Forbereder vegger under flisene på badet

Forbereder veggene under flisene på badet

Facing the baderomsfliser er de mest populære og vanligste design alternativer, til tross for det enorme utvalget av moderne materialer. Nøkkelen til å få et flott resultat etter reparasjon er ikke bare den profesjonalitet og kvalitet på utbyggere utvalgte materialer, men også Forbehandling før flislegging. Den glatte flater letter etterfølgende arbeid, reduserer forbruket av klebemiddel for fliser, øker levetiden av det ferdige belegg.

Overflatebehandling for legging av fliser

Setting av keramisk, glaserte fliser eller annet krever obligatorisk forbehandling. Denne prosessen er delt inn i flere etapper: vurdering av den eksisterende overflate, demontering av det gamle belegg, planering, fylling, etterbehandling, belegning, impregnering. Avhengig av tilstanden på veggene, kan noen trinn utelates, eller tvert imot - legge til nye.

Diagnosen omfatter evaluering av den generelle tilstanden av veggene av det gamle belegg styrke, beregning av nødvendig material. Det neste trinnet - rengjøring av overflaten av gamle fliser, gips, tapet, kalk, maling, etc. Det tredje trinn - innretting av veggene. Så kommer behandling (kitt + priming) og impregnering.

Før du begynner, må du forberede verktøy som kan være nødvendig:

 • en hammer slag (for å fjerne det gamle belegg med betong base);
 • nivå, lodd, sjømerker (for utjevning vegger);
 • børster, valser, Trowels, Kittekniver, sandpapir, sparkel, målebånd;
 • spesielle klær (briller, gummihansker, etc.).

Før du begynner, må du lukke den eksisterende avløp (badekar, dusj, vask) for å hindre inntrengning av rester av de gamle flisene og annet rusk.

Fjerning av det gamle belegg gjøres på forskjellige måter, avhengig av materialet som det er laget. Hvis for eksempel under pusslaget er en takshingel, blir et slikt lag fjernes fullstendig.

Hvis grunnlaget er mur, puss det kan ikke fjernes. Det er nok å teste dets styrke og integritet, og for å rense opp de skadede områder. Hvis det er nødvendig, blir den gips påføres på det nye lag. Spesiell oppmerksomhet er betalt til utjevning av veggen.

Hvis overflaten er dekket med fliser, bør flisene være fullstendig fjernet og renset på veggen ved hjelp av lim. Til dette må være godt rengjort sømmer, og skyll overflaten. Et par timer senere kan du begynne å demontere. Ekstreme fliser trenger å plukke opp en meisel, en hammer skyv verktøyet inn i myk blanding, og forsiktig fjerne flisene.

Hvis den gamle flisen ikke fornuftig å holde en hel, kan du bruke verktøyet en dyse-bit.

Det fargede belegg er helt fjernet for å plaster med et slipeskiven. Hvis malingen fjernes dårlig, kan du bruke et spesialverktøy for å fjerne den. Hvitvaskingen fjernes ved hjelp av en sprøyte og skraper. Dekorative gips fjernes for hånd eller mekanisk.

Gammel tapet fjernes helt og nøye limrester er strippet. Resten av papiret reduserer holdbarheten av det ferdige flislagte overflate.

Etter demontering av den gamle veggen belegget må være nøye pusset og polert om nødvendig. Videre bør overflaten være som avstøves (våt klut), og etter fullstendig tørking av grunningen. Ved hjelp av en primer vil bidra til å redusere forbruket av klebemiddel, forbedre dens adhesjon til overflaten som skal behandles, så vel som å hindre dannelse av mugg og jordslag.

Veggene kan ha følgende uregelmessigheter:

 • gradienter i forskjellige retninger;
 • ru, sprukket ved krysningene av veggpanelene;
 • konveksitet og konkavitet.

Velg hvordan å eliminere uregelmessigheter avhenger av deres natur og alvorlighetsgrad. For eksempel kan plaster vegg på linje med det forbehold at høyden ikke er større enn 5-6 cm. Avle større enn 6 cm ved bruk av gipsplater.

