drivhus hjemme

drivhus hjemme

Hjem drivhus, hvordan å lage et drivhus i en flat, nyttige tips

Innbyggere i store byer mer og mer tydelig følte behov for å kommunisere med naturen, i helgen, spesielt i sommermånedene, de foretrekker å vie turer til parken eller i skogen, hver familie prøver å få et hus på landet, eller i det minste, en hageflekk. Men om vinteren eller sent på høsten utflukt til naturen er ofte avlyst på grunn av dårlig vær. Men hvis du ønsker å skape en grønn hjørne, eller hele drivhuset, kan du i din egen leilighet. Dersom før vinterhagen ble opprettet bare i private hus, i dag, ved hjelp av ideer av designere som kan skape en grønn oase i en typisk byleilighet med hendene. Selvfølgelig krever spørsmålet definisjonen av et egnet sted, belysning og oppvarming alternativer, et nøye utvalg av plantesorter.

Hjem drivhus - hvordan du velger plassering for etableringen

Selvfølgelig, for å finne nok plass for organiseringen av vinterhagen er ganske vanskelig på vanlig byleilighet. Vanligvis faller valget på glassert uteplass eller balkonger, det perfekte valget kan betraktes som et rom med karnapp, med mindre selvfølgelig, det er en i leiligheten.

Balkong eller loggia plass må forberede slik:

 • klar av unødvendige elementer,
 • isolere tak, vegger, gulv,
 • for å komme opp med en original innvendige overflater for vegger,
 • å bestemme den generelle stilen i blomst veksthus.

Hvis du utfører alt arbeidet med sine egne hender, vil forberedelsesstadiet ikke være veldig dyrt.

Tildelt til området bør regulert på riktig måte:

 • finne sted for rekreasjon,
 • gir muligheten til å flytte på balkongen,
 • gi rom for plassering av planter.

For å imøtekomme de plantene du kan bruke hvilken som helst overflate - vinduskarmene, hyller festet til vegger, hyller, kan taket festes potter med planter. Flower Greenhouse bør avvike funksjonalitet og kompakthet. Siden plantene trenger for normal utvikling av en viss fuktighet, grad av belysning og temperatur, behovet for å skape på territoriet sitt habitat bestemt økosystem.

Du bør også sørge for fullstendig fravær av utkast og forsegling lokalene. Som dekorasjon på veggene Du kan bruke alle egnede materialer, er gulvet beste perm keramiske fliser eller annet materiale som ikke truer ødeleggelsen av høy luftfuktighet - fordi plantene vil bli stadig vannes og sprayet.

Før du gjør drivhuset bør vurdere spørsmålet om sin oppvarming. Alternativer for varmesystemet, det er mange, valget vil bli avgjort lettere tilbringe en bestemt sum penger. Den dyreste, men effektivt alternativ - å installere varmekabler, mindre kostbart vil være installasjon av et delt system eller en konvensjonell oljekjøleren. Vi bør ikke glemme at i ekstrem kulde delt system ikke kan være fullt effektive, og kontinuerlig arbeid av radiatoren vil øke kostnadene for elektrisitet. Eksperter mener det beste alternativet installasjon av gulvvarme, selv på en relativt dyr innledende kostet ham.

Varme utstyr skal plasseres nær den kaldeste vegg eller i nærheten av et vindu.

Ved installasjon av dobbeltvinduer, kan installasjon av en effektiv varmeisolasjon og høykvalitets varmesystemer sikre at innetemperaturen i alle værforhold vil overstige 15 C, hvilket er tilstrekkelig for dyrking av tropiske planter.

På balkongen bør settes termometer. Å senke temperaturen til 0 ° C - er en alarm. Mange av plantene vil ikke være i stand til å tåle slike temperaturer i lang tid. Organisering krever ekstra oppvarming eller midlertidig bevegelse av planter i et varmt rom. Vi kan heller ikke tolerere ekstreme temperaturer.

Nødvendigvis trenger å utføre ledninger på balkongen - organisering av en vanlig lys regime er nødvendig i henhold kort daglengde. Å plante mottatt stråler, lengden på som mest bidrar til utvikling og blomstring, er det best å installere fluorescerende, LED eller spesielle phyto-lamper. Belysning må være en passende avstand fra plantene selv. Hvis det ikke er noen personlig erfaring med kabling installasjon, fungerer dette trinnet bedre å instruere en spesialist.

