Forbereder gulvet til et laminat

Hvordan lage et gulv for å legge et laminat

Laminat - billig, praktisk og vakkert materiale, som har en rekke fordeler. Viktig er at leggingen er enkel og praktisk. Men at alle disse positive egenskapene blir avslørt til fulle, må du grundig forberede grunnlaget. Forberedelse av gulv for laminat er den viktigste prosedyren når man legger et laminat. Vurder hvordan du gjør det riktig, på grunn av denne parameteren vil avhenge av levetiden til laminatet og utseendet.

↑ Betydningen av grunnlaget for laminatgulv

Det er ingen hemmelighet at laminatgulv er lunefull ting. Og dette uttrykkes ikke så mye i korrektheten av drift og vedlikehold, men når det gjelder krevende til bakken. Ikke-eliminering av alle slags sprekker, støt i et trefelt, sprekker og ujevnheter i en betongrør kan føre til forringelse av belegget. Dette skyldes det faktum at, i nærvær av bakken uregelmessigheter og pass på gulvet, passerer vi belastningen på forriglingselementer laminatstrimlene som sveller ved en konstant overbelastning i disse områdene, og disse sprekker oppstår.

En annen ond fiende av laminat er den økte luftfuktigheten, som kan komme på den både fra over og under underlaget. Det er derfor at sprekker i sementplaten er farlige og må forsegles forsiktig. Den samme trusselen er representert av rotte brett.

Etter å ha forstått hva feilene i betong- og trefundament er, og hvilken trussel de har for den nye gulvbelegget, begynner vi å eliminere dem.

Første trinn i forberedelsen av gulvet for laminatgulv er demontering av det gamle gulvbelegget. Men mange etasjer ikke krever denne prosedyren: parkett, fliser, heltre, linoleum og selv teppe kan være et godt grunnlag for laminat, men bare hvis de høydeforskjell på disse gulvbelegg ikke overstiger 3mm HA1 mikrovolt. Ellers må de fjernes.

Demontering av den gamle gulvet må gjøres med forsiktighet, slik at det ikke blir skadet det gamle skiktet, fordi det kan være i god stand.

Demonter den gamle gulvbelegget forsiktig, slik at det ikke blir skadet det gamle skiktet

Tregulvet, pluss alt, bør være sterkt og ikke knirk når du går: hvis det er grotte og rottingstavler, må de byttes ut. Etter demontering av den gamle gulvet, bør underlaget under laminatet være utjevnet.

Hvis det etter omhyggelig undersøkelse er fastslått at tilstanden til gulvet er bra, kan du bare feie, primetovat det og fortsette til den umiddelbare leggingen av laminatet. Hvis det imidlertid oppdages visse uregelmessigheter på betongfundamentet, skal rekken fylles på igjen ved å hælde en selvnivellerende blanding. Sekvensen av handlinger i dette tilfellet er som følger:

 • gjør en generell rengjøring av overflaten, du kan til og med vakuum det;

Den første fasen - rengjør overflaten av basen

Gulvbehandling med dyp penetreringsprimer

Blanding for screed bør ha en jevn konsistens, uten klumper

 • fyll ut det selvutjevnende skredet;

Heller en selvnivellerende forbindelse

Merknad. Påfyllingen skal starte fra det høyeste punktet på gulvet, og deretter vil massen sveve langs overflaten.

 • fordeler løsningen jevnt med en spatel;

Ensartet fordeling av blandingen med en spatel

Rolling av blandingen med en vals er gjort for å fjerne luftbobler

Nivelleringsmassen vil tørke ut etter omtrent en dag, men laminatet kan legges bare etter noen dager.

Hvis forskjellene i høyden på overflaten på basen er ganske imponerende, så er det i dette tilfellet nødvendig å nivåere gulvet ved å hælde betongrommet, og dette er en mer arbeidskrevende prosess.

Det endelige trinnet i fremstillingen av en betongoverflate for et laminat er gulvbelegg av et kvalitetssubstrat. Det vil gi en tilfredsstillende varme- og lydisolasjon, og beskytter også laminatets nedre overflate mot fuktighet. Korkgulv betraktes som det mest miljøvennlige materialet for substratet, men skumpolyetylenplater kan også brukes.

