Installasjon av smørbrød skorstein

Sandwich rør for skorsteiner: Hvordan montere strukturen

Sandwich rør for skorsteiner er klar konstruktiv løsning, egnet til bruk inne i bygninger, og for utendørs bruk. Slike konstruksjoner satt sammen av ferdige beslag, uavhengig av scenen for å bygge et hus. De er lette, har en glatt indre overflate og ikke krever varmeisolasjon, som er brannsikkert isolasjonslaget. Installasjonen må oppfylle alle kravene til skorsteiner.

Sandwich rør arrangement som er egnet for utvendige og innvendige røykkanaler

Rør av rustfritt stål for skorstein

Rustfritt stål - selve materialet har funnet anvendelse i en rekke utførelser, blant annet produksjon av røyk rømningskanaler. Ved hjelp av et rustfritt stålrør avtrekket nesten alle typer oppvarmingsutstyr på grunn av motstanden i materialet mot korrosjon og fiendtlig miljø som genereres som et resultat av kondensering av vanndamp tildelte produkter.

Single-vegger i rustfritt stål skorsteiner

Imidlertid kan ikke alle typer stål brukes til skorstein konstruksjon. Valg av en stålkvalitet som egner seg for røykkanaler avhenger av produktutløpstemperatur: 400 ° C ved anvendelse av krom-nikkel-stål AISI 304, 321, og 800 ° C - hromonikelmolibdenovaya varmebestandig stål av AISI 316. Angå galvanisert eller sort stål, har de ikke korrosjonsbeskyttende egenskaper og som pipen raskt brenne ut.

Den udiskutabel fordel av rustfritt stål for skorsteins rør er:

 • lav vekt - den er enkel å sammenstillingen og krever ikke byggingen av fundamentet;
 • modulsystem - et stort antall av rør og rørdeler av forskjellige diametre lar deg bygge ikke bare byggingen av huset av nye bygg, men også i bodde i rommet;
 • Enkel installasjon - kvalitet festene sikrer gasstett montering feilfri utforming. Videre kan slike skorsteiner avbøyes fra vertikal tilstand for å omgå alle slags hindringer;
 • glatt innvendig overflate;
 • motstand mot burn-- bidrar til lang tids drift av skorstenen;
 • tynnveggede rør - slik at systemet kan raskt bli oppvarmet ved oppstart, og reduserer dannelsen av kondensat, og gir god trekkraft.

Sandwich rør for skorsteiner

Stålskorsteiner er produsert i to versjoner:

 • enkel vegg (single-layer enkelkrets) - er skorstein system beregnet for bruk i oppvarmede bygninger, tilkobling av kjelen til skorsteinen eller det eksisterende system for reparasjon og restaurering av gamle skorsteinen ved rehabilitering;
 • doble vegger (tre-lags, dobbelt-sandwich-rør) - i sandwich-konstruksjon av rør for røkkanalen varmeisolasjonssjiktet anbragt mellom de to rør med ulike tverrsnitt. Et slikt rør arrangement gjør det mulig å montere dem på innsiden og utsiden av bygningen uten en varmeinnretning. Isolering produserer plasserer bare skorstenen passerer gjennom tak, vegg eller tak.

Chimney enheten fra stålrør med hendene: de grunnleggende regler

Modulær konstruksjon og et stort utvalg av alle komponenter gjør uavhengig ytelsen av skorstenen montering av rustfritt stål så enkel som mulig. Men til tross for den enkle installasjonen, disse pipene er en del av gass utstyr arbeidssyklus og må oppfylle kravene regulert klipp-og gassindustrien sikkerhetsforskrifter.

Installasjon av sandwich-rør er ganske enkelt for skorsteinen

Hvordan du installerer en skorstein? Det er verdt å bli kjent med de tematiske video instruksjoner før du monterer peis laget av rustfritt stål. På internett kan du enkelt finne en rekke videoinstallasjoner skorstein rustfritt stål med hendene. Valser inneholder mye nyttig informasjon om nyansene av installasjonen og de vanligste feilene når du installerer skorstein med hendene.

På tross av enkelheten av sammenstillingen, er avgassanordning bedre igjen til fagfolk enn å utføre installasjonen av sine egne hender. rustfritt stål pipen må tilfredsstille følgende krav:

 • hvis eksos enkeltsløyfe anvendt stålrør, vil være mest akseptabelt å benytte en indre krets av skorsteinen installasjonen, i hvilket tilfelle systemet er plassert langs de indre vegger av kapital;
 • Rørdiameteren må være passende i størrelse til blyrøret røyk samling gasskjele som gir pålitelig tettende struktur;
 • Skorstein rørarrangement ved forbindelsen med kjelen må være loddrett og har en lengde på 50 cm eller mer;

For produksjonsrøret materiale som benyttes sammen med forskjellige prosentandeler av krom

 • Ved etterbehandling i veggen ved siden av hvilket sett av stålpipen er laget av brennbart materiale, bør avstanden fra røret til veggen ikke være mindre enn 25 cm når anordningen inntar en tettere plassering må polstre vegg skjold, slik at det indre av veggen foretrekkes dimensjoner røret 15 cm på hver side;
 • Det er forbudt å bruke i konstruksjon av mer enn tre roterende kne;
 • skorstein lengde bør ikke være mindre enn 5 m;
 • høyde over taket skorsteinsrøret bør overstige 0,5 m;
 • tilgjengeligheten av design revisjoner, tees og kondensat er nødvendig.

Nyttig tips! Under installasjonen skorstein systemet selv, husk at feil scenografi kan forårsake en gasseksplosjon, brann og kullosforgiftning.

Sandwichkonstruksjon røykrør av rustfritt stål

Anvendelse av et tetningsmiddel for rustfritt stål skorstein

Svare på spørsmålet om hvordan å gjøre pipa trygt å si at for å sikre driften, utforming skal være helt tett. Oppnå fullstendig tetthet og fuktighetsbeskyttelse struktur kan behandles lav steder systemelementer for spesiell tetningsmasse rustfritt stål skorstein.