Hvis balkongen er på sørsiden av huset, må du gi muligheten til å installere persienner - for lyse solen kan skade planter. Det bør også huske på at noen planter ikke liker sterkt lys - de kan plasseres langt unna.

Drivhus blomster - hvordan å sikre optimal fuktighet

Det optimale fuktighetsnivå for farger vekst - omtrent 70%. Men bruken av varmeovner i vinter og veldig varmt om sommeren fører til en betydelig reduksjon i henne. Derfor, når du planlegger interiøret skal gi et sted å sette skjønt, ville være en liten tank med vann. Anbefalt daglig sprøyting av vann-elskende planter. Tåke vil øke luftfuktigheten og vaske bort støv fra bladene, og dermed forbedre fotosyntese og øker prosentandelen av oksygen i luften og fyller flate. Du kan også bruke salt lamper - sjøluft er god og folk og planter.

Hvordan å dele det lille rommet i funksjonelle områder

Selvfølgelig kan en liten balkong på området deles inn svært lite område, men med riktig planlegging og stell av planter hvile i et drivhus kan være svært behagelig. Bredden av passasjen langs balkongen kan være fra 40 til 60 cm. Det bør være uhindret tilnærming til hver blomst, til vinduer og dører. Dimensjonene av rekreasjonsområde vil avhenge av loggia eller balkong dimensjoner hvis plassen tillater det, er det mulig å installere en liten sofa eller stol, er det mulig å bruke folding møbler. Bra innlegg på dette nettstedet en miniatyr salongbord, flere hyller lukket eller safe-deposit midler til å ta vare på planter.

Flower klima egne hender - til valg av plantene tar på alvor

Et lite område av hjemmet i vinterhagen betyr ikke at det er mulig å plassere en strengt begrenset antall planter. Med dyktig utvalg og riktig plassering av beholdere med farger kan du skape en koselig atmosfære av en grønn oase.

Som et formål sammensetningen kan bruke større anlegg - ficus, palme, Yucca, dratsenu, pandanus, sitron. Kapasitet satt ham på gulvet rundt det plassert mindre objekter, er det ønskelig å velge farger kombineres på konturene av bladene, størrelse eller skygge. Ser bra ut ved siden av milkweed tsiperus, calathea, penger treet. må ikke få lov til å overlappe hver enkelt plante, bør hver av dem får nok lys.

Dersom sammensetningen skal brukes hortensia, roser, asalea, orkideer - de er best plassert i nærheten av en kilde med naturlig lys.

Utvikle seg normalt bli plantet i hengende kurv blomsterpotter type vinranker, spiderwort, Chlorophytum, Jasmine polyanthus, Gloriosa.

Den spesielle sjarm av vinterhagen vil gi et lite vakkert designet kunstig vodoemchik kanskje en foss eller fontene. Det vil bidra til luftbefuktning og gir en følelse av dynamikk i det indre av den grønne.

Elskere av minimalisme kan begrense valg av saftige planter, kaktus og agaves. Men valget av noen av artene innebærer etableringen av forhold som svarer til hver blomst, busk eller lite tre.

Flower drivhus hjemme - hvordan ta vare på planter

Organisere en vinterhage bør gis klar over at for å opprettholde sin attraktivitet vil kreve konstant overvåking og omsorg for ham. Tegn på uaktsomhet eller feil vare eiere er:

 • visner eller gulfarging av bladene,
 • avsnøring av knopper,
 • intens nok for blomst sesongen.

Konstant omsorg vil omfatte:

 • sprøyting og vannplanter,
 • fjernelse av støv fra bladene,
 • justerbar fuktighet og lysintensitet
 • justering av temperatur,
 • gjødsling og pløying av jord.

Alle rester påvirket av råte eller plantesykdommer fjernes forsiktig fra pottene. At-det minste en gang pr bør fjerne det øverste laget av jord, og erstatte det med frisk blanding, som inneholder gjødsel eller kompost blanding.

Men all den tid og energi vil bli tilbakebetalt med renter - det er vanskelig å forestille seg noe mer behagelig enn morgen te eller en romantisk middag i en vakker vinterhage, laget med sine egne hender.

