Innertakstetningen film

Dampsperre for tak tretak: materialer, installasjon, anmeldelser

Ved montering av huset første spørsmålet dampsperre overlapping ikke oppstår. På dette spørsmålet hjem eieren begynner å tenke når det gjelder varmeisolering av rommet. Det viser seg at ikke alle innenlandske mestere vet hvordan å utstyre en dampsperre. Det er også viktig å bestemme hvilket materiale som skal brukes til dette formålet. Tross alt, en enkel film, for eksempel, brukes sjeldnere i dag.

Behovet for en dampsperre i taket overlapp

Dampsperre for tak tretak er nødvendig. Dette vil unngå dampgjennomtrengning inn i det isolerende lag. Materialer vil bli beskyttet mot de skadelige effektene av fuktighet. Dette vil unngå kontakt med fuktig luft varmeapparatet. Hvis vi ser bort fra disse reglene, vil det være dekket med mugg og sopp. Hele bygningen vil vare mye mindre. Tross alt, bør utformingen beskytte mot negativ påvirkning.

Tilstedeværelsen av et dampsperresjikt kan ikke bare beskytte materialer fra vann, men også redusere varmetapet. Hvis påført belegglaget foliert reflekterer de mesteparten av varmen, og sender tilbake inn i rommet. Men fuktig luft kan fritt flykte til utsiden. Hovedoppgaven til dekselet stikker ut fra isolasjons beskyttelse ansamling av fuktighet i denne.

Før du vil bli utført i dampsperre for taket parkettgulv, må du kjøpe materialet, tar hensyn til budsjett for arbeidet, samt mål. På denne bakgrunn følgende materialer:

 • polyetylen;
 • med membranen virkning film;
 • asfalt;
 • lakker;
 • kitter;
 • foliematerialer.

Når det kommer til filmer med en membran effekt, vil de ikke tillate fuktighet inni lokalene. Blant annet de hindrer henne komme ut. Lakk og tetningsmidler ha samme effekt. Og her er en av de billigste materialet er asfalt. Ganske ofte eksperter anbefaler ikke å anvende det konvensjonelle polyetylenfilm diffusjonssperre for installasjon. Den brukes kun i de mest ekstreme tilfellene. Et slikt belegg vil ikke passere luft, noe som gjør konstruksjonen av en forseglet boks. I dette tilfelle er rommet ikke er ventilert, samler seg kondens på overflaten av filmen. Som et resultat - fuktigheten samler seg inne i bygningen, noe som bidrar til fremvekst av mugg og jordslag.

La oss si at du bestemmer deg for at du trenger en dampsperre for taket i parkettdekke. I dette tilfellet kan asfalten bare brukes hvis pengene er ikke nok for en høy kvalitet på materialet. Han er ikke holdbart. Velg det mest på grunn av at den har en lav kostnad. Ifølge eksperter, er den beste løsningen en dampsperre på basis av flytende pastaer eller membranfilmer. De kan brukes til pålitelig å beskytte overlapping som gir utgangs fuktig damp på utsiden.

Anbefalinger for montering dampsperre

Dampsperre for taket parkettgulv bør ikke bare riktig valgt og installert, og teknologi. Som regel er materialet plassert inne i lokalene. Hvis temperaturen synker i kulden store nok og temperaturen når et punkt under 30 ° C, er dampbarrieren som er installert på begge sider. Dette vil forhindre forekomsten av kondens i isolasjonen og opprettholde flere varme innendørs. Men det er ikke alt. Man må huske at dampsperren bør legges på taket inntil man utstyre et isolasjonslag. Lerretet strekkes uten sig og rynker. Andre stykker overlapper hverandre overlappende. Alle skjøter er limt med tape konstruksjon som tillater passasje av luft.

Dampbarriere - folie, som er festet med spesialspiker med en bred lue. Erstatte maskinvaren kan stiftes stift pistol. Under disse skal omslutte pakning laget av papp eller et hvilket som helst annet lignende materiale, for å forhindre brudd film. Trinnet mellom festepunktene bør ikke være mer enn 30 cm. Når filmen plan hem overlapping til den Draft, fiksering ved hjelp av metallprofiler eller lekteelementene.

