Ett-rør eller to-rørs varmesystem

Hva du skal velge: ett-rør eller to-rørs varmesystem

Enkeltrørvarmesystem

Fordeler med et rør med enkeltrør: hydrodynamisk stabilitet, enkel utforming og installasjon, lave kostnader for materialer og anlegg, da bare en hovedlinje for varmebæreren er nødvendig. Økt vanntrykk sikrer normal naturlig sirkulasjon. Bruk av frostvæske øker systemets økonomi. Og selv om dette ikke er den beste modellen til varmesystemet, har det blitt svært utbredt blant oss på grunn av de store materialbesparelsene.

- det er vanskelig å eliminere feil i beregningen av varmeapparater;

- gjensidig avhengighet av arbeidet til alle elementene i nettverket;

- høy hydrodynamisk motstand;

- Begrenset antall varmeovner på en stigerør;

- umulighet å regulere strømmen av kjølevæske i separate oppvarmingsanordninger;

En teknisk løsning er utviklet som gjør det mulig å regulere driften av individuelle varmeovner som er koblet til ett rør. Spesielle lukkede områder - bypasser er koblet til nettverket. Bypassen er en jumper i form av et rørstykke, som forbinder radiatorens rette rør og den motsatte. Den er utstyrt med ventiler eller ventiler. Bypass gjør det mulig å koble til radiatorens automatiske termostater. Dette gjør at du kan justere temperaturen på hvert batteri og, om nødvendig, lukke kjølevæskestrømmen til en hvilken som helst oppvarmingsenhet. Takket være dette er det mulig å reparere og erstatte enkelte apparater uten å lukke hele varmesystemet helt. Korrekt tilkobling av bypasset gjør det mulig å omdirigere strømmen av kjølevæsken til stigerøret, omgå det erstattede eller reparerte elementet. For bedre installasjon av slike enheter, er det bedre å invitere en spesialist.

Vertikal og horisontalt stigningsdiagram

I henhold til installasjonsskjemaet kan enrørsoppvarming være horisontal og vertikal. Vertikal stigrør er tilkoblingen av alle varmeinnretninger fra topp til bunn. Hvis batteriene er koblet i serie med hverandre i hele gulvet, er dette en horisontal riser. Ulempen ved begge sammenhenger er luftstoppet som oppstår i radiatorer og rør på grunn av akkumulerende luft.

Varmesystemet med en hovedstiger er utstyrt med oppvarming enheter med økt pålitelighet egenskaper. Alle enheter i enkeltrørsystemet er konstruert for høy temperatur og må tåle høye trykk.

1. Monter kjelen på det valgte stedet. Det er bedre å bruke en spesialist fra et servicesenter, hvis kjelen er under garanti.

2. Installasjon av hovedrørledningen. Hvis et oppgradert system er installert, er det obligatorisk å installere te på steder for tilkobling av radiatorer og bypasser. For et varmesystem med naturlig sirkulasjon ved installering av rør

Lag en skråning på 3 - 5o per meter lengde, for et system med tvungen sirkulasjon av kjølevæsken - 1 cm per meter lengde.

3. Montering av sirkulasjonspumpe. Sirkulasjonspumpen beregnes for en temperatur på opptil 60 ° C, så den er installert i den delen av systemet hvor laveste temperatur, det vil si ved inngangen til returrøret til kjelen. Pumpen går fra strømforsyningen.

4. Installasjon av ekspansjonstanken. Den åpne ekspansjonstanken er installert på det høyeste punktet av systemet, lukket - oftere i nærheten av kjelen.

5. Installasjon av radiatorer. Lag en merking av steder for å installere radiatorer, reparer sistnevnte med parentes. Samtidig følger de anbefalingene fra produsentene av enheter for å observere avstandene fra veggene, vinduskarmer, gulv.

6. Radiatorene er koblet i henhold til det valgte skjemaet, installerer Mayevsky-kranene (for utstråling av radiatorene), de overliggende kranene, pluggene.

