Dekorere veggene med trepanel

Dekorere veggene med trepanel

 • Kremen av sopp føtter Ekzomin
 • Kapsler fra Vetoksik parasitter
 • Complex Sustalayf å gjenopprette ledd

Veggpanel - en rektangulær eller kvadratisk plate av tre, utformet for å vende mot veggene innendørs. På grunn av det brede spekter av produkter på markedet hvert hus kan plukke opp materiale for fargelegging, utvendig design, form for å dekorere rom for noe formål. For å oppdage hva som kjennetegner trepanel på vegger og installasjon teknologi.

Fordeler og ulemper ved veggene med trefinér

Dekorere veggene i trepanel fortsatt populære i lang tid, til tross for den høye kostnaden av materialet og selve arbeidet. Omsluttet dette overflatemateriale har fordeler i forhold til vanlige belegningsmetoder skillevegger:

 • Produsenter har et veggpanel i et bredt område, skiller de seg i farge, størrelse, materiale. Du kan finne et panel, malt i fargen på tre fra enhver rase. Hvis ønskelig, blir materialet malt eller lakkert i dens smak.

Mangler i denne metoden for veggdekorasjon er mye mindre fordeler:

 • Den klassiske måte å trimme er å bruke rammen for fiksering, noe som lett reduserer gulvplass.

De viktigste varianter av trepanel for vegger

Klassifisering av trepanel i form

Forskjellige forskalingsplater også utvide anvendelsesområdet av belegget. Paneler stativ ringer som er produsert i lengde 2,4 til 3,7 m og en bredde på 125 til 300 mm. De er laget i form av tykke plater av 8 til 12 mm.

Klassifisering av paneler for veggene i materialet

Plater av tre er anerkjente behandling materialer, laget av en matrise, er meget kostbart. For eksempel eik produkter verdt $ 200 per 1 m2. En elite byggematerialer er også furu, or, lønn panel.

Klassifisering av paneler på forsiden av finish

Utvendige paneler er sterkt avhengig av den fremgangsmåte for behandling av det ytre lag. Det er mulig å identifisere de viktigste måtene å behandle forsiden:

 1. finering. Det ytre lag av produktet er laget av tre, der platene har et mer tiltalende utseende. Preget av en uvanlig utseende. Spon boards perfekt ligne panelet i eliteklassen, men det er flere ganger billigere.

Produsenter på anmodning fra kunden kan produseres i paneler av ulike stilarter - russisk, renessansen, moderne dans, klassisisme.

Hvordan velge trepanel for vegger

Trepanel kan brukes i lokalene til ethvert formål, alt avhengig av kundens preferanser og fantasi. Plater dekorere vegger, skillevegger, innebygde design.

 • I stuen dekorative tre veggpaneler er koselige og brukes i utsmykningen av stuer, gang, kjøkken, barn. Material utgivelser flyktige, som har medisinske egenskaper - de ødelegger mikrober og virus. Voksbelegget avviser støv paneler og gjør dem lettere å rengjøre, denne egenskap er spesielt velkommen vert.

Prisen - en av de viktigste argumentene som påvirker valg av materiale. Velg panel hjelp dette resonnementet:

 • Naturlig materiale er dyrere kompositt.

Prisen på panelet avhenger av følgende parametere: prøvestørrelse, slik den fremre side behandling, treslag, prosentandelen av matrisen panel, tilstedeværelse av innrammet stykker, dekorative panelelementer - patina, forgylling, nærværet av de utskårne områder.

 • Les en oversikt over de komplekse hjelp av hemorroider Proktonol
 • Hvordan å miste vekt 20 kg - reelle vurderinger av Guarchibao

veggpanel på veggfestet teknologi

Forberedende arbeid før paneling veggpaneler

Valg av festematerialet avhenger av flere faktorer - tilstanden av overflaten veggen, septum materiale med paneler.

 1. Måle lengden av overflaten, som er planlagt å være ferdig paneler.

Etter å kjøpe, lagre platene i rommet der det arbeides med, fjerne emballasjen og la det stå i 24 timer. Klut innendørs noen endring deres størrelse og vil ikke deformere veggen.

