Den løsningsmiddelsammensetning 646

Solvent 646: tekniske egenskaper og anvendelse

Blant den store variasjonen vi bruker "646-th" oppløst stoff er kanskje en av de mest populære. Årsaken til denne høye allsidighet grunn av kjemisk sammensetning. Du bør starte det fra siste

Den kjemiske sammensetning av oppløsningsmidlet 646

 • Toluen - 50%;
 • Etanol - 15%;
 • Aceton - 7%;
 • Butanol - 10%;
 • Butylacetat - 10%;
 • Etylcellusolv - 8%.

Tekniske egenskaper av løsningsmidlet

 • Fargeløs eller svakt gul væske;
 • Tenntemperatur 403 grader Celsius;
 • Kokepunktet 59 grader Celsius;
 • Tetthet - 0,87 gram per kubikkcentimeter;
 • Det øker ikke viskositeten og fryser ikke.

 • Lav pris, slik at bruken av dette løsemiddel, selv i store mengder uten en sterk økning i den endelige kostnaden av arbeidet eller produkt;
 • Kjemiske egenskaper i stor grad utvide omfanget av denne komponent - fra husholdningsoppløsnings plaster, lakker og emaljer til produksjon mange behandling materialer;
 • Selges overalt, er det ingen problemer med søk,
 • Utmerket for avfetting overflater, etterlater ingen spor av sin bruk;
 • Når du bruker denne løsemiddel vises ikke brannskader.
 • Høy toksisitet. Stoffet er tilordnet den tredje klassen av fare. Arbeid er anbefalt å bruke hansker og en respirator, og i et godt ventilert område. Det bør ta vare på beskyttelse av øynene, da dette materialet er aktivt fordampet og påvirker organer av syne;
 • Brannfare. Det er umulig å arbeide i nærheten av åpen ild eller røk i anvendelsesstedet av kjemisk komponent;
 • Dessverre, et stort antall forfalskninger forårsaket av den høye etterspørselen etter dette produktet er på markedet. Redusert kvalitet observert selv i oppløsningsmidlet slippes ut store bedrifter;
 • Løsemidlet har en sterk spesifikk lukt.

Anvendelsesområder av oppløsningsmidlet 646

Den første er fremstillingen av malinger og fernisser. Tilsetning av denne komponenten i det endelige fargen gjør det mulig å raskt å danne en film, som vises etter fordampning av de organiske forbindelser til stede i et løsningsmiddel. Særlig 646 th brukes aktivt i fremstillingen av de følgende typer maling: nitrocellulose, akryl og melaninoamidnye.

Komponenten mest brukt aktivt i å utføre reparasjoner. For mange behandling materialene oppløses i den ønskede konsistens, ved anvendelse av nøyaktig type løsemiddel. I dette tilfellet er det også aktivt til å fjerne gammel maling, avfetting overflaten i forberedelse for videre etterbehandling, og for å rense verktøy fra de tørkede behandling materialer. Under reparasjonen tar vanligvis ganske mye av denne komponenten. Men lave priser gjør kostnadene er ubetydelig.

Solvent 646: spesifikasjoner, GOST, sammensetning

Solvent 646 er meget effektive middelet, beregnet for bruk ved arbeid med forskjellige malinger. Takket være det belegget etter tørking anskaffe ytterligere skinne. I denne artikkelen vil du lære:

- som er et oppløsningsmiddel 646;

- GOST krav som det svarer til.

Generell karakteristikk av løsningsmidlet

Solvent grade 646 - en transparent farveløs væske (i noen tilfeller kan ha en gulaktig fargetone), karakterisert ved en spesifikk lukt. Oppløsningsmidlet tetthet er 0,87 gram per kubikkmeter. Se, det gjør ikke fryse og ikke få viskositet. Det antennes spontant ved en temperatur av 403 ° og koker ved 59 grader.

