Dampsperre for taket parkettdekke

Dampsperre for tak tretak: materialer, installasjon, anmeldelser

Ved montering av huset første spørsmålet dampsperre overlapping ikke oppstår. På dette spørsmålet hjem eieren begynner å tenke når det gjelder varmeisolering av rommet. Det viser seg at ikke alle innenlandske mestere vet hvordan å utstyre en dampsperre. Det er også viktig å bestemme hvilket materiale som skal brukes til dette formålet. Tross alt, en enkel film, for eksempel, brukes sjeldnere i dag.

Behovet for en dampsperre i taket overlapp

Dampsperre for tak tretak er nødvendig. Dette vil unngå dampgjennomtrengning inn i det isolerende lag. Materialer vil bli beskyttet mot de skadelige effektene av fuktighet. Dette vil unngå kontakt med fuktig luft varmeapparatet. Hvis vi ser bort fra disse reglene, vil det være dekket med mold og sopp. Hele bygningen vil vare mye mindre. Tross alt, bør utformingen beskytte mot negativ påvirkning.

Tilstedeværelsen av et dampsperresjikt kan ikke bare beskytte materialer fra vann, men også redusere varmetapet. Hvis påført belegglaget foliert reflekterer de mesteparten av varmen, og sender tilbake inn i rommet. Men fuktig luft kan fritt flykte til utsiden. Hovedoppgaven til dekselet stikker ut fra isolasjons beskyttelse ansamling av fuktighet i denne.

Før du vil bli utført i dampsperre for taket parkettgulv, må du kjøpe materialet, tar hensyn til budsjett for arbeidet, samt mål. På denne bakgrunn følgende materialer:

 • polyetylen;
 • med membranen virkning film;
 • asfalt;
 • lakker;
 • kitter;
 • foliematerialer.

Når det kommer til filmer med en membran effekt, vil de ikke tillate fuktighet inni lokalene. Blant annet de hindrer henne komme ut. Lakk og tetningsmidler ha samme effekt. Og her er en av de billigste materialet er asfalt. Ganske ofte eksperter anbefaler ikke å anvende det konvensjonelle polyetylenfilm diffusjonssperre for installasjon. Den brukes kun i de mest ekstreme tilfellene. Et slikt belegg vil ikke passere luft, noe som gjør konstruksjonen av en forseglet boks. I dette tilfelle er rommet ikke er ventilert, samler seg kondens på overflaten av filmen. Som et resultat - fuktigheten samler seg inne i bygningen, noe som bidrar til fremvekst av mugg og jordslag.

La oss si at du bestemmer deg for at du trenger en dampsperre for taket i parkettdekke. I dette tilfellet kan asfalten bare brukes hvis pengene er ikke nok for en høy kvalitet på materialet. Han er ikke holdbart. Velg det mest på grunn av at den har en lav kostnad. Ifølge eksperter, er den beste løsningen en dampsperre på basis av flytende pastaer eller membranfilmer. De kan brukes til pålitelig å beskytte overlapping som gir utgangs fuktig damp på utsiden.

Anbefalinger for montering dampsperre

Dampsperre for taket parkettgulv bør ikke bare riktig valgt og installert, og teknologi. Som regel er materialet plassert inne i lokalene. Hvis temperaturen synker i kulden store nok og temperaturen når et punkt under 30 ° C, er dampbarrieren som er installert på begge sider. Dette vil forhindre forekomsten av kondens i isolasjonen og opprettholde flere varme innendørs. Men det er ikke alt. Man må huske at dampsperren bør legges på taket inntil man utstyre et isolasjonslag. Lerretet strekkes uten sig og rynker. Andre stykker overlapper hverandre overlappende. Alle skjøter er limt med tape konstruksjon som tillater passasje av luft.