Panelene av tre på en kasse

Montering av tre paneler til veggen ved denne metoden krever rammeenheten av trespiler eller metallprofiler. Til å begynne med inspisere veggen for sprekker, peeling gips og andre feil. Partisjon ikke kan utjevne fullstendig, og bare for å eliminere defekter, til veggen bak panelene ikke blir ødelagt. Sprekker og bulker zashtukaturte fugemasse. Etter innretting av lokkveggen og prime med antiseptisk.

Montering av tre paneler i klebemassegrunnlaget

Det er nødvendig å være reservert av limet som er spesielt utformet for å arbeide med trepanel. Det er en tilsvarende inngang på emballasjen. Fullfør denne metoden er rask, dersom veggen er glatt. På lignende måte er det mulig å raskt dekorere veggen med fliser, og uten å demontere det gamle belegg.

 • Overflate renset for støv og vakuumimpregnert med primer.

Fiksering av plater av trevirke for konstruksjon brakett

Paneling veggpanel ved hjelp av bygge stifter begynner med utførelsen av markerings vegg på hvilken det er festet plater og bygnings stifter. Feste braketten med skruer, slik at etter montering av panelene angitt tennene av prøven sporet.

Veggmontert trepanel av en enkelt person med liten erfaring i snekker. Premien for belegg arbeidet vil være hyggelig og sparing.

60 + typer veggplater for innvendig etterbehandling: form, tekstur, materialer

Veggpaneler er mye brukt i moderne interiør

Veggpaneler for interiør mye brukt til dekorasjon av noen lokaler. Med et bredt spekter av i dag, er denne type finish er mest populære.

I tillegg til det store omfanget av denne type materialer, har de også mange fordeler, hvorav de følgende bør nevnes:

 • Den største fordelen med veggpanelene - ikke nødvendig å fremstille en nedre veggfeltet montering, som gir en helt flat overflate uten en tidkrevende og kostbar gips
 • montering av veggplater gjør det mulig å bedre lyd- og varmeisolasjon plass
 • under panelene kan plasseres diskret verktøy (ledninger, rør)
 • enkel installasjon gjør det mulig å redusere tiden det tar å fullføre murene
 • styrke, holdbarhet, pålitelighet
 • fornuftig pris

Nydelig soverom med vegg trim stativet trepanel

Levende 3D-veggpaneler i det indre av moderne stue

En annen viktig fordel av veggpanelene - bredt spekter av materialer, fra hvilke de kan fremstilles. Dette gir mulighet til å kjøpe et panel som vil optimalt møte både stil løsning og driftsforhold.

Lever i en moderne stil med etterbehandling veggpaneler

Elegante hvite veggpaneler

En spektakulær dekorativ veggpanel i stua av moderne stil

På grunn av det faktum at veggpanelene for interiør MDF er laget av treavfall ved varmpressing, er det mulig å eliminere fra platene skadelige komponenter - toksisk og fenol epoksy harpiks. Det er derfor de kan brukes uten restriksjoner for å dekorere lokalene (inkludert barn), kjøkken, kontor og offentlige rom. Anvendelse av fremgangsmåten for fremstilling av det dekorative film gjør det mulig å oppnå paneler med det opprinnelige mønster og annerledes mønster (for eksempel en murstein panel eller naturlig tre), er overflaten i seg selv kan være matt eller blank.

MDF-paneler har et attraktivt utseende og enkel å installere

MDF panel med en etterligning av en hvit murstein

Ved hjelp av laminering gir støv og skitt festet på et plan slik at MDF-plater er meget lett å rengjøre - vil bare periodevis tørkes av med en fuktig svamp (tøy). Slike plater er lette å installere, med ytterligere elementer (hjørner, lister, karmer, fileter) er laminerte filmer av samme, slik at hele rommet kan være anordnet i en enkelt stil retning.

Litt tyngre og tykkere, med egenskaper som er litt dårligere enn MDF, sponplater tiltrekke rimelig pris og et stort utvalg av tekstur og farge løsninger. Produseres i alle former (rack, fliser og plater paneler), og selv arbeidsflate kan være ferdig med finér, tre mosaikk, ratt, eller etter å ha installert det, kan du bare male.

