I motsetning til gips kitt fra

Hva er forskjellen fra gips fyllstoff - høydepunkter

Hva er forskjellen fra gips fyllstoff? Disse materialene er først og fremst beregnet for overflatebelegging. Vanligvis under utførelsen av kapital verker av mestere trenger begge deler. Men før du går videre til handling, anbefales det å bli kjent med de karakteristiske kjennetegn ved disse materialene og for å bestemme de områder av mulig bruk.

Hva er forskjellig fra gips sparkel og grunning? Denne mørtel påføres ikke bare for å utjevne den veggflate, men også for å beskytte dem mot fuktighet gjennomtrengning og akkumulering. Brukes gips og for å forbedre varmeisolerende egenskaper til belegningene.

grov gips struktur. Derfor er det hensiktsmessig å sette seg på overflaten av hvilken inneholder betydelige uregelmessigheter og hulrom. Ofte å forstå forskjellen mellom et lag med gips av en bestemt type, kjent nok med informasjonen som produsenter sted på pakken. I dette tilfelle plasteret kan variere fra tilstedeværelsen av egenskaper som er egnet for enkel og dekorativ etterbehandling.

Er en plastisk masse som er effektiv for å eliminere den fine og dype riper, fordypninger på overflaten av veggene. Hva er forskjellig fra våpen gips, så dette detaljnivået. I gips figuren er mye lavere, noe som gjør blandingen mer viskositet.

Ved påfylling av fordypninger og hulrom belegge endrer seg ikke i volum, på sin overflate er ikke dannes bobler og sprekker. Som bindemidler kan opptre her: gips, sement eller en konvensjonell polymere materialer. Behandler fyll overflater for å skape et maksimalt flatt, glatt belegg som er praktisk å henge tapet, påført maling.

De kjennetegnes ved gips og kitt

Hva er forskjellen fra gips fyllstoff? Hvis vi snakker om gips, deretter fiksert sin oppgave ikke bare å plugge defekter på en flat overflate, men også den mest jevne planet til strukturen, slik at det er glatt.

Fordele start og etterbehandling kitt. Den første typen er brukt for rask tetting av sprekker og andre mindre defekter. Begynn blandinger er mer grov struktur i forhold til etterbehandling. Det siste alternativet er brukt for å glatte overflaten for å male eller lime tapet.

Hva er forskjellen fra gips fyllstoff? Strukturen og egenskapene av gips er radikalt forskjellig sammensetning. Beleggmasse påføres på nakne murstein eller betong vegg og skumblokker. Derfor etterbehandling plaste er en grov karakter.

Hvis vi snakker om forskjellen fra gips fyllstoff, bør det også nevnes natur anvendelsen av disse stoffene. Ifølge spesialister, må plaster påføres lag er ikke mer enn 5 cm. Hvis belegget uvegerlig vil gli ned. For å unngå dette, blir substratet ofte benyttet en spesiell gips mesh, som ikke vil se under belegging av fyll overflater.

Avslutningsvis vil jeg gjerne mer spesielt å trekke oppmerksomhet til noe som er forskjellig fra gips kitt:

 1. Drivning har en finkornet struktur og en grov gips mørtler.
 2. Hovedformålet er å gjøre overflater av innretting og påføring av monolittisk lag til 5 cm. Sparkel, i sin tur, finner anvendelse i kosmetiske, den overflate av veggene og eliminering av feil dybde på ikke mer enn to centimeter.
 3. Plaster påføres som en utjevning bare vegger av det mellomliggende lag. Drivning er et avsluttende lag før den endelige belagte overflater.
 4. For å unngå uregelmessigheter og skyve dekk pusset vegger er absolutt ikke anbefalt å overskrive slipemidler. Samtidig er det gips ikke redd for kontakt med myk klut.
 5. På fullstendig tørking plaster tar et gjennomsnitt på omtrent to dager. For tørking kitt under normale forhold tar det mindre enn en dag.

Hva er forskjellen fra gips fyllstoff?

