Hvorfor er vaskemaskinen under sentrifugering hopper

Vaskemaskin hopper under sentrifugering: hvordan å takle problemet?

Hver husmor prøver å optimalisere vaskeprosessen, så å kjøpe en vaskemaskin er egnet ansvarlig. Men noen ganger en lykkelig eier av en ny teknologi vil bli skuffet - vaskemaskinen under sentrifugering mye hopping. Hvis noen åpenbar grunn til dette er ikke, så noen er "oppførsel" kan virke normalt. Hvis du takle det etter hvert er situasjonen enda mer forverret. Hva du skal gjøre og hva som skal skje, hvis vaskemaskinen under sentrifugering hopper?

Årsaker til overspenning kan være forskjellig, men vibrasjonen er alltid bevis for uregelmessigheter. Hvis inaktiv, kan til og med nytt utstyr skades permanent.

Gir alvorlige vibrasjoner under sentrifugering

Oftest provoserer vibrasjon teknikken følgende faktorer:

 • Ujevn overflate som du plasserer din assistent. Hvis gulvet er laget av planker og flex, vil vibrasjoner øke. Det samme gjelder for den ujevne overflate. Først, sjekk maskinføttene. Noen ganger er de skrudd ut, slik at maskinen blir ustabil. For å løse problemet, er det nødvendig å løse hver etappe låsemutteren;
 • Defekte støtdempere. De brukes for å hindre svingninger i tanken og eliminere støt på legemet. Sjekk deres arbeid enkelt: åpne døren på maskinen, dra den mot deg, og slipp. Hvis hun begynner å svaie fra side til side - de bør endres. Det kan bli skadet plater av plast eller andre deler som strekker seg fra tanken. Hvis du ønsker å bytte den selv, fjerne støtdemper, fjerne den fra fjellet. Deretter kan du installere nye deler;
 • Problemet med motvekter. Hvis feste løsnet eller forverret motvekt, hopper vaskemaskin. Disse enhetene er tunge og holdbar, ofte svikter montere;
 • Slitte lager. De kan bli ødelagt ved høy luftfuktighet. Maskinen vil begynne å publisere rasle, og da vil være vibrasjoner under sentrifugering. I dette tilfellet, kan du ikke bruke maskinen - dersom lageret er "ødelagt", kan lide og andre detaljer. Selv å endre det anbefales ikke hvis du ikke har noen erfaring;
 • Du glemte å fjerne fraktboltene. De er installert på alle nye maskiner. Dette er svaret på spørsmålet: "Hvorfor er hopping under sentrifuger en ny vaskemaskin?". Disse bolter er vant til trommel forsvarlig sikret og ikke skades under transport. Når du tar med hvitevarer, sørg for å fjerne dem, uansett hvilken modell av maskinen din. Fast trommel vibrerer meget sterkt at forårsaker slitasje noder;
 • Ujevnt fordelt tøy i trommelen. Prøv å legge alle ting ryddig - hvis maskinen har sluttet å vibrere, grunnen var nettopp det.

Dette er de vanligste problemene som forårsaker problemet. Husk at hvis vaskemaskinen begynte å hoppe mye under sentrifugering, kan det ikke bare mislykkes, men også føre til skader på omkringliggende stedene. Alle komponentene på løpene under press. Etter hvert vil den begynne å bryte ned og reparasjoner kan være kostbart. Uansett hvorfor det er "dans" vil ikke være i stand til å gjenopplive den i de mest alvorlige tilfellene.

Hvorfor ellers hopper vaskemaskin under sentrifugering?

Når du velger en enhet kvinner ikke alltid merke til at en modell kan være lettere for alle sine "rivaler". Allerede i første vask elskerinne ser at teknikken begynte å ri selv på en gummiert matte. I dette tilfellet, må du fikse det - du vil gummi sement.

Sjekk "stiralki ben og legg dem på et nivå. Smøre overflaten, som er tilstøtende til gulvet med lim. Du kan bare bruke gummi sement.

Ikke rør maskinen i 24 timer, og når tiden er ute, er du klar til å vaske.

Hvis du er god på vil føre til at limet og vent til den er helt tørr, selv med sterke vibrasjoner assistenten vil ikke bli hoppende rundt på badegulvet.