↑ Forbereder trebunnen

Hvordan riktig å forberede et gulv under et laminat hvis grunnlaget tre? Det første du må nøye undersøke gulvet for å se om den er sterk, hvis det er sprukket og råtne elementer og om de kan erstattes uten helt å demontere basen. Vi kontrollerer overflatenes glatthet. Forskjellene på 2-3 mm er ikke forferdelige. Flere vesentlige endringer må nivelleres. For dette trenger du:

 • skadede deler av brett eller brett helt erstattet;
 • utragende negler for å fjerne eller kjøre under gulvnivå;
 • alle gulvplankene trekker til lags;
 • å legge og feste kryssfiner tykkelse på ca 10 mm.

Kryssfiner på en trebunn

Det skal huskes at utarbeidelsen av et tregulv for et laminat innebærer en så viktig operasjon som den beskyttende behandlingen av tre. For å gjøre dette, bruk en vanlig tørkeolje. For en perfekt utjevning, kan gulvet poleres og glasert med alle sporene med et spesielt verktøy.

For å få en perfekt flat overflate, kan trebunnen bli polert og smurt med sprekker med et spesielt verktøy

↑ Gulvutjevning med DSP-ark

Justering av overflaten av basen kan gjøres ved bruk av sementpartikkelplater.

Bruk av sementpartikler - en ekstra variant av utjevning av gulvet til laminat

 • På grunnlagsnivå legger du ut bygningskortene. Om nødvendig kan kryssfinerplater plasseres under brettene;
 • utformingen er sikkert fast;
 • klipp sementpartiklene i størrelse, plasser dem på toppen av strukturen;
 • Ved hjelp av skruer fester vi hver av elementene, ikke glemmer å nøye kontrollere flatheten på overflaten.

Ved installasjon av varmesystemer, vil utjevning og forberedelse av gulvet for å legge laminatet ha sine egne spesifikasjoner, da dette er en spesiell teknologi for å utføre arbeidet.

↑ Nyttig råd når du lager grunnlaget for et laminat

 1. Til gulv av betong var ikke så kaldt, kan du lim kryssfiner på rekkverket, fikse det med dowel-negler.
 2. Mellom laken av kryssfiner er det nødvendig å legge et gap (ca. 4-6 mm), slik at når luftfuktigheten i rommet øker, må arkene utvides.
 3. Hvis rør eller ledninger passerer gjennom kobleren, må de være merket med kritt på gulvet og deretter på kryssfinerplaten slik at de ikke bores under installasjonen.
 4. Ved utjevning av gulvet med fyllingsblandingen, er det nødvendig å prime sprekker i det gamle skiktet, hull rundt rørene og dekke dem med flislim. Dette vil forhindre lekkasje av væske gulvet til naboene.

Klargjøring av gulvet for å legge laminatet krever nøye utførelse av alle arbeider, nøye overveielse av utvalg av avtrekk, underlaget for gulvet. Hvis det er mulig å legge et laminat av en person som ikke har spesielle ferdigheter, er det en mektig oppgave å forberede gulvet til ham, noe som krever ferdighet og dyktighet. Hvis du ønsker å gjøre det selv, læremateriell, ta kontakt med fagfolk, kommuner kunnskapsrike folk vil bidra på mange måter, som en kompetent treningsfelt gir holdbarhet og lang levetid av laminatgulv i mange år.

Legg til en kommentar Avbryt svar

© 2018 MrPol.su - Alt om gulvbelegg og legging av gulv med egne hender

Når du bruker materialer fra nettstedet, kreves en tilbakekobling.

Forbereder gulvet for et laminat: Hvordan identifiserer og fjerner feil i overflaten?