Ganske ofte altmuligmann å tenke på hvordan du skal installere en dampsperre. Hvilken side å legge materialet, er det viktig å bestemme seg før starten av arbeidet. Således er den glatte side av filmen som skal vende utover mot grov skive. Hvis forvirret, så kan du få motsatt effekt. Det ligger i det faktum at vanndampen vil slå seg ned på innsiden av isolasjonen. Dette vil uunngåelig føre til ødeleggelse av materialet. Mellom dampsperre og takmaterialet bør forlate et lite gap. Dette er tilfelle når det er planlagt å legge en dampsperre på begge sider. Denne tilnærmingen vil tillate fuktig luft kan sirkulere fritt og å gå utenfor.

Ekspertråd for installasjon

Ved legging av en dampsperre er nødvendig for å utelukke tilstedeværelse av hull og mellomrom mellom stegene. Dette vil sikre beskyttelse av termisk isolasjon og strukturelle elementer av bygningen. Hvis man bruker en dampsperre ark, blir installasjonen utføres fra taket. Det ligger under et lag av isolasjonsmateriale, etter at den er fullført installasjon. Utsiden skal være ett lag av en dampsperre. Dette vil sikre bedre beskyttelse for isolasjonen. Flytende tak damp tilføres eksternt til den tidligere fremstilte konstruksjon. Etter tørking av det første lag er nødvendig for å sette to adskilte for fullstendig tørking. Det er bedre å utføre slikt arbeid i varmt vær. Det er viktig å vente til regnet.

Under byggingen av en hvilken som helst huset krever en dampsperre. Hvilken side å legge materialet, må du spørre i begynnelsen av arbeidet. For eksempel, folieflorene heller aktivt brukes i dag for vanndamphemmings lag. De har en fordel, som er evnen til å redusere varmetapet. For å gjøre dette, folie siden som vender inn i rommet for å varme rømming tilbake inn i huset.

Anmeldelser av standard dampsperre for taket

Hvis du fortsatt tror, ​​hva du skal velge en dampsperre for taket hjemme, bør du lytte til uttalelse fra eierne av eiendommen. De hevder at standarden ikke vil fungere riktig hvis du plasserer den på innsiden av den omsluttende struktur. Vanndamp vil ikke strømme inn i taket og isolasjon. De vanligste materialer av denne typen er: "Tehnonikol9raquo," Izospan9raquo, og "Ekolayf9raquo;.

Vurderinger av dampsperresjiktet med refleks

Dampsperre - materialer som kan slås sammen til en gruppe. Som en underarter velge varianter med refleks lag. Ifølge sine brukere, har de en reflekterende effekt. Ikke gå glipp av damp strålevarme går inn i rommet. De virker som ekstra isolasjon. Deres bruk, som hevdet av innenlandske mestere, mest effektivt når indikerte en økt damp. Den mest brukte "Penofol9raquo; og "Alukraft9raquo;.

Vurderinger av dampsperren med kontrollert permeabilitet

Hvis du lurer på hva du skal bruke som en dampsperre av taket, kan du se materialer med begrenset permeabilitet. Som påpekt av kundene, er denne tilnærmingen fornuftig i tilfelle hvor huset ikke brukes kontinuerlig. Dette kan omfatte landsteder. KARAKTERISERT VED at fordampningen syklusen er ikke stabil. Og etter avgang av vertene i regenerering av dampsperresjiktet med begrenset permeabilitet damp vil unnslippe til utsiden. I henhold til kjøpere, slike membraner er i stand til å opprettholde det ønskede nivå av dampsperre. Deres permeabilitet er Sd = 2-4 m.

Vurderinger av dampsperren med variabel permeabilitet

Denne typen kan brukes når renoveringen pågår i loftet gulvet. Ved denne fremgangsmåte kan det bare damp lå på toppen, ventilasjonsåpning uten avsetting. Permeabilitetskoeffisient i dette tilfellet varierer i et område på 5 m, som er tilfelle for en tørr membran; hvis det er en fuktig materiale, er den nevnte parameter 0,2 m. Som oftest forbrukere velger Delta-Sd-Flexx, som er relatert til den midlere dampsperre.

Membraner blir betraktet som en ny type av dampbarrierematerialer. Ifølge kjøpere, de gir damp og Gidrobarer. Når sammenlignet med filmene, blir den sistnevnte ikke passere vann og damp, som ikke er avhengig av retningen. Hvis vi snakker om membraner, de er preget av enveis permeabilitet. Dette indikerer at det ikke likegyldig hvilken side de er plassert. Grunneiere understreke at dampen vil passere gjennom materialet, mens vannlekkasje ikke vil være i stand til å møte. Det er bemerkelsesverdig at membranene kan være enkel, dobbel eller flerlags. Den mest økonomiske er det andre alternativet. Effektiviteten av milepæler tilfeller forblir på samme nivå.

