekinka bredt representert i markedet gartnere vokse mange varianter, men den enkleste er å vokse grønnkål. Hun ofte kan finnes i markedet og i butikkene. Det er kald-motstandsdyktig kultur, som gir en rik avling etter kort fotoperiode. Den første feilen mange sommergjester er feil landing tid.

Viktig! Når Fotoperioden 13 timer flere kål frøplanter piler uten at det dannes kålhoder. Denne funksjonen bør vurderes.

På grunn av det faktum at frøene luken ved 4-5 C og god handelsvare kål er festet bare ved en temperatur på 15-20 C, i noen regioner, samle to avlinger pr sesong. Dermed plante kål frøplanter utføres tidlig på våren og sent på sommeren. De eksakte datoer avhenger av regionen for dyrking og klima.

• I Sibir, er frøet såing utført i begynnelsen av mars i et drivhus eller i begynnelsen av mai i åpent terreng. For høsten forbruket av spirer er forberedt i andre halvdel av juli.

• I det sentrale Russland frø er sådd strengt fra 15. april til 20, eller fra 20 til 15. august.

• I de sørlige delene av landet pekinku sådd veldig tidlig, i slutten av mars til begynnelsen av april. For høsten såing forbruk gjennomført fra midten av august til midten av september.

Ved planting kinakål frøplanter, selvfølgelig, men også viktige sorter. For å få en god avling, anbefaler erfarne gartnere bare vokse hybrid varianter pekinki som er motstandsdyktig mot tsvetushnosti:

• Decoy, Mandarin Orange - tidlig modning varianter som er høstet etter 45-50 dager,

• Cha-Cha, eller Ljubasha Soothsayer - middel variasjon, er modenhet nås på 50-60 dag;

• Nick og russisk størrelse - sene sorter, kuttet av etter 60-80 dager.

I de nordlige deler av landet er det bedre å plante tidlig varianter, som utmerker seg ved sin tidlig modning, og motstand mot skadedyr. Den første avling kan oppnås etter 30-40 dager etter omplanting i bakken.

Tips! Age of frøplanter før transplantasjonen i bakken bør være 30 dager. Dette vil bidra til å nøyaktig beregne tidspunktet for såing frø av kinakål frøplanter.

Hvordan å vokse seedlings av kinakål i hjemmet

Den andre feilen i voksende kinakål er sverdkamper frøplanter. Det er best å dyrke planter uten picks som pekinka ikke tåler det. Det er bedre å plante frøene i total kapasitet, og torv-kompost direkte inn i individuelle kopper for et par stykker. Som frøplanter av den sterkeste veksten er igjen, og resten er fjernet. Transplant frøplanter for permanent utført på samme potten, er rotsystemet ikke skades.

Viktig! Enhver forstyrrelse i rotsystemet eller endring av vekstbetingelsene fører til blomstring kål skade på avlingen.

Beholdere for dyrking av planter av løsmasser Peat blanding og frø er begravet i en dybde av 1,5-2 cm. Etter planting kopper blir renset i varmt, mørkt sted, men for de svellende frø.

Så snart skuddene, er beholderen overføres til en lys, men kjølig sted der temperaturen ikke stiger over 7-8 C. Det er mulig å få spirene til innglassede balkonger, eller i et uoppvarmet rom. Vanne planter med lunkent vann og forsiktig, for ikke å helle.

Ved planting frøplanter kinakål i det åpne bakken

Hvis våren er tidlig, kan du unngå å vokse frøplanter i kopper, sådd frø direkte i åpent terreng. I dette tilfellet er frøene begravd til en dybde på 1-1,5 cm. Frøet er stor nok, så vil ikke være vanskelig å fordele det i en avstand på ikke mindre enn 15-20 cm. Etter spiring tynning utføres hver 10 cm. Så snart plantene vokser sterkere, tynne ut frøplanter nok en gang, slik at en frøplante for hver 35-40 cm.

