Dampsperre veggrammen hus

Contents

Dampsperre i rammen hus

Dampsperre i et trehus. Alle som bygger en murstein trehus spurte om det i første omgang! Jeg skrev allerede om dampsperre og vanntetting, men bestemte seg for å separat avsløre temaet kampen med damp, ettersom feil i fuktbarrierer er svært kritisk for fremtiden til huset.

damp~~POS=TRUNC sperre~~POS=HEADCOMP - betyr en hvilken som helst film med lavt damp permeabilitet, som er montert i en ramme hus fra innsiden, for ikke å gi paret komme inn i en ovn og holde den sistnevnte fra den konstante våt.

Ikke bland det med vanntetting, som er plassert utenfor og behovet for å beskytte treramme fra fuktighet! Den bruker en spesiell membran.

Trenger jeg en dampsperre ramme hus

Ja. Teknologi rammehus nødvendigvis krever tilstedeværelse av dampbarriere-materialer i vegger, gulv og tak! Vi må skape en komplett sløyfe dampsperre, så ofte karkasniki kalt "termos hus".

Hva er den dampbarrierefilmen:

 • ikke blir våt insulant (ikke tillate fuktighet til det)
 • stabiliserer klimaet ramme hus

For dette formål er en spesiell dampbarrieremateriale, ikke-vevde og andre filmer ikke passer.

Hvilken side å sette (lagt) en dampsperre?

Og du tar den vanlige dampsperre film, og deretter side trenger ikke å se på. Men hvis du allerede har spesialisert paroplenku, se instruksjons. Alt er skrevet. Bare ikke være lat eller har utbyggere.

I tillegg til produsenten hvordan å sette en dampsperre av sin produksjon, ingen vet for hver av dem sine egne notater. Men det er logisk å skille seg av med sin splitter var inne, og vi så det, de har også prøvd oss!

i IZOSPAN-B det er enkelt. Den ru overflate på innsiden, er det fortsatt er vått, for å glatte side av paroplenki sette en varmeovn.

På dette spørsmålet om hvordan å legge en dampbarrierens ender. Du kan klatre opp til området av produsenten isolere filmen og se hvor nøyaktig informasjon, som nettstedet Yutafol (IZOSPAN har ingen normal stedet).

Dampsperre veggrammen hus

Innenfor veggene i en av tre eller ramme huset isolere parene fra veggen, er det inne. Utenfor, det kan ikke låses, veggen vil råtne.

Dampbarriere-veggene i et hus ramme

Skillevegger paroizolirovat ikke trenger, bortsett unntak - våtrom. Det er egentlig bedre å sette PE film inni! Men ikke på begge sider av veggen.

Hvis du er bekymret for at isolasjonen er støv og komme til deg i lett - satt i skillevegger på begge sider - semipermeabel membran inn!

gulv damp, og taket ramme hus

Paroizolirovat etasje kan være en film (standard), men det er mulig, og en litt enklere - foring av et laminat + et kryssfiner eller OSB på gulvet gi et godt resultat. Eller enda linoluem. Sex - ikke et sted hvor det er en stor del av vanndamp faktisk går for det meste opp!

På taket er vanskeligere. Taket må paroizolirovat film nøyaktig fordi alle damp kommer opp. Jeg har en tekst om hvordan det ser ut i mitt hus - Montering av trekasser i taket.

Dampsperre i taket ramme hus

Overlappingen mellom etasjene paroizolirovat ikke nødvendig, da toppen og bunnen av den varme luft. Men i øverste etasje er en annen sak, og det vi jobber som et tak.

FAQ. Vanlige spørsmål på dampsperren ramme hus

Dampsperre. Innenfor eller utenfor?

Selvfølgelig inne! Dampen går fra varmt til kaldt.

Som å velge en dampsperre veggrammen hus

For vegger og generelt bedre for damp ramme huset - dette er en vanlig polyetylenfilm på 200 mikron tykkelse (tynnere).