Plaster kitt og - blandinger som vanligvis brukes i konstruksjonen for å fullføre overflaten. Materialet kan anvendes for utvendig eller innvendig etterbehandling, og for korrigering og utjevning plan og danner glatte, buede flater. Mellom gips og kitt har mange likheter, men de er ment for forskjellige formål, har forskjellige fysikalske egenskaper og sine egne fordeler.

Blandingen i fortynnet form er en plastisk masse, det er fremstilt ved hjelp av industrielle metoder, og blir utført i tørr eller klar-til-bruk form. I motsetning til gips, start- og sluttbaserte gulvbelegg forbindelser lage sine egne måltider er ikke hensiktsmessig, og det er praktisk talt umulig. Snerpende komponent virker sement, gips, polymere materialer.

Kitt er ment å trimme basis og eliminere små defekter på overflater (sprekker, riper, Scherbyna). Avslutningssammensetninger do plane eller buet overflate er helt glatt og flat.

Starter fyllinger grovere i struktur, er det nødvendig å tørke på substrater sprekkåpning på 10 mm og innretting ( "pull") nivå. Etterbehandling sparkel brukes til farging av overflater, ikke bare ment for tapetsering, men også for maling. Start- og avslutningssammensetninger som brukes, er ikke anbefalt å blande, som den heterogene struktur kan føre til dannelse av uregelmessigheter på å tørke blandingen, og vil føre til avgivelse av individuelle fragmenter.

Gips er ikke bare jevner ut overflaten, men også tjener til utjevning, for å "trekke" avvik fra nivået av opp til 15 cm! I tillegg er den konstruert for å tilveiebringe strukturell isolasjon og tilstrekkelig - fuktighetsbeskyttelse. Inndelt i vanlig dekorativt og tjener til å nakryvki alle mur materialer, så vel som in-situ-betong, skum og slagg og silikat baser. I motsetning til fyllinger i strukturen den har en mye større korn. Den brukes enten for skallkonstruksjon av baser, eller for strukturelle overflater, som er endelig.

Gips-preparater fremstilt på forskjellige baser:

Og kitt og gips kan brukes i flere lag, men plaste brukt helt annen teknologi. Tre stadier av programmet på grunnlag av gips som følger:

Nabryzg - første festelaget som skjuler defekter i bunnen og gir bedre feste for de påfølgende lag.

Det midterste lag, som også kalles grunning (slike lag kan være flere). Hans oppgave - å utjevne nivå og gi nødvendig tykkelse.

Nakryvki - øvre, avsluttende lag av gips.

Dekorative gips sammensetninger, "venetiansk", teksturerte og strukturell shtkaturki anvendt for "egen" -teknologi.

I alle tilfeller, er det ønskelig før påføringen av preparatene primede overflate. Hvert lag etter tørking er også nødvendig for å dekke jord.

Gips og sparkel har også en annen tørketiden, hvis det første trenger et par dager til helt tørr og sette halv styrke, er den andre klar til sliping en dag. Pusset overflate slipemidler ikke håndtere.

Relaterte artikler: En annen 288

for utjevning av overflaten, kalt gips og kitt. før enn komme i gang, identifisere sine likheter

imidlertid sterkt avvike formål og i forhold til bakkenivået. Deretter vil vi forklare: i enn forskjellen mellom kjeller

Expert Svar: Ja. Om hva proporsjoner er det, hvis du allerede har et ferdig alternativer for overflatebehandling?

dekorative gips Aerobatics er endt arbeid. På markedet et bredt spekter

Tilstedeværelsen av kvartskorn. flytdiagram gips tak Forberedende arbeider er redusert til det fulle

Den tid som er nødvendig for dannelsen av skråninger, annerledes avhengig fra dyktighet av utøveren. Tidligere et lignende problem

Om differansen fra gips fyllstoff. Dot det «jeg»

Den glatte, plane vegg - en indikator på kvalitet reparasjoner. Uaktsom ytelse justering kan ødelegge en dyr finish, og tvert imot, de ideelle veggene er bra med bare malt. For å eliminere eventuelle ujevnheter etablert blandinger, hvis egenskaper som tillater utjevning av defekter og forberede overflaten for avsluttende finbearbeiding. For første gang konfrontert med behovet for å reparere, for å forstå forskjellene i bygningsmaterialer er ikke lett, og inskripsjoner på settet av pakker - en ekte kinesisk puslespill for en nybegynner. I dag snakker vi om forskjellen mellom et lag med gips, som er nødvendig hver og en av dem, og som bør velges for en bestemt oppgave.

