Dampsperre for badekar

Valget av materiale for bad og dampbarrieremonterings instruksjoner med sine hender

Til bad som du kan raskt få den nødvendige temperatur og det er bedre å holde på, brukes til å isolere lag. Imidlertid er problemet med mange av varmeovner - høy hygroskopisitet, noe som fører til tap av isolasjonsegenskaper og ødeleggelse av råmaterialer. For å beskytte isolasjonen mot fuktighet hjelp paroizoliruyuschie film og andre materialer. Undersøke hva som skjer for dampbad og badstuer, er det bedre å velge og hvordan du skal gjennomføre en selvstendig installasjon.

I noen tilfeller kan en dampsperre ↑

I de fleste tilfeller, kan isoleringen bruker forskjellige typer mineralull. Dette materialet råtner ikke, det holder temperaturen og er billig. Dampsperre i badet er utformet for å holde vanndamp og ikke la dem trenge inn i det isolerende lag. Hvis varmen brukes til å lagre den ekspandert polystyren, penoplex eller skum, for å være beskyttet mot damp ikke er nødvendig.

Pålitelig damp, ikke bare forbedrer effektiviteten av isolasjonslaget, men beskytter også vegger og tak i badet fra råtne. Når du velger paroizoliruyuschih materialer må ta hensyn til at ulike på lokaler formålet det er tilrådelig å bruke en annen isolasjon:

 • For den beste dampdampbarrierefolie, noe som reflekterer varme og skape en ytterligere effekt termosflaske.
 • I dusjen kan du gjøre vanlige filmer.
 • I en venterommet og resten rom ville være passende membran dampsperre eller kraftpapiret.

Oversikt dampbarrierematerialer ↑

På jakt etter et svar på spørsmålet: hvordan å velge en dampsperre på vegger og tak av badekaret, er det nødvendig å studere egenskapene til tilgjengelige materialer. De kan deles inn i følgende grupper:

 • Forskjellige filmer;
 • IZOSPAN membran-type materialer;
 • kraftpapir;
 • isolasjon med dampbarriere-egenskaper;
 • Obmazochnaya damp.

Dette er den billigste materialet. Filmen er bra fordi det selger banebredder fra 3 til 6 meter. På grunn av dette, er det mulig å sheathe vegger og tak med et minimum av sømmer. Den seks meter lerret som selges film brettes i to, det vil si bredden på tre meter. I denne foldede formen kan festes til veggen slått til dobbelt lag.

Men er filmen skjøre. Etter noen år vil det begynne å bryte ned ved høye temperaturer. Derfor, i moderne konstruksjon, er det brukt mindre og mindre. Hvis likevel besluttet bad vindsperre film velge den tykkeste stoff - 100 mikrometer tykt.

Bygge papir eller kraftpapir ↑

I områder hvor det er høy luftfuktighet, er det mulig å bruke en tett bygning papir, den såkalte kraftpapir. I ren form er det nå sjelden brukt, en populær modifikasjon Mylar belagt eller hindret.

Vanlig folie og kraftpapir uten plastisk mellomlag absolutt ikke tåler kontakt med vann, slik at de blir brukt bare for å dekke prøverommet eller oppholdsrom. Kraftpapir belagt med en Mylar eller plastsjikt - mer slitesterkt materiale som er egnet for både tørre badstuer, og for damp.

På salg kan du finne en slik dampsperre for bad basert på kraftpapir:

 • Izospan FB - Mylar belagt papp;
 • Megafleks KF - lignende materiale fra en annen fabrikant;
 • Alurkraft, Izolar - damp tredelt som består av kraftpapir, plastfilm og folien;
 • Rufizol S - basert på vannbarrierefolien kraftpapir.

Dette materiale er mye brukt for dampsperren bad og badstuer. I tillegg til hydrauliske og paroizoliruyuschih egenskaper, har det isolert virkning. Det er et fleksibelt ark av ekspandert polyetylen.

Den mest populære izolon foliert belegg. Han tåler ekstrem temperatur damp, fuktighet, holder på varmen. Jo tykkere skumlaget, jo mer uttalt for isolerende egenskaper. For bad hensiktsmessig å anvende folie izolon minst 3 mm tykk.

Folie mineralull ↑

Når du bestemmer hvor folien er bedre å velge for et bad, bør ta hensyn til en slik allsidig materiale som folie mineralull. Dette er en moderne damp, har gode Isoler egenskaper.

Faktisk er denne isolasjonen, som dekkes med en varme-fuktighets-motstandsdyktig lag. En slik folie dampsperre er ideell for varmebadet. Den er montert på tak og vegger av det isolerende lag på innsiden og utsiden foliert.

