Dampsperre for gulvet

Dampsperre for gulvet

Velge materiale for gulvet i huset til en dampsperre, hvilken du skal velge materialet som det er satt riktig

Bygge ditt eget hjem - plagsom og ansvarlig. Du må ta alt i betraktning og gi den teknologien som kreves for å observere i å installere alle flyene og overflater, enten det er vegg, gulv eller tak. Og alt for å oppnå en varig og komfortabelt hjem til sine drømmer, i stedet for å kollapse og rotting, fuktig og kaldt struktur.

Ikke minst i etableringen av varme og komfort i alle hjem er en så subtil, men viktig - damp. Og vi vil snakke i denne artikkelen om hva som er sex, damp, og hvorfor det er nødvendig.

Damp barriere: hva er det?

Det er takket være den dampsperren i bygningen, og hvert rom opprettholder den optimale temperatur og fuktighetsforhold, som hindrer dannelse av mugg og jordslag, og gjør det mer behagelig for menneskelig og holdbarhet, styrke strukturer.

Derfor, dampsperre - er et obligatorisk trinn i byggingen av noen lave bygninger og strukturer: landet huset, bad, garasje.

Dampsperre - et kompleks beskyttelse av strukturer og termisk isolasjon av vegger, tak og gulv fra virkningene av damp og kondensat som fremkommer i tilfelle, hvis dampsperren ikke foretas eller ikke er korrekt utført.

I motsetning til vanntetting materialer, hindrer gjennomtrengning av damp bare damp i stedet for væske (vann). Derfor er damp montert på den indre side av bygningsoverflatene og impregnering - den ytre. Selv om det i øyeblikket, mange produsenter av damp og vanntette materialer produsere universelle materialer som brukes for både damp og vanntetting av konstruksjoner og anlegg.

Oppregning seg dampbarriere-materialer som også er stor: Polymer lakk, roll og arkmaterialer, isolerende film og diffuse membraner som brukes for tak og vegger, gulv. Vi anser nærmere alternativene dampsperrematerialer anvendt på gulvet, damp ble organisert i et trehus.

Optimale materialer for organisering av gulvet dampsperren i et trehus:

Polyetylen film: den billigste og mest rimelige, men også den minst slitesterkt materiale som brukes som en dampsperre. Hvis en plastfilm anvendes som en dampsperre for parkettgulvet, og deretter for sin funksjon krever en ventilasjonsåpning. Lagt plastfolie uten samsvar parter - både av dem er de samme. Plastfolie er representert med et stort utvalg av arter:

 • perforert, oftest brukt som et tettesjikt.

 • ikke perforert, brukes som en dampsperre i gulvet av trehus, men krever spesiell oppmerksomhet til installasjonen: ethvert brudd (sprekker, og det er veldig enkelt), vil det gi all innsatsen om organisering av gulvet dampsperre - til null.

 • Med foliebelagt (aluminium) sjiktet, Den brukes som et dampsperremateriale for gulv i fuktige - bad.

 • forsterket, Det består av 2 lag av plastfilm, mellom hvilke det er anordnet en ekstra forsterkningslag (mesh) - anvendt både som et hydraulisk sperre og dampsperre gulvet.

Polypropylen film: enkel å installere, rimelig og robust dampbarrieremateriale. Så vel som plastfilm, krever en ventilasjonsåpning ved montering av en dampsperre gulvet.

 • ikke forsterket, billigere og mindre praktisk utførelsesform av en dampbarriere, så forsterket polypropylen film som ikke utsettes for utseendet av kondens fra isolasjonen.

 • forsterket, rager i cellulose viskosefibre som et forsterkende lag. Dette lag bibeholder parene hindrer ham kondenserbar, etterfulgt av gradvis tørking, uten skade på det varmeisolerende materiale. Stablet forsterket polypropylen forsterket lag ned.

Diffus membran: den mest kostbare og av høy kvalitet form av en dampsperre, men av en eller annen grunn, den minst brukte er en dampsperre tregulv. Årsakene til dette er som følger: par ofte kondenserer på taket (i taket dampsperre, tak og loftsetasjen - diffuse membran - det klart ledende), dvs. på gulvet dampsperren kan lagres, fordi er disse "dyshaschie9quot; materialer tilstrekkelige. Selv om byggingen praksis viser - spar på materialh - ikke!

