dampgjennomtrengelige membran

Dampgjennomtrengelig vanntett membran: typer, programmer og anmeldelser

Når du har varmet veggene i huset, der billig mineralull, er et problem kan oppstå er valgt det faktum at enkelte områder av veggene demper. For å unngå slike negative konsekvenser, er det nødvendig å bruke en damppermeabel membran.

Prosess isolerende vegger og tak arrangement innebærer bruk av slike filmer er stablet under et lag av mineralull. Dersom før du varmer oppgave er inne, er det nødvendig å gi en barriere for vanndamp. Det er ikke anbefalt å bruke et materiale som har perforeringer eller porer. Vanndamp permeabilitetskoeffisient av dette laget bør være minimal. Det er foretrukket å anvende en film av polyetylen, noe som kan bli forsterket.

Og vil ikke bli overflødig foliebelegg basert på aluminium. Vi må ikke glemme at ved anvendelse av en dampsperre er nødvendig å tenke på tilstedeværelsen av ventilasjonssystemet. Det finnes kommersielt tilgjengelige og spesiell film, som tilføres stillstands belegg. En slik dampgjennomtrengelige membran kan dannes kondens på sin overflate. Materialet er vanligvis plassert under de lag som er utsatt for korrosjon. Disse inkluderer galvanisert blikk flis og terrassebord (den sistnevnte har beskyttende indre belegg).

Filmen tillater ikke fuktig damp for å nå metallet. For dette formål, på den motsatte side har en ujevn stofflag, som er nødvendig for å samle inn fuktighet. Stack film med antikondensbelegg må vev siden ned og pass ca. 2-6 cm fra mineralullbanen. De bygge en membran som kan passere fordampningen, blir brukt for isolasjon av vegger på utsiden, beskytte de materialer fra vindkast og kan legges i konstruksjonen av skråtak. Deres anvendelse er hensiktsmessig og i lekk fasader når det er nødvendig å legge et beskyttende lag mot fuktighet. For vanndamppermeabiliteten for filmen har gjennomgående hull og mikroskopiske porer. Den fuktighet som samler seg i isolasjonen, må passere gjennom ventilasjonssystemet.

De viktigste typer av dampgjennomtrengelige vanntettingsmembraner

Dampgjennomtrengelige membran er av flere typer. De er:

 • presvdodiffuzionnogo type materiale;
 • diffusjonsmembranen;
 • superdiffuzionnaya membran.

Den første type er istand til å passere 300 g damp pr dag. Denne indikatoren er relevant for hver kvadratmeter. Hvis det er en diffusjonsmembran, kan vanndamp permeabilitetskoeffisient variere 300-1000 g / m2. I denne figur Superdiffuzionnaya membraner som er større enn 1000 g / m2. På grunn av at membranen prevdodiffuzionnye beskyttet mot fuktighet, kan de brukes under et tak i form av det ytre lag. Det bør være et luftrom mellom isolasjonen og filmen.

Da kan ikke benyttes fasadeisolasjons slike materialer, ettersom de ikke passerer damp. Tross alt, når det er tørt nok, fra luften inn i porene støv kan komme inn. Dette vil være grunnen til at filmen slutter å "puste", og kondensat legger seg på lag med isolasjon.

Vurderinger av den dampgjennomtrengelige membran

Damppermeabel membran bør legges på spesiell teknologi. Når det kommer til diffusjon eller Superdiffuzionnaya membran, porene er store nok, slik at de ganske snart tette. Dette nødvendiggjør nærværet av den luftspalte for ventilasjon ved den nedre side. Ifølge brukerne, det trenger ikke å bry deg med å installere og mot dreiing. Salg kan bli funnet ikke bare spredningen av filmen, men også tredimensjonal variant av dette. Som påpekt av forbrukere, et lag for ventilasjon de ligger inne. På grunn av dette kondens er det ikke i stand til å komme på innsiden av et metall tak. Driftsprinsippet som gir et slikt materiale den samme som for den anti-kondensat film. Men det er forskjeller. Som spiss hjem mester volumetrisk membran i stand til å fjerne fuktighet fra isolasjonen. Faktisk, hvis metallet taket har en svak skråning i området fra 3 til 15 °, kondensatet fra den nedre side vil ikke lekke nedover. Den vil undergrave sinkbelegget og til slutt fullstendig ødelegge det.

Hvordan installere en membran - med den indre eller ytre sider av isolasjonen?

