Faberge påskeegg

Faberge påskeegg

Serien ble skapt mellom 1885 og 1917. for den russiske keiserlige familien og private kjøpere.

Best kjent for etableringen av 71 eksemplarer, hvorav 52 er imperial.

Carl Fabergé og hans gullsmeder selskap opprettet den første egget i 1885.

Den ble bestilt av keiser Alexander III som en påske overraskelse for hans kone Maria Fyodorovna.

Den såkalte "kylling" egg utenfor dekket med hvite, simulere skall, emalje, og inne, i "eggeplomme" fra matt gull - laget av gullfarget kylling. Inne i kylling, i sin tur er skjult en liten ruby ​​krone (tradisjon - matryoshka).

Egg er så mye likt keiseren og keiserinne, Alexander III gjort tradisjon av Faberge egg for at hans kone hver påske. Carl Fabergé ble fullt gullsmed av den keiserlige huset.

Peter Carl Fabergé Gustavovich

(30 mai 1846, St. Petersburg - 24 september 1920, Lausanne - Sveits)

Peter Faberge reiste til Europa og ble opprinnelig opplært i Dresden, og deretter begynte å lære å lage smykker på Frankfurt mester Joseph Friedman. I en alder av 24 i 1870, tok han farens firma i sine egne hender.

I 1900 i Paris, Faberge fikk tittelen "Master of Guild of Goldsmiths av Paris", og han ble tildelt Order of the Legion of Honor.

For tretti to år med Carl Fabergé laget han femti egg til den kongelige familien. Det nøyaktige antallet regnskap etablert i Imperial kabinettet. Faberge sendt til palasset neste egg og samtidig - en konto for betaling. Har overlevd 42 baller, forsvant resten i løpet av de revolusjonære årene.

I 1846 Gustav Fabergé og Charlotte Yungshtedt en sønn, Peter Carl Fabergé, bedre kjent som Carl Fabergé.

Carl Fabergé fikk sin grunnskoleutdanning i gymsalen på St. Anne. Det var en velkjent videregående skole for barn i de lavere lag av adelen. I 1860, Gustav Fabergé forlot sin sak i hendene på ledere og flyttet med sin familie til Dresden, der den unge Karl fortsatte sine studier ved Handelshulle. I en alder av 18, han gikk på tur og har sett mange kjente gullsmeder Frankrike, Tyskland, England, besøkte galleriet og de beste museene i Europa.

I 1872, Charles tilbake til St. Petersburg i en alder av 26 år. Lederen av selskapet "Fabergé" var hans mentor og lærer i 10 år, men i 1882 døde han og Karl tok kontroll over selskapet selv. I det samme året, var det to viktige hendelser: han ble tildelt tittelen Master of smykker tilfeller Agathon Faberge, den yngste broren, sluttet seg til familiebedriften.

Academy of filateli etablert til minne om de to fremtredende samlere

Agathon Karlovic og Oleg Agafonovich

- den siste av den verdensberømte

Dynasty Fabergé gullsmeder.

på kupongen annonsering av merkevaren av National Academy of filateli,

utstedt av den russiske Post bestilt av ASN i anledning av tildeling

Prins Albert II av Monaco Faberge medalje

LiveLive

 • Pen og pensel. (2263)
 • TV. Filmer og stillaser (1455)
 • Alt (1447)
 • Interessant (950)
 • Video / Bilder / Videoer / Konserter. (803)
 • Kumiry (754)
 • Gode ​​gamle Hit (705)
 • Album med (690)
 • Historier (649)
 • Jazz, Rock, Blues. (605)
 • Super (523)
 • Musikere, malere, komponister, poeter, forfattere (483)
 • Smil, og vi (446)
 • Superhit av XX århundre (349)
 • "USSR" - retro (325)
 • Stjernene i "living room of Music" (280)
 • Russiske shanson (222)
 • Odessa historier (215)
 • Musikk i Age (201)
 • Belkanto (favoritt stemmene) (196)
 • Liten retro konsert (154)
 • Opera, operette, klassisk musikk, ballett. (153)
 • Historie (150)
 • Lyric romantikk (150)
 • Legender av russisk chanson. (115)
 • Retro Musikk (107)
 • Historie chanson klassiske (104)
 • Pesnya.Romans (104)
 • Memorial (77)
 • Stjerner av russisk utvandring (72)
 • Peter Leszenko (50)
 • shanson (34)
 • Kultur, kunst, historie (20)
 • Litteratur seksjon (7)

-I - fotograf

Kvinne bilde i 18-20 århundrer maleri del 1

-Abonner på e-post

Faberge påskeegg

Napoleon. 1912. Ved hundreårsmarkeringen av krigen med Napoleon. Gift Maria Feodorovna. Overraskelse - en skjerm med seks miniatyrer som viser representanter for regimenter, æres oberst som var keiserinne .