For pletteringsbadet bør velges i belegget ikke er mindre enn 50 mm tykk. Folie mineralull selges i ruller. I DIY butikker kan møte slike mineralull produsenter:

 • Rockwool lamell MAT - naturlig folie steinull vinkelrett i forhold til belegget arrangement av fibrene, noe som gir styrke og fleksibilitet av materialet;
 • Knauf Insulation LMF Alur - steinull folie for å tåle temperaturer opp til 600 grader, men temperaturen av luften i kontakt med folien bør ikke være mer enn 100 grader;
 • Isover (Izover) Trenings - belegging av glass og folie, som er utformet spesielt for bad og badstuer;
 • URSA M-11 F - et annet belegg beregnet for isolasjons- og dampsperre våtrom.

Dampbarrierebelegg "Izospan» ↑

"Izospan" - er en av de moderne materialer. Produktet linjen er representert ved en variasjon i belegg. Imidlertid har alle en funksjon - en polypropylen-film av varierende tykkelse og styrke til å beskytte mot fuktighet.

Dampsperre "Izospan" som kan brukes på tak og vegger i bad, gå ikke glipp av ikke bare par, men også vann. Derfor kan dette selskapet vindsperre materialer kobles sammen og dusjrom.

For plating bad er best slik mark:

 • foil "Izospan FS» - polypropylen-membran med et metallisk belegg. Fullstendig damp og vanntette. Det reflekterer opptil 90% av varmen som bidrar til energisparing;
 • foil "Izospan FX" Foam. Universal produkt som kan brukes ikke bare for å beskytte vegger mot fuktighet og isolere dem;
 • metallisert "Izospan FB» med en kjerne av kraftpapir, er det foretrukket å anvende for taket badekaret. I likhet med resten av folie produkter, reflekterer det meste av varmeenergi, holde den i rommet.

Beskyttelse mot fuktighet flytende gummi ↑

Flytende gummi - en kommersiell bitumen-polymerblandinger, påført direkte på overflaten, som må isoleres fra kontakt med damp. Bekvemmeligheten av denne metoden er at du kan behandle elementer av noen, selv de mest komplekse konfigurasjon.

I badet flytende gummi vanligvis belagt med et betonggulv eller betong og murvegger. For vegger tilstrekkelig strøm av 1,5 kg av den blanding per kvadratmeter overflate. På gulvet et tykkere lag er nødvendig, slik at strømningen er omtrent 3 kg pr kvadratmeter.

På salg kan du finne flytende gummi slike produsenter:

 • Roller Grade bitumen-polymer mastic;
 • Sikafloor-400 N Elastic;
 • Mapegum WRS;
 • Izofleks PU-500.

Riktig montering av en dampsperre rullet ↑

Dersom det blir nødvendig å foreta dampsperren allerede ferdig et bad, må du fjerne alle gamle fôr. Hvis en ny bygning er i produksjon, er isolasjonen monteres etter at isolasjonslaget, og deretter sheathe veggbehandling materiale.

Generelle regler plating rom ↑

Viktigst er det som er nødvendig for å oppnå de installasjon dampbarriere-materialer med sine egne hender - en fullstendig forseglende belegg. Dampen bør ikke falle under huden gjennom sprekkene mellom taket og veggene gjennom ledd eller duk.

For å gjøre dette, er alle sømmer limt spesiell foliert nødvendigvis eller dobbeltsidig tape. Dersom et slikt klebebånd ikke er tilstede, kan man bruke en vanlig tape, men en dampsperre liv i dette tilfellet vil bli redusert.

Steg hverandre liggende på hverandre med en avstand på 5,10 cm. For å feste seg til veggene bruke tynne strimler, som tett presset mot overflaten, hvoretter tynn spiker er spikret i trinn på 15 til 20 cm. Som en variant, er isolasjonen fast stift pistolen, og stifter søm i tillegg limt tape.

Det er også nødvendig å vurdere gapet mellom dampsperre og den etterbehandling som forer rommet. Tradisjonelt interne plass bad gjør jevnt høvlet boards. Ventilasjonsåpning er nødvendig for å kondensere fuktighet å fordampe, og hadde ikke fuktet inn i treet.

Gjør tilstrekkelig ventilasjon er svært enkel. Ved oppvarming og beskyttet mot damp overflaten pakket 2-5 cm tykkelse barer, og allerede knyttet til dem dekorasjon boards. Vi bør ikke glemme at det er nødvendig å ventilere rommet forsegles etter hvert bad, tørke ut fuktigheten og ikke provosere utviklingen av sopp.

Arbeidet med dampsperrer tyder på at veggene er isolert. Det vil si, veggene må være fast mineralullbanen. Kasse under varmeapparatet bør være av tre, fordi den vil være fast og fuktsperre.

Til varmeapparatet arbeidet så effektivt som mulig, rydder isolasjonsfilmen mellom mineralull og veggen. For disse formål er det bedre å ta filmmembranen, slik at det dannes kondens på den kalde vegger vil ikke falle inn i isolasjonen.