Når sommervekster utføres også. 21 dager etter frøplante spirer Spud når serried blader, luking mellom radene. Vannes moderat, unngå stagnasjon av vann, men jorden fuktes i løpet av tørketiden til en dybde på 20 cm.

Erfarne gartnere har tydd til et lite triks for å få regelmessig pekinki avling til bordet og sådd frøene hver uke på gang. For å redusere dagslys og hindre blomstring kål, senger dekket lutrasilom.

Hvordan å transplantere frøplantene kinakål i det åpne bakken

Som allerede nevnt, er frøplanter plantet sammen med torv kopper, for ikke å skade røttene. 10 dager før den forventede landing av frøplanter som bæres til gaten for herding. Før plante dem godt utvannet.

For en god avling av kål er det viktig å velge riktig sted å plante føler deg komfortabel. Pekinka foretrekker solrike områder med et lys, fruktbare og godt drenert jord, fortrinnsvis leirholdig. Først etter fikk ikke lande kål tomater, rødbeter eller andre cruciferous avlinger. De har en vanlig sykdom og skadedyr. Den beste foregående er belgfrukter, grønngjødsling, gulrøtter, løk, hvitløk og agurk.

Planlegging pekinku utarbeidet høsten eller våren. Graving lage kompost og humus. Til hver brønn legge til superfosfat, tre aske og urea. Planting vannrik.

Hvordan få en god avling av kinakål i det åpne bakken

Det er viktig å vite at grønnsakene vokser godt bare i skyggen, men i godt lys og fuktighet. For første gang anbefales å dekke sengene vevde.

1. Unge planter vil være beskyttet mot plutselige frost eller varme.

2. frøplanter vil slå rot uten tilgang til sollys.

3. Rotsystemet av frøplantene ikke lider av platetypen i regntiden.

4. Pekinka vil være beskyttet fra crucifer loppe.

5. Kål under dekke bedre hodet ut.

Etter 14 dager, ly ren og sjiktet av halm mulch. inter-rad hoeing utføres nøye. Videre omsorg for en grønnsak er ikke forskjellig fra den vanlige.

Kål tilhører fukt-elskende planter, så det krever rikelig, men sjelden vanning. Det er nok en gang per uke er god for å fukte jorden til en dybde på 20-25 cm.

Vanne plantene med varmt vann rett under roten, slik at vannet ikke får til bladene. Dette gjøres best tidlig om morgenen eller om kvelden. Etter vanning sengene vel mulched for å bidra til å holde på fuktigheten i jorden for en lang tid.

Som praksis viser, kan en god avling kinakål dyrkes ved hjelp av organisk gjødsel.

1. Den første gang planting, gjødsle med en oppløsning av fugleskitt, mullein eller infusjon av urter. Ved en plante forbruke en liter mating.

2. Den andre gang blomsterbedet gjødsling når det danner Vilkov oppløsning av borsyre. Det er bedre å lage gjødsel på bladene og på kvelden.

Spring planting befruktet tre ganger og faller bare to.

Dyrking av kinakål i et drivhus

I klimaforhold pekinku vokst med såing av frø direkte i bakken eller gjennom frøplanter.

Hvis du ty til det siste alternativet, kål er moden for en uke tidligere enn vanlig.

For den fulle veksten av planter trenger optimale forhold.

Temperaturen regime blir opprettholdt ved 15-20 C, svingninger i alle retninger, og med høy gelstyrke provosere sykdom.

Fuktighet i drivhuset bør være minst 70%.

Problemer i voksende kinesiske kål

For å analysere feil, først av alt, må du vite hvordan å vokse pekinka.

Etter emergensen til frøene bladene er formet, blir de stengt i utløpet og danner et hode som veide 1-2 kg. Så er det en blomst pil. Men de fleste blomst pil dannet før grønnsakene er gaffel former. Hvorfor skjer dette? Svaret er enkel - pekinka plante kald-resistente, og høye temperaturer og lange dagslys årsaker blomstringen.

