Hyller av gipsplater

Hyller av gipsplater: fotomuligheter og monteringsmetode

Spekter av moderne møbler butikker rik på alle slags hyller og hyller laget i forskjellige formfaktorer, stiler og fra ulike materialer. Men som regel industrivarer mangler litt personlighet, de er designet for massemarkedet. Samtidig hyller av gipsplater - til bilder som er utstilt i en rekke moteblader interiør, og i sidene av byggeplasser, forårsaker et overveldende ønske har skjønnheten og hjemme.

Du kan ikke bare velge en ferdige design hyller, men også for å realisere sine egne ideer og utvikle eneste modell som uttrykker din lyse personlighet og gir rommet de egenskaper som du ønsker å se i den.

Fordeler med gipsplater hyller ↑

Alle hyller av funksjonaliteten kan deles inn i to grupper:

 • for husholdningsformål;
 • for utsmykningen av rommet.

Hyller av gipsplater kan lykkes bidra til å løse, og at, og en annen oppgave. For bruk husholdningen i etableringen av hyllene er bedre å bruke den klassiske teknikker og materialer - plast, tre og metall konstruksjoner. Denne møbler er preget av stor kapasitet, en høy grad av komfort og allsidighet, men har en stor ulempe. Hun bærer sjelden elementer av stilen og passer ikke godt inn i interiøret.

Hvis disse kvalitetene brakt i forgrunnen, gips - det er ting som vil bidra til å iverksette design beslutninger. Hyller av gipsplater møte alle moderne trender i mote design og bokstavelig talt strømme inn i den mest originale og underlige interiør.

I design av gipsplater kan skillfully kombinere og økonomiske kjennetegn og stilelementer. Fra dette materialet er lett å skape en elegant hylle, så sterke at de vil være i stand til å tåle vekten av en hvilken som helst husholdningsapparater eller et antall potter. Dessuten kan ved hjelp av hyller av gipsplater maskere visse arkitektoniske defekter anlegg, kommunikasjonsfasiliteter, planlegging feil, visuelt utvide eller trange rom.

De kan bli et sted for å arrangere en flerhet av lyskilder, for eksempel retningsstrålere er ideelt plassert vekt på mer attraktive innvendige elementer. Bruk av gips på badet og kjøkkenet kan du kunne løse problemene med plassering av teknisk utstyr og husholdningsapparater.

Hvis du tenker på å lage en svært kompleks struktur, så er det bedre å invitere en spesialist på dette, for ikke å angre på senere ødelagt materiale, og viktigst, av uoppfylte drømmer. Men hvis modellen er ganske enkle hyller, eller du allerede har noen ferdigheter i denne bransjen, så slike møbler kan gjøres på egenhånd.

Teknologiske montering regler ↑

Hvis du seriøst uforstående til spørsmålet om hvordan å lage hyller av gipsplater, må du først angi hvilke funksjoner som vil bli tildelt. Etter det vi tenker over utformingen av fremtidig bygging, planlegger sin størrelse og beliggenhet. inspisere rommet der du vil plassere hyllene kan være mer fornuftig å lage ikke en gardin, og en innebygd modell nøye.

Du vet allerede at hyllene skal brukes til hva? Deretter kan du enkelt planlegge for fremtidige belastninger som de er utsatt for, og, basert på disse dataene, velge materiale for sin produksjon, tykkelsen på overflaten sammensetningen av rammen og antall lag. Etter utarbeidelse av planen, som vil være klart definert høyde, bredde og antall hyller, kan du trygt gå videre til kjøp av all nødvendig.

For montering hyller av gipsplater trenger:

 • drill;
 • raser nedover og jernbane;
 • nivå;
 • Gips ark;
 • skruer;
 • profil;
 • forsterkende båndet;
 • kitt;
 • lydisolering og andre forbruksvarer.

Nyttig hvis siste leilighet i reparasjon gips ble brukt, kan hyllene være laget av de gjenværende utklipp, viktigst av alt, at de er av tilstrekkelig størrelse.

