Dampsperre for taket

Hvordan velge en dampsperre for tak og parkettgulv lagt film på riktig måte

Ved konstruksjon av tremateriale absorberer fuktighet og forhindrer dannelse av kondensat. Men i de oppvarmede ramme hus, hvor damptrykket overskrider atmosfærisk trykk, dampsperre for tak tretak er relevant. Ikke alle er like effektive dampbarrierefilm under forskjellige atmosfære i rommet. Velge det beste materialet for din spesifikke tilstand og riktig montere den, beskytte deg strukturen fra kondens og øke levetiden av hjemmet.

Strukturen i taket og taket ↑

En tretak overlapping har en flerlagsstruktur, karakterisert ved at hvert lag utfører sin egen funksjon. Dampsperren er typisk festet til de tomme brett eller isolering ved hjelp av metallbjelker og lameller av tre barer, som passer over den avsluttende finbearbeiding. Når man lager en dampbarriere dampsperre plassering et annet sted ikke vil gi den ønskede virkning.

Det samme er tilfelle, bortsett fra noen unntak, i konstruksjonen av en dampsperre av taket. I byggingen av begrepet "taktekking" kaken. Den omfatter: et øvre lag av vanntetting, isolasjon og fuktsperre for et tak. Med denne utformingen kan holde varme i bygningen, for å forlenge levetiden av takbelegget, for å tilveiebringe ventilering og beskyttelse mot fuktighet kondensasjon loft.

Typer og valg av en dampsperre for tregulv ↑

Inntil nylig var den eneste tilgjengelige materialer var dampsperre taktekkingsmateriale og asfalt. Moderne film for dampsperre av taket har bedre ytelse egenskaper, og takk til bygningsmaterialer markedet rekkevidde, velger noen. Mange typer filmer er like effektive ved opprettelse av dampsperre gulv, vegger, tak.

Typer av fuktsperrer på prinsippet om handlingen ↑

Drifts prinsippet om disse materialene er:

 • Standard. Ikke gå glipp av vanndamp inne i taket og ikke gi for å bryte isolasjonen. Strengt montert med den indre side av konstruksjonen. Disse inkluderer Ecolife, Yutafol, Izospan, Technonikol.
 • Med refleks lag. Disse membraner har en reflekterende effekt (f.eks folie). Dessuten trenger de ikke passere damp, slike materialer reflektere varme tilbake inn i rommet, og fungere som et ekstra varmeapparat. Mest effektiv i områder med høy konsentrasjon av damp - for eksempel i badekaret. Den mest brukte Alukraft, Armofol, Penofol.
 • Med kontrollert permeabilitet. Disse brukes for uregelmessig drift av bygninger - for eksempel hvis eieren av hytta i vinter kommer bare et par ganger. Den resulterende damp gjennom membranporene forvitret utenfor og på grunn av egenskapene til materialet, er det ikke holdes tilbake i isolasjonen. Et eksempel er den tyske Delta Luxx filmproduksjon.
 • Med variabel permeabilitet. Det er brukt ved reparasjon av loftet når dampsperren kan legges bare ved toppen og en ventilasjonsåpning er fraværende. Eksempel - vindtett dampbarrierefilm Delta-Sd-Flexx.

Anbefalt isolasjon ↑

Dampbarriere-egenskapene til materialet som blir oppnådd på grunn av sin sammensetning. Selvfølgelig kan du lagre og, for eksempel, for kjøkkenet i stedet for kvalitet dampsperre film å kjøpe vanlig plast.

Inneklima samtidig ville være ganske ubehagelig: Få forseglet "drivhus", par som ikke vil slippe til utsiden, og bosetter seg i form av kondensat. For en effektiv fuktsperre, avhengig av situasjonen, er det anbefalt å bruke disse materialene:

 • Glassine. Det er en tykk kartong som er impregnert med bitumen. Noen arter, slik som U-250 og U-300, som brukes i konstruksjonen av flere tiår. Det er fortsatt relevant i dag: den kan brukes som en dampsperre av taket i badet eller i badstuen. Det spiller ingen rolle hvilken side av papirbunken.
 • Polyetylen. Den brukes til å beskytte den kalde uoppvarmede loft. Ved bruk av det spiller ingen rolle hvilken side som er montert i tak eller vegg. Det forsterkede (to lag) polyetylenfilm med en lang levetid som er mindre skadet av gnagere. Folie dampbarriere har gode varmeisolerende egenskaper ved stabling av metalliserte side ut de reflektere varme.
 • Polypropylen. Den har høy mekanisk styrke og motstand mot ultrafiolette bølger. Den optimale varianten i en langvarig konstruksjon, når rommet er mer enn et år og står under åpen himmel.
 • Membraner. Det har sidig permeabilitet, slik at de må installeres i riktig retning til støtteflaten. Damp jevnt går gjennom membranen, men fuktigheten fra siver tilbake. Det er "pustende" membran som tillater damp fra bunn til topp, men beholde kondensatet. Deres bruk kan redusere verdien av ventilasjonsåpning i et tak.

Fordelene med tynne filmmaterialer ↑

Isolere film - er ikke den eneste mulige alternativet. Som damp og vanntetting for et ekte tregulv, kan du bruke egnet fugemasse, men denne løsningen har flere ulemper.

Filmen opprettholder sin integritet selv i tilfelle av mekaniske skader på takkonstruksjonen. Installasjonen tar mindre tid enn å bruke mastik, og trenger ikke å vente til veggen eller taket er tørr før endelig etterbehandling.

Ved valg ta hensyn til sin vanndamppermeabilitet koeffisient. Denne verdien angir antall gram damp som kan trenge gjennom belegget i 24 timer. Merk at dette tallet kan ha forskjellige betydninger avhengig av romtemperaturen. Vanligvis produsenten angir emballasjefilmen Sd (diffusjonsmotstand tilsvarende tykkelse). Jo lavere score, jo høyere vanndamp permeabilitet.

Hvordan velge isolasjonsmaterialer ↑

Går for en dampsperre for taket, ta hensyn til installasjonsmetode. Den abstrakte stater krever en eller to luft blåser. Vær oppmerksom på at selv en enkelt leverandør produkter kan ha forskjellige betydninger: en som er egnet for isolering av grunnmuren, den andre - til veggen. Når du installerer dine egne hender, prøv å bruke film, takbelegg og tilbehør fra produsenten. Bør følge disse anbefalingene:

 • For vegger og tak kvist rammekonstruksjon mer egnet forsterket film, som er montert på den indre overflate av rommet.
 • I rom med store temperaturvariasjoner og høy fuktighet (sauna) ved hjelp av varme-reflekterende membran med aluminiumbelegg.
 • Gulvene på bakken isolere antikondensdampsperre.
 • For ventilerte fasader og gulvelementene er anbefalt diffus dampsperre.
 • Loft og tak kjeller isolerende polymer diffuse eller flerlagsmembraner.

Før man velger en dampsperre for taket, går gjennom installerings karakteristika: mengden av overlapping, lov til å bruke festetape, behovet for ventilasjonsspalte mellom filmen og isolasjonen. Disse nyanser påvirke flyten av isolerende materiale, mengden av medfølgende materialer, kostnader og tid for anordning av en fuktsperre og et tak skive. Om ønskelig, lagre ikke frastøtt fra kostnaden av rullen, og kostnadene ved kvadratmeter.

Installasjon av dampsperre med hendene ↑

Før du installerer dampsperre av taket med hendene bør utføre forberedende arbeid: å rense den for støv, male over sprekker med kitt eller en spesiell fugemasse og bruke en primer. Stack damptettende materiale er bare mulig etter fullstendig tørking av primeren sjiktet og isolasjonssammenstillingen. Hvis filmen og er montert på veggene, er takmembran laid overlappende (men ikke mer enn 200 mm).

Regler legging dampsperremateriale ↑

Det er best å legge en dampsperre tre. To sammensatte film, glatter den, for å hindre for stor nedbøyning, mens den tredje fester massen til underlaget ved hjelp av en stiftemaskin.

For å hindre ødeleggelse av membranen ved festebraketter kan omslutte små biter av papp. Avstanden mellom festepunktene -. 30 cm membran plasseres utenfor logoen, til den rene side av isolasjonen.

