Hylle under ikonet

Hvordan og hva du skal gjøre fint hylle for ikoner?

Vi ønsker å bestille en ferie i forhold hylle for å plassere ikoner. Tilbyr alternativer av vakre og pålitelige design hyller. Det er ønskelig hjørne i stil til den klassiske interiøret. Enten selges ferdige produkter eller bare gjort for å bestille?

Husstand Ikonostasis hyllen (stativ) for å utstyre ikoner på et bestemt sted, i en spesiell "krasnom9quot; hjørne av rommet. De kan være rettkjedede eller kantet, stablet og leveres enkeltvis.

Hyller-holdere kan være laget av enten tre eller finer.

Først må en tegning av sokkelen, gitt størrelsen på ikonene og tallet på dem. Av høvlede treplater (kryssfinér) til størrelse så den side og øvre / nedre panel. Hylle kan settes sammen ved hjelp av lim, spiker, tre shkantikov. Ready-sokkel (hjemme Ikonostasis) pynte vakre utskjæringer, mønster, saget finer gnage. Utskårne elementer kan kjøpes fra håndverkere.

Dersom sokkelen hjørne, og deretter klippe ut området-base og forskjeftet figur kontur. Alle deler er pusset med sandpapir. Baren kan være dekorert med utskårne mønstre. Absorber med lim og shkantikov. For veggmontering, festes de to sider av et hjørne hylle for to sløyfer. Hylle kan være klar til lakk, maling.

Det enkleste alternativet hylle under ikon:

Hyller for ikoner kan være laget av forskjellig materiale. For eksempel, godt egnet for hyller trevirke, kryssfiner, såvel som plast og metall.

Hvis du har bestemt på egen hånd å lage en hylle for ikonene, så det første du må bestemme for fremtiden hylle materiale.

REGIMENT viste seg vakker, er det nødvendig å trekke på papir, komme opp med et design, og først da få til å fungere. Det beste alternativet er tre, fordi det er egnet for en valgt stil i interiøret. Det kan være både klassisk og moderne.

Hylle kan være en enkelt-lags, flerlags, så det kommer an på rommet ditt, hvor mange vil være på sokkelen ikoner.

Den aller første, før produksjonen av hyller for ikoner, bør det måles, foreta de nødvendige tegninger, malt på et stykke papir sokkel.

Ved hjelp av en blyanttegning på vår transfer forberedt materiale, for eksempel, la det være tre eller kryssfiner.

Kutt ut de nødvendige detaljene for den tilberedte materiale, er overflaten glatt og det var ingen Rolling Pin, dette bør ta sandpapir, på grunn av noe som det er mulig å polere hvert hjørne. Hvis mulig, kan hjørnene omgås en ruter.

Etter at hvert element er tippet, kan det tas som forbindelsen. Med skruer eller spiker, kan kobles til hvert snitt stykke. Når sokkelen er klar, er det mulig å åpne en lakk eller beis.

På baksiden av den vedlagte looper, som du kan feste sokkelen til veggen.

Dekorative hylle du kan bruke avskårne blomster eller andre dekorasjoner laget av tre, som er limt til sokkelen med lim.

Det blir ofte sagt at før du gjør hyller for ikoner på egen hånd, bør spørre kirkens velsignelse. Deretter sokkelen viser seg vakker, og lykke vil være i huset.

Hvis du ikke kan gjøre på sin egen hylle under ikoner, så det kan ikke bare gjøre rekkefølgen, men også å kjøpe i en møbelforretning.

Hyller for ikoner er bedre å gjøre heltre.

Wood ser mer passende enn platematerialer (sponplater, MDF itd inkludert kryssfiner).

Hyller for ikoner kan være rett, vinklet, multi-tier, tilgjengelig som singel enkle.

I produksjon av hyller, kan du bruke elementene med treskurd, hvis det er ingen ferdigheter eller verktøy, tråd, da "karniz9quot; Hyllene kan bare klippe "volnoy9quot;.

Det vil si, ikke har noen strenge regler og forskrifter, er det ingen spesifikk referanse til størrelsen.

Konvensjonelle enkeltlags sokkel ikoner gjør det:

Vi bestemme plasseringen av hyllene.

Bestem skisse eller tegning, bestemt med dimensjoner som individuelle elementer er nødvendige.

Vi overføre dimensjoner fra tegningen på trevirke.

Enkel hylle, dette bord, som er polert i begynnelsen, og deretter fjerne støv, fører til flekk kan være i målområdet (etter tørking) lakkering av to lag.

