Håndverk fra leire for barn

Contents

Modellering for barn 1-2 år. De mest enkle håndverk fra plasticine (med maler)

Ikke lenge siden jeg publiserte en artikkel om hvordan du kan organisere de første klassene i sculpting med et barn 1-2 år. I denne artikkelen, jeg snakket mest om å utvikle spill med en test som vil hjelpe barnet ditt lære å knipe av, kutt deigen, slik at fingeravtrykk på den, og generelt mange interessante ting å gjøre med det 🙂 I dag ønsker jeg å fortsette temaet modellering, men litt for å utdype modellering er ikke lenger deigen og plasticine, og tilbyr alternativer for aller første leire håndverket med babyen.

Sport modellering, som du vet, er svært nyttig for barn. Selv under en slik tilsynelatende ukomplisert handlinger som å rulle Bun, utvikler pølse fantasi, kreativ tenkning pjokk. Barnet lærer å oppfatte tredimensjonale bilder, og samtidig trener finmotorikk, noe som er svært gunstig effekt på utviklingen av tale, om utarbeidelse av hånden til brevet. Med andre ord, modellering generelt er svært gunstig effekt på den intellektuelle og følelsesmessige utvikling av barnet, så det er tilrådelig å inkludere den i vanlige klasser med babyen.

Noen tips før du går inn for modellering

Ofte mødre føler at med ett år gammel baby er fortsatt for tidlig å forme fordi barnet er sannsynlig å ønske å prøve smaken av leire. Men selv om barnet vil prøve å nyte det, ikke gi opp med en gang fra leksjoner kreativitet! Prøv å vise barnet hva en leire, vise hvor mye det uvanlige kan trekkes fra det. Selv om babyen vil holde ut "prøve" for mye av modellering, første gang forme deigen hjemmelaget. For det første vil noe forferdelig skje hvis barnet vil prøve det, siden det er helt naturlig, og for det andre, etter smake barnet er sannsynlig å gi opp denne aktiviteten fordi deigen er veldig salt smak.

Alle håndverk i denne artikkelen, kan gjøres fra og med leire og deig (butikker, som for eksempel «Play Doh» eller hjemme). Eneste som er verdt å merke seg er at når du gjør store modellerte hjelpe bilder på papir, vil leire være mye bedre å holde seg til papir enn deigen. Hvis du fortsatt arbeider med leire, så velger å praktisere den mest bløt leire, ble barnet ikke skuffet etter de første i sitt forsøk polepit.

Husk alltid at kreativitet klasser skal vare mer enn 5-10 minutter. Ikke hold og ikke tvinge barnet til å forme leire, hvis han ikke ønsker eller uberegnelig. Selv et lett trykk på baby vil føre til at han til slutt mistet all interesse for kreativitet. Derfor, hvis et barn nekter å forme, bare spør ham denne ansettelse etter en viss tid (dag, uke, kanskje en måned), viktigst ikke gjør!

Hvor skal jeg begynne på modellering klasser for 1-2 år gammel baby

Naturligvis er det ikke nødvendig i de første klassene å forme komplekse håndverk. Nå er vår oppgave er å mestre de grunnleggende og mest enkle ferdigheter til å jobbe med leire. Så, hva vi må først lære barnet:

 • knipe av et stykke plasticine tommel og pekefinger
 • kna leire i håndflaten
 • "Flat" indekslillefingeren plasticine baller. Opprinnelige baller babyens mor gjør, deretter gradvis lære å rulle ballene sammen.
 • roll bun mellom to flatene. Det er å foretrekke å bruke begge hender (ikke rulle bun på bordet), som i dette tilfellet, både massert hendene, noe som er dobbelt så nyttig for barnet bevegeligheten. Dersom du kaster to palmer ballen hardt, først, kan du lære å ri en bun på morens flaten. Fest forskjellige bilder for å få ballen, så enkelt din manipulasjon av leire vil få betydning. For eksempel legge et blad til ballen, kan du slå den inn i et eple og med en fyrstikk eller tannpirker enkelt å gjøre dette Bun, som rullet bort fra headstock med Gramps!

 • pølse rulle mellom to flatene. Vanlig plasticine pølse kan lett bli en agurk for sulten dukke Masha eller en orm, som deretter krype på armen av en baby.

