Innebygde oppvaskmaskinens dimensjoner

Dimensjoner av innebygde oppvaskmaskiner

I et moderne kjøkken er oppvaskmaskinen ikke lenger en luksus, men en nødvendig assistent. Spesielt hvis familien er stor, og skitne retter oppsamles på et øyeblikk. Oppvaskmaskinen, i tillegg til å lindre eierne av rutinemessig daglig vasking av oppvask, lar deg spare vann, og det er veldig viktig.

Standardstørrelser av oppvaskmaskiner

Det er to størrelser som kjøpere kan velge mellom. Små Oppvaskmaskinen har en størrelse, eller snarere den bredde på 45 cm. Dybden og høyden av slikt utstyr er standard og ofte er tallene 82 og 60 henholdsvis. Men ikke stolt av å skrive i det tekniske passet eller instruksjonene. Det har seg slik at i praksis enheten dimensjonene avvike fra det som fremgår av bare et par millimeter, men når den er installert, kan disse millimeter spille en avgjørende rolle.

Før du kjøper, må du nøye måle stedet der oppvaskmaskinen skal ligge. Det er tilrådelig å overlate dette til mesteren som skal installere maskinen på sitt sted. Etter det, bevæpnet med et centimeter tape, gå til butikken for å finne ut de nøyaktige dimensjonene til enheten helt opp til en millimeter.

Tross alt, den påståtte størrelse med innebygde oppvaskmaskiner er 3-5 mm forskjellig fra den virkelige, og det er disse få millimeter noen ganger avgjøre skjebnen til kjøkken-enheter.

Vaskemaskinen i full størrelse måler 60x55x82, hvor det første sifferet er bredden, den andre er dybden og den siste er høyden. Det er egnet for familier, antall husholdninger der mer enn fem personer. Noen modeller er designet for 15 sett med skitne retter.

Før du kjøper en innebygd teknikk, bør du vurdere hvor den skal ligge. Ideell - når nye møbler er tilpasset størrelsen på det innebygde utstyret. Hvis kjøkkenet ikke er endret ennå, blir det oppvaskmaskin i et tomt skap med svingdører, egnet i størrelse.

Minste dimensjoner på oppvaskmaskinen

Blant vanlige mennesker, langt fra hvitevarer, det er en slags legende som har oppvaskmaskin, størrelsen (bredde) som ikke overstiger 30 cm faktisk meningsløst å søke et salg -. Det har aldri eksistert, og det er lite sannsynlig det vil bli snart, for øyeblikket er det bare en myte.

Men den lave, ca 45 cm lange maskinen på salg der. Noen produsenter har flere lignende modeller. Den er konstruert for plassering på bord eller skap, men kan også innbygges for glidende eller svingbare skapdører. Denne modellen for en familie på 1-2 personer, og er designet for bare 5-6 sett med retter.

Kopiering av informasjon er bare tillatt med en direkte og indeksert referanse til kilden

Innebygde oppvaskmaskinens dimensjoner

Embedding er designet for å gi et estetisk utseende av kjøkkenet. Oppvaskmaskinen skjult ved skapets dør er neppe merkbar, 100% funksjonell. Installasjonen håndteres oftest av møblerleverandøren (solgt med utstyret), forhandlerens skuldre veide overholdelse av installasjonsfinesser. Faktisk er andre glad for å pålegge sine tjenester, partnere. Dimensjonene til den innebygde oppvaskmaskinen varierer fra produsent til produsent, mellom modeller. For eksplisitt evaluering, bruk de elektroniske katalogene til Yandex-Market.

Sovjetunionen vedtok standard GOST 27454, som regulerer dimensjonene til oppvaskmaskiner. Dokumentet etablerte oppdeling av enheter i klassen, fastslått normene for utslipp av vann. I dag vil tallene virke fabelaktig. Gruppe A oppvaskmaskiner vil trenge 42 liter fluid per syklus.