Ved montering av dampbarrieren på veggen kan være vertikal og horisontal montering. Når etterbehandling taket ikke spiller noen rolle i hvilken retning membranen stripen ligger. Prosessen ligner tapetsering taket. Kan være forhånds kuttet i det nødvendige antall kjørefelt, og kan klippes fra rullen under passering av serien (som alternativet er mer praktisk hvis de to arbeid).

Strimlene er lagt med overlapping på 10-15 cm (avhengig av type membran). Utpekte ledd vanntetthet limt passende festebånd med en bredde på ikke mindre enn 100 mm. De anbefales å forsterke klem stenger, særlig på tak med en helning på 30 grader, med en tetthet som en liten ovn. Disse strimler tjene som en kasse for etterbehandling.

For å beskytte mot kondensvarmeelement skal oppnå absolutt tetthet av dampsperre. Han må hvile fritt og uten forstyrrelser. Det anbefales en litt slakk: Dette gir en sikkerhetsmargin, som det ikke rive under plutselige temperaturendringer. Ikke glem at klemmer eller barer før montering bør behandles med antiseptisk. Når ferdig gips lokaler som brukes metallprofiler.

mount teknologi og viktige øyeblikkene ↑

For tak dampsperremateriale bør velges minst kvalitet og holdbar enn taktekking. Ellers vil dampsperren sprekke irreversibel nedbrytning varmeapparatet på grunn av fuktighet eller ødeleggelse av sopp og mugg. Dette er - en solid reparasjonskostnader: å re-montere hele "taket pie".

Ved legging av dampsperre på taket for å følge de samme anbefalingene som for utsmykningen av taket. Men det er noen nyanser i denne situasjonen:

 • Feste filmen følger randen med den indre side varmeisolerende lag eller dummy plette loft.
 • Stabling utføres horisontalt oppover. Den overlapping ved fugene bør være minst 15 cm.
 • Forseglet ikke bare ledd av membranen, men også i stedet for dens tilstøter til de tre flater.
 • Ved bruk av folie belegget skal legges side speil innsiden av loftet.
 • Ved krysset til takluker, tak- vinduer og andre bygningselementer bruke medfølgende dampsperre forkle. Dersom det ikke er det, på omkretsen av rammen stick-sidig butyl tape.
 • Slik at der er gjennom taket rør og annen kommunikasjon, film brytes ned for å vikle seg rundt røret og forsiktig isolere monterings båndet.

Mulige problemer og forebygging ↑

De mest "problematiske" steder - bjelker, dragere, ridge, dalen og karmen. Jo mer komplisert formen på taket, jo lenger vil man montere dampsperre. Loose tilstøtende membranen ikke er tillatt. Det er ikke nødvendig å bruke en tettende smal (mindre enn 50 mm) maskeringstape. Den optimale bredde på klebebåndet 100 mm. Ved behandling av vindusåpningene ikke glemme å la en deformasjon margin - fold 20-30 mm for krymping.

Ved hjelp av plastfolie, prøve umiddelbart etter installasjon gå til finalen etterbehandling. Hvis du ikke beskytter den polyetylen rundt arker, under handlingen av sollys det er fullstendig ødelagt i løpet av få måneder.

Ved krysset diffusjonssperre av skorstener, ventilasjonssjakter og andre elementer, ta hensyn til det rå materialet som de er laget. I noen tilfeller kan bruken av en folie ineffektiv: Bare egnet spesielle klebemidler polyuretan eller akryl.

Video: Montering av membran Taket

Hvis det er god å forsøke og nøye nærmer installasjon av dampsperren, vil det vare en lang tid, godt beskyttet mot fuktighet isolerende lag og indre utformingen av taket og taket. Dessverre uten erfaring til å gjøre det er ikke alltid mulig: utvikleren er i stand til å hindre stable feil, i motsetning til profesjonell utførelse team.

Kanskje er det fornuftig å bruke tjenestene til eksperter: økonomien i dette kan medføre ekstra kostnader for større reparasjoner i nær fremtid.