Forbruksvarer og verktøy for å arbeide ↑

Først forberede alle nødvendige materialer og verktøy. For fuktsperrer bad izospanom, izolona eller andre isolerende film vil trenge:

 • nødvendige antall film;
 • bånd for limskjøter;
 • stiftepistol med stifter eller liten hammer og spiker;
 • gibs, hvis du velger neglene for festing;
 • stolper for ventilasjonsåpning tykkelse på minst 2 cm, hvis festeanordningen er holdt stifter;
 • skruer for tre;
 • skrutrekker eller en sterk skrutrekker.

Trinnvise instruksjoner for veggklednings ↑

Stadier av arbeid på veggene, dampbad med hendene se slik ut:

 1. Beregne den nødvendige mengde av materiale fra den totale veggareal med overlapping på rommets tak og gulv på 10-15 cm. Bredden av en standard rull er 1,5 m. For å minimere antallet av ledd, festes stoff ikke er vertikalt, men horisontalt, det vil si at man får en horisontal søm rundt omkretsen av rommet.
 2. Arbeidet utføres alene - en vikler og holder en filmrulle, og den andre festes den til veggen.
 3. Foringen starter fra nederste hjørne. Gjør en overlapping på den tilstøtende veggen 10 cm og så mye på gulvet.
 4. Vask forsiktig rullen langs veggen, ta en stifter på flere steder, slik at filmen ikke faller av.
 5. Etter å ha nådd det neste hjørnet, blir dampspjeldet ikke avskåret, men bare la rullestativet stå oppreist til svinget kommer til plating av den andre veggen.
 6. Når du installerer folket isospan eller annen metallisert film, legges den inn i basen, og et skinnende lag utover.
 7. Hvis arbeidet utføres med en stiftemaskin, fest filmen til trekassen med stifter i trinn på ca 20 cm.
 8. I tilfelle når festene holdes av trykkplatene, påfør stangen langs kassen, spik endene, og fest deretter neglene i trinn på 15-20 cm.
 9. Gå til neste vegg, fortsett å rulle av. Hvis rullen er ferdig, overlappes den neste kluten på den første, og skjøten limes godt inn med tape. På samme måte er hele bunnen av rommet foret.
 10. Gå til toppen. Arbeidet starter igjen fra hjørnet. Filmen er innrettet på en slik måte at overlappingen på et tak og på et bunnlag av en dampbarriere har vist seg.
 11. Rundt dører og vinduer, hvis det er, kan lerretet i tillegg festes med klemplater og limes med tape.
 12. Alle ledd og festepunkter med klemmer er også nødvendigvis beskyttet med tape. Fraværet av spor er svært viktig, ellers vil det ikke være noen effekt.
 13. Hvis festingen ble utført med klemmer, er etterbehandlingstrimmen montert direkte på dem.
 14. Hvis stifter ble brukt, ville det være nødvendig å fylle ytterligere vertikale striper med en tykkelse på minst 2 cm for å sikre ventilasjonsgapet.

Etapper av dampspærre i taket i badekaret ↑

Dampisolasjonsfilm til badets tak er valgt på samme prinsipp som for vegger. Det er bedre å ha foliebelegg, fordi løvenes andel av varmen går tapt gjennom taket.

Steg-for-trinns instruksjon for å legge deg selv:

 1. Før dampbadet installeres, er badets tak isolert med mineralull, og her skal laget være dobbelt så tykt som på veggene.
 2. Hvis rommet er rektangulært, er sengetøyet plassert langs den lange siden av taket slik at leddene er så små som mulig.
 3. Rull slappe av og legg filmen slik at den ligger overlappende på veggene.
 4. Fest lerretet langs kantene og flere steder i midten med stifter slik at det ikke faller av. Deretter festes filmen grundig med en stifter eller klemmer langs takkassen.
 5. Neste lerret er lagt med en overlapping på den første og festet til taket. Dette gjøres med resten av filmen til hele rommet er kledd.
 6. Alle leddene mellom doppene, så vel som på taket og veggene, limes forsiktig med tape.
 7. For å forbedre takets energibesparende egenskaper, legges et annet lag med membran fra loftet for å forhindre at kondensatet kommer inn i taket i isolasjonen.

Arbeid på dampspjeldet i badekaret er veldig enkelt, men det er vanskelig å undervurdere betydningen av det. Takket være en skikkelig utført dampsperre øker romets energieffektivitet og kostnadene for oppvarming reduseres.

Dampbadisolering - materialvalg og installasjon

Det viktigste for et russisk bad er at det kan holde damp i en viss periode, så nødvendig for å opprettholde et optimalt mikroklima. Nedenfor vil vi vurdere hva slags dampbarriere å velge for et bad, samt deres ordninger for vegger og taktekking.

Hva er en dampbarriere

En enkel dampbarriere er en hvit eller blå film som er jevn og med forsterkende fibre. Materialet har en tett struktur, overflaten kan være enten glatt eller strukturert. Isolasjon for bad og badstuer kan være membran, med bølget overflate og med belagt belegg.

