Enhet for måling av luftfuktighet i rommet

Slik finner du ut fuktigheten i luften i leiligheten?

Fuktighet har en effekt på human helse, og dens avvikelse fra de optimale verdier i det lange løp fører til dårlig helse: svekket immunsystemet og dens beskyttende funksjon, er det en følelse av kronisk tretthet, hud forandrer utseende. De negative effektene er sett bare etter en tilstrekkelig lang periode, så det er viktig å vite hvordan og hva du skal måle fuktigheten i hjemmet og justere den i ønsket retning.

Mangel på fuktighet i den flate (under 40%) fører til tørrhet og irritasjon av neseslimhinnen og andre hulrom, og også til en stor mengde støv. Den inneholder skadelige mikroorganismer, slik som støvmidd, som utløser utvikling av allergi. Høy fuktighet (over 60%) er fylt med utseendet av svarte flekker på vegger dannet av soppen. Denne form reduserer beskyttende funksjoner i kroppen og til og med akselererer aldringsprosessen.

Apparat for måling av fuktighets

Blant de spesialiserte instrumenter for måling av fuktighetsnivået av de mest kjente er:

 1. hygrometer Det er en av de enkleste å bruke. Dette instrument har en liten skjerm som viser prosentandelen av fuktighet i luften. Kostnaden for slike enheter kan være ganske høy.
 2. fuktighetsmåler - en innretning for bestemmelse av luftfuktigheten, som består av to termometre. I hjertet av hans arbeid ligger i registrerings priser av temperaturforskjellen på våte og tørre sensorer. Bruk av denne enheten kan bli emulert i hjemmet, ved hjelp av et enkelt termometer.

For å bestemme frekvensen av luftfuktighet på prinsippet om fuktighetsmåler, trenger vi et termometer og et gasbind klut. Det første trinnet er å løse det aktuelle romtemperaturen, hvoretter konvolutten basen termometer fuktet klut. Etter å ha ventet ca. 10 minutter, er nødvendig for å trekke fra det første verdiene refererer til andre og psykometriske tabell.

Her svarer den første kolonne til parametere av "tørr" termometer, og den øverste rad med tall verdien av et termometer pakket med fuktig gasbind. Skjæringspunktet mellom disse verdiene og prosenter vil være fuktighet i leiligheten.

Instrumenter for måling av fuktighet, gjør det mulig å raskt få nøyaktig informasjon.

Når hånden er ingen spesialiserte verktøy, for å bestemme nivået av fuktighet vil bidra til en rekke triks, oppfunnet nettopp i slike tilfeller. Til tross for den betydelige usikkerheten i resultatene av disse omveier, dataene vil vurdere situasjonen som helhet.

Den største fordelen med tilgjengelige verktøy er deres bred tilgjengelighet og nesten fullstendig mangel på økonomiske kostnader. Deres ulempe er tiden det tar å få resultater. Dermed må vi gjøre et valg mellom kostnader og effektivitet.

For å få den nødvendige informasjon som kreves glass kaldt vann. Det er nødvendig å sende i kjøleskapet i flere timer, da temperaturen på vannet vil være på et nivå på 3-5 grader Celsius. Etter det må du plassere glasset nærmere midten av rommet, vekk fra varme kilder.

Konklusjonene er gjort basert på tre mulige utfall av alternativene:

 1. Mangel på fuktighet. Først tåke glasset opp som et vindu i vinter, men i 5 minutter ble igjen klart - fuktigheten fordamper raskt, noe som betyr at det ikke er nok, og luften er tørr.
 2. Norma. Dersom det etter den ovenfor tid som glasset og forblir hovedsakelig opake, vil nivået av fuktighet i testrommet er det beste.
 3. Høy luftfuktighet. Når de dannede vanndråper som strømmer ned langs veggene, så kan det hevdes at fuktighetsinnholdet i luften overskrider de normale verdier for glasset.

fuktighetsmåling ved bruk av gran tråder

fuktighetsmåling er tilgjengelig ved hjelp granbar, som bør nå minst 20 cm i lengde, og fortrinnsvis 30 cm. I den ene enden er det nødvendig å feste på styret, og den andre enden til venstre løs.