Monterings diffuse membraner blir utført med tilstedeværelse av ventilasjonsspalten. Diffuse membraner er "dyshaschim9raquo; bilder: lette inntrengning av luft, slik at fuktighetsnivået er regulert i en ventilert åpning som hindrer kondensering og ødeleggelse av isolasjonen.

 • ensidige, diffusjonslag på den ene side, slik at det passer den diffuse lag isolasjons.
 • tosidige.

De mest vanlige og anerkjente positive diffuse membraner som ikke er brukt bare som en dampsperre kjønn - er en dampsperre IZOSPAN gulvet.

Fuktsperre: om etasje dampsperre er behov

Slike en rekke av damp isolasjon med en tilstrekkelig stor spredning i prisen kan stige til spørsmålet: det er nødvendig, generelt, denne dampen sex?

Det bør være: damp kjønn - spesielt tre, er nødvendig!

Samtidig er situasjonen ofte slike vegger tak - isolert og paroizolirovanny og gulv - reddet bare isolert.

Men paret dannet under gulvet rengjøring, matlaging, bading, og selv puste behov for å gå et sted, og at den ikke trenge gjennom vegger og tak, og gjennom ingen paroizolirovannye etasjer - til en varmekilde.

Hvis dette mineralull, eller miljøvennlig - plukkingen av fuktighet fra damp det vil miste sine isolerende egenskaper og blir en grobunn for mugg og jordslag. Hvis varmeisolerende du velger skum og dets derivater, vil varmen i huset fortsatt, men fuktigheten vil ødelegge finishen endelige etterbehandling av vegger, tak og gulv, og igjen, rasen mugg og sopp.

Derfor bør gulv være en dampbarriere, og det må være i riktig damp etasje: en helhetlig, anordnet i jevne lag til varmeapparatet, med tilstedeværelse av ventilasjonsspalten.

Ellers risikerer vi her er problemene i form av akkumulert kondensat og påvirkes av sopp og mugg, råte bjelkelag og gulv i ditt hjem.

Fuktsperre: hvordan å legge en dampsperre på gulvet

Legging en dampsperre på gulvet - en av de grunnleggende trinnene av gulvisolasjon:

Enkle og raske skritt å installere en dampsperre på gulvet, gjøre hjemmet ditt behagelig og slitesterk.

Hva slags materiale å velge en dampsperre av sex og hvordan å pakke riktig, sikkert, pålitelig

Damp forsegle gulvet, først av alt, er det nødvendig i lokalene til kjellere og ligger på en-x etasjene av bolig eller industrielle bygninger uten kjellere. Vanligvis er denne teknologien blir, om mineralull brukes for termisk isolasjon av gulvet. Ved høyere luftfuktighet materialet mister dempe og isolerende egenskaper. Dessuten er damp mye brukt ved legging av gulv i badstuer og bad for å redusere damptapet til et minimum.

Materialer for gulv dampsperre ↑

Hvilke materialer kan tilskrives den moderne? Selvfølgelig, filmen - den vanligste og mye brukt i dag. Inntil tidlig på 90-tallet. informasjon om dem er praktisk talt ikke-eksisterende i vårt land. Brukes hovedsakelig taktekking, asfalt, takpapp eller konvensjonell polyetylen film (rørformet). Og ofte de gjør og ikke gjelder. Utseendet på det russiske markedet en rekke dampsperrefilmer assosiert med utvikling av konstruksjonen av elite bygninger, for hvilken den nødvendige kvalitet materialy.Stoit bemerkes at dampbarrieren (som beskytter den mot vanndamp), blir disse filmene deles ganske vilkårlig. Siden mange av dem med suksess kan tilskrives vanntetting (beskytter mot vann), og vice versa.