Dampgjennomtrengelig vanntett membran må nødvendigvis være lagt på en spesiell teknikk. Hvis du ønsker å isolere fasaden, må filmen for fjerning av paret skal plasseres på utsiden. Mens hvis vil isolere takene, filmen belagt med anti-kondensat eller massediffusjon typen stablet på toppen av mineralull. Det er nødvendig å følge den teknologi som anvendes i regenereringen av ventilerte fasader. Dersom taket ikke har en varmeovn, må filmsjiktet befinner seg nederst under sperrene. Når den varmeisolasjon av de øvre etasjer rom under loftet dampgjennomtrengelige membran for å bli installert under isolasjonen. Dampgjennomtrengelig vanntett membran må brukes for innvendig vegg isolasjon. I dette tilfellet, bør det ikke være perforert, og la den trenger å være på toppen av mineralull inne i rommet.

Hvordan å style mellomgulvet - feil side eller ansikt?

I praksis viser, er det fortsatt en hemmelighet hvilken side stabel dampgjennomtrengelige membran for mange mennesker. Hvis filmen vil ha samme front og skumle side, spørsmålet umiddelbart fjernet. Men det betyr ikke alltid har mulighet til å finne ut for salg tosidig tape. Når det gjelder anti-kondensat art, fra innsiden og ut er det tekstilsiden og når den monteres må slås inn i rommet. Her er det nødvendig å trekke metallbelegg på folien membranen.

Hvis det ble kjøpt av diffusjon membran er vanndamp permeable, så må du lese instruksjonene. Det betyr vanligvis produsenten av emballasje teknologi. Imidlertid kan en og samme selskap produserer ensidig og tosidig tape. Definerer den ytre og indre sider kan være i farge. Dersom membranen har to sider, er en av dem farget i en lys fargetone, typisk yttersiden materiale.

Hvis du trenger en vind-vanntett semipermeabel membran, så kan du ta hensyn til den mest kjøpt av kjøpere alternativet "Izospan A", som er beregnet for plassering i taket plass. Den brukes til å beskytte mot kondens og vind elementer av vegger og tak under byggingen av bygningen. Membranen bør være plassert under taktekkingen eller yttervegg isolasjonen. Den ytre side - er vannavstøtende glatt overflate, mens det indre anti-kondensatet har en grov struktur. Det er ment for å forsinke fuktighet, etterfulgt av fordampning i luftstrømmen. Denne vindtette dampgjennomtrengelige membran har en praktisk i bruk, har den høy mekanisk styrke og miljøsikkerhet. Damp er ingen skadelige stoffer, og egenskapene til det materiale kan bevares i lang tid. Materialet er motstandsdyktig mot virkningene av bakterier og kjemikalier.

Funksjoner stabling materiale "Izospan A"

Vindtett dampgjennomtrengelige membran "Izospan A" brukt som en vindtett membran i regenerering varmeisolert tak, hvilken vinkel ikke bør være mindre enn 35 °. Som det ytre belegg kan virke profilerte plater eller shingel.

Egenskaper membran "Megafleks9raquo;

Du trenger en diffusjonsåpen membran? Som er bedre, må tas opp før shopping. En type av et slikt materiale er "Megafleks9raquo,, som er en tre-lags struktur. To ytre lag - et mikroperforerte og et indre lag - forsterkede film. Armeringsnett gi materialet styrke, mens den tosidige lamineringen gir vanntettende egenskaper.

Materialet har en microperforation som sørger for ventilering av vanndamp som kommer fra det indre. Denne vanntette dampgjennomtrengelige membran er i stand til å beskytte taket plass mot fuktighet, støv og sot, for å beskytte materialer fra den indre og ytre fuktighet kondens. Hvis du trenger beskyttelse mot vinden, bør du bruke en slags "Megafleks D 110 standard", som rulles horisontalt panel med overlapping på 15 cm.

Hydro-dampgjennomtrengelig vanntett membran som beskytter materialet mot fuktighet, vind og damp bør være til stede i isolerte tak og ventilerte fasader. I det første tilfellet, gapet sedimenteringsmetode kontrobreshetki strukturer, mens når fasadeisolering gapet kan oppnås ved å montere de horisontale profilene eller strevere.

Filmer og membraner, hydrauliske vindtett, dampsperre.

Roll system damp-vanntetting er mye brukt i bygningskonstruksjoner. For eksempel vurdere et system av innenlandske produsenter av materialer merkevare Izospan.

Izospan - dette er det materiale, som, integrert anvendelse av ulike merkevarer som løser alle problemene med damp og fuktighet beskyttelse gulv, tak og vegger, noe som resulterer i konstruksjonen av bygninger og konstruksjoner.

Hvert materiale rull av alle merker Izospan system har detaljerte instruksjoner for bruk og enkel montering ordningen.

Izospan system materialer har en pris på en halv til to ganger lavere enn den innførte analoger (Tyvek, Yutafol).