Vellykket dyrke grønnsaker i de varme sørlige strøk bare tidlig på våren eller sent på høsten. Og her i nord er det mye enklere å implementere.

På problemet med dyrking av crucifers inkluderer skadedyr, blant dem er spesielt irriterende loppe, kål flue, scoop, møll, butterfly, hvit sommerfugl og cricket.

Til den vegetabilske sykdommen er ustabil, ofte spirer påvirket av blackleg soppsykdommer, bacteriosis og råte, meldugg. Men hvis du skal ta vare på planter og er i samsvar med vekstskifte, vil disse problemene omgå.

Hva skal jeg gjøre hvis anlegget er fortsatt syk? Mot soppsykdommer bidra til å spraye soppmidler, men kan ikke takle viruset. Infiserte planter ble fjernet fra sengene, og landingsplass blir behandlet. Mot insekter ved sprøyting med insektmidler, men en gang er ikke nok for fullstendig ødeleggelse av skadedyr. Gjentatt behandling utføres etter 7-10 dager.

Viktig! Den sistnevnte behandling blir utført i en måned før innhøsting.

Etter innhøsting av kål, ikke alle er egnet for lagring. Plantet i fjærgaffelen bare egnet for sommeren forbruk og ikke lyve. Høst kål hell holdt til midt på vinteren, noen ganger lengre.

Siden anlegget er kald-motstandsdyktig, kan den bli liggende i hagen til midten av oktober. Rydd opp og lå på lagringsbehov bare fullt modnet gafler, t. E., De som har kjøpt tetthet.

For vellykket lagring pekinke krever ingen spesielle forhold. Det ligger vel i tørr kjeller der temperaturen ikke stiger over 5C., Og luftfuktigheten er på 95%. Kochan bare lagt ut på tre hyller eller skuffer. Noen gartnere holde kål ellers, pakk hver i plastfolie plugger. I denne form ligger det godt til fjæren. Ofte inspisere grønnsaker, bortskjemt, bruke først.

Erfarne gartnere har lagt merke til at Apple Store kål ikke kan være, ellers begynner den å visne tidlig. Hvis det ikke er kjeller eller kjeller, er det mulig å sette en avling i glassed-in balkong, men se opp for den temperaturen som den ikke faller under 0 C. Når været er etablert, og utetemperaturen faller under -5 C, leder i tillegg huse et varmt teppe eller burlap.

Grow kinakål er lett, men når man skal plante det på spirene hver gartner å bestemme. Men for å begynne å definere formålet med avlingen og variasjon. Dersom kål trenger for sommeren forbruk, er frøene sådd tidlig på våren. Sent med tidsfrister? Det spiller ingen rolle å plante stiklinger kinakål kan være i midten av sommeren, så sent på høsten nyte sin fantastiske smak.

Observer rotasjon og være sikker på å bruke en profylaktisk behandling mot skadedyr og sykdommer. Stell av planter er riktig: omfanget av vanning, gjødsling, og en god avling vil ikke ta lang tid.

© 2012-2018 "kvinner mening." Når du kopierer materialer - en referanse til kilden er obligatorisk!

Sjefredaktør i portalen Ekaterina Lova

E-post: [email protected]

Kontakt oss på: +7 (965) 405 64 18

Dyrking av kinakål i det åpne bakken: tips

Kinakål i Russlands popularitet har fanget opp med sin fjerne slektning - hvit kål, og har blitt ledende i enkelte indikatorer. Så, det er ikke nødvendig å plante frøplanter, og frø kan unnværes, noe som forenkler kultivering av kinesisk kål i åpent terreng. Den andre viktig fordel - det er mye raskere form av hodet, det vil si, du trenger ikke å vente til høsten innhøstingen. Tredje, kvaliteten på denne fantastiske grønnsaker - det kan brukes til salater og varme retter, og pickles som allerede har verdsatt av tusenvis av kokker. Normalt kinakål er ikke lunefull, men noen bønder i stedet for å danne hoder av kål, kaster hun en ubrukelig knopper. Hva er i veien? Hva er hemmelighetene du trenger å vite for å få en god avling?