Dampbarriere - folie, som er festet med spesialspiker med en bred lue. Erstatte maskinvaren kan stiftes konstruksjon stiftemaskin. Under disse skal omslutte pakning laget av papp eller et hvilket som helst annet lignende materiale, for å forhindre brudd film. Trinnet mellom festepunktene bør ikke være mer enn 30 cm. Når filmen plan hem overlapping til den Draft, fiksering ved hjelp av metallprofiler eller lekteelementene.

Ganske ofte altmuligmann å tenke på hvordan du skal installere en dampsperre. Hvilken side å legge materialet, er det viktig å bestemme seg før starten av arbeidet. Således er den glatte side av filmen som skal vende utover mot grov skive. Hvis forvirret, så kan du få motsatt effekt. Det ligger i det faktum at vanndampen vil slå seg ned på innsiden av isolasjonen. Dette vil uunngåelig føre til ødeleggelse av materialet. Mellom dampsperre og takmaterialet bør forlate et lite gap. Dette er tilfelle når det er planlagt å legge en dampsperre på begge sider. Denne tilnærmingen vil tillate fuktig luft kan sirkulere fritt og å gå utenfor.

Ekspertråd for installasjon

Ved legging av en dampsperre er nødvendig for å utelukke tilstedeværelse av hull og mellomrom mellom stegene. Dette vil sikre beskyttelse av termisk isolasjon og strukturelle elementer av bygningen. Hvis man bruker en dampsperre ark, blir installasjonen utføres fra taket. Det ligger under et lag av isolasjonsmateriale, etter at den er fullført installasjon. Utsiden skal være ett lag av en dampsperre. Dette vil sikre bedre beskyttelse for isolasjonen. Flytende tak damp tilføres eksternt til den tidligere fremstilte konstruksjon. Etter tørking av det første lag er nødvendig for å sette to adskilte for fullstendig tørking. Det er bedre å utføre slikt arbeid i varmt vær. Det er viktig å vente til regnet.

Under byggingen av en hvilken som helst huset krever en dampsperre. Hvilken side å legge materialet, må du spørre i begynnelsen av arbeidet. For eksempel, folieflorene heller aktivt brukes i dag for vanndamphemmings lag. De har en fordel, som er evnen til å redusere varmetapet. For å gjøre dette, folie siden som vender inn i rommet for å varme rømming tilbake inn i huset.

Anmeldelser av standard dampsperre for taket

Hvis du fortsatt tror, ​​hva du skal velge en dampsperre for taket hjemme, bør du lytte til eiendomseiere mening. De hevder at standarden ikke vil fungere riktig hvis du plasserer den på innsiden av den omsluttende struktur. Vanndamp vil ikke strømme inn i taket og isolasjon. De vanligste materialer av denne typen er: "Tehnonikol9raquo," Izospan9raquo, og "Ekolayf9raquo;.

Vurderinger av dampsperresjiktet med refleks

Dampsperre - materialer som kan slås sammen til en gruppe. Som en underarter velge varianter med refleks lag. Ifølge sine brukere, har de en reflekterende effekt. Ikke gå glipp av damp strålevarme går inn i rommet. De virker som ekstra isolasjon. Deres bruk, som hevdet av innenlandske mestere, mest effektivt når indikerte en økt damp. Den mest brukte "Penofol9raquo; og "Alukraft9raquo;.

Vurderinger av dampsperren med kontrollert permeabilitet

Hvis du lurer på hva du skal bruke som en dampsperre av taket, kan du se materialer med begrenset permeabilitet. Som påpekt av kundene, er denne tilnærmingen fornuftig i tilfelle hvor huset ikke brukes kontinuerlig. Dette kan omfatte landsteder. KARAKTERISERT VED at fordampningen syklusen er ikke stabil. Og etter avgang av vertene i regenerering av dampsperresjiktet med begrenset permeabilitet damp vil unnslippe til utsiden. I henhold til kjøpere, slike membraner er i stand til å opprettholde det ønskede nivå av dampsperre. Deres permeabilitet er Sd = 2-4 m.