Spesiell film for badet er laget med et belegg av folie eller metallisert lavsan.

Hvorfor bruke dampbarriere materialer

For å skape i dampbadet med høy luftfuktighet og temperatur, må du gjøre betydelig innsats og kunnskap. Spesiell oppmerksomhet er å beskytte det termiske isolasjonslaget mot for høy fuktighet. Varmeisolasjon i badet utføres som regel basaltull. Under tørre forhold beholder den varme godt og er ikke redd for høye temperaturer.

Men under påvirkning av fuktighet, blir termisk isolasjonsegenskapene betydelig - saunaen begynner å miste varme. Og hvis i dette tilfellet også varmen påvirkes av frost, så vil den kollapse veldig raskt. Det er av denne grunn, og det er nødvendig å legge et lag av dampisolasjon av badet.

Årsaker til termisk isolasjonsfeil:

 • På grunn av fuktigheten som er inne i rommet. Det russiske badet er preget av sin ganske høye fuktighet, så dampen vil alltid forsøke å komme inn i rommene ved siden av dampbadet. I tillegg går det på gaten, gjennom varmeisolatoren. Dette kan ikke tolereres.
 • På grunn av fuktighet som skyldes forskjellen i temperaturer i dampbadet, i gaten og på loftet. Kondensering vises før dampen leveres, når luften i dampbadet varmes opp av seg selv.

Slik pakker du en dampspærre i et bad

For at dette materialet skal fungere riktig, trenger du:

 • så mye som mulig for å forsegle sømmer og ledd;
 • Gi klaring mellom etterbehandling og folie.

Absolutt tetting av isolasjons sømmer, vil mest sannsynlig ikke fungere, men i betydelig grad redusere mengden damp som kommer inn i varmeren, er det ganske mulig. Det vil være nødvendig å folie dampbarrieren for badekaret overlapper, et sted 5-10 cm.

Leddene må limes enten med dobbeltsidig tape eller med foliebånd. Du kan kjøpe den på hvilken som helst byggevare.

Isolasjon med folie til badekaret kan ikke bli skadet. Hvor filmen vil bli løst med brusks, vil hull også vises. For å minimere dem, bør du bruke en konstruksjonsstifter. For å oppnå maksimal kvalitet, på steder for vedlegg, kan du gå over overflaten igjen med skrapebånd.

Det er en annen god metode for å feste panelene - treklemmer. Neglene drives i hver 15-20 cm. I dette tilfellet oppnås utmerket beskyttelse mot dampinntrenging.

Opprettelse av klaring for ventilasjon

Avstanden er gitt under skinnprosessen for ferdig trim. Det bør overstige 2 cm. Etter at stengene er valgt, blir de spikret over dampspjeldet. Deretter festes de av treforingen. Igjen, husk at folien skal forbli helt hel.

Som et resultat vil noe av dampen som stiger opp, falle på dampbarrierefilmen med kondensat. Dråpene som dannes vil umiddelbart tørkes med naturlige luftstrømmer som går gjennom rommet mellom isolasjonen og foringen. Med riktig utført verk på forfall kan det ikke være noe spørsmål.

Det beste damp- og vanntettbadet vil være materialet på en foliebasert basis. Den beholder perfekt damp og reduserer samtidig tap ved å reflektere varmebølger inne i rommet. Det er folk som er sikre på at folien ikke påvirker noe, og dette er et ekstra sløsing med penger, men som praksis viser, nesten alt når man bygger bad, bruker man bare materialer med foliebelegg.

Naturligvis vil ingen bruke en enkel tynn folie, siden den er veldig lett skadet. Fortrinnsvis har en byggfolie et papirsubstrat.

Det er mulig å skille flere navn på slikt materiale som finnes på markedet:

 • Rufisol S. Har et fuktighetsavvisende grunnlag av kraftpapir. Kan brukes ved temperaturer fra -60 til 120 o C.
 • Alukraft. Denne typen materiale har et ytterligere mellomlag mellom folien og kraftpapiret i form av en polyetylenfilm.
 • Isospan FB. Det er et kraftpapir med et lag metallisert lavsan. Det regnes ikke som metall, noe som stiller spørsmål om dets hensiktsmessighet å bruke i en terma. Imidlertid, ifølge produsenten, er materialet i stand til å motstå temperaturer opptil 140 ° C.
 • Megaflex KF. Analogen av forrige versjon.
 • Yutafol H170 AL. Den har en membran bestående av 4 lag, og en dampbarriere for badstuer og bad er egnet.

Det er også en dampbarriere for dampbadet i et bad med en glassdukbase. Det har økt styrke, og er i stand til å tåle opp til 450 ° C (kort opp til 600 ° C), noe som til og med er en merverdi. Slike indikatorer tillater det å bli brukt til å isolere skorsteiner.