Winter Garden - noen nyttige tips om tilrettelegging

Dersom klima fleste planter liker ikke sterkt sollys, trenger sommer balkong pritenit gardiner av gjennomskinnelig stoff, markiser, persienner. Du bør også prioritere tørke-resistente, lys-krever prøver.

På balkongen, som ligger på nord eller vestsiden av huset er bedre å plante pryd løvfellende planter.

Det er ønskelig å velge en sammensetning blomster med tilsvarende krav til temperatur og luftfuktighet.

For planting i vinter drivhuset bør velges evergreens. De vil støtte det dekorative sammensetning i løpet av året. Sesongens blomster er best å plante i blomsterkasser.

Forholdsregler bør tas for å giftige potteplanter, og de som kan forårsake allergi, spesielt hvis en familie har små barn.

Hvis plantene er plantet i beholdere, bør det bli plantet i sentrum av forkrøplet og vridd - på kantene.

Det ser mer imponerende vertikal sammensetningen av flytende og buskete planter, plantet i potter.

Du kan også ty til etableringen av likhet alpin lysbilde, basert på multi-level stands og bane asfaltert gulv, imitere plenen.

En meget tiltalende utseende er komposisjoner av klatring blomster plantet rundt buen struktur.

Utformingen av de vertikale senger til balkongen er ikke vanskelig, for etableringen er nødvendig for å finne b / en panne, lukk vanntett materiale, fyll med jord kvalitet. Blomster plantet i hullene, er strukturen festet til et vertikalt plan, i særdeleshet - veggen.

Grunnlaget for vertikale senger kan være laget av folie varmeapparat. Tilgjengelig duk brettet i to lag påsydde lommer, skjære dem og helles næringsstoff jord. Deretter plantet blomster.

Anlegg for slike preparater velges små røtter. Siden jorda i disse lommene vil tørke ut raskere enn i potter, så senger vil trenge hyppigere vanning. Vi bør ikke glemme dressing for kraftverk kan bruke vannløselig gjødsel av noe slag.

Eksperter anbefaler at du starter å skape et hjem vinterhage med blomster upretensiøs vesenet, som Philodendron, Saintpaulia, rio, Ruelle. Omsorg for disse fargene - en glede, selv for den uerfarne dyrker.

Hjem klima 6 arrangement hemmeligheter

Vinteren er kjent for å ha et nært og regnskog langt. I vårt klima alle noen ganger ønsker å teleportere inn i jungelen. Progress til dette før han kom, men det er mulig å arrangere på balkongen i et rom eller i en spesiell gjennomsiktig vinterhage ekte drivhus. Siden avtalen i et bestemt rom, og det skal være enkelt spesielt mange og heller lunefull planter, er det viktig å undersøke noen av de finesser.

Ved første avklare nyanser. Enhver vinterhage i huset - en vinterhage, enten det er ved siden av hovedstrukturen, er enten i karnapp, eller har en separat godt opplyst rom. Disse drivhusene - en stor 'drivhus', står bortsett fra de andre bygningene, med egne kommunikasjon og imponerende innhold.

I et hus på landet kan du bygge et stort drivhus, men hvis du starter med et beskjedent volum, så la det være en loggia av en byleilighet. Eller, for eksempel rundt et glassatrium trapper i et hus på landet. Lys i disse områdene mer enn i et vanlig rom. Beste plassering - Orientering mot øst og sørøst, som på sørsiden av anlegget kan overopphetes og overnatting på nordsiden vendt dreven mørkere.

Selv i tilfellet av god belysning (og nødvendigvis - i tilfelle av mangel på lys) ved anvendelse av fluorescerende lys. Kunstig sol bør utvide dagslys timer i vinterhagen opptil 10 timer. Gartnere bruker store natrium og lysrør - i mangel av hjem drivhus her i første omgang i skyggen av gløden er ikke alltid grasiøs form av inventar. Med lys i ditt hjem vinterhage ganske takle vanlige sparepærer og LED fasjonable enheter (sistnevnte alternativet lar deg spille rundt med lysdesign).

