En dam i landet med sine egne hender

Hvordan lage en dam med sine egne hender: 100 bilder med instruksjoner

Enten du liker å svømme eller bare slappe av ved vannet, resten ved vannkanten - en av de fineste gledene ved sommeren. Men ikke hver husmannen har mulighet til å bygge en hytte nær vannet. Derfor, før eller senere hver av oss tenker på hvor vanskelig å gjøre i området dammen med hendene. Ideelt sett kan vi se en dam i landet, ikke bare som et dekorativt element i landskapet design, men også som en liten dam, der du kan være glad for å ta en dukkert på en varm dag.

La oss starte med det grunnleggende - dammen er fundamentalt forskjellig fra bassenget, så det er selvregulerende system.

Vi vil forklare prosessen med å lage en dam trinnvis, og du kan lage en hage dam med hendene - å bygge en kjølig oase i varmen rett på hytta, hvor alle lys pust av frisk luft, våre hverdagens bekymringer forsvinne.

Tjern - en levende organisme.

En dam i landet simulerer en prosess som bruker naturen for å bevare renheten av vatnet. Alt - størrelsen og formen på dammen, planter og vannsirkulasjon konstruert for å holde dammen i en stabil tilstand av naturen.

Problemene møtt av eieren av dammen - en balanse mellom retensjon og vannplanter - plantene enten dø eller forsinke hele overflaten av dammen. Bare dammen som er et balansert økosystem gir optimal åpenhet og vannkvalitet, og den maksimale blanding av svømming i en dam.

Vannet i dammen bør sirkulert blant planterøtter å rense. Planter anrike vann med oksygen, som støtter livet aktivitet av gunstige bakterier forurensning og å benytte potensielt skadelige organismer og også gi habitat for stikker, frosker og andre akvatiske skapninger. Resultatet er en stabil, økologisk mangfoldig system. Naturen har åpnet for oss den teknologien og vi trenger å bruke den nøye.

Hvordan lage en dam. Prinsippene for drift av dammen.

Vann er en levende biologisk aktiv bestanddel av hele behandlingen er på grunn av arbeidet med planter og gunstige mikrober. For å gjøre dette i en dam gitt badeområde og et filtreringsområde for planter. filtrering sone - det er faktisk en del av vår sump vannsonen, og også, som i naturen, at den garanterer renslighet av hele kroppen med vann. Dette området skal oppta minst 50 prosent av det totale arealet av vannoverflaten av dammen. Hvis du oppdager noe i naturen nesten aldri forekomme små dammer med stabil ren overflaten av vannet - de raskt bli overgrodd og silted. Naturlig biologisk stabil likevekt kan oppnås i dammer område på 100 kvm Mindre dammer krever mer av vår oppmerksomhet, fordi biologisk balanse deres prekær. Derfor, for å opprettholde renheten av disse dammene inkludere i sitt medlemskap skimmer og UV sterilisator, men fortsatt tilby bezhimicheskuyu badeplass, og støtte veksten av vannplanter.

Det er nyttig å regelmessig anrike vann med oksygen i dammen for å legge til en liten foss, bekk eller fontene. Selv for samme formål, kan du bruke en tut.

Hvordan er behandling av vann i dammen.

Du kan se at vannet i dammen filtrering prosessen ikke er komplisert:

1. Vann fra svømmesonen kommer inn i regenereringssonen.

2. Vann sirkulerer tilbake inn i badet sonen.

Gjennom avløpsrøret under plantenes røtter i regenereringssonen og / eller skimmeren etter at vann pumpes gjennom UV-sterilisator i en foss eller en strøm til bunnen av svømmeområdet. Røret kommer ut fra bunnen av svømmeområdet, lett hevet over bunnen for å la vannet strømme dannelsen av slam på bunnen.