Og nå de ulike alternativene håndverk laget av leire, som kan lages selv med ett år gammel pjokk.

De mest enkle håndverk fra plasticine

For alle båter må forhånds tegne mønsteret eller print-bilde. I artikkelen, la jeg muligheten til å laste ned de mest enkle svart / hvitt mønster. Hvis ønskelig, kan du forhånds male dem, eller hvis du har en fargeskriver, finne mer interessant fargemønstre kolleger. Jeg tror babyen vil like noe alternativ, selv svart og hvitt.

Prøv å holde for å lage håndverk hvert stykke plasticine kid klype seg selv, og rullet opp i en ball så langt som mulig.

Crafts fra leire med en anordning av elementene til bestemte steder

 • De stigetrinn. Oppmuntre barnet til å hjelpe henne klatre palmen for kokosnøtter - ingen trapper her ikke kan gjøre. - Last ned mal

I sine klasser, kan du også bruke ferdiglagde verktøyet. Dette er veldig praktisk fordi Det tok ikke kreve ekstra forberedelser før klassen. Her er fordelene vi har brukt:

Det er alt, takk for oppmerksomheten! Jeg ønsker deg og barnet ditt lykke til i dine kreative bestrebelser!

Abonner på ny blogg artikkelen her: Instagram, Vkontakte, Facebook.

Jeg anbefaler også å lese

Liker du dette? Del med vennene dine:

Flott artikkel, et utmerket utvalg av maler Ta dem i bruk. Egor liker leire og deig for å stramme (og for sitt tiltenkte formål og tann bite))

Dobriu den! spasibo za takuu chudesnuu podborku. K sojaleniu, ne mogu skachat shabloni, napisano «fil udalen». Mojete, pojaluusta, posmotret? Spasibo. elena

Hei, Elena! Jeg sjekker - fungerer for meg. Kanskje noen nettleserinnstillinger hindre nedlasting, prøv igjen fra en annen nettleser

Legg til en kommentar avbryte svar

De mest enkle håndverk fra leire for barn 1-2 år

Søknader og håndverk med barn 1-2 år

Montessori Technique: Hvordan implementere hjemme?

Pedagogiske bøker for barn 1-2 år

Spill på utvikling av finmotorikk fra 1

© 2014-2017 All rights reserved. Bruk av materialer uten samtykke fra forfatteren og referanse til kilden er forbudt.

Kunsthåndverk fra leire

Foreldre fra en tidlig alder prøver å innpode i barna en forkjærlighet for kreativitet, fordi det bidrar til utvikling av finmotorikk hender, utholdenhet, fantasi, fantasi. For arbeidsverktøyene kan anvendes forskjellige elementer, for eksempel, naturlige materialer, farge papir. Spesielt populære håndverk fra leire, fordi ved hjelp av ulike figurer, tilbehør og andre elementer kan opprettes. Nedenfor er trinnvise instruksjoner om å lage interessante håndverk med hendene.

Hva håndverk kan være laget av leire med hendene

Ved å koble fantasi, fantasi, med hjelp av plasticine enkelt lage ulike produkt, case arbeid. I noen tilfeller, den kreative prosessen, ekstra materialer kan brukes - kastanjer, eikenøtter, blader, blomster, forskjellige, vil det bidra til å skape originale artikler, for eksempel for å lage et pinnsvin laget av kongler. Spesielt populært blant barn er slike produkter:

 • Dyr - favoritt figurer, svært enkle å produsere. Blant barn i spesiell ære er slike dyr ved hjelp av plasticine: ekorn, frosk, slange, sau, kanin, sjiraff, caterpillar, edderkopp, hest, blekksprut, skilpadder, haier. Ordninger kan variere avhengig av tilgjengelig materiale, visjoner barns fantasi, kreativitet.

 • Blomster. sjarmerende komposisjon, håndverk, dekorasjoner kan bli laget med plasticine. Avhengig av alder, kompleksiteten av farger, laget med plasticine, kan øke. Så, for eksempel førskolebarn styrke til å gjøre en tusenfryd, tulipan, men elevene kan lage en blomst, stemorsblomster, og andre fine håndverk.

 • Leker. Barn er dobbelt lykkeligere når de kan egne hender for å lage et produkt for spill. For jenter kan det være en dukke, unger, engel, butterfly, havfrue, gutter mye mer til sin smak ville være alle slags transport - bil, tank, fly, tog eller transformatorer.