Dyrking av kinakål i det åpne bakken, i henhold til noen enkle forholdene mulig selv for nybegynnere til Ogorodny saken. Noen problemer kan oppstå bare på den innledende fasen - kjøp av frø, fordi noen ganger i poser som selges i alle butikker som spesialitet, kan du se forskjellige navn og det samme bildet grønnsak. Alle vet at Beijing er hovedstaden i Kina. Det er derfor logisk at kinakål og kinesisk - er ett og det samme, men det er to varianter av denne grønnsak. Ett - kål salat, eller bok Choy, og den andre - forming maiskolber, eller kjæledyr sai. Bok choy danner ikke hoder, bare bladene, rosett dannet rundt hoved nyre. For disse bladene, svært nyttige fra standpunktet av medisin, og dyrket det. I Russland er det bok choy kalles ofte kinakål, og pet-sai - Beijing. Det er også nyttig for helsen. I så fall er det mange vitaminene A, C, B, PP, der karoten, sitronsyre og askorbinsyre, vesentlig til hoveddelen av mennesker hvite.

Til dyrking av kinakål i det åpne feltet førte ingen overraskelser, se på utseendet til denne grønnsak. Dersom alle poding rater og vedlikehold, er løst avling avlang hodekål lengde på 35 cm. I bunnen av hvert ark har en stor sentral kjerne kjøttfulle, hvitaktig av farge. Formen er ofte trekantet, mens dimensjonene er slik at det utgjør ca. 20% og et ark. Resten av det er ganske delikat, blek grønn, sjeldnere grønt eller rik grønn farge, lett konveks, med rufsete kanter. I form av Hodet har en gul-grønn farge. Frø fra kinakål melenkie som små perler. Dette vegetabilsk liker fuktighet, lys og varme, men er i stand til å tåle frysing og motivert til -4 ° C. Dette gjelder ikke for unge kinesiske kål frøplanter, som må gi oven null temperatur.

Kinakål har en rekke funksjoner. En av dem - en svært rask spiring. Derfor er dyrking av kinakål i det åpne bakken fra frøene den mest praktiske måten å dyrkingen. Hovedvilkåret som må oppfylles, - temperaturen regime. Det faktum at kålen hodet veid bare gir et temperaturområde 13 til 22 grader Celsius. Når kjøligere vær de utenlandske grønnsaks aktiv måte piler på høyere ikke knytte gode hoder og også kaster blomster stilker. planting datoer for hver region bør være fokusert på de klimatiske forhold, tatt i betraktning det faktum at frøene spirer ikke mer enn en uke ved omgivelsestemperatur opp til 5 grader og omtrent 4 dager ved en temperatur på 13 grader. I gjennomsnitt er nykål sådd i åpent terreng i midten av april til midten av juni, men opplevde gartnere rådes til å gjennomføre såing med intervaller på ca 2 uker å få en avling i lang tid.

Dyrking av kinakål i det åpne bakken om våren - den mest praktiske måten å få høyest avkastning. For senger avgir et godt opplyst sted med en lys nøytral grunn. Frø er plasseres i jorden til en dybde på ikke mer enn 2 cm, og fortrinnsvis - fra 1 til 1,5 cm Vi kinesisk kål før dannelsen av hoder vokse meget store lavere blader som deretter dør, men i vekstprosessen er meget forstyrrer hverandre .. På bakgrunn av dette, mellom fremtidige kål avstanden skal være minst 30 cm. Det er nesten umulig å opprettholde, så frø melenkie, så i fremtiden skyter nødvendigvis trenger å tynne ut. Til frøplanter dukket opp raskere, men også for å beskytte dem mot mulige frost film dekker avlinger er ønskelig.