Men hvis du virkelig vil, kan du kjøpe en dampsperre eller IZOSPAN Yutafol, men for meg - det er en sløsing med penger. Amerikanerne bruker vanligvis den uten polyetylen og merkevarer.

Er det mulig å ramme et hus uten dampsperre?

I enkelte klima, slik som i sør, er det faktisk mulig å bygge ramme hus uten å isolere film. Men disse alternativene er unike og bør være veldig klar til å stole paier og duggpunkt. Jeg ville ikke bli så eksperimentere

Trenger jeg å prokleivat damp, og hvordan?

Ja! Dimensjonering film kan være som en spesiell butylgummi selvklebende tape eller lim. Bare på denne måte er riktig, er det umulig å ikke prokleivat dampsperre.

Hvordan lage en dampsperre på video:

For å vurdere posten, må du være registrert bruker av nettstedet.

Maxim Kazakov

Uavhengig designet og bygget med sine egne hender ramme hus alle reglene for ramme boliger. Jeg blogge om riktig karkasostroenii på den kanadiske og skandinavisk teknologi. Jeg bygger og design-ramme hus. Mail for kommunikasjon: [email protected]

Sett ramme huset som en ulovlig bygging i retten

Godkjenninger for bygging av en ramme hus

Installasjon av vinduer i rammen huset (ikke bare sine egne hender)

I fjor var jeg i løpet av september og desember reist ramme huset, som en tosk, jeg spurte ham en gang inne hele sheathe OSB, DSP.

1. bjelkelag, yttervegger, gulv - 200x50, skillevegger - 100 * 50

2. Alle dekket med en dampsperre på innsiden, vegger og tak av bjelkene / stendere, etc. OSB 9mm uten luftgap

3. Gløde 150 er fullstendig fylt med alle eller 200 mm.

4. Anordning i samsvar med kjønn som følger: på toppen av bjelkene sengen, damp, etc. 150h40 bord med en avstand mellom dem på 3-4 cm, fra topp til 18mm OSB .. og en DSP (til su)

Spørsmål fra leserne: Jeg har følgende problem. Siden styrene var naturlig fuktighet, pluss deres fortsatt dekket ognebiozaschitoy alt allerede bygget på et kjølig / våt, våt periode, viste det seg at styrene (150h40) tilsynelatende sengen var våt og umiddelbart stengt (gulvet). Resultatet var en termos: nedre damp, den øverste OSB, som også ikke overfører fuktighet.

Jeg klatret opp og kom å se på hva styrene gikk til mugg / sopp. Nå tvunget til å skyte OSB / DSP behandling brett med to væsker (Neomid blekemiddel og biosikkerhet for utendørs bruk), i tillegg til å rive av brettet ettersom det nedre plan ikke er behandlet. I forbindelse med dette spørsmålet: om å holde dampsperre eller fjerne den eller erstatte den med damppermeabilitet membran, for eksempel IZOSPAN A? For å legge en dampsperre eller membran på stokker eller planker jeg har tre etasjer, er den øverste kald. Følgelig berører spørsmålet mitt gulvet første og andre etasje.

Den andre spørsmålet. Hvordan å ventilere avstand mellom bordene og om det er nødvendig? Kanskje er det fornuftig å bringe dampsperre veggen like til gulvet (til toppen eller OSB / DSP bunn), og deretter la det sirkulere luft fra luftespalte mellom platene (150h40) i veggen / skillevegg? Med damp fra veggene i overgangen til gulvet. Det er ingen hull.

gulvet i andre etasje - filmen ikke er nødvendig der. filmen i første etasje - du trenger en film. Styret kan behandles og len deg tilbake, la fuktigheten vil erodere og lukke den igjen, tror jeg, ikke noe dårlig bør ikke være med dem til slutt. ventilere gulvet ikke er nødvendig, bør ramme huset være germitichnym i seg selv og er ventilert ventilasjon.

