Film varme gulvet under flisen

Hvordan style Infrarød varme gulvet under flis - installasjonsinstruksjoner

For tiden er det mange måter hvordan å gjøre rommet mer komfortable og funksjonelle. En viktig rolle spiller i å skape komfort oppvarming av rommet. Hvis du vil vite hvordan du skal installere infrarød varme gulvet under flisen, og at det er behov for, og vil bli diskutert i vår artikkel.

Vertskapet kan velge en av disse typer oppvarming:

 • oppvarming av vann;
 • film varmesystem;
 • Oppvarming ved hjelp av varmemattene.

Nedenfor ser vi på kanskje den enkleste gulvvarme - IR gulvet under flis.

Dens fordeler er som følger:

 1. Luften i rommet ikke mister sin friskhet fordi denne type oppvarming ikke påvirker ham.
 2. Infrarød varme gulvet under flisen, stråler bølger av stor lengde, varmer ikke bare overflaten av gulvet, men også hele kroppen, som for tiden går på den.
 3. Denne metoden for varmeoverføring gjør det mulig for ham å tilbakeføres fra fag tidligere oppvarmede, noe som øker den totale romtemperatur enda mer.
 4. Luftinnholdet av negative ioner økes til minst 4 ganger.
 5. Under drift, infrarød film ikke avgir støv, støy og vibrasjon.
 6. Den verdi som genereres av den elektromagnetiske strålingen er så liten at den kan neglisjeres.
 7. Denne type oppvarmings person blir oppfattet mye mer behagelig for den innledende lave temperaturen i rommet, enn i tilfellet med varmtvann.

Så hva er lagt under flisen infrarød film varmt gulv? I det store og det infrarøde oppvarmingssystemet består av en tynn film med en tykkelse på 0,3-1 mm, montert inne i det ledende element. Nedenfor, en fremgangsmåte for montering av infrarød varme gulv under flisen.

Fastsettelse av materialer og verktøy

For å gjøre installasjonen av filmen varme gulvet under flisen må anskaffe slike materialer:

 • varmereflekterende substrat;
 • infrarød typen varmesystem;
 • spesielle dielektriske montering gitter;
 • forbindelsestråder;
 • Gulvbelegget, i dette tilfellet den keramiske fliser;
 • klebemiddelblanding.

Legging film varmt gulv under flisen begynner med fremstillingen av rå base, som omfatter fjerning av uregelmessigheter, rensing, vasking og tørking bakken. Etter at installasjonen av en varmereflekterende materiale.

Top nøye stablet lag infrarød film. Den kommer ferdig montert, det eneste er fortsatt spredt ut parallelt med ark med Heat Reflector. Hold øye med det faktum at filmen ikke har blitt lagt runde. Hvis ikke, kan det oppstå en kortslutning eller forringelse av egenskapene til det varmereflekterende materiale.

Temperaturregulatoren er en innretning for styring av infrarød gulvsystem. Dens installasjon er laget i en forutbestemt plass, og utført forbindelsen til den ledende film.

For å korrigere temperatursensoren indikerer data fra tidligere å plassere Bølge skal monteres mellom to bindelag. Etter som bør være justert og termostatføler.

Disse materialene kommer i flere varianter:

Hver velger type isolasjon basert på deres behov.

Stabling infrarød varme gulvet under flisen er ledsaget av installasjon av ledninger som kommer fra sensoren til produktet. Dette er en relativt enkel prosess - tråden er koblet til temperatursensoren på plass av enden av det korrugerte rør og strekker seg opp til den vegg på hvilken den fjernkontrollen infrarøde gulvsystem.

Ledningen må også være isolert, sørg for at den ikke har fått påstøpen.

Forberedende arbeid på overflaten

Pålagt å utføre slikt arbeid:

 1. Fjern det gamle gulvet.
 2. Eliminer basen ruhet og rengjør den for støv.
 3. Gjennomføre en grundig tørking av basen.

Etter å ha fulgt disse trinnene, kan du begynne materielle arbeidet.

Plassering av det varmeisolerende lag

Den ervervede materialet skal deles opp i strimler ca 60 cm bred. Deretter må disse båndene bli utvidet over hele baseområde og en binding mellom selvklebende tape. Etter det, bør du sjekke kvaliteten på leddene. Se også: "Hvordan lage en gulvvarme under fliser - måter."

Det bør bemerkes at isolasjonen må legges opp metallisert lag. Tykkelsen av materialet bør typisk være mindre enn 2-3 mm.

