Ildfast maling for metall

Varmebestandig maling for metall

Hovedobjektene som trenger å beskytte den ytre overflaten mot kraftig korrosjon forbundet med oppvarming, er grill, grillovner og badvarmeanordninger. I boliger er slike enheter nesten ikke brukt, derfor er det bare nødvendig med beskyttelse for støpte metallprodukter av ovner, for eksempel ulike dører og port, samt dører av ovner fra metallplater.

Før du vurderer de forskjellige komposisjonene i detalj, er det nødvendig å klargjøre konseptene. Det handler om å beskytte overflaten med varmebestandige fargestoffer, noe som er fundamentalt forskjellig fra bruken av brannbestandige etterbehandlingsmaterialer. Den andre beskytter bare brennbare materialer fra virkningene av åpen ild i en periode på 10 til 20 minutter, tilstrekkelig til å evakuere eller iverksette tiltak. Den første isolerer de oppvarmede flatene fra tilgangen til luft oksygen, som forhindrer oksidasjon av metalloverflaten. Dessverre forekommer substitusjonen av disse konseptene ganske ofte, selv blant store ledere.

Her vurderer vi den varmebestandige maling for metall og dets varianter.

Hovedkarakteristikker for maling av populære produsenter

Farger for metallovner krever bruk av formuleringer med en kritisk temperatur på minst + 600 ° C, eller bedre og mer motstandsdyktig. Vurder noen av markedstilbudene for denne gruppen av produkter:

1. Termisk sammensetning av Tikkurila (Finland). Basen er alkydharpikser, designene er svarte og sølv. Når metallet i ovnen kroppen varmes opp til en crimson glød, overlever det lett et slikt regime, mens beleggets elastisitet er opptil 3 år. Funksjonen i applikasjonen - tørking utføres når den oppvarmes til en temperatur på minst 230 ° C i 1 time. Ved lavere polymeriseringstemperatur forekommer substratet ikke. Kostnaden ved pakking 330 gram er 600 rubler.

Emalje Zerta er i stand til å motstå oppvarming opp til + 900 ° C, er tilgjengelig i 25 farger og nyanser av det innenlandske selskapet "Spectrum". Egenskapen av komposisjoner er at den maksimale temperaturen er karakteristisk for forskjellige toner forskjellige, du må nøye lese anbefalingene når du velger fargen på malingen. Produsert i bøtter, bokser og bokser, prisen på 800 gram er 300-550 rubler, som avhenger av graden av termisk stabilitet og maling farge.

hansa - varmebestandig maling for metall, produsert i ulike emballasjer. Det holder oppvarmingstemperaturen i størrelsesorden + 800oC uten tap av forbrukeregenskaper. Det anbefales, blant annet for maling av produkter fra rustfritt stål.

Emalje på Kudo silikon Russisk produksjon tåler oppvarming opp til +600 grader. I spekteret av farger og nyanser er det omtrent 20 variasjoner. Tilgjengelig i ulike emballasjer. Prisen på en boks på 520 gram er 150 - 180 rubler.

Hammerite - varmebestandig mot en temperatur på + 600 ° C, før den påføres på en rustig overflate, krever det ikke overflatebehandling, og omdanner rust til et pålitelig belegglag. Det er vanskelig å overføre kontakt med fettstoffer, diesel eller bensin. Pakker opptil 250 gram, pakkepris opptil 560 rubler. Se bildet nedenfor.

Varmebestandig maling for rust

Varmebestandig maling for beskyttelse av metall, emalje 8111 russisk fremstilling beskytter overflaten når de oppvarmes til + 600 ° C, i tillegg, har den beskyttende egenskaper mot syrer, baser, salter og oppløsninger derav, og andre aktive destroyere kost. Det brukes til å beskytte peiser og ovner. Badene er bedre å bruke den samme klasse av forbindelser 8101 og 8104 (bakken). De gir pålitelig beskyttelse mot overflaten mot fuktighet.