Rste hylle er festet (du kan på pluggen) samme gesims "volnoy9quot; (Supra, takskjegg lengde = lengden av hyllene).

Det gjenstår å fikse hylle på veggen.

Massen av alternativer, men det beste (personlig mening) skjult feste.

For innfelt montering i enden av hyllen (en konverterte enden av veggen) til å lage hull.

Mer enn en enkel ligaen, det er en loop,

Det beskrives det enkleste alternativet for enkeltlags sokkel ikoner, alt annet på ferdighetene til å jobbe med tre, tilgjengeligheten av verktøy og ønske om å gjøre noe eksklusivt.

For ikoner stil ikoner spiller ingen rolle det er ikke et kunstverk er en kult ting, og det er hellig. Alltid til alle tider hyller for ikoner ble laget av sedertre eller eik, men kan i prinsippet gjøres fra et tre med unntak av osp. Jeg tror det er forståelig hvorfor. Disse hyllene kan ikke plasseres foran TV-apparatet, og før du installerer det er nødvendig å gå i kirken og bli velsignet. Deretter utrustet slik installasjon Boden med spesiell energi.

Det er også viktig å vite følgende:

Hyller dimensjoner avhenger av størrelsen på ikonene, slik at de kan være annerledes her i denne størrelsen gjør deler hyller. Vanligvis er det to eller tre hyller er festet til den vertikale basis eller et hjørne eller en rett linje. Hyller montert på snekker er lim og negler er stanset. Vekt på at de holder små. Nå hyllene er laget av kryssfiner eller plast, men det er bedre å unngå det. Her er et eksempel på ortodokse ikonografi hjem:

På elementene dekorere å gjøre dem eller ikke er din bedrift.

Materiale for en slik hylle er bedre å velge - tre.

Treet kan være trygg på noe, men det er best at det ikke er harpiksholdig, bruker hardtre, jeg liker eik.

Den enkleste sokkelen er laget av to arbeidsstykker, har man den omtrentlige form av en trekant (når hyllen er festet i hjørnet av et rom), den andre rektangel form, som er festet til den første enden av emnet og tjener som en bakgrunn for hele sokkelen.

På den første arbeidsstykket er nødvendig å feste de fire kroker for å feste stativet på veggen.

For det andre emnet kan påføres for å utføre tegning eller utskjæring.

Making hyller for ikoner med sine egne hender

Slavisk ortodokse tradisjoner innebære bruk av ikoner for utsmykningen av boarealet. Denne tradisjonen er folks ønske om å komme nærmere religion, for å vise stor respekt for kirken. Enheten i hjemmet en liten kopi av Ikonostasis - en plassering på en spesiell hylle ikoner og religiøse gjenstander. Ifølge kanonene av Ortodoks hylle ikoner plassert på den østlige veggen eller i et hjørne, orientert mot øst. Samtidig plassert på den noe, men ortodokse attributtene ikke er anbefalt.

La oss se hva som er i et hjørne hylle for ikoner, hvordan å bygge den med sine egne hender.

For å lage din egne hender hylle, krever verktøy for tre, stikksag, fresing, dreiebenk, drill.

 1. Styret i noen arter av tre (fra bygging trelast); tykkelse på 15 mm.
 2. Biter av sponplater, MDF eller LDF forskjellige størrelser.
 3. PVA, eller en hvilken som helst klebemiddel for trevirke.
 4. Lakk eller voks.
 5. Svart, zalotaya, sølv maling.
 • Utskårne skinner, stativ som spiler.
 • Krusifiks av tre eller metall.
 • Skruer 27 I41 mm.
 • En stump.
 • Loop.
 • Dowel veggen.

Enkelte elementer av den skreddersydde (spiler, lys eller utskårne lameller) kan utføres uavhengig av hverandre. Korsfestelse, kroningen hylle bør også være skåret. Alle disse elementene er solgt håndverkere, treforedlingsselskaper, kan du også finne dem i en kirke benk. I tillegg til disse delene, kan hjørnehylle ikoner har en bakvegg med en gjenge på Ikonostasis plante fag, fugler og figurer av apostlene. Øverste hylle kan utformes på bildet av omrisset av en ortodoks kirke.