Når det gjelder rom med høy luftfuktighet (bad), for å innrette den beste bruk av sement-sand-blanding.

Når det er rengjort, avfettet og primet overflaten er tørket, er det mulig å gå videre til eliminering av de uregelmessigheter og ruhet av forskjellig helling, etc.

Dersom veggen har en høydeforskjell på opptil 1 cm, for å korrigere en slik krumning er ikke nødvendig - det trekker seg etter flislegging. Hvis krumningen er 1-6 cm, bør slettes slike ujevnheter. For å gjøre dette, på de kanter av veggmonterte beacons, mellom fiskelinen trekkes, og skinne.

Fremstilt i henhold til instruksjonen plaster påføres veggen mellom signalene. Påfør det er mest praktisk med en slikkepott, ved hjelp av justeringsverktøyet regelen. Etter fullstendig tørking av gipsen, må vegg behandles med et antiseptisk preparat og grunningen. Primeren danner en tynn, jevn film, forbedrer adhesjonen mellom plastlaget og etterfølgende etterbehandling eller klebende kitt.

Dette alternativet er ryddet og at primet overflate er dekket med plater av gips. Installasjon av arket begynner med nedre kant av veggen. Avhengig av typen av substrat, gipsplater limes, spikres eller festes med skruer. Obligatorisk kontrollnivået for å skape en helt flat overflate.

Etter at alle arkene er forseglet skjøtene mellom disse ferdig fyllstoff. Den ferdige belegget er re-primet. For våte områder bør velges gips med et meget høyt fuktighetsresistens.

Innrettings vegger med en høy grad av deformasjon

Hvis overflaten er deformert, vil utjevning kitt eller gips ark passer ikke her. For å justere de anvendte metallprofiler med gipsplater.

Drift i denne saken er som følger:

 • Beregningen av nødvendig mengde av gipsplater, metallprofiler og feste til denne;
 • installasjonsprofil (avstand mellom støttekonstruksjonen må ikke overstige 50 til 60 cm);
 • installasjon av vanntettings film;
 • feste gips.

Denne metoden er ganske mye "spiser" plass i rommet, bør det ikke bli glemt. Derfor er profilen festes så nær som mulig til veggen.

Hvordan du skal forberede overflaten av ulike materialer

Ved fremstilling av overflater av forskjellige materialer, det er noen nyanser. Den mest pålitelige og robuste baser innbefatter betong og murverk. På basislaget 3 anvendes i sin tur: gips, kitt, primer.

Den mest arbeidskrevende overflate - tre. Til å begynne med vegg som er dekket med en spesiell primer for trevirke i flere lag. Etter tørking av primeren er påført og festet gips mesh. Neste, utføre annet arbeid.

Generelt er fliser anbefales ikke å bli brukt på tregulvet. Treet vil ikke puste, og derfor sannsynligheten for forekomst av soppen. I tillegg har treet evnen til å forandre seg i størrelse over tid, så begrepet oversetting fliser, lagt på et tregulv, er betydelig lavere enn i tilsvarende situasjoner, men med forskjellige belegg.

Vernetiltak er i sluttfasen med å utarbeide vegger for legging av fliser. Dette, fremfor alt, impregnering. Den er tilgjengelig som en film eller en spesiell sammensetning.

For å forberede gulvet oftest brukt i vanntetting roll, og for veggene er best å velge en flytende formulering. Noen ganger vanntetting blandingen settes direkte i flislimet. Dens egenskaper endres ikke av dette, og effektiviteten øker betydelig.

Ved gjennomføringen av det forberedende arbeidet bør behandles med den ytterste forsiktighet og oppmerksomhet. Ikke jag, lag av gips, kitt, primer bør være for å oppnå maksimal tørking. Og først da kan du bruke det neste laget. Jo mer nøyaktig vil bli utført dette stadiet, til mer holdbare, vakre og holdbare belegget gjør deg klar!

For mer informasjon om utarbeidelse av veggene før du legger fliser se følgende video.