Damppermeable membraner som anvendes for beskyttelse mot vind, vanndråper, snø (blåse ut under taket eller kledning) i takkonstruksjonen, gulv og vegger.

ParoomtrentNitzan membranen alltid er installert på utsiden, eksternt i forhold til stedet som skal oppvarmes, sider av isolasjonen.

En Izospan og en ued Izospan A - er en mikroperforerte polypropylenfilm hvis ene side har en vannavstøtende glatt overflate.

Den indre side har en grov struktur anticondensate, beregnet på å forsinke kondensatet, etterfulgt av fordampning av dråper i luftstrømmen. Ugjennomtrengelig materiale er bevart under den betingelse at filmen ikke treffer noen overflate.

En Izospan som benyttes i tak med hellingsvinkler for taket er større enn 35 °. Ved installasjon av taket ved hjelp av en membran Izospan et behov for å tilveiebringe en ventilert åpning på begge sider av membranen. Den strukkede film må ikke berøre andre overflater.

Behovet for å opprette flere luftkanaler, noe som øker kostnadene for bygging, en ulempe med dette materiale. Under installasjon i taktekkingsfilmstrukturer trenger ikke beskytte underliggende overflaten mot nedbør.

En Izospan produsere i ruller på 1,4 eller 1,6 m., På en rull 35 eller 70m2. rulle Pris Izospan en 70m2 - 1500 rubler. Roll Izospan Og ued verdt 1700 rubler. (Estimert i september 2012)

Izospan AM og Izospan AS - tre-lags dampgjennomtrengelig diffusjonsmembranen.

Membran Izospan AM (AS) beskytter tak eller fasadekonstruksjon, ikke bare fra atmosfærisk fuktighet og kondensat, men også på vinden. Membran Izospan AM (AS) har den beste ytelsen av vannbestandig enn Izospan A.

Blant de store fordelene med denne type diffusjon membraner er nødvendig å gjennomføre muligheten for legging direkte på toppen av isolasjonssjiktet, uten ventilasjonsspalte mellom membranen og dette laget. Opprettelse av et slikt gap, slik det er kjent, krever ekstra tid, utstyr og materialer, og tilstedeværelsen av eller membranen frigjør nødvendige. Dette gjør det mulig å redusere kostnadene av hele strukturen, så vel som for å forenkle og akselerere dets installasjon.

Installasjon materiale Izospan AM (AS) kan utføres under hvilken som helst vær på tak- og veggkonstruksjoner av forskjellige typer - slik som et skråtak og loft, ramme vegger, veggene med utvendig isolasjon og ventilerte fasadesystemer. På samme tid, er den diffusjonsmembran ikke en uavhengig takbelegg og bruke det for fremstilling av en midlertidig tak er forbudt.

Diffusjonsmembran Izospan AM (AS) opererer normalt ved temperaturer i området fra -60 ° til + 80 grader, og kan tjene til 50 år eller mer uten tap av deres funksjonelle egenskaper.

Materiale Bredde Izospan AM -. 1,6 m, på en rull 35 eller 70m2. Pris Roll 70m2 - 2000 rubler. (Estimert i september 2012)

Materiale Bredde Izospan AS -. 1,6 m, i ruller med 70m2. Pris Roll 3000 rubler. (Estimert i september 2012)

Damptett vanntette materialer

"I Izospan" - hydro- dampsperremateriale med en ru overflate, noe som hindrer vanndamp metningen av konstruksjoner fra innsiden (Ikke beregnet for lave temperaturer negative). Den brukes for tak og vegger av en dampsperre, isolasjon av loft (loft), i kjellere og mellomliggende gulv, vegger og gulv.

"Med Izospan" - vind hydro og damp. Den brukes til å beskytte taket og loftsetasjen av paret. undertaks kondensat og atmosfærisk fuktighet, og som et tettesjikt i betong og sementlag gulv på maskinen. Materialet har en to-lags struktur, den ene side er glatt og den andre - med en ru overflate for å holde de kondensdråper og påfølgende forvitring.

"Izospan D» - en to-lags vind hydro- dampbarriere-materialer på basis av høy styrke polypropylen vevet stoff, som blir brukt til å beskytte takkonstruksjoner mot inntrengning av vanndamp og kondensat. På grunn av den økte styrken av materialet er i stand til å motstå store mekaniske påkjenninger under installasjon og drift, kan bære snølast.

"Izospan D» kan fungere som midlertidig vegg.

"Izospan DM" - tre-lags hydrovinddampsperre laminert materiale på basis av høy-vevd polypropylen film med en overflate anti-kondensat, anvendes som underlagsfilm for beskyttelse mot atmosfærisk fuktighet, vind og sne. "Izospan DM" kan også tjene som en midlertidig beskyttende konstruksjon. Den isolerte takkonstruksjonen mellom Izospanom DM og isolasjon og taktekking, skal være ventilert for hullene på begge sider av membranen.