7. Systemet er under trykk (luft eller vann mates inn i systemet under trykk for å kontrollere tilkoblingskvaliteten på alle elementene i systemet). Først etter dette helles oppvarmingsmediet i varmesystemet og en testkjøring av systemet blir gjort, justeringselementene justeres.

Dobbeltrør horisontal Oppvarmingssystemet brukes hovedsakelig i etromshus med stort areal. I dette systemet er varmeovner koblet til en horisontal rørledning. Stativ for kabling av varmeelementene er bedre å installere på et trapphus eller i en korridor. Air jams er blåst av av Mayevsky kraner.

Det horisontale varmesystemet er med bunn og topp ledninger. Hvis ledningen er lavere, går den "varme" rørledningen i bunnen av bygningen: under gulvet, i kjelleren. I dette tilfellet legges returlinjen enda lavere. For å forbedre sirkulasjonen av kjølevæsken, blir kjelen begravet slik at alle radiatorene er over den. Returlinjen er enda lavere. Den øvre luftlinjen, som nødvendigvis er inkludert i kretsen, tjener til å fjerne luft fra nettverket. Hvis ledningen er øvre, går den "varme" rørledningen langs toppen av bygningen. Plassen for å legge rørledningen er vanligvis en oppvarmet loft. Med god varmeisolering av rør er varmetapet minimalt. Med et flatt tak er dette designet uakseptabelt.

- selv i designfasen, installasjon av automatiske termostater for radiatorer og dermed muligheten for temperaturkontroll i hvert rom;

- rørene på stedet blir avlet av et spesielt kollektorsystem, som sikrer uavhengigheten av driften av kretsinnretningene;

- Med andre ord er kretselementene i torørsystemet koblet parallelt, i motsetning til enkeltrørsystemet, hvor forbindelsen er seriell;

- I dette systemet er det mulig å sette inn batterier selv etter montering av hovedlinjen, noe som er umulig med et enkeltrørsystem;

- to-rørs varmesystem er lett å forlenge i vertikal og horisontal retning (hvis du må fullføre huset, bør ikke varmeanlegget endres).

For dette systemet er det ikke nødvendig å øke antall seksjoner i radiatorer for å øke volumene av varmebærere. Feilene som er gjort på designstadiet, elimineres lett. Systemet er mindre utsatt for avfrosting.

- mer komplisert tilkoblingsskjema;

- høyere prosjektkostnad (krever mye flere rør);

- mer arbeidsintensiv installasjon.

Men disse ulemper blir godt kompensert om vinteren, når huset er maksimal opphopning av varme.

I. Installasjon av et varmesystem med øvre horisontale ledninger

1. Monter grenrøret på avgreningsrøret som går ut av kjelen, som utløser røret oppover.

2. Monter tepp og hjørner ved å montere topplinjen. Og tees festes over batterier.

3. Når den øvre linjen er montert, er teene koblet til det øvre grenrøret på batteriet, en lukkeventil er installert ved krysspunktet.

4. Den nedre grenen av utløpsrøret er da montert. Hun går rundt omkretsen av huset og samler alle rørene som kommer fra bunnen av batteriene. Vanligvis er denne grenen montert på grunnnivå.

5. Den frie enden av utløpsrøret er montert i kjelens mottaksgrenrør, om nødvendig er en sirkulasjonspumpe installert før innløpet.

Systemet med de nedre ledningene kom for å erstatte torørvarmesystemet med topprøringen. Dette tillot å plassere ekspansjonstanken av en åpen type i et varmt rom og et lett tilgjengelig sted. Også, noen besparelser i rør, ble kombinasjonen av ekspansjonstanken og vannforsyningstanken til husets vannforsyningssystem mulig. Kompatibiliteten til de to tankene eliminert behovet for å kontrollere nivået av kjølevæsken, gjorde det mulig, om nødvendig, å bruke varmt vann direkte fra varmesystemet.