Vurderinger av dampsperren med variabel permeabilitet

Denne typen kan brukes når renoveringen pågår i loftet gulvet. Ved denne fremgangsmåte kan det bare damp lå på toppen, ventilasjonsåpning uten avsetting. Koeffisient av permeabiliteten i tilfellet varierer 5 m, noe som er tilfelle for en tørr membran; hvis det er en fuktig materiale, er den nevnte parameter 0,2 m. Som oftest forbrukere velger Delta-Sd-Flexx, som er relatert til den midlere dampsperre.

Membraner blir betraktet som en ny type av dampbarrierematerialer. Ifølge kjøpere, de gir damp og Gidrobarer. Når sammenlignet med filmene, blir den sistnevnte ikke passere vann og damp, som ikke er avhengig av retningen. Hvis vi snakker om membraner, de er preget av enveis permeabilitet. Dette indikerer at det ikke likegyldig hvilken side de er plassert. Grunneiere understreke at dampen vil passere gjennom materialet, mens vannlekkasje ikke vil være i stand til å møte. Det er bemerkelsesverdig at membranene kan være enkel, dobbel eller flerlags. Den mest økonomiske er det andre alternativet. Effektiviteten av milepæler tilfeller forblir på samme nivå.

Kostnaden for dampsperre materialet

Dampsperre - en film som kan produseres av ulike selskaper. Når det gjelder material gidroparoizolyatsionnom selskap "Izospan9raquo,, den typen representert ved bokstaven B, forbrukeren kostnaden for 1000 rubler. Hvis du ønsker å velge vetrovlagozaschitnuyu membran "Izospan A", så vil det ha å betale for 1500 rubler. På salg kan du finne flere produkter og for å beskytte materialet fra damp og vann. Hvis han har navnet "Izospan D», vil du måtte betale 1400 rubler. Dampsperre for taket av tretak, er prisen som er 1300 rubler., Den kan være representert også forsterkede film. Hvis du foretrekker denne typen, så kan vi vurdere Polinet Lux, som har følgende mål: 2x25 meter.

Vi har undersøkt hvilke typer dampsperre for taket. Avhengig av budsjettet og målene dine, kan du velge en av dem. Det er ikke alltid lurt å spare, fordi, for eksempel, kan en vanlig film ikke oppfylle sine oppgaver.

Veiledning for sikker dampsperre tregulv

For å sikre pålitelig overlapping beskyttelse mot fuktighet, må det utføres hydro- og damp. Det første materialet hindrer fuktighet i flytende form, og tillater ikke det andre paret for å ødelegge strukturen. Dampsperre for et tak i et parkettgulv er spesielt relevant når det er planlagt isolasjon, dvs. et tykkere struktur er det en overgang mellom den positive og negative temperatur (kondensasjonspunktet).

Dette problemet er svært viktig, fordi hvis du setter ting ikke er der, vil det ikke fungere, eller vil bli, men det er feil. Det er viktig å huske én regel: alltid passe damp fra varm luft, og vanntetting fra kulden. Vanligvis disse materialene arbeide sammen for å gi pålitelig beskyttelse etasjer i huset fra enhver form for fuktighet.

Isolasjon film er lagt over gulvet isolasjon

Således viser det seg at damp tre gulvet i første etasje som skal utføres etter installasjon av et varmeisolerende materiale, og beskyttelse mot fuktighet i luften for mellomliggende gulv eller loft er plassert fra undersiden.

Isolasjon film interfloor og loftsetasjen isolasjonen er plassert nedenfor

Hvis du putter rett ting, kan du ikke bekymre deg for sikkerheten til strukturer.

Dampsperre når fester utformingen av taket eller gulvet i huset har ikke bare de ovenfor nevnte formål. Legging materialet foreslår følgende:

 • takkonstruksjon, i tillegg til beskyttelse mot fuktighet, som mottar støtte fra de fleste typer av organiske skader (mugg, råte, sopp), som krever varme og fuktige forhold for forplantning;
 • legging av en film i overlappings kjeller eller loftet interfloor konstruksjoner kan i betydelig grad øke den behandlingstid på tre, for å redusere hyppigheten av reparasjoner (betydelig besparelse operasjon);
 • Moderne materialer er i stand til å opprette en ekstra tak for beskyttelse i tilfelle brann og for å øke sin brannmotstand, er det viktig å sikre at folk i huset måtte evakueres;
 • emballasje, som har god holdbarhet, - en enkelt hendelse, ofte erstatte en dampsperre er ikke nødvendig, blir det laget ikke svikte.