 • Grønnsaker og frukt - det er lett håndverk som har makt nybegynner mestere "plasticine kreativitet." Barn bukke eple, vannmelon eller en skive, druer, bær - jordbær, bringebær. I tillegg til grønnsaker, kan frukt konfigurere andre matvarer, for eksempel informasjonskapsler, kaker, godteri.

 • Fabelaktig og tegneseriefigurer. Barn er delvis til eventyr og tegneserier, slik at de tar en stor entusiasme for etablering av dine favoritt helter. I spesiell ære hos barn: Tallene Fixiki, Smeshariki, Masha og Bear, Cheburashka, ninja turtles, Ingres berds, Biler, helter av spillet Maynkraft etc.

Trinnvise instruksjoner for fremstilling av barns håndverk fra plaste

Opprettet plasticine håndverk bruker visse ordninger, workshops eller uten spesifikke instruksjoner, avhengig av din fantasi og fantasi. Noen produkter, til tross for sin tilsynelatende enkelhet, er svært vanskelig å gjøre uten en detaljert beskrivelse. Nedenfor er detaljerte beskrivelser av å skape en rekke håndverket prosjekter med bilder, takket være som barn i alle aldre vil finne en master class i samsvar med sine evner.

Håndverk fra leire kylling for barn 2-3 år

For yngre barn, vil enkel og underholdende aktivitet være produksjon av kyllinger ved hjelp plasticine. Den kreative prosessen vil kreve hjelp fra sine foreldre til å banalisere sine egne hender for å få den perfekte, glade barn. Materialet kan anvendes klassiske leire eller fine, noe som vil skape et originalprodukt.

Å arbeide kreves:

 • plasticine tre farger;
 • papp for basen arbeid;
 • perler for øynene;
 • stabelen av plastelina.

Hvordan lage kylling i faser:

 • Ved hjelp av den gule ting, gjøre hodet (liten sirkel) og kroppen (langstrakte medlem, som skal gi de nødvendige skjema) fugler.
 • Koble de to hoveddeler.
 • Gjør vinger grønt, feste dem til kroppen.
 • Ordne kylling hodet: lage en kam, nebb bruke leire, og som øynene, bruk perler.
 • Ta stilling til hvilken fugl Seat - og den er klar for presentasjon til foreldrene eller på en utstilling i hagen.

Akvariefisk for barn 3-4 år

Mange barn er ikke likegyldige til den vakre, lyse fisker som lever i akvariet. Med hjelp av plaste er mulig å skape ikke bare tall, men også av sammensetningen, ved anvendelse av en blå farge papp for å simulere vann, grønt materiale for alger. Den lysere, mer variert er fisken, jo mer interessant utseende hack skapt av våre egne hender. For ekstra dekorasjon kan brukes skjell eller andre naturmaterialer.

For å gjøre fisken trenger:

 • leire;
 • styret for modellering;
 • Ekstra tilbehør for dekorasjon (paljetter, perler).

Kjøring trinnet med å danne fisk:

 • Roll plasticine ball, flate det, noe som skaper konturene av figuren.
 • Gjør halefinnene. Koble delene med kroppen.
 • Stick øye, ved hjelp av kuler, eller kjernemateriale i svart.
 • Figur deco farget leire, paljetter (lag skalaer), eller andre elementer.
 • Akvariefisk er klar og kan brukes til å lage en blanding i form av et akvarium.

Tiger of plasticine masse for barn 5-6 år

Ved hjelp av plasticine, vil førskolebarn kunne lage en søt tiger som går majestetisk over viddene i ørkenen eller liggende på plattformen på sirkus. Forme figurer av dyr bare, det viktigste ønske, utholdenhet tilgjengeligheten av nødvendig materiell og verktøy. For å opprette en tiger behov:

 • leire tre farger (oransje, hvitt, sort);
 • Kniv saker;
 • perler eller paljetter for øynene.