Du kan ikke redusere et slikt varmebestandig belegg som du kan lage mat med egne hender. Oppskriften er enkel - å blande aluminium eller bronsepulver med flytende glass. Belegget er ikke redd for temperaturer opp til + 600 ° C. Funksjonen i applikasjonen - det er nødvendig å påføre belegget i luft og etter at du har fullført denne operasjonen, brenn produktet i flere timer. I løpet av denne tiden vil alle stoffer som gir en ubehagelig lukt brenne ut. Deretter kan den plasseres på applikasjonsstedet.

Ved å velge og bruke varmebestandige belegg, må du være forsiktig og forsiktig. Reklamematerialer pleier ikke å lyve, men de forteller ikke hele sannheten. Bestemme hvilken er den beste maling, det er nødvendig å huske at å kjøpe kjente merkevarer, du må betale ikke bare for forbrukeregenskapene til varene, men også for merkevaren selv.

Maling ildfast for metall: en oversikt, spesifikasjoner, produsenter og vurderinger

Den ildfaste maling reduserer effekten av høye temperaturer på strukturen, og øker brannmotstandsgrensen, som kan vare opptil 1 time eller mer. Vanligvis er beskyttelse underlagt strukturer hvis deformasjon fører til tap av styrke og ødeleggelse av bygninger. Bruk av tynnlagsbelegg for beskyttelse er regulert av et sett med brannvernregler.

Hvis det er en brannhemmende tynnslagsmaling, blir den påført en tykkelse på opptil 4 mm. I salg er det mulig å møte også tykklagde komposisjoner som presenteres av mastikk og pasta. Deres applikasjon utføres av et lag, hvis tykkelse er 8 mm og mer.

Hvis du trenger ildfast maling, kan du velge en sammensetning som svulmer når den blir utsatt for høye temperaturer. Slike blandinger har omtrent samme sammensetning, men varierer i forhold til additiver og fyllstoffer. Dyrere materialer gir en høy og langvarig grad av beskyttelse. Spesialister gir ikke spesielle anbefalinger for valg, derfor bør man starte med de tekniske egenskapene til brannmotstand.

Det er viktig å være oppmerksom på produsentene, som lenge har vært tilstede på markedet og har bevist seg på den positive siden. I et tilstrekkelig utvalg av moderne industri produserer de beskrevne materialene, bør blant de mest populære utmerke seg:

  • "Pirax9raquo ;;
  • DEFENDER;
  • "Krause9raquo ;;
  • "Iceberg9raquo ;;
  • "Orks9raquo ;.

Før du kjøper, er det nødvendig å huske at ildfast maling kan være vannløselig og organisk fortynnet. I sistnevnte tilfelle snakker vi om blandinger som er laget på grunnlag av et løsningsmiddel. De er litt dyrere, og det er ikke så praktisk å jobbe med dem, men som en fordel er mer fremragende egenskaper.

Oversikt over ildfaste maling: en blanding av PIREX

Denne blandingen kan øke brannmotstandsgrensen til 120 minutter. Sammensetningen er lav i forbruk. En vandig dispersjon av syntetiske polymerer virker som et bindemiddel. Fortynning er tillatt, men volumet bør ikke overstige 15% av totalmassen. Det er viktig å huske at denne ildfaste maling skal brukes under visse forhold, de er uttrykt i samsvar med temperaturen i miljøet. Du kan begynne å jobbe når termometeret har steget over + 10 ° C, mens den relative fuktigheten ikke skal være over 85%.

For å oppnå en gjennomsnittlig lagtykkelse på 1 mm uten å ta hensyn til tap, er det nødvendig å påføre 1,65 kg maling per 1 m 2. Ved en temperatur på 20 ° C vil laget tørke i 12 timer, det er denne perioden som må opprettholdes før det fortsetter med påføring av det neste laget. Denne ildfaste maling for metall må helt tørke i maksimalt to dager, minimumsperioden er 36 timer. Etter tørking vil det være mulig å få et matt hvitt lag som beskytter strukturen i opptil 10 år. Dette gjelder når omslaget ikke er beskyttet fra oven, ellers vil begrepet bli økt til 15 år.