Hva hvis maskinen hopper: tips

Før du ringer master, prøve å finne årsaken til sine egne hopp. Først inspisere gulvet der enheten står. Det må være tøft, monolittisk. Hvis gulvbord, kan bli satt på toppen av et solid fundament.

Sjekk nivået på bena. Under bruk kan de otkruchivatsya så forstyrret stabilitet. Hver fot bør undersøkes separat, og deretter justere og fikse ved hjelp av låsemuttere.

Hvis de to første etapper, har du ikke funnet problemer, ta hensyn til støtdemperne. Over tid, de slites ut og mislykkes. Hvis du vil vise dem, må du løsne den bakre eller fremre vegg. Koble fra ligaen og sjekke "move" - ​​hvis det er lys, vises vibrasjon. For å avhjelpe situasjonen, endre støtdemper.

Motvektene er laget av plast eller betong, og de er festet med skruer. Konkrete detaljer ofte føre til ulempe - de smuldrer under operasjonen, det er sprekker. Hvis boltene ble løsnet, er det nødvendig å styrke festene.

Vertinne før du kjøper tenke mye på hvordan vaskemaskinen ikke hoppe og ikke vibrere under sentrifugering. Det bør bli forstått at enhver teknikk krever forsiktig håndtering. Maskin for å tjene deg i mange år, er det nødvendig å laste tøyet riktig.

Hvis du oppretter en ubalanse, vil enheten hoppe.

Ikke legg hele greia en klump og ikke overstiger den angitte vekt - ikke. I tillegg, siden kvaliteten på vasking vil være mye lavere.

Vaskemaskin hopper eller vibrerer under sentrifuger

Hva skjer med en vaskemaskin når den er uten noen åpenbar grunn, begynner å hoppe og vibrere? Det første som kommer til hjernen er tapt ben i maskinen, det er ikke engang verdt det. Mange anser det fjollete og la problemet uten en løsning. Det bør imidlertid tas opp, fordi det ikke er bare å riste maskinen, kan det være et symptom på alvorlig teknisk svikt. Og hvis tiden ikke iverksette tiltak, så vi alle kan forverre. Det er derfor nødvendig å forstå i detalj hvorfor hoppe vaskemaskin under sentrifugering, så mye at noen ganger naboene hørte støy.

Grunner på grunn av hvor vaskemaskinen kan vibrere mye. Noen av dem er svært enkel og identifiseres raskt og enkelt. Andre på den annen side krever grundige studier og ytterligere reparerer biler. "Usunne" vibrasjon kan være forårsaket av:

 • ikke i riktig posisjon maskinen på bena, hennes prekær posisjon;
 • en ubalanse av tøy i trommelen til maskinen;
 • forsendelses bolter som ikke ble fjernet før installasjonen av maskinen;
 • små gjenstander fast mellom karet og trommelen, slik som mynter, nåler, knapper eller metall ben BH;
 • svikt av fjærer og dempere;
 • lagersvikt;
 • Løshet eller ødeleggelse av motvekten;
 • motor sammenbrudd.

Som du kan se, grunnene er helt annerledes, og for å forstå hva som skjedde, trenger du litt å håndtere dette problemet. Så hvor skal jeg begynne feilsøking, når vaskemaskinen under sentrifugering hopp å gjøre? Først utelukke vi ut de enkleste grunner.

En av dem ligger i ubalanse av trommemaskiner, nemlig:

 • under sentrifugering tøyet samles til en ball, som små ting sammenkrøpet i et dynetrekk;
 • vaskeri vekt overskrider den maksimale verdi for den valgte vaskemodus;
 • drum overvektet i forhold til når ting fylle trommelen mer enn 2/3.

Viktig! På noen modeller av vaskemaskiner i et slikt tilfelle, kan du få en UE eller en UB feil på skjermen.

Hvis du sletter på en ny bil, og det var en sterk vibrasjon når det begynte å spinne prosess, er det nødvendig å kontrollere om transportboltene fjernes. De gir en trygg transport av vaskemaskinen, fiksering av tanken. I bildet er vist og som er anordnet slik bolter. Som regel er det fire ting.

