glassine det

Glassine hva er det? Viktigste tekniske spesifikasjoner, produsenten du kan stole på

Eventuelle isolasjonsmaterialer, som benyttes i moderne konstruksjon, krever en beskyttende dampbarrierebelegg, en rolle som nå foretar asfalt. Han ble Et verdig erstatning materialer som taktekking og tolkozha som inneholder en stor konsentrasjon av kreftfremkallende tjære.

glassine papir produksjon eliminerer utslipp og trenger ingen avfallshåndtering. Det er viktig å bruke beskyttende taktekkingsmateriale, når det gjelder å takisola via varmeisolerende materiale, såsom mineralull, som lett absorberer fuktighet, sveller og disintegrerer. For å unngå dette, en dampsperre under asfaltering Minplita og ovenfor.

Glassinpapir kalt taktekkingsmateriale anvendes ikke bare for å beskytte tak, men også veggene av vind, fuktighet og kondensat. Det er laget ved å impregnere papp bitumen med lavt mykningspunkt på 45-50 grader. Grunnlaget for spesielle pergamyn er papp, bestående av 20-40 lag av trefiber, halm, bomull, cellulose. Også den består av ikke-vevd materiale som gir bedre evne til å absorbere fuktighet. For å oppnå gode tekniske egenskaper av dens råpapp glassinpapir føres gjennom en presse med et trykk på 300 g / m2.

Lære å produsere asfalt, hva det er, la oss vurdere hva slags arbeid uten den ikke kan gjøre. Dette støtdempende materialet blir anvendt som en dampsperren ikke bare ved konstruksjon av et tak, er de også sheathe trekonstruksjoner i sine plasseringer av kontakt med bakken eller betong for å unngå fuktighet og svelling av treprodukter. Den brukes i byggingen av bad og badstuer, hvis de er bygget som en frittstående bygning på gata. I dette tilfellet, badekaret omkretsen asfaltering 2-3 pergamyn sjikt som tjener som et begrenser for varmeisolasjon på innsiden og utsiden. Den utbredte bruken av det som finnes i bygging av multi-etasjes bolighus.

Asfalt blir brukt som bunnforingen baser i vindpust taktekking "kaken", så vel som i kjellere rullet det over gulvet, slik at en sidehøyde på 0,5 meter, gjennomtrengende på veggene. Her utfører han en vanntett funksjon til i kjelleren ikke trenge tett liggende grunnvann.

Glassine: karakteristikker og egenskaper

Det finnes flere typer glassinpapir, som skiller seg fra hverandre i tykkelse er brukt og type av bitumen papp som kreves for impregnering. Disse indikatorene også påvirke prisen på materialet.

Til tross for den lille tykkelse, er meget slitesterk og fleksibel taktekkingsmateriale som gir en lang brukstid. Fordelene inkluderer lavere pris. Det er i stand til å beskytte overflaten mot fuktighet i 10 timer. Å bryte asfalten P 250, må du gjøre en innsats i spenning på ikke mindre enn 16 kg.

Meget fleksibel og holdbar. Stand til å motstå en kraft på 21 kp strekk uten synlige feil. Kan holde på fuktigheten på overflaten uten gjennomtrengning på omkring 20 til 22 timer.

Den mest tette og sterke fra tre alternativer. Pris, men høyere enn i de foregående representanter, men fremdeles er akseptabel for kjøperen. Tåler kraft på 25 kgf og holder på fuktigheten i løpet av 22 timer.Pappen for pergamyn, jo mer det absorberer asfalten blir elastisk og slitesterkt, øke dens vannavvisende egenskaper. Høy styrke er det fordi den brukes som et nedre sjikt i anordningen av taket, som ikke egner seg for høye mekaniske belastninger. Pergamyn (hva det er beskrevet ovenfor) er forskjellig annen egenskap slik som varmebestandighet. Å ha et høyt smeltepunkt, lett overfører den varmen i sommer. På grunn av sin fleksibilitet, er det ikke utsatt for sprekkdannelser i vinterkulda. Levetiden til glassine i minst 10 år. Det er veldig lett å legge, på grunn av sin letthet kan det takle en person. Alle disse egenskapene kan kalles dyder. Den endelige akkord - er den lave prisen, som fratar det av nesten alle sine konkurrenter.