Anmeldelser om brannhemmende maling merkevare "Krauz9raquo;

Ifølge kjøpere, brannhemmende maling for metall "Krauz9raquo; Det er tilstrekkelig teknologisk og holdbart. Belegget kan brukes i 25 år. Forbrukerne noterer seg spesielt miljøkompatibiliteten, fordi blandingen ikke inneholder skadelige stoffer. Om nødvendig kan sammensetningen tones i pastellfarger, noe som gjør det mulig å oppnå dekorativitet. Ifølge brukerne er denne ildfaste maling for metall en komponent i en komponent, på vanndispersjon, som sveller når temperaturen stiger.

Bruk det kan påføres metall- og stålkonstruksjoner for å øke grensen mot brannmotstand. Brukere som denne maling har et stort bruksområde, fordi det kan brukes i industri, bolig og sivilbygging. Brannmotstandsgrensen når 90 minutter. Det er mulig å betjene strukturen som er beskyttet av denne maling inne i lokalet, den relative fuktigheten som ikke overstiger 80%. For å oppnå mer og kvalitet av brannmotstand, er det nødvendig å påføre et beskyttende belegg, med en tykkelse på 60 mikron.

Oversikt over egenskapene til den varmebestandige Elcon-maling til braziers og ovner

Denne maling er brannsikker, prisen er 181 rubler. per kilo, er beregnet for beskyttende farging av utstyr, ovner, varme rør, braziers og andre overflater. Den termiske stabiliteten til laget vil variere fra -60 til +1000 ° C. Blant de ytterligere funksjoner bør bemerkes motstand mot aggressive medier, manglende behov for forutgående grunning, muligheten for anvendelse ved lave temperaturer, levetiden til 25 år, en liten strømningshastighet, som er 350 g / m2, noe som er tilfelle dersom belegget vil bli utført i to lag.

Det oppblærende maling ovn har et tilstrekkelig bredt anvendelsesområde, det har anti-korrosjonsegenskaper og kan anvendes for kjeler, metallutstyr, rørledninger og rørledninger som skal drives over et bredt temperaturområde. Bruk sammensetningen til innendørs maling, fordi etter tørking, gir ikke blandingen giftige røyk. Emalje brukes også til flekker.

Blandingen har unike beskyttende egenskaper, som gjør det mulig å beskytte overflater av strukturer fra fuktighet og høye temperaturer. Dette kan omfatte armert betong, betong, asbest og murstein grunnlag. Når det er påført, er det mulig å forbedre utseendet på objektet og opprettholde kvaliteten på dampgjennomtrengelighet. Ikke miste egenskapene til emalje, selv med økt fuktighet og temperaturvariasjoner. Takket være dette kan malingen brukes til utstyr som skal brukes under vanskelige forhold.

Den ovennevnte brannbestandig maling på metall for grilling har motstand mot korrosjon ved den type av lekkasjestrøm, saltoppløsninger, olje og mineraloljer. Belegget kan påføres på elektrostatisk felt, og når temperaturen faller under null.

Hvis du trenger brannsikker maling for grill, kan du ta hensyn også til selskapets produkter "Elkon9raquo;, som brukes til korrosjonsbeskyttelse av metalloverflater som brukes i våte forhold, og med mulig temperaturforskjell. Påføring av blandingen kan utføres på eksossystemet på biler, metallflater og motordeler som vil bli utsatt for temperaturer opp til 800 ° C. Dette brannbestandig maling for grill også kalt varmebestandig materiale.

