Ikke åpne døren lås som gjør

Hva om dørlåsen er brutt?

Retur hjem etter en hard dags arbeid, i håp om å slappe av og stresse ned, du plutselig finner ut at du åpner døren lås, av ukjente grunner, er det umulig. En situasjon der du ikke kan gå til sine hjem på grunn av det faktum at den ødelagte låsen på døren, satt seg fast eller bare vri om nøkkelen, dessverre, ganske vanlig.

Hvor du skal dra og hva du skal gjøre i denne situasjonen? Til å begynne, ikke ta deg tid til å bryte ut jerndør og kaller "eksperter", kan du være i stand til å åpne sin egen ødelagt eller satt seg fast låsen og for å unngå skader på døren. Hvilken taktikk for å følge i en gitt situasjon vil be årsaker og natur av skaden.

Årsakene til at den fastkjørte inngangsdøren, og brøt ned slottet, uavhengig av dens kvalitet, pris og design funksjoner som faktisk masse. Dessverre er det ikke tid til å oppfinne en lås perfekt design og perfekt drift.

Enhver mekanisme, før eller senere begynner å "advare" verten før pause. Han kan sette seg fast i dag, i morgen og nøkkelen vil ikke lenger bli slått - dette er det første signalet som er verdt å tenke på den forestående endringen av slottet, eller en fin dag du ikke vil være i stand til å lukke eller åpne en fastkjørt låsemekanisme og bare spare deg for dyre spesialister.

For å unngå jamming låsen, er det nødvendig å bli kjent med de vanligste årsakene til svikt i sitt arbeid:

 1. Forsøk på å åpne låsen ved manipulasjon;
 2. Innsetting av gjenstander inn i brønnen (f.eks fragment "native key");
 3. Brønnene det støv eller metallspon (i tilfelle av sylinderlåsen);
 4. Uregelmessig vare mekanisme (smøring og vasking);
 5. Oppblåsing av tre dørblad som følge av høy fuktighet;
 6. Bruk av frigjøringsinnretningen for andre formål (f.eks åpne dem flaskeåpningen pakker osv.);
 7. Sterk flagring metall eller tredør;
 8. Overdreven bruk av kraft under driften av døren og manipulering av låsen;
 9. Skjev dørbladet;
 10. Bruken av lav kvalitet duplisert nøkkel;
 11. Å falle ut av tappen låsemekanismen og spissen;
 12. Factory ekteskap.

Som du kan se, metodene ødelegge dørlåsen florerer, og brudd på slike forebyggende tiltak for å unngå jamming av slottet vil være et mirakel.

Hvis låsen sitter fast eller det brøt på grunn av mekanisk ekstern intervensjon eller som et resultat av fabrikk feil, det er en universell råd: Ikke bruk for mye kraft. Hvis det ikke åpnes standard innsats, hvor mye mer det ikke vil være mulig og sterkere. Som et resultat, vil du bare gjøre problemet verre!

Når ødelagt lås på jerndøren, og du trenger å forstå hva du skal gjøre, er frastøtt av den type lås.

Hvis det fastkjørte døren med sylinder (larve) lås, er det flere varianter av utvikling av hendelser:

 • den manglende evne til å fjerne nøkkelen;
 • vanskeligheter med å snu mekanisme;
 • knirkende mekanisme i løpet av omdreininger.

Hvis bare en profesjonell vil være i stand til å åpne døren under en fastkjørt låssylinder eller en fast nøkkel, dra den ut uten å skade låsen og døren. Hva du kan gjøre i et hjemmemiljø, når de blir brutt ned mekanisme?

Til å begynne med en stiv børste, ren dør og låse gapet kan føre til et støv eller maling peeling. Deretter kan du prøve å smøre dørlåsen med maskinolje, WD-40 eller parafin og vri om nøkkelen. Hvis låsen er fortsatt etter tidligere handlinger gå gale, prøve å trekke ut de viktigste tang, og hvis det ikke er mulig - det er nødvendig å bore låsen innsatsen og erstatte den med en ny.

Men ikke glem å eliminere krymping eller vridd stilling av nettet, skade på hengslene og så videre., Som en av årsakene til syltetøy. I denne situasjon, Skaffe kile egnet som holdbar flat skrutrekker eller en meisel.