De grunnleggende prinsipper for utvalg av lamper:

 • Fraværet lampeskjermer - noen til og med gjennomsiktig glass-skjermer mellom lampen og miljøet (glass kan inneholde opp til 50 prosent av det lys);
 • tilstedeværelse av reflektorer - reflektorene er mange ganger øke belysningen;
 • røde og blå delene av spekteret - legg til de vanlige lamper UV-lamper;
 • kan koble til timeren og installere flere regimer;
 • beskyttelse mot fuktighet - det er bedre å bruke spesielle lamper for veksthus og vinterhager.

Hva vokse du? Innbyggerne i de ekvatoriale skoger - kaffe trær, orkideer og bromeliads? Eller appelsiner, sitroner og laurbær? Kanskje sukkulenter fra de tørre tropene? Valget av floraen er avhengig av temperaturen. For tropiske og subtropiske planter opprettholde nok temperatur ved 10 ° C og ekvatoriale beboere krever daglig 25 ° C.

Sikre et stabilt klima kan være, i første omgang ved å sikre pålitelig vinduer - de vil beskytte loggia, karnapper eller atrium av varmetapet. Hvis det er mulig, prøve for ytterligere å isolere veggene og gulvet i rommet (avhengig av konstruksjonen, enten bruke mineralull eller fasadeplater av ekspandert polystyren eller skum).

Alle disse tiltakene vil spare varme, men i løpet uten å varme denne varmen først kommer. Den enkleste og mest pålitelige måten - å utstyre et varmt gulv i drivhuset (strøm, vann, infrarød - velge etter dine evner). I form av bygninger og anlegg fra bunnen av, kan du legge varmevekslerne er ikke bare gulvet, men også i veggene. Og kanskje også trenger en ekstra varmesystem. For eksempel, kompakte infrarøde varmeovner eller elektriske varmeovner - vurdere Watts og penger på å finne den mest kostnadseffektive apparatet.

I tillegg vil du trenger termometre (og kanskje termostater - det hele avhenger av kompleksiteten av varmesystemet) og vifter (hvis de ikke gjør det, ofte åpne ventilene i vinterhagen som planter trenger luft bevegelse).

fuktighetsnivå - et annet problem direkte forbundet med planteopprinnelse. Du kan ikke fuktigere luft i tillegg, hvis du planlegger å dekorere vinterhage av kaktus og sukkulenter. Amerikanske agave eller yucca og aloe afrikanske og Dracaena også elsker å vokse, hvor tørrere, men poprohladnee (de har nok varme 10-15 ° C, men det bør være sterkt lys).

Innbyggerne i fuktig subtropisk klima - sitroner, oleander, sypresser, Araucaria - vokse på lignende temperaturer, men fuktigheten de trenger ha 40-60% (forresten, den mest komfortable for en person). Lianer, bromeliads og orkideer dekorere ekvatoriale skoger, krever høy luftfuktighet - et klima for mennesker er skadelig, så hvis du er fast bestemt på å dyrke eksotiske planter fra jungelen, ikke som et drivhus studie og Stela yoga matte.

Med hensyn til spesielle anordninger for regulering av luftfuktighet, mange av dagens - er valgt på grunnlag av driftsbetingelsene og størrelsen på vesken. Konvensjonelle luftfuktere, tåke generatorer, gode gamle fontener og små kunstige dammer - de beste naturlige kilder til damp. Regelmessig sprøyting av planter også vil øke luftfuktigheten til ønskede verdier, og for å spore endringer i en nøyaktighets obzavedites hygrometer.

Winter Garden - eksperiment for å gjenskape forhold "varme land" i utkanten av den lange vinteren. Så, i tillegg til varme, lys og fuktighet, er det nødvendig å følge estetikk. Tropiske, subtropiske og ekvatoriale plantene selv er vakre - du kan bare plassere dem slik at de ikke kommer i konflikt med hverandre for å vokse og behagelig for øyet.

Her hjelpe prinsippene i landskapsarkitektur. Ordne planter kaskade - et høyere sted i det tomme vegger, eller i midten, og deretter ordne høyden. Omdreining av amfi, relativt sett, store størrelse (f.eks sypress, laurbær eller alle mulige trær) og gjennomsnittlig plantehøyde (Proteaceae, Marantaceae, Myrkonglefamilien). Lav urteaktige blomstrende planter er plassert på kanten av "scenen".