Hvis materialet har til å kjøpe, må du huske på at den riktige valget avhenger av skjønnheten i fremtiden design og funksjonalitet. Gips ark fremstilles i standard dimensjoner: lengde 2,5-4,8 m, bredde på 1,2-1,3 m Hovedforskjellen arkene fra hverandre, er tykkelsen - fra 6 til 24 mm .. Spille tykk, kan du lage en hylle, egnet for de mest ulike belastning.

Gipsplater - meget interessant materiale med gode egenskaper. Fra ark med gips kan du klippe hylle av fancy design og originale former med uvanlige vendinger, mens materialet er svært enkel å betjene og kan oppnå gode resultater, med litt nøyaktighet, fantasi og tålmodighet.

Opprette et skjelett - den vanskeligste scenen ↑

Hyller kuttet fra ark med gips bør være montert på en fast ramme. Lage ramme - dette er den mest tidkrevende og vanskelig stadium i prosessen med montering av hyller av gipsplater. Det er best å gjøre det i galvanisert stål, til fordel for moderne konstruksjon lagrer rikt utvalg av metallprofiler i alle mulige størrelser. For carcass profilen er bedre å bruke standard størrelse 50h25 mm. Først feste rammebasert, og deretter koble profilen med bærende vegger eller gulvplater med metall plugger.

Tips: Du kan bruke nylon i stedet for metall plugger.

Viktig: Før man bore hull for festemidler bore en passende størrelse bør være mulig å nøyaktig markere posisjonen til festepunkter, ved hjelp av måling av skinnen, og loddet. Ikke overse dette rådet, ellers vil du ikke være i stand til å oppnå riktig geometrisk design.

På lignende måte, i rammen og festet til taket. Ved valg av diameter og lengde på pluggene trenger å vite nøyaktig hvor mye den planlagte lasten, ellers vil de ikke tåler vekten av strukturen.

Neste på pluggene montert stålkleshengere, og få dem både horisontale og vertikale guider, som vil tjene som et solid grunnlag for fremtidige hyller. Det neste trinnet er å danne rammen av hele strukturen, ved hjelp av de langsgående og tverrgående ribber laget av profilert stål, som er festet til veggen med skruer.

Viktig: gjøre bedre bruk av jernbane av profilerte stål, fordi de har et minimum trinn festing, noe som gjør det mulig å skape en virkelig solid fundament. Et nødvendig trinn feste bør velges, føres planlagte belastninger på en horisontal flate.

Alle sammenkoplede rammeelementer er forbundet ved hjelp av hule nagler, braketter og skruer.

Tips: regelmessig sjekke med planen, vil det bidra til å overvåke nøyaktigheten av arbeidet.

Jeg lurer på: hvis du ønsker design ble opplyst fra innsiden, bør kabling utføres før den endelige plating ramme gipsplater.

Nå fortsetter vi til vår hud trygt festet til veggen av metallrammen gipsplater. For å gjøre dette trenger vi ekspansjonsplugger, spesielt utviklet for bruk med skjøre materialer, men tåler ganske mye vekt.

gipsplater er kuttet til riktig størrelse, gjør spaltene i de områdene hvor du har tenkt å montere belysning. Nå festes det ferdige stoffet til rammen.

For å feste gipsplater er festet til en profil slik at sveiset på kantene av tilstøtende elementer falle sammen med hverandre. Alle skjøter skal være zashpatlevat forsterkende tape.

Tips: prøver å få mest mulig pålitelig design kan medføre overdreven forståelse av design som følge av bruk av et stort antall racks. Vi må arbeide for å finne den beste verdi for pengene.

For å oppnå en solid og samtidig billig hylle gips er best å alternere med treplater, sponplater, MDF, metall eller herdet glass. Forresten, på denne måten, kan du lage en virkelig originale og elegante produkter.

