flerårig urt

Urteaktige planter: eksempler og bilder

Urteaktige planter finnes i hver naturområde og på alle kontinenter. De er svært vanlig og kjent for nesten alle. Hva er deres visninger av de mest kjente og hvilke funksjoner av flora?

Dette flerårig plante, hvis høyde ikke overstiger ti centimeter. I likhet med andre typer urteaktige planter, kløver har en krypende rotstokk. I bladene på lange stilker og hjerteformede blader som utvikler sammen. enkle blomster med hvit kant, noen ganger lilla eller lilla farge. Fruktene ser ut som lys brune bokser. Oxalis blomstrer i mai eller juni. Fruktene modnes i august. Kislitsa skiller vegetative reproduksjon, i hvilken den voksende jordstengler, og forplanter seg fra frø frøhus. Mange andre urteaktige planter, idet eksempler på disse er angitt nedenfor, også bruke disse metodene. Oxalis som finnes i fuktige nåleskoger, for å tette dens tendens til å danne et sammenhengende dekke. Den kan spises: bladene er rike på oksalsyre og vitamin C, er egnet for matlaging suppe, sauser, salat, te.

Å lage en liste, som omfatter flerårige urteaktige planter (eksempler som er kjent for alle), er det absolutt verdt å nevne. Stikkende er en flerårig plante, og nådde en høyde på en og en halv meter. Anlegget har en lang horisontal rotstokk. Under blomstring og fruiting fortsetter hele sommeren. frøene blir anvendt for avl, en plante kan fremstille dem i mengder på opp til tyve tusen. Brennesle er ofte sett langs veier og gjerder, på ledige tomter, ofte skaper tette kratt. Anlegget kan brukes til mat og medisinske formål. Fra unge skudd kan lage grønn kål, og som et forebyggende nesle påføres med en mangel på vitaminer i kroppen. Videre er preparatene på sin basis brukt til helbredelse sår og stoppe blod, for stimulering av galleblæren. Tradisjonelle oppskrifter med brennesle for hårpleie. Anlegget er egnet for mate griser, fjærkre, kyr. Fra stilkene er det mulig å fremstille en fiber som er egnet for etablering av stoff eller tau, og bladene av rotstokken brukt brukt som et naturlig fargestoff.

Flerårig plante når en høyde på omtrent en meter. I celandine rette og forgrenede stengler med blader, hvis øvre side som er grønt, og den nederste - blå-grå. Urteaktige planter, idet eksempler på disse var gitt ovenfor, blomstrer tilstrekkelig iøynefallende. Noe helt annet - celandine. Han dukket opp lyse gule blomster, som er plassert parasoller. Frukt er struchkovidnye bokser med en flerhet av frø. I alle deler av planten inneholder appelsinjuice. Celandine blomster fra mai til august og fruktene vises i juli. Planten kan bli funnet langs veier og boliger, i grøfter, forlatt parker og hager. Den brukes i veterinær- og humanmedisin, samt et insekticid: pulver av celandine kan beskytte kultur planting av hage biller. Saften brukes til å fjerne hud vekster og gress - for farging ull i gule og røde toner. Dersom alle urteaktige planter, idet eksempler på disse er beskrevet ovenfor, kan det spises, er det celandine giftig. Den er ikke egnet for å mate formål.

Urteaktige planter, bilder og som ikke er så kjente navn også er verdt å nevne. For eksempel, Enghumleblom nådde sytti centimeter og kraftige røtter, og hvori en tykk mørk rød stilk. Jeg plante noen blomster i form av bjeller, med rosa kronblad dekket med brune striper. Frukt distribuere mennesker og dyr, de har spesiell kasting. Avens blomstrer i juni. Fruktene modnes i juli. Avens kan ses på kantene av dammer eller myrer, samt enger og busker. Røttene er brukt i folkemedisinen for produksjon av maling. Denne slekt av urteaktige planter er ikke farlig, og er egnet for tilberedning frisk eller grønn salat sesong suppe.