Behandle denne typen materiale er veldig nøye, siden filmen er veldig tynn, og det er lett nok til å skade. For mer informasjon om riktig plassering og sikkerhet finner du i den vedlagte veiledningen. I tillegg bør du ikke glemme å gjennomføre høy kvalitet isolasjon leddene etter at filmen er klippet!

En rekke andre anbefalinger:

 • Ikke sett film over hele området av lokalene. Det er bedre å sette den nærmere sentrum, som vil være nesten ingen møbler sett.
 • Hvis du har tenkt å blåse infrarød teploplenki under tunge møbler, må du vurdere kvaliteten ventilasjon.
 • Tilveiebringe et gap mellom filmen og veggen av 10 cm.
 • Sørg for at isolasjonen virkelig er en isolator.
 • Hvis du putter en film rundt i rommet, så du kan spare på ledninger.

Før du begynner å legge fliser, er det nødvendig å koble til varmekabler og sørg for at systemet fungerer som det skal. For eksempel, i tilfelle av deteksjon av feil, vil det være lettere å fikse dem.

Gulvvarme film under flisen, vanligvis varmet i 1-2 minutter etter oppstart. Hvis alt oppfyller kravene, kan du fortsette til den siste fasen av arbeidet (leses som: "hvordan å sette varme gulvet under flisen med dine egne hender").

Nå er det mulig å utføre installasjon av flisene. Prosessen med flislegging kan utføres på konvensjonell måte. Bruk av gulvvarmesystem vil bare være mulig etter en måned etter fullføringen av monteringen av keramiske fliser.

Til slutt kan du gi noen regler om hvordan du bruker IR-varme gulvet under flisen:

 • Det er umulig å gjennomføre installasjon av gulvvarme i alle rom med en temperatur under null.
 • Nødvendigvis følger med jording infrarød film.
 • Vanntetting av gulvvarme bør vurdere på forhånd om nødvendig.
 • Vær forsiktig så du ikke skader filmen hvis det skjedde - isolere skadede området med tape på begge sider.
 • kutt av filmen bør ikke overstige 15 meter.
 • Det er umulig å gjøre installasjon av gulvvarme under alle varmeelementer.
 • Vær forsiktig så du ikke bøyer filmen er mer enn 90 grader.

Fra ovennevnte kan det konkluderes med at installasjonen av systemet til å produsere infrarød varme gulv på egen hånd er ganske reell. Tydelig se hele prosessen med dette arbeidet kan brukes til opptakene.

Hvordan å montere en infrarød varme gulvet under flis - læring teknologi

Keramiske fliser - perfekt for etterbehandling gulv på badet, kjøkkenet eller gangen. Men den største ulempen er at det er kaldt, og gå på det barfot er svært ubehagelig. Men det er på grunn av dette avfallet til fliser? Selvsagt ikke! Infrarød varme gulvet under flisen - dette er en vei ut. Denne artikkelen er en slags guide for å hjelpe deg å forstå hva et varmt gulv som er best, og om å utføre installeringen av sine egne hender.

Film varme gulvet under fliser har en rekke fordeler. La oss se hva det er bedre enn andre typer systemer "varme gulvet".

 • Infrarød oppvarming påvirker ikke inneluft, er det alltid holder seg frisk.
 • Varmen har bølgelengder. Dermed er det ikke bare den gulvvarme, varmen blir overført til alle de emner, som er i kontakt med gulvet, inkludert en menneskekropp.
 • Praktisk talt er det ingen elektromagnetisk stråling.
 • Infrarød gulvsystem er stille, vil det ikke vibrerer eller avgir støv.
 • Antallet av negative ioner i luften øker med mer enn fire ganger.

Varme fra infrarød film strekker seg oppover. Som et resultat oppnås en behagelig temperatur holdes jevn i den nedre del av rommet

Til tross for alle fordelene, mange tvil om det er mulig å etablere Film varme gulvet under flisen, fordi det er anbefalt for den såkalte "tørr" installasjon. Faktisk er filmen bedre å ikke sette i mørtel eller fliselim. Dette er tre grunner:

 1. Den filmsammensetning. Siden flis klebemidler og blandinger av preparater for påstøp typisk alkalisk medium, etter en viss tid filmen kan korrodere. Som et resultat, kan eksponerte elektriske forbindelser gnist, og det kan oppstå kortslutning.
 2. Filmen har en lav grad av kobling. Hvis det umiddelbart satt keramikk eller fylle avrettingsmasse, vil det "flyte".
 3. Spesielt for "våt" installasjon stilles kabel gulvvarme.