Naturligvis vil kostnaden for slikt materiale være mye høyere. Den har forbedrede termiske isolasjonsegenskaper, slik at det blir mulig å spare på ytterligere isolasjon (redusere lag).

I følge produsentene er glassfiberisolasjon miljøvennlig, noe som gjør den ideell for etterbehandling av bad. Selv om du betaler for det, må det tre ganger mer enn for materialet på kraftpapir.

Nesten alt materialet på markedet er unbranded.

Blant de kjente merkevarene kan noteres:

 • Thermophol ALST - opptil 400 о С;
 • folie isolerende;
 • Armofol - opp til 150 о С, det er variasjoner på selvklebende basis.

Likevel er det mulig å dra nytte av den varme varmeisoleringen. Måten den legges på, er den samme som for enkel isolasjon, slik at du kan spare på installasjonstidspunktet.

Det er slike merker av foliemateriale:

Det er også verdt å merke seg at det ved valg av materialer er viktig å ta hensyn til dens brennbarhet. Det er bedre hvis det er et ikke-brennbart eller lett brennbart materiale, fordi badene tilhører brannfarlige strukturer, og i dette tilfellet er det ønskelig å bli gjenforsikret.

Montering av dampspærre i taket

Når du installerer dampbarriereisolasjonen for et bad på taket, følg leddene nær det - materialet må legges med et overlegg på veggen for å minimere varmetap. Du kan fikse materialet med det samme dobbeltsidige tape, eller trykke det med lameller. Derved sikres maksimal pålitelighet.

Ofte, i tillegg til de viktigste isolasjonene på loftet, legger de også et lag fuktighetsavvisende materiale. Der er det spesielt nødvendig, fordi etter nedbør kan dråper med fuktighet trenge gjennom taket. I alle fall vil det ikke skade å bli gjenforsikret. Bare i dette tilfellet vil det kreve en dampgjennomtrengelig vanntetting - den vil la det trenge gjennom varmeapparatparet for å komme seg til loftet og fordampe det.

For å fremstille en dampsperre av taket i badet kan være, og med bruk av offentlig tilgjengelige materialer. Denne metoden forutsetter binde sperrer tykke, mer enn 50-60 mm, tavler, noen ganger kanter. På loftet på bordet, sprer damp.

Hvis budsjett løper ut i det hele tatt, i egenskap av en ferniss impregnert kartong kan benyttes, vokset papir, glassinpapir, et materiale som ligner på egenskapene. Kanter og leddene er omhyggelig behandlet, deretter spre blandingen på toppen av leire pastaen. Noen ganger er det legge halm eller sagflis for å gi det ferdige materialet av økt viskositet og utdanning i fremtiden, minimum antall sprekker.

Etter at det siste lag med leire er tørr, frisk smurte dannede sprekk, og igjen å vente inntil materialet er tørt. Neste overføres til fliken varmeisolerende lag, og taket i damprommet selv sydd trepanel.

Innvendige vegger damp isolerende material

Dampsperre i damp på veggene bæres på nesten det samme mønster som det arrangement av taket. Forskjellen er bare at tykkelsen av isolasjonslaget (for dobbeltvegger er mindre). I dette tilfellet er det også egnet folie eller membran film, som la inn et par på taket (også lese: "Hvordan gjøre taket i dampbad og tilbringe gjennom pipa").

Du vil også trenge en dampsperre prokleivat plass dokkinger med dør- og vindusåpninger, samt andre design. Jo bedre få damp, jo lenger vil det vare bessboyno bad, og trenger ikke å tidlig erstatte visse elementer av oppvarming.

Monteringsdampsperresjiktet i vaske

Badekar til sømløst bearbeidet i så lang tid som er nødvendig for å tilveiebringe en dampsperre i vaskerommet. Det er også til stede for mye fuktighet og temperaturavlesninger er mye lavere som langt fra normale forhold.

Det er derfor viktig å sikre at ikke bare kvaliteten vanndampbarriere, men kan også vaske. Selv om det i dette tilfelle materialet kan utelates på basis av folien. Perfekt egnet diffusjonsmembranen. De vil ikke gi for å få et par til en varmekilde, og hvis membranen med den indre del er utstyrt med et hygroskopisk lag som vil holde fuktighet i isolasjonen.

Dette tyder på at hvis den ru overflate av membranen som dannes dråper, blir de holdt inntil fordamper under påvirkning av luftstrømmer. Ved en slik metode skal fungere, må man for å få en åpning for ventilasjon mellom fin finish og et lag dampsperre.

Sikre at dampsperresjiktet er blitt fiksert på de rette sideflater - folien utover. Ellers materialet hurtig oppløst, og det er nødvendig å utføre sin fullstendig erstatning, ellers vil det være umulig å bruke badet.