I en slik ordning forblir avledningslinjen på samme nivå, og tilførselsledningen går ned til utløpsnivået. Dette forbedrer estetikken og reduserer rørforbruket. Men det fungerer bare i systemer med tvungen sirkulasjon.

1. Hjørnebeslag er montert på kjeledysene.

2. På gulvnivå er to rørledninger montert langs veggene. En linje er koblet til kjedens matingsutgang, og den andre er koblet til mottakeren.

3. Under hvert batteri er det installert tee som forbinder batterier med rørledningen.

4. En ekspansjonstank er installert øverst på tilførselsrøret.

5. Som med toppledninger er den frie enden av utløpsrøret koblet til sirkulasjonspumpen, og pumpen til innløpet av oppvarmingstanken.

For et høyverdig vedlikehold av varmesystemet er det nødvendig å implementere en rekke tiltak, inkludert justering, balanse og innstilling av to-rørs varmesystem. For å justere og balansere systemet, bruk spesielle dyser plassert øverst og nederst på varmerøret. Gjennom det øvre grenrøret luftes luft, og gjennom den nedre er vannet drenert eller drenert. Ved hjelp av spesialkraner bløder overflødig luft i batteriene. For å justere trykket i systemet, brukes en spesiell beholder, i hvilken luft pumpes ved hjelp av en konvensjonell pumpe. Spesielle regulatorer, som reduserer trykket i et bestemt batteri, utfører justering av et to-rørs varmesystem. Konsekvensen av omfordeling av trykk er utjevning av temperaturer mellom de første og siste batteriene.

Hva er bedre - et rør med enkeltrør eller to rør?

For varmesystemer benyttes for tiden to typer rørdirigering: ett-rør og to-rør. Tilgjengeligheten av ulike bolighus gir deg mulighet til å velge den mest effektive typen oppvarming for hver enkelt situasjon.

Fra det riktige valget av varmesystem avhenger av komfort i et hjem i løpet av årets kalde år og rimelige besparelser i penger for kjøp av materiale og installasjon. Etter å ha studert fordelene og ulempene ved systemene, vil det være mulig å gjøre det beste valget for ditt hjem, leilighet.

Operasjonsprinsippet for et slikt system er ganske enkelt, i stigrøret (tilførselsledningen), det varme kjølemediet stiger til den andre etasjen i leiligheten og styres nedover langs motorveien, og passerer gjennom varmeinnretningene i hver etasje. Intensiteten til oppvarming vil falle fra toppen ned, men i en privat 1-2-etasjes hus eierskap er det ikke en stor forskjell i temperaturforskjellen, men oppvarming av radiatorer skjer jevnt.

Fordeler med et slikt system:

 • Hydraulisk stabilitet i systemet;
 • Enkelhet av design og installasjon av systemet, som har betydelig innvirkning på arbeidstidspunktet;
 • Materialkostnaden reduserer rørledningen, bestående av ett rør med varmebærer;
 • One-pipe main overbelaster ikke design av lokaler med kompliserte ingeniørløsninger for ledninger og tilkobling av radiatorer;
 • Bruken av moderne radiatorer, avstengningsventiler for balansering av systemet og automatiske temperaturregulatorer sikrer jevn oppvarming av luften i rommene;
 • Avstengningsventilen gjør det mulig å demontere radiator i systemet uten å stoppe oppvarmingssystemet og vannet i systemet.

Negative øyeblikk ved bruk av et enkeltrørsystem

 • Krever produksjon av presis hydraulisk og termisk beregning av systemet;
 • Vanskelighetsgrad ved å utføre en systemoppgradering eller eliminere beregnings- og installasjonsfeil på grunn av systembalansbrudd;
 • Høy grad av avhengighet i varmerens arbeid fra hverandre;
 • Systemet er begrenset til 8-10 radiatorer på en stigerør. Antallet avhenger av temperaturforskjellen fra den første radiatoren til den sistnevnte, og kan forårsake betydelig underoppheting av lokalene om vinteren.
 • En høy hydraulisk motstand overbelaster sirkulasjonspumpen og krever høyere gjennomstrømning;
 • For å kompensere for varmetap, er det nødvendig med en økning i antall radiatorseksjoner på slutten av stigerøret.