Riktig damp taket. Dampsperre tretak

Taket - er en kompleks multi-lags konstruksjon. Vakker finish - ikke en indikator på kvalitet og funksjonalitet. For å opprettholde optimal fuktighet i rommet, forebygging av forekomsten av mugg og jordslag riktig tak damp som skal utføres. For å unngå feil når du arbeider vil studere alle aspekter og etterlevelse teknologi stabling materiale.

Hvorfor taket dampsperre?

I hvert rom har sitt eget mikroklima. Avhengig av årstiden og været temperatur og fuktighet endres med jevne mellomrom. I løpet av fyringssesongen er varm luft blandet med kald og omdannes til damp, stiger den oppadgående. Konstant eksponering for fuktighet er skadelig virkning på taket, over tid, vil den struktur forringes, og råte, mugg vil begynne å vises, noe som er meget skadelig for menneskers helse. Dampsperre tak tjener som en barriere mot inntrengning av damp i tak. Det hjelper å danne riktig inneklima.

Damp isolasjon taket - ved første øyekast lite synlig prosedyre i hele huset, men at den vil beholde den rette atmosfæren og integriteten av bygningen i mange år.

 • Levetiden til tak systemer og gulv mye mer.
 • Ekskludert utseendet av mugg og jordslag.
 • Varmetap er minimal fasiliteter.
 • Økt brannsikkerhet.
 • Damp tetningsmaterialer ikke trenger vedlikehold livssyklusen.

I moderne konstruksjon, gjør damp taket hjemme bruk av et tilstrekkelig bredt spekter av materialer, men de er ikke alle like godt utføre sine funksjoner. Så du bør nøye vurdere valg. Ta hensyn til behovet ikke bare materielle, men har også en takkonstruksjon.

Dampsperre tak i et trehus tillater bare spesielle materialer. På overflatefilmen akkumulerer en enkel kondensat, betyr dets struktur ikke tilveiebringe en fuktighetsutgang. Konstruerte materialer som har en porøs struktur som gir optimal fuktighet.

Spesifikk dampsperre polypropylenfilm

Den største fordelen med dette materiale - en høy styrke, høy temperatur og lys motstand. Under byggingen av taket, kan en slik film beskytte huset mot snø, regn og andre naturlige påvirkninger. Når du arbeider med disse materialene, oppstår mange problemer når damp produseres direkte tak. Hvilken side av stablet filmen? Dette er det viktigste spørsmålet for nybegynnere. Polypropylenfilm sidig og plank grove siden ned og glanset opp. Når en dampsperre ventilasjonsspalte tak skal gis i utformingen. Foreløpig er materialet ganske ofte brukt. Høyt damp permeabilitet og rimelig pris gjør det svært populære.

Taktekking nonwovens

Denne type av dampsperre armert duk eller netting, som gir ekstra styrke. Taktekking vanndampbarriere og materialer kan være av forskjellige typer.

Ikke-perforert film er best egnet for isolering. Imidlertid er deres evne damppermeabilitet mye lavere enn for polypropylen vevet motstykker. Det er også utførelsesformer med et reflekterende lag. De er ikke lenger egnet for boligkvarter, og til bruk i bad, svømmebassenger eller bad.

Har gode dampgjennomtrengningsegenskaper. Laget av syntetisk materiale med en spesifikk struktur. Dampsperre tretak med pustende membraner gi høy kondense plass. Flere nylig, en ny type av slikt materiale. Kapasiteten er avhengig av temperaturen og fuktigheten i rommet.

Dersom taket i en bygning kan klare seg uten en dampsperre, i badet, er dette trinnet er nødvendig. Varme damper er konsentrert hovedsakelig ved toppen av rommet, er deres penetrering inn i overlappingen ikke tillatt.