Bowl Pond er mer som en suppe plate med større marginer enn på badet. Høydeforskjellen bør være omtrent 30 cm pr meter dybde. Det er denne formen av dammen av skålen sikrer stabiliteten av vegger. Figuren viser et tverrsnitt av en dam med planter og badeområde:

Etter at overflaten jordpakking i gropen, er bunnen av dammen plassert og forseglet geotekstilen liner. I sonen for planter - avløpsrør og grus. For å skille badeområdet fra sonen av planter, danner en liten haug - under dens toppunkt i 3 cm fra vannoverflaten. Gjør det mulig fra sekker med sand eller grus. Lichfield tillater vann å passere fra navigasjons sonen til sonen for anlegg hvor vannet er filtrert ved planterøttene, og samtidig beskytter plantene fra vannet av badeområdet oscillasjoner.

Denne dammen design vil tillate deg å enkelt rengjøre badeplass, uten å påvirke anleggsområdet. I tillegg til vannbehandling, varmer grunt vann opp raskt og fungerer som et habitat for frosker og andre virvelløse dyr, vil du sette pris på sin tjeneste når de begynner å spise mygglarver.

For å etterligne den naturlige formen på dammen, å bruke en kombinasjon av forskjellige profiler for elvebredden. Hvis du har planter på terrasser av dammen, er det bedre å gjøre det i potter for å gjøre det praktisk å fjerne ved rengjøring av dammen.

Hva er størrelsen på dammen er egnet for vårt område?

En av de første spørsmålene som oppstår når ordet "dammen med hendene" - og mygg? Mygg avle bare stillestående vann, vil vannet i dammen aldri være statisk, slik at myggen vil vurdere det lite attraktivt for deres habitat. Selv om på et tidspunkt de vil - dammen økosystem i form av frosker redusere sin befolkning til et minimum.

Folk som gjør en dam med hendene, ta en slik avgjørelse fordi de ønsker å se en vakker del av dammen landskap design og har fortsatt en ren attraktivt sted å svømme på en varm dag.

Er det mulig å ha en fisk i en badedam?

Dessverre, fisken på den ene siden, med glede spiser gunstig mikroflora på den annen side, er bærer av sykdomsfremkallende bakterier, så det skal ikke være noen fisk i svømmehallen.

Kan jeg lage en sandstrand på dammen?

Den beste løsningen for inngangen til dammen det broer eller trapper. Beach inngangen til vann må være nok plass, siden inngangsvinkel inn i et lite vann. I tillegg sand silt opp raskt - disse strendene som vi ser ofte bare tråkket ned til sand, mye av kysten av dammen er vanligvis tett overgrodde planter.

Ja, frosker full og viktige innbyggerne i dammen. I tillegg for vannbehandling dammen godt begynne muslinger skjell perlovitsy blåskjell eller som filtrert vann til 40 liter per dag. Det er også mulig å ha sneglene (spoler, livebearers) - de spiser døde planter og godt klar dammen.

Det er bedre å arrangere en dam unna trær, som fallende løv vil råtne i dammen. Videre kan voksende røtter skade impregnering film eller vippe den ferdige beholder. Belysningen delen bør være ca 5 timer om morgenen, og resten tid i en penumbra. Mer dekning av dammen er ikke nødvendig fordi Det fører til øket dannelse av alger og overoppheting av vannet i reservoaret.

Om vinteren, dammen, samt naturlige vannet fryser. det er ikke nødvendig å tømme den. må fjernes for vinteren fra dammen alt utstyr (pumper, filtre, skimmere).

Hadde type jord påvirker etableringen av en dam?

Nei, er jorda ikke berørt. Det er en misforståelse at gode når grunnvannsnivået er høyt. Faktisk grunnvannsnivået for frysing, snarere et problem. Frysing, is kan spenne bunnen av dammen. Spesielt problematisk dersom dammen blir gjort basert på den endelige formfast sjikt.

Det viktigste spørsmålet når du oppretter en dam: hvordan å gjøre det vanntett. Det finnes flere typer tjern vanntetting - film, en leire slott, betong og installasjon av stive former.

Installering av stive former - er en enkel og robust fremgangsmåte, men de er vanligvis produsert i små størrelser opp til 3, 5 sq. meter. Deres levetid på 10-50 år.

Vanntetting av betong - den mest kostbare, i tillegg til beskyttelse mot frysetemperaturer det er behov for ytterligere behandling innebærer frostbestandig og flytende glass.