"Izospan RS»- tre-lags hydrovinddampsperre materiale fra den ene side med en ru overflate for å holde de kondensdråper og deres etterfølgende fordampning. For å øke styrken, er det armert med et polypropylennett. Brukt i ventilerte varmet og kald (ikke oppvarmet) for å beskytte taket fra dampkondensatet undertaket og atmosfærisk fuktighet, og som en dampsperre i vegger, varmeisolering av tak og mellomliggende gulv.

"Izospan RM» - tre-lags hydrovinddampsperremateriale forsterket polypropylen mesh. Brukt som hydro- dampsperre i tak og tak, så vel som det vanntette lag mot enheten på betonggulv, jordbunner og andre væskepermeable og våtrom.

Damp vanntette materialer med varmereflekterende sjikt

"Izospan FD» - komplekset hydro- dampsperremateriale og polypropylen vevd stoff, doblet metallisert polypropylen-film, med evne til å reflektere varmestråling, noe som utfører funksjonen til varmeisolering og beskyttelse av indre elementer av tak og vegger av damp fra innsiden. Den kan brukes som en skjerm som reflekterer varmestrømmen fra varmesystemet.

"Izospan FS» - komplekset hydro- dampsperremateriale er laget av polypropylen ikke-vevet tekstil, doblet metallisert polypropylen-film, med evne til å reflektere varmestråling og beskytte isolasjonen og innerveggelementer av taket fra innsiden damp. Den kan brukes som en skjerm som reflekterer varmestrømmen fra varmesystemet.

"Izospan FX" - Komplekset hydro- dampsperre av polyetylen-skummateriale tykkelse på 2 til 10 mm, fordoblet seg fra den ene side metallisert mylarfilm. "Izospan FX" brukes til å varme opp hydrodampsperre i tak, vegger og tak av bygninger og konstruksjoner. Materialet kan brukes som et substrat for noen gulvbelegg og systemet "varme gulv" for å reflektere varmen ledes inn i rommet. Den kan brukes som en skjerm som reflekterer varmestrømmen fra varmesystemet.

"Izospan FB» - en integrert Hydro og damp basert på kraftpapir, kalt metallisert Mylar film. Brukt som en dampsperre på områder hvor høy driftstemperatur (opp til + 140 ° C), badstuer etc. På grunn av sin struktur "Izospan FB» kombinerer egenskapene til en dampsperre og evne til å reflektere varme.

Tetningstape og forbindelses

Klebebåndene anbringes for en pålitelig binding mellom baner av material "Izospan", og seter for tettende anlegg baner av material "Izospan" til de øvrige deler av taket eller veggene.

Følgende merker skal brukes:

"Izospan SL» - damp-butyl-gummi vanntettingsforbindelsesstropp - (5772-002-25687015-99 TU) er brukt for å binde de forseglede baner vann- dampsperre "Izospan" i felt overlapper materiala.Imeet sidig klebende lag.

Spesifikasjoner Izospan SL tape:

Fuktighetsabsorpsjon 0 - 0,2%

Driftstemperatur: fra -40 ° C til + 80 ° C. installasjon temperatur ikke lavere enn 5 ° C

Bredde 15 mm Tykkelse 45 mm Lengde 1 m

"Izospan KL» - å kople tape med dobbeltsidig klebemidlet og utformet for liming av plater av vann- dampsperre "Izospan" materiale i feltet for materialoverlappinger.

Spesifikasjoner Izospan KL tape

Sammensetning: Det ikke-vevede stoff med det klebende laget av vannbasert dispersjon av modifisert akryl løsemiddelfritt;

Beskyttende lag: silikonisert papir

Temperaturbestandighet: fra -40 ° C til + 100 ° C

Adhesjon (i henhold til AFERA ​​5001) min 21 N / 25 mm (kontakttid: 1 time) Bredde 15 mm Lengde 100 mm Tykkelse 50 lm

"Izospan FL» - å kople tape med klebemiddellaget, og det metalliserte belegget er beregnet for tilkobling av baner av material "Izospan" merke «FS», «FD», «FX». Den "Izospan FL» skaper termisk en sammenhengende flate.

Izospan FL kan også brukes for å fjerne fint materiale steg skader Izospan FS, FD, FX.

