Innstilling av bevegelsessensor

Riktig bevegelsessensor innstilling

Det er mange meninger om hensiktsmessigheten av bruk av bevegelsessensorer for å aktivere lys. Noen sier at med deres hjelp spare opptil 50% av elektrisitet, mens andre hevder at det er en ubrukelig leketøy, bruk av som er av ingen nytte. Folk som holder seg til en second opinion, vil jeg gjerne si at vellykket drift av sensoren, avhenger av mange faktorer, som inkluderer riktig valg av installasjonsstedet, installasjon og høy kvalitet setting. Og sannsynligvis mest misfornøyd med denne enheten, eller neglisjert noen av disse kravene. La dette trinn som å angi bevegelsessensor.

Oppsett av følere som bæres av tre parametre - følsomhet, omgivende lys terskel ved hvilken sensoren skal arbeide og tidsforsinkelse belysning. Riktignok er det modeller hvor sensitiviteten justeres automatisk, og konfigurere bare to parametere.

Terskelen (kritisk) verdi på belysningsstyrke.

Innstilling av bevegelsessensoren på denne indikator som følger: vri knotten (LUX) gjør sensoren som inngår i den tiden da reduksjonen av naturlig lys krever inn-føyelse av inventar. Dyrere modeller tillate frakobling av kunstig lys når de normale nivåer av naturlig lys selv mens en person rom. Slike modeller gir maksimal energisparing. Derfor preferanse bør gis til dem, bortsett fra i tilfeller hvor apparatet er installert i rom uten vinduer - gangene, bad, bad.

AV-forsinkelse belysning.

Vel, det er enkelt. Parameteren er justerte motstand (TIME). Analysere hyppigheten av synsfeltet av sensor folk og sette den opp på en stund, noe som vil overstige verdien av et minutt eller så. Dersom satt til en mindre verdi, og deretter, for eksempel i gjennom-mellomrom (korridorer, trappeoppganger) føleren vil alltid omfatte light-off. Og slik Lumiere ikke trenger deg eller ham, fordi han også har sin andel.

Ved hjelp av disse enkle teknikker for innstillingen, vil du være i stand til å oppnå en slik drift av sensor, er det ikke bare betale for seg selv, men også begynne å generere konkrete fordeler i nær fremtid.

Miksere for solceller - hvordan de skiller seg fra den tradisjonelle? Hvordan de fungerer, hvordan sette opp hva som er inkludert i esken? Tekst svar på disse spørsmålene, og bidrar til å sortere ut, og da er det bedre å sette et snev mikser, og der er det mer praktisk vanlig.

for å konfigurere bevegelsessensor Instruksjoner

Detektoren kan justeres?

I strømsensorer bevegelses (DD) kan justere følsomheten, belysning, antennelsesforsinkelsestiden og innstillingen vinkel.

Alle disse alternativene når de er riktig konfigurert, kan spare opptil 50%, noe som er en svært viktig faktor. Men det bør umiddelbart bemerkes at ikke alle tre bevegelsessensorer kontroll. I eldre modeller kan justeres bare to parametere - tidsforsinkelsen og følsomhet eller forsinkelsestiden og lysnivå, som på bildet under:

Vi anbefaler at du leser instruksjonene, som forklarer ordningen med detektoren:

Nå vi separat analysere hvordan man skal sette opp en bevegelsessensor i søkelyset eller en annen utførelsesform av armaturen.

Monteringsvinkelen

Det første du må gjøre - retten til å justere deteksjonssonen DD. I nåværende modeller av inventar detektorer som er representert ved hjelp av separate elementer som er festet på et hengsel. Det er det, du trenger bare å sette opp slik at de infrarøde strålene er rettet mot den høyest mulige registreringsområdet. Her en viktig rolle spilles ikke bare installasjonen vinkel, men også høyden hvor du bestemmer deg for å koble til en bevegelsessensor. Optimale og mest mislykkede monteringsmetoder som er omtalt i diagrammet nedenfor:

Den andre parameteren, må du sette opp - følsomheten, som er angitt på «SENS» sak. Typisk, for å justere hjulet blir brukt sammen med et utvalg fra min (lav eller -) for å max (høy eller +). Bevegelsessensor sensitivitet er den mest vanskelig. Du må justere innstillingene slik at detektoren ikke fungerte på små dyr, men samtidig slår på lyset når en person blir oppdaget. I dette tilfellet er det anbefalt umiddelbart justere SENS til maksimum, vente til lysene slukkes og se hvordan sensoren vil bli utløst.