Dampsperre i rammen hus

Dampsperre i rammen huset er utført for beskyttelse av isolasjonsmaterialer mot fuktighet, noe som kan påvirke dem innendørs. Det er verdt å merke seg at den grunnleggende krav om noen installasjon av isolasjon er dens kvalitet og maksimal passform til veggene og gulvet rammen. Ved kontakt med vann det vil miste sine gode materialegenskaper, endrer form og dens effektivitet.

Naturligvis total isolasjon av huset vil også lide. Den eneste riktige og rimelig løsning for å unngå slike situasjoner er å anvende en dampsperre. Artikkelen beskriver i detalj hvordan å style det, spesielt byggverk, og som faktisk er denne komponenten.

På egenskapene til dampbarrierematerialet

Dampsperre kalles en spesiell blanding som har en porøs struktur, for derved mulig å betydelig redusere hastigheten av gjennomtrengning av vanndamp og dens innvirkning på den termisk isolator. Det er viktig å forstå at materialet er bare i stand til å redusere, men ikke eliminere negative prosessen. Den har en membran med en glatt og ru side, "polaritet" som er ekstremt viktig ved montering. Den sistnevnte er laget for å vise og fordampning av fuktighet.

Ved å implementere den beskrevne feste isolator, bør styres av regelen: den grove siden blir sendt inn i rommet, og glatt for å isolere komponenten. Det er ønskelig at alle komponentene i det tett festet til hverandre og til veggen eller gulvet.

På grunn av tilstedeværelsen av det porøse lag og overflaten kan hele rammen hus "puste". Således er en nødvendig ventilasjon, sirkulasjon av luften i rommet elimineres og drivhuseffekten. Ventilasjon utføres ikke bare gjennom åpne dører eller vinduer, men gulvet og veggene i huset. Ifølge undersøkelser av eksperter på en logg struktur, vertikale konstruksjonselementer som er i stand til å overføre opp til 35% luft.

kategorisk forbudt på innsiden av rammen huset er vanligvis brukt sammen med en fast ett stykke polyetylen legging på gulv og vegger. Det faktum at i en slik situasjon mellom disse bindinger til slutt vil bli dannet og stillestående fuktighet. Dette vil nødvendigvis føre til pernisiøs råte og ødeleggelse av hjem design. Separat si om det faktum at betongveggene i tillegg føres gjennom en fuktighet og luft.

Vi understreker at en dampsperre ikke forstår polyetylenbestanddel med mange hull, og en flerlags pakke med en porøs struktur. Eksisterende membraner i sine evner og ytelse kan seriøst avvike fra hverandre, noe som er tatt hensyn til ved beregning og planlegging av arbeidet.

Dagens paroizolyatory funksjoner som kan brukes i boliger og yrkesbygg mellomrom. I tillegg skiller de seg på bruk av lokaler typen, herunder minimum, gjennomsnitt, og høy fuktighet. Det endelige valg av materiale bør være basert på den driftsfrekvens for konstruksjonen, årstid, spesielt klimasone, den omgivende fuktighet, etc.

Fra det foregående fremgår det at membranen beskyttelse er nødvendig for delvis å hindre fuktighet og vanndamp i huset struktur, inkludert vegger, gulv og tak. Fullt prosessen på denne måten stoppe, dessverre, er umulig.

På damperen til rammenhus

Dampisolering av rammurvegger fra dampbarrieren på vegger av vanlige hus adskiller seg ved at isolasjonen ikke legges på en flat overflate, men på en kasse dannet av trekomponenter eller profiler. I tverrsnittet kan lignende strukturer se slik ut:

 • 1 - Ytre overflatebehandling ved foring, sidespor eller OSB-plater;
 • 2 - Isolasjon fra penetrasjon av fuktighet og vind;
 • 3 - rammeelementer;
 • 4 - dampbarriere materiale;
 • 5 - komponenter som sparer varme
 • 6 - kasse;
 • 7 - Innredning av huset.