Clay Castle - den billigste av materialer, men den mest tidkrevende. For å gjøre det vanntette utgravning leirjorden komprimeres overtrukket tre aske eller sot. Deretter påføres til veggene av 15 cm lag med leire deig tamped. Når laget er tørt, sette den andre 30 cm. Når laget er nesten tørkes opp, helles på knust stein, lett å skyve inn i laget.

Den optimale løsning for bygging av dammer område mer enn 5-6 kvadratmeter - film impregnering.

film lengde Dam = lengde + 2 + • dam dybde 50 cm margin for festene.

filmbredde = Bredde på dammen + 2 + • dam dybde 50 cm margin for festene.

Filmen er tilgjengelig i bredder fra 2 til 10 m, en lengde på 10-50 m. Kjenne dine behov, kan du velge den optimale roll. Kjøp filmen før grave gropen, dette vil tillate deg å legge den rett på beredskap av gropen, hindre utgytelsen av kantene.

PVC film for dammen er billigere, men til slutt ødelagt av UV-lys, dens levetid på 8-10 år.

Butylgummi stoff dyrere, men er beskyttet mot både ultrofiolet og kulde. Levetiden til en slik film 50 år.

Dam med hendene bilde konstruksjon.

Dam med hendene starter med merking gropen. En buet form kan merkes slange. Langs kysten fjerne torv og grave på bajonett - det vil være en linje av sumpområde, og deretter mottatt innenfor grensene av landet tatt ut til neste nivå og så videre. Som et resultat, vil vår terrasse være 50 cm bred med bakker på 20 cm Når pit for dammen er klar, alle faste gjenstander som kan skade filmen :. Stones, røtter, etc. , Clean. Dub og ramming vegg og bunnen av gropen.

Film før arbeidet er lagt i et par timer på en solrik plass, at det progrevshis blir mer elastisk. Filmen stabling do i varmt vær. På hardpakket sti pit Lap geotekstil klut eller følte de trengte for å beskytte tettesjikt fra slutt utstående røtter og steiner.

På toppen av fiberduken er spredt vanntett film med en margin på 50 cm langs kantene av utgravningen. Kantene av midlertidig festes med steiner. Filmen gir en litt otvisnut, glatting og utjevning det i form av utgravningen.

Filmen innenfor badeplass kan beskyttes med steiner lagt på hverandre for å tørke.

I stedet for steiner, kan du bruke poser med grus eller sand. Men husk at det er mer praktisk å se utover dammen der veggen av filmen. - Det er lettere å vaske av gjørme og slam.

Porsjoner vann helles grop, fjerning av luftbobler fra filmen.

Når dammen blir fullstendig fylt med vann på en sikker måte feste endene av filmen i grøften, som er laget i en avstand på 15 cm fra kanten av gropen. Den grøft dybde 20 cm kantene av filmen viklet rull er fylt med stein og grus.

Lag en dam med hendene. Making the shore.

Når du har gjort dammen hendene før du begynner å utarbeide land må rikelig vannet den med vann og vente i 2-3 dager siden mulig krymping. I tillegg, i løpet av denne tiden det legger seg og vannet i dammen.

Filmen er på bredden av maskere steinsprut, steiner, drivved. Plantene er plantet i grunt vann. Dam planter trenger, mette vannet med oksygen. Planter egnet Lot - siv, lobaznik, iris, kloden blomst, ringblomst, pilspiss. Enhver plante som vokser på bredden av en naturlig dam egnet for dammen. Ikke glem om alger, for eksempel nålkapselmoser, som bare flyter i vannet. Løvfellende prydbusker er bedre å plante for myra gress som er plantet direkte på stranden.

Ekstra sjarm legger dam lys.

Det er fristende å se på overflaten av en dam flytende senger.

Hvis en familie har svært små barn, er det mulig at byggingen av dammen bør utsettes til de blir eldre. Det er nødvendig å vurdere et besøk til en dam eldre mennesker og barn i skolepliktig alder. Lag en praktisk stige for å komme inn i bassenget, ikke glem å rense det slik at det ikke blir glatt! Alle andre siden av dammen, i tillegg til inngangen er bedre å lukke planter.