Legge ark med gips - det er ikke alt. Hensyn må tas at hjørnene var helt glatt, ellers regimentet ville være lite tiltrekkende, frastøtende utseende. For å oppnå planhet, den ytre og indre overflate av de strukturelle elementer av de forsterkende metallinnlegg og gips netting. Gipsplater har en flat overflate, slik at prosessen kan ha bare hjørnene og ledd, Stopper dem før den endelige finish. Deretter ble de oppsamlede hyllene behandlet fint sandpapir og belagt med en primer lag.

Tips: Hvis gips konstruksjoner tjener som en forkledning kloakk eller vannverk, er det behov for lydisolasjon. Deretter bør fylle rommet mellom plater av et hvilket som helst isolasjonsmateriale, slik som glassfiber, har høye lyddempende egenskaper.

Hyllene med gipsplater, designet og bygget sine egne, er dette en god løsning for folk som setter individualitet av interiøret i hjemmene sine i første omgang, så vel som det perfekte valget for de som ønsker å spare til reparasjoner.

Making design hyller av gipsplater med hendene

Direkte utnevnelsen av gipsplater - tak og vegger fôr. Det er så formbart i materialet at det er brukt for organiseringen av innvendig plass. Det er perfekt for bygging av skillevegger, en rekke utførelser som kan være vellykket erstattes av en massiv møbler. I dag prøver vi å beskrive så nøyaktig som mulig, hvordan gjøre hyller av gipsplater med hendene sterke, pene og vakre, og med deres hjelp til å få ganske et eksklusivt rom design.

Hva du må vurdere før du lager?

Før du starter beregninger og installasjon av hyller, er det nødvendig å fokusere på noen viktige punkter.

 • Sørg for å observere fuktigheten i rommet. For eksempel, hvis sokkelen er utformet for badet, ville det være rasjonelt å gi preferanse vanntett versjon av GCR.
 • Hvis du setter ut for å gjøre en hylle i skapet, som et sted å oppbevare husholdningsartikler, så husk at de må tåle belastningen forsterket. Som gevinsten kan sendes to føringsprofilen, mens tykkelsen vil være mer, men det vil være i stand til å tåle mer alvorlige belastninger. En annen liten punkt - jo større den forventede belastning, desto mindre bør være banen mellom skruene er festet.
 • Hyllene med gipsplater svært ofte utfyllende belysning. Dette ikke bare bringer en unik touch til interiøret, men også i noen tilfeller øker funksjonaliteten - de er en ekstra lyskilde. All montering ledninger og belysningsutstyr utføres før byggingen bekledningen. Hull for lyskastere i emnene også gi bedre resultater på forhånd.

Steady hyller som vil glede deg i mange år bare i tilfelle du vil ta hensyn til disse små finesser.

Beregningen utføres før installasjon hyller av gipsplater

I den innledende fasen, vurdere utformingen av hyllene på veggen detaljer for å forestille seg sluttresultatet, og bare går videre til beregningene. Start med å lage et rammeverk for fremtidig bygging. Ikke vær redd for å vise fantasi - ved hjelp av Arch gips, kan du lage de mest utrolige design og kurver, slik at sokkelen kan være av en hvilken som helst form. Først etter utarbeidelse av en detaljert prosjekt med bruk av den eksakte størrelsen du kan begynne å utføre beregninger. Å jobbe, må du kanskje følgende verktøy og materialer:

 1. Støtteprofiler. Selv om utgangspunktet er det antatt at regiment vil bære mer dekorativ funksjon, er det likevel bedre å velge en mer varig profil.
 2. Guiden profiler. De er ment å danne "skjelett" av rack eller annen struktur. Det er også bedre å velge en mer varig alternativ.
 3. Det kan være nyttig til en buet profil. Den er kjennetegnet ved tilstedeværelsen av kuttene som gjør det lett å bøye den, noe som gir den ønskede form. Alternativt kan du bruke normal profil, gjøre sine egne kutt.
 4. Nøytral eller fuktighetsbestandig gipsvegger, avhengig av luftfuktigheten i rommet.
 5. Skruer og plugger.
 6. Den flytende klebeformidler.
 7. Monterings gitter.
 8. Nivå, loddplan skrutrekker.
 9. Spatel, pensel, sandpapir.
 10. Roulette, kniv og saks for metall.