Trinnvis dannelse av en tiger:

 • Gjør en oval med oransje materiale, gir det form av et dyr overkropp.
 • Mote en labb (for å gi dem en realistisk spesiell stabel for å gjøre innsnittet), halen, feste dem til kroppen.
 • Rull hodet, legge den med de nødvendige detaljer: øyne (kan brukes perler, perler eller leire), ører, munn. For å gjøre den opprinnelige figuren, er det nødvendig å ta de hvite dekorative elementer.
 • Svart plasticine roll små "pølser", som tegnet de mørke striper på kroppen, halen av tiger. I tillegg, ved anvendelse av slike elementer vil få et bart, øyenbryn.
 • Ved hjelp av den hvite massen, blind tiger skjorte foran og lim den til dyrets kropp.
 • Den figur er klar og kan være en del av en sammensetning eller et selvstendig produkt for utstilling eller konkurranse.

Elefant fra plasticine for barn 6-7 år

Å skape et dyr figurer elevene kan bruke leire, og ytterligere dekorative elementer vil gi en hånd-laget artikkel av realisme og originalitet. Den kreative prosessen vil hjelpe lokke barn og lurer på hvor du skal tilbringe tid, men det viste elefant skikket til å delta i utstillingen i skolen. (. Elephant i dyrehagen, for eksempel) for å skape et verk trenger følgende materialer:

 • leire;
 • stabler for drift;
 • et par av dekorative øyne (perler, rhinestones);
 • PVA-lim.

Trinnvis dannelse av elefant:

 • Ved hjelp av den grå leire, rull den inn baller i forskjellige størrelser: en stor for overkroppen og fire mellomstore å danne bena. Mote en alle deler koble sammen. Den fremre del av foten lage små snitt med en stabel.
 • Dekorer bena små sirkler av hvite og blå spiraler.
 • Blindt hodet av en elefant med en trestamme. Med hjelp av stabelen lage små snitt, betegner nese folder.
 • For å skape den nødvendige rosa ører og grå masse: koble to biter av farget plasticine og rulle ut tynt, lage bølgete kant. Fest detaljer til hodet, som må være koblet til kroppen.
 • Roll støttenner tynn flag for smell halen - alle elementer feste til kroppen for å fullføre figuren.

Lepim plass for elevenes karakterer 1-4 av leire på papp

Uutforsket Space interessant til barn, og de ofte lage programmer, kreative verk på dette emnet: stjernehimmelen, flygende tallerkener, fremmede menn, planetene i solsystemet og utover. Slikt arbeid alltid ser uvanlig, veldig interessant, fordi de viser gutta din visjon og forståelse av universet.

For å opprette håndverk trenger:

 • Voks masse;
 • stabler;
 • papp (den vil være den basis for håndverk);
 • ytterligere elementer for (fyrstikker, tannstikkere, rør, etc.).

Som tiltak for å gjøre håndverk på temaet plass med en flygende tallerken og planeter:

 • Rull ut materialet, blind plasticine ball, glatter du det, gir formen på en disk.
 • BLIND halvkule lys skygge, fest den til midten av sirkelen på toppen.
 • BLIND fire eller seks ben av et romskip (antallet avhenger av størrelsen av håndverk) og koblet til hoveddelen. Frisbee klar.
 • For å opprette en planet, vri kuler med forskjellige farger av leire: gul sol, grønne og blå for Jorden til Saturn brunt, burgunder for Mars.
 • Lim alle elementene på brettet, å skape en enkel sammensetning. I tillegg kan det brukes en rekke forskjellige tilgjengelige materialer, deriblant naturlig.

Easy bilde: pinnsvin av leire og frø for barnehage

Vakre og originale kreativt arbeid trenger ikke være vanskelig å lage. Lag en søt pinnsvin med leire, er seedet veldig lett og takle slikt arbeid under kraften av selv små barn. Å arbeide, først av alt, er det nødvendig å forberede papp og trykt ark med konturene av dyret - han vil tjene som grunnlag for fremtidige søknader.

Materialer for arbeidet:

 • PVA lim;
 • Voks masse;
 • solsikkefrø;
 • papp, pinnsvin skisse (tegnes eller skrives).

Trinnvis dannelse av en pinnsvin:

 • Skriv ut et svart-hvitt bilde pinnsvin (mal), som vil være grunnlaget for arbeidet.
 • Plasser den grove rikelig promazhte lim og lim den svarte frø. Det er viktig å sørge for at alle elementene var i samme retning, vil det bidra til å gjøre arbeidet mer nøyaktig, vakkert.
 • Med hjelp av forskjellige leire forme små frukter, sopp, sengetøy og andre elementer som må bli sittende fast på pinnsvin er tilbake for å gjøre håndverk tyngre og mer realistisk.