Den nye dammen vil finne sin naturlige utseende for et år - før det vil danne sitt økosystem. Liten verden av dammen er svært sårbar. Dammen kan raskt varme opp eller varmt vann kan fordampe eller dam overløp etter regn. Dette skaper en belastning for vannlevende organismer som ikke umiddelbart kan gå til et trygt og stabilt miljø.

Derfor dammen, som enhver levende organisme krever omsorg. På en varm dag er det nødvendig å etterfylle vann for å samle en netto rusk som flyter på overflaten, for å sjekke om plantene ikke er dyrket eller kanskje noe fast og må irritere. Men overraskende mange livsformer kolonisere den nye dammen de raskt utforske nye farvann og vil forbli, hvis forholdene passer dem.

Quiet skvett vann - den mest fortryllende melodi varm sommer, vann forhekser, tiltrekker og forfører oss lekent samspill av lys, gjennomsiktig dybde og forfriskende kjølighet. Dam, laget for hånd, vil gi hytta sjarm.

En dam i landet med sine egne hender. Step by Step Photo Instruksjoner

Kunstig innsjø - den perfekte dekorasjon av noen, selv et lite område, så det er veldig nyttig er informasjon om hvordan å lage en dam i landet med sine egne hender. Steg for steg bilder guiden vil snakke om hva de materialene som kreves for arrangement av vakre vann speil og alle spissfindigheter i denne enkle prosessen.

Kreativ idé om å skape en dam i nærheten av huset hennes

Velge et sted for reservoaret og skjema

Noe vann kroppsform utvalget er det ingen regler. Det kan være en hvilken som helst størrelse - rund, firkantet, asymmetrisk. Dammen for å passe perfekt inn i landskapet design, er valget av skjemaer nødvendig å ta hensyn til den generelle stilen avgjørelsen forstadsområde.

Cascade Form dam

Det er svært viktig for et slikt element av dekor å velge et egnet sted. Det er nødvendig å ta hensyn til grunnforholdene, vurdere lindring av området. Hvis terrenget er kupert, så er det bedre å arrangere en bekk eller fontene med brusende vann avrenning, og å utstede et flatt stykke land bedre enn et lite tjern. Du bør også vurdere plasseringen av trærne i forhold til reservoaret. Over tid kan røttene ødelegge integriteten av reservoaret. I tillegg til vannet med trær vil smuldre blader og annet rusk, så det vil måtte forholde seg til rengjøring av dammen ofte.

Den moderne utsmykning av reservoaret

Ikke forstyrre med vann og sollys. De varmet opp vannet, slik at du kan fullt utvikle planter og fisk som bor i den. Plassering av dammen i forhold til kardinal står slik at solen var på sin side det meste av dagslys timer.

En dam i landet med sine egne hender. Step by Step Photo Instruksjoner

Det er to måter arrangement av dammen i landet med sine egne hender. Steg for steg bildeserie viser begge prosessene. For brukervennlighet, kan du kjøpe ferdige form. Dagens produsenter tilbyr tanker av armert plast eller gummi gummi, men hvis midlene ikke er nok, kan du bruke vanlig isolerende film, bare tykkere struktur.

Langs kantene av en liten dam anordnet gård

Bygging av dammen ved hjelp av en formulering

Plukke en optimal beliggenhet for fremtidig reservoar må formuleringen ble satt på bakken og note banen. Preget av linjer gravd grop. Dens dimensjoner er ca 8-10 cm bør være mer enn selve skjemaet. Etter installasjon av beholderen inn i det preparerte hull, må det fylles med vann av omtrent en tredjedel og langsomt helle sanden rundt den eksisterende tomrom.

1 og 2 - valg av plastformer og markere konturen av den fremtidige reservoaret, 3 - Fremstilling av groper, 4 - montering i et hull form

Som sengetøy, er beholderen fylt til randen med vann. Langs kantene av innarbeidede lagt vill stein eller plantet planter. For å gjøre dette er kun tillatt etter fullstendig krymping kapasitet.