Den koselige stue med etterbehandling MDF-paneler

På grunn av teknologiske egenskapene til produksjon av sponplater kan framskaffes i et stort utvalg av farger og strukturelle løsninger

Det er populært på grunn av den lave prisen. Panelene seg selv ikke-belagte sponplater ser svært skjemmende, men det er et stort utvalg av veggpaneler, finerte eller plastbelegg. På grunn av den betydelige vekt sponplater ganske problematisk å installere, tåler ikke fuktighet, så ofte er det brukt for etterbehandling korridorene, korridorer og andre nytte bygninger.

Veggpanel av sponplater ubelagt

Med plastbelegg sponplater kan oppnå en flerhet av farge og tekstur for denne

Sponplater panel i stue veggdekorasjon

Vegg paneler av tre en raffinert estetisk, gjør deres bruk det mulig å legge til interiør adel, soliditet og prestisje. Oftest, for fremstilling av tre veggpaneler brukes en rekke verdifulle arter, og for etterbehandling involverer finer mahogni, Rosewood, lind, valnøtt, kirsebær. For å oppnå stor dekorativ effekt, når du oppretter dem aktivt bruker en bred palett av naturlige nyanser av tre, speil inserts, farget lakk, forgylte carving og marquetry, trepanel så obligatorisk egenskap av interiøret i en klassisk stil.

Tre veggpaneler ser veldig imponerende

Vegg paneler av tre vil gi interiøret en rik utseende

Trepaneler er ganske begrenset i omfang - de kan ikke installeres i områder med høyere luftfuktighet, og med bruk av spesielle lakker og impregnering kan ikke beskytte dem mot de negative effektene av fuktighet. Og i de konvensjonelle røykere å holde panelene fra cracking (oppstår på grunn av linjesprang prosesser fuktighetsabsorberende tømmer og dens fordampning), er nødvendig for å opprettholde et konstant nivå av fuktighet i størrelsesorden 60%. En annen betydelig ulempe med treplater - deres høye pris.

Dekorere veggene med trepanel stativ typen

Rommet har trepanel ser ikke bare attraktivt og respektabel, den er full av naturlige varme og gjestfrihet

Slag av treplater, men de er mye lettere og ikke så følsom overfor endringer i fuktighet. De er ideelle for etablering av interiør i landlig stil, etnisk eller afrikansk stil.

Soverom innredet med veggpaneler laget av bambus

Dekorativt belegg med en volumeffekt. Et slikt panel har en trelagsstruktur:

 • fundament - Stack med forsterkende gips, MDF, aluminium, etc.
 • relieffsjikt - for å oppnå det i hovedsak benytter gips, i det minste - aluminium, plast, tre og andre materialer
 • oppstramming-dekorative laget - å legge til styrke og holdbarhet av bulk struktur, de fremre sidefeltene behandlet PVC-film, emalje, minst - en hud eller finer.

3D veggpanel i et moderne indre

3D-paneler dukket opp på det russiske markedet ikke så lenge siden, men har allerede rukket å vinne oppmerksomhet og kjærlighet fra mange designere og huseiere

3D-paneler i det indre av den lille hallen

I første omgang vil 3D-paneler utformet som veggen, men på grunn av overflod av teksturer, mønstre og farger, de er aktivt involvert for etterbehandling taket, samt for å dekorere nisje eller møbeldesign sengegavlen, for kontrasten tildeling av veggene (en eller flere), er det ofte en lettelse vegg kan fungere som en selvstendig dekorativt objekt. Med deres hjelp er det mulig å effektivt gjennomføre reguleringsplan lokalene er veldig imponerende 3D-look panel som dekorasjon for bærende søyler.

Tips! Til effekten av 3D-installere paneler var mer eksplisitt og interessant, er det ønskelig å markere gulv, vegg eller taklamper, takket være avlastningselementer få unike spill av lys og skygge.

3D-panelet er veldig vakker, men dyrt utseende finish

Dekorere et bad 3D-paneler

TFC panel tiltrukket av sin lave pris, forskjellige farger, enkelhet og tilgjengeligheten for transport og installasjon, lite krevende å bry (nok til å vaske med jevne mellomrom, samtidig som den tillater bruk av husholdningskjemikalier). Således at de har gode termiske og lydisolerende egenskaper, gode hygieniske egenskaper, motstandsdyktig mot fuktighet, som definerer deres behov for etterbehandling bad og toalett. De tåler ekstreme temperaturer, og kan derfor installeres i uoppvarmede rom.

