Dampgeneratoren eller dampbåt å velge

Det er bedre å kjøpe en bolig - eller damp dampbåt

Tidspunktet for enkle strykejern gradvis forsvinner, og erstattet av mer moderne utstyr for tekstil omsorg - dampgeneratorer og dampskip. Uten kunnskap om forskjellene mellom disse enhetene til hverandre og hva deres styrker og svakheter, noe som gjør det riktige valget er vanskelig. Så, hva er disse mirakler av ingeniør tanke, og hvilke av de to enhetene er bedre å bo?

Den dampgenerator - er en enhet som danner et vannreservoar, slange, og strykejern. I andre modeller, i stedet for jern ved spissen av slangen kan være slitt børste for rengjøring eller konisk dyse utviklet for å fjerne vanskelige flekker.

Algoritmen av dampgeneratoren er enkel: kokende vann i reservoaret blir omdannet til damp, som strømmer ut under trykk inn i slangen. Før du arbeider i rent vann tank helle snu enheten og vent 5-10 minutter. I løpet av denne tiden, vil det skape det nødvendige trykket i tanken. Dampgeneratoren produserer tørr damp, er temperaturen i området 140 til 160 ° C. Denne dampen fjerner enkelt selv tykk klut. Ved hjelp av damp kan fjerne flekker fra tekstiler uten å slette den, eller å rengjøre tepper, fliser, fliser, sanitærutstyr. Dampgeneratoren under påvirkning av selv vanskelige flekker som kronisk spor av rød vin, kaffe eller blod. Noen som tilbys i dag i markedet modellen gir funksjonen til vertikal damp, noe som bidrar til raskt å rydde opp gardinene eller klær uten bruk av et strykebrett.

Dampgeneratoren - er en innretning som utgjør en vanntank, en fleksibel slange og jern

Utvalget er ekstremt brede dampgeneratorer, modeller varierer i pris og kvalitet egenskaper. Således, dampgeneratorer variere i kraft - 1,6 kW eller mer; størrelsen på tanken - 0,7 til 2,2 l; Ytelse damp - 70 til 140 g / min; Dampkraft tapp (spesiell modus som kan oppnå en meget jevn tykt stoff) - 130-360 g / min.

Steamer - er et hjem elektrisk apparat designet for rask stryking elementer av tekstiler. Våt damperen produserer damp, hvis temperatur er omtrent 98 ° C. Enheten er klar til bruk bare et halvt minutt etter innkopling. Skille manuelle modeller og vertikalt.

Den første er oftest kjøpes for reise eller å ta vare på klær laget av lette stoffer. Vekt hånd dampbåt ikke overstiger 1,2 kg, er det rimelig og svært enkel å bruke. Bruk den til å raskt jern klær rett på hengeren, oppdatere og rense utstoppede leker, stoppede møbler ren og bli kvitt ubehagelig lukt (mustiness, tobakk), sta i ulike typer vev. Hånddamperen kan skille mellom et forholdsvis lavt nivå av styrke og lite volum av vanntanken (vanligvis den ikke overstiger 500 ml) av ulempene.

Vertikal damperen er ideell for bruk med svært tett vevet, i tillegg er det et uunnværlig verktøy for rengjøring vinduer. Hjem vertikal dampbåt veier 6-8 kg. Prisen på denne enheten er mye høyere enn den manuelle motparten, derimot, er forskjellen i pris lett forklares med større funksjonalitet og ytelse av vertikal dampbåten. Således, i den vertikale reservoarmodellen har plass til noen få liter, som er nok i 2-3 timer med kontinuerlig drift, og kraftenheten har nådd 1,6 kW. Nesten alle modellene kan være selv regulere effektnivået av den damp, avhengig av den type overflate som skal behandles.

Hvordan fjerne glansen av jern med klærne?

Hvordan du rengjør jern med teflonbelegg?

Hvordan å stryke etter vask tyll?

Velge hvilke er bedre - eller damp dampbåt - du trenger å vite nøyaktig hva disse enhetene er forskjellige fra hverandre, og hva er likhetene. Å gjøre en beslutning, henvises det til sammenligning tabellen - det vil hjelpe deg til å stoppe på den versjonen som er nødvendig.

Readiness tid

Behovet for et strykebrett

Ja (nesten alle modeller)

Evnen til å skape folder i stoffet (krager, mansjetter, etc.)

Ja (manuelle modeller)

I dampingsprodukter dampgeneratorer og har sine fordeler og ulemper. Man kan ikke si noe som er bedre, det kommer an på hvilke mål du arbeider. Så velger en stripper, hvis du trenger en liten enhet for rask og enkel rengjøring stryke vanlig stoff, og kjøpe en mer alvorlig damp, hvis du arbeider med en lunefull stoffer. For effektiv bruk hjemme best egnet hånd dampbåt, for en stor familie eller virksomhet (butikk eller klesbutikk) - en vertikal dampbåt eller en stor damp.

Når du velger en passende husholdningsapparater for stryking og tekstil omsorg guidet utelukkende på deres behov og ønsker, mål og omfanget av den planlagte bruken av enheten.

