Dampsperre IZOSPAN i bruksanvisningen

Izospan: typer, egenskaper og bruksanvisning

Selskapet "Hex" i 1998 begynte å produsere en dampsperre på "IZOSPAN" merkevare - funksjonelle materialer. Produkter i løpet av kort tid fått anerkjennelse på grunn av høye spesifikasjoner og rimelig pris. Instruksjoner for bruk IZOSPAN tillater å velge en membran i henhold til de betingelser og betingelser for bruk og korrekt montering av dampsperren i isolasjonssystemet av bygningskonstruksjoner hus eller tak.

Dampsperre helt Izospan

Izospan - et ikke-vevet membran eller en film som brukes som en del av isolasjonselementer for å beskytte mot fuktighet varmeisolasjon, så vel som elementer av tre og metall fra synligheten av råte og korrosjon.

I bygg tetting Izospan brukt, som er montert direkte på sperrene under kasse, dampsperre for installasjon av loftet for å beskytte den fiberholdige isolasjon fra det samler seg fuktighet. Også dampbarrierefilmen anvendes for termisk isolering av loft gulv, gulv og tak, termisk isolasjon av vegger fra lokalene.

For de vegger av tre-strukturen, for å isolere utsiden, anvende semipermeabel membran som beskytter fiberen isolator mot forvitring og hindrer utslipp av damp.

EKSEMPEL bruk i isolert tak

Før du kjøper materialet, må du forstå hva slags tilbud IZOSPAN produsent, i deres egenskaper og formål. Utvalget omfatter valsede materialer av ikke-vevede baner og filmer, inkludert ytterligere belegg. Installasjon IZOSPAN utført avhengig av formålet av en bestemt type produkt.

Dampbarriere-egenskaper Izospan forskjellige arter har betydelige forskjeller. I henhold til klassifiseringen, er det tre typer materialer:

 1. hydro- og vetroizolyatsionnye membran;
 2. hydrauliske og dampbarrierefilmer med forskjellige egenskaper;
 3. Dampsperre banematerialer, bidrar teplosberezheniyu.

materialer merkevare gruppe Izospan IZOSPAN Hver type har flere varianter. I det hele tatt koster alfabetisk merking, noe som forenkler valget på utsalgsstedet og bidrar til å forstå hvordan de skal brukes en eller annet materiale. Retningslinjene for bruk, kan du lese mer detaljerte instruksjoner.

Dampgjennomtrengelige membran for vanntetting og vindfang

Membranen av non-woven tekstil for å skape en vanntett dampgjennomtrengelig sperre er utformet for utvendig isolasjon av tak og veggkonstruksjoner. Materialet overfører ikke fuktighet og i stand til å beskytte varmeanordningen fra eksponering mot regn og vind.

I tillegg til vannisolasjonen, utfører diffusjonsmembran en annen funksjon - ikke kondenserer fuktighet inn i fiberen isolator ved byggingen av veggen sammen med dampen. Dampen hurtig matet ut til utsiden, slik at trekonstruksjoner ikke er truet av soppen og isolasjonen mister sine isolerende egenskaper.

Eksempel tak dampsperre

Diffusjon membraner er laget av polypropylen. De er trygge for helse og forebygger mugg. Bruksområder:

 • Termisk isolering av skråtak med en helningsvinkel over 35 °;
 • konstruksjonen av ramme hus;
 • ytterkledning vegg kledning eller foring;
 • hydro og varmeisolasjon under frontruten ventfasada.

Izospan A, AM, AS, AQ Proff, med ued

Linjal hydro- vindtette dampgjennomtrengelige membraner som innbefatter non-woven materialer av forskjellig tetthet:

 • Izospan A (en tetthet på 110 g / m2) - den gjennomtrengelige membran av hele linjen, gir fuktighet å unnslippe til utsiden, men overfører ikke dens innside. Når du installerer du må forlate et gap for ventilasjon.
 • Izospan AM (90 g / m2) - den tre-lags membran. Spesifikasjoner IZOSPAN AM tillater montering av den beskyttende hydro og vetrobarer uten ventilasjonsåpning, siden luften sirkulerer mellom lagene av materialet og fjerner fuktighet.
 • Izospan AS (115 g / m 2) - og tre-lags uvevd diffusjon, men i forhold til AM tettere.
 • Izospan AQ Proff (120 g / m2) - profesjonell materiale. Izospan AQ Proff har en trelagsstruktur med en forsterket armering. Bruk Izospan AQ Handel anbefales dersom isolert yttervegg eller tak system for en stund å forlate uten ytre beskyttende og dekorative belegg. Funksjoner IZOSPAN AQ Proff - økt motstand mot fuktighet, UV-lys og mekaniske skader.
 • En Izospan med ued - fra IZOSPAN Et materiale er kjennetegnet ved tilstedeværelsen av flammehemmende tilsetningsmidler. Flammesikker membran benyttes, dersom det er ment å utføre sveiseoperasjoner i nærheten av den isolerende struktur, for eksempel installasjon av ventilerte fasader.

Tabell dampgjennomtrengelige membran

Mikroporøse membraner laget av to eller tre lag. Deres kjennetegn er ulik kvalitet på materiale fra forsiden og baksiden. Den ene siden er glatt, den andre - grov. Hydro vindtett Izospan til en varmeovn plassert hvite siden, når det kommer til membraner Izospan AQ proff, AM og AS. Diffusjonsbarrieren Izospan A og en ued, i henhold til instruksjoner montert glatte side utad. Ifølge henne akkumulert kondensat skal renne inn i dreneringsavløp.