Vi legger oppmerksomhet på det faktum at ca 65% av denne "kaken" er varmebeskyttelse. Maksimal oppmerksomhet til arrangementet, overholdelse av teknologien for legging, bruk av høy kvalitet dampsperre vil spare både materialer og rammebetingelser hjemme.

Spesifikasjon av å legge dampspærren

Det kan virke som om alt er enkelt her, du trenger bare å fikse beskyttelsen på en vertikal overflate og kontrollere hvilken side som skal vri den i forhold til romets indre plass. Festing utføres ved hjelp av en konstruksjonsstifter, og skjøtene er forseglet med tape. Faktisk er det en rekke nyanser som bør tas i betraktning. Følgende er vanlige feil som er uakseptable under arbeidet:

 • - forsømmelsen av selv ubetydelige ruptures av isolatoren;
 • - Stacking av komponenten med minimal brett;
 • - dårlig liming og tetting av leddene;
 • - Feil valg av arbeidsfestet;
 • - bruk ikke av konstruksjon, men av pakningstape.

Tilstedeværelsen av minst en redusert feilberegning kan føre til det faktum at etter et par år vil varmeapparatet bli ubrukelig, absorbere fuktigheten og slutte å utøve sine primære funksjoner. Til slutt vil det være behov for reisolasjon av huset, inkludert vegger, gulv og taktekking. Selvfølgelig vil dette resultere i betydelige finansielle investeringer.

Ifølge installasjonsteknologien påføres dampbarriamembranen på overflaten fra toppen ned og kuttes i strimler. Det anbefales å overlappe minst 100 mm ved kantene. Det er nødvendig å lim disse stedene med et spesielt tape for dampspjeldet, som gir tett beskyttelse.

Ved siden av materialet til treelementene i veggene og gulvet styres forsiktig. Liming og liming på kantene er gjort. Montering av membranen til trerammekomponenten utføres av en konstruksjonsstifter eller ved hjelp av galvaniserte negler.

Vi håper at informasjonen på sekvensen med å legge en fuktsperre i ramme hus, vil de nærmere detaljer om installasjon og drift av produksjonsteknologi lar alle til å komme til kunnskap om saken til spørsmålet om isolasjon, dampsperre og beskytte ditt eget hjem.

Dampisolering av rammemuren: Hvordan gjør du riktig

For å maksimere rammeplassens levetid er det viktig å være spesielt oppmerksom på dampspjeldet på byggeplanen. Fra denne artikkelen vil du lære hvilke materialer som er best brukt for å unngå ubehagelige virkninger av fuktighet, og også bli kjent med de vanligste feilene i prosessen med å legge dampisolasjonsmaterialer.

Velge materialet til dampspærren

La oss se på konkrete eksempler på hvert materiale, dets fordeler og ulemper.

Kjent, men allerede lite brukt materiale, som tidligere ble brukt til å lage en dampbarriere i trehus. I dag gir bruken praktisk talt ikke den riktige effekten og påliteligheten.

Blant fordelene kan man bare identifisere den rimelige verdien av materialet.

 • Maksimal forsiktighet ved legging. Polyetylen kan ikke strekkes, strekkes for å unngå deformasjon og brudd. I tillegg er det veldig spent, det kan lett miste funksjonelle evner og integritet i prosessen med det årlige temperaturfallet.
 • Ofte misbruke filmen snur ramme hus i dampbadet, betyr det ikke gi veggene normal "dyshat9raquo, akkumuleres inne i huset fuktig luft, noe som gjør oppholdet i det behagelig og ikke ubehagelig.

De er spesielle blandinger som brukes på gulv og vegger i huset før begynnelsen av utvendig dekorasjon. Tillat å skape et pålitelig dampspærrelag fra utsiden av vegghusene på rammen. Bitumen-kukersol mastikk er en av de mest populære. For sin anvendelse krever ikke opprettelse av en veggbirk. Kan brukes i flere lag, men hver av dem må tørke grundig.