Kostnaden for dampsperre materialet

Dampsperre - en film som kan produseres av ulike selskaper. Når det gjelder material gidroparoizolyatsionnom selskap "Izospan9raquo,, den typen representert ved bokstaven B, forbrukeren kostnaden for 1000 rubler. Hvis du ønsker å velge vetrovlagozaschitnuyu membran "Izospan A", så vil det ha å betale for 1500 rubler. På salg kan du finne flere produkter og for å beskytte materialet fra damp og vann. Hvis han har navnet "Izospan D», vil du måtte betale 1400 rubler. Dampsperre for taket av tretak, er prisen som er 1300 rubler., Den kan være representert også forsterkede film. Hvis du foretrekker denne typen, så kan vi vurdere Polinet Lux, som har følgende mål: 2x25 meter.

Vi har undersøkt hvilke typer dampsperre for taket. Avhengig av budsjettet og målene dine, kan du velge en av dem. Det er ikke alltid lurt å spare, fordi, for eksempel, kan en vanlig film ikke oppfylle sine oppgaver.

Å velge en dampsperre for taket: vi forstår hva som er bedre og hvorfor

I bolighus vanndamp er alltid til stede. Han går aktivt opp mens oppvasken, tørking og stryking, renseri, vanning blomster, matlaging og spesielt varm dusj. Selv mannen selv er en konstant kilde til det. Og selv i moderne hus de fleste av dampen avledet fra lokalene med ventilasjon intelligent utstyrt, men likevel er det fortsatt betydelig andel. Og hun bare bringer en masse problemer.

Derfor, hvis du er ny på konseptet med en dampsperre, anbefaler vi at du nøye studere denne artikkelen, heller enn å stole på andres meninger. Fordi, dessverre, ganske ofte kreditert med dampsperreegenskaper, som de imidlertid ikke nærme seg spørsmålet eller installasjonen er helt feil. Men vi vil hjelpe deg med alt å forstå: hvordan å velge en dampsperre for taket, slik som å aldri se det ingen skilsmisse, ingen kondens, ingen tegn til strukturell svikt. Alt dette er ikke vanskelig å forstå det viktigste - tålmodighet!

Hvis du ville være interessert i denne videoen opplæringen forklarer godt hvorfor det er så viktig, damp, tak, og hva som vil skje uten det:

Når og hva slags behov en dampsperre av taket?

Av seg selv, denne beskyttelsen - det er et sett av tiltak som er nødvendige når par kan møte på veien materialer med høy diffusjonsmotstand. Og hva er vesentlig og hva slags rom det er snakk om (hjem bibliotek eller basseng), det kommer an på hvor hardt du trenger for å beskytte taket.

Hva skjer mellom de to nivåene av lokalene?

Enkelt sagt, er prosessen med fuktighetsutjevning mellom to rom i forskjellig høyde i sin essens minner temperaturutjevningsprosess. Varm luft er mettet med vanndamp alltid den beveger seg fra varm plass til utsiden, til kjøleren, og således passerer gjennom taket og veggene, som kalles diffusjon.

Og denne vanndamp fra luften under en slik bevegelse og kondenserer fuktighet syrer veggene. Seg overlapping av ulike materialer på forskjellige måter hoppe over dette paret. Derfor er konstruksjonen delt i språk materialer med diffusjonsmotstand for høy eller lav.

All materie i fysikk enn tettheten av materialet er mindre, til den mer lett et par av molekyler passerer gjennom den. For eksempel, er lett nok til å passere gjennom gips, rød murstein og tre dampen. Men sand-lime murstein og betonggulv har vært en høy diffusjonsmotstand.

Også mineralull, som nå er så populære på oppvarming taket, nesten ikke motstå varm luft og vanndamp, men skum er en uoverstigelig hindring for ham. Og dampbarriere i dette tilfellet er satt enten gjennom uvitenhet eller for det formål å ytterligere isolasjon, som ikke gjør vondt. Spesielt når damp - reflekterende, slik som dette:

Vel, når det kommer til taket, som ligger mellom to varme gulv. Tanken er at det innenfor disse lokalene skal være omtrent samme temperatur, og så dampen kan egentlig ikke være nødvendig. Da denne kaken er bare vind isolasjon, og bare ett formål: å isolere lokalene til fint støv fra isolasjonen. Det er, i et ord, er det ingen temperaturforskjell - det blir ingen problemer.