Hammer redskap i stedet hvor døren er oppå boksen. Så snart vil være i stand til å plassere ballen i det minste et lite kile inn i gapet, forsøke å sette konstruksjonen på plass ved hjelp av en kile som en spak. Samtidig, dra i spaken for å åpne jerndøren.

Sammenbrudd for spak typen lås

Dersom en hendelse inntraff med spaken låses, og det fast etter forsøk på å utføre tre omdreininger, den fjerde for å gjøre vanskelig, om ikke umulig, søm langsgående forhøyninger ville hindre uriktig innføring av nøkkelen.

Deretter kan du prøve å sette den andre siden, og åpne døren. Selvfølgelig, hvis det er ingen måte å slipe av fanene, deretter forsiktig klem hullet og angi nøkkelen opp ned.

Hvordan å få en nøkkel som sitter fast?

Årsaken til feilen når nøkkelen fast i brønnen kan være en av de som er involvert i beslag av slottet. Ikke glem at noen mekanisme etter drift i lang tid, mister sin opprinnelige utseende, og dens funksjoner svekkes.

Hva å gjøre først? Prosessen mekanisme med silikonspray og forsiktig trekke den gradvise bevegelse av nøkkelen. I tilfelle av selvutpakkende slik historie ikke gjenta seg - utskifting av lås eller dens larver vil være den beste løsningen.

Det skjer ofte at dørlåsen når døren er åpen det fungerer, og man må bare prøve å lukke de viktigste begynner å bli sittende fast etter et par omdreininger. I dette tilfellet vil det bar dørkarmen med en fil, en drill eller kvern.

Vurder denne artikkelen: (17 stemmer, gjennomsnittlig poengsum: 3,24 av 5)

Jeg gikk en tur med en venn gjennom vinduet, og vi lukket døren fra innsiden, og det så skjedde at vi mistet nøkkelen

Hei, jeg kan ikke åpne døren inne i leiligheten, ruller, ingen nøkkel

takk poluchilo

Situasjonen er følgende, var nøkkelen i låsen (eller snarere en del av det). Castle i posisjon for helvete vil åpne på nålene. Døren er bra, men skuffe slottet. Etter noen manipulering med en nøkkel på den andre siden, fiskekrok, og en fil med en hammer etc. resultatet er ikke mye endret.

Tilgang til slottet er det på begge sider, i tillegg til en slutt, selvfølgelig. På slutten av tid og nerver og raffinement universell nøkkel (swing, også kjent som "fransk") resultater vil variere.

Spørsmålet er: har et stykke sekretki på hånden, den andre delen av tungen sølt for rotasjonsmessig lås. Ny sekretki er ikke mulig å sette inn bolten på grunn av eksponering av bæreren (på hvilke hvilte sekretki). Så hvordan å trekke, fjerne (pause) bolt carrier, som ville sette inn en ny sekretki.

Jeg stakk nøkkelen og kan ikke komme til å gjøre det? Men det kan åpne og lukke døren.

nøkkelen fast i døren, men det kan åpne og lukke, bare ikke få det gjort?

God dag! Krasje! Stenge døren for porten (den som ligger bare på innsiden) for den første tid etter at døren i 2 uker! Håndtak lukkeren "satt seg fast" på halv omdreining, og deretter slått, men døren kan ikke åpne. Hvem har ansvar i denne saken, hvem du skal ringe og hva de skal gjøre. Hjelp!

Det første du må gjøre er å ringe selger og (eller) dør installatører, hvis satt ikke lenge siden, så det er helt klart søppel eller i arbeid eller defekt (ikke kvalitet døren!). Be dem om å erstatte den og for å kompensere for tap. Og fra da av antatt hvor du skal gå snakke med selgeren.

Fast i kjernen innvendig dør. Nøkkelen stakk da jeg ikke er smart nok til å lese om det på internett, så jeg bestemte meg for å bryte nøkkelen til den delen som var igjen inne bare fordi larve fjernes bare fra den indre side av rommet (for ikke å forstyrre). etter at han demontert håndtaket og spissen seg fast i lås med en nøkkel rest. hva du skal gjøre nå? Bare bore?

Jeg måtte se en ekspert, og han ville ikke klatre tilbake, for ikke å gjøre ting verre.