Topp 5 varmebestandige malinger, metall: use

Beising metalloverflate gir materialet et mer estetisk utseende, gjør det mulig å beskytte mot de negative virkninger av miljøet. Og når du bruker spesielle fargestoffer - redusere tap på oppvarming strømnettet.

Dessverre er den vanlige malingen utsettes for forbrenningsprosessen og forkulling. Derfor, hvis det belagte metall som brukes i vanskelige temperaturforhold, er det beskyttende lag fullstendig brent ut eller rives når den varmes opp uten ved hjelp av en åpen flamme.

Dersom den kjente kjent at metalldelen for å bli drevet ved høy temperatur, og deretter for sin farge, en spesiell brannbestandig maling.

Den største forskjellen ved varmebestandige malinger fra vanlig metall er at den ildfaste sammensetningen omfatter fargestoffer pigmenter basert stoffer motstandsdyktige mot høye temperaturer.

De fleste av disse fargestoffer inneholder i komposisjonen opp til 50% titandioksid. Som har en smeltetemperatur på 1855 ° og ble tilsatt til malings sikker måte forbinder komponentene til en homogen masse hindrer dens forbrenning.

Til blandingen tilsettes til jern oksyd som ikke er utsatt for nedbrytning ved høye temperaturer, og i tillegg til titanoksid gir en mer tett binde komponentene som er tilstede i blandingen. Varmebestandig maling omfatter kromoksyd, noe som øker dens viskositet og fargestabilitet når de utsettes for høy temperatur.

Disse elementer er forbundet ved hjelp av en væskebase, som kan bestå av syntetiske eller organiske brennbare stoffer. Denne blanding brukes for behandling av en metalloverflate som kan varmes opp til 1000 grader.

Hvis det er nødvendig å male metallprodukter som ikke vil bli oppvarmet til over 200 grader, da den mulige anvendelse av høy temperatur maling basert på epoksyharpiks.

Høy temperatur maling, blir metallet som brukes for farging:

  • radiatorer,
  • deler av forbrenningsmotoren,
  • ovner, kjeler, peiser og ulike enheter for matlaging utendørs.

Høy Colera kan brukes i industrien. For eksempel, ved fremstilling av ildfaste, takmaterialer, eller maskiner, og hjemme på en selv-inne ildsteder eller ovner.

Uavhengig av anvendelsesområdet for høy temperatur maling behov for å vite nøyaktig hva som kriterier for å velge høy fargeformulering.

Bare farge riktig valgt vil tillate kvalitativt å utføre farging av metallelementet, som drives ved en forhøyet temperatur.

For farging ovn fast brennstoff, må også bruke brannbestandige fargestoffer. Hvis du ignorerer denne regelen, da betydelig oppvarming av vanlig maling vil ikke bare miste estetisk utseende, men også kan forårsake brann.

Når du maler ovner og peiser detaljer nødvendig for å bestemme fargen på black metal eller de er laget. For hva slags underlag er det blekket sammensetning er vanligvis angitt på pakken, så det bør være svært nøye vurdere når du kjøper et produkt.

Topp 5 av ildfaste metallfarger

Riktig valg av høy fargevalg vil utføre det nødvendige arbeidet med farging av varmeelementer, grilling eller andre metallflater. Utsettes for høye temperaturer, slik at det herdede belegget har fungert så lenge som mulig.

Ovennevnte vil være under en liten liste over de mest populære merkene av høy temperatur metall fargestoffer. Som har fått tillit av både vanlige forbrukere og profesjonelle hvis arbeid er knyttet til produksjon av metallprodukter som arbeider i tøffe temperaturforhold.

1. Tikkurila Termal - silikonoalyuminievoe høytemperatur midler som tåler varme opp til 600 grader.

Den kan brukes som varmebestandig maling til metall for smelteovner, samt grilling og grill. Den har gode estetiske egenskaper. Etter riktig belegging og tørking av dekorative belegg får en metallisk glans og farge aluminium.