Og bildet er helt annerledes hvis det øvre rom - ikke varm. Ifølge fysikkens lover, er inneluften i stand til å holde huset i seg selv er bare et visst antall av damp. For eksempel, ved en temperatur på 20 grader vil den holde seg selv i 17,3 g av vanndamp, og dette er et 100% relativ fuktighet. Men jo mer han vil være i stand til å imøtekomme ikke. Også, hvis luften er fullstendig mette damp, da selv en liten reduksjon i vanntemperaturen umiddelbart slå inn i væsken, og renner i form av tåke eller kondensasjon. Men hvis luften er varm, kan det ta enda mer damp.

Enkelt sagt, blir den luft tette, og en øket fortrenger overflødig damp. Og par vil flytte fra et varmt rom - kulde, og prosessen kalles diffust. Par bør alltid være der, hvor lavere temperatur, og det er - overlappingen av den kalde loftet. Og par er alltid på utkikk etter den enkle veien ut selv: spor, lekkasjer, porøsitet av materialet og så videre.

Hvis vi ser på stua, er temperaturen nær taket alltid 2-4 grader høyere enn gulvet, og så den varme luften ovenfra vil alltid ha en mer damp. Det er derfor deffundirovanie vanndamp vil oppstå ujevnt: det meste av dampen vil bli sluppet gjennom taket, og noen - i den øvre del av veggene. Og, klemme gjennom et næringsloftsetasjen, når dampduggpunktet - den samme temperatur, som bestemmer når paret blir vanndråper. Med mindre selvfølgelig ikke ble overlagt dampsperre.

derfor dampsperre er nødvendig deretter, Når overlappingen er mellom uoppvarmede og oppvarmede rom. For eksempel, i taket mellom loftsetasjen og varm uoppvarmet tak plass, og sammen med den indre side av den første underjordiske etasje ventilert:

Isolasjon og damppermeabilitet av gulvkonstruksjonen

For at dampsperre i taket av en bygning er nødvendig, har vi allerede bestemt. Men hvordan tett og hvordan ugjennomtrengelig? Faktisk er reassuranse ikke nødvendig. Og hvis du gjør døve dampsperre over boligkvarteret, da trenger en annen form, så er det en risiko for å komme i slutten kondensat, selv om dette problemet kan vel avgjøre kontrollert avl av damp gjennom taket. Så neste ting som du trenger å lære å velge riktig dampsperre - en karakteristikk av takbelegg som vanndamp permeabilitet.

Konvensjonelt blir alle taktekkingsisolasjon, som er tatt, delt inn i "ull" og "skum". Den første gruppen omfatter alle isolasjonen fra mineralske og organiske fibre: mineralull, glassull, stein og lignende. En skum henviser til materialer som er dannet på fabrikken ved herding skum av forskjellig kjemisk sammensetning. Faktisk, alt etter den termiske ledningsevne av taket i ethvert materiale er omtrent det samme - det er 0,04 W / m ° C.

Men bortsett fra de isolerende egenskaper, for resten, skiller de seg ganske sterkt. For eksempel, alle ovner, som er laget av fiber - dampgjennomtrengelige materialer. På grunn av sammenfiltrede tråder intrikat de ikke danner lukkede porer, og vanndamp er beleilig plassert i et varmeapparat, kommer i tillegg til lett ut av det:

I tillegg er en rekke moderne bomullsfibre og belagt med termisk isolerende materiale still spesiell vannavstøtende stoff, og slike ovner kalles hydrofobert. Poenget er at molekylene av vanndamp ikke lenger kan trenge inn i fiberen, men bare for å klynge seg til overflaten. Og når du går til en kritisk masse av disse molekylene, danner de en hel dråpe, og hun glir under sin egen vekt. Derfor er hydrofobisert bomull isolasjon også gjennomtrengelig. Det er et stort pluss er at selv med ganske stort antall slike varmeisolasjon damp neppe blir våt, så ikke mister sine egenskaper.

Men i skummaterialer som er fremstilt ved å fylle porene i luft eller inerte gasser, et meget forskjellig nivå av vanndamp permeabilitet. Og slike ovner er begge gjennomtrengelig for vanndamp, og for ikke å gå glipp, avhengig av naturen av porene.

For eksempel, polystyren, som er produsert ved ekstrudering og alle dens gassfylte kuler er integrert sammenkoplet, tjener som et utmerket dampsperre, men skummet, som også kalles neekstruzionnym polystyren, mellem kulene bare mangler molekylet og luft og vann. Også, vanndamp permeabilitet av foliemateriale, hvis ene side er dekket med aluminiumsfolie.

