Hvorfor gnister inne i mikrobølge å gjøre

Mikrobølgeovn spraking og gnister. Fix i 5 minutter

Den viktigste grunnen til at i mikrobølgeovn plutselig begynner å "jobbe sveising", dvs. det begynner å gnistre og knitre skremmende, er at progarela plate, som ligger inne i kammeret og som lett kan sees med øynene. Hva du skal gjøre i et slikt tilfelle, en forsvarlig eier? Uholdbar kommer til å kjøpe en ny mikrobølgeovn, på det og forventer produsenter. Ekte mann vil finne en måte å fikse det.

Avskåret fra det striper på sidene, til en bredde lukke utbrent sted, det er vanligvis liten, og legger på dette sted. Vi legger plaster. All - mikrobølgeovn fungerer igjen godt som før uten gnister og spraking, samt å være uten strøm tap og skade på kroppen.

Og hvor mange mennesker kastet mikrobølgeovn på grunn av dette problemet.

Forresten, det gjorde jeg ikke sjekke, men det sies at disse platene kan kjøpes for bare pennies, og de er solgt i nesten ethvert marked eller i verksteder. Vel, det er for de som ønsker en ny en, og en gang som liker meg, vil bli reparert og den gamle.

Forresten, hjelper det og bare for å forsegle et sted hvor det var en medisinsk plaster brent plate (dvs. vil mikrobølgeovn fungere uten noen "innfødte" plate, det viktigste som dette stedet har vært forseglet.

Hvorfor mikrobølgeovn gnister inne: hva du skal gjøre?

Alle hvitevarer bryte ned før eller senere, og en mikrobølgeovn er intet unntak. En av de vanligste problemene med henne - en gnist i mikrobølgeovn. som Hvorfor gnister inne i mikrobølgeovnen du vil lære i denne artikkelen. Vi vil fortelle deg om årsakene til problemet, samt om muligheten for reparasjon.

For å forstå problemet, hva du skal gjøre hvis en gnist i mikrobølgeovn, er det nødvendig å vite enheten og prinsippet om drift. Grunnlaget for arbeidet mikrobølgeovn er en enhet som kalles en magnetron. Avhengig av modusen, er det laget av spenningen. Under påvirkning av spenningen til magne avgis korte energipulser. En viss mengde av bølgen passerer gjennom bølgelederen, og gå ut gjennom et hull laget i en mikrobølgeovn. For normal bruk av mikrobølgeovn krever produkter inne.

Det vypushennye produkter absorberer mikrobølger som ikke lenger bli reflektert tilbake til svingeren. På grunn til å reflektere bekymring mikro~~POS=TRUNC pops og det som skjer er de mest ubehagelige gnister.

Et lite råd - Hvis du varmet opp en liten mengde mat inne, sammen med det er nødvendig å sette et glass vann, som vil ta på seg for mye lys, det vil forlenge levetiden til mikrobølgeovnen.

Mulige årsaker til problemet

Overslag kan oppstå på grunn av flere viktige faktorer, under vil vi nevne dem:

 • overopphetet glimmer plate for mikrobølgeovn;
 • Brudd inntraff Emaljelaget til hovedkammeret;
 • inne i hovedkammeret er fremmedmetallgjenstander.

Den aller første grunnen, kanskje, er den mest grunnleggende, det krever øyeblikkelig erstatning glimmer i mikrobølgeovnen. Utbrenning oppstår på grunn av det faktum at under oppvarming av næringsmiddelfettstoff faller på en glimmerskive, og det fører til temperatursvingninger. Hvis du ikke gjør noe, så fulgt av glimmer kan komme i forfall og magnetron, som er svært kostbart, og reparasjonen vil koste deg en pen penny, henholdsvis, og vil være enklere å kjøpe en ny mikrobølgeovn, enn å reparere den gamle.

Ved bytte, er det første du trenger å gå til butikken og kjøpe det opprinnelige elementet eller nær det i ytelse og størrelse. Mica mikrobølgeovn selges i mange jernvareforretninger eller hjemme, i nødstilfeller, kan du bestille det på nettet lagre produsenten av enheten, eller på tredjepartsressurser. Det viktigste som Mica for mikrobølgeovn ovnen er riktig størrelse og var ikke mindre eller mer.

Lakk - for å gjenopprette den opprinnelige laget, må du kjøpe et spesielt produkt som selges i spesialforretninger. Flekken indre vegg i kammeret på annen måte, er ikke anbefalt. Det er best å ta kontakt med servicesenteret, som vil gjøre alle de nødvendige operasjoner for utskifting av indre belegg.

Som for gnister som følge av metallgjenstander, så alt er enkel, er det nødvendig å kontrollere deres tilstedeværelse i hovedkammeret og fjernet, henholdsvis.