Tusen takk for råd. Fastkjørte inngangsdør. Stoch spor bore nøkkel slipekoppen. Jeg satte nøkkelen invertert side. Jeg skrudde og åpnet døren.

Jeg kan ikke åpne jerndør, falt pinnen ned dveri.Chto gjøre?

Hvis han virkelig har sviktet, men det er bedre å finne rimelige mestere og stoler på dem med dette arbeidet.

Forfatterne takk, lagre og låse døren så å si, som sitter fast larve allerede tenkt på boring vil, men lest at det er mulig å smøre WD-40 og virkelig hjulpet, 3 minutter amplitude syudy nøkkelen sendes på ærend og igjen han slått. TAKK

Med jevne seg fast låsen selv ikke kan håndtere, er det nødvendig at noen fikset det, ikke fortell hvem gjør?

Det var først da se etter et selskap med sluser, akk ingenting mer.

svært verdifulle råd, spesielt om hvorfor døren ikke åpnes ....

Respekter forfatterne av teksten. Stuck spak lås type i en metall dør. Ditt tips om kjedelig brodd eller spor i nøkkelhullet og vri om nøkkelen var veldig nyttig! 1,5 timer med dans med en tamburin på døren, og deretter søke på internett virkelig nyttige tips, og etter 20 minutter av nål filer åpnet døren! Takk for lin virkelig nyttige råd.

Hvordan du åpner døra når låsen er ødelagt eller satt seg fast

Det skjer ofte at retur hjem og en drøm ferie, plutselig fant ut at døren ikke kan åpnes fordi låsen fast. Hva du skal gjøre i en slik situasjon? Det er bedre å ta seg tid til å bryte ut døren eller ring fagfolk fordi du kan manuelt åpne låsen uten å skade døren. Hvordan å handle i denne situasjonen, blir bedt om natur og årsaker for å mislykkes.

Hvorfor kan jam dørlåsen

Det er mange grunner på grunn av noe som kan sette seg fast i mekanismen. Det spiller ingen rolle hva det er kvalitet og verdi. Vi har ikke skapt en perfekt lås design som ville fungere perfekt og ikke bryte.

Før du bryter noen mekanisme begynner å levere visse tegn. Hvis det begynner å jamme, så etter en stund nøkkelen i alle stopper å snu. I dette tilfellet, må du tenke på hvordan du kan endre låsen, ellers en dag du kan rett og slett ikke låse eller låse opp låsemekanisme, som sitter fast. Redde situasjonen kan bare av spesialister, samtalen som er ganske dyrt.

For å unngå jamming låsen, må du lese de vanligste årsakene til fiaskoen:

 • treffe noen gjenstander gjennom nøkkelhullet;
 • utilstrekkelig behandling av mekanismen (uregelmessig vasking og smøring);
 • Bruk lås for andre formål (for eksempel unsealing av flaskeåpningen pakker, etc ...);
 • for sterk manipulasjon av låsen under drift av døren;
 • Bruk av et duplikat nøkkel av svært dårlig kvalitet;
 • ekteskapet av produsenten;
 • hvis integrerte sylinderlås, så er det sannsynlig at brønn støv eller metallspon;
 • på grunn av den høye fuktighet kan lufte blad tredør;
 • for mye flaksende tre eller metall dør;
 • forskyvning av dørbladet;
 • Tap av låseboltmekanismen, og nøkkelspissen.

Således er det mange grunner til grunn som mekanismen begynner å bli skadet. Hvis du ikke tar forebyggende tiltak, vil det ikke være mulig å unngå brudd.

Hva skal jeg gjøre hvis låsen sitter fast

Hvis du fortsatt har skjedd dette problemer, kan du prøve å finne en vei ut av denne situasjonen. For å gjøre dette, oppfunnet et stort antall en rekke måter, enkle og ganske komplekse. Du kan bruke midler på hånden, for eksempel, en tråd eller staver, eller spesielle verktøy slik som en skrutrekker, bulgarsk, tang, drill, skrap og så videre .. Noen til bruk spesiell mekanisk hovednøkkel.

Hvis boligen ikke kan takle situasjonen, er det bedre å bruke tjenestene til en låsesmed verktøy tjeneste eller ringe redningsarbeidere. det er også spesielt selskap, tilby tjenester for det presserende åpning av dørene.