Hvordan gjøre et valg mellom damp og dampgeneratoren?

På grunn av den raske veksten av teknologi, er det allerede umulig å forestille seg livet uten vekten av enheter. Og noen ganger bladene så mye, er det svært vanskelig å finne ut hva som fungerer best i en bestemt sak. Dette er nøyaktig situasjonen med en dampgenerator, som ofte blir blandet med dampen. Så hva gjør du velger å strykes klærne og legg den i en ryddig utseende?

Som du vet, er begge disse enhetene er utformet for å hjelpe husmødre i "stryke" og rengjøring lokaler, men det er mer egnet?

Forskjellen mellom dampgeneratoren og damp

Før du bestemmer deg for hva som er best buy - dampbåt eller damp, bør du være kjent med egenskapene til instrumentet:

 1. Hovedforskjellen mellom disse enhetene er i prinsippet å lage damp. I dampgeneratoren tilføres tørr damp under trykk, mens det er vått stripper og tilføres uten trykk.
 2. Forskjeller eksisterer også i en temperatur: i dampgeneratoren, den når 160 grader, og en stripper - ikke mer enn 99 grader.
 3. Tid til å forberede utstyret forskjellig, også i det første tilfellet, tar det ca 8 minutter og 60 sekunder er tilstrekkelig dampbåten.

Velg dampgenerator er nødvendig dersom:

 • du ofte stryke en masse klær;
 • Du må gjøre det svært raskt;
 • å jobbe med delikate tekstiler: syntetisk, silke, etc.

Når du velger en dampgenerator, er det nødvendig å forstå sin essens og spesifisitet arbeid. Faktisk er den karakterisert ved at damp er dannet i en separat enhet i en spesiell beholder, og deretter matet gjennom et rør. Ting er mye bedre glattet ut med et minimum av innsats og bortkastet tid. Hvis vi sammenligner med den klassiske jern, dampgeneratoren produserer nesten fire ganger så mye damp. Dette er den optimale løsning for alle vev. På grunn av det store trykket, dampen svært raskt og trenger dypt inn i tøyet, noe som gjør selv glattet mest tett vev.

Med hjelp av dampgeneratoren kan raskt håndtere en masse klær, fordi du kan stryke det brettet i flere lag.

Du kan velge hvilken som helst moderne maskin som passer for din lommebok og målsettinger. Det ble tilgjengelig på grunn av det store antall modeller fra forskjellige produsenter.

Med hensyn til dampbåt, vil kjøpet bli rettferdiggjort i tilfelle at:

 • du har en masse ting med komplekse deler;
 • hovedsakelig skjer strykelunefull og delikat elementer:. ull, silke, etc;
 • du ikke bare stryke ting, men også prøver å fjerne dem fra den ubehagelige lukt.

Moderne dampskip er stadig økende popularitet. Dette er på grunn av sin effektivitet og mulig på kortest tid til å glatte ut rynker og nesten alle vev. I tillegg er det ideelt for dem som er profesjonelt engasjert i å sy. Nå er det et stort utvalg av disse enhetene, som har forskjellige modi for ulike formål.

Damperen er i stand til ikke bare å fjerne rynker og forurensning, men også for å fjerne en rekke lukt fra klærne, og selv desinfisere det med det ikke er i stand til å håndtere dampgeneratoren.

Den absolutte pluss er det faktum at denne enheten er i stand til å takle ting eventuelle kutt og for dette er det ikke nødvendig å legge dem på strykebrettet. Dette kan gjøres i limbo, rett på trempel. Den eneste innvendingen er at det er veldig dårlig til å takle tøffe stoffer som lin. Men med noen toppen klær dampskip å håndtere på best mulig måte.

Uansett hva det var, men til prosessen med stryking bør iverksettes med stort ansvar. Og mer oppmerksomhet bør vies til anskaffelse av apparatet som kan takle de tildelte oppgaver. Skal stole bare pålitelige produsenter som tilbyr kvalitet utstyr.

Vi tilbyr deg en liten video gjennomgang på temaet.

Rating plagg dampbåt i 2017, de viktigste tekniske egenskaper, funksjoner, fordeler og ulemper ved modellene. Beskrivelse Manuell og gulv Garment Steamer, anbefalinger for valg, prisene varierer fra minimum til maksimum.

Dampgeneratoren eller dampbåt å velge

Hvordan velge: dampbåt eller damp?

Garment omsorg krever å bruke en seriøs innsats, men de siste årene del av omsorg tar på seg en spesiell teknikk. I tillegg til den vanlige jern, dukket opp på markedet hurtigruten og damp. Det er bedre å kjøpe? Hva er forskjellen mellom alle disse enhetene?

Damperen er et elektrisk apparat som består av tre hoveddeler: en plast kjelerørene og den teleskopiske munnstykke med den fleksible slange. En kokende vann "frigjør" den damp som stiger opp og går ut ved å behandle stoffet.