Oppføring av urteaktige planter, er lett å lære hver og en bør nevne denne typen et bilde. Sow tistel er en staude som kan vokse til to meter i høyde. Anlegget inneholder en melkeaktig juice. Tistler skiller seg lite kraftig rotstokk og blader feide. Dens inflorescences ligner kurver, som er plassert på toppen av stammen. De er preget av den gule fargen. Frukten, som modner i august, ser ut som en fire-sided achene. Møt myra tistler kan være på sjøen, er det henholdsvis tittelen - myrene, i bushen i våt jord og flod: plantene i slike områder kan sees i gresset ved siden av veien eller i en grøft.

a b a til en

flerårig urt

• banan fra Filippinene

• flerårig urt, tekstil banan

• abaca, fiber avledet fra bladene av tekstil banan

• kjøkken hyller, skap

• (Abacus) platen over hoveddelen av den kapital, vanligvis bærende belyse fundamentet

• (Abacus) øvre bokstaver Doriske er en kvadratisk plate, ligger mellom karmlist og Ehin

• banan for tau

• Den type flerårige urteaktige planter av slekten Banana banan familien (Musaceae)

• eller Abaga, den mongolske herskeren av Persia, XIII århundre

• banan fiber gir

• tekstil banan fra Manila

• banan innfødt til Filippinene

• banan kommer fra Manila hamp

• filippinske tekstil banan

• hamp fra Filippinene

• for tau treet

• banan fra Filippinene

• Manila hamp, fiber fra bladene

• Tekstil banan, urteaktig plante av slekten banan

• et anagram av ordet "Kaaba"

• Vel. zodchesk. Topplaten av kolonner de (søyler på hodet) bord, en plate, brett, tallerken

• som kan være avledet fra ordet "Kaaba", hvis det er å endre bokstav steder

Urteaktige planter. Typer av urteaktige planter

I store områder med vårt hjemland - i tundraen og stepper, fjell og sletter, myrer og felt - vokser over tjuetusen ville og prydplanter. Disse omfatter to tusen forskjellige trær og busker, og de resterende atten tusen er urteaktige planter. Hva representerer de? Først av alt - dette er en livsform, som består av rotsystemet og skudd (stengler og blader), og i stand til å tåle den kalde årstiden for ett eller flere år på rad.

Under påvirkning av vårsola blir mettet, lyse farger rødt svidiny bark, bark av osp får en grønnaktig skjær. Trær og busker begynner å aktivt nyre hevelse og oppdaterte grønne pigmenter i bartrær.

På denne tiden, begynner beskjedent titte ut fra under snøen tidlig representanter for flerårige urteaktige planter. Deres navnet sier alt, assosiere med det første tine: Snøklokker. Disse fantastiske blomster er oppført som truet. I urbane innstillinger, kan de bli funnet sjelden på grunn av komprimert jord og mangel på kull. Dessverre er disse representantene for flerårige urteaktige planter er et attraktivt mål for kostnader for det formål videresalg, og derfor er truet.

På løkkene, skråninger, nær anleggsplasser kan også bli funnet tidlig "dikie9raquo; blomstring urteaktige planter. Disse inkluderer hvitveis (Dubravnaya), hepatica, anemone gul (smørblomst), kråke buer, Corydalis.

Litt senere vises gul blomsterstand mor og stemor. Det er en flerårig plante, en pioner, den første til å kolonisere nye territorier. I den tidlige våren fra mor og stemor bare vokse blomstrende skudd, men nærmere midten av sommeren i hennes vises vakre store blader med en glatt overflate.

Samtidig mor-og-stemor blomstrer er en flerårig urt som butterbur. I begynnelsen av våren på jordoverflaten det ser sjenert blomsterstand med mørk rød kronblad, og distribuere bred later det er også foretrukket i midten av sommeren.

Hvordan er urteaktige planter?

Det vanligste symptomet på denne form for liv - det er et faktum av mangel på langsiktig land som delvis er i stand til å overleve ugunstige årstid eller sesong. Men dette kriteriet gjelder bare for de plantene som lever under forhold med skiftende klima sesong "sommer-zima9raquo;. Flerårig urt, hører hjemme i sørlige områder av tropene eller i ørkenen, får en meget imponerende størrelse. Oppnådd denne veksten er på grunn av tilstedeværelsen av langvarige overjordiske deler.