PVC paneler har en enorm rekke fordeler fremfor andre typer veggpaneler

PVC paneler med tre etterligning

Ulempen er deres skjørhet - ved toppbelastninger (konsekvensene) er at de kan brekke eller sprekke. Dersom plasten er av dårlig kvalitet, så et par år senere under påvirkning av ultrafiolett stråling betydelig visne maling og hvit - blir gulaktig. Men den viktigste saken - sikkerhet og miljøvennlighet av plast paneler, så de er definitivt ikke anbefalt for etterbehandling barnas rom, men i et boligområde, og er best å bruke dem minimalt.

Veggpaneler i det indre av fusion stil

Et relativt nytt fenomen i markedet, har vunnet popularitet på grunn av sin høye motstand mot ekstern, fremfor alt, et naturlig plan, innvirkning, motstand mot fuktighet. Glass benyttes som en varig og solid grunnlag for å skape varig fotorisunkov på veggplatene. Den største rasprostranenenie fikk på kjøkkenet (som dekor forkle løpet arbeidsflater) og på badene.

kjøkken forkle dekorert med glasspaneler

Ved å kombinere forskjellige typer veggplater

Stone finer - er ikke bare et "panel under en stein," en kombinasjon av naturlige skjønnhet stein (panel er ikke bare å trekke den stein, men også beholder sin naturlige ruhet), sammen med fleksibilitet og lav spesifikk vekt. Denne plate 4 mm tykk, noe som kan være et klebemiddel montert på veggen.

Stone finér interiør loft stil

Paneler under steinen ser veldig stilig

Formen av fremstillingen av veggpanelene er klassifisert:

 • sats stativ - en lang tid (vanligvis mellom 2,4-3,7 m) brede og 30 cm strimler, og at tykkelsen i området fra 9-12 mm, som kan være laget av tre, PVC, fiberplate, sponplate eller MDF. Oftest innebærer rack-paneler for vegger i bygninger med komplekse geometrier (for eksempel masse vinkler) eller små rom. Bruke lyse farger spaltegulv paneler kan visuelt riktig plass i et lite rom (kjøkken, gang, korridor eller bad). Når horisontale lameller rom vil visuelt mer langstrakt i vertikal stilling - optisk øke takhøyden. Stativ veggpaneler tiltrekke enkel installasjon - å sette en lekte (tre, aluminium profil), er de festet med klips (ved hjelp av stiftepistol) eller skruer

Veggpaneler stativ typen

 • flis paneler -. Har form av et kvadrat med sider på 30 til 100 cm Kombinering annet arrangement i planet for paneler med forskjellig tre mønster, å arrangere dem i to eller tre nivåer og i forskjellige vinkler, kan man oppnå unike og opprinnelige dekorasjon aksent vegger. For å forsterke effekten, kan du legge til liner innebygd lys. Festeflispaneler er klebemiddel og minst - ved hjelp av klemmer.

Den uvanlige utformingen av veggpaneler av flis typen

Flispaneler i utformingen av stuen

 • platepaneler - den største (f.eks fiberplater panel har en størrelse på 1,22 x 2,44 m og en tykkelse på 6 mm) en variant av veggpanelet. At dette er deres viktigste fordel - ved hjelp av ark paneler kan raskt dekorere den overflate på et stort område. Arbeids overflaten av panelet arket er en flerlags struktur, på hvilken en tegning eller tekstur, som er tilstrekkelig etterligner stein, tre, murstein, lær eller umiddelbart kombinasjon av flere beleggmaterialer. For installasjon av plate-paneler ofte bruke lim og dannet samtidig mellom sømmene fylt listverk.

Wall paneler filmtype

Veggpaneler i interiøret - originale ideer interiør ferdig titt på videoen:

Dekorere veggene med trepanel i leiligheten

Dekorative tre panel for et hus eller leilighet er styrene laget av naturlig tre. I butikkene behandling materialer presenteres mange alternativer paneler i mange farger og størrelser. Følgelig, for å plukke opp en etterbehandling materiale for utforming av alle rom i leiligheten er ikke så vanskelig.

Veggbelegg i alle rom med trepanel blir brukt i lang tid. Folk som ønsker å utstede en leilighet i en unik stil, ikke blir avskrekket selv den relativt høye prisen på materialet.