For effektiv beskyttelse av det behandlede overflate tilstrekkelig Tikkurila gjelde ett lag med pensel eller spray. Kostnaden av bankene 680 rubler. Den gjennomsnittlige strømningshastighet på 0,06 l / m2.

2. CO-870 - høy temperatur emalje, som er ideelt for å male biler lyddempere, samt maskiner og enheter som opererer under harde temperaturforhold.

Takket være den enestående sammensetning, kan lakkerte deler være oppvarmet til en temperatur av 750 grader uten at de beskyttende og dekorative egenskaper for belegget.

Utbredt CO-870 i maskinen på grunn av den høye resistens ikke bare overfor varme, men også for oljedamp. Produktet pris fra 150 rubler. / kg.

3. Elcon - varmebestandig maling på metall til 1000 grader. Flott for å male metalldeler ovner og peiser.

Verdighet midler er muligheten for påføring på metalloverflaten ved temperaturer under frysepunktet luft. Maling også tåler korrosive medier, er det ikke avgir giftige stoffer, selv ved oppvarming til maksimal temperatur.

Elcon kan fremstilles i forskjellige former. Derfor, hvis du ønsker å behandle et lite område, er det best å kjøpe en høy temperatur formulering i en sprayboks. Pris: fra 171 rubler / kg ..

4. celsius-600 - en høytemperatur silikon emalje ment for belegning av jernholdige metaller. malingssammensetning gjør det mulig å holde det beskyttende lag overflaten når oppvarmet til 600 grader.

Celsius, 600 kan effektivt anvendes for å beskytte metalloverflater som opererer i korroderende atmosfære. Fargestoffet lett overfører ikke bare varme, men også tilstedeværelsen av salter av oljedamp, høy fuktighet.

Pris fra 327 RBL. / Kg. Når en enkeltlags avsetningshastighet på 110 til 150 g / m2.

5. Certa - metall termisk maling som kan anvendes for produkter som opererer ved en temperatur på fra -60 til + 500 til 900 grader.

Tserta lags termisk overføringer utmerket høy temperatur og korrosive omgivelser og høy fuktighet, for derved å beskytte metalloverflaten mot korrosjon skader.

Dette preparat kan påføres ved temperaturer ned til minus 30 grader uten tap av kvalitet. Pris per 0,8 kg. - 440 rubler.

Alle disse typer av høy temperatur maling er ideell for maleriet deler opererer ved høye temperaturer. Typisk omfatter slike malingsprodukter som brukes for overflatebehandling av metall ovner og peiser.

Du kan kjøpe billigere for farging radiatorer, men ikke mindre effektive komposisjoner der etiketten har en etikett "for radiatorer".

Det første som må gjøres før påføring av varmebestandig maling, er det for å forberede overflaten på riktig måte. Mange høy-formuleringer ikke krever noen spesielle fremstillingsmetoder. I dette tilfelle er materialet tilstrekkelig rent for støv og tørkes i nærvær av fuktighet på overflaten, og avfettes ethvert løsningsmiddel.

Hvis instruksjonene sier at overflaten er obligatorisk å primes. Som renset ved metallforurensning skal brukes primerlag og overflaten tørke før påføring av basislaget lakken.

For å oppnå høy kvalitet på varmebestandig belegglaget skal påføres på metalloverflaten flere ganger. Dermed kan man oppnå bedre kvalitet belegg, som vil ha utmerket god kvalitet og godt beskytte metalloverflaten mot korrosjon skade.

Uten bruk av high-dye er umulig å gjøre når du trenger å male metalloverflaten i kontakt med åpen flamme.

Noen produsenter av varmebestandig maling tilbyr en garanti på sine produkter i mer enn 10 år. Derfor er riktig valg av midlene, kan du glemme om behovet for å oppdatere maling på metalldeler av ovner, peiser eller andre overflater som utsettes for sterk varme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

69 − = 66