Etter hvert vil du trenger å redusere følsomheten til til du finner "gyldne middelvei". Vær oppmerksom på at hvis du er i tunet er det en stor hund, utføre sensor innstilling, slik at den ikke reagerer på det, er det lite sannsynlig å lykkes.

Følgende oppsett - Lys terskel indikert i «LUX» sak. Denne parameteren er nødvendig for å justere lyssensoren bryter bare når det er mørkt. For eksempel, hvorfor belysningen slås på når bevegelse registreres på dagtid, uansett vil det ikke fungere. Den første innstillingen anbefales å sette den maksimale verdi av LUX og når kvelden justere det passende tidspunkt ved hvilket føleren vil operere.

Hvis detektoren er ikke en regulator LUX, kan du i tillegg koble til en lyssensor. I dette tilfellet vil fortsatt justere søkelyset skrus på bare om natten.

Og det siste alternativet - på forsinkelse, merket «TIME». Tid for å konfigurere den enkleste, kan utvalget variere fra 5 sekunder til 10 minutter. Her må du selv å bestemme seg for den beste tiden å stille inn forsinkelsen. Det er sensorer som hver nye turn-on forsinkelsestiden er økt. Når første oppsettet anbefales å sette denne kontrollen til det laveste nivået, så kan du raskt utføre validering parametere.

Også en del nyttig informasjon som du kan lære ved å se på videoen:

Det er alt som jeg ønsket å fortelle deg hvordan du setter opp en bevegelsessensor belysning. Disse detektorene kan installeres ikke bare på gaten, men selv i leiligheten, for eksempel på trappen i inngangspartiet. Vi håper at det å tilby instruksjoner for konfigurering detektoren med to eller tre regulatorer har vært nyttig for deg!

Bevegelsessensor for kobling av belysning

Slå på lys i noen rom eller ute på hele mørketiden er urimelig. Til lys på bare når det er nødvendig, i lampestrømkrets utgjør en bevegelsessensor. I en "normal" tilstand, bryter den strømkretsen. Når du er i sitt dekningsområde av et bevegelig objekt, blir kontaktene lukket, lyset er slått. Etter at objektet forsvinner fra dekningsområdet, blir lyset slått av. Denne algoritmen fungerer godt viste seg i gatebelysning, belysning i boder, korridorer, kjellere, inngangspartier og trapper. Generelt, på de steder hvor folk synes bare midlertidig. Så for økonomi og bekvemmelighet bedre å sette en bevegelsessensor for å slå på lyset.

Bevegelsessensorer for å slå lys kan være av forskjellige typer, som er utformet for forskjellige driftsforhold. Først må vi se hvor enheten kan installeres.

bevegelsessensor for å slå lampen er nødvendig ikke bare på gaten

Utvendige bevegelsesdetektorer har en høy grad av beskyttelse av huset. For normal drift, ta sensorene med IP i friluft er ikke mindre enn 55, men det er bedre - over. du kan ta IP 22 eller høyere for å bli installert i huset.

Videre er det nødvendig å ta hensyn til, fra hvilken kilde mater en lyssensor. Det er følgende alternativer:

 • Kablet sensorer drevet nettverk 220 V.
 • Cordless, batteridrevet eller batteri.

Bevegelsessensorer blir kabelbaserte og trådløse

Den største gruppen - kablet for tilkobling til 220V Wireless mindre, men de er også ganske. De er bra hvis du trenger å ta med belysning, som opererer fra lavspente kraftkilder - batteri eller solceller, for eksempel.