En annen enkel grunn, som er lett å oppdage, er det feil installasjon. Prøv å svinge maskinen når den er slått av. Hvis det var lett å gjøre maskinen rikke, deretter umiddelbart klart, det er ikke plassert stabilt. Det er det som fører henne til en sterk risting og hopping. I tillegg kan du bruke nivå, og se nøyaktig hvor mye bilen er verdt.

For å se etter mellom karet og trommelen sitter fast fremmedlegeme er nok til å skinne en lommelykt inn i trommelen. Flytte trommelen i en annen posisjon, kan du se noe slikt.

Når de første fire årsaker til kraftige vibrasjoner testet, men det fortsetter å riste, gå å søke og identifisere de alvorlige grunner. Hvis det var en svikt i støtdemperne eller fjærene inne i maskinen, i tillegg til risting, vil du høre lyden av trommelen av kroppen. Svekkelsen av motvekten bevirker også en karakteristisk knock. I tilfelle av slitasje av lageret, i tillegg til sterk risting skrangle vises.

For en mer nøyaktig selvdiagnose av feil, vil det være nødvendig å fjerne toppdekselet på vaskemaskinen. Hvis dette er i orden, det er to grunner, på grunn av hvor maskinen er mye rister. Det er enten det var en svikt i motor eller bilen har fabrikk ekteskap.

Vær oppmerksom! Vaskemaskin, er garantitiden ikke blir stående åpen du ikke kan, så den eksakte årsaken til vibrasjon kan bare installere veiviseren.

Eliminere problemet selv

Finn ut årsaken til at risting maskin, går du videre til sin eliminasjon. Hvis årsaken er en ubalanse, så det er enkelt:

 1. slå av maskinen og er de-energisert;
 2. venter på maskindøren er låst opp;
 3. åpne trommel;
 4. Hvis trommelen ikke blir vist, må en nødsituasjon vann renne;
 5. Vi får ting og rette dem om mange ting, er det ofte trekkes tilbake;
 6. lukk trommelen;
 7. Vi kjører maskinen på en sentrifuge.

I tilfelle av feil installasjon, må du:

 • justere gulvet eller flaten på hvilken maskinen er montert, ved hjelp av nivå;
 • juster benene;
 • hvis det er nødvendig, sette et anti-vibrasjons støtter, noe som vil hindre at maskinen sklir på gulvflaten.

Hvis under sentrifugering maskinen rister på grunn av fast under tromme objekter, må du trekke dem. Den enkleste måten å trekke ut det fastkjørte bra bein, prøver den med noe å plukke opp. Men hvis du ikke kan gjøre det, ikke kan gjøre uten å fjerne varmeelementet og analyse apparatet. Og denne jobben er bedre å overlate mestre.

Defekte støtdempere og fjærer inne i maskinene må byttes ut. De etterhvert bli oppbrukt, og de kunne ikke fikse. Selv om en av støtdempere ser fint, må du endre dem begge for å skape en jevn belastningsfordeling. Prosessen med å erstatte støtdempere og fjærer er ganske vanskelig og lang, så det er en fullstendig beskrivelse finner du i artikkelen Hvordan endre fjærer, støtdempere.

Hva om vibrasjons grunnen motvekt? Først må du åpne toppdekselet på maskinen, kan dette kreve: tenger, skrutrekkere og skiftenøkler. Under lokket og motvekten befinner seg, noe som er et vektgivende middel, av støpejern eller betong. En slik motvekten er plassert i den nedre del av huset til maskinen. Fungere som følger:

 • hvis blabbed vedlegg, og deretter prøve å stramme dem;
 • hvis feste ikke kan være stramme, blir nødt til å erstatte dem med nye;
 • hvis deformert betong motvekt, er det nødvendig å erstatte den med en tilsvarende ett.

Ganske ofte grunnen til at "hopper" maskin, en lagersvikt. bærende erstatningsprosessen er relativt kompleks, det er bedre å overlate dyktig i servicesenteret. Og hvis du ønsker å forstå dette selv, les artikkelen om utskifting av lagrene.

Informasjon! Lagrene i vaskemaskinen på grunn av den stadige kontakt med vann i et gjennomsnitt betjener 7 år.