Hvordan å utføre relieffer og spiler med hendene

Med hendene kuttet relieffer og intrikate mønstre. Å kutte et krusifiks, anbefales det å velge riktig miniatyrbilde. Veden brukes for utskjæring myk einer, furu, gran, osp og bjørk. Instrumentene bruke et sett med kniver. I det hele bord, et papir tolschinoy15 mms skisse overføring papir omkranser omriss og grunnleggende riss av de konvekse partier. Nå stikksag kutte korsfestelsen. Asfaltskjærer utføre konkave elementer. Tråden kan være lagdelt, omhyggelig fremhever de indre hjørnene av den tynne kutteren. Når alt er klart, ta veldig fine slipende mesh, hud produkt, som fører opp til idealet. Hvis det er nødvendig å utføre relieffer segmenter feste dem til hverandre ved hjelp trenge MDF-plate fra baksiden. Ved å sette et panel oppnådde stykker omslutte en felles krets, og deretter langs kanten marg (0,5 cm). Lim innredning stykker nær hverandre, til MDF ark. Deretter må du kutte ut restene av en mølle eller en stikksag. Grind siden av sandpapir.

Spiler med hendene utføres av dreiebenk. På samme måte må produktet etter at tråden skal slipes.

Hylle består av flere deler: sidepaneler, reoler, hyller, avsatser. Ta brettet 125 * 15 mm. Stykker av MDF eller sponplate skåret mønster. Det er ikke anbefalt å bruke kryssfiner, siden det etter kuttet må utvides. Krever følgende elementer: sidepaneler (2 stk), hyller, hyller, festene.

Først setter vi til styrets maler. Danner en stikksag stykke. Unn kanten mill, male sandpapir. Hull monterer pre notat blyant drill. Sidepaneler utføre tilsvarende. hylle forsamlingen begynner etter at alle detaljene er ferdig, polert. Som et resultat av en hylle som skal lakkeres.

Hjørne hylle festet plugger. Først feste hengslene til produktet. Deretter sette en hylle på veggen og viser stedet vedlegg. Bor bore hull og skrudd inn i plugger.

til plassering krav:

 • Hylle skal henge i nivået av det menneskelige øyet eller høyere.
 • Nær ikonene skal ikke være noen bilder eller andre dekorative elementer.
 • Ved bruk av lysestaker nær ikke skal være brennbare eller brennbart materiale (stoff, gardiner, papir).

Andre metoder for dekorasjon

Hylle for ikoner oftest laget av naturlig tre med utskårne elementer. Hvis du finner en utskårne detaljer og trimmer ikke, kan du gjøre en etterligning av tråden. Virkningen blir oppnådd ved hjelp av brennende ornamenter og male fragmenter emalje. For dette er det nødvendig å overføre til overflaten konturen av kanten av ornament eller topplate, deretter vyzhigatelnym innretning omkranser konturer. Figur skal få enda, har en identisk skygge for alle de brente områder. Nå, når kretsen er brukt, med kost art minste diameter (1 mm) ble påført emalje deler. Malingen skal ikke male over konturene. Produktet er lakkert.

Corner hyller for ikoner er klar!

Kopiering av materiale er mulig uten foreløpige forhandlinger i tilfelle av en direkte link til vår hjemmeside.

Hvordan lage et hjørne hylle for ikoner med sine egne hender: måltegninger, trinnvis video guide

Samt et par århundrer siden, den ortodokse hjem dekorere Christian ikonet. Tidligere alle ikonene som er lagret i huset på ikonostase, som det kalles røde hjørnet eller alter. De moderne leiligheter og hus er i ferd med å plassere Ikonostasis slik at det harmonerer med rommet og interiøret i den.

For å plassere under ikonet var spesiell og vakker, kan det være vinklet hyller for ikoner med dine egne hender, det gjør det mulig å realisere noen ide til virkelighet og investere i en del av deres arbeid sjelen.

Ved hjelp av moderne materialer og tre kan gjøre Corner hyller for enhver smak. Denne sokkel kan anordnes meget forskjellig, gammelt eller tråd. Ikonet butikk eller i møbelbutikken kan du kjøpe alle slags hylle under ikonene, men hvis du virkelig vil noe den opprinnelige og unikt, så selvfølgelig må det gjøres av deg selv.

geistlige si at templet skal alltid være åpen for alle som trenger det, han kunne komme til ham. I troende deres boliger er det lite tempel, hvor det er mange helligdommer, og de okkuperer en hedersplass i huset.

Fra hva vi kan gjøre hylle:

Ikoner hyller er tilgjengelig som single og multi-tier. Ikonene for Ikonostasis kan festes til veggen eller sette i hyllene. Vi anser det gjelder produksjon av trehyller, da dette materialet er i live og har en viss makt.