Tile tre i bad design

Primer før legging av fliser

Hvordan å bore fliser, slik at den ikke er sprukket?

Plast utvendig hjørne for flis

Alle rettigheter reservert, 14 +

Kopiering nettstedet materialer er bare mulig ved installasjon av en aktiv link til vår hjemmeside.

Forbereder vegger på badet for flislegging: i panelet huset

Forbereder vegger på badet under flisen er garantere suksess for arbeidet. Dersom veggene er glatte, deretter legges overtrekksmateriale vil være mye enklere, og klebemiddelforbruket reduseres. Imidlertid, ikke bare fravær av forskjeller i den vertikale bestemmer suksessen til datamanipulering, men også den riktige demontering av den gamle foring.

Forbereder veggene under flisene på badet bør starte med å fjerne det gamle belegget, først da kan du begynne å jevne overflaten og dekke det blandinger for å forbedre vedheft av materialer. For eksempel må de gamle flisene fjernes sammen med limet løsning og for å lette prosessen er nødvendig for å rydde opp sømmene og fukte veggen av vann, slik at det i denne tilstand i noen timer. Hvis du vil være trening vegger under flisene på badet, er bildet anbefalt å vurdere, de blir presentert i artikkelen.

Begynn å fjerne gamle finish må være en brikke som poddevat meisel eller en hammer. Løsningen på dette tidspunktet vil bli myknet, slik at fjerning av fliser vil ikke være ledsaget av vanskeligheter. Videre vil flisene bli lagret dersom dette er for deg i utgangspunktet. Når det ikke er behov for å redde den gamle finish, kan akselerere prosessen ved hjelp av en elektrisk verktøy, hvilken dyse er utstyrt med en meisel. Mens limet rester kan være å kvitte seg med hjelp av kvernen.

Klar veggene i badet under flisen kan omfatte fjerning av et lag av maling, for å bli kvitt det med en slipeskive, nådde lag av gips. Hvis dette ikke er mulig, må overflaten være å lage snitt, det vil bedre grep med fremtiden belegg. Hvis veggene ble hvitmalte, i dette tilfellet fra kalksjiktet er det nødvendig å kvitte seg med, som plaster ikke vil holde seg til en overflate. Substratet bør være godt vasket av, i løpet av hvilken sprøyte kan anvendes for å mykne sjiktet. Så kommer i skrape. Fra skilsmisse kan bli kvitt en klut. Ikke egnet for flislegging og dekorative gips, særlig med hensyn til lindring av hennes arter. Banke den fra veggen, enten manuelt eller ved hjelp av et elektrisk verktøy. Fra tapet, eller hva materialet var i sin kjerne, også trenger å bli kvitt dem dynket med vann og fjernes etter skraping sammen med lim. Forlater selv de minste partikler av papir, reduseres styrken av adhesjonen av materialer.

Forberedelse av vegger på badet under flisen i neste trinn sørger for utjevning. Utfør disse arbeidene på flere måter, men det vanligste er bruken av kitt. Foreløpig blir veggen rengjort av støv, avfettet og malt. Deretter bør du sette opp beacons og bestemme mengden materiale som kreves. Hvis forskjellene er mindre enn en centimeter, vil ett lag av kitt være tilstrekkelig, noen mestere gjør det uten det. Hvis du tenker på hva slags gips å bruke, kan du foretrekke en sement-sandmørtel eller en klar blanding som selges i butikken. Det er viktig å velge slik fyllstoff, som er preget av et lavere vannabsorpsjonsnivå. Den ferdige løsningen påføres på veggen med en spatel, og deretter lagres laget, og det er derfor nødvendig å styre beacon. På grunn av det faktum at du senere legger flisen, er det ikke nødvendig med en perfekt utjevning av sammensetningen, i tillegg vil dette øke clutchens kvalitet.