En fremgangsmåte for å bestemme tilstedeværelsen av bevegelses

Bevegelsessensor for kobling av lys kan detektere bevegelige objekter ved hjelp av et annet prinsipp for påvisning:

 • Infrarøde bevegelsessensorer. Reagerer på varme som genereres av legemet av varmblodige dyr. Refererer til passive enheter, siden han ikke kan produsere noe, oppdager bare stråling. Disse sensorene svare på forflytning av dyr inkludert, så det kan være falske positiver.
 • Akustiske bevegelsesdetektorer (støy). Også referert til som passiv utstyr gruppe. De reagerer på støy, kan slås fra bomull, lyden av en døråpning. De kan brukes i kjellere i private hus, hvor støyen forekommer bare noen besøker. Andre steder er bruken begrenset.

Stillinger infrarøde bevegelsessensorer basert på overvåkning av varme generert av menneske

Forskjellige versjoner, men fargen er hovedsakelig hvit og svart

Oftest, å slå på lyset på gata eller hjemme ved hjelp av de infrarøde bevegelsessensorer. De har en lav pris, lang rekkevidde, til et stort antall justeringer bidra til å sette den opp. På trapper og lange korridorer bedre å sette sensor med ultralyd eller mikrobølgeovn. De er i stand til å slå på lyset, selv om du er langt borte fra lyskilden. Sikkerhetssystemer anbefales å installere mikrobølgeovn - de oppdage bevegelse selv i partisjoner.

Når avgjort av en bevegelsessensor for å slå på lyset, vil du satse, må du plukke opp sin ytelse.

De tekniske egenskapene til de trådløse modeller der er den frekvens ved hvilken de opererer og hvilken type batteri

En bevegelsessensor for å aktivere lys kan ha en annen betraktningsvinkel i horisontalplanet - av fra 90 ° til 360 °. Hvis et objekt kan angripes fra alle retninger, med en radius sensorer gi 180 til 360 ° - avhengig av dens plassering. Dersom anordningen er montert på veggen, er 180 ° tilstrekkelig, hvis den er på innlegget - er nødvendig til 360 °. Rommene kan brukes av de som spore bevegelsene i en smal sektor.

Avhengig av installasjonsstedet og ønsket deteksjonsområdet valgt visning radius

Hvis en dør (bod, for eksempel), kan være tilstrekkelig smalbånd koderen. Hvis rommet kan komme med to eller tre sider, bør modellen være i stand til å se minst 180 °, og det er bedre - i alle retninger. Jo bredere "dekning", jo bedre, men kostnaden for vidvinkel modeller er mye høyere, så det bør gå videre fra prinsippet om rimelig tilstrekkelighet.

Det er også vertikal synsvinkel. I konvensjonelle rimelige modeller, er det 15 til 20 °, men det er modeller som kan dekke opp til 180 °. Vidvinkelbevegelsesdetektorer er vanligvis satt i sikkerhetssystemer og ikke i belysningssystemer, så vel som kostnaden av et fast stoff. I denne forbindelse er det nødvendig å velge høyden av installasjonen av enheten på riktig måte: å "dead zone", hvor detektoren er rett og slett ingenting å se, ikke var på det sted hvor trafikken er mest intens.

Her igjen det samme, bør du velge, tar hensyn til rommet vil bli satt i bevegelse sensor for å slå på lyset eller på gata. For områder i området 5-7 meter vil være nok til å ta turen.

Utvalget av select med aksje

mer "long-range" for gaten ønsket innstilling. Men også her, se: med en stor radius dekning av falske positiver kan være svært hyppig. Så også stort dekningsområde kan også være en ulempe.

Støpselet inventar

Hver bevegelsessensor for å slå lampen er utformet for å koble til en viss belastning - det kan passere gjennom en strøm av en bestemt valør. Derfor, når du velger, må man vite den totale effekten som enheten skal kobles til.