Symbolet på en svunnen tid, og det russiske imperiet, sin rikdom og velstand, er toppen av russisk smykker kunst anses å være Faberge påskeegg. Det var de som gjorde navnet til den berømte russiske gullsmeden i verden, navnet som breathy uttalt i dag i Europa og Amerika.

Faberge egg er ikke bare et mirakel av smykker, men også mekanikere hvert egg har sin egen overraskelse. De var enten se på eller musikk bokser, eller lite tog, passerer vi noen få meter, eller påfugl, simulere gangart av denne fuglen, eller vandre maurerne, eller miniatyr malerier.

Historien om den keiserlige samling av påskeegg, deres tap, finne, og deretter - mange forfalskninger grodd med legender, mysterier, kriminalitet historier og navn, mer europeisk og amerikansk. Disse eggene mirakel for millionærer skrev mengder vitenskapelig og kunstnerisk utviklingsarbeid og dusinvis av krim og detektivhistorier.

Men i dag, selv merket Faberge lang tid ikke tilhører Russland, og alle forsøk på å Viktor Vekselberg kjøpe det viste seg nytteløst. Den berømte russiske gullsmed med tysk-fransk-danske røtter Carl Fabergé trettito år (1885-1917) produsert for Romanov familien feiret påske egg - ett i et år, og foruten dem også til andre velstående privatkunder.

Begynnelsen av den berømte gullsmeden dynastiet dateres tilbake til Frankrike (derav - det franske navnet), til forfedre, hugenottene. Den aller første påskeegg (1885) ble produsert av Carl Fabergé Påsken er ikke (selv i form av et egg), og etter det tjuende årsdagen for engasjement i 1866, Alexander III og hans datter danske kong Dagmar Maria ved sin dåp i den ortodokse kirken fikk navnet Maria Feodorovna.

Hen. 1885. Gift of Maria Feodorovna. Overraskelse - kylling med en krone og en ring. Crown tapt

Egget ble laget etter modell av påskegave av XVIII århundre som en enkel egg, inne som var en overraskelse: kylling, som igjen var en krone, og kronen - ringen. Kort sagt, en overraskelse i form av russiske tredukker. En av disse eggene XVIII århundre kan sees i dag i Castle Rosenborg i København.

Egg er omgjort til påske med lett hånd av keiserinne Dagmar, som så beundret gaven som oppdrag Faberge å yte et årlig en på påskeegg med forutsetning at ingen av dem ikke gjenta tidligere og har alltid vært en overraskelse.

Dermed begynte den keiserlige tradisjonen eksisterte før forsakelse Nicholas II fra tronen. Alexander III for de siste ti årene, bestilte bare ett egg - for sin kone, og etter keiser av sin sønns død, Nicholas II, som har bestilt to egg, en for sin mor - Maria Feodorovna, enken etter Alexander III, den andre - for hans kone, den nåværende Empress Alexandra Feodorovna .

Cherub med Chariot Egg. 1888. Gift of Maria Feodorovna. Overraskelse - egg - med klokken kjerub

Maria Feodorovna fikk totalt trettito av femti Imperial egg, men hun var i stand til å ta i hjemlandet Danmark i 1919, bare ett - St. George, sistnevnte donerte det til påske-1916. På det - Order of St. George, og i en overraskelse: en miniatyr portrett av Nicholas II. Tjue egg donert av Alexandra og de to siste (påske 1917) ble ikke fullført.

Den mest verdifulle av de femtito Faberge egg er ansett som de første ti dagene av Alexander III, samt den mest kontroversielle og viftet mysterier - de to siste som mottakerne aldri nådd. Alle tidligere påskeegg ble presentert for keiseren - alltid på langfredag ​​- personlig Karl Gustavovich eier av selskapet, som følger med gaven utgjør kostnadene. Senere, i henhold til disse kontoene var vi i stand til å etablere hvor mye som ble gjort av Imperial Faberge påskeegg.