Spesifikasjoner Izospan FL tape

Sammensetning: Metallisert polypropylen klebemiddelsjikt (akryl) Gevinst Fasthet: 100 N / 25 mm Bruddforlengelse: 140% Temperaturstabilitet: fra -40 ° C til + 80 ° C

Klebrigheten til stål 6,5 N / 25 mm

Bredde 50 mm Tykkelse 51 mm Lengde 50 m

"Izospan FL Termo» - å kople klebealuminiumstape med høy termisk stabilitet med ensidig klebende lag beregnet for sammenkobling av banene "Izospan" materialer merkene «FB», samt «FS», «FD», «FX». Ved sammenføyning av materialbaner "Izospan" termisk danner en sammenhengende flate.

På grunn av sin sammensetning "Izospan FL Termo» kan brukes i miljøer med høye temperaturer, badstuer etc.

Izospan FL Termo kan også brukes til å fjerne små lesjoner malerier Izospan FB materialer, samt Izospan FS, FD, FX.

Materialspesifikasjoner Izospan FL Termo

Ingredienser: aluminiumfolie, et klebesjikt, silikonpapir

Får styrke: 200 N / 25 mm Forlengelse ved brudd 6% Temperaturstabilitet: fra -40 ° C til + 180 ° C

Klebrigheten til stål: 3,8 N / 25 mm

Bredde 50 mm Tykkelse 50 mm Lengde 40 m

"Izospan ML proff» - tape på en polyetylen-baserte fiberarmert mesh. Anvendelse: for sammenføyning og sammenliming av stegene når vnugrennih og utendørs bruk, for å feste panelene til lukkeanordningene (for betong, finer, tre, gips, gipsfiber og gipsoverflater) for tetning tilstøter rør tilstøter til loftet vinduer og vindusåpninger, til hetten.

Tape Izospan ML proff brukt:

1. For å kunne koble og bindingen mellom banene er på Izospan innvendig og utvendig.

2. For å feste nærliggenheter til betong, finer, tre, gipsplater og gipsfiberplateoverflatene.

3. Ved siden av røret.

4. Junction med luker vindu og vindusåpningen.

5. Junction til hetten.

Izospan ML Proff viser en høy initial adhesjon både ved omgivelsestemperatur og ved lave temperaturer. Det er stor lim og PE-PP filmer, og også meget porøse og grovt materiale.

Materialspesifikasjoner Izospan ML proff

Sammensetning: PE / PVA- diagonal netting med et klebende lag basert på vandig dispersjon av modifisert akryl løsningsmiddelfrie

Beskyttende lag: silikonisert papir

Temperaturbestandighet: fra -40 ° C til + 100 ° C

Adhesjon (i henhold til AFERA ​​5001) min 23,3 N / 25 mm

Bredde 60 mm., Tykkelse 300 m., Lengde 25 lm * - bortsett Izospan FB

"Selvklebende forseglingstapen" - et bånd av polyetylen-skum med et klebende lag. Båndet er utformet for å beskytte sperrene eller fast gulv mot inntrengning av regn og smeltevann gjennom setemonterings counter-negler. Er limt på toppen av vannfilmen langs sperrene og andre bygningselementer før montering kontra. Spesielt egnet for tak med en liten vinkel (mindre enn 22 grader.)

Tekniske egenskaper av selvklebende forseglingstapen

Dimensjoner tykkelse 3 ± 0,35 mm bredde, 50 mm lengde, 30 m + 0,3

Den flatevekt på 0,1 + 0,05 kg / m2

Strekkstyrke ved ensartet atskillelse, kg / cm minst 5 Temperaturapplikasjonsmodus, ° C -40 til + 100

Vindtett damp hydroprotective isolert takmembran

Den ytre vegg finish av betongblokker

God jul, kjære leser!

Se denne morsomme video

I kommentarene til å vurdere nytten av artikkelen.

Still et spørsmål om artikkelen emnet, supplement, klargjøre eller protestere mot forfatteren.

Parogidroizolyatsiya Izospan: tekniske egenskaper og programfunksjoner

Brand "IZOSPAN" representert i det innenlandske markedet siden 2001, produsert av det russiske selskapet HEXA i Tver. Iboende splitter Izospan materialer spesifikasjoner, høy kvalitet og holdbarhet gjør det mulig å levere produkter for bygging av Tver på linje med utenlandske kolleger i Europa. Det er verdt Izospan billigere som gir den innenlandske merkets fortsatte popularitet blant profesjonelle utbyggere og eiere av landsteder. Se forskjellen mellom en vanntettende Izospan av dampsperre, vurdere spekter av produkter, herunder konstruksjonen av filmen økt styrke. En særegen Izospan tekniske egenskaper muliggjøre bruken av materialet som en midlertidig takbelegg.