Det faktum at ved høy fuktighet gran gren tyngre og derfor synker nedover. Innen få dager, må du kontrollere fuktighetsnivået presisjonsinstrumenter og foreta nødvendige notater på bordet, på grunnlag av endringer i posisjon grenen. Allerede etter en uke med slike observasjoner kan få rimelig nøyaktige selvlagde verktøy.

Bestem fuktighetsinnhold i leiligheten uten at enheten er relativt lett med den rette tilnærmingen.

Bestemmelse av vanninnholdet ved hjelp av kongler

En god informant vil og fir-membran. Fuktighetsindikator vil posisjonere dens vekter:

 • overskytende fuktighet i luft resulterer i lukking av flak;
 • sin mangel forårsaker konusen åpning.

For eksempel når du tar den med hjem, det kan bli stengt i kveld og i morgen for å gå tilbake til sin tidligere form. Dette skyldes det faktum at kveld fravær av varme fører til en økning i fuktighet.

Hvordan øke nivået av fuktighet i leiligheten?

Slik finner du ut fuktigheten i luften i leiligheten, forstår vi. Nå er det nyttig å vite hvordan du kan rette det hvis det tall avviker fra normen. Den enkleste løsningen på problemet med tørr luft vil kjøpe luftfukter. Den er fylt med vann, som går over i gassform under driften av luftfukteren.

Det finnes tre typer luftfuktere:

 1. tradisjonelle luftfukter passerer luften gjennom en tank fylt med vann. Her han ikke bare fuktet, men også blir kvitt og rengjøres for støv. Ulempen med denne løsningen ligger i det faktum at grense indeksen er på rundt 60%. I tillegg kan tradisjonelle luftfuktere ganske støyende og ta oppmerksomheten bort fra dagligdagse oppgaver.
 2. Steam luftfukter. Fordelen med denne anordning er ansett å være evnen til å bruke en hvilken som helst, selv forurenset vann. Apparatet er i stand til å øke fuktighetsnivåer over 60%. Imidlertid kokende vann fordamper under støtte en stor mengde støy og overdreven elektrisk strømforbruk.
 3. ultrasoniske luftfukter skiller den fra andre enheter relativt stille drift. Merkbar ulempe er behovet for å bruke meget renset vann.

Det er mulig å oppnå større fuktighet, uten behov for spesialiserte enheter. utbredt vått håndkle igjen på batteriet. Ved oppvarming av fuktighet endres fra en flytende til en gassform. Når servietten er tørr (bruk vev også tillatt), må den skiftes ut.

En lignende metode er å bruke liten vask med vann, installert på batteriet. Naturligvis, fuktigheten i dem passe mye mer enn et stykke tøy, som betyr at de blir nødt til å endre mye sjeldnere. Du kan plassere dem på en kommode eller skap. I dette tilfelle gjen fylle væskebeholdere har enda mindre, men fuktigheten øker ubetydelig.

For å oppnå høyere luftfuktighet og hjelpe noen husholdning ting. Dette muliggjøres ved et stort antall potteplanter i potter eller oppdrett av fisk i akvariet.

På samme måte, er som luftfuktere, det avfuktere. Denne anordning blir tvunget gjennom en luftstrøm og kondenserer den. Således legger seg at fuktigheten i tørkeren som en væske, og luft ledes inn i rommet. Dette resultat oppnås på grunn av en lavere temperatur i den tørrere enn inne.

I løpet av innsamlingsanordningen forbrukere har en tendens til å slå tilbake på sin kraft, som måles i liter vann produsert pr tidsenhet. Tallene her kan være ganske annerledes - fra 12 til 300 liter per dag.