Det er verdt å merke seg at de spesielle silikat varmebestandig tetningsmiddel som brukes for skorsteiner. Før installasjon av avgassrøret på den foregående kobling, blir leddene behandles i sammensetningen. Massene er godt forbundet med flertallet av materialer: stein, metall, betong, keramikk. Tatt i betraktning at overflaten av et rustfritt stål oppstående elementer er glatt, er det anbefalt å bruke den slipende behandling før bruk tetningsmasse.

Jobb behandling tetningsmiddel holdt ved en positiv temperatur på fra 20 til 40 ° C: det vil tilveiebringe en hurtigtørkende komposisjon. Hvis du går glipp av mark tetningsmasse alle tilstøtende overflaten, får du en monolittisk struktur, som vil være vanskelig å demontere uten skader. Dette er verdt å vurdere om i fremtiden må demontere noen deler av skorsteinen for tjenesten.

Den nedre rør langs skråningen av taket er plassert, jo mer må den stige over overflaten

Behandling tetningsmiddel fremstilt ved bruk av pistolen, forårsaker pastalaget tykkelse på ikke mer enn 1 cm er ikke nødvendig å utøve en stor lag sammensetning :. De kan tørke nok, og hvis de tørker ut, vil den fortsette å sprekke. Noen tetningsmidler skorstein tørket i flere timer ved forskjellige temperaturer, slik det vil bli angitt på pakken. Tetningsmidler er tilgjengelig for skorsteiner bare grå og svarte.

Nyttig tips! Arbeid tetningsmiddel er det nødvendig å bruke vernehansker, som er i kontakt med huden, kan de forårsake kjemiske brannsår.

Hvordan isolere røret av skorsteinen med sine egne hender

Isolasjonsrørtyper skorstein løser flere problemer, den viktigste av hvilke - for å hindre ødeleggelse av takkonstruksjonen, inntil kanalen, og beskyttelse av skorsteinen fra de negative effektene av naturlige faktorer. I tillegg, når den termiske isolasjon reduserer varmetapet, som også har en positiv effekt på de prosesser som opptrer i systemet betydelig.

skorstein rør av rustfritt stål

Isoler røret, i betydelig grad forlenge levetiden av skorsteinen på grunn av de følgende faktorer:

 • minimere inntrengning av reaktive kondens på den indre overflate av røret;
 • handling reduserer temperaturforskjellene mellom de utgående varme væsker, kalde og atmosfærisk luft;
 • varmetap bidra til energisparende, noe som vanligvis gjør det mulig økonomisk forbruke brennstoff;
 • øker den mekaniske styrke av hele strukturen, som det isolerende hus tjener som et rammeverk,

Hvordan isolere et metall skorstein pipe? Grunnleggende krav til isolasjonsmateriale - det er ikke brennbart, og bør være i samsvar med vekten av isolasjonsmaterialet på taket av sin evne til å overleve, ellers er det bare å selge det. Spesielt egnet for skorsteins isolatorene er glassull eller mineralull. Den kan kjøpes ferdige sylindrisk konstruksjon med et beskyttende lag av folie. De kommer i forskjellige diametre, slik at du kan velge riktig alternativ under bygging.

Beskrivelse rustfritt stål smørbrød skorstein

Før du gjør arbeidet selv, kan du gjøre deg kjent med videoen som varm peis med hendene. En klar beskrivelse av installasjonen vil bidra til å utføre fiksering av isolasjonsskjøter, ved hjelp av de mest egnede materialer.

Nyttig tips! Det er ønskelig å tilveiebringe isolert skorsten i utformingen byggetrinn.

Anbefalt Installasjon av sandwich-rør for røykkanaler

Utføre sette sammen en sandwich av rustfritt stål skorsteiner, bør følge følgende retningslinjer:

 • ved installering av sandwich-skorstein må man huske på at strukturen ikke skal ha horisontale seksjoner av rørlengden fra 1 m;
 • Det er nødvendig å eliminere kontakt røykkanalen med elektriske ledninger, rør, gass apparater;
 • utførelse skorstein gjennom veggen monteringsenheten er ledsaget av isolerte rør i disse områdene;
 • ved montering av sandwich-rør til skorsteinen med hendene, bør gis revisjons vindu for vedlikehold og rengjøring av sot.

Installer skorsteinen rør av sandwich kan være uavhengig av hverandre

Hvordan du installerer en skorstein rør av en sandwich? Før du installerer struktur, er det nødvendig å vite hvordan man skal beregne diameteren på pipa og den totale lengden. seksjon av røret er valgt avhengig av med hvilken gass utstyr den skal anvendes i: den mer kraftfull enhet, bør den større diameter velges. Verdien av diameteren er angitt i de tekniske spesifikasjoner for enheten.

En annen viktig dimensjon av røret for skorsteinen sandwich - dens totale lengde. utforming lengde bør ikke være mindre enn 5 m. Dersom røykrøret foruts skjevhet for kneet enheter bruker fra 20 til 90 grader. den ytre del av rørets lengde bør være slik at den overskrider nivået av mønet til ikke mindre enn 0,5 m hvis fra den til mønet på 1,5 m. I det tilfelle hvor skorsteinen er fjernet fra skøyten til 3 m, kan lengden av røret ligge i flukt med ham.

Sandwich laget av rustfritt stål skorsteiner: prisene på rør og komponenter

Prisene i butikker. skorsteiner produksjon. Mål skorstein. Anbefalinger om valg og installasjon. Hvor kan jeg kjøpe rør for skorsteiner.

Før du monterer skorstein av sandwich rør, bør være kjent med sentrale stadier av forsamlingen. Få en klar idé om installasjonen ved å vise online video montering sandwich-skorsteiner. Grunnleggende installasjon regler:

 • innerrør sandwichkonstruksjoner er forbundet til den øvre kontur av det nedre rør og den ytre vice versa. På den ene side gir dette en uhindret fjerning av røyk fra den andre - beskytter mot fuktighet;

Alle rør brødskive har ulike spesifikasjoner

 • docking plass partier der hvor røret er sammenføyd med utstyret, og anbringer også skorsteinen som passerer gjennom det faste taket med klemmer;
 • for å forbedre bindestyrken lav varmebestandige bearbeidet hermetiske sømmer;
 • en røykkanal for å betjene integrert struktur tee revisjon for å fjerne fuktighet - kondesatosbornik;
 • en ytre rørseksjon er forsynt med en hodedel for å hindre at fremmedlegemer i kanalen.