Feilretting assosiert med glimmer

For å bli kvitt gnister og hindre ytterligere skade, må du utføre følgende manipulasjoner:

 • demontering av gamle plate verdiløs, for dette må du koble låsene eller fester, alt avhengig av produsenten;
 • bruke platen med en ny og bruke den til å kutte glimmer relevante dimensjoner, hvis du har mer;
 • også foreta utskifting kan kontrollere beskyttelseshetten på magnetronet og ved behov foreta erstatningen, at for å unngå ytterligere problemer;
 • installere et nytt element til stedet for det gamle, og for å fikse det;
 • etter alle de ovennevnte, sjekk mikrobølgeovn for sin opptreden. Ikke i noe tilfelle har blitt bekreftet med et tomt kammer, kan den ende dårlig.

Er det mulig å bruke mikrobølgeovnen uten glimmer?

Glimmer er et mikrobølge beskyttende skjerm for å medlem bak det - magnetronet, nemlig dens antenne. Med forsiktig bruk av mikrobølgeovn - ovn det kan fungere for noen tid uten denne beskyttende skjerm. For å gjøre dette, dekke hele matvare spesielle deksler.

Noen tips og triks

Vi fortalte deg hvorfor mikrobølgeovn gnister inne, og beskrive hva de skal gjøre. Fra alle de ovennevnte, kan det konkluderes med at den viktigste årsaken til svikt i en mikrobølgeovn er defekt glimmer, og det bør endres, men det er best å gi dette arbeidet fagfolk med erfaring og kunnskap er nødvendig for reparasjon av disse enhetene. Men hvis du bestemmer deg for på egen hånd å erstatte glimmer plate, er det verdt å huske noen av nyansene:

 • før de blir erstattet av glimmer fra mikrobølgeovnen, er det nødvendig å fjerne hovedkammeret av mat og andre ting;
 • det er verdt å huske at for mikrobølgeovn glimmer er laget av ganske sprøtt materiale, og du må behandle det veldig forsiktig. Når du klippe det, så mye som mulig, bruk en skarp gjenstand til å gjøre det raskt og hindre skade på seg selv glimmer;
 • ved å fremstille hullene, og deretter slå dem med en drill eller slag;
 • etter at du har kuttet glimmer for mikrobølgeovn, er det nødvendig å behandle kantene av sandpapir.

Den nylig satt plate vil tjene deg i lang tid, hvis på tidspunktet for oppvarming av mat for å dekke deres cap, vil det beskytte ikke bare glimmer, men også de indre veggene selv, som det vil være lettere å vaske trekket selv, enn hovedkammeret. Ta vare på dine hvitevarer.

Sparks mikrobølgeovn, hva du skal gjøre? Mikrobølgeovn gnister når du slår: Reparasjon

Mikrobølger er komplekse elektriske apparater, som også kan være farlig for brukeren. Under normale driftsforhold kjøkkenbenken er ikke en trussel, men svikt av dens funksjonelle elementer muliggjør videre drift usikre. Kompleksitet fikse problemer ligger i det faktum at en tegn på svikt kan ha flere årsaker. Hvis tenn mikrobølgeovn, kan det tyde på ulike problemer i stuffing enheten. Før du begynner å reparere, er det nødvendig å forstå situasjonen mer.

Årsaker til funksjonssvikt kan være flere - fra mekanisk skade av overoppheting av enkelte deler av mikrobølgeovn. Spesielt, den vanligste glimmer blåst diffusor. Dessverre skjer dette problemet i alle typer ovner, og beskytte deg mot det ganske vanskelig. Problemer av denne typen er ikke knyttet til et grovt brudd på drift av enheten, og mer sannsynlig å oppstå på grunn av den dårlige kvaliteten på selve elementet. Likeledes, hvis ovnen når gnisten, kan det være en indikasjon på skade på de indre overflater i kammeret. Det faktum at mikrobølgene blir behandlet i et spesielt belegg av emalje. Deformasjonen av dette laget oppstår vanligvis som et resultat av å bruke metallredskaper. Det er for å hindre brudd av denne typen kan være underlagt de grunnleggende regler for bruk av apparatet. For øvrig, kan brukes til oppvarming i en mikrobølgeovn er uønsket og keramikk med metalliske belegg.

For å forstå årsakene til dette problemet er nødvendig for å forstå selve innholdet av lysbue. Dermed, hvis den mikrobølgeovnen og sprengning gnist, betyr det at i prosessen for interaksjon mellom to elektriske ledere. Med andre ord ble de betingelser som er etablert for dannelsen av en elektrisk utladning eller bue. Akkompagnert av slike fenomener er ikke bare gnister og et smell, men også lyseffekter, som ser enda mer skremmende.