Gjennomførbarhet dampsperre installasjon i andre områder

Hvorvidt å utføre installasjon av en dampsperre i andre områder, er opp til deg. I samme garderoben etter bade prosedyrer nødvendig luftfuktighet vil stige. Hvis rommet ditt er laget av tre, og du ikke har tenkt å bruke noe av sin isolasjon fra den eksterne siden, fra innsiden, er det mulig og ikke å legge en fuktsperre - tørking vil bli utført på en naturlig måte, som treet puster, og det vil gå gjennom et par. Men i dette tilfellet er det ikke forstyrrer den normale installere et ventilasjonssystem, eller over tid kan også føre til problemer.

Men hvis rommet ditt er bygget av murstein eller skum blokker, er det nødvendig å legge en dampsperre i hele badet er obligatorisk. I tillegg, å utforme ventilasjonssystemet, er det nødvendig å ta hensyn som må tørkes ikke bare lag med isolasjon og damp - og giroizolyatsiyu, men veggene, på grunn av det faktum at de er laget av absorberende materiale.

Følgelig er dampsperresjiktet kompletteres fuktighetsavvisende materiale. Det finnes to metoder for oppvarming bad av murstein, og begge omfatter legging av foliemateriale som vil utføre funksjonen til dampsperren, og på samme tid, vil retard varme.

Legging taket dampsperren bad

For å sikre riktig dampsperre i badekaret, må du installere den, ikke bare på vegger og tak, men også på taket. For å gjøre dette på en treramme lagt ut i loftet dampsperremembran, og på toppen av isolasjonen og impregnering. Og allerede er det gjort installasjon kontrobreshetki fulgt av festing av taktekking materiale.

I artikkelen ovenfor, vi betraktet i detalj hvordan man skal lage en dampsperre i badekaret. Vi trenger å forstå forskjellen mellom damp fra vanntetting, for å forstå deres egenskaper, å ha på slutten av alt fungerer ikke uforutsette nyanser. Hvis det gjøres riktig, vil det ferdige rommet vare svært lenge.

Fuktsperre for badekaret: ordningen dampsperre av tak, vegger og tak

Til russisk dampbad, en av de viktigste oppgavene - å holde parene. Tross alt, høy luftfuktighet, må vi skape den rette atmosfæren. Sin andre oppgave - å beskytte isolasjonen blir våt: våt det er mye verre å beskytte lokalene fra varmetap.

Folie dampsperre - det beste valget for badstuen

Hvis dette er den vanlige dampsperren - er et meieri film, hvite, blå. Det var de "i et bur" med forsterkende fibre ha homogen. Berørings - tett, kan overflaten ha ulike teksturer - glatt og grov. Det dampsperre membran. De er ikke-lineær - eller ha en korrugert overflate besatt med fremspring.

Spesielt for bad og badstuer produsere dampsperren belegning med en varme: det kan være en folie eller en metallisert mylar.

Høy luftfuktighet og temperatur i badstuen russisk bad krever en spesiell tilnærming. Det er viktig å beskytte det varmeisolerende lag mot fuktighet. Hvorfor beskytte ham? Håndtere det faktum at for varmeisolasjon av lokaler brukes mest basalt ull. I tørr tilstand har god isolasjonsevne, laget av naturlige materialer, tåler den høye temperaturer. Men i det viktige tilstand av dens varmeledningsevne økes sterkt, det er verre enn beskytter mot varmetap. Og hvis du fryser når det er vått, så det spiller forvitre. Det er derfor det er nødvendig å beskytte den mot fuktighet under alle forhold. Og fra den væske (vann prøvetrykk) og fra paret:

 • Fuktighet som kommer fra bygningen. Fuktighet i den russiske dampbadet er meget høy, luften er mettet med fuktighet, for par for å søke i de andre rommene og gaten (via en termisk isolator). Og at vi må unngå.
 • Fuktighet som er dannet på grunn av temperaturendringer i damprommet og loftet og på gaten (og i taket og på veggene av den indre foring). Det kondenserer før du begynte lesbarhet damp under oppvarming av luft i damprommet.

For at et slikt materiale er nødvendig for å kunne utføre sine oppgaver:

 • for å gi best mulig tetning av skjøter;
 • gjøre mellom folien og etterbehandling ble en ventilasjonsåpning.

Du kan kjøpe eller metalliserte tape og prokleivat leddene utenfor eller dobbel, og fest klut til hverandre

Komplett tetting av skjøter og alt materialet for beskyttelse av damp for å skape, sannsynligvis ikke vil lykkes, men det reduserer mengden damp inngåelse varmeren som mulig betraktelig. For dette formålet, er duken legges med roper til hverandre med noen få centimeter (5-10 cm).

Leddene limt og dobbeltsidig klebetape, som tillater de to for å binde duken tett, og hindret en spesiell tape som selges på det samme sted og foliemateriale.

Det er like viktig ved montering av en dampbarrierefolie for å bevare sin integritet. På de steder hvor filmen er festet til stolpene, er hull dannet. Minimum skade under installasjon gitt ved hjelp av stifter fra stiftepistol. For de som elsker dyktighet i alt, kan du plassere dem på toppen valgfri montering lim tape.