Hydro kan sikkert eliminere mange problemer med gulv og tak. Valget av materiale i et privat hus, avhenger av de økonomiske mulighetene og ønskene til den fremtidige eieren. Tidligere, som Hydro, nesten overalt brukt plast film, men det er ikke i stand til fullt ut å utføre begge funksjonene under installering i taket.

Polyetylenfolien kan ikke samtidig fungere som Hydro

Bedre å foretrekker en mer moderne materialer, som sikrer høy kvalitet beskyttelse av taket og gulvet i huset. Det finnes flere former for materialproduksjon. Markedet tilbyr følgende typer belegg kitter av anleggs:

 • kald asfalt;
 • varm bitumen;
 • PVC;
 • Ling-sulfonat basert på bitumen;
 • gummi;
 • kukersolnye bitumen.

Behandling i bygning tak slike materialer er komplisert ved det faktum at den overlapper Hydro påført på en vannrett flate som ligger over human vekst. Arbeideren blir nødt til å ligge med hevet hode. Disse arbeidsbetingelser vil imidlertid vesentlig redusere kvaliteten. anbefalt å vurdere dette alternativ for å sikre pålitelig beskyttelse som dampsperre membran (som ikke må forveksles med parodiffuzionnymi at tjene som tetningsavsnittet og frigjør vanndamp utenfor).

Til moderne membran for å beskytte taket og gulv i huset er følgende typer materialer:

 • Membraner med en variabel kapasitet for dampgjennomgang. De kan arbeide for å hindre passasje av fuktig luft i begge retninger. Slike Hydro etasjer vil ikke bry seg med skiftende luftfuktighet i rommet, vil filmen være i stand til å tilpasse seg sin egen.

Adaptive film har en variabel kapasitet for dampgjennomgang

 • Membranene med begrenset vanndamppermeabilitet. Deres evne til å fjerne fuktighet er strengt regulert og er avhengig av valg av materiale. De er satt til å konkludere med overskytende fuktighet fra volumet av rommet.

  Filmen Limited damppermeabilitet egnet for boliger med ikke-permanent opphold

 • Membran med aluminiumsfolie. Bruken av slike materialer vil sikre en høy grad av beskyttelse av bærende konstruksjoner i hjemmet ved et par. Videre utlading fuktighet slik Hydro kan beholde varmen inne i bygningen. Det er reflektert fra overflaten av folien og forlater ikke volumet av rommet. Spesielt en slik eiendom viktig når reparasjoner og bygging av bad, bad og andre rom der luften er nødvendig for å opprettholde en økt temperatur.

  Varmereflekterende dampsperre som holder på varmen i rommet

 • Egenskaper tak dampbarriere laget av tre

  Installasjon av materiale er ganske enkel. På grunn av mangfoldet er det vanskelig å gi en universell måte. Oftest produsenten spesifiserer den eksakte anbefalinger for bruk av sitt materiale og krav til gjennomføring av arbeidene.

  Produsentene ofte produsere både Hydro og parozaschitu. Det er best å isolere isolasjonen og tre mot fuktighet velge to filmer (dampsperre og vanntette) fra ett firma. Dette vil tillate å snakke om påliteligheten av beskyttelse og overholdelse av teknologi.