Izospan: hva er det? ↑

Izospan - en konstruksjon filmer, membraner og bånd for beskyttelse av fiberisolasjon og trestrukturer fra den blåser vind og vann, både i flytende og i dampform. Omfang - flerlags konstruksjoner, hovedsakelig utvendig. Disse inkluderer skråtak, systemet av utvendig isolasjon av bygninger (ventilerte fasader). Kan ikke gjøre uten filmer og membraner i bygging av moderne ramme hus. Og deres bruk i enheten av tre etasje dekk. La oss vurdere området og har Izospan, la oss snakke om funksjonene i produktene under de spesifikke betingelsene for private hytte konstruksjon.

Flerlags konstruksjoner og fukt ↑

For å forstå hvordan du skal bruke Izospan, må sortere ut noen problemer med å bygge teknologier:

Moderne bygningsteknologi inkluderer ulike lagdelte konstruksjoner. Mest populære de blir rettferdiggjort og i lave konstruksjon. Denne ramme vegger, skråtak, gulv, ventilerte fasader. Den bærende del av strukturen - søyle, tak, etc., er ofte laget av tre. Intervallene mellom dem er fylt med effektiv termisk isolator. Vanligvis blir de fibrøse materialer: mineralull ecowool (fluff pulp).

Slike ovner, sammen med nyttige egenskaper, og har ulemper: blåst under påvirkning av vind og bli våt i et fuktig miljø. Som et resultat av deres isolerende egenskaper blir betraktelig redusert. Treramme, for "redd" av vann. Det går inn i det porøse materialet i luften i form av vanndamp. Mesteparten av året i fuktigheten huset er mye høyere enn på gata. Følgelig er det nødvendig for å hindre inntrengning av damp inn i den flerlags struktur fra innsiden av huset. Isolert fra paret. luft utenfor bygningen er generelt mindre fuktig, noe som gjør det mulig å ventilere, tørr isolasjon.

Hvis god ventilasjon, fri fuktighet utgang fra varmeapparatet og tre-ramme, er deres fuktighet minimal. Følgelig, i en sandwich-konstruksjon må plasseres utenfor dampgjennomtrengelige materialer. Ovennevnte gjelder for oppvarming av boliger. For ikke-oppvarmede og godt ventilerte bygg vanndampen ikke spiller noen rolle.

Merk: I flerlags varmeisolert struktur inne - PAROZASCHITA og utenfor - vanndamp. I alle fall ikke vice versa. Hvis, for eksempel, bland Izospan Izospan A og B, en vegg eller et tak våte, noe som uunngåelig påføre skader på bygningen.

Inne beskytter dem mot fuktighet-dampbarrierefilmen (damp), og gir ventilasjon utvendig dampgjennomtrengelige membran (frontrute). Merk at vetroizolyatsionnaya membran må ikke komme i kontakt med tak og vegger. For å avlede vanndampen må plasseres derimellom ventilasjonsåpning med hullene i bunnen og toppen av vegger og tak.

Forskjeller dampgjennomtrengelige membran fra dampbarrierefilmer ↑

På okolostroitelnyh nettsteder og fora kan leses, og munningen av utbyggere og private utbyggere å høre begreper som "Izospan impregnering", "Izospan parogidroizolyatsiya" og "Izospan film." Og selgerne av byggevarer fortsatt snakke om "superdiffuzionnye membran Izospan".

Det hender at høyttalerne selv ikke forstår forskjellen mellom materialene eller feil terminologi er brukt. Ofte er dette forvirring fører til en uriktig valg av materialer, noe som resulterer i en skadet termisk ytelse bygningsskall og reduserer deres levetid. For å unngå slike feil, må du forstå forskjellene mellom materialer Izospan og deres analoger, samt hva som er brukt. I samsvar med det formål blir de delt inn i to grupper: dampbarrierefilmen og dampgjennomtrengelige membran:

Dampfilm som er ugjennomtrengelig for vann, vanndamp og vind. Det vil si, de er nesten lufttett. Vanligvis laget av polyetylen og polypropylen mer holdbar, for å forbedre styrken kan forsterkes. De er også kalt "parogidroizolyatsiya Izospan", men denne definisjonen er sant bare til en viss grad. Faktisk er filmen vanntett.

Hvis det er brukt i den "kaken" skråtak, vannkondens eller lekkasje fra en utett belegget vil ikke trenge inn i loftet. Men for underjordiske strukturer og flate tak, standard film for vanntetting Izospan i ikke den beste, det er ikke sterk nok, og værbestandighet. Men egenskapene Izospan i den mest billig film, lav, har de beste materialene som kan brukes for vanntetting av betonggulv. Men ikke mer.

Bruken av dampbarriere-filmer:

 • Beskyttelse mot fuktighet flerlags isolerte strukturer montert på innsiden, romsiden. Denne rammen vegger, skråtak truss og tregulv på første etasjene i bygninger uten kjellere.
 • Beskyttelse mot kondens og mulig lekkasje fagverk neuteplonnogo ventilert loft. I dette tilfelle er damp som ligger på den ytre side, under takbelegget.