 • Vel la luften inn og la veggene i rammen huset "puste".
 • Rimelig pris.
 • Stort utvalg av mastikk.
 • Mastic beholder pålitelig fuktighet og holder rammen av huset og isolasjonen fra ødeleggelse.
 • Maksimal nøyaktighet under applikasjonen.
 • Krever påføring på ferdiglagde vegger, med renset overflate.
 • Det påføres i et veldig tynt lag, og unngår utseendet på ujevne områder.

Dette er et moderne og rimelig byggemateriale som gir deg mulighet til å skape et pålitelig dampbarrieresjikt. Egnet for å skape et eksternt dampbarriere lag av rammen husvegger. Krever pre-lathing av stolpene langs omkretsen av hele veggen ikke større enn 50 til 50 cm.

 • Relativt lav pris.
 • Tilgjengelighet av materialet.
 • Nøyaktighet i arbeidet for å unngå ujevn ledd og dårlige kvalitetsledd.

Optimal materiale for å lage et dampbarriere lag av veggene i rammen huset. For de funksjonelle funksjonene kalles de også dampbarriamembraner. De sikrer pålitelig huset fra penetrasjon av uønsket fuktighet inn i isolasjonen og i rommet selv, samt sørge for en komfortabel bolig i en trebygning i mange år.

Den eneste ulempen - ganske høy pris på dette materialet, men det lønner seg i driften av en ramme hus, trenger ikke å bekymre deg for å erstatte isolasjonen, samt ødeleggelsen av treramme av hele huset, fordi den spesielle membranfilmen vil gi ham en langsiktig maksimal beskyttelse mot fukt fra utsiden og et par side - på innsiden.

 • Høy levetid.
 • Enkelhet av pakking.
 • Pålitelighet.
 • Høy funksjonalitet.
 • Det viktigste ved å installere dampsperren fra utsiden er å unngå en vanlig feil under montering av dobbeltisolasjon, noe som ofte bidrar til rotting av rammen og opphopning av fuktighet inne i isolasjonen.

  1. Legging er laget mellom en varmeapparat og en vegg.
  2. Det er spesielt viktig å sikre at det er et spesielt luftgap mellom dem.
  3. Filmer med et spesielt klebende lag er plassert på isolasjonens indre overflate. Det er viktig å sikre at vindtett membran forblir på toppen.

  Steg med dampsperre fra innsiden

  Anbefalinger fra eksperter på dampbarrieren til rammevegg

  1. Det er viktig å bruke spesielle isolerende vindtette membraner på utsiden av veggen slik at de på en pålitelig måte kan passere gjennom fuktigheten, i stedet for å holde den i isolasjonen.
  2. Hvis du fester dampspærren på begge sider av isolasjonen, vil veggene raskt bli våte og miste termisk isolasjon. Tenk på dette når du velger materialet og legger det.
  3. Hvis det ikke brukes, damp og varmeisolering begraver bare eksterne etterbehandling materialer, er det sannsynlig at isolasjonen (spesielt på bomull basis) blir fort våt og mister sin evne.

  Besparelser på dampbarriere materialer er fulle av mer alvorlige finansielle investeringer i fremtiden. Tenk på denne faktoren, og velg materialer av høy kvalitet til dampbarrieren på vegghusets vegger.

  Dampisolasjon for sommerhus

  Vindbeskyttelse. Klassisk utgave

  Forbedret vindbeskyttelse. Passer for midlertidig taktekking

  Still spørsmålene dine

  Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt i vår kunnskapsbase, kan du spørre det til oss. For å gjøre dette, fyll ut spørreskjemaet nedenfor.

  Vennligst send spørsmålet ditt, vær tålmodig. Vi vurderer de innkommende spørsmålene i den grad det er mulig og krefter. Noen ganger stiller spørsmålet seg til ytterligere konsultasjon med spesialister. Men vi vil definitivt svare på spørsmålet ditt.

  Ved å klikke på "Send" -knappen, godtar du vilkårene i brukeravtalen.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  − 4 = 3