Dyrking av kinakål i det åpne bakken er sjelden forårsaker vanskeligheter. Etter fremveksten og tynning første omgang i betydning utover riktig vanning. Kinakål liker fuktighet og dens mangel på kvalitet hoder utgjør ikke. Men når et overskudd av vann det begynner å råtne. Det må vannes rikelig, men slik at vannet ikke stagnere, og i spesielt varme dager for å organisere sine planter vannes av regn. En annen viktig faktor for kål og luke, og løsne jorden er grunt. Matet med dette vegetabilsk av fyringssesongen 2 ganger med en løsning av flytende gjødsel eller mullein.

Ikke bare frøene, men frøplanter kultivert kinakål i det åpne bakken i hjemmet. Dette gjøres for tidligere modning eller for flere avlinger per sesong. Delta i frøplanter av kål Peking starte i andre halvdel av april. Dette anlegget ikke liker transplantasjoner og plukker, slik at hvert frø umiddelbart plassert i en separat beholder eller i torvpotten (tablett). Det kan sås og 2-3 frø, slik at det etterlates etter spiring den sterkeste frøplante, og resten fjernes. Når skyter luke, blir beholderne med frøplantene overført til et godt opplyst, men ikke varm plass (miljø temperatur - opp til 18 grader), slik at bakteriene ikke er sterkt strukket. Ellers plante dem vil være problematisk. På bunnen av frøplanter plantet i bakken med en klump, uten å skade rotsystemet. Brønnene gjør fra hverandre i det 25-30 cm. I hvert tilsettes en halv kopp av aske og en klype (opp til en teskje) av komplekse gjødningsstoffer. Spirer er klar til å flytte til den åpne bakken, når hver vil være 5-6 blader. I de første dagene etter planting de unge plantene skal dekke film på natten av ekstreme temperaturer. Avling kan samle innen 3 uker.

Siden kinakål modnes raskt, kan landets grøde for sesongen høstes to ganger i sekundet sådd frø fra slutten av juli til midten av august. I juni er det ikke sådd, på grunn av lengden på dagslys timer, som for dannelsen av hoder bør ikke være mer enn 12-13 timer. Dyrking av kinakål i det åpne bakken i juli, ikke mye forskjellig fra prosessen i løpet av våren. Det eneste som bør gjøres i tillegg gartnere - kunstig forkortet til sin kål lengden på dagslys timer, dekker planter lutrasilom. Man må også tilveiebringe tilstrekkelig vanning og for å hindre uttørking av jorden. For kål frø er plantet i månedene når solen skinner mer enn 13 timer. Således, uansett hvor høy temperatur.

Bolting kinakål

Nesten alle gartnere plantet kål på grunn av kål. Men noen ganger i stedet for å danne lederne for de plantene begynner å blomstre kaste pil og avlinger ikke fungerer. For å hindre at dette skjer, må du overholde alle regler for å gjennomføre dyrking av kinakål i det åpne bakken. Photo vist nedenfor viser hvordan radene skal vises før den siste tynning. Med denne fremgangsmåte for planting plantene ikke avgir unødvendig og brukes til å koke.

Piler kan vises:

- hvis for lang daglengde;

- mangel på næringsstoffer i jordsmonnet;

- utilstrekkelig skylling i varmt vær.

Noen ganger lune kål på henne transplantasjon. Dette skjer når gartnere, tynning plante, prøve å holde de ekstra planter, transplantere dem til et annet sted.

Dyrking av kinakål i det åpne bakken i landet eller tomten løser vanligvis uten komplikasjoner. Merk: Denne kulturen etter planting er uønsket annen korsblomst (reddik, reddik, sennep) som reduserer risikoen for sykdommer som er spesifikke for disse avlinger. Blant de skadedyr ofte angripe kål jordlopper som kan fullstendig ødelegge frøplanter. Insektmidler må dryss seng av aske. De elsker å gjestebud på en kål blad og snegler. Hvis de blir sett i området, som passer deres spesielle feller. En annen pest - kål, legger sine egg på baksiden av bladene. Hvis det er noen slik mur, ødelegge dem manuelt.