Funksjoner skorstein installering av sandwich-rør gjennom veggen

Ved montering av avtrekket gjennom veggen er nødvendig å observere de grunnleggende regler og krav for installasjon av skorsteinskanaler. Men det er noen nyanser som må tas hensyn til i utlede skorstein gjennom veggen. Hvis den første enheten er planlagt å trekke skorstein i veggen horisontalt, må du gjøre et lite avvik fra enheten. Dette vil hindre inntrenging av kondens inne i kjelen.

Hvordan du installerer en skorstein gjennom veggen? Det er to måter: det er mulig å heve den kanal-til-tak, og dette utgangsnivå eller utgang skorstein gjøre plass gjennom veggen ved innløpet av gassapparatet. Med hensyn til enkel installasjon og bruk av formdeler, er den andre metoden mer å foretrekke siden den har en enkelt svingning kne.

Chimney installeres gjennom husveggen

Rekkefølgen for utførelse av arbeider på enheten gjennom veggen i pipen:

 • slår et hull i veggen, noe som vil være vert for rør. Dens dimensjoner må være slik at den er tilpasset kravet SNP: avstand fra den ytre overflate av røret til veggene av 0,5 m for å forkorte avstanden til 0,38 m, er det hull eller forede metallplate satt inn i det ferdige metallboks ;.
 • settes inn i det preparerte hull av sandwich-rør for skorsten av rustfritt stål, slik at skjøtene ikke faller inn i et passerende knute. Røret er fast, og rommet mellom mantelen og kanalen er fylt med isolasjon temperatur;
 • horisontalsnitt lengde bør ikke overstige 1 m;
 • hull i veggen nære dekorative overlegg er realisert, komplett med trompeter;
 • den ytre sidevegg feste holderen og svivel under kanalen som utgang;
 • et vertikalt rørparti festet til en vegg, slik at avstanden mellom festepunktene var ikke mindre enn 2 m.

Nyttig tips! Det er strengt forbudt å sette inn mellom sandwich-rørene er vanligvis enkeltsløyfe rør. Hele systemet må bestå av identiske rør.

Hvis høyden på den ytre del av røret og en halv meter, er det ytterligere styrket av tråd forlengelser

Montering av sandwich-skorsteinsrøret gjennom et tak

Før enheten skorstein sandwich-rør gjennom taket, må du planlegge riktig uttak sted. Faktum er at, gitt konfigurasjon av takkonstruksjonen, ikke i alle steder kan du antyde skorsteinen gjennom taket. Disse inkluderer:

 1. Dalen, der akkumulerer mye regn, og det er vanskelig å gi impregnering.
 2. I umiddelbar nærhet av takvinduer.
 3. Motsatt vinduene i tilstøtende kapselen.

Før du installerer skorstein gjennom taket, bør det også ta hensyn til plasseringen av de overlapp bjelker og sperrer. Kanalen må være anordnet mellom disse elementer. For å utligne den skorsteinen linje kan brukes ved hjelp av to roterende kne på 45 grader. Sekvensen av arbeid for gjennomføring av passasjen gjennom taket av pipa-sandwich:

 • en åpning i taket utføres i henhold til gjeldende standarder;
 • hull beskytte endene av materialet ikke er utsatt for forbrenning;

Montering flue produsere "bottom-up" fra ovnen til skorsteinen på taket

 • dannet vertikalt i kassen er satt et rør. Det bør bemerkes at skorsteinen ikke kan strengt sikret, må det være fri til å bevege seg opp og ned, som ved oppvarming vil endre sin lengde;
 • mellomrommet mellom røret og foringsrøret er fylt med basalt ull på basis av tidligere inngangs plassering sy opp metallplaten. I rommet mellom skjermen og taket lå kartong av mineralullen. Det er mulig å forenkle organiseringen av passasjen av røyk gjennom taket og tak, hvis du kjøper ferdiglagde tak passerer en montering av prefabrikkerte bokser og dekorative skjermen av rustfritt stål;
 • for passasje av skorsteinen gjennom taket, arrangere et hull i taket kake. Lag av kake innskåret i kryss, slik at de kan være under og feste braketten. Hullet i lekten gjør at avstanden fra kanten av passasjen til røroverflaten fra alle retninger var minst 13 cm;
 • alle mottatte endene av hullene lukket fibersementplater - mineritom.

Når anordningen passerer gjennom skorsteinen fra taket eller annet metall taktekking, bruke spesielle universell flush hoved tetning. Hans misjon - kvalitet tetting området når du passerer en skorstein gjennom metall taktekking. Taktekking skjørt tetning er formet taktekkingsmateriale, hvoretter den er festet til overflaten. Forbindelseslinjen tetning med røret og takflaten behandlede varmebestandig tetningsmiddel.

Skjema skorstein sammenstilling

Utførelsesformer av varmevekslere i røykrør

For å bruke den varme som frembringes ved fjerning av forbrenningsproduktene, er en spesiell anordning som benyttet - varmeveksleren til en skorstein rør. Det finnes ulike alternativer for disse enhetene, blant disse er de mest relevante:

 1. Luft-varmeveksleren - Prinsippet for virkemåten av denne anordning er identisk med driften av konvektoren. Kald luft kommer inn gjennom innløpet inn i varmeveksleren, hvoretter den oppvarmede strøm kommer ut gjennom åpninger i toppen av innretningen. Som et resultat av ytterligere oppvarming av rommet. Å ha et definert sett av verktøy og kompetanse til luftvarmeveksleren kan gjøres uavhengig av hverandre.
 2. Strukturen av spiral-type - for slike enheter bruk fleksibel, korrosjonsbestandig kopper eller aluminium tube. De er bøyd for å fremstille den ønskede form, i de endelige deler av røret lage en tråd for tilkobling til ekspansjonstanken. Det anbefales å beskytte rørene spesielt hus for sikkerhet og forbedre varmeoverføringen. Prinsippet for virkemåten av en slik varmeutveksler - naturlig sirkulasjon av vann. Det er lett å installere på egen hånd, er det imidlertid nødvendig å avgjøre vekten, tar hensyn til egenskapene til væsken å ekspandere ved oppvarming. Ulempene ved et slikt system omfatter reduksjon i karbonmonoksyd utgangstemperatur som kan påvirke skyvekraft og brennstoff-forbrenning.
 3. Vanntanker - for anordningen av en slik anordning vil trenge et kobberrør og metalltankkapasitet på 20 liter. Kapasiteten kan gjøres uavhengig av stålplate. Den nederste og øverste utløpene fra tanken borehull. Bunntømmetanken styrtet tappe vann fra springen.
 4. Anordningen av korrugeringene - for fremstilling av en slik varmeveksler er brukt av tre korrugerte rør som er pakket inn i røykkanalen ved punktet for å passere gjennom en loftsetasjen. Overflate korrugering skorsteinen avgir varme, og den oppvarmede strøm fra den ledes inn i rommet, noe som er nødvendig for å varme. Driften av denne varmeveksleren reduserer temperaturen i skorstenen, for derved å gi brannbeskyttelse.