Den mest ubehagelige og økonomisk kostbar reparasjon kan bli en motorsvikt. Utskifting eller reparasjon av deler av vaskemaskinen utføre hjemme enheter vil være i stand til. Derfor, i dette tilfellet, konsultasjon med en spesialist kan ikke unngås. Tross alt, vil han være i stand til å fortelle om det vanligvis tar å reparere eller å tenke på å kjøpe en ny maskin.

Det er nødvendig å vite: hva slags biler er utsatt for vibrasjon

På slutten av denne artikkelen noen ord, vil jeg si hva vaskemaskiner kan vibrere sterkt. Helt unngå vibrasjoner i maskinen er umulig. Faktisk, ved høye hastigheter, selv kvalitativt, maskinen vil bli installert risting under spinn, fysikkens lover.

Men lenger vibrerer, sender ut en støy, smale vaskemaskiner. Dette er fordi kontaktområdet i en maskin som er mindre enn den for den generelle maskinen. Så, det har en dårlig stabilitet, noe som nødvendigvis fører til "hoppe". I tillegg miniatyr biler bygget smal trommel hvor tøyet er ofte strays i hvem, og i følge det er en ubalanse.

Viktig! Ved installasjon av slike maskiner ikke overse gummiputene under benene og andre enheter som reduserer vibrasjon.

Således vaskemaskinen - et kompleks teknologi med elektronisk styring. Og for å rette opp et teknisk sammenbrudd, må du ha visse ferdigheter. Ellers i tilfelle av "usunn" vibrasjoner bedre ringe en spesialist og ikke risikere en kostbar ting.

1 Leserkommentarer

Hvordan er satt trommelhastighet?

Vaskemaskin hopper under sentrifugering - Hva er og hva du skal gjøre?

Hva stiralki ofte vibrere?

Når trommelen roterer med høy hastighet, en naturlig vibrasjons. Selvfølgelig, er produsenter prøver å produsere en teknikk som fungerer uten å forstyrre stillheten. Men det er ikke alltid mulig. Som regel kan et slikt problem ses i følgende tilfeller:

 • Smale maskiner er utsatt for vibrasjon, fordi kontaktområdet med en liten hul.

Årsakene til vibrasjon, som kan fjernes med sine egne hender

Årsaker som kan føre til en risting maskin under sentrifugering, veldig mye. Følgende er mulig å håndtere på egen hånd:

 • De ble ikke fjernet transportboltene. De trenger å bli fjernet, da disse forstyrrer stabiliteten av maskinen:

 • Dårlig støtte, ustabil posisjon. Noen ganger litt er nok til å riste kroppen, for å se hvordan en vaskemaskin. Hvis løs, så er det uregelmessigheter. De må elimineres ved å justere bena.

Hvis du bestemmer deg for å gjøre installasjonen på egen hånd, følg rådene på videoen, for å unngå hopp maskin under sentrifugering:

Årsakene som kan håndtere bare en spesialist

I følgende tilfeller, rister vaskemaskinen under sentrifugering vil bli eliminert bare gjennom intervensjon av en spesialist:

 • Slitte støtdempere og dempere. De er utformet slik at maskinen blir mindre risting og, hvis slitt ut, begynner maskinen pounding. For å løse dette problemet, må du endre støtdempere, og maskinen vil kjøre jevnere. Noen ganger er det nødvendig å skifte ut våren trommel når de er utslitt. Dette skyldes det faktum at svikt i en enkelt del, og prøve å erstatte den andre.

 • kollapset motvekter. De er laget av betong eller støpejern. Hvis slutt motvekt gammel, ble det endret til en annen.

Video: Hva utløste risting stiralki?

I følgende video presenterer grunner som kan hoppe Vaskemaskin Samsung Baikal serien under sentrifugering. Anbefalinger er også gitt, hvordan du løser dem:

Under normale sjokk at mange husmødre og merke ikke kan skjule seg noen alvorlige grunner, som må utbedres umiddelbart. Derfor må du nøye "lytte" stiralku under drift, særlig når den er koblet til sentrifugering.

Compact Mode | vanlig modus

Enhver reproduksjon av materialer uten uttrykkelig skriftlig tillatelse er forbudt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 3 = 3