Dette generelle prinsippet kan variere så mye som nødvendig i henhold til din kunstneriske idé. For eksempel kan du lage en skyggefulle hjørner, flettet vinstokker, og samle planter i noen trange grupper. Det viktigste - å plassere innbyggerne i vinterhagen i henhold til deres grad av skygge toleranse.

Winter Garden - et kongerike av natur, om enn liten. Derfor er det mange eiere foretrekker å ikke blande seg for mye i økosystemet som ble opprettet med slike problemer. Stoppede møbler, fancy mosaikk, en stor mengde smykker, lamper, statuer - dette overflødig dekor er i økende grad gir måte å en beskjeden kurvstoler eller hengekøyer, kork gulv på spor, leire blomsterpotter (etnisk malt eller ikke).

I et ord, omgitt av frodig blomstring vegetasjon interiørdesignere - både nybegynnere og viderekomne - i dag følge i første omgang, sans for proporsjoner. Tross alt, det er den viktigste måten å leve i harmoni med miljøet.

mye

Selv den lille drivhus er ikke bare en feriedestinasjon, hvor du kan nyte skjønnheten i naturen, men også stolthet noen eier, i en eller annen måte er interessert i hagearbeid og dyrking av planter. I lys av dette, hver gartner, enten amatører eller profesjonelle, drømmer om sin egen, om enn lite drivhus, som vil tillate ham hele året for å gjøre sine favoritt ting og å glede seg selv og sine kjære hjem oase. Spesielt relevant ideen om alt i leiligheten synes drivhuset på en varm sommerdag, når du sitter ute i flere dager i støvete kontorer, drømmer du om et pust av frisk luft og stedet hvor du kan nyte ikke bare lukten av friskhet, men også lysstyrken på frodige planter. I den kalde årstiden i midten av stripe forhold, blir dette ønsket upraktisk, og i denne forbindelse inviterer vi deg til å gjøre arrangementet av sitt eget hjem drivhus på tomten, territoriet til et land eller et privat hjem eierskap, og selv i leiligheten. Hvordan? Les mer.

Drivhus hjemme: en drøm som kan bli virkelighet

I dagens verden, i form av masseødeleggelsesvåpen og forurensning av naturen, hjemmet drivhus - en av de siste sjansene til å nyte skjønnheten og herlig duft av friske urter. I denne forbindelse, den verdsatte drømmen for mange eiere, dyreliv entusiaster er forbedring av drivhuset i et privat hus, leilighet eller, hvis territorium, innbyggerne i tettbygde strøk har mulighet til å organisere et hjørne av naturen på territoriet til forstadsområde, det vil si bygge det i et eget rom i nærheten til huset.

Drivhus hjemme - det er en egen glassert rom, spesielt utstyrt for innholdet eviggrønne eksotiske planter som må gi dem spesifikke klimatiske forhold. Planter dyrket i veksthus, så lunefull, at selv om sommeren når temperaturen regime for dem er i nærheten av de optimale, eksotiske blomster og busker er ikke i stand til å overleve, langt mindre vokse med hell i henhold unaturlig nordlig klima, de naturgitte forhold for dem er langt fra gunstig. I denne forbindelse, for dem spesielt utstyre rom hvor det er gunstige betingelser for deres vekst og reproduksjon, nemlig et høyt nivå av belysning, rikelig fuktighet og høye temperaturer. De kalles drivhus.

Forskjeller veksthus fra veksthus og veksthus

Drivhus - et rom beregnet for helårs voksende eviggrønne sørlige planter ikke vokser i den midtre sonen. Disse plantene inneholder sitrus, sørlige palmer, orkideer og ficus, erobret innbyggerne i kaldere breddegrader sin eksotiske romantikk. Siden plant-data er ekstremt krevende microclimatic parametere, nødvendiggjør denne presisjonen av parametere som fuktighet og temperatur. Følgelig identifisere flere varianter av veksthus, som skal klassifiseres i overensstemmelse med temperaturforhold:

 • Varm drivhus hvor temperaturen holdes ved 25-28 °;
 • Poluteplye drivhus optimale temperatur som ikke overstiger 18-22 °;
 • Kald drivhus, mindre vanlig variant, en temperatur fra 1 til 8 grader.