Under driften av et slikt system har mange aktiviteter blitt utviklet for å forbedre operasjonen, som tillater kontroll av driften av varmeapparater forbundet med en enkelt stigrør uten å endre temperaturforholdene til nærliggende radiatorer i det felles systemet.

Hver radiator er utstyrt med en bypass-rørledning, dette er en jumper med en kran, en ventil eller en automatisk termostat som regulerer manuelt eller automatisk kjeleforsyningen til radiatoren. Tilstedeværelsen av avstengningsventiler gjør det mulig å eliminere radiatoren helt fra systemet uten å påvirke oppvarming av hele huset. Korrekt beregning, installasjon og balansering av et slikt system kan bare utføres av en sertifisert varmekonstruktør.

To-pipe varmesystem

Et slikt system betjener batterisystemet med to rør: tilførsel av et varmt kjølevæske og retur for å returnere det avkjølte vannet tilbake til kjelen.

I dag er dette systemet anerkjent av de fleste eksperter som den mest pålitelige i drift og trygt for brukte varmeapparater.

Fordeler med to-rørsystemet:

 • Enkelhet av realisering av justering av en temperaturmodus i hver premiss uten endring av parametre for arbeidet til de neste radiatorene i systemet (på et stigerør);
 • Enkel installasjon av radiatorer, som sikrer uavhengig drift av hvert element i systemet;
 • Endringer i varmesystemet i fremtiden vil heller ikke føre til brudd på temperaturbalansen i lokalene, med andre ord, du kan legge til en radiator hvor som helst eller endre nummeret på sine seksjoner;
 • Lav belastning på sirkulasjonspumpen;
 • Minimert muligheten for å fryse oppvarmesystemet i endeområdene i utilstrekkelig isolerte eller servicerom.

Ulemper ved et slikt system:

 • Mer komplisert installasjon av systemet på grunn av systemet for tilkobling av varmeapparater;
 • Ytterligere materialforbruk ved å øke antall rør;
 • Kompleks dekorasjon av rør og enheter i forhold til en liten leilighet og begrensede områder.

Hver type varmesystem skiller sine fordeler og ulemper, men hvis du ønsker å få mer komfort med et totalt areal på oppvarmede rom over 100 kvadratmeter. m, du må stoppe ditt valg på et to-rørsystem. I europeiske land ble ett-pipesystemet forlatt i forrige århundre. Vel, det oppstår problemer i noen systemer med en viss krumning av hendene ...

 • Hva er ordningen med oppvarming av huset

Opprette et varmesystem i et landhus eller en byleilighet, det er vanskelig å gjøre uten å lage en ordning. I dette tilfellet er alle enhetene, installasjonsstedene og ...

Hver vanlig dacha ble mer og mer kalt et "country house", som det må sies, er langt fra grunnløs, fordi i stedet for et lite hus som tjener samtidig som midlertidig bolig ...

Etter byggingen av et privat hus har eierne ofte følgende, ganske viktige og komplekse spørsmål: hvordan man bygger et godt varmesystem i huset uten å tiltrekke seg ...

Et godt hjem oppvarming system er en av komponentene for å skape komfort og hygge for å leve i huset. Innbyggerne i deres eget hjem er i en vinnende posisjon i motsetning til ...

Nylig er uttrykket "alternativ oppvarming" brukt stadig oftere i samfunnet. Hva menes med disse to, ganske optimistiske ...

Ett-rør eller to-rørs varmesystem av et privat hus - hva du skal velge

Du kan gjennomføre oppvarming i et privat hus på ulike måter. Bestem det mest fordelaktige og det mest hensiktsmessige alternativet for et slikt system er nødvendig på scenen for å skape hele byggeprosjektet. For å gjøre dette må vi sammenligne rammen for tilgjengelig budsjett og tilfredsstillelse av våre egne behov. Selvfølgelig vil kunnskap om de viktigste likhetene og forskjellene mellom enkeltrør og to-rørs varmeanlegg ikke forstyrre.