Dimensjoner av produkter i samsvar med loven ble stivt rantet. For innebygde modeller ble følgende parametere gitt:

Begrensninger ble satt stivt. På undersiden var toleransen 5 mm. Gjort spesielt for å gjøre møbler lett innkvartert utstyr. Faktum tillot produsenter å tenke lite om kompatibiliteten til produktene.

I tillegg til dimensjonene til dokumentasjonen av oppvaskmaskiner spurte:

 • Lengden på fyll- og avløpsslangen er ikke mindre henholdsvis 1,5 m og 1,3 m. Det er forårsaket av tilstedeværelsen av verdien av den minste radius for bøyning.
 • Vannforsyningsrørene var 3/4 tommer i størrelse. En betydelig figur. Systemet av SI-enheter, vedtatt på landets territorium, sørger for bruk av meter, avledede enheter. Standarden på oppvaskmaskiner, designet av perestrokiskidene, er i utgangspunktet orientert mot internasjonalt samarbeid. Slike trinn oppstår ofte i skipsbygging. Verden bruker til å måle avstander i tommer, sjøfolk - unnskyld den frie tolkningen - vi må ta hensyn til det faktum. Saken med oppvaskmaskiner er lik. Utviklerne tok hensyn til faktoren for oppvarming av internasjonale relasjoner, i håp om å ha et nært samarbeid.
 • Spissen av oppvaskmaskinens avløp må ha blitt gjort for å sikre vasker og bad for kanten. Elementet kan kobles direkte til husholdningsavløpsanlegget. Det kan ikke sies at dagens løsning overrasket brukere av automatiske vaskemaskiner, syntes det sovjetiske folk nysgjerrig på innovasjon.
 • Strømledningen er ikke mindre enn 2 meter. Kravet gjelder innebygde oppvaskmaskiner, forklares relativt enkelt. Ofte berøvet muligheten til å velge plasseringen av enheten, det er ikke lett å strekke skjøteledningen uten å skade utseendet til kjøkkenet. Oppvaskmaskinen er utstyrt med en relativt lang strømledning (eller forsyning av spenning gjennom ledningen kjøpt separat). Annet utstyr er ofte utstyrt med klemmer for tilkobling av en kabel med egnet lengde. Samsung oppvaskmaskiner leveres med en ledning, en gaffel. Eksperter sier: produkter med vilkårlig lengde ledning er sjeldne.
 • Spalten mellom veggen og bakveggen på oppvaskmaskinen er regulert. Overholdelse av tilstanden sikrer god ventilasjon. Spalten er ikke mindre enn 50 mm. Et umiskjennelig faktum er tatt i betraktning av installatører, møbelprodusenter, slik at utstyret er garantert å passe inn i det mentale rommet. Tilstanden holdes over hele høyden på oppvaskmaskinen.
 • Separat fastsatt: utstyr, skjult under vasken omfatte en utsparing under utløpet røret i bunnen av den bakre veggen høyde, bredde på ikke mindre enn 15 cm.

Offisielt var termen av oppvaskmaskinstandarden begrenset til 1. januar 1994. Teksten er ikke utvidet, den gir en fullstendig ide om hvilken størrelse innebygde oppvaskmaskiner produserer. Moderne modeller er ikke langt unna.

I dag tilbyr produsentene en rekke oppvaskmaskiner. Hvis ovennevnte GOST 27454 tilbyr et enkelt sett med dimensjoner, er moderne innebygde produkter mer varierte i størrelse.

Oppvaskmaskinens høyde og dybde holdes konstant - henholdsvis 82 og 55 cm. Dimensjoner på innebygde oppvaskmaskiner varierer i bredde:

Og den nominelle er ikke strengt vedlikeholdt. Hver produsent tar millimeter fra verdien, slik at enheten sikkert kan ta i bruk installasjonsfeltet, nisje.

Det er på tide å bestille: produsere to typer innebygde oppvaskmaskiner:

 • montert inne i rommet (hyller) bak døren;
 • simulerer utseendet på et nattbordshodesett.