Merk: dampsperren kan plasseres i den "kaken" skråtak fra gaten bare når loftet er godt ventilert og neuteplon.

Damppermeable membraner, representerer et mono- eller flerlags ikke-vevede baner som har de minste åpninger. Størrelsen av hullene og deres antall er slik at membranen ikke blir blåst av vinden, men med den forskjell av den relative fuktighet på de sider av filmen er det en diffusjon av vanndamp til den side hvor den lufttørker. Dette gjør det mulig å vise en overdreven fuktighet fra å bygge strukturer for å lufte dem. Væsken er vann, får på den dampgjennomtrengelige membran er ikke i stand til å trenge gjennom barrieren, forhindrer at overflatespenningen. Det er selvfølgelig, det er en forholdsvis liten mengde av vann og trykk: enkelte små dråper eller en regn. Hvis den blir stående ubeskyttet takbelegg eller veggbelegg under sterk nedbør, synker vannet gjennom gjennom den.

Bruken av dampsperremembran diffusjon:

 • Ventilasjon flerlags muring og deres beskyttelse mot flytende vann (kondensat). Ligger utenfor, på gaten side. Ramme vegger, pitched taksperrer, tregulv på de første etasjene i bygninger uten kjellere.
 • Membranen kan anvendes i de interkommunikasjon tregulv, men filmen Izospan billigere.

Merk: Den dampgjennomtrengelige membran er forskjellig fra den vannbarrierefolien evne til å passere vanndamp. Det er viktig å forstå denne forskjellen.

Hva er de tekniske egenskapene er viktige for å vurdere egenskapene til å bygge membraner og filmer ↑

For å forstå forskjellene mellom Izospan materialer, samt være i stand til å sammenligne dem med produkter fra andre selskaper, er det ønskelig å vite hvilke verdier som er viktigst å vurdere egenskaper av bygnings filmer. Gå inn i detaljer, metodene for måling og beregning formel, vanlige forbruker til noe, men ringe for Izospan viktige bør kjennetegn:

 • Permeabilitet - evne til den membran som er gjennomtrengelig for vanndamp under forutsetning av at det atmosfæriske trykk fra begge sider av den samme membran og damppartialtrykk på forskjellig måte. Egenskaper - damppermeabilitet koeffisient måleenhetens - mg / (m- h-Pa).
 • Motstand mot vanndamp - evne til filmen for å forsinke vanndamp, målt i m2 · h-Pa / mg.

Som vanndampgjennomtrengeligheten og diffusjonsmotstand avhengig av materialets egenskaper og materialets tykkelse. Metoder for bestemmelse og beregning av verdiene gitt i SP 50.13330.2012 verdier.

 • Vanntett - trykk av vann, som er i stand til å motstå nettet inntil lekkasjen er målt i millimeter vannsøyle.
 • Bruddstyrke karakteriserer styrken på nettet. Dette er den maksimale last som er i stand til å motstå filmen eller membranen, uten å rive. Målt i centinewton (H x cm).
 • UV-stabilitet - Tid (måneder) i løpet av hvilken materialet kan bli utsatt for ultrafiolett stråling utendørs uten forringelse.

Range og spesifikasjoner Izospan ↑

Avhengig av programmet materialer selskaper HEXA er delt inn i fire grupper.

Tilsetting av dampgjennomtrengelig diffusjonsmembran vi allerede kjent: de beskytter flerlags struktur fra vind og ytre fuktighet på utsiden av bygninger, gir utgangssignalet fra dampvarmeren og en treramme. membraner forkortelse for "Hex" inneholder bokstaven "A". Jeg gjentar at byggingen av membranen og filmen - en fundamentalt forskjellige materialer. Dersom selgeren eller potensielle entreprenøren bruker feil begrep "Izospan En film" eller ufullstendig definisjon av "vanntetting Izospan A", er det en grunn til å tvile på hans kvalifikasjoner. Produsenten produserer fem typer av dampgjennomtrengelige membraner Izospan A spesifikasjoner forskjellig. Det er også forskjeller i bruk av:

 • IZOSPAN A - ettlags membran, den mest enkel og rimelig. Lavt vannavvisende natur Izospan A harakteristikipo damppermeabilitet ikke tillate bruk av materialet i skråtak, er det bare brukes i de vertikale veggkonstruksjoner, herunder ventilerte fasader.

 • IZOSPAN A med flammehemmende tilsetningsmidler. Spesifikasjoner Izospan Ac ued er nesten identisk med merket A, men nettet har egenskapene til brann. Det anbefales til bruk i den eksterne enheten isolasjon av trebygninger.