Enheter kommer i to formasjoner:

 • bærbar - plassert i ethvert sted med en opsjon på å flytte uten noen problemer;
 • stasjonær - fast til veggen, har høyere kapasitet.

I slike steder som bad, kjøkken og toalett sett hetter som er coping ikke bare med veggen av fuktighet, men også negere ubehagelig lukt.

For å oppnå en tørr luft også eventuelt bruke enhetene. Den enkleste måten å oppnå det ønskede resultatet er systematisk ventilasjon boliger.

luftfuktighet har en innvirkning på menneskers helse på kort sikt og på lang sikt helse. Det er ønskelig å opprettholde det i området fra 40 til 60%, noe som er optimalt for mennesket. Fuktighet blir målt ved bruk av slike anordninger som et hygrometer og en fuktighetsmåler, den sistnevnte som kan gjenskapes i hjemmet. Det er tradisjonelle metoder, som tillater å bestemme prosentandelen av fuktighet, men deres ulempe er den lave effektiviteten i å innhente informasjon.

Teknologiske fremskritt gjør det mulig å kontrollere luftfuktigheten i den flate, både ved lufttørking eller ved å fukte. For å oppnå det ønskede resultatet kan være både på grunn av de spesielle enheter og hendig med verktøy.

Kjøpe en luftfukter eller dehumidifier er den mest enkel og praktisk måte. Mange av dagens klimaanlegget også i stand til å kontrollere fuktighetsinnhold.

Henvisningshoved ENT sykdommer og deres behandling

All informasjon på nettstedet er populært, studiet gjør ikke krav til absolutt nøyaktighet fra et medisinsk synspunkt. Behandlingen må nødvendigvis utføres av en kvalifisert lege. Deltagelse i selv, kan du skade deg selv!

Enhet for måling av luftfuktighet i rommet

For å unngå ubehagelige helseproblemer forbundet med sub-optimal fuktighet i huset, bør hele tiden overvåke dens nivå i rommet. Tørr støvete luft kan inneholde et stort antall allergener som har konsekvenser. Det rå innendørsluften kan forårsake en rekke kroniske sykdommer. Så hvordan måle luftfuktighet? Dette svaret kan bli gitt en svært detaljert svar.

For å gjennomføre en slik kontroll bør jevnlig måle fuktigheten i rommet. For øyeblikket er det en veldig nyttig enhet som skal måle nivået av fuktighet i huset. En slik anordning er et hygrometer. Det finnes flere typer hygrometre, som er å finne i mer detalj.

Innretning for bestemmelse av luftfuktigheten

Thermohygrometer Det er en sammensatt enhet som utfører målingen ikke bare fuktighet, men også av temperaturen i rommet. Blant annet fanger termo målinger av temperatur og fuktighet, tatt fra forskjellige vinkler. Det vil si, direkte fra stedet der han installert termo og fra det punktet hvor sensoren er installert.

Apparatet synkroniserer avlesningene oppnådd fra forskjellige punkter i rommet, og på grunnlag av dette allerede gir resultatene av testing av graden av fuktighet og temperaturmålinger.

Noen få ord kan sies om de tekniske egenskapene til thermohygrometer. Kabelen av denne innretning har en lengde på en og en halv meter, og indikatorer er vist i området fra 0 til 90%. det er også en trådløse modeller hytherographs. Disse enhetene er utstyrt med et mer nyttig funksjon, som er at den kritiske tilstand av fuktighet i rommet, utløses en alarm, som varsler om at en ufordelaktig endring av luft tilstand.

Fuktighetsmåler Psychrometric også kalt et hygrometer. Den består av to termometre. Den ene heter "tørr" og måler lufttemperaturen. Den andre kalles våte forhold på grunn av det faktum at han hadde pakket en klut veke, og er nedsenket i en beholder med vann. dette termometeret Temperaturen i våt veke. fuktighetsindikatorer er vist som et resultat av fuktighetstap fordampning. Jo lavere luftfuktigheten i rommet, fordamper mer intens fuktighet. Og som et resultat av disse fremgangsmåter, er det mulig å oppnå de nødvendige data og informasjon om lufttemperatur og dens fuktighet.