I denne forbindelse, for å skille urteaktig, biologer å bruke et annet kriterium - fravær av lignification første del som skal være saftig, kjøtt, ute av stand til sekundær jevning, og også sterkt fortynnet bløtvev. Men selv disse symptomene ikke alltid fungerer. Det faktum at trær, busker, urteaktige planter med hverandre er adskilt med mange mellomliggende former. Foruten lignification i varierende grad er det typisk for mange typer urter.

Strukturen av urteaktige planter omfatter rotsystemet og rømning. Escape danne blader, stilk og blomster del.

La oss se på de viktigste typer urteaktige planter.

Flerårig gress har underjordisk eller snikende på jordens overflate stammer som finnes i flere år. I over bakken skyter mye kortere levetid: de har en tendens til å dø av helt etter et år. I stedet er nyre fornyelse, som vokser nye skudd.

Urteaktige planter, stauder ved slutten av vekstsesongen eller på slutten av blomstring og fruiting slutt dø. Den neste sesongen, de igjen dukker opp fra frø. For ettårige inkluderer følgende typer urteaktige planter: pigweed hvit, dill, reddik vill, Camelina sativa. Derfor, i en sesong, de har tid til å fullt gå gjennom hele livssyklusen.

Slekt av flerårige urteaktige planter og inkluderer urte dvuhletniki. Tro mot sitt navn, lever denne arten i to år. I løpet av det første året av prosessen med dannelsen av flukt, som har en rosett av basal blader og taproot. Bare i det andre året begynner det å utvikle blomstrende skudd. Ved fullføring av den fase av og fyldige hel plante dør.

Slekt av urteaktige planter, dvuhletnikov forskjellig fra ettårige restene av fjorårets blader på stammen basen, og fra stauder - mangel på røtter, knoller eller pærer. I tillegg dvuhletnikov ingen spor av fjorårets døde stengler.

Flerårig urt har også evnen til å dø på slutten av vekstsesongen. Til tross for dette, er en vesentlig del av anlegget fortsatt i live under jorden i pausene mellom sesongene. Siden begynnelsen av den varme perioden av levende vev begynner å utvikle nye røtter og unge stengler. Tilsvar utvikle seg og vokse slike former underjordiske stengler som en lyspære, corm, en rotknoll og en jordstengler. Denne karakteristikken er alle flerårige planter. Eksempler på dette - pastinakk, gulrot, mynte, peon, bregner. Flerårige urter med hverandre er delt inn i fire grupper: veldig tidlig, tidlig, midt, sent. Et tegn på at forskjellen er tidlige utvikling, eller lengden på vekstperioden.

Urteaktige planter er preget av fravær av forhøyet netravyanistyh stammen, som fortsatt er i live gjennom resten av sesongen. Trær, busker og vinstokker i det nye året skuddene vokser fra luftig deler.

Av spesiell interesse er den raskt voksende gress. Deres beskrivelse er uttrykt i bare en tittel: pioneranlegg. Denne formen for liv inhabits første en ny habitat, definere anagenezrastitelny utseende.

Det er steder der vokser svært høye urteaktige planter. Eksempler på dette - Sikhote-Alin fjell, hvor vegetasjonen når en høyde på tre til tre og en halv meter. I de Sajanfjellene fra Krasnoyarsk region gjennomsnittsstørrelsen av gress utgjør to meter. Av spesiell notatet er en gigantisk urteaktige planter som har navn - ridderspore høy og geiterams. Størrelsen på sine stilker i gjennomsnitt fra tre til fire og en halv meter. Det er også kjennetegnet ved en tendens til gigantisme paraply, gress, urteaktige planter bitmap. Deres navn er i hørselen vår nesten hver dag, og eksempelet er banan. På grunn av den imponerende høyde (ca femten meter) er det ofte referert til som et tre som er feil vurdering. Kraftig banan stilken er ikke fat, så det hører til de urteaktige planter.

Hvis vi ikke tar hensyn til slike indikasjoner foreligger, graden av lignification, den høyeste vegetasjonen er bambus. Stammen er en lang halm, som vokser opp til trettifem meter.