Produsert i samsvar med kravene i GOST 18188-172. Oppløsningsmidlet bør ha en jevn sammensetning. Det bør ikke være observert turbiditet og delaminering. Det er heller ikke tillatt tilstedeværelse av suspenderte partikler i væsken.

Produsert i industriell emballering i plast- og glassbeholdere (flasker) av ulike størrelser.

Solvent 646: spesifikasjoner, struktur

Det er en forbindelse av VOC. Løsningsmidlet 646, karakteristika som korresponderer med GOST 18188-72, omfatter følgende bestanddeler:

 • toluen - 50%;
 • butanol - 15%;
 • butylacetat - 10%;
 • etyl spirt- 10%;
 • aceton - 7%;
 • etylcellusolv - 8%.

På grunn av dens sammensetning, er det anses å være den mest aktive oppløsende materiale.

 • verdier flyktighet av etyleter i området fra 8 til 15;
 • Koagulering tall som er lik minst 35%;
 • et syretall på ikke mer enn 0,06 mg KOH / g;
 • porsjon vann (Fischer) på ikke mer enn 2%;
 • fortynning handling - etter tørking ikke er observert at nærvær av hvithet og film Nitro kjennetegnet ved en glatt overflate uten tilstedeværelse av flekker.

Solvent spesifikasjoner 646 tillater bruk til å fungere med en rekke malinger, inkludert nitrocellulose, melaninoamidnymi, Glyptal, akryl, epoksy. Den brukes enten som et additiv ved fremstilling av disse materialer, eller deres fortynning til den ønskede konsistens før bruk. Dessuten er det reagens tilsettes til fyllstoffet og primer for optimal bearbeidbarhet, slik at perfekt utjevner overflaten.

I noen tilfeller, er løsningsmiddelet R-646, som tilsvarer spesifikasjonene STATE, blir brukt som et materiale for forskjellige avfetting av overflater eller for vaskeutstyr (for å optimalisere en spesiell prosess).

Hva er fordelene med forskjellige oppløsnings 646?

Blant de viktigste fordelene med merkevaren 646 løsemiddel er følgende:

 • karakterisert allsidighet;
 • Meget høy oppløsningsevne;
 • gir ytterligere glansmalinger;
 • enkel å bruke;
 • Det resulterer ikke i tilfelle av kontaktskader på huden overflaten;
 • Den danner ikke fettete flekker på de behandlede overflater;
 • fordamper og etterlater ingen lukt.

Oppløsningsmidlet tilsettes til maling eller lakk i små stykker til den ønskede densitet og viskositet. Bred Blandingen som skulle stadig omrøring. Ettersom løsningsmiddel har en høy aktivitet, samtidig som arbeider med det må være spesielt forsiktig for ikke å ødelegge den nedre lag belegg.

Sikkerhetsforanstaltninger under arbeid med løsemiddel

Må utføres i rom med god ventilasjon, fordi stoffet er giftig (klassifisert som en tredje klasse av fare). I tillegg, når man arbeider med et oppløsningsmiddel merkene 646 for å bli brukt slik PPE som en respirator og hansker. Det anbefales også å bruke vernebriller.

Dersom midlet var i det område av huden, må det behandles med vann (varmt) med såpe. Ved kontakt med slimhinnene i øyet etter vask bør oppsøke lege.

Gitt at løsningsmidlet er et brennbart materiale, er det nødvendig å behandle det forsiktig og under ingen omstendigheter tillater ikke åpne flammer, gnister og røyking nær tankene med reagensen.

Oppløsningsmidlet ble lagret i en tett lukket beholder. Videre, med reagensbeholderne må beskyttes mot fuktighet, sollys og varme. Man kan ikke la noen varmeelementene i umiddelbar nærhet av løsemiddel beholdere.

Garantiperioden lagringsplass (som informasjonsprodusenter) fra produksjonsdato er 12 måneder, noe som muliggjør bedrifter å kjøpe disse produktene i store mengder.