Hair hygrometer og Film

Prinsippet om operasjonen er ganske enkelt hår hygrometer og samtidig veldig interessant. Den består i nærvær i mekanismeenheten skummet syntetisk hår, som har en tendens til å endre lengde, avhengig av tilstanden av luften. Hair strukket mellom våren og slutten av pilen. I nærvær av svingninger av håret pilen beveger seg over dial, viser på luft kvalitetsdata.

Denne innretning for bestemmelse av fuktighetsinnhold har et ganske stort område av verdier (0 til 100%), noe som indikerer at nøyaktige målinger hår hygrometer. En av de største fordelene med disse enhetene ligger i sin enkelhet. Hair hygrometer er svært enkel å bruke, for å unngå hodepine under sin drift. Du kan også nevne igjen om nøyaktigheten av sine målinger. Hair hygrometer kan henges på veggen.

I tillegg til håret hygrometre, hygrometer har Membran. Anordningen er forskjellige, og derfor prinsippet av arbeidet av filmen i flere forskjellige hygrometer. I slike innretninger har et følsomt element gjør en organisk film. Dette materialet har en tendens til å strekke seg eller krympe, avhengig av tilstanden av luftfuktigheten. Indikatorene er vist på skiven når posisjonen til midten av sensormembranen.

Dersom de betingelser under hvilke anordningen skal brukes for bestemmelse av luftfuktigheten, vil omfatte nærvær av forholdsvis lave temperaturer, er det av de ovenfor beskrevne to typer hygrometers og vil være de eneste anordninger som er i stand til å måle nivået av luftfuktigheten.

Før du velger et hygrometer bør lese informasjon om hvilke typer enheter eksisterer. Flere av dem:

Hva hygrometers presentert i listen ovenfor for å velge kjøperen bestemmer seg. For å bestemme valget av en slik enhet bør ta hensyn til det tekniske egenskaper og gjøre for et par viktige konklusjoner, som trenger å lede valget av instrument.

 • For det første bør du bestemme selv hva som bør være nøyaktigheten av indikatorene på hygrometer. Det høres hardt ut, men faktisk kan hjelpe i valg av enheten. Det faktum at forskjellige enheter gir forskjellige resultater. Dette tyder på at noen maskiner vil gi en svært nøyaktig lesing av fuktighet, mens andre - bare relative data. Det trenger ikke snakke om eksistensen av "dårlige" enheter. Simply, mange kjøpere er innhold og relative data, så det er ikke behov for høy presisjon data.
 • Deretter må du bestemme hvor det vil bli installert hygrometer. Dette kan hjelpe i utvalget, fordi ikke alle hygrometre modeller kan installeres hvor som helst i rommet. For eksempel, ikke alle hygrometers kan festes til veggen.
 • Når du velger hygrometer bør nøye kontrollere at enheten er riktig innstilt. Det er nødvendig å merke tilstedeværelse av indikatorer og Psychrometric bord. Kvalitet enhet vil være sikker på å ha det i konfigurasjonen.

Høy fuktighet i leiligheten

Å måle fuktigheten i rommet blir utført for å unngå problemer som er forbundet med tørr luft eller fuktighet. Kanskje mange tror at dette ikke er en god grunn til å kontrollere luftfuktigheten. For å endre holdning til dette problemet, bør det nøye vurdere mulige konsekvenser.

Fuktig luft i rommet Det påvirker utviklingen av mugg. En fuktig miljø er perfekt grobunn for spredning og tvister av denne farlige sopp helse. Muggsporer, flyr i luften kan føre til utvikling av ulike allergiske sykdommer. Fuktighet i rommet vil tillate sopp å vokse og formere seg for å øke antall sporer ut i luften. Tilstedeværelsen av formen er skadelig for helsen. Allergi - er ikke bare farlig konsekvens av eksistensen av mold på rommet. Sopp i stand til å provosere utseende og andre infeksjoner.