Varmesystemet er den viktigste faktoren for komforten av boliger, derfor er det nødvendig å nærme seg valget av et slikt system veldig seriøst

Det som er vanlig mellom de to systemene

Noen av ovennevnte varmesystemer omfatter følgende hovedkomponenter:

 • kjele;
 • termostatventil;
 • sikkerhetsventil;
 • radiatoren;
 • membran ekspansjonstank;
 • ventil (kulventil);
 • sirkulasjonspumpe. Denne enheten styrer tvungen sirkulasjon av kjølevæsken i både ettrørs- og to-rørs varmesystem.

Det er også generelle øyeblikk av installasjon.

Plasseringen av kjelen. Denne faktoren er svært viktig parameter når du velger den mest egnede ordningen for oppvarming av et privat hus. Fungerer som hovedvarmeutstyr, bør denne enheten installeres under horisontal posisjon av batterisenterets senter eller kjølepunkter. En slik løsning vil gi et en- eller to-rørs varmesystem med naturlig eller tvungen sirkulasjon med riktig tyngdekraftstrykk.

Etter å ha bestemt posisjonen til kjelen, uansett typen av strapping, fortsetter du vanligvis til merking av punkter hvor de resterende elementene i varmesystemet vil bli installert:

Uavhengig av det valgte varmesystemet, bør kjelen være plassert under batterinivået, derfor er kjelleren vanligvis utstyrt med en kjeller

Montering av radiatorer. Installasjon utføres direkte under vindusåpningene. Uansett om et enkeltrørs- eller to-rørvarmesystem er valgt, fra fysikklovens synspunkt, oppvarmer denne installasjonen av batterier ikke bare rommet, men også den indre vindusrammen og glassoverflaten.

Godt å vite! Blant annet vil dette eliminere effekten av "gråt" -vinduene på grunn av forskyvning av duggpunktet.

For at varmeoverføringen skal være optimal, må følgende forhold følges:

 • Avstanden fra veggen til radiatoren skal ikke være mer enn 5 centimeter;
 • Avstanden fra gulvet til bunnen av batteriet er 10 centimeter;
 • Mellom kulmen og toppen av radiatoren er den riktige avstanden den samme 10 centimeter.

Uansett hvilken ettrørs- eller to-rørvarmesystem er valgt, under installasjon, bør det unngås for mange bøyninger, samt rette lange rørseksjoner. Dette gjelder for rør - og stål, kobber og plast. Kombinasjonen av disse faktorene fører til en langsom sirkulasjon av vann, noe som fører til en reduksjon i effektiviteten til hele installert varmestruktur.

Operasjonsprinsipp for en enkeltrørs hoved. Fordeler og ulemper

Hvordan virker enrørstramming, er ekstremt tydelig. Oppvarmingsmediet leveres av ett lukket system, inkludert et varmesystem og oppvarmingsanordninger. De er bundet til hverandre bare av en krets.

For et enkeltrørsystem er det bare en krets montert, og et slikt system er bedre å installeres i en enkelt-etasjers struktur

Stoyak i dette systemet er også en. Det er han som kobler i en bestemt rekkefølge alle tekniske noder. I flerleilighetsbygninger brukes en hydraulisk pumpe ofte til å sikre transport av varmeoverføringsmediet. Den pumper varmt vann over vertikale stigerør.

Det er to ordninger for å implementere et enkeltrørsystem:

 • horisontalt. For et privat hus passer det best. I denne ordningen er alle radiatorene koblet i serie med en horisontal riser;
 • vertikal. Det er vant til å lage varmesystemer i flere etasjes bygninger. Tilkoblingen av batteriene i dette tilfellet utføres fra de øvre etasjene til de nedre ved hjelp av en vertikal stigerør.