George Cross. 1916. Gift of Maria Feodorovna. Overraskelse i egget - et portrett av Nicholas II

Med de nyeste påskeegg Faberge skjedd utrolig komplisert historie. Rekkefølgen av sin produksjon til det sytt påske, som alltid, har selskapet mottatt for året som kommer - våren 1916 umiddelbart etter levering av egg i påsken 1916, men det er tegn på hovedselskapet av kunstneren at eggene ikke var ferdig. Han skrev om dette i 1922 om egg "tsarevich Constellation", designet Alexandra:

«9hellip, blått glass egg, som ble innlagt med konstellasjonen av dagen der arving ble født. Egg vedlikeholdt cupids sølv og skyer frostet bergkrystall. Hvis jeg ikke tar feil, det var inne klokken med roterende skiven. Gjør det eggene ble avbrutt av krigen. Cupids var klar, skyen, egget selv og innlagt pidestall var ikke over ... 9raquo;.

Constellation kronprins. 1917. Gift of Alexandra. Siste egget. Ufullstendig. Overraskelse - døgnet inne i egget

Etablere hvor mye som ble gjort kongens egg, det var bare i begynnelsen av nittitallet, men det siste egget "Sozvezdie9raquo; 1917, referert til ovenfor, ble tilfeldigvis oppdaget i mineralogiske Fersman Museum i Moskva i 2001 i en demontert form.

Hver Faberge påske egg var full av mening, snakker om noen arrangement i forbindelse med historien om Russland: krigen i 1914, Kronprinsen Nicholas tur til Østen, åpningen av den transsibirske, årsdagen for krigen i 1812, og så videre. Dessverre, i Russland er det mindre av denne unike samlingen av ti av femtito egg lagres i Armory, elleve - på Museum of Faberge (St. Petersburg).

Den ble åpnet av Viktor Vekselberg, spesielt for samlingen, som han klarte å kjøpe en hel (uten inndeling i separate stykke handler) i 2004. Men to av dem er ikke akkurat stille inn året av skapelsen, og heller ikke eksakt mål ikke har og fordi eksperter usomnevayut de tilhørte den kongelige samlingen. En Easter Egg ("Constellation Kronprins") Er i Mineralogisk museum Fersmana.

Bjørk. 1917. Gift of Maria Feodorovna. Siste egg ufullstendig. Overraskelse - en mekanisk elefant laget av edle materialer. ikke funnet

Resten av det, i private samlinger, ofte ukjent, eller i museer i Europa og Amerika. Plasseringen av seks kongelige egg, inkludert tre, laget av Alexander III, er ikke kjent.

I løpet av de siste hundre årene ble en unik samling plundret i revolusjonen, delvis på nittitallet. En del av den ble solgt i Stalins tider for en skikkelse, og noen - og helt forsvant uten spor.

I mange henseender skjedde dette på grunn av den store verdien av påskeegg Faberge fra sovjetregjeringens synspunkt, som nasjonaliserte eiendommen til den kongelige familien, ikke representerte. Alexei Maximovich Gorky skrev for eksempel at det bare var et godt bearbeidet sølv.

I 1917 bestilte AF Kerensky kistene med eiendommene til keiserinne å bli overført til Moskva og plassert dem midlertidig i hæren, hvor de forblev uåpnet i fem år. I 1922 begynte salget av kunstneriske verdier og nasjonalarv av landet. Salg og gjenstand for kongelige egg Faberge.

Men på den tiden markedet var overmettet, eggene var borte for en pittance, i fem år 24 egg returnert til sitt hjemland, de fant ikke en kjøper. Tre år senere, i 1927, ba Narkomfin 11 av 24 egg for å prøve å selge dem igjen. Forsinkelsen i gjennomføringen av denne vedtaket av lederen av hærenes kammer ble oppfattet som åpen sabotasje.

Deretter ble de mest verdifulle eggene solgt, som hovedsakelig ble kjøpt opp av amerikanerne: Hammer, den amerikanske ambassadørens kone, General Motors kone og andre millionærer. Neste og siste salg fant sted seks år senere, i 1933.

Deretter ett egg fra den keiserlige samling "Mozaichnoe9raquo, donerte påske-1914 Alexandra kjøpte den britiske dronning Elizabeth II, i hvis samlingen består av tre Faberge egg, og det er til denne dag.

Mosaic. 1914. En gave til Alexandra Feodorovna. Overraskelse - kom med profiler av barn.

Egg imiterer broderi med kors og har en overraskelse - en cameo med profiler av barn av den keiserlige familien, dekorert med diamanter, perler og keiserkransen. I lang tid ukjent var de to siste eggene som hadde forsvunnet, som forberede påske-1917.