Også farlige konsekvenser kan medføre inntrengning av muggsoppsporer i mat. Dette vil føre til matbåren sykdom, som har egenskaper spredt over hele kroppen. Dette bærer risikoen for alle familiemedlemmer.

For å unngå slike skadelige konsekvenser for kroppen bør regelmessig luftes. Til tross for temperaturen til luften utenfor vinduet, være sikker på å holde slike hendelser minst to ganger om dagen. Dette vil bidra til å redusere risikoen for luftfukting og mold til et minimum.

Bevissthet fuktighet tilstand unngår mange ubehagelige og til og med farlige helsemessige konsekvenser. Det er for dette og det er slike enheter som hygrometers. Utvalget av slike innretninger svært mangfoldig, slik at kjøperen å velge et hygrometer, som vil oppfylle alle krav.

Når du velger en hygrometer av de eksisterende ulike modeller bør ta hensyn til nøyaktigheten av fuktighet indikatorer som ga enheten. Ikke alle kunder trenger en svært nøyaktige målinger av hygrometer, relative innhold.

Også, når du velger et hygrometer for å være svært nøye med å sjekke alle spesifikasjonene. Hygrometer valgt spontant kan ikke utføre alle de erklærte funksjoner, som vil påvirke nerver og humør. Pengene bortkastet, absolutt ikke vil legge glede. For å unngå slike problemer er det nødvendig å ta kvittering for kjøpet. Det bør alltid være mulig å returnere det defekte produktet tilbake til butikken.

Meter Luftfuktighet

Komfortabel overnatting i rommet er mulig under mange forhold. En av disse er den optimale vanninnhold, noe som påvirker helsen til mennesker eller dyr som lever her. Definer og regulere nivået av fuktighet vil hjelpe måler.

Sannsynligvis alle lagt merke til hvor det ene øyeblikket kan gulne og visne blader av potteplanter, og innbyggerne i lokalene selv med pustevansker i fyringssesongen eller sommervarmen. Dette betyr at huset er et lavt nivå av fuktighet, så vi føler ubehag. For å oppnå optimal fuktighet, er det nødvendig å nøyaktig måle den. Det vil hjelpe fuktighet meter innendørs. Med denne enheten kan du ikke bare unngå ubehag, men også for å beskytte slimhinnene tørker ut. Tross alt, hvis luftveiene tørr, kan kroppen få noen virus, som forårsaker betydelig skade på helse.

Fuktighetsmåler - en innretning som detekterer og indikerer nivået av fuktighet i rommet selv eller i gaten. Også kalt et hygrometer. Med denne enheten kan du overvåke fuktigheten nivå og juster om nødvendig.

Vi vet alle at menneskekroppen er 70% vann. Derfor har vi helt avgjørende at luften rundt oss, også, var ikke overtørket. Ellers unngå symptomer slik som tørr munn, konstant tørst, tretthet, nesetetthet, snorking under søvn og hoste. Alle disse symptomene tyder på at du trenger å øke luftfuktigheten i rommet.

Det er mange måter hvordan å gjøre det. Men å starte med den enkleste metoden er å finne ut hva slags fuktighet i hjemmet ditt akkurat nå. For å gjøre dette, ta et glass kopp, hell vann inn i det, og satt i kjøleskapet. Når vanntemperaturen blir den samme som den som er inne i kjøleskapet kammeret, idet glasset må oppvise et rom. Det anbefales å plassere den vekk fra varmeovner og batterier.

Hvis etter 5-10 minutter glassvegger tørr, fuktigheten i rommet er svært lav. Hvis kondensatet vil forbli - gjennomsnittet, og hvis fuktigheten vil strømme nedover veggene av glass - høy fuktighet. Denne såkalte rask metode, vel, for å vite nøyaktig når som helst, hva har du fuktighet, er det ønskelig å ha et hjem rom fuktighetsmåler.