Anbefalinger for påføring av en blanding for utjevning

Klargjøring av vegger på badet under flisen gir flere trinn. Hvis du trenger nivelleringen, så kan du som ovenfor nevnt bruke gips som påføres den primerte veggen, noe som eliminerer overdreven vannopptak av materialet. Hvis det er en overflødig jevn overflate, vil det være nødvendig å styrke gipsnetet, som forhindrer løsningen i å kaste. Prosessen med å påføre blandingen må ledsages av bruk av en trowel, som må flyttes oppover fra bunnen, ved å skrive små deler av blandingen på arbeidsdelen av instrumentet. På sluttfasen er det nødvendig å bruke nivået, men etter tørking av hovedlaget utføres føying og sliping.

Etter at den plakkede veggen tørker, er den dekket med et lag av antiseptisk, som forhindrer fremveksten og videreutviklingen av mugg og sopp. Tross alt er de hovedproblemet i rom med høy luftfuktighet. Som en ekstra beskyttelse vil du lage en primer som vil bidra til å øke vedheftegenskapene til overflater og forhindre overdreven absorpsjon av fuktighet fra løsningen. Etter applikasjonen dannes en beskyttende film på veggen, noe som øker veggens tetthet. Fortsett videre arbeid med å legge på overflaten når alle lagene har tørket.

Tre trinn for å redusere forbruket av limblanding

Klargjøring av vegger for flislegging på badet kan gjøres ved hjelp av en teknikk som reduserer forbruket av lim til et minimum. For dette må gipset påføres i tre trinn. Den første kalles en spray og danner et lag hvis tykkelse ikke overstiger 0,5 centimeter. Denne metoden er utmerket for armerte betongpaneler og murvegger. Hvis du vil tømme treveggen, bør tykkelsen på sprayen være 0,9 centimeter, men dette inkluderer en utstoppet singel eller et metallnett. Løsningen bør ha en konsistens med flytende rømme, det vil være nødvendig for grov justering. Før arbeidets begynnelse blir de fremspringende elementene slått av, overflaten er støvfri, og hulrommene er fylt med en sement-sandmørtel. Dette er viktig for depressioner over 5 millimeter. Formålet med sprayen er å øke adhesjonen til de etterfølgende lagene.

Justering av veggene under flisen kan opprettholdes til basen ikke er blottet for svinger, og selv en nybegynner kan arbeide på arbeidet. Primeringslag av gips blir brukt to til tre ganger, da hovedoppgaven til disse verkene er full utjevning av veggene. Tykkelsen på mellomlagene bør ikke være mer enn 5 millimeter, dette gjelder for tunge sementmørtel. Hvis du arbeider med kalkholdige eller gipsforbindelser, bør tykkelsen være 7 millimeter eller mindre. Jordens endelige tykkelse bør ikke være mer enn 15 millimeter, alle etterfølgende lag blir påført etter at de tidligere har tørket ut. Det er viktig å justere dem.

Klargjøring av veggene på badet under flisen i panelhuset er fullført med et dekk, som er et ferdiglag med en tykkelse på 2 millimeter eller mindre. Arbeidet skal begynne når den forrige serien ikke er helt tørr. Hvis dette skjer, må veggen være litt fuktet med vann fra sprinkleren.

Klargjøring av vegger på badet under flisen i en ny bygning er ikke forskjellig fra teknologien som brukes i gamle hus. Etter ferdigstillelse av det ovenfor beskrevne trinnet, kan du begynne å bruke primeren, mens lufttemperaturen skal være mellom -5 og +30 grader. Fuktighet bør ikke overstige 75%. For ikke å bruke en trinnladder, er det best å bruke en rulle eller børste med et teleskophåndtak, du trenger en skuff for jorda selv. Blanding av løsningen gjøres best med en mikser eller et boresett med lav hastighet. Hvis det ikke finnes slike verktøy, kan du blande sammensetningen manuelt. En liten mengde jord skal helles i brettet, og deretter samle en børste eller rulle litt komposisjon. I dette tilfellet bør væsken ikke sprøytes på sidene.