De mest populære er følgende:

 • vind - damp, - impregnering «BRANE» (russisk-laget);
 • vind - damp, - tetting "DOMIZOL" (russisk-laget);
 • vind - damp, - tetting "IZOSPAN" (russisk-laget);
 • damp, - tetting "Tyvek" (dansk produksjon);
 • konvensjonell polyetylen film.

Av alle disse materialene, den mest populære damp gulv Izospan. Den universelle Izospan, en tolags membran av polyetylen film som oftest brukes for gulv. En av sine sider - grove, som er utformet for å holde den kapillære fordampning, og den andre - en glatt, som vender mot gulvet. Alltid festet til innsiden av materialet - en varmeisolator.

Den beskytter mot fordampning isolert konstruksjon, forhindrer dannelse av kondensat, beskytter elementer i konstruksjonen fra soppangrep og korrosjon, er beskyttet mot inntrengning Forbedring isolasjonsfiber. Denne filmen kan brukes i alle bygninger, og med noen form for varmeapparatet. Vanligvis legges på takbjelker. Deretter paroizoliruyuschego mellom toppsjiktet materiale og isolasjonen og er anordnet i ventilasjonsåpning på 4-5 cm og en dampsperre mellom det ferdige gulvet.

Nå er det fire hovedtyper av materiale som benyttes for dampbarrierepapir (brukt både i og utenfor bygningen):

Den vanligste plastfilm ↑

Den har en rekke ulemper. Det viktige er at dette materialet provoserer drivhuseffekten i rommet. Men hans støttespillere har ofte en lignende effekt til de positive. De hevder at i vinter tid på grunn av filmen reduserte oppvarmingskostnader, og om sommeren er ikke et problem, fordi alle bruker klimaanlegg.

Har filmer annen minus. Ved installasjon er det nødvendig å la en liten åpning som er nødvendig for fordampning av kondensat. Men på grunn av glatthet av materialet på begge sider, er det kondensat ikke i stand til å bli holdt, så går ned. Det blir delvis absorbert inn i isolasjonslaget. I dette tilfellet kan den sistnevnte til slutt miste alle sine isolerende egenskaper.

Moderne plast dampsperre ↑

Det er glatt, bare den ene side, og den andre er dekket med liten villi. Disse ujevnheter forsinkelse kondensat går til en vertikal flate paroizolyatora lag. Følgelig unngår den absorbere den inn i isolasjonen. Den største ulempe med en slik dampsperre materiale er at det ikke tillater overflaten for å puste.

Membrandampsperre - lederen ↑

Denne tredje type materiale som vanligvis brukes ved arbeid i lokaler med eller boligformål. Til dags dato, er dette det beste av deres art dampbarriere-materialer. Han bidrar til bevaring av naturlig inneklima. Parene av varmluft når bruken er ikke i stand til å nå det varmeisolerende lag. Dessverre er prisen for det er høy nok, så det er tilgjengelig for high-tech-membran er ikke for alle.

Noen ganger er bruken av filmbelagt folie som reflekterer infrarød stråling. De er i stand til å fange varme i rommet, noe som er spesielt verdifull.

etasje enhet med dampsperre ↑

Damp slik etasje begynner med demontering tidligere belegg, Forbehandling eller reparasjon om nødvendig. Når alt arbeidet er ferdig - kan du gå direkte til installasjon av impregnering.

1. Fjerning av det gamle belegg, demontering. Det er nødvendig å eliminere alle lagene for å binde / kledningsplater. Screed er det nødvendig å være grundig rengjøres med en kost eller støvsuger. Deretter, etter om det er defekter (bulker, små og gjennom sprekker, store uregelmessigheter). Hvis det finnes slike i stort antall, vil kreve noen reparasjoner. Det vil være nødvendig å rette avrettingen for å hindre direkte inntrengning av fuktighet som kan trenge inn gjennom sprekker i jord.

2. Installasjon av vanntetting. Dette er nødvendig som en ekstra beskyttelse mot fuktighet. Hvis vanntett materiale rull, er det plassert overlappende skjøter er limt konvensjonell teip eller spesielle bånd.