Master-klassen på å lage juletre fra plasticine

På slutten av nyttårsfeiringen i mange er det et naturlig ønske om å skape rom dekorasjon med sine egne hender. I mange barnehager og skoler er utstillinger av kunsthåndverk barn, deres foreldre, som gjør det mulig å vise kreativitet. En enkel, men originale og vakre produkter på nyttårs tre tema er opprettet ved hjelp av plasticine. Å arbeide trenger et minimum av materialer: vekt (leire eller trolldeig) grønne saks og pyntegjenstander til pynt.

Den gradvise etablering av håndverk:

 • Voks masse rull til en ball, så make-kjegle preform.
 • Sett bunnen av enheten blyant eller en gren som vil etterligne foten av treet.
 • Ved hjelp av saks, lage et lite snitt for å danne et juletre nåler.
 • De ferdige håndverk dekorere med perler eller perler til å gi det en festlig utseende. Så treet vil være en reell interiør eller utstilling.

Steg fra plasticine for barn i ungdomsskolealder

Barn i alderen 8 år kan gjøre mer komplekse håndverk fra leire, for eksempel farge, komposisjon på skogen tema, originalt kort bursdag. Å skape vakre roser trenger to leire farger (grønn og rød eller rosa) og styret, hvis det er på papir komposisjon. Trinnvis etableringen av en blomst:

 • Plasticine masse rød farge bør bli rullet opp i en ball, og deretter inn i et langt tau som er nødvendig for å lage en flat, holder det mellom fingrene.
 • Det ferdige båndet, vri, danner en utsvevende rosenknopp. Bøy kantene på blomsten, for å få kronblader.
 • Med hjelp av den grønne massen av mote en sepal, blader, stengler.
 • Koble alle detaljene - og vakker gjenstand er klar, og om ønskelig kan legges til de piggene er laget utskrifter for å gi et realistisk produkt. Dette rose kan være en del av innredningen kort eller sammensetning i en vase.

Lær kakiepodelki av kaffebønner kan gjøres med dine egne hender.

Screencast: å skape håndverk fra leire med hendene

Lage produkter som bruker plasticine - en fascinerende og interessant hobby som er til smak av barn, men også bidrar til utvikling av finmotorikk. Det ferdige resultatet er perfekt for kreativ deltakelse i en utstilling eller konkurranse, og vil være gjenstand for et barn stolthet. kjegler, kastanjer, frø - en rekke andre materialer kan anvendes for fremstilling av originale håndverk. Interessant det viser seg håndverk fra eikenøtter. For inspirasjon og ferdigheter til å skape kunstverk som bruker plasticine titt på et utvalg av videoer fra youtube med detaljerte mesterklasser og stillingsbeskrivelse.

Lær hvordan håndverk er laget av grønnsaker.

Håndverk fra leire for barn: 2, 3, 4, 5, 6 år

Hvordan lage vakre håndverk av leire? Som en blind mann fra leire figurer av dyr? Støping av leire i etapper.

Clay - et fantastisk materiale for kreativitet. For tiden er det mange typer av leire og dets analoger - alle kan finne en passende leire i farge, tekstur og egenskaper. Vi prøver å velge for deg de mest interessante bilder av artikler laget av plasticine.

Juletre laget av leire med hendene

Denne dronningen av trær - en fluffy treet. Om vinteren trekker den oppmerksomhet, står ut blant de andre trærne. Ingen tilfeldighet at treet valgt en gang som et symbol på det nye året.

Bruk av leire på papp

Bedre kjent og forstå verden rundt barna det hjelper kreativitet. Så, reflekterer i sitt arbeid fenomener i naturen og de skiftende årstidene, barn er flinke til å huske dem, de lærer å gjenkjenne og beskrive med ord.

Håndverk fra leire på Lærerens Day

Ifølge tradisjonen, den dagen lærerens favoritt lærere presenteres ukomplisert, men fylt med de varmeste følelser, gaver.

Hva kan slå en klump av grønn leire? Selvfølgelig, en frosk! Har så kan alle barn, hvis det er en trinnvise instruksjoner for å utføre voksen.