Dampsperre tak i badekaret er laget helt andre metoder: den gamle, velprøvde til nyskapende, ved hjelp av moderne materialer:

 1. Log sheathe tak bord eller strøtykkelse på minst 6 cm. Som materiale for dampsperren ble brukt, impregnert (vokset) papir eller aluminiumsfolie. Etter montering av det valgte materialet hele omkretsen av taket er dekket med et lag av leire, og at isolasjonen er lagt på toppen.
 2. En annen fremgangsmåte innebærer bruk av det uomskårne brett. Bjelker omsluttet tak bord, hvoretter passer fuktighet-dampbarrieremateriale som er dekket med leire og isolasjon. Etter at det er montert konstruksjon for overflatekledning. Å fullføre badstuer er oftest brukt av tre lekter basswood eller osp.
 3. I moderne konstruksjon ofte ukurante materialer og leire, blir de erstattet med en ny dampbarrierematerialer. Badet brukes dampsperremembran basert folie, polyetylen eller bitumen. Installasjonsprosedyren er den samme som i andre planter, er den eneste funksjonen male tykt lag av isolasjon og påfølgende tre trim.

Før lagt en dampsperre i taket, vil du sørge for at du har en ovn eller opprette en grov struktur, som er plassert inne i varmeskjoldet materiale. Det er nødvendig for riktig funksjon av taket systemet.

For riktig beskyttelse av varmeisolasjonsmaterialer tak damp må utføres i overensstemmelse med følgende regler:

 • Før installasjonen skal danne tetning av alle deler av taket (skorstein, ventilasjonskanaler). Dette er for å hindre inntrengning av fuktighet fra utsiden.
 • Dampsperren er lagt mellom isolasjonen og plassering.
 • Mesteparten av materialet er festet på samme måte. For montering på trekonstruksjoner brukt spiker med en stor lue eller stifter, å hamre stiftemaskin. Ved innfesting til betong eller metall ved hjelp av spesielle kassetter.
 • Hvis den dampbarrierefilmen har en reflekterende folie lag, dette laget bør det plasseres inne i rommet. Mellom isolasjonen og filmen bør være igjen bort for ventilasjon.
 • Filmen skal dekke hele omkretsen av taket uten hull og pauser. Ved krysset av overlappingen skal stå (minst 10 cm). Rader av dampsperre materiale bundet konstruksjon limbånd eller forsterkningsstrimler.
 • Fast membran bør være moderat fast uten slakk.

Tak dampsperre er en komplisert prosess. Når du starter arbeidet du trenger å lære ins og outs og installasjon av teknologi, eller bruke tjenestene til kvalifiserte fagfolk.

Gjennomgang dampsperre

Som taket, har trehus taket en flerlags struktur. Hvert lag utfører sin funksjon:

 • Det øvre lag tjener loftsetasjen. Den beskytter hele takkonstruksjon mot inntrengning av smuss og støv. Også gulvet loft gjør det mulig å reise uten å skade den termiske isolasjonsmaterialer taket.
 • Gulv loftet over bjelkene på barene. Disse linjene er presset mot den første lag paroizoliruyuschey membran. Resultatet er et gap mellom den og gulvet.
 • Mezhuyev bjelkene er lagt isolasjonsmateriale. I sin rolle kan være mineralull eller skum. Mineralull absorberer fuktighet, men fordelen er brannsikkerhet. skumegenskaper helt motsatt: det ikke absorberer fuktighet, men god brannfarlig.
 • På romsiden av bjelken er festet grov tak. Det er et stillas for etterbehandling, dampsperremembran festet til dette.
 • Hvis den endelige ferdigbehandling utføres gipsplater, blir det dampsperre festet til de uferdige taket stenger eller skinner.
 • Den endelige finish kan utføres ved anvendelse av ethvert materiale foring stenger, gipsplater eller treplater.

Metoder for endelig etterbehandling paroizolirovannogo tak trehus

Det er flere måter å fullføre taket:

 • Med tre villmarkspanel eller ytterkledning.
 • Suspendert gipsplater system.
 • Avslutt polert bar.
 • Podshivnoy taket.

For montering helt glatt himling, plater OSB, kryssfiner eller lignende platemateriale. De er godt festet til strukturen rett ved siden av hverandre. Festemidlene velges avhengig av vekten av materialet, hovedsakelig skruer. All kommunikasjon foregår før den endelige finish. utstyre ytterligere festemidler ved montering av opphengsystemet.