Varmeveksler for røykrør

Hvor kan jeg kjøpe en sandwich rør for skorsteinen

På grunn av at systemets funksjon er avhengig eksosgasskjele arbeid for montering av sandwich-skorsteinen må erverve kvalitet og utprøvd rør. Bare slike produkter kan garantere en sikker og effektiv fjerning av avgassene, som utelukker inntrengning av røk inn i rommet og fremveksten av motsatt skyvekraft.

Det er svært lønnsomt å kjøpe nødvendige varer gjennom Internett-områder av produsentene: du kan i en avslappet atmosfære for å utforske sortiment, for å gjøre en komparativ analyse av prisene fra ulike produsenter, og viktigst, få ekspertråd om å velge en modell som passer for den aktuelle utstyret. Mange nettbutikker har i sine tjenester og levering av varer.

Som regel mange selskaper som er involvert i gjennomføringen av rør for skorsteiner, og tilbyr profesjonell installasjon av skorsteinen. Pris pr operasjon er avhengig av veggtykkelsen, hvilket materiale røret, tilstedeværelse av passasjen gjennom veggen til røykkanalen, konfigurasjonen og takbelegget. Omtrentlig pris på installasjon av skorstein sandwich-rørene er 1900 rubler. 13:00 Avgang måleren, tilkobling av utstyr, brannhemmende arbeid i avgifter for installasjon av skorsteiner av sandwich-rør er ikke inkludert.

rustfritt stål skorstein

Noen nettbutikker engasjert i salg av galvaniserte rør for skorsteinen i sandwich konstruksjon. Dette materialet er billigere, men det har en god teknisk ytelse. Skorsteiner galvanisert stål kan brukes til å fjerne lav røykpunkt. Hvis enheten pipene på sandwich-rør omfatter bare den ytre kontur av galvanisering, kan en slik konstruksjon brukes uten noen skade på helsen. Hvor lønnsomt er oppkjøpet av en skorstein av et materiale kan bli funnet ved å analysere nivået på prisene.

Pris sandwich-rør for røykkanaler

Kjøpe produkter fra produsenten eller deres representanter, kan du være sikker på at vil få sertifisert og kvalitetsprodukter. Utvalget av nettbutikker og spesialavdelinger omfatter ikke bare pipe, men også en rekke fabrikkutsalg, tees, inventar og andre relaterte produkter som lett kan finnes i katalogene. Hvis skorsteinen ordningen med smørbrød avløpsrør til å passere gjennom taket, her kan du bestille standard for tak slakting.

Sandwich rør består av to metallhylser mellom hvilke det er lagt et lag isolasjons

Slå til området før du monterer sandwich skorstein, kan du få ekspertråd om et emne av interesse. For de som planlegger installasjon av skorsteinen sandwich med hendene, internett nettsted som tilbyr informasjon om ulike eksempler på montering og installasjon av de viktigste øyeblikkene.

Prisene i katalogen er omtrentlige og underlagt obligatorisk spesifikasjon, ledere og nettbutikker.

Pris sendvichnyh rør for skorstein installasjon:

Nyttig tips! Før du kjøper en sandwich pipe, bør drøftes med leder komplett sett av skorstein systemer og bli kjent med reglene for drift av skorsteiner.

Samsvar med alle krav i beregningen og installasjon av skorsteiner sikrer deres langtidsdrift

Noen selskaper er engasjert i gjennomføringen av dreneringssystemer, forbrenningsprodukter, som allerede er den mest samlet. Ved å kjøpe en slik struktur, kan du redusere kompleksiteten og redusere tiden for å installere peis sandwich med hendene. Videre er de modulære konstruksjons forskjellige bemanning sel garanterer tetthet og påliteligheten av røkkanalen.

Med et bredt spekter av sandwich-rør med ulike diametre, samt beslag og tilbehør til disse, frembringe avtrekkssystemet kan være et selvheftende til regler og forskrifter. Se anbefalinger av fagfolk og bruker for eksempel en trening video hvordan du installerer en skorstein laget av sandwich-rør.

Sandwich laget av rustfritt stål skorsteiner: prisene på rør og komponenter

Kloakkanlegg for private boliger samt montere

Cap på peispipen: hvordan å velge design og gjøre det dine egne hender

Rør for ventilasjon: deres grunnleggende egenskaper og valgparametere

Hva rør for gulvvarme er bedre og enklere å bruke

Hvordan velge polypropylen rør for oppvarming

Installasjon av smørbrød skorstein: hvordan å holde montering og installasjon med sine egne hender

Du drømmer om å bygge en kostnadseffektiv, trygt og varmt hjem? Da bør du slå til moderne teknologi, som intelligent kombinerer århundrer av erfaring, kunnskapsrike og noen ganger ganske uventede løsninger. Et godt eksempel på dette - to- og tre-krets skorsteiner, på innsiden av hvilken er å isolere. Hvem ville trodd for et par tiår siden at dette også mulig? Og på en slik skorstein er virkelig en rekke fordeler, det er bare viktig å gjøre alle reglene på komfyren, uten å avvike fra dem en tøddel. Kompetent installasjon av skorsteinen smørbrød starter med huset design. Bare når produksjonen tegning, kan du riktig observere absolutt alle krav til brannsikkerhet, og da trenger ikke å gjøre om eller gjenoppbygge. Hvis et hus eller et rom som er klar, så må du være så nøyaktig som mulig å gjøre alle beregningene. Vi anbefaler at du, hvis du kommer til å gjøre en skorstein selv, å nærme seg dette problemet med alt ansvar - for seg selv gjør.