Når du forbereder veggene på badet under flisen, anbefales det å bli vurdert på forhånd, slik at du forstår at det må ikke antas at tørr eller overflødig mettet areal skal brukes når primeren brukes. Til vanskelige steder kan nås ved hjelp av en børste. Etter at behandlingen er fullført, skal veggen stå igjen i 3 timer, i hvilken periode jorden vil tørke, og det vil være mulig å begynne å bruke det andre laget.

Før du begynner å forberede veggene til flisene på badet i Khrusjtsjov, må du spørre hva forbruket av primeren av forskjellige typer. Tallene kan variere, avhengig av materialet i basen. Hvis du ønsker å påføre på pusset, murstein eller betong overflate primer med høy penetrasjon, trenger du 1 kilo tørr blanding for 7 kvadratmeter av basen. Samme mengde universell sammensetning vil være nødvendig for 15 kvadratmeter, men en blanding på vannbasis på en kilo vil være nok til 10 kvadratmeter. Ved forberedelse av vegger til fliser i stalinka, kan ett kilo adhesjonsprimer være tilstrekkelig til og med til 3 kvadratmeter. Alt vil avhenge av hvor intensivt basen vil absorbere blandingen.

Klargjøring av vegger på badet under flisen med egne hender

Garantien for kvalitetsreparasjon er utarbeidelsen av vegger på badet under flisen ved alle reglene. På en jevn overflate er det enklere og mer økonomisk å gjøre en vinkel. Matlaging vegger bør være i flere stadier.

Mesteren må ta hensyn til hva egenskapene til de valgte flisene er, hvordan det anbefales å montere det, hvor klar veggene er laget for etterbehandling.

Hvorfor trenger du å forberede vegger?

Varianter av fliser er mange: keramikk, fliser og til og med plast. Hvilken av dem som ble valgt for badet etterbehandling, vegger for det må være forberedt.

Det anses å være obligatorisk foreløpig utjevning av vegger. Det kreves uavhengig av tiltenkt vedlegg. Enten det ligger på sementmørtel eller liming.

Når du bruker lim, bør overflaten være så ideell som mulig, uten ruhet og mangler. Sammensetningen er lagt veldig tynn, så når krumningen blir flatt, vil ikke flisen helt sikkert holde seg ordentlig.

Å legge på sementmørtel er mye lettere siden små uregelmessigheter tillatt vegg.

For arbeid på overflatebehandling på badet under flisen vi trenger:

Vet du hva gipsgips er bedre? Se detaljene i denne artikkelen.

Suksess i reparasjon vil ikke bare bringe det Det er ingen vertikale forskjeller, men også riktig demontering av eksisterende overflater. Det første som er nødvendig er likvidasjonen av det irrelevante laget.

Å bli helt av det malte laget er mektig nok. Det kan slettes med bruk av spesielle midler, anvendt på den. De bruker dem ofte i form av en spray. Noen få minutter etter sprøyting bobler malingen og forlater veggen.

Ved hjelp av en spatel blir hele overflaten dratt av. Denne metoden virker ikke alltid. Noen typer maling dårlig utsatt for kjemisk angrep. Deretter, ved hjelp av en økse, på gammel måte, ofte innsnevrede hakk. Det ugjennomtrengelige laget vil fly av.

Det er en annen måte: Behandling med en mølle med en spesiell dyse (metallbørste). Hovedoppgaven på dette stadiet er å kvitte seg med malen så mye som mulig.

For å fjerne den gamle flisen på limen, er sømmen grundig rengjort og hele veggen rikelig fuktet med vann i flere timer. Denne prosedyren vil bidra til å legge til rette for fjerning av det forældede flislaget.

Eliminering begynner med fliser fra kanten. For å plukke den opp, bruk en meisel eller en lys hammer. Hvis den gamle løsningen er myknet, går arbeidet raskt. Med denne metoden blir flis bevaret og kan være nyttig et annet sted.

For raskere fjerning trenger du et verktøy med litt og et bulgarsk vedlegg. Første fliser er frastøt, da klebemiddellaget er avskallet.

Hvitvaskevegger trenger også obligatorisk behandling. De er vasket og all kalk er skrapt av, ellers limet vil ikke holde fast ved det. Skilsmisse også må fjernes. Dette kan gjøres med gamle filler eller filler. Hvis forgjengeren er dekorativt gips, blir den også fjernet.