Temperaturverdiene ved hvilken oppløsningsmidlet er lagret, er i området fra minus 40 til pluss 40 grader.

Løsemidler ble 646, 647, 4R

Solvent 646, 647 og 4 - bare noen få representanter for en stor familie "nomernyh9raquo; organiske løsningsmidler. De skiller seg lav pris, bredt bruksområde og effektivitet, bruke dem både på jobb og hjemme på forskjellige reparasjoner, konstruksjon, for rengjøring og avfetting overflater.

Sammensetningen og egenskapene til disse midler varierer, så vel som deres anvendelse. Hva er løsemiddel 646, 647 og 4?

Sammensetning og egenskaper

Dette preparatet anvendes for oppløsning og fortynning av de forskjellige malingstyper, flekkfjerning, rengjøring av flater og instrumenter for maling og lakk. Standarden GOST beskriver dens sammensetning:

Også løse gjøre 646 TU, med den forskjell at det reduserte innholdet av toluen og aceton. Dette skyldes det faktum at, toluen og aceton kan brukes i medikament fremstilling.

Oppløsningsmidlet beskrivelse 646 omfatter følgende spesifikasjoner:

 • Utseende - fargeløs eller gulaktig gjennomsiktig væske uten fjæring, delaminere, ikke gir et bunnfall
 • Koketemperatur - 59 C
 • flammepunkt - -7 C
 • antennelsestemperaturen - 403 C,
 • Oppløsningsmidlet densitet på 646 til 0,87 g / cm, og dermed den passer godt sammen med andre løsningsmidler og malinger
 • spesifikk vekt - 0,68 kg / l
 • Vanninnhold - 0,09%
 • syretall - 0,06 mg KOH / g,
 • antall koagulering - 40 y / o,
 • volatilitet (som etylester) - 12,
 • Det trenger ikke fryse,
 • Det etterlater ikke et kjedelig eller hvitaktig flekker.

P 646 oppløsningsmidlet som anvendes for oppløsning og fortynning av forskjellige lakker og farger. Først det var ment å fortynne nitrokrasok og Nitro. Senere ble det funnet at oppløsningsmidlet 646 er effektivt med hensyn til andre typer av maling og lakk, så vel som epoksy- eller Glyptal primere melaminoamidnyh, alkyd-, epoksy- maling, fyllstoffer, og den filmstyrke og glans var forskjellig.

Den brukes til å justere farger og fyllstoffer til den ønskede viskositet, fortynning av de fortykkede maling, filmdannende belegg, lakker. Etter tørking hvitaktig film og lukt av oppløsningsmiddel igjen. Maling og lakk med løsningsmiddeltilsetnings 646 vil danne et filmbelegg materialer enn uten den, har en vakker glans. Også anvendes ved fremstilling av malinger, nitro nitrovarnishes, Nitro.

Det er en ganske voldsomme midler, særlig i relasjon til plasten, slik at plastoverflater bør ikke brukes. Den kan brukes til avfetting løsningsmiddel 646, som er en av de mest effektive forbindelser for dette formål, men på grunn av dets aktivitet bør ta hensyn til egenskapene til overflaten. Plastic bør brukes mindre aggressive midler.

Strømningshastighet 1 m for avfetting tilnærmet lik:

 • Overflate utendørs - 0,147 kg;
 • for metall og tre flater innendørs - 0,12 kg;
 • Betong - 0,138 kg.

For overflater, noe som vil bli påvirket av vann og andre aggressive faktorer, er kostnaden for en kvadratmeter er 0,169 kg.

Solvent 646 er giftig, dens fareklasse om effekter på miljøet - 3 Innånding forårsaker narkotiske virkninger - hodepine, svimmelhet, forvirring og irritasjon av øyet, luftveiene, virkninger på mage-tarmkanalen og leveren. Inhalering av mulige levertoksisitet, benmarg, endringer i blodet, noe som fører til alvorlige konsekvenser. Så som arbeider med oppløsningsmiddel P 646 må være i rommet med en god tilførsel og avtrekk mekanisk ventilasjon eller på gaten. For å beskytte luftveiene, en godkjent respirator (f.eks "lepestok9quot;).