Montering av skorstein smørbrød

Kort introduksjon, med hensyn til fordelene. I privat boligbygging Russland er de mest brukte sandwich-skorsteiner, selv om valget er bred nok. All saken i strukturen av skorsteinen, som lover til brukervennlighet og sikkerhet.

Før man fortsetter med installasjonen, vil man finne at en slik skorstein er sammensatt av to rør med forskjellig diameter er satt inn i hverandre, og rommet mellom dem forblir enten åpen eller fylt med ikke-brennbar isolasjon. En slik skorstein høy hastighet på installasjonen, lette vekten av hele systemet, helt glatte innervegger, god trekkevne og minimal dannelse av sot.

Og nå er det viktigste du kan ikke installere skorstein uten spesiell opplæring. For å gjøre dette, er det den såkalte pass - et dokument som du får når du kjøper denne enheten. Vanligvis er det en skjematisk illustrasjon og en detaljert monteringsanvisning.

Hvordan du skal montere peis sandwich-rør og sikre pålitelig ytelse, demonstrerer perfekt dette videoklippet:

Hvis alle skorsteinen er en kompleks enhet, minimum du må da vise det til eksperten, så han sørget for pålitelighet og funksjonalitet av denne designen:

Hvor å utlede skorstenen gjennom den mellomliggende etasje

Enhver skorstein - det er alltid den farligste kilden til brannen, fordi Røykgasstemperaturen er uoverkommelig høy. Selv mindre brudd på installasjon av skorsteinen inne i leiligheten bygningen kan føre til farlige konsekvenser.

Således, for å arrangere skorstein som strekker seg gjennom tre-struktur som skal fremstilles eller kjøpes Overhead inngangsnode. Det må være nøyaktig lik den ytre diameter av røret. Med denne konstruksjon, er skorsteinen befinner seg i en avstand fra alle tilstøtende flater som kan komme i kontakt med det:

Den enkleste måten, selvfølgelig, kjøpe Chimney montering fabrikk produksjon og slett innføre på alle sider av isolerende materiale. Ideal - basalt ull, hvis det er veldig bra kvalitet og tåler høye temperaturer. Derfor, når du kjøper slik at du må være sikker på å sjekke om produsenten påpekt at bomull er tillatt brukt ved en temperatur på 800 grader Celsius. Naturligvis er slik ull dyrere vanlig, men spare på det ikke fornuftig, og du sikkert vet det godt.

Her er et alternativ for fremstilling av asbestsement-bokser interkommunikasjonsnode:

I henhold til gjeldende byggeforskrifter, mens den passerer gjennom skorsteinen treolje, må kunne motstå minst 38 cm bort fra det indre rør for å sandwich-tre struktur. Videre bør boksen være tom, men fylt med et spesielt materiale.

Ja, slik, at avstanden mellom sperrene ikke tillater å overholde en slik parameter, og da det er nødvendig å øke åpningen med flere stenger. Et lag beskytte tre-struktur, i likhet med sperreelementene i en kasse, anbefales det ved hjelp av galvanisert stålplate, eller en asbeststofftykkelse på minst 5 mm. Galvanisert er god i at det ikke bare hindrer spredning av brann, men også jevnt spre varme, ikke tillater ham å konsentrere prikk. Det er også skjold og reflekterer den stive termisk stråling, som kommer fra røret.

Dette er den største fordelen med en sandwich, fordi hvis man setter en vanlig enkeltrørstålpipe at denne avstand bør være minst 50 cm.

Støtterøret i oppreist posisjon til å hjelpe her er metallarbeider fiksing:

Hvordan sikre pipen krysset med parkettgulv?

Og nå berører vi det viktigste øyeblikket, vil den kunnskapen som kan hjelpe deg å unngå helt uventet brann.

Således er den høyere temperaturen av røykgassene, jo sterkere det oppvarmede sandwich-rør, og alle komponentene rundt det utsettes for termiske effekter. Derfor er det viktig å ta vare å kommunisere elementer ble beskyttet. Og tror ikke at alt er så enkelt.

For eksempel kan konvensjonelle tre uten noen spesiell beskyttelse karboniseres ved en temperatur på 200 grader. En erfaren tre er i stand til å tenne selv ved 270 grader Celsius! Dersom arbeidet med trestokker mer enn en dag ved en temperatur på 170 grader, de er også i stand til å belyse. Dessverre er det dette punktet at mange ikke vet, ofte er ofte årsaken til branner, selv om en høy kvalitet sandwich pipe.

Derfor er det ønskelig å utføre overlappende med god isolasjon av tilstrekkelig tykkelse til at varmen fra røret til veggene og treelementer praktisk talt mangler. I tillegg, jo større er det et parkettgulv vil akkumulere varme fra sandwich, jo verre tømmer hver gang det vil ta varmen. Selvfølgelig, for en time eller to konvensjonelle isolasjonsskum i noden ikke har tid til å varme opp til en kritisk temperatur, men problemet er at, snakker i språket i ovn ende, etter protopki varmen i treet og av isolasjonsmateriale akkumulerer og gradvis endrer deres kjemiske sammensetning.

For eksempel, langvarig og konstant lagring tømmer er i stand til oppvarming antennes ved en temperatur på 130 grader! Men på den ytre siden av sandwich-det kommer ofte til 200 grader (75 til 200, som vist ved laboratorieprøver). At det er slik en trist ting når en ovn eller peis hell stoked på ingen måte en ettårig, alt var fint, og så en dag eierne hadde sunket kun 2 timer lengre og varmere enn vanlig (å varme til svært kald vinterkveld, eller for å varme opp et dampbad for gjester) og temperaturen i sandwich gikk over den kritiske temperatur, og har tørket i løpet av årene overlappende veden har nådd meget temperatur av 130 grader Celsius.