Hvordan man skal åpne døren i tilfelle brudd av sylinderlåsen

De følgende problemer oppstår hvis den fastkjørte døren med sylindermekanisme:

 • Key på noen måte kan ikke fjernes;
 • det er vanskelig å rotere mekanismen;
 • Mekanismen knirker under omdreininger.

Veldig ofte når du åpner døra har satt seg fast i låsesylinderen eller fast nøkkel. Hva kan gjøres i disse tilfellene?

Først, ved hjelp av stålbørste må rengjøre døren og låser slissen, fordi årsaken til svikt kan være støv eller maling peeling. Deretter må dørlåsen smøres med olje eller motorolje, og slår deretter nøkkelen. Hvis mekanismen er også kile, kan du prøve nøkkelen til å trekke tang. Hvis dette ikke hjelper, må du nøkkel-larve drill og erstattet av en ny.

Det er også en av årsakene til syltetøy kan være forskyvning av dørbladet. I dette tilfellet, behovet for å fastkile en skrutrekker eller en meisel. Verktøyet man trenger for å kjøre til det sted hvor døren er overlagret på boksen, så må for å sette konstruksjonen på plass ved hjelp av en kile som en spak. Samtidig, trekk håndtaket for å åpne døren.

Hvordan du åpner døra med spaken låser

Hvis du har noen problemer med låsespaken når nøkkelen er fast etter tre svinger, og den fjerde er helt umulig å gjøre, bør du spikke bort langsgående fremspring, som ikke gir nøkkelen til å stå opp rett. Du må da sette den andre siden av nøkkelen og prøver å åpne døren. Men hvis slike anslag har ingenting å spikke er det nødvendig å overvinne litt nøkkelhull og satt opp ned tasten.

Hva hvis nøkkelen er fast i låsen

For å løse problemet må du finne ut årsaken til at han kan bli sittende fast. Hvis låsen fungerer perfekt med åpen dør, og i løpet av lukking av en av hastigheten begynner å sette seg fast, bør du utføre boring av dørkarmen. For dette formålet, følgende verktøy:

Det er også nødvendig å behandle mekanisme med silikonspray og forsiktig bevegelser ta ut nøkkelen. Til dette ikke skjer igjen, er best å endre låsen.

Hva om brukket nøkkel i dørlåsen

Ganske vanskelig å åpne låsen, der brukket nøkkel. Hvis det stikker ut spissen, kan du prøve trekk den ut med tang. Hvis det er dypt i mekanismen, i dette tilfellet vil det være nødvendig å bruke en stikksag. Tynne sagbladet skal trekke opp verktøyet inn i nøkkelhullet fra den nedre side, og deretter å snu for å plukke opp en nøkkel og fjern forsiktig bladet sammen med et fragment. Hvis brikken ikke var mulig å trekke seg ut, bør låsen stresse ned og få det.

Det bør håndteres forsiktig og låse inngangsdøren, fordi bruken av rå makt, samt feil bruk fører ofte til sin anfall, og da han ikke bryte. På grunn av dette, kan du pådra deg noen økonomisk tap hvis deres egne for å åpne døren ikke fungerer, og du må ringe master.

Fastkjørte dørlås - årsaker og løsninger på problemer

Noen ganger er det ubehagelige situasjoner når eier av din egen leilighet eller hjemme, tilbake fra jobb eller går, ikke kan komme inn i hjemmet ditt. Men det hender også at en person er tett lukket fra innsiden og åpne døren er ikke oppnås selv uten nøkkel. Det blir forårsake en plutselig svikt av dørlåsen, idet dets jamming. For å løse problemet, kan du ringe en låsesmed med et sett med verktøy eller beredskapspersonell - i en nødsituasjon eller spesielt komplisert sak. For å begynne å se nøye og prøve på egen hånd eller med hjelp av naboer til å løse problemet, som ofte er mye enklere enn det ser ut ved første øyekast. Men i en desperat situasjon faller likevel å be om hjelp i departementet. Døren til deg, selvfølgelig åpen, men mest sannsynlig vil skade, og det vil måtte endres. Hvis du ønsker å gjøre uten skade, ta kontakt med en lokal kommersiell tjeneste https://himki.lockexpert.ru åpne sluser

 • mekanisk skade;
 • fabrikk feil;
 • feil virkemåte;
 • siging eller fordreining bane;
 • ukorrekt montering av enheten.