Planter og urter har lenge vært brukt av mennesker for sine egne økonomiske og husholdningenes behov. Dyrking deres har også fått utvikling beregnet brukt som dyrefôr. Utbredt etterspørsel og fortjener krydret urteaktige planter som brukes i næringsmiddelindustrien. Et eksempel på dette er rosmarin, timian, basilikum, oregano. Som regel på kjøkkenet urt som brukes til å forbedre smaken av mat. For slike krydder inkluderer dill, persille, mynte, timian og hvitløk.

Til alle tider, i medisin som vanligvis brukes medisinske urteaktige planter. Lavendel blomst brukes fortsatt som et ufeilbarlig middel mot søvnløshet, forkjølelse, høyt blodtrykk og hjelper gipotonikam vinne trykkfall. Salvie som et middel for vanlig forkjølelse og smittsomme sykdommer i de øvre luftveier som brukes til fremstilling av infusjoner og løsninger for skylling. Mynte, kamille, malurt, calendula, plantain og mange andre eng gress er nevnt i skriftene til legene, som levde for tusenvis av år siden.

Bruk av urter til å pynte territorium

Urteaktige planter i nærheten av huset, plantet for oppgradering av landskapet, se gruppen av prydplanter. Det er mange alternativer for vakker design området. Det er etableringen av ulike blomsterbed, blomsterbed, grenser, grupper og matriser, modulære blomsterhager, single landinger, orkestre og Bosquets, samt etablering av tematiske hager, bestående av enkeltrom, dobbeltrom, flerfargede flora.

Urteaktige planter i nærheten av huset som brukes til å lage en rekke komposisjoner, blomstrende i en viss periode: vår, sommer eller høst. Slike senger er gjort basert på forholdene av objektet: lysforhold, jordmateriale, temperatur og så videre.

Design teknikker møte de mest annerledes: teppe planting, farge flekk på plenen, dekorative veggdekorasjon sirkel rundt-trunk trær, blomstertårn, samt utformingen av balkongene.

Urteaktige planter i nærheten av huset, plantet for oppgradering av landskapet, se gruppen av prydplanter. Det mnozhesvo alternativer vakker design territorium. Det er etableringen av ulike blomsterbed, blomsterbed, grenser, grupper og matriser, modulære blomsterhager, single landinger, orkestre og Bosquets, samt etablering av tematiske hager, bestående av enkeltrom, dobbeltrom, flerfargede flora.

Urteaktige planter i nærheten av huset som brukes til å lage en rekke komposisjoner, blomstrende i en viss periode: vår, sommer eller høst. Slike senger er gjort basert på forholdene av objektet: lysforhold, jordmateriale, temperatur og så videre.

Design teknikker møte de mest annerledes: teppe planting, farge flekk på plenen, dekorative veggdekorasjon sirkel rundt-trunk trær, blomstertårn, samt utformingen av balkongene.

Urteaktige planter i nærheten av huset, plantet for oppgradering av landskapet, se gruppen av prydplanter. Det mnozhesvo alternativer vakker design territorium. Det er etableringen av ulike blomsterbed, blomsterbed, grenser, grupper og matriser, modulære blomsterhager, single landinger, orkestre og Bosquets, samt etablering av tematiske hager, bestående av enkeltrom, dobbeltrom, flerfargede flora.

Urteaktige planter i nærheten av huset som brukes til å lage en rekke komposisjoner, blomstrende i en viss periode: vår, sommer eller høst. Slike senger er gjort basert på forholdene av objektet: lysforhold, jordmateriale, temperatur og så videre.

Design teknikker møte de mest annerledes: teppe planting, farge flekk på plenen, dekorative veggdekorasjon sirkel rundt-trunk trær, blomstertårn, samt utformingen av balkongene.

Urteaktige planter i nærheten av huset, plantet for oppgradering av landskapet, se gruppen av prydplanter. Det mnozhesvo alternativer vakker design territorium. Det er etableringen av ulike blomsterbed, blomsterbed, grenser, grupper og matriser, modulære blomsterhager, single landinger, orkestre og Bosquets, samt etablering av tematiske hager, bestående av enkeltrom, dobbeltrom, flerfargede flora.

Urteaktige planter i nærheten av huset som brukes til å lage en rekke komposisjoner, blomstrende i en viss periode: vår, sommer eller høst. Slike senger er gjort basert på forholdene av objektet: lysforhold, jordmateriale, temperatur og så videre.