3. Sett et etterslep i utformingen stilling. Det er nødvendig å justere nivået på hver lag til horisontaliteten var perfekt. I dette tilfellet bør alle de tre elementer behandles med antiseptisk. Det vil beskytte treet fra utseendet av mugg og jordslag, insekter skadelige dens overflate.

4. Installasjon av en varmekilde. Han passer inn i rommet som sitter mellom bjelkene. Hvis flisen-isolasjonsmaterialet, er det nødvendig å eliminere de eksisterende gap mellom seg og bærebjelkene, for ikke å skape kuldebroer.

5. Legging dampsperren på gulvet. Hvis den anvendes ved utlegg lag polypropylenfilm (andre lag - antikondensantnaya overflate), blir den montert på den glatte siden av et varmeapparat og inn i rommet - grov. Hvis metallisert film, er det satt i en varmeovn metallisert side. Paroizolyator - polypropylen, som har et ensidig belegg av den laminerte polypropylenfilmen er satt til den glatte overflate av isolasjonen, flettet side ut. Ved hjelp av en tre-lags film med forsterket netting som en to-side polyetylen laminert film, må det følge den varmeisolatoren er tett og ha obligatorisk ventilasjonshull på 2-5 cm.

6. Legging gulvbord. Ved montering oppmerksom på at overflaten til gulv paroizolyatora ønskede avstand på 1-2 cm.

Dersom retten til å foreta all den teknologiske arbeid, kunne unngå betydelige tap av varme isolasjonsverdier i denne situasjonen vil være på høyde. Dette vil sikre en konstant behagelig temperatur i rommet, selv i ekstrem kulde.

Generelt er damp etasje i et trehus ikke ulikt lignende teknologier på andre områder. Teknikken kan anvendes på tømmerstokker, på bakken, på tre eller armert betongplater. Sekvensen av søknad materialer er praktisk talt overalt den samme, slik at bare mindre variasjoner.

For eksempel på loggene:

 1. Første laget - ytterkledning boards
 2. isolasjon
 3. etterslep
 4. damp~~POS=TRUNC sperre~~POS=HEADCOMP
 5. tregulv

Dampsperre på vekt / vekt plater eller buer ↑

Dette spørsmålet bør vurderes separat. Hvis du ønsker å installere en dampsperre på vekt / vekt plater eller buer, vil den trenge noen andre materialer, for eksempel roller - basert på bitumen og lignende tetningsmidler. Også egnet polyetylen basert på bitumen-polymer mastik. Noen ganger er det brukt en konvensjonell polymer-bitumen mastik og dens overflate er belagt flere ganger, slik at det oppnås en kontinuerlig, jevnt lag.

Gjør som følger:

 1. Skraping taket i det foregående belegg, dersom noen (f.eks underlags, maling, etc.)
 2. Inspeksjonsoverflate, klatre fjerning av alle defekter slik som sprekker og bulker.
 3. Rengjøring av overflater støv
 4. Påføring av fugemasser
 5. Stabling av valsede materialer. De bør være spredt ut og festet i overlappende.

Tregulv og flytende gummi ↑

Det er en annen måte til gulvet dampsperren, noe som ville omfatte 100% av sin overflate, paroizolyator limt til underlaget med god adhesjon. Du kan bruke flytende gummi - Advanced Polymer-bitumen materiale. Dette svært fleksible, sømløse ren belegg, effektivt anvendt som et hydro-, damp- og lydisolasjon av tre gulvet.

Flytende gummi er:

 1. Anvendes på en automatisert måte. Brukt som en dampsperre stort overflateareal - hundretusener av m2. Vanligvis i bransjer.
 2. Manuelt påføres gulvet av noen få titalls m2.

Slik gjør du:

 • åpnet en bøtte med mastiks;
 • blandet innhold;
 • valse eller børste (tilgjengelig spatel) materiale påført på substratet.

Ved tørking danner bitumen-polymermaterialet en gummifilm. Hun fast limt til gulvet, og gjentar sin lettelse. Det trenger ikke overføre noe fuktighet: fra undersiden i form av damp, og fra ovenfor, i form av flytende gummi vody.Raskhod for tregulvet dampsperre vil være 1 kg (eller 1,5 kg) per m2. Den filmtykkelse er omtrent 0,70 mm. En skovl (10 kg) som er tilstrekkelig for å fremstille en sømløs 10m2 dampbarrierebelegg som betong, og et tre med utmerket adhesjon. For impregnering formål bør øke forbruket av 3-4 kg / m2.