Det vil sikkert overvåke atmosfæren i hjemmet ditt, på tide å vise hvilke tiltak som bør iverksettes. Hvis luftfuktigheten er 70-90% - du kan lufte ut rommet, hvis 20-40% - er nødvendig for å fukte. Tross alt, høy luftfuktighet, også bør ikke være i huset hele tiden, det er fylt med utviklingen av mold og mugg. Det optimale nivå av fuktighet, noe som må opprettholdes i en leilighet - 50-60%. I tilfelle overstiger dette nivå, som kan utvikle sopp, husstøvmidd utseende. Hvis luftfuktigheten er meget lav, er det fylt med bakterier, virus, allergier og luftveissykdommer.

Før du kjøper en fuktighetsmåler, må du forstå hva deres arter finnes i dag. Etter kjøpet vil bare lykkes, nøyaktig og holdbar, om hennes valg å komme kompetent.

Hvilke av de presenterte typer kjøp, du velger. Dessuten, nå på salg finner du ikke bare den enkelte fuktighet måleinstrumenter i leiligheten, men også kombinert apparater. Således er meget utbredt rom luftfukter med innebygget hygrometre, Termohygrometre (målt og den temperatur og fuktighet), klokker, både mekanisk og elektronisk, i hvilke sensorer er innebygd hygrometer.

Lav luftfuktighet? Vi tar umiddelbar handling

Når luftfuktigheten meters innendørs viser minimumsverdi, er det nødvendig å ta hastetiltak. Dette betyr ikke at vi bør umiddelbart åpne vinduet og lufte området. På sommeren luften utenfor er mye tørrere rom, så ventilasjon er ikke bare ikke hjelpe, men også vondt. Og overtemperatur er malplassert.

For å heve luftfuktigheten i rommet, må du:

 1. Bruk spesielle kremer. På salg nå et stort utvalg av disse enhetene. Bare ikke bruk det for ofte: det kan være mugg og sopp.
 2. Ikke glem om potteplanter. Kan deres tilstedeværelse i et rom og ikke mye påvirket av fuktighet, men noen av dem - en slags fuktighet meter. Akkurat det - så snart som bladene visner og blir gule, og det er en av de tegn på mangel på fuktighet.
 3. Hvis plassen tillater det, kan du kjøpe et akvarium. Fordamping av vann fra det vil øke luftfuktigheten. Det viktigste - å endre vann og hell det i tide.
 4. Det er ønskelig å ventilere rommet to ganger om dagen, men bare i den kalde årstiden lufting 10-minutters økt fuktighet i rommet.
 5. Hyppigere våt rengjøring. Spesielt i rom der TV er, datamaskiner, strykejern og andre apparater.

Disse enkle tipsene vil hjelpe deg å opprettholde den optimale atmosfæren i hjemmet ditt.

Det skjer slik at i noen deler av leiligheten en meget høy grad av fuktighet. Disse rommene kan være kjøkken, bad og andre fasiliteter. Hva gjør du når hygrometer viser høye priser?

 1. Ventilere rommet etter matlaging, bading, vasking. Selv om rommet har ingen vindu, bare åpne døren bred.
 2. Prøv ikke å tørke klær i rommet og på gaten eller på balkongen. Eller tørke den der lav luftfuktighet.
 3. Kan hjelpe spesielle fukt dempere solgt i DIY butikker.

Utvilsomt, fuktighet meter - en veldig nyttig ting for den generelle trivsel og helse. Takket være denne enheten, kan du justere nivået av fuktighet i huset, slik at det er fordelaktig. Denne enheten er veldig bra for de som har problemer med luftveiene, hyppig sykdom, og for familier med små barn er det rett og slett uerstattelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 65 = 74