Når du har tegnet opp en skisse og kjøpe alt du trenger, kan du begynne å montere rammen til hyllene med gipsplater, som kan monteres på to måter: eksterne (i en ferdig vegg) eller interne (på tidspunktet for partisjonen montering). Også her må du følge noen regler.

 • Nøye utføre målinger og sette haker på veggen. Derfor er det bedre å bruke et nivå for å få flate hyller og vakker.
 • Fest ramme nødvendig med skruer og skrutrekker. Avstanden mellom skruene ikke skal være mer enn 25 cm. Jo større belastning må tåle sokkelen, desto mindre bør være avstanden.
 • Etter fiksering av braketten profil fortsetter til monteringsskinner, noe som skaper volum utforming. Stammearmeringen oppnås ved å feste føreren til tak, gulv og forbinde dem med lask-profil.

Installasjon av innebygde inventar

Gjøre sine egne hender hylle av gips, kan du lage et unikt design. For eksempel vil legge sin bakgrunnsbelysning. Dette vil gi utformingen et attraktivt, stilig utseende og vil være en ekstra kilde til lys i rommet.

Alt du trenger for installasjon av lampen - og en spesiell drill runde hull for kronen kuttet.

Ledninger må gjøre på forhånd, selv før huden, skjule ledninger i en beskyttende hylse. I stedet kan du bruke spotlights LED strimler, som på grunn av sin fleksibilitet, er ideell for hyller med kurver.

Kledning og etterbehandling gips

Gips installasjon er mye enklere enn det arbeidet som allerede gjøres mesteparten av konstruksjonen av rammen av sokkelen. Før plating trenger å kutte ut arkene på detaljene. Alle dimensjoner er overført til et materiale som på den ene side av denne er kuttet, foldet ark og kun deretter et andre lag av papp kuttes.

Alle uregelmessigheter ved endene må behandles med sandpapir. Du kan deretter gå videre til installasjon av plater ved hjelp av pluggene. Endeparti kan være lukket i ett stykke ark, pre-kutt i sin "vinduet" eller anvende små enkeltdeler. Den andre metoden er enklere, men forsiktighet må tas for å unngå dannelse av for mange ledd.

Hvis du ønsker å lage en hylle på veggen, laget sine egne hender, var uklanderlig pent og ryddig, deretter følge nøye med behandling av ledd. De må slipes, et lag av gips kitt, lime over forsterkningsnett, og for å gjenta behandlingen av kitt. For å forbedre den estetiske utforming og større vinkler kan lukke kitt hjørner av aluminium eller plast.

Den siste finpussen - etterbehandling kitt. Den fremstilles i flere lag, og blir overskrevet med sandpapir. Før maling eller annen etterbehandling arbeid ferdige hyller nødvendigvis må grunnes.

Med hjelp av gips, kan du lage en hylle for blomster eller pyntegjenstander, samt mer massive ting - bøker, kjøkkenutstyr, TV. Avhengig av stilen på interiøret ferdige konstruksjonen kan males, tapetseres eller bruke andre interiør materialer.

Hylle kan bli hva design, men hvis du ikke har møtt før, med slikt arbeid, er det best å gå "fra det enkle til det komplekse." For å hjelpe deg tenke deg hva som kan være hyller av gipsplater, tilbyr vi en titt på noen foto eksempler.

I denne artikkelen har vi forsøkt å forklare i detalj hvordan du kan lage en hylle av gipsplater med hendene. Stativer og vegger med dekorative nisjer i de senere år blitt stadig mer populært for to enkle grunner - originalitet og lav kostnadsstruktur. Og du trenger bare de grunnleggende ferdighetene til å arbeide med gips og litt fantasi. Mange designere tror hyller av dette materialet med det mest moderne og vellykket løsning. Hva tror du?