Legg også merke til at fargen av en dampbarriere gummi - svart, spiller det ingen rolle om den er lukket og usynlig. Derfor bør det alltid lukke det ferdige gulvet.

For å oppsummere det ovenstående, og bemerker at kjønn rull - ikke er ekstremt komplisert og kostbar prosedyre. Noen ganger er det ikke nødvendig i det hele tatt. Men i klassisk oppvarming gulvet teknologien er det vanligvis brukt, spesielt når det kommer til områder med høy luftfuktighet. Spesielle materialer bidra til å beholde varmen i husene og betydelig forlenge levetiden på gulv.

sex, damp,

Gulvet i ethvert hjem - et sammensatt flerlagsstruktur, noe som er en viktig del av dampsperren. etasje dampsperre beskytter varmeisolasjonsmateriale, så vel som hele gulvkonstruksjonen som en helhet, dvs. gulvbord og bjelkene av damp. Og siden i ferd med menneskeliv i enhver bolig alltid noe kokt, vasket og renset, gulvet uten en skikkelig dampsperre er i fare for å bli en kilde til konstant fuktighet. Dette i sin tur fører til utseendet av mugg og forråtnelse av trekonstruksjoner.

For å unngå dette er riktig dampbarriere kreves etasje i huset, noe som vil forhindre inntrengning av fuktighet i rommet, fuktig og kald, ikke tillater dannelsen av kondensvann. Spesiell oppmerksomhet bør være damp, tregulv, som også er omtalt i denne artikkelen.

Når og hvorfor sex dampsperre?

I en hvilken som helst lukket rom varme generert damp, hvorved luftfuktighet dannes. Skiftende værforhold og temperatur påvirker i betydelig grad verdien av fuktigheten i rommet. I tillegg, etter fyringssesongen, er den varme luften blandes med kald, for derved å danne vanndamp.

Den damp hvis trykk over atmosfæretrykket, er i ferd med å komme seg ut. Så på gulvet hjemme er stadig utsatt for fuktighet i form av vanndamp.

etasje dampsperre er unikt nødvendig å utføre:

Valget av materiale for gulvet dampsperre

For å tilveiebringe slik beskyttelse, er stabling utføres en av de følgende materialer: polyetylen film, polypropylen film, den flytende gummi.

Det er viktig å merke seg at bruken av alle typer filmer (membraner) ingen tyder på tilstedeværelsen av ventilasjonsspalten!

Vanligvis er en polyetylenfilm - den mest kjente og billigste materiale for en dampsperre.

Profesjonelle utbyggere dele polyetylen filmer i tre grupper:

Faktisk kan gulvet dampsperren være laget med en hvilken som helst form for plastfilmer.

Men på samme tid, ikke-perforert polyetylenfilm gjort på å bruke som en dampsperre. Perforert plastfilm - som impregnering. Et polyetylen-film med et aluminiumssjikt er foretrukket å anvende anordningen for gulv i fuktige områder.

Populære merkene av plast filmer:

 1. 1. Polinet - uperforert polyetylen enkeltlags film;
 2. 2. GEOTEX - uperforert polyetylen enkeltlags film;
 3. 3. TechnoNICOL - tredelt polyetylen film forsterket med et nett av polypropylentråder;
 4. 3. TERMOFOL90 - tredelt polyetylen film forsterket med et nett av polypropylentråder med et aluminiumssjikt.

Ulempen med plastfilmer er deres dårlige holdbarhet. Denne begrensningen krever forsiktig håndtering av materialer av denne typen under installasjonen.

I motsetning til polyetylen-filmer, polypropylen-filmer har høyere styrkeegenskaper. Men på samme tid er mer utsatt for kondens. Løsningen er å gi preferanse polypropylenfilmer med et forsterkende lag av viskose cellulose.