Shark av leire med hendene

Ganske realistisk hai fra leire - det er leken at barnet vil være glad for å ta et bad, sjøen eller bassenget. Bruk derfor en tilstrekkelig fast leire, slik at det i tiden han ikke mister sin form.

Dog av leire med hendene

Dog - den mest trofaste og hengivne venn av mannen. Vi tilbyr deg en master class "hund av leire med sine hender."

Bilde fra leire med hendene

Bilder av leire - det er en helt ny trend i kunsten molding leire. I denne retningen er det enda sitt navn - plastilinografiya. Forskjellen i denne retning fra de andre ved at kremmer leire er plassert på den horisontale flate.

Hvordan forme fra plasticine ponni

Pony plasticine flere farger - en virkelig drøm av hver jente. Og guttene, å ha mestret teknikken for produksjon, vil være i stand til å gjøre hesten til din smak.

Tidligere gjorde vi håndverk laget av ekte frukt og grønnsaker. I dag, la oss lage en lys og vakker grønnsaker fra leire!

Hvordan forme fra plasticine dinosaur

Plasticine dinosaurer blir bestevenner for gutter til jenter - barna vil ikke være i stand til å motstå sjarmen til disse gigantiske øgler,

Hack på "Summer" vil gjøre en spesiell en av de lange sommerdager, fylle den med barnas kreativitet. Spesielt relevant er hack på "sommer" i barnehagen, og døren er åpen om sommeren for barna.

Hvordan å lage en bil ut av plasticine

Biler fra plasticine ungen blir ikke mindre interessant enn butikken kjøpte leker. Og lære å lage en bil fra leire med hendene, vil barnet være i stand til å skape en hel samling av leketøy biler.

Barna elsker å lage modeller av virkelige ting. Dette hjelper dem til bedre å forstå verden og å føle en del av det. Mange kiddies liker å lage miniatyrmodeller av store objekter - bygninger, broer, biler og til og med planeter.

Hvordan lage et pinnsvin av leire med hendene

En av de mest gjenkjennelige innbyggerne i skogen - et pinnsvin. Barna ivrig prøver å gjøre pinnsvin laget av ulike materialer, inkludert leire.

I hendene var et stykke gull eller lys brun leire? Fantastisk! Det er lett å slå i den klokeste og mest mystiske fuglen - uglen. Plasticine kan gjøres på noen få enkle trinn.

Mange barn elsker å fiske og nyte skildre dem i sine tegninger og håndverk. Slik at barna vil sikkert være interessant å se hvordan blinde fisken fra leire, med konvensjonelle verktøy og en rik fantasi.

Barn alltid tiltrekke seg dyr, ikke som de andre: den gigantiske elefant, som har en trestamme, neshorn med en skarp horn på snuten, og, selvfølgelig, den langhalsede sjiraffen.

Håndverk fra leire Cosmonautics Day

Håndverk fra leire trenger ikke nødvendigvis å være klumpete. Ikke mindre imponerende ser flate plasticine håndverk - søknad, i produksjonsprosessen som barnas fingre er stadig sterkere, og barna selv - tålmodighet og utholdenhet.

Ved dagen av feiringen av den første bemannede fly ut i verdensrommet barna med stor interesse for å skape et rom-tema håndverk av noen midler til disposisjon. Oftest grunnlag for kreativitet er papir. Men det er fullt mulig å erstatte andre materialer - for eksempel kan den vakre komme hack til Cosmonautics Day of plasticine.

Hvordan lage en tank laget av plasticine

Tanker av plasticine - ikke bare ettertraktede leketøy for gutter, men også en flott gave til noen ferie relatert til militære fag. Denne tanken kan gjøres som en gave til 23. februar.

Bruk av leire til påske

Vanligvis barn med genuin interesse og ønske om å forberede seg på en offensiv påskedag. Hvordan lage applikasjoner fra plasticine på påsken?

Mat plasticine barnet nyttig i spill og i å utvikle undervisning: prosessen med modellering, kan han lære hvordan forskjellige ting heter bestikk, tallerkener, servert som en tabell.

Snowman med hendene ut av leire

Snowman ut av plasticine, med sine egne hender gjort barnet vil være interessant for ham og veldig dyrt leketøy, fordi det er gjort uavhengig fra begynnelsen til slutten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

55 − = 50