Hydroprotective og dampbarrierefilm

Hydroprotective og dampbarrierefilm er beregnet for innendørs montering. Den brukes for beskyttelse og isolasjon konstruksjoner mot fuktighet, noe som forbedrer varmeledningsevnen for termisk isolator, bidrar det til ødeleggelse av tre og metall. Bruken av filmen ugjennomtrengelig for damp og kondensasjon og forlenger levetiden av isolasjon og bygningskonstruksjoner, hvis installasjonen er utført korrekt.

Omfanget hydro og dampsperrefilmer:

 • Gulv ordning base;
 • montering av et isolert tak (beskyttende materiale, isolasjonen flate eller skråtak);
 • isolasjon kledning fra plass, lydisolering skillevegger;
 • Overlapping beskyttelse - kjellere, mellomliggende, tak (tjener vanntettende barriere);
 • legging av treholdig eller tregulv (tre gulv, gulv lameller, laminat).

Legging en dampsperre på gulvet

Produsenten har et bredt spekter av materialer, som fungerer som en fuktsperre og impregnering. Alle typer IZOSPAN ulik tetthet og deres funksjoner:

 • I Izospan (en tetthet på 72 g / m 2). Dampsperren Izospan er blant de mest populære typer materiale på bekostning av ytelse og en rimelig pris. Med det paroizoliruyutsya innvendige vegger, tak og kjeller gulv, loft og loft under taket isolasjon.
 • Izospan C (90 g / m 2). Film vanntett betonggulv. Materialet legges for å beskytte varmeisolasjonen på skråtak.
 • Izospan D, DM (105 g / m 2). Izospan D og DM - varianter av høy-styrke materiale. Mark DM har anti-kondensasjonsflate. Izospan D, DM er beregnet for store belastninger. Izospan D & DM primært brukes for vanntetting en flat eller skråtak. Materiale egnet for bruk som en midlertidig takbelegg. Også Izospan D vil bidra til å løse problemer med betonggulv eller kjelleren taket, hvis design krever pålitelig beskyttelse mot fuktighet.
 • Izospan RS (84 g / m 2), RM (100 g / m 2). Som Izospan D, er disse varianter kjennetegnes ved høy filmstyrke. Spesielt er det oppnådd ved hjelp av en tre-lagsstruktur IZOSPAN RS og RM - som ligger i midten av polypropylen mesh. Påførings IZOSPAN RS og RM - arrangement av hydrauliske og dampsperre for tak- og veggkonstruksjoner, gulv, tak, tak av en hvilken som helst type.

Bredt spekter av bruksområder og materialspesifikasjoner Izospan D, C, B, Izospan RS og RM, noe som gjør dem mest populære blant alle web materialer av merkevaren.

Tabell damp og vanntetting

Izospan D, som andre medlemmer av gruppen har to ytre sjikt med ulike funksjoner. En av de glatte overflater, den andre - grov og fibrøs. Ruheten på utsiden bidrar til å holde materialets egenskaper og spre over overflaten til bunnfelling damp og kondensat, slik at det raskt kan fordampe.

Fibre med høy styrke (Izospan D, Izospan RS, RM) under fremstillingen av behandlet vann avvisende blandinger. Det hydrofobe materiale er egnet for anvendelse som et vanntett lag på monteringsjordgulv, grunnet betong for betongfundament i våte områder.

Ved montering av dampbarrieren lagt Izospan ønskede glatte overflate materiale for å isolere. Avhengig av utformingen driftsforholdene, kan det være nødvendig å tilveiebringe en ventilasjonsåpning på 40-50 mm, som gir forvitring fuktighet.

Varmeisolerte damp vanntette materialer

Blant Izospan materialer hver for seg er å tilveiebringe en film som er påført ved shoopirovaniya (sputtering) aluminidbelegg. En funksjon av foliemateriale er evnen til å reflektere varmestråling.

Innendørs folie film brukes til å lage damp og impregnering barriere for beskyttelse av varmeisolasjon, så vel som for å forbedre energieffektiviteten av isolasjon. Ved montering av folien på utsiden av bygningsmaterialet vil beskytte isolasjonen mot regn og forvitring.

Bruk av foliematerialet i loftet

Gruppen består av foliemateriale, hvis konstruksjon gjør det mulig å redusere varmetapet i oppvarmede lokaler. De spesifikke formål materialer med markeringer Izospan FB, Izospan FS, Izospan FD, Izospan FX velges i samsvar med egenskapene av basen og dekslet.

 • Izospan FB (fig densitet 132 g / m 2). Grunnlaget konstruksjonen er det tynne høy tetthet papp. Izospan FB på den ytre side er forsynt med Mylar belagt med et aluminiumsbelegg. Bruksområder - Headliner og vegger i badstuer og bad. Izospan FB stand til å holde 90% av varmestråling.
 • Izospan FD (132 g / m 2). Dette vevet polypropylen basis til hvilken på den ene side et lag av aluminium. Izospan FD danner en beskyttende barriere på taket og gulvet i loftet benyttes i arrangementet av gulvvarmesystem, vann eller elektrisk.
 • Izospan FS (92 g / m 2). Basis IZOSPAN FS er laget av ikke-vevet tekstil, som påføres over foiling. Izospan FS - dette er roll materiale, som ikke er redd for vann, holdbare og enkle å installere. Brukt som et tak og varme paroizolyator for skråtak, så vel som for delevegger.
 • Izospan FX (145-175 g / m 2). Izospan FX forskjellig oppskummet polymert substrat 2-5 mm tykt aluminiumbelegg. Izospan FX kan benyttes som en frittstående eller montert termisk isolator i kombinasjon med andre typer av ovner. Bruksområder - varmereflekterende, vann- og damptett tildekning av vegger, tak, loft. Også, som det varmereflekterende underlag plasseres under laminatet.