Her valget er mye bredere. Det er mulig å prioritere noen merker klasse «B» eller «C» De følgende spesifikke produsenter:

Dampdiffusjon membran er av tre typer:

 1. 1. Psevdodiffuzionnye - føring av minst 300 g vanndamp pr kvadratmeter.
 2. 2. Diffusjon - føres fra 300 til 1000 gram vanndamp per kvadratmeter.
 3. 3. Superdiffuzionnaya - føres over 1000 gram vanndamp per kvadratmeter.

Her koster det bare å merke seg at ikke alle typer diffusjon filmer er egnet for dampsperre gulvet.

Diffusjon dampsperremembran av den dyreste, men samtidig den høyeste kvalitet dampbarrierematerialer. Når du installerer slike membraner trenger ikke å gjøre ventzazor, så bruke penger på installasjon kontrobreshetki.

Installasjonsinstruksjonene etasje dampsperre

Legging og gulvmateriale, såsom damp, til bakken avhenger av hvilken type av gulvbelegget. Vurdere de ulike alternativene. Hva slags teknologi som er rett for gulv, kan du velge.

Når du oppretter en dampsperre i en etasjes huset betydde en spesiell teknologi for sitt utstyr.

Det første trinn - fremstilling av overflaten

Det første trinnet er å forberede overflaten, å fjerne det gamle belegg. Hvis huset er ny, bør overflaten være mulig å justere, rensing og fjerning av støv og smuss. Hvis gulvene er visse feil, bulker, ville det da ha å justere sementgulv.

Den andre fasen - installasjon av vanntetting

Neste du trenger impregnering, serverer en ekstra beskyttelse mot fukt. Faktisk er det en slags grov lag, men svært viktig. Essensen av sin styling avhenger av type. Hvis denne film i ruller eller ethvert annet banemateriale, det er strengt lå og overlappes av 15 til 20 cm, og er ytterligere overlappende sammenføyninger legger spesiell konstruksjon teip for vanntetting.

Det tredje trinn - fremstilling og installasjon av etterslep

Den neste fasen - installasjon av dette etterslepet. Til damp under gulvet har den høyeste kvalitet, må du nøyaktig justere hver enkelt lag, å oppnå en perfekt horisontal posisjon. For øvrig, at damp varer lenge, hver enkelt lag nødvendigvis bli behandlet med et antiseptisk middel som hindrer dannelse av muggkolonier og dannelsen av kolonier av sopp.

Det fjerde trinn - montering av isolasjon

Deretter vil du trenger en varmeovn, som i likhet med vanntetting, må være av høy kvalitet og pålitelig. Bare i dette tilfellet, vil damp i huset kunne utføre sine mandat funksjoner.

isolasjonsplatene legges strengt mellom bjelkene vraspor. Dette vil kvitte seg med kuldebroer, bør ingen hull ikke være.

Det femte trinn - installasjon av en dampsperre

Og nå montert dampsperre under gulvet. Det finnes ulike alternativer:

Hvis du bruker en spesiell dobbeltsidig polypropylen film, så det er plassert på ovnen er strengt glatt side og en grov innendørs.

Ensidige polypropylenfilmer er også plassert med den glatte side av varmeapparatet, og kurv - romsiden

I så fall en såkalt metallisert film (aluminiumslaget) er side med metallet plassert inne i rommet. Aluminiumlaget reflekterer infrarød varmestråling.

Også, som vi har sagt, den kan brukes som en dampsperre i en plastfilm eller en film med tre lag:

 • - det er to ytre lag av lys-stabiliserte film av polyetylen med høy tetthet;
 • - er anordnet mellom dem et armeringsnett lag av polypropylen.

I dette tilfellet, spiller det ingen rolle hvilken vei du setter en dampsperre. Det er viktig å ikke glemme å legge igjen en ventilasjons gap!

Det bør bemerkes at disse retningslinjene når du velger hånd dampsperre arbeid i de fleste tilfeller, men ikke alle. For eksempel damp Izospan B passe ru side av ovnen, og glatt inn i rommet. Derfor anbefaler vi alltid å studere installasjonsinstruksjonene.