5 - legging steiner, 6 - landing blomster

Utstyre reservoaret via film

I flere etapper gjennomføres dammen forbedring i landet med sine egne hender. Steg for steg foto instruksjoner vil ikke gå seg vill i detaljene i prosessen. For bygging av en slik konstruksjon element kreves:

  • et tau eller fiskesnøre;
  • Filmen av polyvinylklorid;
  • murstein;
  • sand eller grus med en fin fraksjon;
  • runde steiner eller plater;
  • spade.

Trinn 1: grave gropen

Ved hjelp av fiskesnøre eller tau, se omrisset av fremtiden av dammen. Gravingen ønsket størrelse og med sin bunn fjernet alle rester interfererende: steiner, røtter, trær og andre gjenstander som kan skade filmen. Etter trening ved bunnen av gropen helle sanden. Til den isolerende film ikke blir skadet lagtykkelse må være minst 10 cm. Deretter er det mulig å fremstille en film stabling.

Trinn 2: installasjon av vanntettingsmaterialet

Nyttig tips! Hvis bredden av filmen er liten, og det er ikke nok til å skjule hele legemet av vann, er stykkene forbundet ved hjelp av lodding.

Trinn 3: fylle dammen med vann fremtiden

Det er lurt å lage et hull for dammen multi-nivå, selv om du ikke har tenkt å lage en strøm av imitasjon. På de resulterende bouts vil være frøplanter. De er plantet i små potter, fordi landet i en dam er rett og slett ingen.

Trinn 4: å feste kantene av det vanntette materialet

Nyttig tips! Film før bruk er best å spre ut for et par timer i solen. Som et resultat, vil det varme opp og blir mer elastisk.

Trinn 5: Legging steinene på dammen omkrets

På omkretsen av dammen for å grave en grøft liten dybde på 15-20 cm. Den vil tjene som en assistent for festing av filmkantene. Deretter ble de faller i søvn med steiner eller grus. Innrømmelse er igjen fra toppen bør være minst 50 cm, og bare på denne måten kan være forsvarlig strukturere kant. Klar dammen kan fylles med vann.

Trinn 6: Utformingen av dammen vegger med steiner

Som du kan se, er det enkelt å lage en dam i landet med sine egne hender. Steg for steg bilder vist nedenfor - et levende eksempel.

Trinn 7: planter

Vann filtrering planter og ilandstigning

Det neste og nødvendige trinn i regenereringen av dammen bør være installasjon av et filtreringsstasjon. Det er spesielt nødvendig hvis du har tenkt å kjøre inn i dammen fisk. Filtrering kan finnes i butikkene. Disse anvendt instruksjoner, med noe som er lett å gjennomføre installasjonen og konfigurasjonen av stasjonen uavhengig.

Dam med vannfall

du kan begynne å plante planter etter lanseringen av den filtrerende utstyr. For de første dypt nivå egnede planter som hesterumpeslekta eller pilspiss. Ser gode flyteplanter. Blant dem, kan du velge lilje, vann Hyacinth og andre. Å designe plass rundt dammen ved hjelp bregne, siv eller stokk.

For registrering av reservoaret kan bruke en stokk eller siv

Nyttig tips! Dam med fisk og vannplanter krever periodisk vedlikehold. Bottom ryddet av silt, fjerne rusk, blader. Grodde urter er kuttet eller delvis fjernet. Rengjøring nødvendigvis produsere to ganger i året.

Pond asymmetrisk form i landet

En kunstig dam på noen av sidene er det sentrale dekorasjon. Dekorasjon i tillegg til planter dammen er steiner, statuer, figurer interessante, små trær. Med disse elementene, kan du opprette et unikt kunstverk.

I nærheten av dammen uutviklet lysthus for å slappe av

Bunnen av tanken er det nødvendig å dekorere de eneste runde steiner uten skarpe hjørner. Maske kantene kan utføres, landing på kysten av broadleaf planter. Hvis du ønsker, kan du forutse belysning av dammen, er det nødvendig på scenen for å grave for å nå ledningene.