bilde fra http://myshtukaturka.ru/ nettstedet

Analyse av terminologi og påføringspunktet

For å forstå forskjellen mellom de to typer materialer i første omgang bør se standard semantisk betegnelse. Forklarende ordliste er til liten hjelp, fordi det vil du finne nesten tilsvarende definisjon, og det, og en annen er vekten, beregnet til å justere vegger og tak. Så hva er forskjellen fra gips fyllstoff?

 • Gips - blanding, barken er av anvendelsesområdet for å eliminere eller krumlinjet defleksjonsveggen til den vertikale eller horisontale plan. Videre er betydningen av den beskyttelse som gis ved dets veggstrukturen mot fuktighet og bedre isolasjonsegenskaper.
 • Drivning (fyllstoff) - en oppgave som gir byggere ved Shpatlevanie består i planering små defekter, for eksempel sprekker, små fordypninger, hull, skjøtene mellom gipsplatene.

En viktig forskjell av praktisk betydning er mangelen på krymping etter påføringen av kitt, som forhindrer forekomst av luftlommer. Som et resultat, er det ferdige belegg ikke er utsatt for sprekkdannelse og flassing. I praksis personer som arbeider med gipsplater er uenige i denne påstanden.

Forskjellig angrepspunkt for disse blandinger ligger i egenskapene - nemlig mengden av korn. Kornstørrelsen av fyllstoffet gips blandinger større enn de tilsvarende parameter fyllinger. For forbrukerne er det viktig av følgende grunner:

 • Produksjon av grovt mineralfyllstoffet er verdt mye mindre. På bakgrunn av dette vil kostnadene for et likt volum av gips være mindre. Imidlertid bør man huske på at den nødvendige mengden av kitt for sammensetningen vil være mindre.
 • Styrken av gips er betydelig høyere. Det syssels enkle fysiske lover - tørrfor bevegeligheten mindre enn små. Derfor sement forbindelse med grus i betong løsning for å gi et så sterkt materiale.
 • Tykkelsen på det dannede belegget, noe som gjør det mulig for gips til å motta mye større, hvorved det blir brukt for å korrigere betydelig avvik.

bilde fra http://pimpmyhouse.ru/ nettstedet

Til tross for likheten, de er helt forskjellige, ikke utskiftbare bygningsmaterialer, som hver har et annet formål, sammensetning, fysikalske egenskaper og anvendelse av teknologi.

Forskjellen mellom gipsen og kitt: klassifisering

Hver av de materialene før oss har flere typer som varierer i sammensetning, så å snakke om forskjellen mellom dem er bare mulig på grunnlag brukes i et bestemt sakstype.

Plaster er klassifisert som følger:

 • Sement-sand-blanding. De grunnleggende komponenter er helt klart fra navnet, men i tillegg til sement og sand i blandingen omfatte bindemidler, polymere tilsetningsstoffer som gjør mer plastisk løsning, og forbedrer adhesjon til substratet. Ofte sand-sement-blanding fremstilles uavhengig av hverandre, og deretter brukt som mykner PVA-lim.
 • Sement-kalk. Mye brukt for pussing maskin. Fyllstoffet tjener der også sand, og er mekanisk mer robust produkt inneholdende komponenter av forskjellig korn sand.
 • Gipsblandinger som inneholder stoffer som retarderer settingen fremgangsmåte og blanding bibringer plastisitet. Plaster absorberer fuktighet fra omgivelsene, slik at vi får den naturlige reguleringen av mikroklima i lokalene. Under forhold med høy fuktighet gips tørker i luften, og vice versa i løpet av tørr - sender den akkumulerte fuktighet. Dette lett-til-hus-arbeidet effekten gjør gips materialer uegnet for utendørs dekor.

bilde fra http://goodwalls.pro/ nettstedet

Det er verdt å nevne også sjeldne arter, som som bindemiddel brukt leire. Den massive salg av disse artene kan ikke bli funnet, og de forbereder seg. Disse inkluderer leire, gips, leire, sement, leire og kalkmørtel.