Som blir beregnet og damp permeabilitetsegenskaper: jo lavere forholdet er mindre damp i stand til å trenge inn i en slik isolasjon. Normalt er vanndamp permeabilitetskoeffisient av isolasjon tilgjengelig i dataposter, men merk at det er begrepet "vanndamppermeabilitet koeffisienten" og er en "motstandsfaktor par", og de er - forskjellige.

Hvordan organisere en kompetent tak dampsperre?

Hva er taket dampsperre? Det er et materiale med en høy evne til å motstå gjennomtrengning av vanndamp. Dette lag består av to hovedelementer:

 • baner, som fungerer som en film eller membran,
 • forbindelses stropp, som er utformet for å sikre maksimal tetthet av alle de forbindelser og overlappinger.

Riktig investert i taket dampsperren skal se slik ut:

På lagt og forseglet diffusjonssperre tilfreds toppstrøk, noe som ofte er behov for å ramme. Det er alle triksene!

Hvordan velge en kvalitet dampsperre på de tekniske egenskapene?

Så i dag, mange materialer som har en høy motstand mot damp diffusjon og lav vanndamp permeabilitet. I lang tid var meget populære konvensjonell polyetylen-filmer, som i prinsippet kan lede store, men ikke tilfredsstille alle de samme høye damp permeabilitet, lav eksplosiv ytelse og skjørhet.

Og fordi moderne produsenter, etter sin politikk med import substitusjon, produsert nok interessante teknologiske løsninger, blant disse er det enda en metallisk membran. Mange av disse materialene og deres egenskaper bør studeres for å forstå: hva er den beste dampsperre for taket av ditt hjem?

La oss liste opp de viktigste egenskapene til en dampsperre:

 1. vanndamppermeabilitet - karakterisering av filmer og membraner 0-3000 mg per kvadratmeter per dag. Denne indikatoren viser hvor mange gram vann i dampform kan passere gjennom per dag for hver meter av film. Jo mindre tall, jo selvfølgelig bedre. Hvis tallene viser vanndamp overføringshastighet i gram av hundrevis eller tusenvis, så foran deg - en semipermeabel membran, og det bør ikke bli satt under varmeapparatet, og på ham.
 2. styrke. Denne funksjonen påvirker betydelig hvor lett det vil være din installasjonsarbeid. Billig isolasjon film ganske lett å bryte, de mister sin integritet selv under montering, når de faller verktøy eller når de er skadet. På den annen side, en sterk damp tåler også temperaturforskjell.
 3. Trykket i vannsøylen. Damp-isolasjon folie er designet for å være, for å holde vannet på deg selv. I utgangspunktet er denne indikator viktig for den dampgjennomtrengelige membran, som bokstavelig talt kan få regn. For taket, er det, selvfølgelig, er ikke kritisk, selv om loftet lekkasjer aldri utelukkes.
 4. UV motstand. Dette tallet varierer fra noen få dager til en måned. Sikkert du har sett som polyetylen, som lenge har vært på gata, blir det sprøtt og pauser. Men kvalitative materialet opprettholder sin solide resultater over lang tid. Det har verdi, hvis installasjonsarbeidet tyder holde åpent isolerende film på taket i lang tid uten innvendig fòr.

Og, for å forstå og for å avklare, hvis du plukket rett dampsperre for taket av spesifikasjonene nøye vurdere avbildet på pakken ikonet. Og stoler til merkevaren, som er kjent i det innenlandske markedet og nyter tillit. Blant disse merkene Izospan, Isover, Technonikol, Delphi og andre.

Velg typen dampbarrieremateriale for tak

Dersom behovet for fuktsperre er mer eller mindre klare, så hva bedre dampsperre for tak og guiden valget? Hver av materialer for fuktsperre, som tilbyr et moderne marked, sine og fordeler funksjoner. For eksempel, den samme polyetylenfilmen mindre motstandsdyktig mot lave temperaturer og eksponering til oksygen, raskt bli foreldet, men rimelig.

Derfor moderne markedet tilbyr forbrukeren slik damp tette materialer:

 • kompositt film;
 • Forsterkede filmer med metalliserte lag;
 • diffus membran av et bredt spekter av egenskaper.

Blant slike materialer er vesentlig forskjellig:

Fuktsperre: å opprette en pålitelig barriere

For konvensjonell dampsperre taket i lokalene tilstrekkelig forsterket eller mer tilgjengelig polyetylenfilm som har en maksimal permeabilitet damp. Egnet også asfalt, bare velge den og deretter tett tykkere.