Byggingen av veksthus: valg av et egnet sted

Valget av et egnet sted for å arrangere drivhusene - en av de første, og samtidig et viktig planleggingsfasen av drivhuset, som avhenger av fremtidige byggevirksomhet. Hvis din hjemme er foreløpig bare på planleggingsstadiet, og deretter vurdere selv heldig, fordi du har muligheten til å forhåndsvelge den mest passende sted for fremtiden for dyreliv hjørne. Dette vil i stor grad forenkle det videre arbeidet i fremtiden vil sette i vinterhagen med store vinduer orientert mot sør.

Hvis du bor i en standard byleilighet, har du sannsynligvis en liten mengde rom alternativer for bygging av veksthus. I ditt tilfelle er det bedre å tildele et eget rom under drivhuset og gi preferanse til glassert loggia eller balkong. Eksperter mener at du er mer heldig hvis du bor ut av byen og har mulighet til å vie til drivhus konstruksjon og å etablere en frittstående rammekonstruksjon, hvilket arrangement også har sine egne nyanser. Plasser videre oppføring av rammestrukturen å bli tent som mulig og så lite som mulig utsatt for sterk vind.

Holdbarhet og ytelse av innretninger avsatt til vinterhagen er også viktige parametre som må tas i betraktning i konstruksjonen av strukturen. Den viktigste garanti for holdbarheten av konstruksjoner - et solid fundament, så alt for holdbar og mindre komfortable vinterhagen, slik ekspertene anbefaler å gi preferanse til å strippe fundamenter av betong eller stein. Dybden av fundamentet er å nå det nivå som bestemmer det maksimale nivået av jord frysing i de mest alvorlige vintre, som til en viss grad bidrar til dannelse av en optimal mikroklima i drivhuset. I den midtre sonen av stiftelsen dybden i de fleste tilfeller ikke overstige mark på 80 cm. Hvis du foretrekker betong, trenger du tid til å ordne drenering vann dreneringssystemet, som i tilfelle av overdreven opphopning av betong vil være glatte. Vi bør ikke glemme oppvarming: som en ideell isolasjon isopor plater, noe som vil bidra til bevaring av varme i nedre kjelleren. For å hindre opphopning av fuktighet på gulvet, det er fylt med grus eller småstein, gir maksimal effektivitet utstrømning av fuktighet.

Valget av materiale for rammen og kledning struktur

Materiale for fremstilling av skrotten må ha egenskaper som gjør at den kan motstå de korroderende virkninger av eksterne faktorer, blant annet vind, uten å miste sin opprinnelige effektivitet og være motstandsdyktige mot deformasjon. Valget av materiale fra hvilke rammen vil bli gjort, vil avhenge av den valgte for huden på grunn av dens alvorlighetsgrad materiale har en direkte innvirkning på stabiliteten av bærerammen. Av dette følger det at de sterkere og tyngre kledning veksthus, desto større motstand skal ha en rammestruktur. Ved fremstilling av drivhusene materialer som er motstandsdyktige mot deformasjon, betraktet som aluminium, galvanisert stål, eller PVC, hvor rammen som vil tilfredsstille alle krav. Tre skrotten fabrikasjon betraktet som mindre vellykket utførelse, ettersom tre-strukturen er utsatt for råte og skade av insekter, i lys av hvilke har en kortere levetid og må konstant vedlikehold.

Kledning struktur - ikke minst, enn anordningen av rammen, slik det er materialet som er valgt for huden, avhengig påfølgende vedlikeholdskostnader for drivhus, som omfatter kostnadene ved oppvarming, strøm og reparasjon av anlegg. For at konstruksjonen bekles egnede materialer med høy tetthet, noe som vil beskytte plantene fra den brennende solen, og på samme tid, det nødvendige nivået av lysspredning, er behovet for noe som skyldes høy etterspørsel planter i lys. Ikke mindre viktig, og de isolerende egenskapene til materialet, slik at etterfølgende kostnader. For tiden er den ramme plating ved hjelp av glass (må rammen samtidig ha tilstrekkelig styrke), plast vinduer og cellulær polykarbonat, har den nødvendige letthet og transparens.