  Kjøring taket dampsperren

  For hvordan å feste den inne materiale (og det alltid er montert på innsiden, som beskytter elementene fra den varme romluft, uansett hva strukturen utsettes for etterbehandling) kan reduseres etter innstilling altmuligmann:

  • Ikke glem de mange lag av taket design. Dersom lagene listen, festet på innsiden av bunnen opp, får vi følgende sekvens: foring, dampsperre, overlappende rammen, isolasjon, vanntetting, gulvkonstruksjonen. Denne fremgangsmåten er egnet for interkommunikasjon og loft gulv. Ved legging av materiale fra loftet plassering dampsperre, betyr isolasjon og tetning seksjon ikke varierer i forhold til hverandre.
  • kreves overflate priming preparater omfattende en antiseptisk komponent Før pakningsmateriale.
  • Fest etterfølgende lag er mulig først etter fullstendig tørking av primeren.
  • Damp må gå til veggen ikke mindre enn 20 cm. Det er også nødvendig å tilveiebringe overlappende materialbaner (minst 10 cm) og dimensjonering av anslags og feste til rammen med tape.
  • Dampsperre på toppen av den monterte kasse, som vil bli fast taktrekk. Gitterverk kan enten være av tre eller metall-profil.

  Dampsperre for taket parkettgulv: teknologisk regler enhet

  For å redusere varmetapet gjennom bygningskonstruksjoner, utstyre dem et isolasjonslag. Nesten alle typer isolasjon er nødvendig for å beskytte mot gjennomtrengning av vanndamp på utsiden og inne i huset. Ved anordningen av dampsperren skal ikke behandles med disdain, fordi dette isolasjonssystem komponenten er av mindre betydning enn de impregnering. Det er spesielt viktig å vite hvordan å dampe, konstruert for taket i et tretak, slik det anvendes ekstremt følsomme for overskytende vann materialer i sin konstruksjon.

  Rollen til en dampsperre i konstruksjonen av

  På strukturer inne i dampstrømmene stadig utsatt tildeles når det er absolutt nødvendig for husholdning arbeid, puste husholdninger, mottar hygiene og så videre. Inntrengning av vann suspendert i luften i bygningen og byggesystemer for isolering av en negativ innvirkning på deres tekniske og driftsmessige egenskaper.

  På fuktige overflater i damp høyt tempo avgjort kolonier av sopp, med utrolig fart fører til uegnet nesten alle typer materialer. Råte og brutte treelementer. Fuktet isoleringsmate- riale omtrent halvparten av isolerende kvaliteter så inneholdte vann vesentlig øker den termiske ledningsevnen.

  Mettet suspendert i vann den retning alltid varm luft hvor mindre trykk og fuktighetsinnhold. I våre breddegrader, det meste av parametre for temperatur og fuktighet inne i bygningene er mye høyere enn i utlandet. Denne funksjonen beskriver bevegelsesretning som omfatter par av luftmassen som beveger seg fra lokalene til det ytre miljø.

  Den dominerende mengde røyk i henhold til sin egen fysiske natur går opp til "go" til atmosfæren gjennom omsluttende system. Mest aktivt omfatter parene luftmengdene "angrep" takbjelker, den øvre delen av vegger og tak konstruksjon. De er noe og må kraftig forsvare seg mot inntrengning av vann i luften.

  Flytprosessen luftmassen i sonen med lavere trykk og vannmetning kalles diffusjon. Det er ikke noe spesielt galt hvis under byggingen av bygningskonstruksjoner fikk ikke lov feil. Fuktig luft bare ikke passerer inn i det indre av det varmeisolerende panne eller bevege seg ut uten å skade strukturen.

  Hvis imidlertid under bygging av hus med isolasjonssystemer var brudd på teknologiske forskrifter, vil vannet bli holdt tilbake i bygningsskall. I beste fall vil resultatet bli økt varmetap, en følelse av evig kaldt og fuktig. I verste - kommer ødeleggelse av eller skade på strukturer som dikterer obligatorisk overhaling.

  Beskyttelse av Garret overlappende par

  Funksjon å isolere film i varmeisolasjonen kaken er å hindre inntrengning av vann suspendert i luften i bygningskonstruksjonen. Så det er en dampsperre må stoppe fordampning eller ikke hoppe eller redusere til minimumsverdiene for den som klarte å komme gjennom den.