Design teknikker møte de mest annerledes: teppe planting, farge flekk på plenen, dekorative veggdekorasjon sirkel rundt-trunk trær, blomstertårn, samt utformingen av balkongene.

Det er en vanlig avdeling av prydplanter Blomstring og dekorativnolistvennye. I prosessen med å velge prioritet gitt område blomstring, spesielt - det tidspunkt, varighet og farge blomstringen. Å inkludere noen blomstrende eng gress og store installasjoner, og til Dekorativnolistvennye - frokostblandinger, bregner, moser.

Det er en vanlig avdeling av prydplanter Blomstring og dekorativnolistvennye. I prosessen med å velge prioritet gitt område blomstring, spesielt - det tidspunkt, varighet og farge blomstringen. Å inkludere noen blomstrende eng gress og store installasjoner, og til Dekorativnolistvennye - frokostblandinger, bregner, moser.

I en separat gruppe av isolerte urteaktige planter som brukes til nytte i det. Typisk, plante og dyrke dem er allokert et eget område på tomten. Med en slik plassering som er mer passende for å ta vare på dem, så vel som til den generelle forebyggende behandling mot sykdommer og skadedyr med kjemikalier. Denne gruppen av planter har et attraktivt utseende, slik at deres landing organisert på en slik måte å gjøre det ser dekorativt. For å gjøre dette, utstyre veggen, spiral lysbilder og andre fasiliteter.

Ved planting vinstokker miniatyr forfulgt mål knyttet til ordningen med et lite elegante egenskaper. Et eksempel er planting av dekorative rister, espalier, gjerder, dekorative buer, metallkonstruksjoner, containere og så videre.

I denne gruppen av grønne innbyggere delt inn i dypvanns, flytende, kyst, våtmark og oxygenators. Oxygenators alltid leve under vann, bare av og plukke blomster på overflaten. I det første tilfellet blir rotsystemet av planten som ligger i bakken på bunnen av dammen, og blader med blomster er på toppen. I det andre tilfelle hele rågjenstanden flyter på vannoverflaten. Kysturteaktige planter forankret i undervanns jord og stilker med blader som vokser på luften. For våtmarks flora viktig konstant tilstedeværelse ved havnen i den våte bakken. Man må huske på at hver av disse grupper av planter utfører visse funksjoner som kan påvirke tilstanden av den generelle miljøet i reservoaret. Derfor, i valg av serien er det nødvendig å ta hensyn til disse faktorene.

Årlig urteaktige planter i fjær frøplantene er plantet i jord eller frø. Med plante arter varmekjære er bedre å vente og vente til all frost. Det store antall av ettårige tolerere en transplantasjon på forsommeren, og i blomstringsperioden.

Delenki vanligvis plantet flerårig urt. Flower er bedre å arrangere en fast plass i løpet av våren eller tidlig høst. En plante som blomstrer i fjæren, er det nødvendig å transplantasjon i fallet. Du bør vite at etter transplantasjonen hver plante begynner en periode med hvile og restitusjon, der omsorg for dem bør være mer forsiktig. Den varer i årbøker en til to uker for stauder - fra ett til to vekstsesonger.

De beste typer urteaktige planter

På tidspunktet for den ekstraordinære mangfold av flora data til å velge de riktige arten er ingen enkel oppgave. Under ti flerårige urteaktige planter som rikelig i blomst i en lang periode, til den samme er relativt lite krevende for ytre forhold og mer motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr. Et lite antall komplekse mineralgjødsel, vil de svare på et frodig blomstring og rask vekst.