Hvilke elementer i dette tilfellet provoserte en gnist? Det kan godt være metallelementer innestenges i kammeret med servise. Igjen, ikke at det skulle være en helt metallredskaper. Hvis tenn mikrobølgeovn med en keramisk plate, er det mulig at grunnen var biter av folie. Og ikke alltid ladning finner sted selv i nærvær av høy grad av metalldeler i kammeret. For aktivering av slike prosesser bør være en tilsvarende kraft som er tilstrekkelig til å overvinne den barriere i form av en luft-dielektrikum.

Kan jeg bruke ovnen glitrende?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av tilstanden til mikrobølgeovn og dens elementer. Bare det faktum at gnister ikke alltid bevis for skade på diffuser eller emaljen. En annen ting er at fremveksten av gnister bør være en anledning for en omfattende undersøkelse av enheten. Det vil si, hvis årsaken til dette fenomen var selve tilstedeværelsen av metallelementet i kammeret, da den videre drift er helt akseptabelt, forutsatt at den funksjonelle integritet av påfyllingsanordningen. Men i alle fall er det viktig å stoppe oppvarmingsprosessen hvis gnister mikrobølgeovn. Hva du skal gjøre i slike situasjoner? Først slå av apparatet via styresystemet. Neste er deaktivert og nettspenningen. Etter det, sjekk arbeidselementer, hvorav de viktigste vil være magnetron - den dyreste og viktig brikke mikrobølgeovn.

Denne operasjonen er utført av elektriske kontakter proring elementer. For å kontakte magne fores med en høy-spenningstransformator - og de bør bli sjekket for vedlikehold. Masters er vanligvis undersøke slike områder for tilstedeværelse av motstand, og hvor den målte elektrofølsom anordning legeme. Hvis det er en aktivitet, så magne er all right, og han trenger ikke å byttes ut. Men selv med en løpende magne kan se på som gnister mikrobølgeovn. Hva du skal gjøre i slike tilfeller? Det bør fortsette til inspeksjon av glimmer diffusor og tilstanden til emaljen.

Diffuser mikrobølger er en glimmerskive, som skader eller stor forurensning kan forårsake gnistdannelse. Det er en liten detalj som den utsettes for selv utvinning, hvis mikrobølgeovn gnister når slått på. Reparasjoner vil være å oppdatere komponenten. I det tjenestesenter eller produsentspesifikk modell på radioen for å skaffe passende for egenskapene til linsen, og erstatte den gamle plate. Videre eksperter anbefaler å noen ganger gi demontering gamle glimmer plate, men bare utføre overlay nytt element tidligere å rense installasjonsstedet.

Gjenoppretting av emaljebelegget

Gnistdannelse, og kan være en konsekvens av mekaniske skader på kammerveggene, den behandlede emalje. Den sistnevnte anvendes ikke bare for å danne den dielektriske isolasjon, men også for å opprettholde renhet av overflater. Under drift, er det mulig skade på dette lag - kantede redskaper, eller som følge av uforsiktig bevegelser med produkter. Hvis etter en slik manipulasjon gnister mikrobølgeovn, deretter et isolasjonsbelegg ble ødelagt og krever dens utvinning. Tetting av skadede områder utføres ved hjelp av spesialiserte miljø komposisjoner. Pre arbeidsflate er rengjort, hvoretter et nytt lakkmaling påføres i samsvar med instruksjonen.

Hvordan unngå sparking en mikrobølgeovn?

Vi har allerede nevnt at det er en gnist eller på grunn av defekte deler, eller på grunn av driftsregelbrudd. For å minimere slik risiko, bør også følge andre anbefalinger om bruk av slike ovner. For eksempel, er det ikke nødvendig å varme opp produktet uten spesiell dekklokket - spraying fete partikler, for eksempel kan bidra til samme skade emaljen. Ofte gnister mikrobølgeovn og på grunn av overdreven forurensning av det mest glimmer plate. Det kan være heltall, men skitne. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å kjøpe et nytt element - er tilstrekkelig til å gjøre en betimelig tilbaketrekking av glimmer overflaten.

Det kan virke som gnister en mikrobølgeovn er ikke et alvorlig problem, og minst, mottagelig for korreksjon i hjemmet. Men hvis anordningen benyttes med en slik defekt for en lang tid, kan de negative konsekvensene være irreversibel. For eksempel, hvis de sprette og mikrobølgeovn ikke varme. Kan du fikse instrumentet i dette tilfellet? Fravær av primær-arbeidsfunksjon kan indikere skade magnetron eller infrastruktur i tilknytning til kontaktene. Teoretisk sett er det mulig å oppdatere, men kostnaden for en slik operasjon er vanligvis nesten halvparten av prislappen på en ny mikrobølgeovn. Derfor er det ønskelig å løse problemet ved første tegn på en gnist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 + = 24