Opprette et klima i drivhuset: oppvarming, ventilasjon, belysning

Uansett årstid, bør den ideelle temperaturen i drivhuset være på et konstant nivå. For planter som vokser i Middelhavet, bør det ikke være mindre enn 10 grader, mens ekvator er det ikke mindre enn 25 grader. Og hvis du varme opp leiligheten ved hjelp av et vannsystem, for å oppnå den optimale temperaturen i drivhuset er nok til å organisere en jevn flyt av luft inn i rommet gjennom organiseringen av riktig ventilasjonssystem.

I de fleste tilfeller vil en varmeanordning omfatter installasjon av et drivhus gass, elektrisitet og bensin kjeler, som hver er kjennetegnet både fordeler og ulemper. Fordelen ved elektrokjeler er ikke noe behov for en ekstra anordning av ventilasjonssystemet, men i nødstilfeller strøm kutt i kuldeperiode planter kan dø. I denne forbindelse, eksperter anbefaler å velge et kombinert varmesystem som omfatter i tilfelle av svikt i ett system, den andre bryteren. Installasjon av oppvarming utstyr kan utføres i et eget vaskerom, og hvis drivhuset er en del av boligen ligger, eller i tilstøtende vedlegg, kan drivhuset plass holde et hjem varmesystem.

Nå er det nødvendig å si noen ord om vinduene i drivhuset. De er ikke den eneste kilden til lys, men også en grunnleggende system av varme besparelser, akkumulert i drivhuset. I lys av dette glass må være enten dobbel eller varme, noe som vil skape en barriere mot inntrengning av kald luft inne i drivhuset. I tillegg må du ta vare på vegg isolasjon, som best egnet mineralull, møte alle krav til isolasjon, samt tetting av skjøter balkong design. Og et annet viktig poeng å huske på en nybegynner gartnere, er temperaturregulering utføres ved hjelp av ventilasjon og rettidig åpne ventiler.

En annen viktig indikator på den indre mikroklima av drivhuset miljø, som også har en betydelig innvirkning på levetiden av krevende eksotiske planter. en optimal ventilasjon nivåindikator i drivhuset er utveksling av luft fra 6 til 10 ganger per time. Om vinteren, karakterisert ved fravær av alvorlige frost, er graden av ventilasjon oppnås ved organiseringen av naturlig ventilasjon, som er tilveiebragt ved den hyppige lufting gjennom åpne vinduer og dører. Men streng kulde eller stekende sommersol nødvendig organisering av ventilasjon, med hjelp av disse vil bli regulert ventilasjon.

Gitt at det naturlige lyset er en av de viktigste betingelsene for organisering av drivhuset og eksistensen av anlegget som helhet, er alt for drivhuset nødvendig å velge et godt opplyst rom eller balkong, orientert mot øst, vest eller sør-vest.

Hvis du setter opp et drivhus hjemme, bør vinduene bli vasket rene, og mangel på tunge gardiner. Siden vinteren planter lider av mangel på lys, og i sommer - fra overdreven soling, gir organisasjonen et drivhus ordning som en ekstra belysning og skyggelegging, vil rollen som takle persienner eller gardiner for vinduene. For ytterligere belysning er tilstrekkelig til å etablere den lokaler utladningslampe med høyt trykk.

Hvis du setter opp et drivhus på en standard balkong område på 6 kvadratmeter. meter for normal plantelivet i vinter drivhus vil strekke til en gassutladningslampe, hvor effekt som er 400 W, og to metallhalogen, kraften i hver av hvilke sostavlyaet250 watt.

Like viktig er karakterisert ved en annen forutsetning plante innhold i drivhus, er å opprettholde et optimalt nivå av fuktighet i rommet. For eksotiske planter er det minst 70-80%. Siden sommeren, fuktigheten i leiligheten er ca 50%, og om vinteren enda mindre må stadig fuktigere luft i rommet. Det nødvendige nivå av fuktighet i vinter drivhus luftbefuktning blir oppnådd ved hjelp av sprøyting av sprøytepistoler, innstilling og akvarier innendørs Brettene som er fylt med fuktet ekspandert leire, og andre beholdere fylt med vann. At i tilfelle av overdreven fuktighet for å unngå kondens på vinduer og vegger, trenger du tid til å ventilere rommet.