  Vi har funnet ut at i våre regioner ofte par med luftstrømmen beveger seg bare fra utsiden av bygningene. Bare i sommervarmen kan reversere strøm. Den første måte å fuktig luft bør være en dampsperre. Derfor er det lagt på en del av utnyttet plassen foran isolasjon.

  Anordningen er en dampsperre på bjelkelaget holdes hvis ikke ment å varme loftet. I dette tilfellet gjør loftet plass ingen mening i det hele tatt å isolere, fordi det vil ikke fungere i det hele tatt eller vil bli brukt som en kald lagring.

  Sant å beskytte sheathing rokker og rafter rammeverk fortsatt trenger. Mot ytre påvirkninger er satt vanntetting av kondens som oppstår på grunn av temperaturforskjeller inne i og utenfor strukturen, blir ventilasjonsanlegget anordnet.

  Ifølge kravene i byggeforskriftene i vinter temperaturen i den kalde delen av loftet bør ikke overstige det på gaten i mer enn 5 - 6º C. Merket JV 17.13330.2011 reglene sier at for å utjevne temperaturen og fuktigheten i og utenfor parametrene av loftet er nødvendig å arrangere den naturlige type ventilasjon.

  Dette betyr at takkonstruksjonen er nødvendig for å tilveiebringe luftehull, takvinduer, luftere og andre. Det totale areal av åpningene, uavhengig av deres type og bestemmelsessted, bør gjennomsnittlig 1/300 av det overlappende område eller den horisontale projeksjon av taket. Beskrevne tiltakene er tilstrekkelig til å opprettholde balansen i temperatur og fuktighet er spesifisert konstruksjonsregler.

  Spesifisitet dampbarriereinnretningen

  Som en dampbarrierebeskyttelse loftsetasjen benytter materialer med lavere damp permeabilitet. Denne karakterisering indikerer evnen til å utføre fordampningen i et bestemt volum per arealenhet er betegnet i mg / m pr dag. Den i større eller mindre grad, har alle porter.

  Til tross for muligheten av tre for å passere fritt fordampe fuktighet på det er uønsket. Naturlig organisk materiale er ustabil i de lineære dimensjoner, det ekspanderer når det er vått. Naturligvis er denne egenskap vanligvis tatt i betraktning av designere, men uønsket utvikling av tre strukturelementer ikke går for dem, dessuten ofte føre til nedbrytning.

  For normal drift av taket under den kalde loft må riktig plassere komponentene i henhold til deres evne til å passere luftfuktighet. Den første komponenten bør plasseres så lavt som mulig for å utføre damp, deretter med vanndamp permeabilitet, er større enn den foregående.

  Derfor, for å beskytte enheten fra paret av materialene valgt hovedsakelig fra evnen til å passere parene, nær null eller like deler av enhet. Merk at det kan være flere dusin, men er bundet til å være mindre enn for isolasjonen. Selv om man tar hensyn til det faktum at tre er ganske høy evne til å lede damp materiale for å beskytte enheten må ikke passere fra den mer enn noen få titalls mg / m pr dag damp.

  Kjøring isolert tregulv, sett fra siden for å utstyre lokalene, skal det se slik ut:

  • Parozolyatsiya. Lag av glassine, diffusjonsmembran, en polypropylen eller polyetylen film. Under byggingen, er den øverste lagt på gulvet. Når reparere taket satt av rommene, limt eller festet strips.
  • Termisk isolasjon. Lag utført Sediment, rulling eller plate typer av ovner. Oftest fyller rommet mellom bjelkene, noen ganger stablet oppå overlapping på grov gulv eller undergulv. Hvis det ikke er ment å operere på loftet, er isolasjonen legges uten impregnering og vindfang.
  • Impregnering. Sjiktet ble utført fra en diffusjonsmembran eller perforert polyetylen. Anordnet bare i tilfelle av drift loft plassert under gulvet eller gulvbelegget.