Støpselet inventar kritisk hvis tatt vil være en gruppe av lanterner eller en kraftig

Ikke betaler for mye for den økte båndbredden til bevegelsessensor, men likevel spare på strømregning, bruker ingen glødepærer og mer effektiv - utslipp, lysstoffrør og LED.

Foruten de åpenbare divisjon på gaten og "hjem" er en annen type avdeling på stedet for installasjon av bevegelsessensorer:

 • Hull modell. En liten boks som kan monteres på en brakett. Braketten kan festes:
  • på taket;
  • på veggen.

  Type av bevegelsessensor i utseende ikke er definert, kan forstås bare i taket det er montert, eller på en vegg

  Hvis belysningen er bare aktivert for økt komfort, velger modellen av boliger, fordi de er billigere med like egenskaper. Bygget i å sette i sikkerhetssystemer. De er små, men dyrere.

  Noen bevegelsesdetektorer er ekstra funksjoner. Noen av dem er åpenbart overflødig, andre i visse situasjoner, kan være nyttig.

  • Innebygd lyssensor. Dersom bevegelsessensoren for å slå på lyset er installert utendørs eller i et rom med et vindu, slå på lyset på dagtid er det ikke nødvendig - belysning er tilstrekkelig. I dette tilfellet, enten lysporten kjede settes inn, eller bruke en bevegelsesdetektor med integrert fotocelle (i ett tilfelle).
  • Beskyttelse av dyr. En nyttig funksjon hvis du har katter, hunder. Med en slik funksjon for falske positiver er mye mindre. Hvis hunden er stor, vil også dette alternativet ikke lagre. Men med katter og små hunder, det fungerer godt.

  For mange nyttig funksjon er beskyttelse mot tripping på grunn av utseendet av dyr

  Dette er alle funksjoner som kan være nyttige. Vær spesielt oppmerksom på vern av dyr og turen forsinkelsen. Dette er virkelig nyttige alternativer.

  Installer bevegelsessensor for å slå på lysene skal være riktig - å gjøre det arbeidet riktig, følge visse regler:

  • I nærheten bør det ikke være noen belysning. Lyset forstyrrer riktig bruk.
  • I nærheten bør det ikke være noen ovner eller klimaanlegg. Bevegelsesdetektorer reagerer på en hvilken som helst type luftstrømmen.

  deteksjonssone øker med økende høydeinnstilling, men redusert følsomhet

  I større rom, installert bedre enhet i et tak. Hans visjon utvalg til å være 360 ​​°. Hvis sensoren bør omfatte dekning av enhver bevegelse i rommet, er det satt i sentrum, med mindre kontrollert av noen del av avstanden er valgt slik at "død sone" Ball minimum.

  bevegelsessensor for å slå på lyset: Installasjon ordningen

  I det enkleste tilfellet er bevegelsessensor forbundet med spalte av faselederen, som går til lampen. Hvis det er et mørkt rom uten vinduer, er en slik ordning effektiv og optimal.

  Krets av bevegelsessensoren for å slå på lyset i et mørkt rom

  Spesielt for tilkobling av ledninger, fasen og null søke inngangsbevegelsessensor (vanligvis abonnerer på fasen L og N for nøytral). Fra utgangen av fasedetektoren tilføres til lampen, til en null og jord ta den til det nærmeste panel eller koblingsboks.

  Hvis vi snakker om gatebelysning eller slå på lyset i et rom med vinduer, vil det være nødvendig, eller sette lyssensoren (optisk) eller sette bryteren linje. Begge enhetene hindre inkludering av belysning på dagtid. Bare ett (foto-) som arbeider i automatisk modus, og den andre innebærer koersive menneske.

  Koblingsskjema for bevegelsessensor i gaten eller i et rom med vinduer. På stedet av bryteren kan være foto-

  De er plassert i åpningen av den faseleder. Bare ved bruk av en lyssensor, er det nødvendig å sette releet bevegelse. I dette tilfellet vil det bare brukes etter at det blir mørkt, og vil ikke "tomgang" i løpet av dagen. Siden et hvilket som helst apparat er konstruert for et visst antall operasjoner, vil det forlenge levetiden av bevegelsessensoren.