Etter gjennomgang av alle de skisserte funksjoner og milepæler, kan du manuelt generere en dampsperre av taket i et trehus. Når du kjøper materialet, for å unngå unødvendige utgifter, må du måle kvadratur, og på denne bakgrunn å kjøpe riktig mengde. Riktig damp er nøkkelen til en sunn atmosfære i huset.

isolasjonsmaterialer

For å tilveiebringe riktig isolasjon i rommet må være beskyttet mot inntrengning av damp tak plass. Kvalitet dampsperre hindrer varmetap og øker levetiden av termiske isolasjonsmaterialer. Hvis du vil vite hvordan du utfører en dampsperre i taket av huset, se på neste.

tak dampsperre - nødvendighet eller luksus

Til i den varmeisolasjonsmateriale samles ikke opp fuktighet før legging det på taket, må man for å utføre en dampsperre. Hvis ikke, på grunn av temperaturfallet i det indre rom varmeapparat vil samle kondensat som fører til dens tidlig forringelse. Tilstedeværelsen av kondensat i isolasjonen resulterer også i dannelsen deri av mugg og sopp som forringer kvaliteten av luften i rommet og forårsaker allergier.

Også høy kvalitet møblert dampsperre forhindrer kontakt med fuktig luft med ulike elementer på taket, samtidig, det gir dem beskyttelse og øker levetiden til hele huset.

Også den dampbarrierematerialer for å hindre ytterligere varmetap i rommet. Det er materialer med en folie belegg, de hjelper reflektere varmen og holde den i rommet. Samtidig, fuktig luft ut av rommet på utsiden.

Imidlertid er den viktigste funksjon av en dampsperre er beskyttelse av isolasjonen fra eksponering til fuktighet, noe som vil ødelegge det, spesielt viktig for mineralull, som er ømtålig for stor fuktighet i rommet, og som har behov for tilleggsbeskyttelse.

Dampsperre er viktig i tilfelle når luftfuktigheten i rommet er til stede, er det spesielt sant for bad, bad og kjøkken. Blant fordelene med alt dampsperren bør bemerkes:

 • Lengre varmeapparat livet;
 • hindre opptreden av mugg og jordslag på taket;
 • innertakstetningen dampsperre;
 • øke brannsikkerheten i taket;
 • varigheten av operasjonen og ikke behov for ytterligere å betjene dem.

De viktigste varianter av materialer for taket dampsperren

Valget av en eller annen variant av en dampsperre for taket er avhengig av de individuelle karakteristika av rommet, plasserer en dampsperre installasjon og materiale status av sine eiere.

Det mest populære alternativet - en film av polyetylen. Til dette materiale var mer holdbare, de er forsterket av en spesiell armeringsnett bestemmelsessted. Det er to varianter av armerte polyetylenfilmer:

 • perforert type;
 • uperforert type.

Ved den første utførelsesform settling impregnering filmer, og ikke-perforert versjon - benyttes i arrangementet av dampsperren forbedring. Ved hjelp av polyethylen mulig for å forhindre penetrering av vanndamp inn i rommet. Også blant fordelene med dette materialet, ser vi sin lave pris, noe som er spesielt viktig når begrenset materielle kapasiteter.

Imidlertid har polyetylenfilm også sine ulemper. Installasjonen er ganske komplisert, så det er lett skadet og blir ubrukelig. For å installere denne type dampsperre vil kreve flere personer.

For å feste filmene mest brukte stift gun, intervallet mellom punkteringer er omtrent 100 cm. For liming av skjøter mellom filmen og punkteringsstedet ved hjelp av en spesiell montering bånd.

Dermed blant fordelene ved dampsperre av polyetylen note:

 • rimelig pris;
 • Lavt nesten null nivå av vanndamp permeabilitet.

Blant ulempene, vi oppmerksom på følgende:

 • vanskeligheter med å utføre installasjon;
 • Lavt nivå av styrke;
 • lav varighet av bruk;
 • opphopning av fuktighet på film.

Forsterket versjon av polyetylenfilmer - en praktisk måte å tilveiebringe en dampsperre. Dette materialet er fremstilt av det samme polyetylen stablet i flere lag, karakterisert ved at det er til stede særlig armert belegg basert på polypropylen. Dermed blir filmen mer robust og motstandsdyktig mot mekaniske skader.