I henhold til bruks, slike materialer som Izospan FB, Izospan FS, Izospan FD, Izospan FX stabel slik at det varmereflekterende foliesiden som vender mot romsiden.

Installering av vann- og vindbeskyttelse og dampsperre på de isolerte skråtak

I betraktning av de tekniske parametre for materialet, som en frontrute for vanntetting og isolerte skråtak taktekking pai anvendes Izospan merket A. For å finne den nødvendige mengden av materiale som kreves for å beregne arealet av alle strålene og for å beregne antall ruller.

Legging IZOSPAN for vanntetting tak (merkevalg mellom A og lignende typer materiale - AM, AQ proff) utføres ved hjelp av et dokument:

 • I den innledende fasen av de fibrøse isolasjonsplatene er satt inn mellom sperrene.
 • På treramme av taket bør plasseres utenfor det vanntette rullede materialer - horisontale striper, med start fra bunnen.
 • Det er viktig å ikke forveksle hvilken side som skal legges Izospan isolasjon - vanntetting isolasjon sette på den hvite siden umerket.
 • Stabling er overlappende med det øvre bånd til den nedre 15 til 20 cm uten at banens strekk, men også å unngå siging - ellers under sterk vind materialet vil gjøre en støy.
 • I prosessen med å legge materialet er festet til sperrene ved hjelp av stifter stiftepistol.
 • Det øvre båndet er montert i ribbepartiet er foldet på den andre rampe i instruksjons IZOSPAN antydet at det er ønskelig å unngå å bli baner skråtak ryggparti.
 • Ved sperrene pakket stativ for å skape en ventilasjonsåpning (tykkelse stenger - 40 til 50 mm) med luftstrømmen fremme utskillelsen av fuktighet fra isolasjonslaget. Stativer festet i henhold til pre-klebe tetningstapen, heretter dem lekte montert til taktekking.
 • Alle ledd og knutepunktene vanntett materiale limt til strukturer for montering av forseglingstapen.

Dersom den vanntette barrieren isolerte skråtak valgt Izospan DM, bruksanvisning som kreves for å tilveiebringe isolasjon mellom denne og ventilasjonsåpning. Dette kan gjøres, stappet counter-sperrene. I tillegg bør de mønet ventilåpninger være anordnet. Taktekking pie isolert skråtak

Skråtak, isolert fiber isolator, må kvaliteten dampsperre fra loftet eller loftet plass for å hindre at fuktighet skadet isolasjon. For disse formål kan man bruke den isolerende film karakteren B eller RS, eller velge en passende foliemateriale.

Vurdere hvordan å sette dampsperre, følgende instruksjoner:

 • Filmen Izospan merkevaren, har RS en glatt og en grov side. For å legge det bør være en glatt overflate for å varmeisolatoren, og grov - romsiden. Ved legging av en bane horisontalt overlappende sømmer prokleivaya spesielle bånd. Materiale er festet til sperrene ved hjelp av braketter.
 • Foil Izospan enkel i programmet - som regel er det ingen spørsmål, som siden er legging materialet, siden det er enighet om at det metalliserte side bør reflektere varmestråling fra varmekilden i rommet. Overlappende baner (FX-butt), og er festet til rammebrakettene. Installasjonsinstruksjoner krever bruk av aluminiumstape for limskjøter.

Skjema isolert tak

Installasjon av vanntettende for ikke-isolerte skråtak

For å beskytte tre rammedelene ikke-isolerte tak mot regn, vind, kondens, som vindsperre hydroprotective anbefales film Izospan Mark D eller DM (anti-kondensat skiller overflate), og RM eller RS.

På tak av kompleks konfigurasjon, eller er gjenstand for ytterligere termisk isolasjon av tak, er det anbefalt å anvende en damp-permeable materiale forsterket grad AQ proff.

Siden varm taket impregnering før legging er ikke nødvendig, er materialet rullet en gang over sperrene og kuttet til riktig størrelse. Strimlene er montert horisontalt oppover med stiftepistol med stifter eller spiker med store hoder. Overlapping på alle horisontale og vertikale skjøter -. 15 cm, og som ligger an mot skjøtene bør prokleivat ved hjelp av en spesiell festetape. Selvklebende bånd er montert på toppen av de vanntette langs sperrene for å forsegle festepunkt. Ovenfor kontra fylt under kontinuerlig eller sparsom kasse for montering på taket takmaterialet.

Taktekking pai ikke-isolerte skråtak

Hvilken side av stabelen hydroprotective vindsperren:

 • i filmen D, DM, RM, RS glatte side vender oppover, til tak dekket;
 • Brukes som en vanntett membran, inkludert AQ proff, hvit stele ned.

Hydroprotective påførte film D, DM, RM eller RS ​​arrangement krever i tillegg ventilasjon i ribbeseksjonen.