  Alle de skjemaer beskrevet ovenfor, har en ulempe: den belysning kan ikke slås på for en lang tid. Hvis du har kvelden til å bruke noe arbeid på en stige, må du flytte hele tiden, eller fra tid til annen lyset er slått av.

  Ledningsnett bevegelsesdetektor, med en lang kobling av belysning (i sensor bypass)

  For å være i stand til å slå en lang lys, i parallell med den detektor montert bryteren. Selv om det er slått av, er sensoren er i drift, lyset slås på når den utløses. Hvis du trenger å slå på lampen i en lang periode, snu bryteren. Lampen er tent hele tiden før bryteren ikke vil bli flyttet igjen til posisjon "off".

  Etter installasjon, bevegelsessensor slå på lyset for å justere. For å justere nesten alle innstillinger på huset er det en liten roterende kontroller. De kan roteres ved å sette inn en fingernegl inn i sporet, men det er bedre å bruke en liten skrutrekker. Vi beskriver denne type justering DD bevegelsessensor med innebygd lyssensor, som de er ofte plassert i private hjem for gatebelysning automatisering.

  For de sensorer som er montert på veggene, må du først angi vinkelen. De er festet til svingarmen, og ved hjelp av hvilke endrer sin stilling. Det må velges slik at det kontrollerte området var svært store. Gi presise anbefalinger fungerer ikke, siden det avhenger av vinkelen og vertikal visnings mønstre av høyden der du henger den.

  Regulering av bevegelsen av føleren begynner med valg av helningsvinkelen

  Den optimale monteringshøyde av bevegelsessensoren - omtrent 2,4 meter. I dette tilfellet, selv de modeller som kan dekke hele 15-20 ° vertikale regulerings tilstrekkelig plass. Innstilling av vinkel - dette er en svært omtrentlig navnet på det du har å gjøre. Vil gradvis endre vinkelen, sjekk hvordan utløst i en slik posisjon sensor med forskjellige mulige startpunkter. Det er ikke vanskelig, men et ork.

  Hoveddelen av denne regulering er signert SEN (fra engelsk sensitive - følsom). Posisjonen kan endres fra den minste (min / lav) til maksimum (max / høyde).

  Generelt er justeringen er som følger

  Dette er - en av de vanskeligste justeringer, siden det påvirker hvorvidt operere på små dyr Sensor (katter og hunder). Hvis hunden er stor, for å unngå falske positiver vil ikke lykkes. Med mellomstore og små dyr er det fullt mulig. For å konfigurere dette: eksponere i det minste sjekke hvordan det fungerer på deg og vekst av små skapninger. Hvis det er nødvendig, øker hastigheten gradvis.

  Forskjellige modeller av off-forsinkelsesavstanden er forskjellig - fra 3 sekunder til 15 minutter. Stikker det bør være alt godt - å vri på innstillingshjulet. Signert vanligvis Tid (på engelsk "tid").

  gløden tid eller forsinkelse - velg hvilket du foretrekker

  Det er alt relativt lett - å vite minimums- og maksimumsverdiene for din modell, kan du velge en posisjon. Etter innkobling av lampen fades og merk tiden, etter som det slås av. Deretter endre plasseringen av styreenheten i den ønskede retning.

  Denne justeringen er knyttet til fotocellen, som, som vi har avtalt, er innebygd i vår bevegelsesdetektoren for å slå på lyset. Hvis det ikke er innebygd lys barriere, det rett og slett ikke. Denne justeringen skal signeres av LUX, er ekstreme posisjoner signert min og maks.

  Er at de er på forsiden eller baksiden av kroppen

  Ved tilkobling av styreenheten for å eksponere den maksimale stilling. Og om kvelden, med lysnivået når du tenker burde ha tatt med lys, vrir du bryteren sakte til posisjonen min til meas lenge lampen / lampen slås på.

  Nå kan vi anta at bevegelsen releet er konfigurert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 + 1 =