Etter kontakt med huden forårsaker brannskader, men et langsiktig samarbeid med dem kan kontakteksem. Det må ikke få lov til å gå inn i øyet, nobhodimosti oppførsel arbeidshansker og vernebriller, og i kontakt med huden materialet straks vaskes med såpe og vann.

Det er flyktig og brannfarlig, så jobbe med ham, bør du være forsiktig. En tent løsningsmiddel stanset med sand, skum, spray vann. Oppbevares i en lufttett beholder, i områder der det ikke er utsatt for direkte sollys, ved tempreature fra -40 til +40 grader. Du kan ikke holde det på gaten. I rommet hvor blandingen lagres eller fungerer, må den bli eliminert forekomst av eventuelle gnister. I nærheten beholdere med stoffet kan ikke røyke.

R-646 selges i tromler for industriell anvendelse i en mengde av 1-10 liters kanner til husholdningsbruk. Det er helt klar til bruk, uten ekstra opplæring er nødvendig. Garanti periode, i hvilken blandingen forblir stabil - 12 måneder.

Sammensetning og egenskaper

En annen populær og billig oppløsningsmiddel er nummerert 674. Den skiller seg fra konstruksjonen 646 og bruksområde. Dette fortynningsmiddel inneholder aceton derfor mindre aggressiv, inkludert en plast.

Spesifikasjoner P 647 er som følger:

 • Det ser ut som en klar væske, fargeløs eller gulaktig farge, inneholdt ikke noe slam ensartet,
 • vanninnhold - ikke mer enn 0,6%,
 • volatilitet - 8-12,
 • syreverdi - ikke mer enn 0,06 mg KOH pr 1 g
 • Koagulering antall - i det minste 60%,
 • Tetthet - 0,87 g / cc.

Ved fortynning Nitro film ikke skal slå hvit, når løsningsmidlet fordamper. Innslag og riper på emalje overflater må jevnes.

Den består av:

Også, 647 blir brukt til å øke viskositeten i materialer som inneholder nitrocellulose. Hva er forskjellen mellom 646 og 647 løsemidler for søknaden?

R 647 er mindre aktiv, og således ikke ødelegge plast, på grunn av hvilken den kan anvendes for reparasjon legeme, avfetting av forskjellige overflater, fjerning av maling og lakkfilmer, hvis det er viktig å respektere til overflaten.

Dette oppløsningsmiddel innføres i beleggmaterialene oppløses under omrøring i de mengder som er spesifisert i instruksjonen til en spesiell maling eller lakk.

Sikkerhetsregler når du arbeider med det er det samme som når du bruker P 646.

 • Solvent 647 bør oppbevares i lukkede beholdere i en brannsikkert sted borte fra direkte sollys.
 • Rommet, der de arbeider, bør ha en god mekanisk ventilasjon. Oppløsningsmidlet er giftig, farlig å innånde.
 • Unngå å få den i øynene. Vi må jobbe med hansker, hudkontakt, vask med såpe og vann.

Som R 646, R-647 som selges for bruk i husholdningen i bokser i volum fra 1 til 10 l, og industriell bruk - i ståltønner.

Sammensetningen og egenskapene

R4 - er et organisk løsningsmiddel som inkluderer aromatiske hydrokarboner, ketoner og estere. Det består av 62% toluen, 26% aceton, 12% butylacetat. En blanding av disse komponentene i oppløsning effektivt og fortynnes forskjellige malinger, lakk, harpikser og andre organiske stoffer.

Det dens variant - løsemiddel P-4a, en funksjon av hvilken - i fravær av sammensetningen av butylacetat.