Installasjon av damp vanntettende flate tak isolert

Dersom det flate tak krever utvendig isolasjon, anvendes Izospan Mark D eller RM, er det også tillatt å benytte en film RS og C. Materialet er rullet på en base av betongplater overlappende paneler 15-20 cm. Seleksjon side stabling irrelevant. For skjøting strimlene sammen og for å feste dem til betongkonstruksjoner anvende fast forbindelse av båndet. Montert på toppen av isolasjonen og taktekket.

Cake flatt tak

Apparatet i loft gulv

Det er viktig å bruke de riktige materialer for arrangement av loft gulv, velge dem i henhold til de driftsforhold og hensikten med bruk:

 • Hvis man ønsker å beskytte det varmeisolerende materiale i overlappingen mellom den ikke-isolerte og oppvarmet rom loft mot forvitring og fuktighet, for å sikre fjerning av damp fra denne, den anvendte membran AQ Proff, AM eller AS. Stela stoff skal være hvite side til den varmeisolator, ende mot ende, uten hull.
 • Dampsperren samtidig beskytte mot inntrengning av partikler i luftvarmeren er montert på den del av boligen. Merket film, RS, C eller DM bør settes mellom roughing og finishen tak trim. Den grove siden ned. Det er ønskelig å tilveiebringe en ventilasjonsåpning (40-50 mm) mellom taket og grov paroizolyatorom.

Kjøring loftsetasjen

Dampsperre på romsiden til den grove taket kan installeres fra foliematerialer. Det reflekterende lag bør være vendt ned. Mellom ham og etterbehandling materiale bør forlate et gap på 40-50 mm.

En rekke stoffer overlappe med 15-20 cm skjøter og steder av grensefellesskapet limt relevant materiale montering tape.

Beskrivelse Izospan materialer gjør det mulig å forstå hvilke typer membraner og filmer, for å forstå hvordan du velger og hvordan du stable damp og impregnering.

Instruksjoner for bruk ved dampbarrieren Izospan

Man blir stadig bedre sine hjem, prøver så mye som mulig for å beskytte den mot ytre påvirkninger. Dette er ikke overraskende. Tross alt er det bedre isolasjonen beskyttes hus med kjeller fra innsiden av huset, jo lenger vil det vare.

En viktig del av komplekset for fullstendig beskyttelse mot ytre påvirkninger i hjemmet er ansett som en dampsperre installasjon. Uten en dampsperre i byggisolasjon og til og med enkle strukturer vil være i vanskeligheter.

Fuktsperren Izospan per pakke

Ved valg av en dampsperre er anbefalt å ta hensyn til filmen Izospan B, som vil bli diskutert i denne artikkelen.

1 Funksjoner Filmen Izospan

Bedriften er engasjert i produksjon Izospan dampsperre i ganske lang tid. I markedet for innenlandske materialer, disse gutta viste sin beste side. Det eneste er at i øyeblikket flere hundretusener av boliger beskyttet Izospan damp tette materialer.

Popularitet dampsperre er tydelig. Den lar deg beskytte strukturen fra en av de mest alvorlige og skadelige effekter - dreven utslipp av damp.

Det faktum at dampen selv var opprinnelig et produkt av menneskelig aktivitet. Og i motsetning til den samme fuktighet, lett passerer det gjennom noen design, selv betong eller murstein. De eneste unntakene er fullstendig dampbarriere-materialer.

Men så er det et annet problem - et komplett damp permeabilitet påvirker negativt ventilasjonsrommet, selv hvis det gjøres utenfor isolasjonen basen. Huset blir tett, kan det ikke puste, og dette, som du forstår, er ikke den beste utviklingen.

Alvorlig påvirket av disse betingelsene og varmeelementene selv. Egentlig er det for å beskytte dem og utformet for dampbarrierefilmen Izospan B. Hvis varmeapparatet ikke er beskyttet, deretter før eller senere vil det begynne å samle inn en fuktighet. Kondensere det akkumulerer inne i isolasjonen, noe som reduserer dens effektivitet.

Som et resultat av alt dette vil føre ikke bare til en reduksjon i kvaliteten på isolasjonen, men selv til sin fullstendig ødeleggelse.

Film Izospan B har unike tekniske egenskaper. Den produserer ikke et polyetylen, som gjør det fuktsperre med billige materialer og ett hundre prosent av polypropylenlaget. Videre forsterket polypropylen. Bryte den eller forårsake alvorlig skade på svært vanskelig.

Materialet i seg selv fremstilles ved å smelte blandingen og deretter rulle den til en forutbestemt tykkelse og rullende på særskilte aksler. Merk at etter alle disse prosedyrene er dannet svært tett og helt jevn film.

Den ru overflate av membranen i Izospan

Her er bare en dampsperre Izospan i litt forskjellig fra resten. Det faktum at den har to sider. Det er derfor det er enda en guide til bruk av filmen, hvor indikere hvilken side av produktet for å være faste varmeovner.

Og dette er veldig viktig. Hvorfor? Ja, fordi ulike partene har ulike funksjoner. Ene side er glatt IZOSPAN I nesten børstet polypropylen. Den andre har også til ru overflate.

Den glatte side av filmen alltid er festet til isolasjonen for termisk isolering av grunnlaget og blind-området. Den grove siden av filmen skal se ut, som er den andre siden av isolasjonen.

Dette er fordi grovheten på Izospane opprinnelig tenkt for effektiv kondensat montering.

Under normale omstendigheter, kondensat, men kraftig presset skapte ikke damp strømmer alltid ned til gulvkonstruksjonen. Det er det absorberes inn i treverket, og etterlater lange løyper, og faktisk, alvorlig skade på alle strukturer.