For å installere og film sammenkoblings bruk spesiell selvklebende bånd materiale som forenkle monteringsprosessen. Blant fordelene med taket dampsperre film ved hjelp av dette notatet:

 • høy styrke;
 • god pålitelighet;
 • lav vekt;
 • Lave nivåer av vanndamp permeabilitet;
 • bekvemmelighet under installasjonsarbeidet.

På samme tid, har en dampsperre forsterket polyetylen er det imidlertid ulemper:

 • på filmoverflaten kondens, som etter hvert renner fra den.

Den film av polypropylen - polyetylen og også forsterket film består av flere lag, men det er til stede i mer preget overflate som hindrer ansamling av kondensat. Det ytterligere lag, som er basert på cellulose og glukose, og hindrer ansamling av kondensat absorberer det, etter hvert fordamper. I dette tilfellet må en grov side av filmen være innendørs, og den glatte utsiden. I alle fall, før installasjon, må du lese instruksjonene fra produsenten, som tydelig angir riktig plassering av dampsperre materiale.

Blant fordelene med en dampbarriere bør bemerkes:

 • høy styrke og pålitelighet;
 • enkel installasjon;
 • det lave nivået av vanndamp permeabilitet.

Ulemper film av polypropylen med antikondens lag er ikke. Derfor er det anbefalt å bruke en pålitelig dampbarrieremateriale. Kostnaden for slike materialer er mye høyere enn de vanlige polyetylenfilmer.

Foliematerialer representerer en film av polyetylen eller polypropylen med et lag hindret på den ene siden. I dette tilfellet er det en refleksjon av infrarød stråling, som fortsatt er inne i rommet, ikke gå utenfor. aluminiumbelegg hindret forhindrer vesentlig varmetap om vinteren. Spesielt relevant i denne dampbad, karakterisert ved at varmelekkasje minimeres.

For å løse dette ved en spesiell materialfilmen klebemiddel, karakterisert ved at belegget av folien, må være montert inne i rommet. Dimensjonering av leddene når installasjonen er fullført, en spesiell aluminiumstape. Imidlertid er installasjonen av en slik dampsperre som produseres under visse luftgap som fremmer refleksjonen av varme.

Blant sine fordeler, vi oppmerksom på følgende:

 • høy styrke;
 • enkel montering;
 • evne til å reflektere varme og redusering av varmetapene.

Imidlertid er prisen på slikt materiale er ganske høy, selv om den er helt kompensert redusere varmetapet med 15%.

Pustende membran som en dampbarriere for å hindre inntrengning av fuktighet fra utsiden, og samtidig gir den som utgang fra innsiden. For fremstilling av slike membraner anvendes ikke-vevede stoffer av syntetisk opprinnelse. Legging pustende membraner fremstilt direkte på varmeovnen, karakterisert ved at en ventilasjonsåpning i dette tilfelle ikke er nødvendig.

Et annet alternativ for å tilveiebringe en dampsperre - pergamyn. Siden impregneringen av materialet som brukes vlagootalkivayuschee substans i form av flytende bitumen, det perfekt motstår fuktighet og ikke passerer damp. I tillegg er dette materialet er miljøvennlig og ikke avgir giftige stoffer for menneskers helse. I løpet av taket på loftet dampsperre laget av tre - glassine ideelt, fordi de ikke har en negativ innvirkning på trebjelkelag. På grunn av høy elastisitet legging av materialet det er gjennomført ganske raskt. En annen klar fordel med glassine - rimelig pris. Derfor er dette materialet spesielt populær under utførelsen av en dampbarriere tretak.

Pastaer og lakker som gir den samme virkning som en pustende membran er også spesiell type dampsperre. Tak mastiksbelegg gir beskyttelse mot fuktighet, og dermed sender ut det overskytende fuktighet utad. Oftere enn ikke, brukes til produksjon av støpeasfalt kaldt. Etter herding, ligner belegg en flytende gummi, som beskytter rommet mot inntrengning av fuktighet og damp.