Dekorer hytte dammen kan være blomster og planter

Noen tips om tilrettelegging av en kunstig dam

Skape noe for første gang, er det svært vanskelig å unngå feil. Bygging av reservoaret - er intet unntak. Følgende tips vil bidra til å skape en dam uten problemer i landet med sine egne hender. Steg for steg fotogalleri vil hjelpe på dette:

  • Utstyr reservoarbergarter av omtrent samme diameter vil gi ham ganske dullish utseende. Det er best å kombinere store blokker med mindre store steiner;

Dam på sitt sommerhus

  • det er ikke nødvendig å grave dypt tjern med bratte vegger. Dekorere en dam er mye vanskeligere, og vanskelig å plante vannplanter;

Alpine skyv hendene. Steg for steg foto instruksjoner. Valget av sted og etablering av rock hage. Drenerings basen regler anordning, og beliggenheten av steinene. Egnede planter.

  • container hagearbeid er mye mer praktisk, men det tillater ikke plantene å vokse sterkt. Du kan prøve å fylle bunnen av bassenget spesiell grunn for vannlevende gress og plante dem direkte der.

Dammen i landet kan fortynnes med fisk

Root forberede dam vinter trenger lang tid før utbruddet av forkjølelse. Ved det første tegn på blad falle er det nødvendig å dekke den finmaskede til store mengder smuss og løv ikke faller ned i dammen. Løvfellende råte, som fører til en pigg konsentrasjon myr gass. Dette er veldig skadelig for planter og fisk. Gitteret blir fjernet etter at den første frost.

Dammen er omgitt av tre og stein gangvei

Nå skal vi begynne å rense bunnen av silt og rusk. Denne prosedyren er nødvendig fordi alt dette forfalne, gift dammen innbyggere. For å rengjøre den mest praktiske vannet renere. Gjør det etter vannpumpen. Hibernate vannmasser bør ikke være noe utstyr, slik at alle filtre, pumper, dyser og inventar rengjøres grundig og rengjøre rommet.

Liten dam, laget med sine egne hender

Liten dam i vinter fryse helt til bunnen. Av en kunstig dam for vinteren fjernet alle planter, fisk og sende dem til å tilbringe vinteren i et varmt rom. Dersom fundamenteringen var ferdig kapasitet, er det nødvendig å redusere antallet av flasker fylt med sand for å danne i kaldt vær vil ikke sprekke eller briste. Kjør reservoaret kan være etter nattetemperaturer vil være over null merkene.

En dam i landet med sine egne hender (video)

Alpine skyv hendene. Step by Step Photo Instruksjoner

Varmer balkonger med hendene: trinnvis foto instruksjoner

Video rydder legge sine hender: trinnvis guide

Gabion egne hender: trinnvise instruksjoner skaper stein strukturer på nettstedet

Banet egne hender: trinnvise instruksjoner asfaltering

Gipsplater partisjoner med sine egne hender, trinnvis guide

Valget av sted for en kunstig dam

Når du velger en plassering for dammen er av stor betydning sin lett. Siden det krever nok sollys, bør det ikke være for skyggelagt for vannplanter. Men for mye vann overoppheting er også uønsket, siden det kan føre til alge overflaten.

Kunstig dam er bedre posisjonert i penumbra

kunstig reservoar kan være en hvilken som helst størrelse - det avhenger bare av ønskene til eieren og ledig plass på stedet. Men husk at for stor dam og krever mer vedlikehold.

Trinn pit dammen

På bunnen av utgravningen er plassert en film

Langs kantene av dammen stablet steinene

Dekorasjon dammen kanten

En liten kunstig dam laget av gamle bad

Dammen av de gamle hjul

For rengjøring av store reservoar kan bruke et enkelt filtreringssystem: en liten pumpestasjon med et sandfilter. Dammen utføres to rør: en er for valg av vannet fra den andre behandlede vann vil igjen strømme inn i bassenget. Ytterligere rensing kan gi en liten bekk, fylt med sand, som vil bli avholdt på filtrert vann før du får i bassenget igjen. Det kan strømme inn i dammen over en liten foss.

Filter for rengjøring av dammen

Støvsuger for å rengjøre dammen

Vannplanter er ikke bare originale innredning av dammen. Myr, nålkapselmoser, waterweed og andre planter som kan mette legeme av vann med oksygen, for å bidra til å beskytte vannoverflaten forgrønnelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + = 11