Endelig ble valget av gulvmel igjen igjen - du kjøpte (hilsen håper at kvaliteten) laminat. Men før du begynner å legge merke til kvaliteten på den tøffe overflaten - det er fra denne parameteren, avhenger direkte av beleggets levetid og utseende. Laminat - en lunefull ting og det er ikke en hemmelighet. Og dens "capriciousness", i motsetning til det mange tror, ​​er ikke så mye som drift og lunefulle når det gjelder omsorg, hvor mange krav til bakken. Alle slags humper, sprekker i en trekasse, en sprekk i underlaget, hvis ikke rettidig fjernet, vil snart føre til forringelse av belegget og dermed til den nye tid og materialkostnader. Derfor skal forberedelsen av gulvet til laminatet være en integrert, nøye implementert fase av arrangementet av gulvkonstruksjon.

Hvorfor er flat overflate viktig?

Skift av grov overflate er seriøse "provocateurs" av utgangen av laminatlåsene - det meste at det er et sårpunkt på dette gulvproduktet. På grunn av de som er til stede under dekket av bakker og pits, vil kreftene fra bevegelsene dine overføres til krysspunktene på platene, og derved overbelaste dem. Resultatet - fremveksten av sprekker og hevelse på problemområder. Roterte brett og sprekker i skrapet "truer" laminatet med konstant kontakt med fuktighet som kommer underfra. Men det er fulle, det er ikke vanskelig å gjette.

Justere betonggulvet med et laminat

Har du å gjøre med et "bult" betong fundament? Uten fylling er selvnivelleringsblandingen uunnværlig. Påfølgende handlinger i dette tilfellet bør være som følger:

 • Generelt overflate rengjøring: Betong bør ideelt sett støvsuges;
 • Sprekkende sprekker i screed (best lim for fliser), banker ned hillocks og sags;
 • Gulvbehandling med en dyp penetrerende primer;
 • Forberedelse av blandingen i henhold til produsentens anvisninger. Hvis du vurderer tettheten av oppløsningen ved øyet, bør dens konsistens likne rømme. Blandingen bør bringes til absolutt homogenitet - ingen klumper bør ikke forbli;
 • strømmende selvutjevning. Start priming fra det øverste punktet på gulvet - masse tyngdekraften vil "spre" over overflaten.
 • jevn fordeling av løsningen med en spatel;
 • ruller ut blandingen med en vals - dermed utstråler luften som er kommet under blandingen, noe som kan provosere mange små hull på den nye overflaten;
 • Nivelleringsmassen tørker ut etter omtrent en dag - men selve leggingen av laminatet bør utsettes for noen flere dager.

Arbeider med en trebunn

Hvis betonggulvet er mer eller mindre klart, reiser arten av klargjøring av tregulv mange spørsmål. En av dem - hvor begynner jeg?

Vi svarer - selvfølgelig, med revisjonsdekning. Tregulvet bør nøye inspiseres for å sikre styrke, identifisere rote eller sprukne elementer. Deretter er det nødvendig å vurdere om det er mulig å isolere problemssoner (hvis tilstede) uten å helt fjerne basen. På samme stadium kontrolleres glattheten av overflaten. Forskjeller i høyden på to eller tre millimeter er helt tillatte.

Signifikante forskjeller må også innrette. Hvordan?

 • erstatte de skadde plater eller deler derav;
 • drive en flush / fjerne utstående spiker;
 • nøye det trekker alle styrene til bjelkene;
 • seng og sikre kryssfinér (tykkelse på omtrent ti millimeter).

Klar tregulv for laminat omfatter en grundig beskyttende behandling av tre. For dette formål passer en normal (men kvalitet) linolje. Gulvet kan også skal lakkeres, og dekke alle sprekker med spesielle midler.

I dette klippet vist en annen fremgangsmåte for innretting av tregulv (med mindre variasjoner) - overflatebehandling akryl tetningsmasse.

Anvendelse av sementbundne sponplater

Juster gulvet under laminatet og kan bruke DSP arkene. For å gjøre dette, legg på et plant underlag - bygningsplater. Under styret, om nødvendig, legge skallfasetter; Strukturen tilstrekkelig sikret. Sementfiberplater er skåret til størrelse og plasseres over den. Deretter nøye kontrollere hvor flat overflate, og hvert av elementene er festet sammen med skruer.