 • IZOSPAN AM - en flerlagsmembran har en høy vannfast art, som gjør det mulig ikke bare å anvende den på "kake" skråtak med høy kondensatoobrazovaniem men plasseres direkte på isolasjonen uten hull. Dette forenkler utformingen av taket, sparer penger.

 • IZOSPAN AS, den tekniske delen av harakteristikikotoroy paropropuskaniya sammenfaller med den splitter AM, noe sterkere, noe som er viktig for store-området tak med et betydelig skritt sperrene.

 • IZOSPAN AQ proff - spesielt slitesterk membran med høy paropropuskaniem og vanntett. Anbefales for alle typer av multi-lags ventilert vegger og tak i viktige objekter. Den mest effektive, holdbare og ikke billig fra membranene.

Ugjennomtrengelig for vann, damp og vind konstruksjon film. Installeres inne i flerlags vegger og tak i oppvarmede bygninger er også brukt for værbeskyttelse vegger og tak i bygninger uoppvarmede utenfor.

 • IZOSPAN B - minst holdbare, men billig damp. Stole på det faktum at bestemmelsene i Izospan være høy, ikke verdt det. Izospan I, hvis egenskaper i form av styrke og holdbarhet er dårlig, perfekt egnet for bolighus, gulv. Ansvarlig for objektet, huset der du kommer til å leve lenge, er det nødvendig å bruke en mer pålitelig og dyrere film. For eksempel C Izospan hvis spesifikasjoner er høyere.

 • IZOSPAN C - film, som kan brukes ikke bare som en dampsperre, men også som en vanntett gulv når innretningen på bakken og betongfundamentet.

 • IZOSPAN D - ekstra sterk dobbeltlagsdampbarrierefilm. Spesifikasjoner Izospan Dpozvolyayut det å tåle en snølast, nettet kan brukes som et midlertidig dekke skråtak. Men ikke mer enn den perioden av UV stabilitet, og det er 3 måneder i sommer og fire vinter.

 • IZOSPAN RS forsterket med glass, som øker dens strekkstyrke. Som merkevare «C», kan den brukes i enheten etasjer på bakken og selv for vanntetting av flate tak. Imidlertid ikke som et belegg, men bare under den laminerte "kaken", for å beskytte isolasjonen mot vanndamp.

 • IZOSPAN RM - trelags forsterket dampbarrierefilm, som er utformet for tak og gulv.

Izospan Reflekterende isolasjon - film spesifikasjoner som tillater oss å si at materialet som kombinerer fire funksjoner: isolering av damp, vann, vind og termisk beskyttelse av bygningskonstruksjoner. Det kan ikke tjene som en fullstendig isolasjon, men reflekterer infrarøde stråler inne i lokalene folielaget reduserer varmetapet fra bygningen. arter:

 • IZOSPAN FB er laget av kraftpapir og metalliserte mylar, for bad og badstuer.

 • IZOSPAN FS fremstilles av polypropylen, har det en metallisk belegg. Brukes i flerlags strukturer og gulvvarme påstøp.

 • IZOSPAN FD FS lik merkevare, men har en høy styrke.

 • IZOSPAN FX laget av polyetylen skum, slik at det lavsan metalliserte laget. Isolasjon Izospan FX, teknisk harakteristikikotoroy ganske høyt i forhold til varmeisolasjon, er ikke veldig sterk. Derfor er det mer rasjonelt å bruke som et substrat for gulvvarme.

Båndene er konstruksjonen tape på en ad hoc-basis, beregnet for sammenføyning av forskjellige typer Izospan steg, tette filmer og membraner. Et annet problem er den JFM - selvklebende forseglingstapen. Hun har en annen funksjon. Meyerhof er limt fast til sperrene på toppen av den allerede monterte membran. Båndet er utformet for å hindre inntrengning av fuktighet i treverket gjennom festene (spiker, skruer). Anbefales for takvinkelen på mindre enn 22º.

Vi er bare i generelle vendinger nevnt spekter av isolasjon materialer selskapet HEXA, kan mer om deres program finnes på produsentens hjemmeside.

I konklusjonen, sier vi at vi har fortalt bare en brøkdel av hva du trenger å vite for å lykkes med å bygge ditt eget hjem med bruk av flerlags bygningskonstruksjoner. Denne oppgaven krever en viss kunnskap om artister og forsiktig tilslutning til de fastsatte byggeforskrifter og produsentens anbefalte teknologier. Hvis du ikke kommer alene for å studere i dybden dette problemet og utføre arbeidet med sine egne hender, betro design og bygging av huset hans bare til pålitelige fagfolk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + 2 =