Dette betyr ikke at du ikke kan installere tynn varme gulvet under flisen. Det er to måter, som er omtalt nedenfor.

Hvilket sett av verktøy og materialer som kreves for installasjon av gulvvarme?

 • Sett infrarød varmekabler som omfatter en termostat og temperatursensoren;
 • Termisk reflekterende isolasjon er ikke mer enn 3 mm tykk;
 • Monteringsmasken uten føring av elektrisk strøm;
 • Koble kablene. Deres tverrsnitt er bestemt avhengig av kraftsystemet;
 • Dobbeltsidig tape;
 • Keramiske fliser og lim den.

Tilbehør og verktøy for installasjon av infrarød film

Før installasjon tynn varmekabler, er det nødvendig å fremstille en base. Det første trinnet er å demontere det gamle gulvet. Deretter, blir det renset for støv og skitt, tørket og utjevnet. Deretter må du bestemme stedet hvor termostaten er installert, og for å få til det ledningene. Vi må huske at det er umulig å legge et varmt gulv under de store elementer. Derfor må vi fremheve de områdene der systemet er installert. Da gulvet legges termisk reflekterende materiale. Det spredt langs omkretsen av gulvet 60 cm brede strimler som er festet til bunnen og til hverandre ved hjelp av klebebånd.

Etter forberedende arbeid, kan du starte installasjonen av infrarød film. Forhånds beste trekningen av film layout, møbler og hvitevarer.

 1. Thermo film rullet på gulvet. For å passe den ønskede størrelse på den er snittlinjer, kan kutte også være mellom de svarte silisium strimler. Således kobberkontaktene skulle være på den nedre side. Filmen kan kuttes så lenge som mulig stykker, og kontaktene trenger å gå i retning av termostaten. Dette vil redusere forbruket av ledninger og redusere antallet kontakter.
 2. Kobber strimmel fast klemme, med den ene side må være i filmen, og den andre - utsiden.
 3. snittlinjen stengt bitumen belegg.
 4. Thermofilm første segmenter er forbundet med hverandre, og deretter til termostaten.
 5. Infrarød etasje er festet ved hjelp av klebebånd.

Når det varme gulvet er montert, kan du gå videre til sin tilkobling.

 • Den valgte sted er montert i veggen termostat. Det er mest praktisk hvis det ligger i nærheten av bryteren eller stikkontakt.
 • forbindelsesskjemaet omfatter legging av ledninger fra varmeelementene er stablet til termostaten. Eksperter anbefaler sterkt at installasjonen av ledningene under bunnplaten langs en vegg. Videre er det ønskelig å legge dem enten i en boks eller i Stroebe. Og det fordi ledningene ikke vises humper i varme reflekterende isolasjon for å undergrave dem.
 • For tilkopling av ledningene med kontaktene på filmen blir skåret ved sin ende isolasjon. Deretter må det føres inn i klemmen og presse tangen. Tråden må være godt festet.
 • Det sted hvor ledningene er tilkoblet til terminalene, forseglet med bitumen belegg på begge sider med en reserve.
 • De andre ender av ledningene er matet til termostaten. Koblingsskjemaet er beskrevet i veiledningen for hver enkelt modell av den infrarøde gulvet.
 • Det neste trinnet - installasjon av en ekstern temperaturføler og dens forbindelse til produktet. Sensoren er best lagt i bølge for brudd når det lett kan erstattes.
 • På det siste trinn er forbundet med termostaten nettverket. Hvis gulvvarme forbruker mer enn 2 kW, og deretter koble termostaten krever en egen maskin.

Etter at hele apparatet er koblet til, er det nødvendig å kontrollere dens funksjon. Hvis det fungerer, er filmen spredt over et polyetylen impregnering. Nå kan du begynne flislegging.

Professionals tilbyr to metoder for flis installasjon på infrarød etasje:

  1. På det vanntette lag er lagt maskenettet, og helles deretter over en plate, eller selvnivellerende løsning tykkelse fra 8 til 10 mm.

Montering på monterings gitter

  1. På toppen av vanntetting montert GVL. De er fastsatt på grunnlag av varmeelementene mellom strimlene via skruene.

Installasjon av fliser gulvvarme i GVL

Deretter legges side ved side på konvensjonell teknologi, med den forskjell at det bedre å bruke elastiske klebemiddelblanding, anbefales for varmt gulv, og ta hensyn til temperatur hullene. Legge inn kommentarer, sette evalueringen artikkelen!