Dersom satt for å beskytte materialer fra den ujevne ytre side, og plasser det motsatte av et varmeelement, vil da all fuktighet kondenserer direkte på filmen. Der vil hun bo.

Beregninger eksperter foreslår at å være på film, fordamper fuktighet raskt og ikke har tid til å gjøre mye skade på omliggende struktur.

Som for spesifikke applikasjoner, sier instruksjonen til filmen I Izospan at det kan brukes til etterbehandling:

 • Takkonstruksjoner og stråler;
 • Paul;
 • Vegger, både utvendig og innvendig;
 • Laminatgulv og parkett.

Som du kan se, er omfanget av bruken av dette materialet ganske bred. Ikke overraskende er det ikke koster noe moderne varmeisolasjon kake uten en dampsperre.

Vi konstaterer bare at hver design, uansett hvor vanskelig eller lett det er, har sin stabling teknologi og instruksjon IZOSPAN B på ytre isolasjon av trehus stiftelse viser at i hvert tilfelle er det nødvendig å følge ulike installasjons teknologier. Imidlertid vil alle av dem bli vurdert i fremtiden.

Bruk av dampsperre Izospan til innerveggen

Vi har nå plukke ut de viktigste fordelene og ulempene med en dampsperre Izospan B. Instruction sier at filmen Izospan det er mange fordeler. Og det er sant. Særlig når sammenlignet med konvensjonelle damptettende materiale.

 • Den letthet;
 • Høy styrke;
 • Dobbeltsidig overflate;
 • Høye tekniske kjennetegn;
 • Utmerket skjæring av varm damp;
 • Den enkleste installasjonsprosessen, kan legges på noen tilgjengelige løsninger;
 • Overkommelig pris som granulert skumglass.

Som for ulempene, har de sett dette materialet nesten ikke var. For noen kan det synes som om prisen er litt overdrevet, men det er det ikke. For kvalitet kommer til en pris. En Izospan i - det er virkelig høy kvalitet og pålitelig materiale.

Han er mye bedre å takle all last som er beregnet for det, mens resterende meget slitesterk og praktisk å bruke.

Instruksjoner for bruk av dette materialet gir retningslinjer som er knyttet til rekkefølgen av stabling av filmen i varmeisolasjonen kake.

Og den inneholder informasjon for en grunn. Det er viktig å ta hensyn til alle de tekniske spesifikasjonene for produktet og behandler det riktig. Ellers maksimal effektivitet vil du ikke få.

En hvilken som helst varmeisolasjon kake består vanligvis av følgende nivåer:

Rekkefølgen for plassering av elementene kan variere. For eksempel når etterbehandling et tak vanntetting bør alltid være mellom sperrene og isolasjonen. Som for øvrig er ganske åpenbart. Tross alt, er dens oppgave å beskytte isolasjonen mot vanngjennomtrengning, for å være nøyaktig, utfelling.

Plassering av den beskyttende film på den ramme for gulvet

Men når utsiden behandling tetting fasader Izospan AM vil allerede være utenfor isolasjonen, mens dampen finner sted mellom veggen og isolasjon. Her igjen, snu logikken nok og alt vil falle på plass.

Dampsperre bør kuttes av dampen som kommer ut av rommet. På eksempel fasade det vil passere rett gjennom veggen. Vanntettende må også beskytte strukturen fra direkte fuktighet. En viktig kilde til vann i gata - dette nedbør.

Det er derfor den isolerende film, og bytter plass. Som du kan se, er det på tide med riktig plassering av materialer svært viktig. Ikke rart at under instruksjon blokk informasjonen identifiserer så mye plass.

2.1 Etterbehandling betongkonstruksjoner

Når man arbeider med et tak Izospan Formen av den konvensjonelle teknologi. Først monteres vanntetting under hulrom av sperrene. De er plassert under isolasjonen. Et varmeelement er festet under allerede meget isolerende film.

Og fest den i den grove siden av rommet. Det er, bør den glatte siden IZOSPAN B berøre varmeapparatet.

Når de innvendige veggene på mange måter teknologi gjentas, er bare her for vanntetting ikke nødvendig. De eneste unntakene er badene.

Her er dampbarrieren på samme måte festet til isolasjon på innsiden. På sideveggen isolasjon vil ikke i det hele tatt, eller vil bli, men en enkel membran beskyttelse som utfører funksjonene til forsikring i stedet for noe veldig viktig.

På fasader er vi også noen få ord sagt ovenfor. Når dekorere fasaden, Izospan damp passe inn mellom veggen og isolasjon. Til hennes vegg, snu den grove siden.

På gulvet situasjonen er mer tvetydig, men instruksjonene i denne forbindelse, snakker tydelig. Når slutt gulvet dampsperren Izospan Ovnen må være lokalisert på toppen.

Det er for det første er det en netto base, deretter vanntetting ovenfor som lå isolasjon. Men enda større er selve Izospan B.

Under laminat og parkett polypropylen dampsperre Izospan I tilsammen kan festes til et underlag, bør det bemerkes, er meget praktisk. Men på jobb, er det ønskelig å være svært forsiktig for ikke å skade filmen. Gjøre det vanskelig, men det er mulig, det er derfor vi anbefaler deg å være ekstremt forsiktig.

Izospan passe inn veldig enkelt. Så er det bare å følge instruksjonene, og det er svært enkelt.