Til tross for alle fordeler, er glassinpapir ikke benyttes som et separat element for taktekking, siden den ikke eier det beskyttende lag, som han kan beskytte seg mot aggressive miljøpåvirkninger: utfelling, høye og lave temperaturer, særlig på sine brå endringer , vekk fra direkte sollys, samt alle typer mekanisk skade. Studerer spesifikasjoner materiale, slik som glassine (det er det, som det er gjort), er det mulig å formulere en konklusjon at dens viktigste anvendelsesområdet - denne øvelsen er hydrogen, og den beskyttende tak dampbarrierefunksjon som et substrat.

Dampsperre av glassine papir - hva det er: en tvungen sparing eller anerkjennelse av kvalifikasjoner

Med bruk av profesjonelle membraner parozaschity problem opphørt å være akutt og dyre isolasjon som glassfiber eller basalt ull av dem lukke oftere. Men hva forstadsområder eller andre bygninger der benyttes som isolasjonsmateriale kopek, montert på hvilken moderne fuktighet-dampbarrierefilmen er irrasjonell? Det er her det begynner å interessere mange og asfalt - hva er det og hva er effektiviteten av bruken?

Glassine egenskaper og dets forskjeller fra moderne materialer ↑

Asfalt som en dampsperre, selvfølgelig, forskjellig i egenskaper fra damptett membran, men forblir i etterspørselen hovedsakelig på grunn av prisen - en rull på 20 kvadrat. m. kan kjøpes i dag 3-5. e. Det er ofte blandet med takpapp og takpapp, men asfalten er mer miljøvennlig, siden produksjonen ikke blir aktivert kulltjære kjent kreftfremkallende for mennesker.

Paroizolyatora fysiske egenskaper "med erfaring» ↑

Hva er asfalt og hvordan den er produsert? Roll takbelegg blir oppnådd ved å impregnere pappolje bitumen - det er lett å fremstille kan forklares ved dets fordi. Tidligere asfalt bare på nasjonale standarder, i dag er det også valsede materialer produsert i henhold til spesifikasjonene, men de varierer i kvalitet og lengde på nettet.

Merket materialtetthet: særlig i moderne DIY butikker kan du finne typer glassine P-250, P-300 og P-350. For dampsperre anvendes vanligvis mer tette den helt, men den P-250 er også egnet for dette formål, spesielt hvis man legger det i 2-3 lag. Den samme teknikk brukes sammen med andre utviklere i merkene hvis det er nødvendig for å maksimere vannmotstand viktige forbindelser.

Bakgrunn masse 20 meters rull på 15 kg, men avvik fra dette tallet er ikke en ekteskap. Breaking strekkstyrke lik 265 N (for klasse P-350), og vannabsorpsjonen av materialet når de holdes neddykket i vann i en dag ikke overstiger 20%. Pergamyn er vanntett i minst 10 minutter - en periode i løpet av hvilken ingen tegn på vanninntrengning når de testes steg vannstrømmen tilføres under trykk 0,001 MPa.

Enkel installasjon bestemmes av fleksibiliteten av den impregnerte papp kvalitet asfalt må ikke sprekke, selv om den er foldet ved lave temperaturer (som ikke er høyere enn 5 grader) på en avrundet flate med en radius på 25 mm. På kvalitetsmateriale kan bli bedømt ved å glatte kantene av rullen og mangel på lys på sine overflatelag, som indikerer impregnering ujevnheter.

Fordeler og ulemper av byggemateriale ↑

Til tross for den skepsis vist av mange bygnings å benytte glassine denne paroizolyator kan med fordel brukes som, i tillegg til lave kostnader, men er forskjellig i flere positive effekter:

 • enkel installasjon - lett materiale, fleksibel nok og krever ikke noe spesielt utstyr eller ekstra attraksjon av arbeidere;
 • høy vedlikeholds - for å erstatte den ødelagte del er tilstrekkelig til å fjerne overflatefinish og sette et nytt lag;
 • reaksjon med klebestoffer - pergamyn er lett å feste mot betongoverflaten ved hjelp av en bituminøs mastiks;
 • frostbestandighet - Konstruksjon av bitumen-impregnerte papir er ikke redd for lave temperaturer og kan anvendes i kalde bygninger;
 • tilstrekkelig strekkfasthet - materialet er i stand til å motstå temperaturendringer geometriske dimensjoner av tak- og veggkonstruksjoner.