I denne etasjen, damp faktisk ferdig. Du kan begynne å legge isolasjon og etterbehandling.

Hvis vanntetting og dampsperre ble plassert på riktig måte, i samsvar med den teknologi, kan du være sikker på at du vil være i stand til ikke bare å holde rommet varme. Dampsperre under gulvet vil ikke tillate fuktighet å trenge inn i rommet og fuktig, noe som gir maksimal komfort i hjemmet mikroklima, selv i den kalde vinteren eller regnfull høstdager.

Dampsperre armert betonggulv

Men dampsperren på den armerte betonggulvbelegget danner en litt annerledes. I tillegg kan man bruke en væskedampsperre:

Disse materialer påføres med en børste eller en metode for "abryzgom", og i tilfellet med støpeasfalt - manuelt. Sjikttykkelsen er avhengig av det anvendte materiale, og i området fra 1 til 10 mm.

Det er også mulig å anvende en rull dampsperre:

Roll dampsperre skal kobles overlapper hverandre, og alle skjøter tettes varmsveising med et oppløsningsmiddel eller et vannfast lim. Sveising er mer effektivt enn lim. Isolasjonen må være fikk på den tilstøtende vegg.

Fuktsperren legges på den nye sement-sand avrettingsmasse på minst 40 mm tykk. Endelig får fra gulvet umiddelbart etter tørking screed.

Som et resultat av den klarer å opprette et sammenhengende lag, uten og med minimal feil.

Hvis du trenger en dampsperre under gulvet av tre, som garanterer 100% beskyttelse av alle gulvbelegg, anbefaler vi å ta hensyn til den flytende gummi. Dette er en forholdsvis ny, men meget effektiv og pålitelig materiale på basis av bitumen og polymerer.

Den brukes i mange tilfeller - og når det er nødvendig vanntetting, og når du trenger en dampsperre under gulvet, og noen ganger når man skal utføre lydisolasjon. Gummi, samt filmen, er det ganske effektivt og pålitelig, og det er av flere typer:

 • - skal brukes på gulvet med en spesiell teknikk - Denne teknikken er ideell for store flater når du trenger å behandle flere hundre til flere tusen kvadratmeter;
 • - skal brukes for hånd - når du trenger å behandle gulvet i et privat hus.

Manuelle metoden er ganske enkel og krever ikke spesielle ferdigheter og kunnskap. Spesielt med tanke på det faktum at filmen er påført enda litt mer komplisert enn den flytende gummi.

Materialfordelingen teknologi som følger:

 • 1 - utarbeidet av gulvbelegget, befridd for støv, skitt, osv;.
 • 2 - ingen blærelaget i tillegg ikke anvendelig;
 • 3 - bøtte er åpnet for gummi;
 • 4 - innholdet i beholderen er grundig blandet;
 • 5 - ved hjelp av en børste eller spatel vanlig bygnings dekk fordelt over overflaten av treet;
 • 6 - etter tørking på tre dekselet vises solid gummifilm - er ikke bare vanndamp, men også vanntettingsmembraner;
 • 7 - på toppen av brettet er beskyttet mot de skadelige virkninger av fuktighet.

Det bør bemerkes at inntak av en forholdsvis stor gummi - for hver kvadratmeter av den nødvendige kilo og en halv kilo materiale. Det vil si, en bøtte kapasitet på 10 liter ville vare bare 10 kvadratmeter gulv. Men effekten til det maksimale, bør gummiforbruket øke minst tre ganger det på hver enkelt kvadratmeter av belegget forbrukes omtrent fire kilo materiale.

På toppen av dampsperresjikt av gummi er nødvendig for å sette Finish gulv.

Hvis du bor i et privat hjem, uten høy kvalitet, kan pålitelig dampsperre av sex ikke gjør. Hvilken type dampsperre for å velge - det er opp til deg, basert på hva dine gulv. Vi er sikre på at våre tips og triks for å hjelpe deg i etableringen av isolert og beskyttet mot fuktighet, fuktighet og mugg gulvet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

− 1 = 6