Tape for liming dampsperre skjøter Izospan På

Izospan lå på et varmeapparat, prøver å plassere den glatte side av det som med isolasjonshette polystyren. Montering utføres av en stiftemaskin eller negler. Det er ønskelig å anvende en spesiell montasje spiker planker av tre, på forhånd behandlet med konserveringsmidler.

Filmen er overlappet av 15-20 cm. Hver ledd og forsegle hullet trenger spesialtape som kan kjøpes i prosessen.

Det er viktig å konsolidere materialet sikkert slik at det kunne godt holde og samle fuktighet på seg selv.

Over skinnene allerede er montert foran strukturen til den konvensjonelle teknologi. Det er ønskelig å etterlate et gap på 1-2 cm mellom filmen og en fremadvendte overflate. Denne beslutningen vil lette ventilasjon IZOSPAN.

Nå gjenstår bare å se vurderinger av filmen Izospan B.

Denis, 29 år gammel, Kamenka:

Izospanom bruke i mange år. Spesifikasjonene er helt fornøyd. Spesielt fornøyd med mulighet for enkel montering - festet stiftemaskin, tape ledd lukket opp, og du er ferdig. Veldig praktisk.

Nikolai, 59 år, Kiev:

Izospan kjøpt ca tre måneder siden. Jeg kjøpte med frykt som ikke helt trodde på behovet for en så stor utgifter for en dampsperre. Men nå forstår jeg at pengene er verdt isolasjonen helt.

Enda mer enn det, jeg har bare ikke lyst til å jobbe med noe annet, fordi jeg kan kjøre inn i problemer, som i etterbehandling Izospanom ikke forekomme.

2.4 Legging av dampsperren Izospan B (video)

Beregn isolasjon av sine hjem

Heise Ruslan Teymurovich

Still et spørsmål

I "Story-LESA9raquo; Det fungerer broren min, så jeg er alltid informert om salg og kampanjer på byggematerialer, og gir dermed god redning og noen ganger videreselge kjøpt.

Nikita, har du en seriøs bedrift, selvfølgelig, ikke si noe.

Daria, hver spinner som mulig, slik at din sarkasme det er absolutt ikke riktig.

Jeg er en formann gjeng engasjert i isolasjon av private boliger. Isolasjonsmaterialer alltid kjøpe i "Sibekse9raquo, i samarbeid med dem i nesten seks år. I alt har selskapet aldri la ned - alle utfører sine oppgaver i 5+

Hei. Spør om IZOSPAN trenger for isolering av andre etasje med skum, og hvis du trenger noe å sette et ansikt til isolasjonen. takk

Veldig fin utsikt, kunnskap og erfaring med master! Takk!

I fjor, min mann isolere fritidsbolig TECHNOPLEX 5 cm. Men i år vi ikke får minst en gipsvegg. Det øvre beskyttende laget er eksponert for sollys og vind kollapset og lett slettes i kontakt med ham. Spør, enten det er i stand til å lagre for isolasjon. På forhånd takk for svar.

Det bør bemerkes denne butikken som "BAUTsENTR9raquo;. alle Omsk reiste nylig å finne to hundre støpt skum tetthet - kunne kjøpe den bare Baucenter med det, er veldig fornøyd prisen.

Jeg har nylig foreslått å isolere finske Thermopanels SPU SPU Renovasjon styret og SPU Vintti-Iita. Trygg på at dette materialet er ikke-brennbar, ikke-toksisk, generelt parktichen og miljøvennlig. Jeg vil gjerne lære om slike ting i din mening. Takk!

og har sertifisert at dette materialet kan brukes i barnevernet? hvis så, kaste av link, please.

Karakteristikken av alle typer av dampsperren Izospan og instruksjoner til bruk for taket

Izospan - isolerende film innenlandsk produksjon fra "Hex" er mye brukt i taktekking. Hva er dette ting, hvilke typer det er, der det er aktuelt, og hvis så effektiv faktisk, som produsenten hevder? Håndtere disse spørsmålene, samt å studere de tekniske spesifikasjonene og for å lære om nyansene i valg og installasjon regler må være lenge før du kjøper. Gjør det akkurat nå.

Omfanget av den dampfuktsikring membraner ↑

Filmbasis - polypropylenbelegg gir styrke, motstand mot brudd og trykk. Påføring rull isolasjon forlenger levetiden av flerlags bygningskonstruksjoner og bidrar til å oppnå det optimale forholdet mellom fuktighet og temperatur i huset.

Ved hjelp av modifikasjoner IZOSPAN er den optimale løsningen i følgende situasjoner:

 • beskyttelse av isolasjonsmaterialer og indre konstruksjonsdetaljer ved gjennomtrengning av damp og fuktighet;
 • ordning "taktekking pie";
 • som tilveiebringer damp motstand av loftet, tak og gulv dekk;
 • isoleringsstrukturer fra regn, UV-stråling i de områdene av utilstrekkelig inngrep med takelementer;
 • ytterligere vanntetting kjellere av forskjellige typer;
 • å forbedre effektiviteten av varmeisolerende materiale.

Høy ytelse egenskaper og rimelig pris var de viktigste faktorene for den økte etterspørselen etter materialer "Hex".

Klassifisering og kjennetegn ved den rull av isolasjons ↑

Produsenten har utviklet en hel rekke vanntette materialer. Noen arter IZOSPAN og deres bruk er ganske universelle. Andre modifikasjoner av produktene og maksimere motsatte -uzkospetsializirovannye avsløre beskyttende egenskaper under visse installasjonsforhold.