Er det mulig å legge infrarød varme gulvet under flisen

Oppvarming er det viktigste spørsmålet, spesielt i en kontinuerlig økning i prisen på varmeoverføringsfluidene. Dersom før naturgass anses å være en av de billigste brensel, den konstante økningen i prisen på "blå drivstoff", samt en økning i registreringen kostnaden for utstyret og tilkoblingen til rørledningen bedt letingen etter pålitelige og relativt rimelige typer oppvarming.

Er det mulig å montere filmen under flisegulv

For å besvare dette spørsmålet, må vi ta hensyn til anbefalingene for bruk, levert av produsenten. Spesielt står det: "Produktet kan plasseres under fliser, tre, laminat, linoleum, og så videre."

Det finnes flere typer av gulvvarme. Det er ingen perfekt alternativ, uten ulempene. Hver varmesystem har sine egne nyanser som må vurderes når du velger.

 • Rod Infrarød varme gulvet under fliser har en rekke fordeler, skiller den fra jevnaldrende. For eksempel, ved installering av systemet kan legges direkte i limoppløsningen. Det krever ikke ekstra bruk av det forsterkende nettet. Installasjon stang IR gulvvarme kan utføres uavhengig av hverandre, noe som i betydelig grad reduserer installasjonskostnaden. stick-type varmesystemet styres i en fullstendig autonom modus. På topp ytelse, går automatisk over i sparemodus.

IR-anordning under gulvfliser på gulvet

Installasjon av infrarød Film varme gulvet som skal legges under flis kan gjøres uavhengig, i henhold til produsentens anbefalinger, og har de nødvendige ferdigheter og verktøy.

 1. Forberedt base. En funksjon av riktig installasjon av flisene er et flatt underlag. Verre forberedt gulvet, vil Fel være sluttresultatet. Basen er nødvendig for å bringe til null.

Er det mulig å sette et gulv under EF flis på vegg

Ja, det kan du. Beskrivelsen angir installasjon for overflater som kan bruke varmere med film, og under hvilke betingelser, sikrer maksimal ytelse.

 • Vinyl flis - er lett, slik at den kan installeres uten ytterligere opplæring med et spesielt lim. Flis PVC limt etter oppspenning det forsterkende nettet. Til dette lag av lim påført og jevnet med en spatula. Belegg vinyl fliser på gulv utføres bare etter at gitteret er planert flate, og klebemiddelsjiktet er fullstendig tørket.

Forskrift for sikker og komfortabel betjening

Valget av infrarøde varmekabler bør være basert på flere kriterier:

 1. Convenience.

Film etasjer miste litt stang, med hensyn til disse tre indikatorer. Når du installerer noen form for varmesystem følgende sikkerhetsregler må opprettholdes:

Hva bedre gulv i henhold fliser, folie eller wire

Svar på dette spørsmålet kan undersøkes salgsstatistikken. Ifølge statistikk, Folie varmegulv gradvis øke tempoet og har allerede innhentet av populariteten til et kablet system. Og det er mange forklaringer.

Beregning av kraft og temperaturen av det varme vann gulvet

Kalkulator velge strøm kjele

Kalkulatoren beregne mengden radiatorseksjonene

Kalkulator for beregning av varmt vann røret film etasje

Beregning av varmetap og utgangen fra kjelen

Beregning av kostnader til oppvarming, avhengig av hvilken type brensel

Kalkulator for beregning av ekspansjonskar volum

Kalkulator for oppvarming og elektrisk kjele freh

Kostnader til forbrenningskjeler og varmepumper

Kalyakulyator beregning valg Teplopushki

Valg av kraftanlegget

Råd om anvendelse av infrarød varmeisolert gulvet under teppet

Infrarød enhet stang varm gulvet under avrettings

Stadier av installasjon av elektrisk varme gulvet under flis

Hvordan passer varmt vann etasjer henhold fliser med hendene

Beskrivelse og instruksjoner for montering av filmvarme Teplofol (Teplofol Nano)

Fordeler og ulemper med varme NanoTermal IR (NanoThermal)

Nettstedet "Independent Heat" samlet den mest oppdaterte informasjonen om moderne varmesystemer. Problemene ved valg av oppvarmings kjeler, ovner, peiser, installasjon av varmekabler, panelovner og installasjon av radiata.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 61 = 63