Også må du være forsiktig, hvis isolasjonsmaterialet er mineralull polyuretanskum. Over tid, fra eksponering for høye temperaturer, endres også dens egenskaper, og til og med blir bedre varmeledende! Dette betyr ikke at ull en gang i fare for brann, men den ytre konturen av skorsteinen i dette stedet vil det være mye varmere enn du opprinnelig antatt. Og dette er en faktor som i utgangspunktet ikke ta i beregningen!

Det er derfor erfarne keramikere rådes til ikke å gjøre for tykk skive isolasjon (hva det er tettere, jo større varmen akkumuleres i seg selv). Spesielt, er det mulighet for naturlig luftrenserøret vital:

Oftere tillate farlige feil, dårlig beregne avstanden mellom sperrene rørgjennomføring, som ikke er riktig. Vær også oppmerksom på at tomt tak node som ikke har installert isolasjon, er heller ikke det beste alternativet.

Betrakt også det faktum at materialet som omgir den indre bue av skorstenen, har evnen til å slå seg ned noe over tid. Som et resultat av dette er krysset av to vegger innhentet noen ganger ubeskyttet. Og det er hvis den felles brannskader (spesielt farlig hvis det fortsatt er inne i taket), vil brannen forårsaket i slike hulrom være nesten umulig å lønne seg. Og så hvert år eller to, all kommunikasjon noder smørbrød skorstein skal kontrolleres nøye.

Her er hvordan du kjører organisert smørbrød skorstein gjennom taket i sin enkleste form:

Hvis du installerer på en skorstein gryte med vann, deretter hele oppsettet skal se slik ut:

Legg merke til hvordan i dette tilfellet må være laget av sandwich-rør som strekker seg gjennom taket:

Og til slutt, hvis ovnen eller peisen ikke kan sette rett under setet fjerne sandwich pipe, trenger du en spesiell tee:

vert organisasjonen gjennom veggene i ditt hjem eller bad

I dag, installasjon av skorsteinen smørbrød praktisert i to hovedmåter: inne i huset eller på gata. Faktisk mer og mer vil du legge merke til at skorsteiner monteres direkte gjennom veggen inn i gaten, og fra første etasje - og derfra rettet vertikalt oppover. Og det er en mening: som skorstein kjøler mye raskere og går ikke gjennom pozharonebezopasnye gulv og tak. På den annen side, i skorsteinen, som stiger opp gjennom loftet, tjener vanligvis som et ekstra varmeelement. Men også risikoen for brann er, selvfølgelig, vil det være høyere.

Du vil bli overrasket, men faktisk det ytre skallet av en sandwich av rustfritt stål, ikke langt fra Single temperatur flue. Fordi faktisk begynne med en skorstein utformet for å forbedre trekkraften, og derfor gassene som kommer ut fra ovnen, har vanligvis en temperatur av 800 grader Celsius, og hvor det ytre hus er i stand til å varme opp til 300 grader! Og dette er ikke brannsikkert underlag.

Moderne smørbrød skorstein utgang som gjennom taket, og rett gjennom veggen i en leiegård:

Flere detaljer node du kan se i denne illustrasjonen:

Så organisere en rett vinkel passasje smørbrød skorstein gjennom vegger vil hjelpe deg dette steg for steg guide:

 • Trinn 1. Før du begynner, må du beregne lengden på den horisontale sandwich-rør, som vil passere gjennom veggen er nødvendig. Og likevel, vurdere tee, du vil bli satt. Beregn skråningen av taket til skorsteinen da ikke viste seg å være for nær takskjegget.
 • Trinn 2. Boksen, som man setter inn i veggen, fylle basalt ikke-brennbart materiale.
 • Trinn 3: Lukk inngang dekselsammenstillingen, slik at det ikke ble sett legging basalt papp.
 • Trinn 4. Kantene av en dekselenhet lukke den mellomliggende foringsrør i den ytre trim komponentene i hjemmet, slik som ytterkledning.
 • Trinn 5: Behandle boksen kant fargeløs taktekking tetningsmasse.
 • Trinn 6. Ved utgangen av skorsteinen fra veggen, setter revisjonen.
 • Trinn 7. Sett på skorsteinen med spesielle veggbraketter, en for hver av 1,5-2 meter.
 • Trinn 8. Nå, etter at man har installert rør, kontroller vertikalitet med en nivåmåler.
 • Trinn 9. Sørg for å ta vare på at sømmen slått deployert til huset.

Tross alt, er den viktigste regelen: passering av avtrekkssystemet gjennom veggen av et hus eller et bad bør være som beskyttet mot brann. Her er et godt eksempel på et slikt nettsted:

Til det horisontale element sandwich-skorstein ble installert på en sikker måte, er det nødvendig å korrigere et metall prop område:

Det vil også bidra til å befeste en skorstein på veggen i oppreist stilling Spesiell design:

Tro meg, på dette stadiet arbeidet er ennå ikke over, spesielt hvis skorsteinen er en kompleks struktur (som vi ikke anbefale deg høyt)

Apparat sandwich-passasje gjennom skorsteinen og taket gesims

Passage smørbrød skorstein gjennom taket må gjøres på de samme prinsipper som passasjen gjennom taket. Avstanden til trekonstruksjoner bør være tilstrekkelig. Så på dette stadiet er det viktig å forebygge farlige feil.

Ja, når skorsteinen går gjennom taket virkelig kjøler, spesielt siden området rundt den luftes og fordi mange mener at det er mulig å redusere avstanden til sikre sperrene. Ja, for en kald taket er virkelig et passende alternativ, men for isolasjon må forholde seg til de samme standarder og avstander, som i mellomgulv.

Til utgang gjennom taket av skorsteinen smørbrød gjelder spesielt taket skjæring. Du kan kjøpe absolutt alle per se, tilpasset vinkelen på taket og sine stråler. En holder for taket av en bryter nødvendig, setter scenen for kanten av et takmøne.

Det er hva som bør være noden passerer gjennom sandwich murhellen:

Å bringe en sandwich skorstein på taket, må du lage et hull i taket fliser er bred nok:

Karakterisert ved at det som stammer sandwich-skorsteinen gjennom taket ikke kan klare seg uten en taktekking silikon som er utformet for å påvirke temperaturen på 1500 °.