Men mer kostbare membran - En stabil, armerte materialer, som er dekket med folie eller fluffy jakke med en hånd. De har en god forsegling, og selv reflektere varmetap (du vet sikkert at varmen alltid stiger). Uten slike membraner ikke kan gjøre med en dampsperre tak i rom med høy luftfuktighet, for eksempel kjøkken, bad og svømmebassenger.

Her er et eksempel på kvalitet dampsperre som på pålitelig måte vil beskytte mineralull:

Begrenset vanndampgjennomtrengelighet: kondens

Men det er likevel en slags membran - Begrenset vanndamp permeabilitet. En slik isolasjon er opprettet basert på polypropylen ikke-vevet ved termisk binding av polymerfibre. Og slike små damppermeabilitet tillater jevnt fjernet fra lokalene alle unødvendige fuktighet, men på veggene og taket vil ikke bli dannet kondensat.

Selvfølgelig er dette alternativet egner seg bare hvis de ovennevnte lokaler - bolig loftet, som er flott for et landsted, og eventuelle andre andre bygninger der sesong bolig. Selvfølgelig, i tilfelle av en dampbarrierevegg og tak med dampsperre slike membraner anvendes for isolerte strukturer, men da det legger seg tvungen ventilasjon, og i taket, som en regel, ikke noe av den typen.

Variabel damppermeabilitet: en smart tilnærming

Endelig er en film med variabel vanndampgjennomtrengelighet - en membran som klarer å endre sine egenskaper! For eksempel, i en fullstendig tørr omgivelse slik damp ugjennomtrengelig barriere, mens med økende fuktighet blir gjennomtrengelig og sender ut overskytende fuktighet fra rommet. Det er nå i hovedsak produserer en dampsperre for taket fast Delta.

Og hvis du ikke sette en dampsperre?

Noen ganger hender det også at taket er allerede sydd, og en dampsperre på enten glemt eller ikke visste. Så ikke få panikk og merk nøyaktig hvordan materialet er arkivert taket. Så hvis gips, så du er på hell: det absorberer fuktighet. Hvis DSP er heller ingen grunn til bekymring, fordi DSP seg - tett materiale, og et forbindelseselement er det lim. Selv maling på taket er en god beskyttelse. Og ja, for etterbehandling gips vanligvis bruker de mest enkle dampsperre:

Valg av forbindelsesstrimler og klebedampsperre

Riktig investert, damp - det er en solid og kontinuerlig lag. Videre er de vanlige bånd dimensjonering overlappinger og knutepunktene er ikke egnet her - bare en spesiell dampsperre. Hver produsent tilbyr sine muligheter for å koble strips for ulike oppgaver.

For eksempel, noen av dem er utelukkende for overlappinger malerier, mens andre - for anlegg filmer på glatte flater, og andre - å forbinde dampsperre med en porøs og ujevn overflate. Videre er det viktig å skaffe forbindelsen båndet fra den samme produsent som dampen i seg selv for å oppnå 100% forseglingssjikt.

Slik er også flere typer:

 • spesiell selvklebende film;
 • klebemidlet for tilkobling av membranen;
 • Bygge limbånd;
 • Aluminium tapen;

så vel som dobbeltsidig klebetape for å sikre integriteten av de individuelle stegene.

Raffinert riktig installasjon av taket dampsperre

Og til slutt, gi deg noen tips om installasjonen av den valgte dampsperre. For å legge en dampbarriere bør alltid overlappe med 15-20 cm, for å gi beskyttelse mot inntrengning av damp. Alle skjøter må forsegles med tape konstruksjon.

Under loftet taket dampsperren skal trykkes tre lameller, og på toppen av dem - å montere den kasse for å skape et gap mellom det innvendige taket og loft gulv. Samtidig ser til at fremtidige elektriske kabler og andre tekniske systemer ikke bryter integritet dampsperre film. Alle elektriske kabler skal være stengt, og trenger en kasse.

I tillegg kan en slik klarering ikke arrangere tak lamper, siden fordi den minste skade damp i dette rom er lett dannes kondensat og vanndråper vil bli kontaktet med elektrisitet. Og dette er nervøs med store problemer.

Hvis det gjøres forsiktig, i dampsperren kan festes lett nok engang volum og flernivåstrukturen:

Vær forsiktig, og resultatet av reparasjonen er bare en fryd for øyet!