Sekund god måte - festebraketter klem tre lameller, hvor naglene er hamret med en avstand på 150-200 mm. Her beskyttelse mot inntrengning av damp umiddelbart forbedret.

Hvordan lage en ventilasjons plass dampsperre

Denne klaring er kontrobreshetki barer, foring dertil festet. Gapet -. På minst 2 cm som tilsvarer stolpene plukket opp, spikre dem på toppen av dampsperren. Og for dem som allerede feste lekter. Når den låses ikke glem om behovet for å bevare integriteten av folien.

Det som oppnås ved: en del løftes oppover dampen kondenserer på den dampbarrierefilm. Hengende dråpene tørkes ved hjelp av luftstrømmen som passerer mellom filmen og foringen. Hvis det gjøres riktig, ingen problemer med råte der.

Gapet mellom dampsperre og gir trim barer kontrobreshetki

For den beste vanndampbarrierematerialer omfatter foliematerialer. De er ikke samtidig føres damp og redusere varmetap på grunn av termiske bølger reflektere tilbake inn i rommet. Noen mener at det er - et triks selgere, men faktum er at uansett hva folien ikke er berørt, med unntak av kostnadene for etterbehandling. Men i praksis er det foretrukket å sette folie eller folie materialer.

Enkel å bruke tynn folie er vanskelig: det tårer enkelt. Mye mer praktisk bygging folie med papir grunnlag. Her er noen materialer:

 • RufIzol S. folie, som er festet til den vanntette kraftpapir. Operativ temperaturområde fra -60 ° C til + 120 ° C.

Så se på materialer kraftpapir

Det er folier basert på glassfiber. Det er mer holdbar, også mindre brennbart, men det er dyrere. Ifølge produsenten, de tåler dette materialet opp til + 450 ° C (toppbelastning til + 600 °. Dette er mer enn tilstrekkelig for bruk selv i nærheten av skorsteinen. Dette materialet er samtidig beskyttet mot damp har varmeisolerende egenskaper. Dette er ikke å si at ingen isolasjon kan sløyfes, men mindre lag å bruke - lett.

Bruk den i bad, ifølge produsentene, kan det være: det avgir ikke skadelige stoffer. For prisen: Estimert kostnad er 3 ganger høyere enn i kraftpapir.

Etter merke: nesten alle materialer navnløs. Det er bare noen få å nevne:

 • Termofol Aalst - temperaturregime til + 400 ° C;
 • Folie isolerende - varmebestandige isolatorer;
 • ARMOFOL - resistent til + 150 ° C, finnes det forskjellige typer, selv med en selvklebende basen.

Hvis du ønsker å se beskrivelse og karakteristikk av "navnløse" hammer i søk etter "folie på glasset." Og allerede er det en utvalgt

Dette er materialer basert på glass. I tillegg har de en dampsperre er fremdeles ganske betydelige egenskaper for termisk isolasjon

Det er en kombinasjon av en termisk isolator, dekket med folie. Den passer som en konvensjonell isolator - vrasporku mellom stolper kasser, og leddene er limt foliert tape. Ved å anvende et slikt materiale å spare installasjonstiden. Hvis dette er viktig for deg, kan du bruke slikt materiale. Til tross for at materialet er relativt fersk, tilbyr mer her:

 • Isover (Isover) badstue;
 • URSA (Ursa) folie;
 • BAD Bats fra Rockwool.

Det - termisk isolasjon, dekket med folie

Det er en viktig nyanse: når du velger materialet, ta hensyn til sin brennbarhet. Det er ønskelig å velge eller lett brennbare eller brennbare materialer. Etter badet - en bygning brannrisiko, og det er bedre perestahovatsya.

Figuren viser det generelle skjema av varme tak vanndampbarriere. Merk at i leddene i vegger og tak materiale fuktsperre legges med en "solnedgang" på veggen. Dette reduserer gjennomtrengning av damp. For pålitelighet, kantene av materialet må være fast, og sikrer tetthet mulig: hvis det fungerer, kan man bruke den samme dobbeltsidig tape, eller trykk fast til materialet i ribbevegg.

Ordningen tak dampsperre dampbad eller badstue

Ofte er den del loftet (eller andre etasje) er lagt et lag av vanntett materiale. Det er faktisk nødvendig: en termisk isolator for å beskytte mot kondens som kan dryppe fra taket, ved utfelling, noe som kan lekke fra sølt på gulvet i den andre etasje. Uansett. Dette ett alternativ når det er bedre å være trygg. Bare trenger denne tid, dampgjennomtrengelige impregnering. Dette er damp, fanget fortsatt i isolasjonen kunne nå under-taket plass, og allerede der for å fordampe.