Hvordan gjøre huset

Søk dette nettstedet:

Hvordan lage hyller av gipsplater med hendene. Instruksjoner + Foto

For lagring, en rekke dekorative elementer, det er forskjellige tilfeller, spesielle enheter, kommoder, hyller og lignende. Her i hyllene, og vi diskuterer i denne artikkelen. Selv uten en stor familie som bor i et hus eller leilighet må plassere sine eiendeler, servise, interiør ting, og lignende.

For å gjøre dette, er det ulike moduler for lagring, men de er ikke alltid nok. Dette problemet kan løses ved kjøp av møbler til lagring, men ikke i det hele tatt tilstrekkelig plass til å romme for eksempel et skap eller en kommode. Derfor er det mange mennesker bestemmer seg for å bestille møbler på de enkelte størrelser for sin plassering, men en slik tjeneste er dyrt.

Vi viser deg hvordan du kan spare penger ved å sette opp hyller av gipsplater med hendene.

Gipsplater er ansett for å være et utmerket materiale for etableringen av ikke bare veggene i rommet, installasjon av taket av gipsplater, men også det er brukt til bygging av nisjer, hyller eller skap. De vil være funksjonell, praktisk lagringsplass for ikke bare ting, men kjøkken elementer og interiør elementer.

Etter at reparasjonene kan bo trim ark med gips, bør de ikke bli kastet bort. Selv om det er ingen tvil om at rommet ditt er romslig nok, men likevel - fortsatt for en liten hylleplass kan bli funnet. Denne hyllen vil dekorere interiøret.

Med plater av gipsplater er enkel å betjene og lett å montere dem. Når du arbeider med gipsplater trenger visse ferdigheter, nok til å ha intelligens og nøyaktighet. Den samme positive kvalitet gips er dens lette vekt. Lett materiale er ikke bare gips, men også en ramme av metallprofiler.

Dekorere har alltid betalt spesiell oppmerksomhet i noen jobb. For dekorasjon gips hyller ulike materialer er brukt.

Hyller av gipsplater med hendene

Først må du velge hva fremtiden regiment av gipsplater vil bli utformet.

Hvis du planlegger å sette i hyllene eller sette noe tungt, så det er verdt å gjøre er veldig sterk. Hvis du har planer om på sokkelen av gips å installere en TV eller annet tungt utstyr, ramme hyller forsterke profil.

I dette tilfellet, ikke passer til normal profil, og hjørnene av metall som passer for dem, og vil sette ut detaljene i gips.

Dersom sokkelen er bare et dekorativt element, da utformingen kan gjøres enkelt. Og så du velge design og styrken på hyller av gipsplater, kan nå begynne å forberede de nødvendige verktøy og beregning av mengde materiale.

Å bygge et rack av gipsplater kan være nyttige verktøy som for eksempel:

 • Baufil med fine tenner;
 • Saks for metall;
 • skrutrekker;
 • Kniv for gips;
 • puncher;
 • Gon.

Å arbeide du trenger materialer som:

 • gips;
 • Plugg - negler;
 • skruer;
 • Føringsprofilen;
 • Direkte kleshengere.

Og så har du alle verktøy og materialer er nå begynt å jobbe med gipsplater.

Denne tegningen på et tidlig stadium vil bidra til å gjøre noen endringer i utformingen av hyller av gipsplater.

Hvis du later til å være en del av tegningen på veggen, kan du se hvordan det vil se ut i hyllene på gipsplater i sin endelige form. Når du har valgt hyllestørrelser må gjøre en beregning av nødvendige materialer. Disse beregningene er ikke vanskelig, og vil ikke ta mye tid.

Gipsplater er av forskjellige tykkelser og størrelser.

gipsplate kan være mellom 2 til 4,5 meter, kan dens bredde i området fra 1,2 til 1,3 meter.