Så i første etappe er hovedoppgaven - Fjern alle gamle lag fra veggoverflaten så rent som mulig.

Arbeidet med å utjevne veggene kan gjøres på forskjellige måter.

De viktigste metodene inkluderer:

 1. Våt (plastering, puttying).
 2. Tørr (polstring med gipsplater).

Den første metoden er den mest arbeidsomme, men berettiget. det bra for steder med høy luftfuktighet, Ideell for bad og toaletter, er sterkere enn en gipsplattform. Blant manglene kan identifiseres som etter slike reparasjoner vil kreve en seriøs rengjøring.

I andre tilfelle må du installere et rammeverk med profiler, og legge ark til dem. Fordelene ved en tørr metode for utjevning av vegger er det Tid til jobb blir brukt mindre og dette er en renere måte, i tillegg kan du gjøre uten shpaklevaniya. Imidlertid er området på rommet redusert.

Les også en artikkel om hvordan å fikse gips på vegger uten ramme.

Vi skal se på hvordan du skal justere veggen første metoden. Spørsmålet umiddelbart melder seg: gips veggen under flisen?

Velge en etterbehandling materiale for badet, i dette tilfellet den type gips, Du bør nøye vurdere, som ditt hjem er bygget.

 1. For murstein beste alternativet er en blanding av sement med tilsetning av kalk eller lim.
 2. Betong plaster egnet, særlig når luftfuktigheten er forholdsvis liten.
 3. For skum kan ta sement og gipsmateriale for etterbehandling. Det viktigste er å gjøre en god primer vegg.
 4. Ferdige tørre blandingen kommer til en vegg, som han er etterspurt.

Tidligere, ved hjelp av bygningen lodd utført flere målinger, mens oppløsningen ble plantet beacons, bidrar i den vertikale orientering av overflateinnretting.

 1. Symbolene blir montert i en avstand på 30-50 cm.
 2. På hvert trinn av pluggene settes inn og skrues inn i plastskruer.
 3. Ved hjelp av regler som styres av øvre og nedre skrue. De må være på samme nivå.
 4. Klikket opphører av gips.
 5. Regel presset mochkovy profil.
 6. Nærmere motsatt hjørne satt en annen profil.
 7. Rommet mellom fyrene er fylt med en oppløsning og nivå.
 8. Når differensial å dispensere et 1 cm lag av oppløsning.

Selv om det er tillatt legging overflate med et avvik fra 3 cm, men bedre håndtak vegg kitt.

blandingen er anbragt i små porsjoner på sparkel, men regelen fra bunnen opp er planert overflate. Med nivået av prosessen er kontrollert, og deretter sliping og glatting, men noen mestere si at i dette tilfellet er de ikke nødvendig.

I nærvær av et flertall av hull og forhøyninger Den beste løsningen er langs veggene gipsum-fiber eller gipsplater.

Etter tørking av de fremstilte vegger bør behandles med antiseptisk.

En annen viktig scenen - primer. Før du gjør det, bør bestemme sitt valg.

Hvis målet er adhesjon forbedrende, med andre ord, adhesjonen kapasitet, da den beste løsningen er betong kontakt. Den brukes når veggen fortsatt forble maling, men veggen er tilstrekkelig robust.

For å fikse det ikke veldig slitesterk overflate, flyteevne sterk base egnede jord gjennomvåt.

Sammensetningen av primeren brukt 2-3 ganger.

Tykkelsen av lagene avhenger av hvilken veggene er dekket:

 • grout 5 mm;
 • kalk, gips 7 mm;
 • den endelige tykkelse av bakken er ikke mer enn 15 mm.

Hvert lag må følges nøye for å tørke.

Samtidig som de respekterer de grunnleggende regler for veggene på badet under flisen, er reparasjon bundet til å være vellykket, og resultatene er langvarig.

Hvordan justere vegger under flisene på badet? Video instruksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

43 − 42 =