Kinakål dyrking og omsorg

Kinakål - kulde-bestandig, årlige vegetabilske avlinger. Vegetasjonen periode som ikke overstiger 2 måneder fra såing til full dannelsen av hodet.

Ved oppnåelse av handelsvare kvaliteter, avhengig av variasjon, kan ha en sylindrisk, korotkoovalnym, dlinnoovalnym, tett eller løst Kochanov. Gjennomsnittlig blad lengde på 25 cm, en struktur og farge av de flakformede arkene kan også variere vidt - fra mettede farger grønt til lys grønn, svakt oppblåst struktur og rynket.

Kinakål dyrket på alle typer sikker og åpen jord som tetningsmiddel for tomater, squash, agurk, kål eller som en egen kultur.

Hvordan å vokse kinakål?

Gartnere med erfaring og nybegynnere er ofte plaget av spørsmål knyttet til dyrking av nye, ukjente avlinger og kål, i denne sammenheng, er ikke noe unntak. Her er noen av dem:

 • Hvordan å vokse kinakål i det åpne feltet?
 • Er det mulig å mate plantene i vekstsesongen?
 • Det er å foretrekke å stiklinger eller frø?
 • Hvordan og når man skal vanne?

Til tross for sin tilsynelatende enkelhet, dyrking av kinakål har sine egne nyanser og mindre tilpasninger, brudd på som kan redusere utbyttet og å oppheve all innsatsen gartnere innsats.

Hvilken vei, til frøplanter eller frø plante kål avhenger av individuelle forhold, dvs. hvor og hvordan anlegget vil vokse: i drivhuset, på senger, i et åpent terreng, hva er den gjennomsnittlige lengden på dagen, tid for planting (våren, sensommeren) .

Viktig! Ved planting og dyrking av kinakål i varmt og / eller tørre årstiden anlegget er sterkt i farge og kål er ikke dannet. I tillegg begynner kultur å aktivt produsere piler og sterkt lys eksponering, også under de lange hvite nettene som er karakteristisk for noen av de nordlige regioner og Sibir.

Dyrking av kinakål i Sibir og Ural, er det fullt mulig, men det er nødvendig å justere belysningen er kunstig, dvs. utvalgte områder med skygge dekselet eller tvunget landing av lys i drivhuset.

 1. Greenhouse:
  • frø - såing er gjort i mars og begynnelsen av april, i slutten av juli og i begynnelsen av august. . Skjema så- 20 x 40 cm for planting i andre tidsperioder er bare egnet universell karakter, fortrinnsvis hybrider, for eksempel "kinesisk valg", "Ljubasha", "Nain F1»;
  • Spirer - landing blir utført i det samme tidsrom som frøene, men som planten har allerede passert startfasen av vekst (root formasjon, utseendet av de første bladene) avlingen kan bli samlet inn mye tidligere. Skjema landing 30 x 50 cm.

Viktig! Du kan ikke så frø eller planting frøplanter av kål etter å samle alle cruciferous avlinger: reddik, nepe, sennep, reddik, som de påvirker vanlige skadedyr og sykdommer.

 1. Åpne bakken:
  • frø - såing er gjort etter at jorda varmes opp, er det som regel skjer i begynnelsen av mai. For høsten såing avling kan begynne i det andre tiåret av juli. Pre-soaking av frø er nødvendig. Skjema såing når voksende kultur som en salat 20 x 20 cm, om nødvendig, dannelse av hodet - 35 x 35 cm, 50 x 50 cm. Såing av 4 g per 10 m. De beste resultater oppnås med kli frø på rygger innfelt i grunnen på 10-15 mm.
  • frøplante - transplantere frøplanter i bakken er utført i begynnelsen av mai. Skjema landing 30 x 50 cm. Utføre planting operasjonen skal kontrolleres nøye, slik at rotsystemet er i alle fall ikke bli skadet, for å lette denne Agrotechnics prosessen anbefales dyrket frøplanter kinesisk kål i enkelte torvpotter eller beholdere, hvorfra man lett kan få tak i anlegget uten at det deformeres basal koma land.