Steamers er delt inn i to typer:

 1. Manuelle modeller. De er kompakte og lav vekt (0,6-1,2 kg), så perfekt for reiser. Men den lille størrelsen og lave kostnader - fordeler som "lyse" noen mangler. Blant dem:
  • begrenset effektnivå, noe som heller ikke kan endres. Som regel hånd dampskip seg bra med lette stoffer, men tykk tungt materiale - en umulig oppgave for dem;
  • "Beskjeden" volum av reservoaret. Standard verdi - 200-500 ml, som varer i ca. 15 minutter med kontinuerlig drift.
 2. Vertikale modeller. Vanligvis hjemmet versjon: dampbåt veier 6-8 kg og kan sammenlignes med fotavtrykk av en støvsuger. Den største ulempen med den vertikale enhet - en relativt høy pris, men anordningen kan "rose" slike fordeler som:
  • kapasitet tank - oversvømmet flere liter i gjennomsnitt varer i et par timer med aktivt arbeid;
  • Høy effekt - tallet er 1,6 kW, der dampbåten er i stand til å takle selv de vanskeligste vev;
  • mulighet for å endre effektnivåer, - vil dermed velge den optimale modus avhengig av typen av overflaten som skal behandles.

Manuelle modeller får vanligvis reise: de er uunnværlige i togene, vandrerhjem i leide leiligheter. Dessuten er disse dampskip kjøpt av folk som trenger å jevnlig kjøre rente tingene er ekstremt lett - tynne bluser, sommer kjoler, silke skjorter.

Å arbeide med tett vev er bedre egnet vertikal anordning, jeans, gardiner, jakker, frakker - dampbåt lett jevner seg.

Hva er Steam? Høydepunkter

Det bør bemerkes på en gang - ordet "steam" refererer seg til jern, som er utstyrt med en dampgenerator. Denne forenklingen er godt fast og er mye brukt.

I tillegg til jern, forutsetter den design som den reservoar for fluidet, og slangen, noe som ofte kan settes på munnstykket. I noen tilfeller settet inneholder også et strykebrett.

Prinsippet for drift av dampgeneratoren er ytterst enkel: en kokende vann utvikles damp, som strømmer ut under trykk opp. I motsetning til damperen er allerede tydelig ved dette trinn. For det første, er dampen fuktig og tørt; Sekund - det stiger "under tvang", og ikke på en naturlig måte.

Blant de viktigste egenskaper som bestemmer kvaliteten på dampgeneratoren:

 1. Power. Jo høyere verdi, jo raskere stryking. Standard antall - 1,6-2 kW.
 2. Størrelsen av vanntanken. Valget er gjort basert på forventet stryking. For sjeldne "raser" med en eller to ting tilstrekkelig 0,7-1 l; hvis du ofte føre til normal garderobe hele familien, er det bedre å kjøpe en modell til 1,5-2,2 liter.
 3. Performance. Forstått beskrivelse av damptilførselen. Parameteren spenner 80 til 140 g / min. En høy verdi indikerer en mer enkel og rask stryking, men også at vannet i tanken vil ende snart.
 4. Steam. Det er en spesiell modus som er inkludert i de vanskeligste øyeblikkene av stryke når normal ytelse er ikke nok. Den minste anbefalte verdi på 130 g / min., Selv om de utførelsesformer som er presentert i markedet med indeksen 90 til 360 g / min. Jo høyere tall, jo bedre å stryke tykk eller overtørket tissuebane.

En av fordelene med jern med en dampgenerator - evnen til å glatte ut flere lag (f.eks, sengetøy og håndklær). Denne enheten er i stand til raskt å håndtere en rekke ting, inkludert sensitive.

Hva du skal velge: dampbåt eller damp?

Velge enhet for stryking - spesielt enkelt tilfelle. Men før en beslutning bør du nøye undersøke forskjellene mellom dampgeneratoren og damp.

På dampskip og dampgenerator jern med lignende oppgaver, men disse verktøyene er ikke utskiftbare:

 • dampbåt nødvendigvis til stede i butikker og andre steder der det er nødvendig for å opprettholde regelmessig og i god stand mer enn antall "vanskelige" klær - kjoler, beaded; strikket silke eller ull klær; .. tunge jakker, etc. dampbåt ytterligere fordel - muligheten til å bruke det i prosessen med rengjøring;
 • dampgeneratoren er primært beregnet for standard stryking. Det er uunnværlig hvis du ønsker å gi ting en bestemt form, for eksempel bukser med piler eller skjørt plissert "bukke" bare jern.

Som regel er en god vertikal dampbåten dyrere jern med en dampgenerator. Men prisen kan ikke fungere som den primære kriterium i valg som en relativt billig, men ikke passer i en bestemt sak, vil et apparat fortsatt være ubrukelig.

Det er bedre å tenke nøye planlagte oppgaver og foreta et kjøp allerede tar hensyn til dem. klær holdere med dekorative innsatser og aktive rense elskere gå for damp, mens brukere som er primært interessert i høy kvalitet stryking følge jern med en dampgenerator. Det er enkelt.

Betjent - sysselsetting, som du må akseptere. Men ikke avvise det som er oppnådd i den moderne verden: hvis husholdningen rutine kan forenkles, hvorfor ikke ta en sjanse?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

+ 88 = 93