Velg planter og bygging av vanning

Som enhver annen struktur for jordbruk, må drivhus vanning ordningen. Hvis du hadde en pipe vannforsyning til lokalene, vanning du kan utføres manuelt, men tilhengere av innovative teknologier, sannsynligvis vil foretrekke de moderne automatiserte drypp vanning, noe som vil bidra til kontinuerlig vanning av land og dermed gi regelmessig og presis levering til roten av vannsystemet av planter og ernæring de trenger. Det ultra moderne dryppvanning system i tillegg til de ovennevnte funksjoner er utstyrt med timere og bevegelsessensorer, hvis nærvær gjør det mulig å justere tiden og mengden av vanntilførsel, avhengig av behovene til planter.

Som for valg av planter for vinterhagen, som kan bygge med hendene, her selvfølgelig kan du trygt gi utløp for sin fantasi. Men det er noen nyanser. Velg planter til drivhuset er nødvendig for at variasjon dyrket i drivhus på en gang, i en lignende nødvendig omsorg og hadde omtrent de samme behovene i fuktighet, lysnivå og samme temperatur. Med hensyn til den gjennomsnittlige temperaturen i drivhuset i vinter, er 17-18 grader, eksperter anbefaler-dyrkere velge for vinteren drivhus hibiscus, palmer, orkideer og Monstera, og hvis den gjennomsnittlige temperaturen i vinterhagen din betydelig lavere, og ikke overstiger 5-11 grader, har du mulighet til å vokse oliven og sitrustrær.

Hvis du bor i en byleilighet og eier en stor innglasset i loggia, spørsmålet: "Hvordan drivhus" for deg er sterkt forenklet, siden utbruddet av de første solfylte dager når balkongen vil være varm, kan du iscenesette et reelt grønt paradis, plassert der noen særlig motstandsdyktig mot kulde grønne prøver.

Viktigst, til loggia oppnådd temperatur over null. Å rette oppmerksomheten mot det faktum på hvilken side er orientert loggia, og hvor mange timer en dag på det er sollys, vil du betydelig forenkle og sistematiziruete valg av planter for hjemmet ditt drivhus. For eksempel, hvis en loggia vender mot sør, kan du plassere der kaktus og floks, mens på nordsiden vil være mer gunstig å føle barskog kultur, glem-meg, og tobakk.

Aktuelt paradis kan du utstyre ikke bare på balkongen, men også i leiligheten. Du kan oppnå dette på ulike måter ved å velge et eget hjørne av vegetasjon, eller plassere den i hele leiligheten. For eksempel vil klatreplanter takle rollen som "zhivoy9raquo; draperier for stygge hjørner. Velge for dette formålet bregne, vil du ikke bare slå din leilighet til et paradis, men også sørge for at vinterhagen - det er ikke bare vakker, men også lett. Ikke mindre slående dekorative egenskaper er eføy som vokser raskt, noe som gir boligen en koselig utseende.

Hvis du - eieren av tre-roms leilighet, med forbehold for deg selv og din familie, kan du dedikere til forbedring av drivhus privat rom, hvor du kan puste frisk luft planter, slappe av etter en hard dag eller gjøre yoga.

For å gjøre dette, det maksimale utslipp fra rommet av unødvendige elementer og store møbler, og foretrakk lys og maksimal dekorative møbler fra naturlig rotting. Ved arrangement av drivhuset i leiligheten må oppfylle de samme kravene som til vinterhagen, som ligger i et eget rom wireframe. I hjemmet drivhus er nødvendig for å skape de samme mikroklima forholdene, som i en egen vinterhage. I tillegg til tekniske krav, ta hensyn til den dekorative utformingen av drivhus i leiligheten.

Kjøp i en blomsterbutikk spesielle hyller, bærende konstruksjoner og gitter for klatreplanter og blomster zadekoriruyte vegg, og for å gi din vinterhage en spesiell plass farge i rommet et stort antall leire potter og plantasjeeiere, som også kan plantes ornamental vegetasjon.

Relaterte artikler

© Building portal StrPort 2011-2016. Artikler om reparasjon, konstruksjon og byggematerialer.

Kopier informasjonen fra nettstedet er bare mulig med tillatelse fra utgiveren eller en direkte henvisning til kilden. juridiske begrunnelsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

56 + = 65