Sammensetningen av fyllstoffene er også forskjellige, dele dem opp i følgende grupper:

 • Sement. Etter tørking, den har en intens nyanse av grått som kan skinne gjennom tynn tapet. Men på grunn av vann motstand, de ikke mister sin relevans når planering av skråninger, yttervegger eller rom med konstant høy luftfuktighet.
 • Gips. På grunn av elastisiteten i slike fyllinger er enkel å bruke og tørker raskt. Ulempe er deres egenskap at de absorberer vann, hvorved deres anvendelsesområde er bare begrenset av de indre mellomrom.
 • Polymer. De har ikke restriksjoner på bruk, ikke krympe og praktisk talt blottet for mangler, har overgått resten av artene i holdbarhet og elastisitet. Den eneste ulempen er kostnaden av polymerfyllstoffer.

Å arbeide med krevende substrater slik som tre eller jern, er epoksy, latex eller olje-baserte gulvbelegg klebemiddelblandinger.

bilde fra http://strojmagazin.com/ nettstedet

I tillegg er kitt inndelt i overensstemmelse med bruk av trinnvis i to grupper:

 • Start - konstruert for å eliminere ujevnheter, sprekker og chips, skjæring av furer for tetting kommunikasjon, skjøter mellom gulvplater, plater av gips. Den gjelder også hvis veggen har noen hindringer, uten forvrengning, men er laget av grove materialer - murstein, betong eller pusset.
 • Behandling - er i stand til å nøytralisere basen ulemper, men i dyktige hender skaper en glatt, feilfri belegg for etterbehandling. Det er en slags finpuss justering.

Denne delen inneholder informasjon setter poeng på «jeg» i spørsmålet om hva gips og sparkel for teoretikere. Men folk med en praktisk sinnelag er enklere å navigere i forskjeller basert på region og konsekvent anvendelse av disse materialene, som vil bli diskutert i neste avsnitt.

At den første gips eller gips?

En erfaren byggmester eller en person minst en gang for å gjøre reparasjoner, glise, høre dette spørsmålet, fordi for ham svaret er opplagt, og ikke forårsaker vanskeligheter. Men det er nødvendig å være overbærende til folket, for første gang konfrontert med reparasjonsarbeid - vi alle hadde noe å lære ny kunnskap.

bilde fra http://siteproremont.ru/ nettstedet

Avsetningen sekvens av lag er alltid den samme, men den opprinnelige kvaliteten på overflaten bestemmer om alle de materialer som trengs i en sak:

 • Vegger med blokkeringer av krumningen, avvik av disse er mer enn 5 mm, er justert i henhold til følgende algoritme: rengjøring, grunning, pussing, grunning, Shpatlevanie. Den samme sekvens vil være i områder hvor det er store fordypninger eller sprekker.
 • Hvis substratet ikke har noen avvik fra den korrekte planet (eller disse avvikene ikke overstiger 5 mm), betydelige defekter, pussing Trinnet kan sløyfes. I dette tilfellet er sekvensen av handlinger er som følger: rengjøring vegger, grunning, maling start kitt, priming, belegg behandling kitt.

bilde fra http://stenam.ru/ nettstedet

 • I tilfelle før du glatt pusset vegger, uten feil og trenger ikke å kle nok grunnes det og gi glatthet ferdig kitt.

Den ideelle form til overflaten kan ha subtil defekter øyet. Prostuchite sikker på om det var noen løse partikler, og forsiktig fjerne dem. Ignorerer dette trinnet, vil du sikkert møte i nær fremtid, slik at i stedet for projeksjon vegg hulrom smuldre, og de mest forsiktige gips og gipsvegger er maktesløse til å endre ting.