Dessuten kan sokkelen være laget av papp.

Her kan du lese om hvordan du kan lage en hylle for TV med hendene.

For å gjøre en tre-nivå hylle under ikonet du trenger for å forberede et verktøy, samt kjøpe en kvalitet materiale:

Å regiment var vakkert og kan vare i lang tid, er det nødvendig å gjøre alt i en klar rekkefølge for å observere produksjonsteknologien.

 1. Det er nødvendig å foreta målinger av fremtidige hyller, Måle lengden av denne, dybden og bredden i et hjørne utformet for ikonostase. Lag en hylle høyde 70 cm, på tre seksjonen.
 2. På et papirark du trenger å trekke hyllen 3-lags, etter som det vil være mulig å gjøre det eksploderte tegning.
 3. Deretter må du bruke en blyant flytte tegning på tre eller kryssfiner. Hvis materialet er en mørk farge, vil blyanten ikke merkes i et slikt tilfelle er det bedre å dra nytte av bygningen med en kniv. For enkelhets skyld i tegningen Vi trenger å nummerere alle detaljer, deretter gjøre så godt med den allerede kuttet komponenter.
 4. Ved hjelp av en stikksag cut komponenter fremtiden for ikonostase.
 5. Hvis det er mulig, kan hånd router rundt alle kantene, så vil de se mye vakker.
 6. For å unngå eventuelle uregelmessigheter og Rolling Pin, sandpapir behov Sand hele overflaten, men bare i retning av fibrene, da de vil være glatt og vakker.
 7. Spiker eller skruer alle deler er vridd sammen. For å gjøre det tryggere å også bruke trelim.
 8. Om ønskelig hylle dekket med flekker og lakk.
 9. Feste til veggen hjørne hyller for ikoner kan være store skruer eller ved hjelp av hengsler, som er festet til baksiden av hyllen.

Oftest hyllen under ikonene gjøre i tre rader med det, er det en hoved ryad- det kalles Deisis. Å Ikonostasis var riktig, og kan beskytte hjemmet ditt og deg selv, må du sette ikonene i en bestemt sekvens:

 1. Deisis - den øverste raden, i midten som setter et ikon Jesus, til venstre må du legge til et ikon Jomfru Maria, og på høyre ikon John the Baptist. Videre til venstre er Engelen Mikael, og på høyre Gabriel, som ikoner Peter og Paul.
 2. Ikoner ferie er nødvendig å sette inn en rad i midten. Ikoner av kjente og største feiringen av kristne, ideelt sett, bør de være tolv.
 3. På nederste hylle ikonostase Det kan være en rekke ikoner. Rste hylle kalles lokalt tett, og på den en elsket ikon av innbyggerne i huset.

Også sokkelen kan gjøre en bokhylle med hendene.

Her kan du lese om hvordan du kan lage en hylle for vin.

Hvorfor ikke gjøre det til en hjørne hylle for ikonene?

Mange århundrer siden, ikonene plassert i hytter i rød hjørner. Denne vinkelen ble ansett som det viktigste stedet i hjemmet, og ingen av gjestene ikke tør å nærme seg det uten tillatelse fra husets eiere. Dette hjørnet av huset er fortsatt betraktet som en analog av alteret, og det bør tas med stor skjelving.

Areal under ikonet skal plasseres på påfallende sted, og så snart en person kommer inn i rommet, han måtte se det. Det anbefales område med ikoner i alle rom, men dette er ikke obligatorisk. er det noen anbefalinger som er å forholde seg til å velge et sted for ikoner:

 1. Hyllen kan ikke plasseres nær eller foran TV.
 2. Henge på veggen av ikoner er ikke nødvendig, som de burde være utpekte områder.
 3. Hylle til å gjøre i en slik høyde, ikke å slå på hodet, og samtidig være i stand til å ikke heve hodet for å se alle ikonene - å se på.

Hvis du virkelig bestemmer deg uavhengig av hverandre å lage et hjørne hylle under ikonene, bør du gå til kirken og be om en velsignelse, så arbeidet ditt vil ikke bare vakker, men også regimentet vil bære en spesiell energi i ditt hjem. Starte arbeidet verdt utelukkende i godt humør og med bønner, samt å kryss-sting.

følgende video se bildegallerier av hyller for ikoner:

Liker du dette? Abonner oppdateringer på dette nettstedet via RSS, eller følg med VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

88 − 84 =