For å klargjøre svaret på spørsmålet, hvilket varmesystem - enkeltrør eller to-rør er bedre, må du vurdere fordelene og fordelene sine. De negative faktorene for å strappe med ett rør er følgende faktorer:

 • Du kan ikke koble til mer enn 10 batterier til en vertikal riser samtidig. Manglende overholdelse av dette kravet vil føre til at radiatorene i underetasjen ikke varmes opp over + 45 ° C (som ikke er nok til komfort i vintersesongen), mens det høyst kan kjølevannstemperaturen nå + 105 ° C;
 • manglende evne til å justere temperaturen i et enkeltrom. Hvis det ved hjelp av en termoventil et sted i midten avkjøles tilførselen av kjølevæsken, vil alle radiatorer som følger i kjeden bli kaldt;
 • må installere en kraftig pumpe. Dette utstyret gir et trykknivå inne i systemet, uten hvilket det er umulig å effektivisere enkeltrørstramming. Inkluderingen medfører selvsagt en økning i driftskostnadene.

For å sikre jevnt trykk i et enkeltrørssystem, en sirkulasjonspumpe

Nyttig informasjon! En hydraulikkpumpe av en hvilken som helst type er ikke i stand til å gi jevnt trykk inne i systemet, noe som kan føre til et hydraulisk støt, noe som resulterer i lekkasjer.

Sammen med minusene har singelrørsystemet en rekke positive ytelsesegenskaper. De mest relevante er følgende:

 • På markedet var det batterier, med utformingen som lar deg eliminere ujevn oppvarming av rommene. De er utstyrt med radiatorkontroller, termostatventiler eller automatiske termostater. Disse produktene kan installeres i et enkeltrør og to-rørs varmesystem.
 • bruk av utstyr slik som forbigår og ventiler, samt pålitelige ventiler tillater ikke deaktiverer hele systemet i forbindelse med reparasjon av en ovn;
 • enkelt rørsystem kommer til mindre materiale enn det doble rør. Derfor anbefales det å velge et begrenset budsjett.

Driftsprinsippet som gir en to-rørs system. Fordeler og ulemper

Denne ordningen innebærer en økning av kjølevæske oppover gjennom stigerøret med påfølgende podvodkoj hvert varmeapparat. Og så avkastningen på grenen den transporteres til kjelen. Det er, er hvert batteri betjenes av to rør. Derav navnet på et slikt system - to-rør.

I et to-rørs-system, er hver radiator forbundet ved hjelp av to rør

Fra sine fordeler er å gi:

 • mulighet for å organisere jevn oppvarming av hver enkelt radiator. Uavhengig av gulv, blir hvert batteri kjølemiddel som tilføres ved den samme temperatur. Innstilling av termostaten kan du angi en temperatur oppvarmingsmodus som passer best gjeldende værforhold;
 • Du trenger ikke å bruke en kraftig pumpe. I to-rør rør- betydelige trykktap er fraværende. Vann er i stand til å sirkulere ved hjelp av tyngdekraft på grunn av tyngdekraften. Ved lavt trykk kan dispenseres mer billig lavt strømforbruk pumpeenheten;
 • utføre reparasjon av en enkelt varmeren er tillatt uten å stenge ned hele varmeanlegget.

En ekstra bonus av den doble rør ombindingsmaterialet er mulig å bruke som et foringsrør, og bevegelse av fastlåst varmt vann.

I skjema passerer vannstrøm og returledninger skjer i en retning. Kjølemiddel-sirkulasjonen i båsen kretsen skjer i motsatte retninger. I det første tilfellet, dersom de samme strøm radiatorer, som er dannet ved ideell hydraulisk balansering. Således er behovet for et batteri ventil forhåndsinnstilling er fraværende.

Hvis varmeelementene som kjennetegnes ved forskjellig kraft utøver vil bli tvunget til å beregne varmetapet i hvert nivå, å utføre beregninger og tilknyttet via termostatradiatorventiler. Uten riktig kunnskap om sine egne for å gjøre det svært vanskelig.