Vindtett membran kategori A ↑

I kategorien av A representert dampgjennomtrengelige, polymere membraner, ment for å beskytte de indre elementer. Materialet letter tilbaketrekking av damp til atmosfæren. Isolasjon brukes i regenerering av det isolerte tak, ramme vegger og ventilerte fasader.

En Izospan avstøtende har en glatt ytre overflate og den indre side - det porøse substrat. På grunn av denne oppbygning blir fuktighet fra varmeapparatet hurtig absorbert inn i membranen og blir kastet ut. Når du installerer isolasjon kategori A bør holde seg til to regler:

 1. Akseptabel bruk på et tak med en helning på 35 ° eller høyere.
 2. Installeringsarbeidet utføres i rolig og tørt vær.
 3. For høy kvalitet utslipp av damp er nødvendig for å tilveiebringe en luftspalte. For dette formål, de fylte sperrene styre skinnen.

Modifikasjoner IZOSPAN AM og AS - er en tre-lags membran diffus. Fra sine medmennesker, skiller de seg i et redusert vanndamp permeabilitet og mulighet for å legge uten lekter.

Brand vanntetting filmer B og C ↑

Membran isolasjon kategori B har en struktur lik den til gruppen A. Hovedforskjellen mellom materialene - høy vannmotstand (ikke mindre enn 1000 mmAq). Dampsperre takler oppgaven - for å beskytte tre og metallelementer fra virkningene av kondens og fuktighet inne i bygningen.

I Izospan ansett allsidig og egnet for isolering av vegger, tak og indre gulv. Den har følgende egenskaper:

 • langsgående og tverrgående strekkbelastning - 130/107 N / 5 cm;
 • tetthet - 72 g / m;.
 • Temperaturområdet - fra -60 ° C til + 80 ° C.

Damp vanntetting filmer av gruppe B er angitt for å møte luftgapet er 5 cm over luvsiden dampsperre. Det forhindrer den grove siden av kondensatavlederen på finish. Forbedret kvalitet damp isolerende forklare betydningen av dette materialet ved legging av parkett og laminatbelegg.

Tilsvarende struktur og egenskaper av S. Izospan har de karakteristiske trekk isolasjon - stor margin av sikkerhet, og som et resultat, - høy pålitelighet og holdbarhet. Belastningen ved brudd på 197/119 N / 5 cm, og tettheten - 90 g / kvm. m. vanntettende typeverdi overskrider analoger av gruppe B.

Kategori C Izospan struktur isolerer fullstendig fra kapillær fuktighet og kondensat.

 • Protection "kald" og isolert tak;
 • damp og vanntetting flatt tak;
 • Fuktighet horisontale tregulv og betonggulv.

Kraftig stoff D ↑

Damp Izospan D er en to-lags vevet stoff av høyteknologisk polypropylen. Multifunksjonelle film er motstandsdyktig mot solstråling, i stand til å motstå store mekaniske stress og snølast. Hydrauliske og dampsperre seriell type D eller DM superlegering karakterisert ved - en strimmel 5 cm bred duk ikke er deformert av vekt til 106 kg.

Høye tekniske og driftsmessige karakteristika forklare allsidighet isolerende film i klasse D. Material tilstrekkelig å erstatte en hvilken som helst av de ovenfor beskrevne analoger, og til å håndtere mer komplekse oppgaver:

 • impregnering gulv på bakken og betong basis;
 • kjeller isoleringsplater ved en høy fuktighet;
 • forbedring og beskyttelse av midlertidige takkonstruksjoner av nedbør.

Nye utbygginger - sparer materialer ↑

Damp isolasjon film Izospan FB merkevarer, FD, FS og FX - er moderne high-tech vanntett materiale som kan reflektere 90% av infrarød stråling. Progressiv isolasjon tjener som en pålitelig barriere mot kondens, vind, fuktighet og samtidig - øker energieffektiviteten.

Den termisk isolasjon FD og FS kategori er fremstilt av et to-lags polypropylen-film. Basis IZOSPAN FX - polyetylen-skum av varierende tykkelse og merket FB - kraftpapir. Uavhengig av subtype isolasjon ene side metallisert. Reflektiviteten til materialet som brukes i store mengder i anordningen av den "varme hus", nemlig:

 • som baksjikt for de isolerte gulv;
 • kledning for radiatorer;
 • isolasjon av kjellere, loft og mellomliggende gulv;
 • bygging av bad og badstuer.

Viktig! Energisparing film ikke bestod vanndamp. I lys av de særegenheter bruken er bare mulig i bygninger der et system for forsert ventilasjon.

Høy kvalitet analog eller kjeder: nyansene av valget ↑

I Russland den store etterspørselen etter varer "Hex", utgitt av "Izospan" varemerke. Men det er mindre kjent og dets analoger på markedet:

 1. "Megaspan" spesialisert på fremstilling av bygge membraner og isolasjonslag. Formasjon gjentar linje Izospan fuktsperrer for tak, vegger, tak, fasader, og så videre. D. Materialer Megaspan rimelig og ikke dårligere i kvalitet til sine viktigste konkurrenter fra "Hex".
 2. "Keramospan" produserer isolerende film, hevdet egenskaper som er lik den opprinnelige.
 3. Axton - utenlandske produsent av byggematerialer, deriblant Hydro-dampsperre. Spesiell oppmerksomhet rettes mot helse- og miljøsikkerhet av sine produkter.