Dette produktet er produsert i henhold til GOST 7827-74. GOST P-4 fremstilt med følgende spesifikasjoner:

 • ser ut som en gjennomsiktig væske uten eller gulaktig farge, uten slurry (P-4 og P-4a ser det samme);
 • Vanninnhold - 0,7%;
 • volatilitet - fra 5 til 15;
 • Syretall, mg KOH / g - ikke mer enn 0,07;
 • antall koagulering - ikke mindre enn 24%.

Dette verktøyet blir brukt til å fortynne og løse opp belegg, emaljer, grunning, maling tegninger XB, XC, KhSL, EP, Vinikolor, Vinikor, Evikor, Evinal, primer emalje XC-500.

Dessuten er F-4 anvendes for oppvask, hender og armer når man arbeider med maling.

Dette oppløsningsmiddel er egnet til å løse opp og fluidisere emaljer, lakker, primere og fyllstoffer med markeringer XC, XB, PVC, MS, EP-0020, med unntak av emalje CHV-124 svovel og beskyttende. Modifikasjon av P-4a oppløsningsmiddel kan oppløse også en grå beskyttende emalje og CHV-124.

Det er flyktig og er basert på at den er søknad: etter å ha lagt til malingsoppløsningsmiddel og påføre den på overflaten, den hurtig stivner og danner en film.

Oppløsningsmidlet R4 er giftige, brennbare og eksplosive, så arbeider med ham, er det nødvendig å observere sikkerhetsforanstaltninger.

 • Hold i brannsikkert materiale må være ventilert sted, adskilt fra sollys, i lufttette beholdere;
 • å arbeide med et løsningsmiddel er også nødvendig i en godt ventilerte lokaler;
 • Unngå kontakt med øynene;
 • Bruk vernehansker for å unngå kontakt med hud, i tilfelle kontakt med hud, vask med rikelig med varmt vann og såpe.

På grunn pozharooopasnosti løsningsmiddel på et sted hvor den er lagret og arbeider med den, bør utelukkes gnister, åpne flammer, rykende. I tilfelle av brann slukkes F-4 via skum, karbondioksid, vann spray. Man må huske på at løsningsmiddel-damper og komponentene (butylacetat, aceton, toluen) er tyngre enn luft, kan samle seg i nærheten av gulvet og eksplosiv.

Toksisitet betyr manifesterer narkotiske virkninger (svimmelhet, hodepine, svimmelhet, desorientering etter langvarig inhalasjon), irritasjon av øyne og andre slimhinner, hoste. I det lange inhalering mulig forgiftning, lik symptomene med mat, toksiske skader på nervesystemet.

Derfor, ved bruk av et oppløsningsmiddel, og bruk verneutstyr (briller, hansker, respirator), arbeid i et godt ventilert område. Dersom hjelp av kontakt med huden, må det vaskes, hvis øyne - vaske dem og kontakt lege.

Brand oppløsningsmiddel F-4 og C-4a også brennbar og eksplosiv, danner eksplosive blandinger med syrer og oksydasjonsmidler (eddiksyre, salpetersyre, hydrogenperoksid) reagerer med kloroform og bromoform, brennbare og eksplosive reaksjonsprodukter. For noen typer plast de er aggressive.

Løsemidler F-646, F-647 og F-4 - tilgjengelig og lett å bruke midler for å fortynne maling, avfetting og rengjøring av forskjellige overflater. Du kan kjøpe dem til enhver jernvarehandel, og utvalget av programmer er stort. Det er viktig når du bruker disse midlene til å overholde sikkerhetsforskriftene, som de er giftige og brannfarlige.

Legg inn en kommentar

Hvordan lage en seng av steiner + bilder til det, og meg mer som Rakari. smertelig vakker

Angi automatisk å pumpe ganske informativ video som er nødvendig.

Hvilken boksen for å velge for et bad Vakker badehus på bildet, er hyttene sjelden sett.

Konstruksjonstegninger visor + Spesiell takk for de detaljerte tegningene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 34 = 35