Perfekt låser, dessverre, ikke eksisterer, og at døren ikke er fast på feil tidspunkt, må eieren være i stand til å svare på den minste signal mekanisme, advarsel om de første tegn på svikt. Det kan være ubetydelig gripe nøkkelen når du åpner og lukker dører, klarer å sette inn "stikk" av slottet, eller trekke ut, knirker og lyder under rotasjon, etc. Hvis du merker slike effekter bør du vurdere en umiddelbar smøring av låsemekanismen, endring av larvene, eller slott som helhet.

Det er forutsatt at en betimelig endre låsen er alltid lettere enn å gjenopprette den opprinnelige utseendet av stoff og boksen etter en tvungen pause.

Maksimalt for å unngå senere problemer er noen tips for å hjelpe. Til dørbladet ikke sitter fast på grunn av feil bruk av låsen skal slettes:

 • å angi gjenstander eller partikler i nøkkelhullet, sette den beskyttende foring;
 • bruke når du åpner døren for fremmednøkler, og dårlig kvalitet duplikater;
 • utseende forurensninger (støv, spon, skitt);
 • programnøkkel er ikke for sitt tiltenkte formål (for eksempel for å løsne skruene, åpne pakker, flaskekapsler og skuffer);
 • skew dørenheten;
 • sterk og skarp slamming rammen;
 • ulovlig manipulering av slottet, ledsaget av politi handlinger.

For å forhindre potensielle problemer som mulig, regelmessig rydding eller smøre låsen, snu den forsiktig og ansvarlig.

Hvordan du åpner døren når låsen sitter fast

Radikale metoder som gir banke av dørbladet eller bryte låsemekanismen på egen hånd, er bare mulig i tilfellet av en spinkel dør eller låse sikkert installert. Men en slik løsning ville innebære obligatorisk utskifting av døren enhet, så det er ineffektivt og kostbart. Metal innbruddssikker design for å avsløre sin egen vil ikke fungere under noen omstendigheter. I dette tilfellet, behovet for å ringe fagfolk med spesiell kompetanse og utstyr som også er forbundet med visse problemer, inkludert finansielle seg. Derfor er det beste alternativet for å ringe selskapet, som spesialiserer seg på å håndtere slike situasjoner https://mytishhi.lockexpert.ru ikke kliner samtalen umiddelbart ta kontakt via telefon. Høring i slike bedrifter er vanligvis gratis.

For en start er det anbefalt å finne ut hvorfor låsen fast, og prøve å eliminere årsaken, uten å bryte døren. De fleste situasjoner kan løses på stedet, be om hjelp fra naboer eller venner. Faktisk er det universelle måter for å takle det tett lukket dør, som er avhengig av den type av låsemekanismen og type problem man har.

Når du prøver å åpne den fastkjørte låsen, ikke bruk for mye makt, fordi problemet er usannsynlig å eliminere, men det absolutt kan forverre.

Nøkkelen er å jobbe og ikke ender opp med å flytte i nøkkelhullet

Årsaker, i hvilket tilfelle det kan være flere:

 • samlet seg inne i mekanismen, skitt eller støv;
 • satt inn fra baksiden av nettet eller fastsittende nøkkel chip;
 • mekanisk skade, som trenger profesjonell hjelp.

Det første du trenger å ta hensyn til når forurensning mekanismen gjelder smøring av slottet, spesielt hvis det lenge har vært i drift. Vil bidra til å løse problemet med spray WD-40, som er solgt til en hvilken som helst maskinvare avdeling i nærmeste butikk. I et ekstremt tilfelle, kan vi bruke motorolje eller parafin, i hvilken nøkkelhullet fylles ved hjelp av en sprøyte, pipette eller nipler. Etter behandling, hullene må gjentatte ganger sette nøkkelen inn i låsen med liten innsats, deretter forsiktig fjerne den. Tillatt på innsatt nøkkel lett å trykke, skyve den på innsiden, men dette bør gjøres veldig forsiktig for ikke å komplisere situasjonen. Etter noen sykluser bør prøve å åpne låsen.

Enter-tasten inn i hullet inntil enden som mulig, etter fjerning av dekorative bånd. Det kan vel hindre fremgang.