Oppsigelse fant sted, som du vet, i mars. Følgelig ble produksjonen av påske keiserske egg nesten ferdig. Heldigvis klarte vi å finne skisser av de siste eggene, og nylig fant vi eggene selv. Det som var ment som en gave til Alexander Fedorovna, ble funnet i Mineralogical Museum, designet for Maria Fyodorovna, laget av karelisk bjørk, ble også funnet i samme år 2001.

Det hadde som en overraskelse en liten mekanisk elefant, et symbol på dansk rike. Men elefanten laget av diamanter, gull og sølv forsvant uten spor. Bare en urverknøkkel har overlevd fra ham. Så historien om Faberges påskeegg er ikke over, og det er ikke noe poeng i det. Det er et håp om at en dag vil hvite flekker i denne semi-kriminelle historien bli fylt, og de forsvunnne eggene blir funnet.

Rød kors. 1915. En gave til Alexandra Feodorovna. Overraskelse - inne i egget er miniatyrer med 5 portretter: i form av sykepleiere, to døtre, søster, kone og fetter av Nicholas II

Tina Guy

Carl Faberge og hans mesterverk. Påskeegg Faberge

"Faberge Eggs" er et vanlig substantiv. Dette symbolet på luksus, som en gang er solgt av bolsjevikkerne for en pittance, er i dag verdt fantastiske penger. Private samlere legger ut retten til å eie de berømte skatter av millioner.

Vi kan si at Karl Faberge er en arvelig juveler. Hans far grunnla selskapet i St. Petersburg i 1842. Familien kom til Russland fra Estland, og forfedrene til den berømte juveleren var franske huguener som flyktet til Tyskland fra Sun King's unfriendly policy (Louis XIV). Fabergé-far gjorde ikke noe utestående: brosjer og diademer, sjenerøst strødd med edelstener, likte konstant etterspørsel blant representanter fra den rike handelsmannsklassen, men bare.

Gustav prøvde hardt å lære og sitt første barn, så Karl Faberge studerte ved prestisjetunge skoler i Europa, studerte smykker kunst i Frankfurt, og deretter tilbake til Russland og ledet familiebedriften i 24 år. Noen forskere hevder at han var svært begavet i smykker, andre mener at Karl Gustavovits fremragende talent var rent administrativt. Men lederen, som nå ville si, var han fra Gud.

Da det i 1882 i Moskva var en kunst- og industriutstilling, var Faberge heldig: selskapets produkter tiltrukket Alexander III og hans kone oppmerksomhet. Fra dette øyeblikket begynte juvelens fruktbare samarbeid med monarkens familie. Jeg må si at keiseren ga bort dyre smykker, ikke bare kilo - tonn. Det var nødvendig å presentere gaver under offisielle besøk til herskerne i andre land, og det var utførlige sett, kasketter, ornamenter og forskjellige knick-knacks med Faberge stigma.

Snart mottok selskapet internasjonal anerkjennelse, og vinner utstillingen i Nürnberg (1885). Dommere utvalgte produkter som kopierer gullsykkelene til Scythians. I samme år ble Faberges første egg produsert for Romanovs hus.

Keiserinne favoriserte juveleren fra 1884: hun ble presentert med en souvenir som skildrer en gyllen kurv med perleliljer i dalen. Maria Fyodorovna fant saken en sjarmerende, og vi kan si at takket være dette, åpnet Karl Faberge en ny retning i selskapets aktiviteter. Siden da har en rekke fantasier, som er utført i stein, gull eller bein, blitt hans varemerke.

Jeg må si at den berømte juveleren først og fremst verdsatt den kunstneriske siden av problemet, og ikke alle produktene hans var verdifulle. På sine bedrifter ble det laget en rekke nyttige små ting, som penner til paraplyer, klokker eller steinstempler. Ifølge enkelte kilder gjorde selskapet til og med kobberredskaper, og sølvsettene Faberge var virkelig berømte over hele Russland (og ikke bare).

Gullsmed introduserte mote å bruke ikke bare edelstener og metaller, men også enklere materialer: krystall, elfenben, malakitt, Jasper, etc. Ved første, de ansatte i selskapet ikke har nok kvalifisert personale til å utføre alle de ideer som jeg ble fylt med Carl Fabergé .. Arbeidet måtte bestilles av Ural-mesterne. Men etter hvert ble mange talentfulle gullsmedere, gravører og kunstnere heltidsansatte i bedriften. Blant dem var mestere av høyeste klasse, tillot Faberge dem til å sette på sitt verk sitt eget merke.