Tykkelsen av gipsplaten må ikke overstige den tillatte grense, og denne grense er 6 til 24 mm.

Disse egenskapene gjør det mulig å velge ønsket papirstørrelse, vil bli utformet for annen belastning.

Fra å velge gips det avhenger design, funksjonalitet hyller senere tidspunkt.

Vi begynner rammen forsamlingen. Hylle bygging av gipsplater brukt UD-profil, er det ikke stort.

På grunn av det faktum at profilen er ikke vanskelig fra hans design til å ikke være klumpete og lys.

Først må du måle avstanden, hvor regimentet er laget av gipsplater.

Når du gjør en måling, må du bruke nivå for å feste skinnen til veggen. Profile naglet ved hjelp av metallplugger 6 x 40, så vel som feste kan brukes og nylon plugger.

Etter at metallkonstruksjonen er ferdig, og deretter videre til installasjon av plater av gips.

Dette arbeidet anses å være ikke så alvorlig som installasjon av metallprofiler. Gips ark er festet på skruene metall eller nylon. skruer størrelse er fem millimeter.

Metallramme vindsperre er ikke vanskelig, men verdt å se det slik at arkene ikke ble skjevt, ellers kan det føre til sprøhet av sokkelen. I alle faser av byggingen av hyllene trenger du alle designparametre for å sammenligne med tegningen, og at det var ingen forvrengninger av ark med gips du trenger å bruke nivå.

Hyller noen ganger ikke standard, det vil si en hvilken som helst form. Gipsplater er et svært formbart materiale og fra den kan du bygge de mest intrikate overflaten. For eksempel, for å gjøre en hylle i form av en honeycomb eller et tre, men det er nødvendig å tenke på måter å montere hyllene. Mer må følges nøyaktig og ha tålmodighet.

For sokkelen kan settes tunge gjenstander, for eksempel en TV, må du bruke veggen gips. Det er også nødvendig å styrke konstruksjonen av de ytterligere stativer.

Utheving hyller av gipsplater

Hylle gipsplater ofte utstyrt med belysning, det gir den et elegant og interessant utseende.

Bare tent til en ekstra lyskilde. Bakgrunnsbelysningen kan være alt lys og intensitet, og det avhenger av dine ideer eller ideer av designeren.

Slik installerer inventar på sokkelen, trenger du følgende verktøy:

 1. Kronen er en rund form, for utbrudd av åpninger;
 2. Drill.

Installer lampen vil ikke være vanskelig, men med gjennomføring av ledningene må jobbe hardt. Hvis du ikke har ferdigheter til installasjon ledninger, er det bedre å bruke tjenestene til en profesjonell.

Som lys hyller som det er mulig å installere LED strimler, fordi det kan rutes overalt, selv på vanskelig tilgjengelige steder. En slik regimenter lyser jevnt båndet og kan tjene som en verdifull kilde for belysning.

Båndet har et bredt spekter av farger, har evnen til energisparing.

Ferdigstilling for bygging av hyllene i gipsplater er en filler og videre dekorasjon.

før man starter kitt og dekorere sokkelen er nødvendig for å tette hjørnene av hyller av metall og plast.

 • Interne hjørne hyller sized forsterket mesh for å unngå sprekker i fremtiden.
 • Deretter hylle shpatljujut kitt og anvendes i et antall lag.
 • Dersom sokkelen i fremtiden vil bli malt i en annen farge, må overflaten slipes og deretter grunnes.

Alternativer ferdig hyller du kan se i bildene på Internett.

Som man kan ha innsett at gips materialet som oppføre strukturen i hvilken som helst form. Produkter laget av dette materialet er lave kostnader og netrudoomkimi.

Selv om han gips ser ikke estetisk tiltalende, men produkter som er avledet fra det er veldig interessant. Vi håper at denne informasjonen har vært nyttig for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 + 4 =