Men foreldet glassine og dens nesten fullstendig forskyvning fra markedet er forståelig mangler:

 • vanntetthet moderne paroizolyatorov når frem under de samme testbetingelser, 72 timer, imidlertid pergamyn isolator er upålitelig;
 • et papirsubstrat som er impregnert med bitumen, forårsaker den høye brennbarhet (brennbarhet gruppe G4, brennbarhet - B3), noe som begrenser anvendelsesområdet;
 • glassinpapir produksjonsavfall er giftige og må deponeres på spesielle deponier, mens uorganisert forbrenning og gravmaterialet forurenser luft, jord og vann i nærheten av befolkede områder;
 • paroizolyatora overflate, som er installert på taket, under høye temperaturer kan smelte væskende skadelige stoffer og ubehagelig lukt;
 • pergamyn ikke har noen beskyttende belegg, slik at det er utsatt for degradering mot UV-lys, og kan ikke brukes som et åpent øvre lag.

Belegget liv er også utilstrekkelig: i de mest fordelaktige faktorer som pergamyn, damp er i stand til å tjene på styrken av 5-7 år, hvoretter den må skiftes helt ut.

Egenskaper montering av isolasjon bitumokartonnoy ↑

Å bitumokarton servert så lenge som mulig, er det nødvendig å ta hensyn til fordeler og ulemper med materialet, beregne hvor berettiget bruk av glassine i oppreist struktur. Det er viktig å overholde brannsikkerhet og hygiene standarder, og bli veiledet av instruksjoner for installasjon.

Ifølge GOST, kan taktekking asfalt brukes i varmeisolasjonen kake som en indre dampsperre. I det siste, kan den også brukes som et utvendig vanntetthet, men hvis vi husker nivået av vannabsorpsjon (20%), og andre kjennetegn, kan det konkluderes med at det i dag for dette formål er det bedre å kjøpe en spesiell membran.

Imidlertid kan asfalt være ganske nyttig for å arrangere en dampsperre av takets bærekonstruksjoner, hvor det er plassert mellom isolasjonen og betong eller tre base. I tillegg kan den være beskyttet mot våt tre elementer gulv og vegger. For eksempel, hvis den lå asfalt eller skitt på betongoverflaten, og på toppen av det - spon slik pai gi beskyttelse mot kondensat saget.

Det er ikke nødvendig å bruke et papirbasert paroizolyator av isolasjons skjell til parylen, da høyere temperaturer kan provosere oppmykning av materialet, og, som et resultat, reduksjon av dens funksjonalitet. Dessuten er dette ikke egnet fôr hvis du har tenkt å dekke taket helvetesild, Onduline eller taktekking materiale, som på vanskelige områder - mønet, taket dalen - vil være vanskelig å gi tilstrekkelig isolasjon.

Væske pergamyn, som polymersammensetning, forskyvning av tre og andre porøse materialer, det vannet som brukes for impregnering gulv, vegger, fundamentet. Anordningen av takkonstruksjonen kan brukes til å impregnere sperrene. Mastic konsistens ligner et flytende gummi.

Teknologi legging og reparasjon rull dampsperre ↑

For å oppnå tetting dampsperre, er det anbefalt å feste den med maskeringstape, men oftere pergamyn er limt fast til underlaget (hvis den gjør det mulig for materialet å gjøre dette) eller fastbraketter (i dette tilfelle bedre å tette skjøtene med tape valgfri). Algoritme installasjonsarbeid er enkel og inneholder bare noen få skritt:

 1. Rensing av arbeidsoverflaten av akkumulert debris.
 2. Unrolling en rulle på bakken og kapping av banen.
 3. Binding av den første nett bitumen mastic (for betong) eller spikre stiftemaskin (et tre).
 4. Legging etterfølgende rader pergamyn overlappende 15 cm og mer.
 5. Promazyvanie sømmer med mastik eller liming dem stengt.
 6. Hvis det er nødvendig, å legge det andre laget paroizolyatora.