  1. Geranium Rozanne. Denne hybrid fornøyd med store blå blomster og massiv myk løvverk. Det er den eneste arten av geranier, som blomstrer hele sommeren. På høyden av disse prøvene nå femti følelser. Med regelmessig vanning er svært gode blomstrer og vokser på solsiden, men på tørt land det er nødvendig å gi delvis skygge.
  2. Pulavka. Dette, ved første øyekast, et vanlig anlegg, i virkeligheten er ikke så enkel. Denne milde vesen gleder overflod av inflorescences av gulaktig farge som kontinuerlig erstatte hverandre hele sommeren. Pulavka offisielt anerkjent som en av de mest dolgotsvetuschih flerårige urteaktige planter. Betingelser for innhold - sollys og ikke for fuktig jord. Maksimal høyde på voksne planter - seksti centimeter.
  3. Catnip Fasena. Denne hybrid har en hage opprinnelse. Med hans utseende de andre stålkvaliteter er ikke nødvendig. Later grå vises i tidlig på våren og vakre blomsterstander lilla-blå farge behagelig for øyet fra mai til den første frosten. Svært godt egnet for steder varmt og tørt klima, er den eneste betingelsen for å unngå å bli våt. Den vokser opp til seksti centimeter i høyden.
  4. Echinacea. Til dags dato er denne arten veldig vanlig. Fatal Attraction er en av de beste representanter for sin familie. Rikelig blomstring behager øyet med rosa knopper på de svarte stilker. Utmerket følelsen av sol i jord av gjennomsnittlig fruktbarhet. Dimensjonene av voksne planter nå åtti centimeter.
  5. Astrantia. Som en lang levetid, er denne varianten ikke altfor kresen om miljøet. Varighet av blomstrende stauder er ikke dårligere. Plantet fortrinnsvis i skyggelegging sted å nøye overvåke jordfuktighet. Den vokser opp til hundre centimeter.
  6. Sage av Astarte. En av de mest krevende plante som har mange varianter, ulike nyanser, høyde og form. Den vanligste - en klassisk Mainacht, Viola Klose, Caradonna. Hvis du kutter de visne blomstene på forsommeren, kan du gjøre re-blomstringen. Optimale vekstforhold - solrik og moderat fruktbar jord. Kombinasjonen av store mengder salvie Oakwood ser veldig imponerende og gjør et uforglemmelig inntrykk.
  7. Veronicastrum jomfru. Humble innbygger av prærien, de siste årene har dette blitt en favoritt av blomsten dyrkere. Det ser flott ut i landskapet av naturalistisk, omrisset buede prydgresset sin vertikale linje. Slik etterspørsel har provosert fremveksten av dusinvis av nye varianter, men Diane var en klassiker. Vokser i fruktbar jord på solsiden. Voksne individer nå ett hundre og tjue centimeter i høyden.
  8. Burnet Sanguisorba. Denne karakteren er en allsidig, samt utvikler og vokser i alle lysforhold. God vil føles som solen og i skyggen. Dette anlegget er ideelt for blomsterhagen naturalistisk. Takket være strålende grønne blader burnet ser elegant og edel. I lys lite krevende å vekstforhold denne planten er populær blant gartnere. Voksen plante vokser opp til en meter i høyden.
  9. Coreopsis verticillata. Siden uflidd bush, omgitt av en sky av gulaktige blomster, ser inphotogenic i bilder og fotografier, det sjelden tiltrekker seg oppmerksomhet. Men å være generelt en hage blomsterhage, coreopsis tiltrekker øyet med sine lyse farger og kontrast, og etterlater ingen likegyldig. Det er best å plante en blomst i en moderat fruktbar jord, hvor det vil få rikelig med sollys. Under slike omstendigheter, vokser coreopsis førti centimeter i høyden.
  10. Calamagrostis korte hår. Velge mellom verdifulle og lite krevende dekorative gress, velger en bestemt type ganske vanskelig. Nærmere fall mye korn stiger i feltene, og konkurrerer med hverandre i skjønnhet. Reed med kort hvis spesialdesignet for denne tiden av året. Dekket med små duggdråper i tidlig morgen tåke, anlegget står effektivt ut blant de andre. Ryddig og dekorativt utseende for å lage ekstremt fotogen og dekorative. Calamagrostis korte hår vokser godt på solsiden i moderat fruktbar jord, men også vil føle seg vel i delvis skygge. Maksimal høyde på en moden plante kan nå merket av ett hundre og tjue centimeter.

Således, urteaktige planter er avgjørende form med stengler og blader, som ved slutten av vegetasjonsperioden dø på jordoverflaten. Deres kjennetegn er fraværet av en trestamme på bakken. Urteaktige planter livsvilkår er klassifisert som ettårige, biennaler og stauder, i utseende og vekstforhold - på den dekorative, landbruk, krøllete og vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

83 − = 77