Arbeidsdagen for de ansatte var ganske enkelt slavisk: de måtte jobbe fra syv om morgenen til elleve om kvelden og på søndager - til en om ettermiddagen. Overraskende avtale, men samtidig likte Karl Faberge plasseringen av sine underordnede: han dro ikke, organiserte ikke konkurrerende firmaer, selv om mange hadde en slik mulighet. Jeg må si at betalingen av den berømte juveleren betalte sjenerøs, gamle og syke arbeidere til skjebnen til skjebnen ikke kastet, å prise ikke skimp.

Firmaet hadde sin egen gjenkjennelige stil. En annen funksjon er en rekke emaljer, som gir øynene med mer enn 120 nyanser, og teknikken til den såkalte guilloche emaljen har ikke gitt reproduksjon.

Den mest kjente og posthumøse berømmelsen Carl Faberge mottok takket være påskeeggene, som hans firma produserte hvert år for den keiserlige familien. Begynnelsen av tradisjonen er tilfelle. Kongen spurte juveleren å gi en overraskelse til sin Majestet Maria Feodorovna. Faberge ble gitt valgfrihet - så dukket opp det første egget i keiseramlingen.

Den første prøven var et gyldent egg dekket med hvit emalje på utsiden. Innvendig var det en eggeplomme og en farget kylling. Hun var i sin tur også en hemmelighet: inne i fuglen var en liten imperial krone og et rubin egg, som senere ble tapt.

Ideen var ikke original: slike suvenirer holdes blant utstillinger av flere europeiske museer så langt (kanskje der Carl Faberge og inspirerte).

Keiserinne var glad for gaven. Siden det øyeblikket måtte Faberge presentere et nytt mesterverk til retten hvert år, men med to forhold. For det første kunne et egg med en hemmelighet bare bli gjort for den kongelige familien. For det andre måtte det være helt original.

Da tronen ble sluttet av Nicholas II, fortsatte tradisjonen, men nå skapte Faberge to suvenirer: for monarkens kone og for keiserens dowager.

Mange år senere ble det kjent at gullsmeden fortsatt omgås forbudet hans august patron, sju egg, svært lik originalene fra den kongelige skattkammer, var tilhører kona til en Gold Mining. Det som ble av det var skylden - den fantastiske rikdom av Mrs Kelkh eller hennes vakre øyne - er sikkert ukjent. I tillegg til disse er det minst åtte mer Faberge egg, produsert for private bestillinger. Det faktum at dette faktum ikke er dokumentert, er et utmerket dekning for svindlere.

For produksjonen av hvert mesterverk tilbrakte Charles Faberges hus nesten et år. For å lage skisser var de mest talentfulle artister involvert, og utsikten over fremtidens gave ble holdt i strengt hemmelighold.

I ferd med å gjøre en kongelig overraskelse, kjempet Faberge ikke etter gevinst: i forskjellige år kostet påskeegg keiseren en annen mengde og ble laget av forskjellige, noen ganger ganske rimelige materialer. Så i 1916 mottok monarken et stålegg, støtten som serverte fire patroner.

Eierne av de overlevende skatter

De snakker om 50, 52 og til og med 56 eksemplarer som Faberge gjorde for den keiserlige familien, men noen av dem gikk tapt. Bolsjevikkerne, etter å ha kommet til makten, rømte ikke bare den keiserlige statskassen, de solgte den også for ingenting. Nå er plasseringen av bare 46 av dem kjent.

I 2013 gjorde en virkelig kongelig gave til innbyggerne i St. Petersburg den russiske oligarken Maxim Vekselberg. Han kjøpte fra Forbes-familien verdens største samling av egg og åpnet Faberge-museet, hvor 9 av 15 eksemplarer kan ses av alle. En annen 10 mesterverk er blant utstillinger av Armory Chamber, 13 er i museer i USA, 2 i Sveits og 13 andre er spredt over private samlinger (flere eid av dronningen av Storbritannia).

En annen Faberge Museum åpnet i Baden-Baden, hvor eggene er vist i 1917 av produksjon: fra bjerkeved (ment enke Empress) og glass-krystall (til Alexandra). Ektheten av sistnevnte reiser noen tvil, fordi det samme ble funnet i hvelv av Mineralogisk museum i Moskva, men eieren av mesterverk, en annen russisk milliardær Alexander Ivanov, sier at eieren av den opprinnelige er akkurat det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

44 − 35 =