Montert taktekking må sjekke jevnlig for skader. Slike forebyggende helsen kan bidra til å forhindre en stor-skala hydro-fukting, dampsperre og isolasjon. Men glassine raskt nok fysisk aldring, og etter en stund, kan reparasjoner være nødvendig. Bevis på deres behov er de mange lekkasjer, erstatte det enkelt patch er upassende.

Fjerne duk utføres ved manuell skjæring eller ved hjelp av spesielle kniver. Pre feilstedet er nødvendig for å analysere den endelige belegg sortert fullstendig ødelagte deler. Videre, hvis spenne eller rammen blir skadet, må gjenopprettes, og deretter å legge asfalt eller annet paroizolyator igjen.

Taktekking asfalt er trolig ikke lenger otvoyuet tapt popularitet i anleggsmarkedet - for mange posisjoner han spiller moderne dampsperre. Men for å finne en mer vanskelig budsjett beskyttelse isolator måte for forstads uthus asfalt - det er helt akseptabelt for ytelse alternativ.

Viktigheten av vanntetting og dampsperre ↑

I bygning opererte alltid dannes et overskudd av fuktighet, som på grunn av forskjellen på utsiden og innsiden temperaturen har en tendens til å bryte utover. Dersom mulighetene for dens begrensede utgangs (stiplet naturlig og mekanisk ventilasjon, er installert lukkede dører og vinduer), et par av fuktighet i store mengder trenge inn i det isolerende lag for å akkumulere deri og derved gradvis redusere sin operative funksjoner.

Ved hjelp av en dampsperre holder den termiske ledningsevne av isolasjonen på et stabilt lavt nivå, og for å forlenge levetiden til et maksimum. Samtidig dampsperren ikke bare beskytter isolasjonen, men også bærende konstruksjonselementer av tre og metall, som er mest utsatt for ødeleggelse i et fuktig miljø. Således blir varme i rommet og mer fuktighet formet deri, behovet for å beskytte isolatoren.

Det er derfor dampen er viktig i bygging og isolering av bygninger, ikke bare boliger, men noen andre funksjonelle formål:

 • hytter og sommerhus,
 • garasjer og industrihaller;
 • Skur for dyr og fugler;
 • badstuer, innendørs svømmebasseng.

Et unntak kan være uoppvarmede områder, f.eks, loft, så er det ingen betydelig frigjøring av varme og damp. I alle andre tilfeller, hvis du bruker en annen, mer moderne materiale er økonomisk ineffektivt, anbefales det ikke å gi opp ganske dampsperre, og prioritere rimelig og tilgjengelig Pergamino.

Hva er glassine

Teknologien for moderne konstruksjon er slik at krever obligatorisk bruk av høy kvalitet termisk isolasjon når den enorme mengden av arbeid. Dette er ikke overraskende. Isolasjonsmaterialer bidra til å minimere uautorisert tap av varme, som er så viktig i vår tid.

Men selv isolasjonsmaterialer krever organisasjoner å beskytte dem fra å bli skadet av fuktighet. En slik barrierematerialer er pergamyn.

Populariteten av dette materialet er lett forklares med sin lave pris og overlegen ytelse. Blant annet er produksjonen helt miljømessig forsvarlig prosess, som også spiller en viktig rolle i hans valg.

Strukturelle trekk ved glassinpapir og dens tekniske egenskaper tillater bruk av dette materialet er ikke bare som utmerket vanntetting, men også dampbarrierebelegg.

Det er helt forhindrer dannelsen av kondens og beskytter den isolerte flate mot fuktighet og ikke slipper ut i miljøet av noen skadelige stoffer, slik at problemer miljøvennlige og ikke-toksiske materialer.

En viktig fordel med dette materialet er mangelen på en dekklaget, slik at den har en lav spesifikk vekt, utmerket fleksibilitet, slik at det sammenleggbare og i minusomgivelsestemperaturer. La oss ta en titt på hva som er glassine.