Begge løsningene er preget av fordeler, ulemper. Det er åpenbart at manuell installasjon ikke gir enkle løsninger, men oppvaskmaskinen er virkelig bygd inn. Lukket ved døren, usynlig for øyet. Det skal bemerkes: For enkelte modeller tas kontrollelementer til frontplanet. Selv om de fleste bruker den øvre kanten av døren. Berøringspanelet er innebygd, hvis du åpner skapet opptatt av oppvaskmaskinen.

Installasjonsmetoden har en rekke problemer:

 1. Strømforsyningen er komplisert.
 2. Noen ganger er det nødvendig å bore hull i veggmuren av møbler.
 3. Det er nødvendig å motstå anbefalingene for å plassere oppvaskmaskinen, og sørg for riktig varmeavledning av arbeidsutstyret.

Eksperter sier: Hver modell leveres med detaljerte instruksjoner for installasjon av utstyret. Papir mangler - prøv en konsulent, finn en erstatning på Internett.

Når det gjelder oppvaskmaskiner, imiterer deler av skapet, går utstyret ganske enkelt inn i en spesiell nisje. Noen er utstyrt med hjul som letter installasjonsprosessen. Husk installasjon av dreneringsrør og vanninntak, strømledninger. Komponentene må selvfølgelig være fleksible, utstyrt med en tilstrekkelig dimensjon, slik at oppvaskmaskinen beveger seg.

Utvalg av innebygd oppvaskmaskin

Når det gjelder å kjøpe hele hodesettet, er det ofte ikke nødvendig å velge, installasjonen vil bli gjort av entreprenøren (selger). I dette tilfellet skal du tydelig sjekke kvaliteten på det utførte arbeidet og under ingen omstendigheter signere godkjenningsbeviset for produktet hvis det oppdages feil.

Oftere spørsmålet om hvordan man velger størrelsen på den innebygde oppvaskmaskinen, når den er i eksisterende situasjon, er det nødvendig å legge inn nytt utstyr. Omtrent en centimeter er det ikke nødvendig å snakke, her bør man styres av mer sunn fornuft. Det velkjente faktum ble nevnt ovenfor: En hvilken som helst modell av oppvaskmaskinen er ledsaget av en detaljert skisse som regulerer installasjonen. Det er nødvendig å registrere størrelsen på det planlagte stedet for installasjon, nøye sjekke, plasser produktet der det er planlagt å installere.

De fleste modeller har samme høyde, dybde, verdt å søke, du får sjansen til å finne ikke-standardiserte produkter. Problemet med mangel på plass er noen ganger løst ved å demontere bakveggen på skapet. Litt å skyve møblene vekk fra veggen, kan du frigjøre romslanger, elektriske ledninger. Fordelaktig når det ikke er noe ønske om å bore store åpninger av kommunikasjon. Noen kjøkkenmøbler har en sokkel. Hvis settet er gammelt, vil oppvaskmaskinen kjøpe, passer ikke inn i høyden - i bunnen av rommet er et rektangulært hull kuttet for produktet. Mottatt ytterligere 10 cm er nok til å installere.

Det som er sagt, er ikke begrenset til hverdagsnærhet. Andre nattbord er utstyrt med skuffer, over hvilke du kan arbeide ved å fjerne bunnen, noe som øker høyden på rommet. Sammen bidrar triksene til å installere en oppvaskmaskin, der i utgangspunktet noe utstyr nektet å stå opp.

Således er det plass for montering av måle, oppvaskmaskin størrelser korrelerer med montasjetoleranser. Det er fornuftig når du endrer veggen latskap. Ellers blir de ovennevnte problemer bæres av selgeren.

Et annet problem: De fleste oppvaskmaskiner er utstyrt med støpselet, ledningen av en fast størrelse. Hva er de hensyn det er å gjette vanskelig. Kanskje det er i isolasjon. Siden arbeidet er med fuktighet ... Ikke rart apparater strømledningene så sterk. Vi må separat holde en stikkontakt eller sette enheten i nærheten av en strømskinne.