Sammenlignet med de vanlige alternativene for etterbehandling dekorative paneler har flere viktige fordeler:

 1. Valgene som tilbys i butikkene av panelene er ekstremt bred. Det ville ikke være en lang søk for å kjøpe plater, simulere ulike tresorter. Noen av platene kan være belagt med lakk eller maling.
 2. Trepaneler tilsettes det indre av alle rom edle trekk.
 3. Plater laget av tre er et miljøvennlig materiale. Derfor, i huset hvor de veggflater er dekket med et slikt materiale, skaper det en naturlig mikroklima. Egenskaper paneler hindre dannelse av mugg og jordslag.
 4. Når du installerer paneler på en kasse krever ikke en helt flat vegg.

Mangler i de tre paneler er mye mindre, men likevel er de:

 1. Trepanel bør ikke brukes på badet, på badet eller på kjøkkenet, t. Til. Har de ikke liker høy luftfuktighet.
 2. Hvis installasjonen av platene er gjort ved hjelp av klebemiddelblandinger, veggene må kanskje justeres.
 3. Tradisjonelt er trefiner festet til buret eller kasse. I dette tilfelle får man det nyttige volumet av rommet noe redusert.

Klassifisering av ledningspaneler laget av tre

Dekorative veggpaneler av denne art er gruppert langs en rekke linjer:

Skille paneler laget i form av strimler og plater. Lengde kledning utformet som strimler, starter fra 2,4 meter og ender 3,7. Bredden er også avhengig av den spesifikke modellen og produsent. Utseendet til slike paneler ligner styrene i forskjellige tykkelser. Innbyrdes forbundne lameller som samles inn av tapper og slisser gitt av produsenten. Montert på veggen kan være hvilken som helst vinkel. Ofte slikt materiale brukes til veggene i rom med stor takhøyde.

Det er også av tre panel firkantet form. Den vanligste plate størrelse 300 * 300 mm og 980 * 980 mm. Slike produkter blir i hovedsak brukt for den partielle veggdekorasjon. Noen ganger kan de brukes til å avbilde mønster på veggen.

Etterspørselen mellom kjøpere og plate-slabber av massivt tre dimensjoner 122 * 244 cm. Tykkelse kan variere fra 6 til 8 mm.

Dekorative paneler er fremstilt av massivt tre, anses å være en elite behandling materialer. Følgelig kan prisen på slike produkter ikke være lav. Tildele panel av eik, sedertre, or eller lønn. Men en vanlig plate av furu og andre bartrær, t. K. De koster mye mindre. I alle fall, rom, dekorert med fliser laget av naturlig kvalitet av tre, er veldig stilig design og kan betjenes en betydelig periode. Det er ikke anbefalt å bruke denne type paneler i rom med høy luftfuktighet.

Det er også et kostnadseffektivt alternativ tre plater - laminerte paneler. De er laget fra den vinkelrett på lag av tre limt tynn.

For innredning av leiligheter, hus, kontorer og andre lokaler av MDF paneler blir brukt. For deres fremstilling ved hjelp av treflis og koble dem til massen. Når egenskaper er lik de materialer av tre, er et slikt produkt mye billigere i forhold til andre.

Et panel av sponplater for hjemmet, mer kjent som sponplater. De har helt beskjedent utseende. De brukes hovedsakelig for etterbehandling produksjonsanlegg. Wall paneler laget av slikt materiale har gode isolerende egenskaper, men deres viktigste fordel - prisen.

Dekorere den fremre overflate av platene

Utformingen av veggpanelene, som er utformet for å huse interiør, er i stor grad avhengig av den fremgangsmåte for behandling av frontoverflaten.

Den mest kjente er følgende metoder:

1. Fullfør finér. Denne fremgangsmåten involverer en utvendig foringsplater verdifulle arter av tre. Som et resultat, utseendet på panelene minner om eliten panel av tre, men det har en pris flere ganger lavere.

2. Laminering. Overflatepaneler belagt med en spesiell film (laminert) blir blank. Plater behandlet på denne måten har liten beskyttelse mot mekaniske skader og eksponering for sollys. En slik film er i stand til å beskytte selve platen fra virkningene av visse kjemiske elementer.