Et annet spørsmål som noen ganger interessene til folk til å gjøre sine egne reparasjoner - forskjellig fra gips sparkel og grunning? Primeren har ingen relasjon til justeringsprosessen, men impregneringen av hvert lag, selv om sjikt av det samme materiale må primeren løsningen være tilstrekkelig for adhesjon mellom dem. Noen ganger kan du se den oppfatning at det er tilstrekkelig bare å fukte basen ved å fjerne støv og skitt. Fukting faktisk forbedrer resultatet, siden den våte veggen ikke absorberer fuktighet fra blandingene påført på det, og dermed bremser innstillingen og arbeids blir enklere. Men grunning det kan ikke erstatte.

Hva er forskjellig fra den stucco pusset vegger i teknologien?

Påføringsteknikk varierer avhengig av typen stroysmesey, og den nødvendige utjevning. Hvis du ønsker å fikse flyet, snarere enn forsegle mangler som plaste ikke kan klare seg uten staking vegger og installere beacons. Men generelt kan de tekniske aspektene ved programmet bli redusert til de generelle bestemmelsene, som vi betegner for de viktigste typer blandinger.

bilde fra http://stenamaster.ru/ nettstedet

Sement kan påføres i et enkelt lag, hvis resultatet er nok til å oppnå et 1 cm lag i dette tilfelle kan de viktigste punktene bli utpekt på denne måten .:

 • Etter fremstilling og rensing av basen til primeren.
 • Ved hjelp av en sparkel oppløsning angriper veggen med en liten avstand.
 • Med sprederen dannet glatt belegg.

For å bygge standarder avviket av veggene bør ikke overstige 1 cm, men i praksis standardene er svært sjeldne. Pussing av rusk og gjør det mulig å korrigere krumning av 5 cm, og deretter utføre den fasen til ikke å passere tre lag:

 • Obryzg - et første tynt lag på 3-5 mm.
 • Primer - et basislag, som også kan anvendes i trinn. Tykkelsen av jordlaget bør ikke overstige 5-6 mm. Primeren påføres inntil den ønskede tykkelse og for å forbedre den beleggende oppløsningen er innfelt i stål eller fiberglass.
 • Nakryvki - 2 mm lag, som er utført av finkornede blandinger.

bilde fra http://vanna-expert.ru/ nettstedet

Gips kitt og gips påføres på en annen måte i teknikken for å spre:

 • Ved hjelp av en smal spatel ferdige blanding er jevnt fordelt langs kanten av den sekundære (30-35 cm).
 • Gjennomsnittlig sparkel søknad og innretting er utført for å danne den ønskede beleggtykkelsen. Hvis det er en gipsmørtel, da de må anvendes etter hverandre, uten å overskride den anbefalte maksimale sjikttykkelse på 7 mm.

En annen opplagt punkt, som er noen ganger lett dyppet - ikke gjør noe "øyemål". Selv om du vet utmerket godt hva som er nødvendig puss og gips, og vet hvordan man skal arbeide, uten nivået av regler og få resultater av høy kvalitet kan ikke være sammen med dem. Visuelt perfekt veggen når tapetsering klart viser hvor feil ble gjort. Ikke stol på tilfeldig, og følge de grunnleggende regler:

 • Hvert lag av gips tykkelse bør ikke overstige 0,7 cm Den totale tykkelse av alle lag -. Ikke mer enn 5 cm dersom en stor verdi er nødvendig -. Falshstenu lage eller tak.
 • Mer enn 3 cm lag av forsterkningsnett er nødvendig. Enkle steg vil spare deg fra peeling av belegget under sin egen vekt.

bilde fra http://mr-build.ru/ nettstedet

 • Før Shpatlevanie grundig malt overflate, ettersom shatlevochnye blandinger har relativt lav adhesjon.
 • Før maling eller tapetlim Sørg for å utføre grunning. I tillegg til en høyere kvalitet etterbehandling vil du motta en økonomisk fordel i form av lavere lakkforbruk.

Nå fullt du forstår hva som er forskjellen fra gips fyllstoff. Men husk at det å jobbe med disse materialene krever visse ferdigheter, og ikke forstyrre med praksis i subtile eller vaskerom, hvis du gjør det for første gang. Vær oppmerksom på god belysning, og noen ganger rettet mot en annen vinkel lys avslører alvorlige feil, usynlig under direkte stråler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 46 = 53