Fremmedlegemer kan best sees ved å markere nøkkelsporet lommelykt og enda en mobiltelefon. Chips, fragmenter av fyrstikker og andre små søppel trukket ut med en pinsett, lånt fra naboer eller liten krok laget av wire. I noen tilfeller anbefales det å bruke en stiv børste, men det vil kreve omsorg - håret må ikke være inne i mekanismen.

Hvis døren sitter fast på grunn av en nøkkel igjen på baksiden av døren et bortskjemt barn eller en glemsom eldre familiemedlem, og slipp nøkkelspor, kan du bruke pins, små negler, neglefiler eller klipp. Men for å gjøre dette vil ikke fungere hvis det forstyrrende nøkkelen vris i låsen vinkelrett på planet av sin forekomst.

Nøkkelen kan ikke fjernes - det er fast i låsen

Grunnen til slike problemer kan være en svikt av en låsemekanisme. Fjern nøkkelen for å hjelpe alle de samme spray WD-40 til å bli behandlet godt. Etter det, risting nøkkelen fra side til side, bør det være veldig nøye, med minimal innsats for å trekke den fra låsen. At situasjonen er ikke gjentatt, anbefales det i svært nær fremtid for å erstatte spissen.

I låsen fast under nøkkelrotasjoner

Det er to muligheter.

 1. Når du åpner døren låsemekanismen fungerer fint, men når den er lukket - hans kile. Boring løse problemet med dørkarmen i inngangsområdet av en låsebolt inn i sporet.
 2. Mekanismen er blokkert ved åpning og lukking av døren. Bidra til å unngå problemer med smøring eller rengjøring av larver av støv, i ekstreme tilfeller - å bli erstattet.

Noen ganger når du åpner låsen for å åpne døren det er ikke mulig på grunn av det faktum at når du slår dørhåndtaket låsen blir stående stille. I dette tilfellet, må du finne en tynn og fleksibel, men samtidig, tøff emne:

 • metall linjal;
 • ubrukte plastkort;
 • Kniv et al.

I stedet for fanen arrangement mellom døren og rammen bør prøve å sette inn en av de valgte elementene og forsiktig legge press på ham slik at han er så dypt som mulig gikk inn og fanget enden av tungen. Da må du prøve og presse kategorien av låsen motta strimler, med litt innsats.

Denne situasjonen kan oppstå med en dør klinke, ikke fullstendig skjuler inne i huset i den posisjonen "åpen". Ved lukking av døren utskytende delen er inkludert i sporet i muffedelen og klaffen er stivt festet til dørkarmen. Skyv låsen for å hjelpe tynn skrutrekker eller en kniv inn mellom døren og dørkarmen.

I tilfelle brudd av sylinderlåsen er nødvendig for å fjerne det etter at larven boremekanismen. Man kan også forsøke å banke sylinderen, hammerslag på settet over mekanismen av harde gjenstander av egnet størrelse. Neste, ved hjelp av en metallkrok skal påvirke betjeningsmekanismen og forsøke å bevege tverrstengene.

Løsningen på problemet med spaken låser ville være klokere å stole på fagfolk, fordi de bare vil være i stand til å pålitelig finne årsaken til feilen og å bidra til å åpne døren til et problem.

Det bør bemerkes at fra innsiden for å åpne låsen sitter fast mye enklere. Først kan hånden være alle de nødvendige verktøyene. Og for det andre, på innsiden av døren for å fjerne låsemekanismen, særlig overflate-type, ikke vil være vanskelig.

Noen dør etter en viss tid som trenger reparasjon. Dette gjelder for metallkonstruksjoner. Dette kan skyldes at diagonaltekstil, rust, brudd av låser. De fleste feil blir rettet altmuligmann selvstendig, men ofte må slå til spesialister.

I prosessen med å reparere, mange møte vanskeligheter valg av inngangs av jern døren. Denne artikkelen ble opprettet for å forenkle denne oppgaven. I det, vi prøvde å dekke alle de grunnleggende nyanser som bør definitivt ta hensyn til.

Bredt standardisering av moderne låsemekanisme gjør det mulig å erstatte dem i et metall dør på egen hånd, uten å ty til tjenester av spesialiserte firmaer. Dette arbeidet vil ikke skape noen problemer med master, kjent med de karakteristiske trekk ved forskjellige typer låser, action sekvenser og noen nyanser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 66 = 69