Bruken av flytende materialer utmerker seg først og fremst ved enkel å installere, da de ikke er festet til veggen ved hjelp av spesielle festeanordninger eller filmer, og påføres med en pensel eller rull.

Også for anvendelsen av emulsjonene som brukes kald sprøyting. Men i et lite område av taket, nok til å bruke fugemasse, som påføres med pensel. Dermed trenger de foreliggende preparater ikke trenger ytterligere oppvarming eller fortynning. Etter åpning av grabben, er de klar til bruk umiddelbart. Men de er meget godt egnet for påføring på substratet med høy stivhet, og dermed den minste lufttemperaturen på jobb er 6 grader.

Best damp, taket valgt utelukkende av personlige preferanser av eierne av lokalene. For hvert vil det være annerledes, som valg av materialer er basert på en rekke faktorer, for eksempel pris, evne til å reflektere og holde på varmen, bruksområdet og funksjoner i takkonstruksjoner.

Hvordan legge en dampsperre i taket: generelle retningslinjer

Standard installasjon av en dampsperre på taket omfatter legging av på innsiden av taket. Imidlertid, i alvorlige klimatiske forhold, når utetemperaturen om vinteren når 32 grader, er det anbefalt å montere en dampsperre på begge sider: innsiden og utsiden av taket.

Installering av en dampbarrierefilm typen består av å legge isolasjon. Forsøker å legge en dampsperre for å hindre den fra å henge. Superponere de tilstøtende kanter av filmmaterialer er utført med overlapping. Etter at installasjonen er fullført arbeid, produsert dimensjonering av leddene med teip. For å feste vannbarrierematerialet ved hjelp av spesialspiker med brede hatter eller en standard stiftpistol. For å hindre film sprekke ved brakett papp liner. Intervallet mellom brakettene er maksimalt 30 cm.

Når sy film på blemme taket feste den ved hjelp av en stållist profil. For å sikre riktig dampsperre av taket, må du i utgangspunktet lese instruksjonene fra produsent til damp tette materialer. Legging materiale opp ned, vil føre til motsatt effekt dampsperre. I dette tilfellet vil kondens samler seg under isolasjonen, å skaffe øyeblikkelig dens ødeleggelse.

dampsperre teknologi tak i badet

Damp i badet bør gjennomføres ved en spesiell teknologi, fordi den varme luften i rommet som en damp stiger til toppen, og derved gjennom dampbarrieren er nødvendig for å hindre dens lekkasje. Dersom det materiale som benyttes for fremstilling av bad tømmerstokken, så bør det være til å begynne sy med tynne tømmer eller bord.

Neste er installasjonen av en dampsperre. De mest populære materialer for å tilveiebringe en dampsperre er en folie, vokset papir eller kartong med ofiloy. Videre er taket dekket med leire og er igjen å tørke. Etter det, installere isolasjon i taket.

Videre varianten taket dampsperren i et bad med en blanding av leire og sagflis. De er godt bevart på et tak, er det lett å bruke og gir høy kvalitet dampsperre.

Ved hjelp av stizola ikke bare gir en dampsperre, men også varmelagring i rommet. Det er to alternativer stiloza - standard og selvklebende. Det andre alternativet er mer praktisk å installere og koste litt dyrere. Dette materialet er motstandsdyktig mot høye termiske belastninger og temperaturfall.

Bruk av en fuktsperre polypropylen-skum bad slike forskjellige fordeler:

 • Temperatur bruksmåte til + 160 °;
 • et høyt nivå av ikke bare den dampsperre, men også termisk og akustisk isolasjon;
 • motstand mot korrosjon, råte;
 • miljømessig sikkerhet;
 • varmerefleksjon;
 • enkel installasjon.

Også ganske populært materiale for fuktsperrer bad er IZOSPAN, har den også en folie deksel, som reflekterer varme.

Video tak dampsperre:

Relaterte artikler

© Building portal StrPort 2011-2016. Artikler om reparasjon, konstruksjon og byggematerialer.

Kopier informasjonen fra nettstedet er bare mulig med tillatelse fra utgiveren eller en direkte henvisning til kilden. juridiske begrunnelsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

58 − = 51