Nå på markedet av byggevarer mye syntetiske produkter, egenskaper og funksjon som ikke er klar selv til sine skapere. Men de trenger å selge, og derfor komme opp med et problem, løsningen som de er. Eksempel - en dampsperre, som noe annet enn vann, og varmeisolasjon. Hvis rommet er korrekt og hydro isolert, er dampsirkulasjon mellom rommene ikke er derfor ikke nødvendig med en egen dampsperre, og bruke penger på det ikke verdt det.

Jeg absolutt enig med det faktum at dampsperren er alltid nødvendig for taket, men det er problemet med valg av riktig materiale er det så langt, fordi egenskapene ikke avvike mye fra hverandre. Og om det faktum at det må legges med en overlapping på klut til 15-20 centimeter, visste jeg ikke før, så var å sette ikke slik vi ønsker. Det fungerte ikke effektivt.

Det har lenge vært på jakt etter informasjon om hva damp er bedre egnet for tak. Nå for meg spørsmålet om hva som skjer mellom de to nivåene av bygningen løst for alltid. Meget godt beskrevet, særlig om hva som skjer hvis tettheten av materialet er mindre, på grunn av hvilke molekyler lett passere gjennom det. Nå vet jeg, når du trenger en fuktsperre, så det er godt gjort.

Jeg la merke til mer enn en gang en situasjon hvor bygging av hus kunder hardnakket ikke ønsker å forholde seg til en dampsperre i taket, med sikte på samtidig spare minst noen penger. Som et resultat av dette har ført til katastrofale konsekvenser som for eksempel svekkelse av bygningsmaterialer, dannelse av mugg og jordslag i isolasjonssystemet gulv. Derfor er det bedre ikke å spare penger, som de sier, betaler gjerrige to ganger.

Dampsperrematerialer for tak

Termisk isolering av taket på balkongen, i badekaret eller en vanlig bolighus vil ikke være effektiv hvis en del av denne "tak pie" er ikke en dampsperre. Så vel som i matlaging, kan fraværet av en av komponentene i oppskriften bare slette hele smaken av parabolen, og i tilfelle av taket - hvis du fjerner dampsperre, i fremtiden kan ha mange negative effekter.

I nesten alle jernvarehandel, kan du finne ulike materialer for dampsperre. Spørsmålet naturlig melder seg: "Hva slags fuktsperre for taket til å velge?" Spørsmålet er ganske passende, siden for forskjellige rom kan være forskjellig isolasjon.

Opprette hindringer fra dampen kan ikke kalles innovasjon i bygge teknologier. Under byggingen av trehus og bad siden antikken gjort prosedyren for oppvarming av taket, der dampen var obligatorisk komponent. Naturligvis av materialer slik som folie eller mineralull, og talen var ikke slik at alle komponenter var helt naturlig.

Så det er den eldste, men likevel vellykket anvendt metode - dampbad tak leire. Bruk denne teknikken er i badstuen bygningen. På taket bord (ikke på brisken, nemlig planker naglet til bjelkene), som strekker vokset papir eller papp impregnert med lakk, og på den et lag på 2-3 cm legges leire, enten alene (myknet), eller blandet med sagflis, halm eller sand.

Alle hull og sprekker tettes og grundig denne blandingen. Som en følge, etter tørking, er det leire sette på varmeapparatet.

For fuktsperrer bad tak materialer kan ikke bare av naturlig opprinnelse, men også i industriell metode. Forholdene i badsturommet, er kjennetegnet ved høy fuktighet, samt ekstremt høye temperaturer i damp (i badstuer luftvifter "varmere" iblant varme opp dampbadet til 120 grader).

På grunn av tilstedeværelsen av slike parametere som er nødvendig for å velge materialer for dampsperren som ikke vil frigjøre under oppvarmings ingen giftige stoffer, og ikke mister deres kvalitative egenskaper for en lang periode. På bakgrunn av dette i badet i en dampsperre av polyetylen film tak er ikke egnet. Først ved høye temperaturer det kommer raskt ubrukelig. Dernest skaper polyetylen et helt forseglet plass til å puste tungt.

For damprommet er bedre å bruke en spesiell folie dampsperremembran. Det kan være direkte aluminiumsfolie, men å jobbe med det du trenger for å være ekstremt forsiktig for å unngå rifter og punkteringer.

Mer sofistikerte og lett å bruke flerlagsprodukter er: folie på basis av en fuktbestandig kraftpapir. I markedet for denne typen er representert ved ulike produsenter, inkludert vanlige - damp merkene SE Folgoplast (produsent SPE "StroyTermoIzolyatsiya", St. Petersburg), S Megaizol (en gruppe av "Mega" selskap, St. Petersburg), folien på kraft papir (varmen, Ekaterinburg).