Innsiden dekorasjon av området skal se slik ut:

Ved passering gjennom skorsteinen ramper taket åpning i seg selv og dens isolasjon må være litt større i areal:

Spesielt må nøye utgang skorstein lagene gjennom taket hvis takmaterialet i seg selv er brennbart. Ikke glem at metallet selv, selvfølgelig. lys vil ikke, men taktekking maling - helt. For å gjøre alt riktig, gjør du følgende:

 • Trinn 1. Start kutt terrassebord bort fra fremtiden plassering av røret. Det er omtrent 30 cm høyere og lengre og 10 cm i bunnen og på sidene.
 • Trinn 2. Fremstilling rør taktekking slakting av galvanisert stål og installere det fra bunnen. Cutting bør gå til terrassebord minst 15 cm.
 • Trinn 3: Fjern det øvre korrugerte plate og plassere den øvre del av taket skjæring, og deretter å dekke den med 20 cm sidepartier.
 • Trinn 4. Installer fjernet ark av bølgepapp og fikse det.
 • Trinn 5. Nå tett og forsegle sømmene for å unngå ytterligere lekkasje.
 • Trinn 6. Isolering rør ubrennbart materiale sperre glødet tråd.
 • Trinn 7. Lag en Chimney hette laget av galvanisert stål.
 • Trinn 8. Nå, igjen tetning dukket takmaterialer, varme eller selvklebende.

Forresten, hvis du arbeider med metall taktekking, er det mulig å fikse pipa på et sted med et tak brettet utklipp av seg selv:

Generelt sammenstillingen av skorsteinen utenfor huset er praktisk talt identisk med dens montasje inne:

Alle disse reglene komme opp for en grunn, fordi de er basert på praktiske forskning og brannstatistikken. Derfor, hvis du ikke vil at hjemmet var et trist eksempel for andre, følg alle instruksjoner til det siste, og enda mer: alltid prøve litt, men for å være sikker, fordi livet er fullt av uforutsigbare situasjoner. Undersøk nøye alle nyansene av prosessen med installasjon av moderne skorsteiner - og sove godt!

Jeg var bare i en slik situasjon: kjøpte et hus, jeg ønsker å sette ovnen og holdt det gående, hvor det er bedre å gjøre det. Skorstein med isolasjon er for meg noe nytt. Jeg trodde det - ikke det være lettere å bare gjøre en koaksial versjon, uten å fylle, det vil si uten en varmekilde? Tross alt, det er en risiko for brann. Men å installere en skorstein, passere gjennom vegger, osv, det virker for alvorlig oppgave, jeg kan ikke gjøre det alene, er det bedre å leie en profesjonell.

I år vil jeg måtte dekke taket og, selvfølgelig, gjør skorsteinen. Jeg antar at det vil være vanskelig. Det vil være nødvendig å konsultere spesialister. Jeg likte enkelheten i utformingen av skorsteinen. I prinsippet ingenting komplisert i teorien. To rør inn i hverandre, er mellomrommet mellom dem er fylt med brennbare blandingen. Det er ganske enkelt å si at det er ikke vanskelig når du begynner å gjøre, sørg for å ha problemer.

Mineralull fra både varmeren er på høy tid å gi opp. Det er en bar, som for øvrig støtter ikke forbrenning - sjekket selv. I kombinasjon med pipen sandwich er den beste løsningen, etter min mening. Selv i sommer var å bygge en hytte, ingen problemer oppsto. Den vanskeligste jobben er like inter-overganger golv. Sannheten er at jeg kan gjøre uten vanntank, slik at algoritmen er enklere.

Strukturen av sandwich skorsteiner og retningslinjer installasjon

En integrert del av en hvilken som helst struktur er ovn skorstein. Med det gjort fjerning fra ovnen forbrenningsprodukter som er skadelige for livet, og gir skyvekraft for å opprettholde pålitelig forbrenning. I dag mer utbredt sandwich-røykkanaler, laget av rustfritt stål. De er i økende grad velger eierne av private hus for sine ovner og peiser. Hvorfor skjer dette og hva er grunnen av interesse?

Regler brødskive skorstein installasjon

Design Funksjoner Sandwich skorsteiner

Hans navn sandwich-skorsteiner skylder en ganske ny teknologi, der lag av forskjellige materialer er samlet i en design som ligner en vanlig sandwich. skorstein legeme består av to rør som har ulike diametre og er satt inn i hverandre. En varmeisolerende pakning anbragt mellom disse, blir ofte brukt mineralull eller basalt fiber. De brukes som høy motstandsdyktighet mot høye temperaturer, flammehemmende og kjemisk bestandighet overfor det aktive stoffet i disse materialer i en høyde. Likevel er de i stand til å sette ut lydbølger og beholde varmen godt.

Video - design og installasjon av smørbrød skorstein

Type sandwich rør er avhengig av dets formål og av temperaturforholdene i det miljø hvor det skal anvendes. De varierer i diameter og tykkelse av det isolerende lag. Forbindelsen med dobbeltrørene kan være på forskjellige måter: en bajonett, flens eller "kald bro".

Naturligvis, kan systemet for eksos ikke være dannet bare av rette rør. Det må bøye rundt støtt på vei bygningen designelementer for å passere gjennom taket og gulvet. Den er sammensatt av leddstykker som er butt sammen med ytterligere elementer. Skorstein omfatter slike grunnleggende elementer: sandwich-rør-tee elementer for kobling av konstruksjonen av skorstenen med en skorstein eller peisinnsatser, for bøying kanal røyk hjerneslag er modell 15, 30, 45 og 90 grader, den kondensatsamler for fjerning av fuktighet som samler seg på veggene i skorsteinen kanal på grunn av temperaturforskjeller, de deler av taket passasjen for å overvinne takkonstruksjoner til organisasjonen og termo kvalitet impregnering revisjon tee med en dør for styring renhet kanal fjerning av røk og sot rengjøringsmunn d I øvre kant av skorsteinen konstruksjon, hvor støttebrakett som tjener som en base under veggen eller gulvet type kanal vegg for å feste kragen i forhold til veggen av skorstenen;

skorstein Systemet består av følgende hovedelementer:

 • sandwich-rør
 • T-rør - elementer for kobling av konstruksjonen med avgas ovner ildsteder, for ruting av røykkanal
 • Kne - for bøying skorstein kanal bruk forskjellige modeller 15, 30, 45 og 90 grader
 • kondensat samling - for fjerning av fuktighet som samler seg på veggene av skorsteinskanalen resulterende temperaturdifferanse
 • elementer av passasjen av taket - for å overvinne den utformingen av taket med organiseringen av høy kvalitet termisk og impregnering
 • Tilsyn tee med en dør - å overvåke renheten av røkgasskanalen og rense det fra sot
 • munn - til den øvre kant av skorsteinen anlegg
 • støtte konsollen - for gulv eller vegg base for skorstein
 • vegg klips - å feste til skorsteinen gjennom veggen;

Combi skorsteiner - Fordeler og ulemper

Turbovifte skorstein med isolasjon

Den positive siden av denne konstruksjonen:

 • gode utseende;
 • perfekt kombinert med forskjellige modeller av kjeler og ovner;
 • kan både eksternt og internt bruk, på grunn av enkel og allsidigheten av strukturen;
 • ikke roter plass inne, slik som, for eksempel, piper av sten på grunn av en mye mindre volum;
 • laget av rustfritt stål sandwich-rør er utsatt for skader fra kjemisk og-varme, det vil si av faktorer under forbrennings;
 • langvarig bruk ikke sette merker på overflaten og berører ikke det indre laget, slik at man for å utforme en pålitelig måte utføre sin funksjon;
 • en høy grad av varmeisolasjon er garantert beskytter mot kondensasjon, noe som er særlig aktuelt når utstyret brukes sammen med en rett strekning;
 • glatte overflate av det indre rør hindrer avsetning av sot og tillater sjelden rensede røykkanal;
 • høy brannsikkerhet sikres ved utmerket termisk isolasjon som forhindrer den ytre kontur oppvarmet til ekstreme temperaturer som kan forårsake en brann av brennbare deler av bygningen;
 • brukervennlig design, som gjør det mulig for vendinger og svinger av skorsteinen gjør det mulig å gå rundt eventuelle hindringer i veien for hans pads, uten behov for demontering eller fjerning av deler av tak eller gulv;
 • hele strukturen kan monteres uten ytterligere fundament, som i betydelig grad reduserer kostnadene og forenkler dens montering.

Fra ulempene ved sandwich-elementer skorsteinen bør være nok til å nevne deres høye omkostninger og muligheten for tap av integritet under langvarig bruk. På grunn av de stadige endringer i temperatur påvirker den strukturelle integritet. Men med garantert levetid på 10 15 år, i praksis fungerer de mye lenger.

For å sikre maksimal sikkerhet for skorstenen gjennomtrengning gjennom tykkelsen av etasjene er nødvendig å observere den riktige rekkefølgen av sin installasjon. For gjennomføring av skorsteinen gjennom taket, bruke en spesielt preparert før installasjonen røret. Dens vegger er lagt ut med isolasjonsmateriale (mineralull), og deretter isolere innsiden av denne, og som ligger an mot leddene til veggene. Til rør gikk inn i taket i et bestemt område, produsert tegninger, hvor taket gjør en døråpning. Ved koblinger rørelementer i taket asfaltering lag av mineralull som en isolator, kan monteres deretter sandwichen røykrøret. Viktig! Sandwich-rør som løper langs de brannrisiko slik som vegg- eller takelementer og bjelker fra trevirke krever ekstra pakninger isolasjonslag.

Ytterligere varmeisolering skorstein

Telle rør parametre, er det nødvendig å være spesielt oppmerksom på deres gratis å kjøre gjennom preparerte hullene, må de ikke komme i kontakt med taket overlapping. Leddene i disse områdene er ikke tillatt. For å tilveiebringe ventilasjon og kjøling, la rommet mellom røret og selve røret. Etter fullførelse av skorsteins foringer, beskyttelseselementene installert rør, kontrollert vertikalitet av skorsteinen. Viktig! Bruk av sandwich-rør for organiseringen av den første elementet skorsteinen, direkte fra ovnen, er strengt forbudt.

Prinsippskisse smørbrød skorstein

Installasjon av skorstein systemer starte fra bunnen til toppen, dvs. fra lokalene til oppvarming utstyr. Det er nødvendig å sette inn den øvre indre røret i den forrige, men en som er utenfor - å sette på toppen av det foregående. En slik fremgangsmåte bidrar til å beskytte varmeisolerende lag av damp. Installasjon av røret utføres "kondensat", det vil si, slik at fuktighet fra veggene ikke trenge inn i fugene. Effektiv tetning for en lang tid Anvendelse av disse gir en tettende komposisjon, et arbeidstemperaturområde på 100 grader. For ytterligere feste hjørner og skjøter, ledd, tees, albuer, ved hjelp av spesielle krympe krage. Fikse en skorstein på veggen er nødvendig hver 2 meter. Legg merke til at den maksimale lengden på en horisontal seksjon ikke bør være mer enn en meter. Alle steder av passasjen himlings skorstein systemer er avsetnings rør som er isolert med mineralull, i henhold til de grunnleggende regler pozhbezopasnosti. Regelmessig rengjøring gjør kanal, å sette utskiftbar del eller reviziruya hull med dør.

Ordningen med installasjon av skorsteinen smørbrød

Regnskaps avstander under installasjonen

avstander i betraktning ved innstilling dymohodaMontiruya skorstein behov for å måle avstander: flatt tak under røret må ikke være mindre enn 50 cm, hvis røykuttak er plassert 1,5 m fra skøyte, har det å stikke opp over rygg 50 cm; avstigning ved 1 5 - tre meter, er dens høyeste punkt er lik høyden av ryggen, om den utbytte med mer enn 3 meter fra ryggen, bør dens høye kant være på linje nivå, forbinder mønet med en helling på 10 grader, hvis taket av brennbare materialer, det er nødvendig for å løfte kanten av systemdesign røk kjører på metr- halvparten over nivå mønet;

skorstein installasjon regler

Å ha alle nødvendige materialer og elementer, samt detaljerte instruksjoner, kan utføres uavhengig installasjon av skorsteinen sandwich. Men å sette garantert kvalitet og pålitelighet og lang han vil gi behandling til fagfolk. Og du bruker sandwich skorsteiner? Skriv i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 42 = 50