Det er også mulighet for en dampsperre tak damp ved hjelp av "faren" av fremgangsmåten, og er offentlig tilgjengelige materialer. I dette tilfellet, takbjelkene innlevert tykk plate (ikke mindre enn 50-60 mm), ofte kanter, fra loftet eller takbordene lagt på dampsperren. I den utførelsesform, budsjettet - det kan være papp impregnert med lakk, voks papir, pergamyn papir eller en hvilken som helst moderne materiale med tilsvarende egenskaper. Kantene og ledd krever også forsiktig forsegling. På toppen av dette lag er lagt fuktet leire til en pasta, som tilsettes iblant halm eller sagflis - for høyere viskositet, så vel som til de sprekker ble ikke dannet eller var små.

, Steam, dampbad tak med leire

Etter tørking av leirelaget, sprekker viste seg igjen og igjen tillatt å tilsløre materialet for å tørke. Så allerede lagt lag med isolasjon (hvilke materialer er brukt til isolasjon bad lese her), og fra damp fylt lekter eller planker.

Ordningen av vanndampbarrierevegg gjør det praktisk talt ikke forskjellig fra den "kaken" på taket. Hele forskjellen i tykkelsen av laget av varmeisolasjon (til taket det to ganger). På veggene i dampbadet er også anbefalt å legge en film eller folie membran (ikke glem å sikre at det er "satt" i tak og gulv).

Dampbarrieren er nødvendig prokleivat ved skjøtene med tape

Det bør også prokleivat steder hvor dampsperremateriale er sammenføyd med det eller døråpninger, andre bygningselementer - jo mindre dampen vil trenge inn under filmen, jo bedre blir beskyttelse og forlenget levetid av bad uten reparasjon og utskifting av isolasjonselementer.

Dampbarriere-bad: rekkefølgen av stable materialer for tak og vegger

Dampsperre i vaskerommet

For å gjøre plass, sto i mange år uten problemer og behov for reparasjoner som må gjøres som en dampsperre i vaskerommet. Det er ikke så mye høy luftfuktighet, temperatur og ikke-kritisk, men likevel forholdene er langt fra vanlig: det er noen ganger mye fuktighet i form av damp, og i form av vann.

I badet, blir damp vaske også nødvendig, men bruke foliematerialet er ikke nødvendig. I dette tilfelle er det tilrådelig å anvende den diffusjonsmembran som på den ene side hindre at damp trenger inn i isolasjonen, og på den andre for å holde den eksisterende isolasjon kake fuktighet (hvis membranen har den indre siden av et hygroskopisk belegg).

I dette tilfelle er membranen på dens ru side er en vanndråpe på forsinket inntil inntil tørkede luften strømmer. For at dette skal fungere, mellom dampsperre og etterbehandling må være en ventilasjonsåpning.

Skjema varme og dampbad isolasjon vegg av formede tømmer

Hvordan montere den på et tregulv (og på taket panel) og på veggen er demonstrert i videoen. Legg merke til hvilken side er plassert på dampsperren vegg. Lett forvirret side, og som et resultat ingenting vil ikke fungere, og etter en tid vil være nødvendig å reparere erstatning huden.

Trenger jeg i andre områder

Gjør eller ikke har en dampsperre i de andre rommene bad - valget er ditt. Men selv i garderoben når du bruker badekaret nivået av fuktighet er alltid mye høyere enn normen. Hvis du har et rom bygget av tre, og vil ikke bli varmet fra innsiden eller utsiden, så er det mulig å gjøre uten dette laget - tørking vil oppstå på grunn av det faktum at de tre "puster", har evnen til utgang par. Men selv i dette tilfellet allerede være ønskelig å ha et omfattende system av ventilasjon i badekaret.

Hvis badet av murstein eller betong blokker, må dampsperre i alle områder obyazatelna.Prichem ved fremstilling av ventilasjon og isolasjon kake / damp / vanntetthet være oppmerksom på at ikke bare vil tørke isolasjonen, men også å få de vegger av det hygroskopiske materialet.

Scheme dampbad av murstein

Derfor, i tillegg til et lag med en dampsperre på innsiden av veggen av det vanntette lag er nødvendig. Diagrammet viser to metode isolasjon murvegger bad i hvilket innbefatter nødvendigvis et foliemateriale, som tjener som dampsperre og samtidig reduserer varmetapet.

Gjør dampsperre vegg og tak Bath nok. For å sikre sikkerheten av veggene og takmaterialer er også nødvendig dampsperre av taket. For å gjøre dette, fra loftet til den kasse, passer dampsperre membran, et lag av isolasjon på den, fra toppen - vanntette, noe som gjøres ved kontrobreshetka, og allerede det er festet taktekkingsmateriale.

Ved valg av materialer, er det nødvendig nøyaktig å forestille seg at forskjellen mellom dampsperre og impregnering. Denne filmen intelligibly og fremgangsmåter diskutert i detalj, deres egenskaper og forskjeller, og de krav og egenskapene til de materialer som brukes.

 • Takk for publisering, er det veldig godt skrevet, alt!

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  81 − 72 =