I lys av viktigheten av dette materialet, er dens produksjon regulert av GOST.

I henhold til dette dokumentet pergamyn bør ha en strekkfasthet på ikke mindre enn 270N, for å motstå uten skade på dets integritet i løpet av ti minutter for vannbestandighetstesten under et trykk på materialet omkring 0,001 MPa, mens dens vannopptak ikke bør overstige 20%.

I tillegg, når bøyer på overflaten bør ikke danne seg en sprekk rundt sin aksel diameter på 25,0 + - 0,2 mm, ved omgivelsestemperatur på 5 ° C. Asfalt - dette er en utmerket dampsperre.

I dag kan du finne følgende typer asfalt: P 250, P 300, P 350 og P 400. En vesentlig fordel er det faktum at denne utmerkede Hydro og damp har en rimelig pris.

Den største forskjell fra de nye vanntette materialer som er produsert på en polymer eller ull-baserte er at høye tekniske egenskaper tillater det å opprettholde en god bøyelighet også ved lave temperaturer, kan det brukes selv i nord.

Fordelene med dette materialet er at det er lett å få plass ved hjelp av moderne lim.

Glassinpapir har en praktisk og enkel merking, noe som også gjør prosessen med å anskaffe det så behagelig som mulig. Den markeringsmaterialet er den første bokstaven angir navnet "P", og etterfulgt av et tall indikerer merke brukes om bord.

Alle helt materiale skiller seg fra hverandre ved en del tekniske egenskaper, slik som strekkfasthet indikatorer eller bestemt beleggvekt.

Glassinpapir fremstilles i henhold til TU, slik at alle dens former er kjennetegnet ved en tilstrekkelig høy kvalitet. Noen ganger asfalt kan brukes som en dampsperre.

Glassinpapir er laget av ark av takpapp kvalitet ved å impregnere dens smeltbare bitumensammensetning som har et smeltepunkt på fra 40 til 53 ° C.

Brukes til dens fremstilling som takpapp, den består av 20 - 40 lag består av trefibre, bomull, strå, halvkjemisk, halm, fille og massene.

Det knuste fiberstoff som finnes i sammensetningen av styret, garanterer ham en utmerket absorberingsevne, som styrket grunnlaget dehydrering før impregnering med bitumen. For å forbedre de tekniske og driftsmessige egenskaper ved fremstilling av glassine papir papp ark komprimeres ved kompresjon.

På grunn av den fremstillingsmåte blir glassine gode vanntettende egenskaper. I tillegg, asfalt, som er bevist i praksis - dette er en utmerket dampsperre.

På grunn av de høye tekniske egenskaper, er bemerkelsesverdig enkel installasjon og lang levetid på asfalten i dag mye brukt for å dekorere de lavere lag av vanntetting i byggingen av utnyttet og uutnyttet inversjon, samt ballast tak.

Som regel er pergamyn installasjon utføres i to eller flere lag.

Strimler av materiale ved monteringen er koblet sammen ved hjelp av en bituminøs mastiks. Det kan stables, både uavhengig av hverandre og i forbindelse med takmaterialet, noe som bidrar til en betydelig økning i en fuktighetssikker ytelse, slik at den ønskede grad av isolasjon taktekking pai.

Spesielt populær i regenerering av pergamyn skråtak som er planlagt å blåse både myk og stiv taktekking.

Høy dampbarriere-egenskapene til dette materialet for å tillate fullstendig at det oppstår kondens på overflaten av bjelkeelementene i podkovelnom plass som spiller en betydelig rolle i valget av hydrodampbarrierematerialer og regenerering av takmembran.

Ikke mindre populære dette materialet på grunn av høye dampisolerende egenskaper og i regenerering av kjellergulv, samt legging noen særlig følsomme overfor virkningen av fuktighet gulv.

Det bør bemerkes at de gode dampsperreegenskaper gjør dette materiale istedenfor plastfilm, samt kostbare dampsperre.

Vellum - en stor damp og vanntett materiale, som også er mye billigere sine moderne kolleger. Fornuftig pris og høy ytelse gjør det nummer én produkt for ulike typer bygg Hydro og dampsperre handling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 1 = 1