Informasjon. Bedrifter bruker en enkelt etikett produkter. For eksempel, egenskapene Megaspana i de tekniske egenskapene til dampsperren IZOSPAN B.

Prisforskjellen mellom merkede isolasjon og analoger er noen ganger veldig merkbar. Imidlertid kan grunn av cheapness være for lav kvalitet. Skruppelløse produsenter nyte følgende triks:

 • Reduksjon av tettheten av materialet. For det blotte øye denne stille, men vannmotstanden og holdbarhet forringes.
 • Fravær av UV-stabilisator - film blir utsatt for sollys.
 • Anvendelse ved fremstilling av resirkulerte råstoff reduserer levetiden av belegget.
 • Erstatning av polyetylen eller polypropylen ved tilsetning av kritt råmateriale fører til en "besvimelse" filmstruktur og redusere driftstiden.

stabling teknologi taktekking hydro-dampbarriere ↑

monteringsteknologi av ulike typer isolasjon film er lik hverandre. Sekvensen av arbeid er avhengig av etterbehandling av betongkonstruksjoner. Nedenfor er en trinnvis guide på bruken av en dampbarriere IZOSPAN I for å skape "taktekking pie".

Instruksjoner for installasjonsarbeid ↑

Før du begynner, må du ha en idé om strukturen av taket og plassering sekvens av lag "tak pie". Isolasjon er nødvendig for å forsegle toppen og bunnen monterte dampsperre. Begge filmene er festet til sperrene av taket.

Viktig! Damp Izospan I montert i oppadgående retning. Typisk er en rull bånd ikke nok til å dekke hellingen på taket. Derfor blir filmen rulles ut først ved bunnen av taket, og etter - på toppen.

 1. Åpne roll og sikre den frie kanten av filmen nettet til det ekstreme rafter. Utfør feste festene med et bredt lue. For å få fortgang i arbeidet kan brukes stift pistol med stifter.
 2. Åpen IZOSPAN rull for tak og strekkstoff parallelt med gulvet til den motsatte kant av sperrene. Det er nødvendig å kontrollere at dampbarrierefilmen litt slakk. Under påvirkning av materialet ved lav temperatur blir lett sammenpresset og redusert.
 3. Skjær filmen med et lite mellomrom, og festes til kanten av taket system.
 4. I tillegg feste av dampsperren i de mellomliggende sperrene.
 5. Går videre med installasjonen av den andre bane. Izospan overlappet bredde B på 10 cm.
 6. Feste strimmelen til fagverkskonstruksjon.
 7. Skjøtene mellom duk av binde limbåndet Izospan SL tapen eller ML Proff.

Viktig! Før bruk Izospan og endelig feste det til sperrene, er det nødvendig å sørge for at filmen er foret med glatt side som vender mot ovnen, og den grove indre av bygningen.

Dampsperre tak: ekspertråd ↑

Dampsperre taket - viktig fase av byggingen av huset. utbyggere feil er kost husholdning. Par etter bading og tilberedning er hevet opp, trenge inn i isolasjonen og redusere dens isolerende egenskaper. Over tid, fører dette til en hydrering takstoler, mugg, fryse om vinteren og tak skade innvendig finish.

For å forhindre negative konsekvenser ved installasjon av dampsperrer er viktig å vurdere noen nyanser:

 1. Før du begynner installeringen, bør du lese nøye bruksanvisningen IZOSPAN for taktekking. Izospan kategorier A, B, C er festet inne i rommet.
 2. Når stabelen, og å feste et beskyttende filmmateriale er nødvendig for å unngå spenninger, forekomst av hull og andre defekter.
 3. Damp og vanntetting taket loftet i mot låst. I fremtiden er dette kasse utført installasjon interiør. I tillegg skinnene tilveiebringe tetting mellom takbjelken og den isolerende film.
 4. Oversizes sidene av hvert stoff bør være minst 15 cm. Dette er tilstrekkelig til å lage en dampsperre på gavlene eller tilstøtende ramper.
 5. Det spiller ingen rolle hvilken side av stabelen Izospan AM. Den viktigste betingelse - installasjon av membranfilmen direkte på ovnen.

Dampsperre ulike utforminger: layout ↑

sex, damp, nødvendigvis utført i bad, badstuer, svømmebassenger og rom, som ligger over en kjeller. Dampsperre legges over det hydro og varmeisolasjonsmaterialer.

Isolering veggene av dampgjennomtrengning kan utføres med både den indre og den ytre side av bygningen. Valg av metode avhenger av plasseringen av motorvarmer. Når utvendig isolasjon og fuktsperre bør plasseres på begge sider av isolasjonen - dette tiltaket vil redusere varmetapet.

Monolittisk betong fundament har en porøs struktur og trenger kvalitet vann- og dampsperre. Den beskyttende barriere er plassert over betongbasisen før isolering. Tykk film reduserer inntrengning av smuss og fuktighet hindrer fuktighet i kjelleren.

Izospan rettmessig anerkjent som leder for den film av fuktighet og dampsperre for taktekking.

For å få mest mulig ut av sine materielle beskyttende egenskaper, må du ta en ansvarlig tilnærming til spørsmålet om valg av modifikasjoner og utføre installeringen i henhold til de tekniske kravene. Ideal - å overlate denne vanskelige arbeidet til fagfolk med et godt omdømme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 − 22 =