For to-rør system vil trenge mye mer av rør og tilbehør, slik at gjennomføringen av en slik ordning er mer kostbart enn et enkelt rør

nyttig informasjon! Passerer hydrauliske falltilførsel er best å bruke ved montering av rørsystemet stor utstrekning. Bruk av stall kretsen mer berettiget for korte systemer.

Ulempene med to rørsystemer er hovedsakelig økonomisk natur. Som nevnt ovenfor, på dens montering vil kreve 2 ganger flere rør. Og ikke glem om behovet for å koble dem. Det vil si, i leveringen skal inneholde et stort antall rørdeler, ventiler og festeanordninger. En ytterligere øker kostnaden ved å installere et to-rørs system.

Mer nøyaktig i den nære fortid, når to rør rørene opprettet på grunnlag av stålrør ved sveising, den endelige summen lære prohibitive. Men fremveksten og utviklingen av metall og plast varm lodding teknologi har ført til at legging av en to-pipe varmeledning ble tilgjengelig vesken av vår nasjonale gjennomsnittet.

Hva du bør vurdere når settling ethvert system

Så, du allerede vet hva slags system som er best egnet til dine driftsforhold. Før du tar fatt på sin installasjon, lytte til råd fra fagfolk. vi kan formulere de viktigste som følger:

 1. Ikke glem om behovet for innstilling av inngangs- og utgangscellene regulere termokranov og renne fra springen, plasseringen av som - det laveste punktet av oppvarmingsstrukturen. Implementere en dobbeltrør ledninger kan være i et privat hus hvilket som helst antall etasjer. Den kan operere uten en sirkulasjonspumpe. Men på grunn av den lave effektiviteten av disse systemene er nå svært få mennesker bruker dem.
 2. Har bestemt seg for å plassere i strukturen av den dobbelte rørføring, som er utstyrt med en samler, tenke nøye og planlegge plassering av såkalte kam utfører kjølemiddel fordelingsenheten funksjon. Lengden av eksosrør det skal være forenlig. Ellers kan en betydelig forskjell i deres lengde ved å kombinere før batteriet medføre betydelige trykkforskjeller.
 3. Kjøpt, som de sier, "på billig" var i bruk rør og rørdeler kan føre til betydelige økonomiske kostnader for å reparere, ikke bare varme, men også selve bygningen.

Single-rørkrets billigere. Men hvis i hjertet av du setter kvaliteten på varmesystemet, ikke spare penger på en dobbel rørføring. Så vil du være i stand til å håndtere varme i rom.

Som ting? Del med vennene dine!

Typer og isolasjon ordning for forskjellige varmerør utendørs

Typer rør, de viktigste egenskaper og klassifiserings rørledninger

Reparasjon av kobber og andre typer rør i hjemmet: metoder og regler

Rør for oppvarming privat hus: det er bedre å bruke og hva valget avhenger

Værhanen på skorsteinen: det er og hva det er satt

Trykktesting varmesystemet: hva det er og hvorfor vi trenger en slik prosedyre

siste kommentarer

 • Jeanne Gorokhova opptak av galvanisert stålrør: fordelene og trekkene
 • Jeanne Gorokhov skrive til rør med isolasjonsskum OC: dimensjoner og egenskaper
 • Andrew Vozhdayev opptak Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • Fire and Ice opptak Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • Snø å skrive Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • B. opptak Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • Andrew Vozhdayev opptak Sandwich rør for skorsteinen: størrelsen, design, råd om valg
 • Olga opptak av korrugerte rør av rustfritt stål, for oppvarming: programfunksjoner
 • Dmitry Poshtarenko opptak av aluminiumsrør. Oval og rund tverrsnitts
 • Maximushka sugeslangen til opptak: typer, formål og bruk

annonse

Bruk av materialer som er mulig bare med aktiv kobling til kilden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

67 + = 68