  Hvis bruken av loftet ikke er planlagt, er den vanntette enhet på toppen av isolasjonssjiktet ikke er nødvendig. Hun overført til rokker, som utfører arbeid for å beskytte hele taktekking systemet fra atmosfærisk vann. Overtrekks isolasjonslag også ikke trenger å vindbeskyttelse, fordi ved hjelp av varme å blåse ut av sin kolonne beskytter kledning selv.

  For vedlikehold taktekking systemet innen uutnyttede loftet trapper er installert. De er plassert direkte på tømmerstokker, hvis det er aktuelt skive eller rulle materiale. Feller angitt i bena, hvis isolasjon er dannet ved å fylle den ekspanderte leire. Fritt lagt på loftet isolasjonen for å jevne "løsne" på kaking av ikke redusert isolasjonsevne.

  Teknologiske detaljer legging dampsperre

  Dampsperre under isolasjonssjiktet er anbrakt i en skålform med innstillingen av original- gulvlister veggene. dvs. slik at denne barrieren var ikke bare mellom taket og isolasjonen, men også mellom isolasjonen og i kontakt med seg en del av veggene. Deksel beskyttende materiale som er nødvendig for hver bjelke eller veggpaneler.

  Legging av dampsperremateriale overlapping er fremstilt:

  • Ved avrunding hver bjelke. "Uten innblanding" materiale er lagt i lengdestriper perpendikulært med bærebjelkene med en utsparing i mezhdubalochnoe plass. Skjæring av en dampbarriere laget med tanke på dette. Hvis lengden av en strimmel er ikke nok, blir det utført liming paneler.
  • Ved å vri seg rundt, panner inne i hvert kammer-skjold cap. Materialet blir skåret i stykker som svarer til størrelsen av skjoldet og høyden av dens vegger.
  • Ved legging på toppen av det uferdige gulv eller festing på den indre side til taket, hvis isolasjonen er utført for å forbedre isolasjonsegenskapene av strukturen under reparasjon.

  Uavhengig av overlapping kretsanordning for damp under loftet tak i et trehus bør danne et sammenhengende teppe, ikke er vanngjennomtrengelige eller ledende i sitt minste volum. For dette formål nettet materialbaner stablet overlapper med nevnte produsent som indikert i instruksjonen, og er limt til hver druzhkoj enkelt- eller dobbeltsidig klebebånd.

  Rull ut overlappende dampsperremateriale bør være som det var viklet opp av produsenten. Ingenting å vende, og trenger ikke å spole tilbake. For ikke å forveksle den del av legging av produsenten angitt i kontakt med side overlapp.

  Hvordan velge riktig materiale

  Dampsperre er viktig ikke bare kompetent sagt, men også for å velge den mest passende materiale for sine enheter. Tandem damp - Varmeren er nødvendig for å kjøre perfekt, hindrer muligheten av våt kake termisk isolasjon.

  Den eldste ett par beskyttelsesanordning er en fet leire, som ble behandlet med en overlapping tak under eller over. Sammen med leire som brukes tørr matjord, som hindrer inntrengning av varm luft i den varme og kulde i den kalde. I stedet fint bakken torv, spon, sagflis, tørre blader og lignende kan benyttes.

  I stedet for utdaterte versjoner av isolerende materiale brukes nå spesielt utviklet for beskyttelse mot varme og damp lekker. Deres styling er gjort betydelig enklere og betydelig til høyere priser. Men isolerende egenskaper er dårligere enn de gammeldagse teknikker.