Det er et populært nytt tillegg i regenerering av laminatgulv. Installasjon av gulvvarme krever spesiell teknologi for arbeid og nøyaktige beregninger av vektet - justering og trening base i dette tilfellet vil være mer spesifikk. Se dem i vår seksjon om det varme gulvet.

Under arbeid, prøv å unngå vanlige feil uerfarne huseiere. For eksempel har forsøk på å rette inn imponerende forskjeller ved bruk av substrater som er lagt i to lag. Kompetent trening base for laminatgulv - en garanti for at dekningen vil glede deg med sin estetikk og holdbarhet i mange år.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

og få svar

Kopiering og bruk av materialer er forbudt!

Uavhengig gjennomføre forberedelse for legging av en laminatgulv?

Prisene for reparasjon tilgjengelig i dag kan neppe kalles, så mange prøver å i det minste en del av arbeidet for å tilbringe med sine hender. Jo mer moderne materialer er enkel installering. For mange velger laminat finish gulv. Dekker attraktivt utseende, og materialet er lett å installasjonen. Vi ser på hvordan kjønn opplæringen skal foregå under laminat.

er det svært viktig å velge materialer av høy kvalitet i ferd med reparasjoner med sine egne hender. Men selv de mest høykvalitets laminatgulv vil ikke vare lenge, om ikke å gjøre en grundig forberedelse begrunnelse før legging.

Hvis du ignorerer denne fasen av reparasjon, går gulvet ned raskere. Vi ser på hvordan man kan gjennomføre forberedende arbeid før legging laminatgulv med dine egne hender.

Før du begynner å legge laminatgulv med dine egne hender, er det nødvendig å holde en rekke forberedende arbeid, nemlig:

 • frigjøre plass på alle ting;
 • demontere gulv;
 • rengjøre gulvet;
 • foreta inspeksjon for feil;
 • velge hvordan du kan justere og produsere arbeid.

Tips! Velge justerings nødvendig med henblikk på produksjon av gulvmateriale (betong eller tre) og med henblikk på dens tilstand.

de følgende metoder for utjevning av basen som anvendes oftest:

 • Påføring av selvutjevnende blandinger. Denne utførelse er mulig hvis en glatt undergulvet og endringer i høyden ikke overskrider 3,2 mm per meter;
 • Utføre en ny uavgjort. Dette alternativet brukes for patching av betonggulv.
 • Legging tregulv av kryssfiner ark. Denne metoden er egnet for utjevning av tre flater.

I de fleste moderne betonggulv leilighet, så ofte, for å justere behovet for å utføre et nytt betonggulv.

Tips! I vår tid, gjennomføring av påstøpen produsert med bruk av ferdiglagde bombekastere. Dette vil i stor grad forenkle fremgangsmåten, som er nødvendig for fremstilling av oppløsningen bare blande blandingen med vann.

For gulvsparkel er nødvendig for å fremstille:

 • Blandingen for grovinnstilling (tallet avhenger av området av rommet hvor reparasjonen foregår);
 • Blandingen for etterbehandling innretting (nivellering);
 • pendel jernbane;
 • Bor med et munnstykke for blanding;
 • regel - å innrette verktøyet;
 • nålevalsen overflaten for å fjerne den luft fanget i avrettingsmasse.

Rekkefølgen av arbeids

Du må begynne å jobbe med en grundig rengjøring, må du fjerne alle rester og rengjør støv. Videre er det mulig å starte justeringsprosessen:

 • Først av alt, må du kartlegge en ny gulvnivå. For denne operasjonen trenger en byggmester nivå. et nytt nivå linje må brukes på alle fire vegger av rommet;
 • Neste må du sette pendelen rail. Dette er en svært viktig fase, på grunn av riktigheten av gjennomføringen vil avhenge av kvaliteten på avrettingsmasse;

Tips! Når pendelen stengene man kan bruke profiler for gipsplater, posisjonering rails trenger å bevege seg en meter. Skinner montert på en løsning.