3. Etterbehandling av den ytre side av trepanelet lakk eller voks. Lakkering ikke bare fyller en dekorativ funksjon, men også tjener til å beskytte mot fuktighet paneler. Imidlertid foring behandlet med lakk, er utsatt for mekanisk skade. Derfor populære blant kundene panel med en matt overflate. Litt dårligere enn sine kolleger i utseende, slike plater har større beskyttelse. Paneler behandlet med lakk, de fleste fullt bevare utseendet og tekstur av tre.

4. Fremgangsmåte som på panelflaten påføres med en presse mønster kalt - preging. Materialet behandlet på denne måten, blir det mer holdbart.

Utvalg av dekorative paneler av tre

trepanel kan brukes til å trimme en rekke rom i leiligheten. Det hele avhenger av fantasien til designeren eller eieren av huset. Panelene som benyttes for vegger, innvendige skillevegger, nisjer, og så videre. D.

Utvalg panel for utsmykningen av et rom basert på dens formål, og noen av funksjonene i materialet:

 1. Stuer, innredet i tre har en innbydende og støttende atmosfære. Vegg paneler av tre er brukt for etterbehandling gangene, korridorer og stuer. Velkommen dekorasjon tre plater barnerom, t. Til. De skiller terapeutisk volatile, som ødelegger mikroorganismer og skadelige virus. I tillegg, hvor platen har et voksbelegg, frastøte støv og er forholdsvis lette å rengjøre.
 2. Treslag som panelene er laget for hjemmet, har deres valg er viktig. For eksempel er eik-panelte stuer ofte trukket. Hos røykere, dekorerte paneler mørke farger, må det være god belysning. Sterkt lys vil redusere tungsinn skapt av mørkt tre.
 3. Soverom foretrekker å gjøre ut i lyse farger, for disse formålene, er det anbefalt å bruke paneler av rosentre.
 4. Klasserom og biblioteker, trepanel, har sin egen spesielle atmosfære og en spesiell stil.

Selvfølgelig bør vi ikke glemme slike viktige parametere som pris når du velger dette stoffet. Bør stole på følgende beregninger:

 1. Panelene i heltre er dyrere enn kompositt.
 2. Produkter av innenlandske produsenter er billigere enn utenlandske analoger.
 3. Dekorative elementer er ikke bare påvirke utseendet på produktet, men også øke sin verdi.

Med andre ord, er prisen på produktet påvirkes av størrelse og type av panel, metoden for behandling av frontpanelet, rasen og prosentandelen av tremateriale. I tillegg er deres innvirkning på bekostning av panelene har en speil, forgylling, og andre dekorative elementer.

Det er mange måter å feste panelene til overflaten av veggene: ved hjelp ningen, (carcass), lim eller spesielle konstruksjons stifter. Den mest populære måten å trimme de indre veggene i huset gjennom kassene. I dette tilfellet, veggene krever lite eller ingen forberedelse.

Installasjon av paneler på kasse bør starte med sin installasjon. For å gjøre dette, i hjørnene av rommet nødvendig å sette beacons. De må stå vertikalt, og festene skal være midlertidig. Feste list på veggen avhenger av veggen som huset er ferdig. For eksempel, en trevegg eller ramme av silika blokkene festes med skruer. Men for å fikse det på veggen av murstein eller betong husene er mulig ved hjelp av ankere. Vises ved fiksering av nedbøyning elimineres på følgende måte: maskinvaren selv svekket og under skjelettet er innelukket pakning, hvoretter ankeret trekkes til igjen. Et sted for skjæringspunktet mellom de horisontale og vertikale skinner bør behandles med et plan.

Etter installasjon av rammen kan begynne å montere panelene. Dekorere veggene er bedre å starte fra hjørnene. Materialer til innvendige vegger i hjemmet, nemlig veggpaneler, anvendes på en slik måte at den fremre langsgående spor som vender mot den side av master. Det er i denne situasjonen er det nødvendig å fikse neglene.

Det er mange måter å feste negler. Hvis dekorative paneler presentere spesielle spor, i dette tilfellet, bør neglene være i samme farge. Dersom sporene ikke er tilgjengelig, så du trenger å kjøre neglene i en vinkel på 45 grader til en total nedsenking i caps tømmer.

Du vil være i stand til å betale for lyset på 30-50% mindre avhengig av hva du bruker apparater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + 1 =