Viktig! For å oppnå høye utbytter som er nødvendige for å overvåke overholdelse av utvalgte varianter av plante intervaller, dvs. E. Tidlig om våren planting nødvendigvis, men senere nærmere fallet, og ikke omvendt.

Omsorg for kinakål, samt for alle grønnsaker, den består av vanning, luking og gjødsling planter.

 1. For å oppnå gode utbytter avgjørende optimal balanse mellom lufttemperatur og luftfuktighet modus, er dette utsagnet gjelder særlig under dannelsen av hodet og holderen.

Fuktighet 65% jord.

Unnlatelse av å overholde disse krav bladene påvirkes ofte av forskjellige sykdommer, slik som grå, sort og hvit råte, slik at anlegget ikke utvikler seg normalt og drar ut ikke forekommer.

Viktig! Til tross for at kulturen må være godt hydrert jord, kan stillestående vann ikke stå det.

 1. Food - kål foretrekker fruktbar jord, som inneholder en stor mengde av nitrogen og kalsium. Men selv om landet er hagen bednovato på organiske stoffer og mineraler - ikke et problem. Anlegget svarer meget godt til forskjellige mate som en naturlig opprinnelse (mullein), og tilførselen av komplekse gjødningsstoffer.
  • Fall - per m² nødvendig å legge til 4,5 kg gjødsel, dessert skjeer 1,5 og 2,5 dobbelt superfosfat dessert. skjeer av kaliumsulfat. I fravær av den siste av dets komponenter kan erstattes med en vanlig tre aske med en hastighet på 1 liter krukke til 1 meter fra jord;
  • før planting - innført en oppløsning fremstilt fra fjærkregjødsel, (10 l vann og? kg gjødsel) eller fra eggeskallet (30 g knust skall insisterer 2 dager i 5 liter vann.). Hvis av en eller annen grunn høst gjødsel i jordsmonnet blir ikke lagt, før planting, når fjæren graving, må man for å gjøre kaliumsulfat, superfosfat og ammoniumnitrat, idet hver komponent er tatt i en mengde på 1 ss. l. per m².

Viktig! Kinakål har en høy evne til å akkumulere nitrater, så er ikke anbefalt å bruke gjødsel i vekstsesongen. Alle gjødsel bør gjøres før anlegget er plantet på land.

 1. Vanning - vanning i tørt vær du trenger hver dag, er det bedre å gjøre denne måten å strø, i dette tilfellet, plantene får den nødvendige mengden av fuktighet og samtidig, oppstår jordplatetypen.

Kinakål skadedyr og metoder for å bekjempe dem

Skadedyr som infiserer kinakål, faktisk, ikke så mye:

Gitt at kultur har evnen til å akkumulere et skadelig stoff for skadedyrkontroll er ikke den mest egnede kjemikalier og folke teknikker som når den brukes regelmessig gi gode resultater.

 • Planting avlinger mellom rader av tomat, løk eller hvitløk senker aktiviteten til crucifer loppe betydelig. Ettersom flere kraftige verktøy, er det anbefalt å sprøyte plantene og jorda mellom radene med en spesiell løsning. For dens fremstilling må ta grønne tomat og potet plater (hver komponent 200 g), og 2 store hoder av hvitløk. Alle ingrediensene er bakken og gi infusjon av om dagen. Kål bilder, noe som er under, plantet av en slik prinsippet - mellom to senger på løk.
 • Forsiktig og systematisk fjerning av ugress, hindrer samt skade på planter crucifer loppe.
 • Etter å ha besøkt hagen av sommerfugler, er nødvendig kål så ofte som mulig for å inspisere undersiden av bladene, ved påvisning av clutcher, er skadedyr egg ødelagt, denne metoden, men tidkrevende, men gir gode resultater, altså. A. reduserer sannsynligheten for forekomst av larver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 + = 30