 • Du kan nå fortsette med utarbeidelsen av den tørre blandingen løsning. Matlaging er nødvendig å nøyaktig følge instruksjonene, må du blande med en drill med en spesiell dyse;
 • stamløsning er plassert mellom pendelen racks utjevning regel;
 • Neste må du gi tid til herding av løsningen.

Anordningen grovavrettings gir ikke en tilstrekkelig glatt overflate. Derfor vil det være nødvendig å utføre en avsluttende justering, ved hjelp av spesielle selvutjevnende blanding.

Tips! Dersom betonggulvet er tilstrekkelig glatt og sterk, kan den produserende trinn hoppes skrubbing påstøpen. I dette tilfelle er overflaten direkte brukes støpbart.

Arbeidet utføres som følger:

 • fremstille en oppløsning i henhold til instruksjonene i pakken;
 • på forberedt gulvet begynne å påføre blandingen: oppløsningen skal helles fra den vegg som er motsatt side av døren;
 • Oppløsningen blir ganske enkelt hellet fra beholderen, og deretter, ved hjelp av en spesiell spatel på et langt håndtak, nivå blanding;

Tips! For å gjøre det arbeidet som trengs i de spesielle skosåler med pigger. Slike såler kan kjøpes på Biltema og sikkert på alle arbeid støvler. I slike sko kan gå på den våte overflaten uten å forårsake hennes skade.

 • Neste må du bruke en piggrulle, må de rulle overflaten, oppnå et speil glatthet;
 • du må jobbe raskt nok og ikke gjør i løpet av ytelse pauser, eller blandingen kan begynne å stivne ujevnt;
 • screed er klar, gi det tid til å tørke.

Den tregulv er forberedt for legging av laminat på annen måte. Det mest vanlige er å fremstille innretting ved bruk av en 12 mm tykk kryssfiner. Arbeidet skal utføres på følgende måte:

 • Den gir en grundig rengjøring;
 • nøye inspisert hvert gulvbord, hvis du finner en bristepunktet, må skiftes ut på dette punktet av styret. Cranky polovtsy fix:
 • gamle, men likevel solid tregulv eksperter anbefaler "drepe", det vil si fjerne styret og deretter sette dem ved å slå på motsatt side, et godt feste;
 • kryssfiner ark må sages til styrene i denne størrelsen, det var praktisk å arbeide med dem;
 • Platestabelen rader mellom arkene trenger å forlate en liten spalte (5 mm) for å kompensere for endringer i lineære dimensjoner av platene ved fuktighetsendring. Platene blir plassert i rekkene "i Extension" til skjøtene mellom platene ikke faller sammen i rekkene;

 • hvis på tregulv ble avdekket betydelige uregelmessigheter, vil kryssfiner må ligge i to rader. Så det vil være i stand til å oppnå en bedre justering, men krever store utgifter. I tillegg, når legging kryssfiner i to lag gulvnivå vil stige til en betydelig høyde.

For overflater kan anvendes, sement sponplater. Men først, forberede basen ved å legge styrene strengt på det nivået. For planering av et belegg av planke bruk av kryssfiner. På toppen av det glattede overflate av en plate, skjære dem av størrelsen på rommet. Å feste platen med skruer.

Når gulvet er justert, er det mulig å gå videre til det siste trinn i fremstillingen - legging substrat. Men først må du velge utseende hennes. I dag bruk:

 • Polymere substrat basert på polyetylen-skum. Dette substratet kan ha et ytterligere lag med folie. Har rimelig pris, enkel å installere, ikke råtner.
 • Cork. Naturlig, holdbare, men ganske dyrt alternativ underlaget.
 • Bitumen og kork gulv. Grunnlaget for substratet - kraftpapp impregnert med bitumen og belagt med korksmuler.
 • Softwood. Dyrt, men kvalitet versjon substrat fremstilt basert på Nåltreflis.

Til gulvet, dekket med laminat, har tjent lenge nok, bør du ikke bare velge en høy kvalitet materiale, men også for å forberede basen nøye. Utføre arbeid på planering og klargjøring av gulvet kan være sammen med sine egne hender. Men først må du lære å utføre arbeidet.

For å legge inn en kommentar, må du logge inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 + = 11