Også som et reflekterende dampbarrierematerialer benyttes, bestående av folie, kraftpapir og et ytterligere lag av polyetylen eller Mylar. Dette splitter Alukraft (CJSC "Plasteks", St. Petersburg), Izospan FB (LLC "Hex", Tver-regionen, av TM "Izospan") og andre.

Er på salg folie, forsterket med glassfiber. glassfiberarmeringen tillater slikt materiale til å motstå mekaniske påkjenninger (kan ikke sies om en folie), og arbeidstemperaturområdet kan være mer enn 120 grader.

Folie dampsperre ved overgangen mellom limt spesielle varmebestandige båndet.

Våtrom, damp,

For våte områder, der det ikke finnes høye temperaturer, og hvor det ikke er nødvendig teplootrazheniya oppgave foliematerialer anvendes det ville være uegnet på grunn av deres høye pris. Det er allerede mulig å anvende dampsperren membran av polyetylen og polypropylen.

Viktig! Ikke installer semipermeabel membran som en dampsperre! De tjener til å beskytte den ytre isolasjonen! Ved installasjon av en slik film på innsiden dampen vil trenge inn gjennom den i isolasjonen, noe som fører til forringelse av fuktende og etterfølgende varme-skjermingslag.

Den enkleste og mest kostnadseffektive løsning ville være en enkel plastfilm. Imidlertid har dette materialet en rekke ulemper, som det finnes flere store:

 • En kort levetid - til slutt polyetylen blir sprø og pauser, spesielt hvis forandres romtemperaturen er hyppige.
 • Drivhus eller drivhuseffekt - en overdreven opphopning av fuktighet i rommet.
 • Det kondensat som er dannet på en glatt overflate, kan gli langs de skrå flater, samler de seg på ett sted.

Disse grunnene utlede denne metoden parozaschity rekkene mistet sin relevans og er ikke veldig effektivt.

Og likevel - hva er best for taket dampsperre? For konvensjonelle boliger tryggere å bruke en flerlagsmembran. Strukturen av en slik film struktur er som følger: den ene side er glatt og den annen ru. For å opprette en lo sprayet rayon. Den glatte siden er lagt til en varmekilde, og den grove - innendørs.

Dersom en sterk luftfuktighets-givende vannmolekylene tilbakeholdes på haugen siden av membranen og deretter fordampe. Således er effekten av å forhindre forekomst av en dråpe av kondensatet.

For enkel installasjon, kan du bruke en tre-lags film. Det er også en glatt og ru side, men mellom dem er det et ytterligere forsterkende lag av fiberglass. Denne type av dampsperre brukes hovedsakelig i skråtak, hvor det er en risiko for økt mekanisk belastning på fuktsperren, og det er ikke lett å bryte under monteringsarbeide.

Dampfilm basert på polypropylen har større styrke og holdbarhet, slik at de blir fortrinnsvis anvendt.

I tørre områder, kan og mellom varmekabler brukes mest enkle membran er en dampsperre vil sannsynligvis spiller en rolle for beskyttelse mot inntrengning av luft i mikrofibrene fra varmeren.

Noen ganger byggere tilbyr bruk av bitumen dampbarriere-materialer - asfalt, taktekkingsmateriale. På grunn av tilstedeværelsen av bitumen kreftfremkallende stoffer som blir fremtredende når temperaturen stiger, er en dampsperre ikke er nødvendig å bli installert i boligområder, men det er fullt mulig i de økonomiske soner. Vi bør ikke glemme at kvaliteten på parozaschity vil være mye lavere enn dagens dampsperrematerialer.

Ved montering av dampsperren må man huske på at belegget må være en kontinuerlig membranoverlapper stegene til hverandre - i det minste 150 mm, er alle skjøtene limes med et spesielt bånd. I tillegg lapping på veggene i størrelsesorden 200 mm for å forbinde taket dampsperren med en dampsperre vegg.

Før du kjøper materialet nøye studere spesifikasjonene at det valgte produktet er helt i tråd med vilkårene i sin videre utnyttelse. Riktig valgt og teknisk godt montert tak dampsperre vil bidra til å holde varmen i rommet og holde sterke strukturelle elementer i ditt hjem.

Gjentrykk av materialer er mulig kun med tillatelse fra administrasjonen og den aktive koblingen til kilden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 − 20 =