Oppvaskmaskin bygget har en standard størrelse bortsett fra noen få millimeter. Derfor måle møbler, ikke kjøpe. Mye viktigere er å se installasjonsveiledningen. Flokken av hvite sauer. uvanlig blant kråker fly oppvaskmaskin. Unntaket fra regelen som opprinnelig formulert bekrefter aksiom.

Hvilke størrelser kan bygges i oppvaskmaskin

Hei venner.

Når du planlegger et kjøkken, alltid stole modulene for husholdningsapparater, som inkluderte, ofte og oppvaskmaskin.

I dag skal vi snakke om hvor store de kan være, og hvor modulene er installert på kjøkkenet.

Vanligvis oppvaskmaskiner installeres direkte i bunnen kjøkkenet base (i denne teknikken, hvis det er bygget, for å åpne dekselet til en spesiell tilknytning til fasaden er gitt).

Og det første jeg vil si - alltid se instruksjonene i den innebygde hvitevarer. Det er alltid vist eller dets dimensjoner eller størrelsen av den nisje i hvilken den er innleiret.

Alle innebygde oppvaskmaskiner er av fire typer:

Den første type omfatter oppvaskmaskiner, 460h450h480 dimensjoner (HxBxD, alle dimensjoner i mm).

Slike enheter er utviklet for å laste 5 sett av retter. De er ganske kompakt (som tillater dem å integrere uten problemer selv på kjøkkenet av liten størrelse), og bruker lite strøm.

Det er enda noen oppvaskmaskiner (denne klasse), som er innebygd i selve skallet.

Den andre typen tilskrives redskaper som har 450h550h500 dimensjoner, og som kan romme 6 sett av retter.

Slike enheter er allerede mer enn den første, men mindre enn gjennomsnittet. Dette er en slags kompromiss mellom de to.

Gjennomsnittlig oppvaskmaskin - den mest brukte for innbygging i kjøkkensett. Deres dimensjoner - 850h450h620 (bredde kan variere 450-600).

De kan allerede håndtere 9 sett av retter, men bruker mer strøm.

Oppvaskmaskin stor størrelse, brukes hovedsakelig i store familier (av 5 personer eller mer), siden de kan samtidig behandle 12 sett med retter.

Deres størrelse - 850x596x620 (bredde kan være 600 til 750).

Som det kan ses, er de to første utførelsesform av den innebygde apparater passer til standard benkeplaten hvis dybde er 600mm. For mellomstore og store oppvaskmaskiner, har benkeplate å være dypere enn standard.

Men det finnes unntak.

Jeg trenger ikke bare å innlemme denne teknikken til 9 sett av retter (i midten), dybden som tillater dem å integrere perfekt inn i den nedre basen under vasken standard dybde.

Så, den første tingen å gjøre når man designer kjøkken bunnen henhold oppvaskmaskin - se bruksanvisningen.

For øvrig, en nisje under innleiret oppvaskmaskin - det er bare en tom døråpning ønsket størrelse mellom tilstøtende bokser kjøkken bunn. Dimensjonene av åpningen for å bidra til å motstå bare skrog planker. Vel, ved åpningen, selvfølgelig, også designet fasaden.

Det er alt.

God artikkel, var det interessant å lese ...

Jeg polnovstraivaemaya oppvaskmaskin Siemens, og min mor min kompakt maskin 8 sett av retter. Min bil vi kjøpte en gang, de flyttet inn i ny leilighet, kjøkkenet laget på bestilling, slik at alle hvitevarer ble valgt etter størrelse.