  For innretning beskyttelse dampsperre loftsetasjen blir nå brukt:

  • glassine. Budsjett utførelse med damppermeabilitet på ca. 70 mg / m pr dag. Det brukes hovedsakelig i bolighus som ikke innebærer å øke nivået av fuktighet over standardverdier.
  • Filmer av polypropylen og polyetylen. Permeabilitet er beregnede enheter, omtrent 3-5 mg / m pr dag. De fleste av dem er forsterket materiale som er motstandsdyktig mot termiske sjokk, mekanisk stress og UV-bestråling. Passende for å dekorere trebjelker under fylling isolasjonen.
  • Damp membran folie konvolutt. Permeabilitet er et gjennomsnitt på 0,04 til 2,55 mg / m. Brukes for å dekorere rom med høy fuktig og ustabil termisk bakgrunn: badstue, dampbad Russiske badstuer, svømmebassenger, bad med toalett.
  • Stillstands diffusjonsmembranen. Deres evne til å passere par varierer i et vidt område på 3 til 15, eller noen titalls mg / m. Dette er den nyeste multi-purpose varianter. I operert loft taket kan monteres sammen med den nedre og øvre side av isolasjonen.

  Antikondens varianter er tilgjengelige i form av bilateral polymer membran. På den ene siden, for å bli distribuert til paret, de er grove, for derved å unngå dannelse av dugg. Den motsatte side er glatt, det hindrer inntrengning av fuktighet fra utsiden.

  Videoer om reglene for en dampsperre-enheter

  Eksempel stabling dampsperre banematerialet på et tak:

  Film om detaljene i legging isolere film:

  Til forskjell fra en vanntettende dampsperremateriale alternativer:

  Anordnet i henhold til de tekniske krav til dampsperre eliminerer tidlig slitasje og ødeleggelse av bygningskonstruksjoner, eliminere kostbare lekkasjer varme, eliminere muligheten for fuktighet i et hus på landet.

  Det er også behov for å være sikker på å bygge så lagdelt "kake" for damp og varmeisolering av taket av en liten privat hus av et slikt stort antall forskjellige materialer? Våre forfedre (min bestefar gjorde det) maksimal taket fylt av loftet tørr sagflis eller sand. Ingenting mer er gjort, og alle de isolerende egenskapene til taket er på høyeste nivå!

  Siste år var en dampsperre i land, ved hjelp av en polypropylen-film med antikondens belegg. Belegget beskytter mot kondens, er hovedregelen her - en glatt overflate satt opp en grov ned, utvide den til siderommene. Overlapping ved, prokleivaya tosidig selvklebende, ta 10 cm bred. Til kasse crepe stiftepistol. På slutten av vinteren, kan jeg si at å bli våt med frysing var ikke, ingen sopp.

  Jeg jobber med taket første året. Når man utfører en dampsperre i taket edeltregulvet for første gang, jeg har et par feil. For det første, ikke holdt isolasjonsmaterialet, og for det andre, vet ikke hva du trenger å gjøre et lite ventilasjon gjerde, vel, jeg glemmer om problemet med dampsperre integritet. Som alle de små tingene, men til slutt alt arbeidet måtte utføres på nytt.

  Selv jobber i et selskap for bygging av hus, villaer, bad, etc. Men nylig har jeg besluttet å bygge sitt hus. Jeg gjør alt som det skal, i henhold til reglene, men når det kom til taket, begynte jeg å tvile på spørsmålet om isolasjon. Lenge søkt i tillegg til å gjøre, og i denne artikkelen for å finne så mange nye ting. I brukes for dette polypropylen-film. Alt er perfekt, taket er klar for et år huset ble bygget. Veldig nyttig artikkel.

  Jeg ble møtt med behovet for å lage en dampsperre, hvor bygget bad. Det ville være mulig å komplettere den ovennevnte materiale (nærmere bestemt omtrent bad) informasjon om de enkelte materialer for av barriereinnretningen mot dampen. Deres særegenhet er det på forsiden er dekket med folie deksel, som ofte fører til en meget god energiutnyttelse. Dette skyldes det faktum at isolasjonen med aluminiumsfolie på vedkommende installasjonsarbeid som teploreflektor, dvs Den reflekterer varmen bølge i den motsatte retningen. Delikat øyeblikk, når du gjør en ting og da vil du vite at det påvirker en rekke ulike faktorer.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  65 + = 66