Min maskin står ved siden av vasken. Så vi etablert en mester, og for meg også, så praktisk. Oppvaskmaskin har en belastning på 8 kuverter, SC76M522RU modell. Kjærlighet, hans pomoshnitsa, fordi med henne jeg glemme den skitne retter)

God ettermiddag, fortell meg, jeg ønsker å bygge oppvaskmaskinen på 38 stoleshku, har oppvaskmaskinen en høyde på 820, og bunnen av et kjøkken med stoleshkoy 860, viser det seg at det er umulig å etablere skrog planker på toppen, viser det seg bare vilkårlig forlate åpningen 600, eller sørg for å installere skrog planker

Nicholas, skrog planker sett er ikke nødvendig. I ditt tilfelle (hvis åpning fra gulv til bordplaten gjør det mulig å sette oppvaskmaskinen på toppen), trenger bare å installere PM mellom tilstøtende bokser (i løpet av en viss størrelse, dannet mellom dem).

Bare disse naboboksene må riktig innstilt horisontalt.

Hallo Kjøpte oppvaskmaskin 60 cm. Garderobe av den indre dimensjon 55-56 cm dukket opp. Hva gjør jeg?

I ditt tilfelle, hvis det er mulig å endre oppvaskmaskinen - det er mulig å gjøre det, og ta det opp til 50 cm.

Hvis ikke - du trenger for å planlegge bunnen under du kjøpte teknikk ...

oppvaskmaskin oppkjøpet er berettiget av flere grunner. Den forbruker 3-5 ganger mindre vann enn en vanlig oppvask, mye bedre å takle denne oppgaven, og sparer deg for tid. Dimensjonene av oppvaskmaskinen - det er en av de viktigste utvalgskriteriene, spesielt hvis du ønsker å kjøpe en innebygd eller delvis innebygd modell. La oss finne ut hva som er målene for ulike typer maskiner, og hva størrelser er optimal for kjøkken og familie.

Selvfølgelig før du kjøper må du virkelig sette pris på stedet hvor du skal plassere den, og størrelsen på maskinen. Og så var det tilfeller der invitert til å installere maskinen og hun bare ikke kunne komme i stedet forberedt for henne i min praksis.

La spørsmålet: "nisje innebygd under oppvaskmaskinen - det er bare en tom døråpning ønsket størrelse mellom tilstøtende bokser kjøkken bunnen." Det er, sidevegger i denne "modulen" er ikke det? Bare på tegningen på toppen av en åpning under oppgjøret. vaskemaskin trukket to strimler, som de var satt?

Ja, stedet under MP - det er bare å åpne.

En to stropper - et skrog planker, som er utformet for å opprettholde den nødvendige avstand mellom nabomoduler.

de er montert på hjørnene av det ordinære

oppvaskmaskin oppkjøpet er berettiget av flere grunner. Den forbruker 3-5 ganger mindre vann enn en vanlig oppvask, mye bedre å takle denne oppgaven, og sparer deg for tid. Dimensjonene av oppvaskmaskinen - det er en av de viktigste utvalgskriteriene, spesielt hvis du ønsker å kjøpe en innebygd eller delvis innebygd modell. La oss finne ut hva som er målene for ulike typer maskiner, og hva størrelser er optimal for kjøkken og familie.

Hei Dette spørsmålet er: hva er det minste gapet må være mellom veggen og bakveggen i PM? Vi har et problem: Det er umulig å fjerne kloakkrøret i veggen (lastbærende søyle), og en standard bredde på 60 cm bordplate - den vanlige PM i en dybde på 55 sm.ne plassert .. (Pipes bredde 7 cm, høyde fra gulvet 34 cm)

Catherine, til PM instruksjon er i det dimensjonene nisjer som er anbefalt for denne PM.

Disse dimensjoner og retning.

Det er nødvendig på forhånd! planlegger en slik ordning oppvaskmaskiner til henne gikk ikke noen rør og det viktigste - det gikk ikke bak hoved avløp (grå tube). Renne godt på de fleste oppvaskmaskiner går side (ikke tilbake!) I en utsparing i den tilstøtende modul. Ideelt - oppvaskmaskin renne festet til renne like under vasken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + 4 =