Dampgenerator for dusjkabiner

Dampgenerator for dusjkabinett: utvalg og installasjon

Privat dusj boksen, i motsetning til badstuer, har en ulempe - det er umulig å skikkelig varme opp kroppen din, men de moderne industriutslipp på markedet for sanitærutstyr steamdusj hytte, der du kan lage en mini-badstue eller tyrkisk bad.

De fleste av disse mekanismer er benyttet i velutstyrte seksjoner hvor det sprøytes dyser, vannkanner to typer (topp og bærbare), så vel som en dyp sump obligatorisk bunnventil, som tillater anvendelsen av kapasitans som et badekar. Vi vil prøve å fortelle deg hvordan du velger og installerer en enhet, samt vise videoen i denne artikkelen.

Dusjkabinett med damp kan være i huset ditt

utvalg

Merk. Alle dampgeneratorer som brukes til dusjhytter, kan klassifiseres ved hjelp av vannoppvarming og damputvinning. Så det er tre kategorier: elektrode, TEN og induksjonsinstrumenter.

Bildet viser Hygromatik-modellen.

 • Elektrodeanordninger fungerer i henhold til det kjente prinsippet om kokende vann med kniver, bare her spiller metallstangen rollen som anoden, og katodens rolle er vann som er i beholderen. Det viser seg at vann med en elektrode lukker kretsen, som et resultat av hvilken det varmes opp og koiler, og denne prosessen fører til fordampning.
 • TENovye-enheter enda enklere - i et visst volum av tanken som er innebygd i en rørformet elektrisk varmekilde av kraft - det, som i andre enheter, tjener til å varme væsken. Når kokpunktet er nådd, begynner damp å bli frigjort.

Hvordan induksjonskjelen fungerer

 • Meget effektiv induksjonsvarmer, som opererer på prinsippet om en induksjonskjele - når spenningen mellom spolen og kjernen påføres, er det såkalte eddystrømmer eller strømmer Foucault. De forårsaker oppvarming av kropp og kjerne, som umiddelbart tar vann, når en kritisk temperatur, det vil si å koke, som faktisk krever instruksjon.
 • Når du velger en dampgenerator i utgangspunktet, bør ikke prisen være, men funksjonaliteten som er innarbeidet i enheten av produsenten. Siden enheten skaper et spesielt mikroklima for det tyrkiske badet, bør du være oppmerksom på tilstedeværelsen eller fraværet av visse alternativer (du kan se dem i tabellen nedenfor).

Merk. Enheten er også valgt avhengig av størrelsen på rommet, i henhold til hvilken effekten av enheten er bestemt - for 1 m 3 av rommet er det nødvendig å ha 1 kW strøm. I tillegg må du være oppmerksom på produsentens garanti- og servicefunksjoner - dette kan være nyttig for deg.

Hygromatik konfigurasjonstabell

I tillegg vil valget av et slikt aggregat avhenge av klimaet som tilbys på denne modellen - det kan være en eller flere slike alternativer.

Blant dem kan være:

 • Hamam - temperatur 45 °, fuktighet 80%, strømforbruk 0,6-0,7kW;
 • Dampbad - temperatur 45 °, fuktighet 100%, strømforbruk 0,7-1kW;
 • Mud Rasul - temperatur 44-50 °, luftfuktighet 80-100%, strømforbruk 0,7-1 kW;
 • Dampdusj - temperatur 40-50 °, fuktighet 100%, strømforbruk 0,6-0,7kW;
 • Biosauna - temperatur 60-80 °, fuktighet 50-60%, energiforbruk 0,1-0,2kW;

Generell "fylling" av esken med en dampgenerator

Riktignok dusj med damprom er meget praktisk og effektivt å anvende, og hvis man trenger å installere en slik innretning, og deretter for denne (i tillegg til selve enheten), vil man trenge en bormaskin, skruer med plugger (eller ikke) for montering, skiftenøkkel, og rørledningen vannforsyning og avløp.

Hvis du har bestemt strømmen og kjøpt enheten, velger du installasjonsområdet som tilsvarer instruksjonene som er vedlagt fra produsenten.

GHG Tilkoblingsskjema

Gitt at installasjonen kan være enten gulv eller vegg, steamdusj i dette tilfellet vil bli utført i den andre utførelse, siden booths er vanligvis ikke nok plass, selv om du har denne struktur laget av vilkårlig størrelse (med hjemmelaget pan), deretter Installasjonsstedet spiller ingen rolle. Ikke glem at du definitivt trenger å utstyre kondensatavløpsrøret, som skal vippes.

Når det gjelder branded dusjkabiner, trenger du ikke å installere dampgeneratoren der selv. Noen av dem er utstyrt med en slik montering allerede fra fabrikken, og den gir de fleste av de ovennevnte funksjonene.

Har du fortsatt spørsmål? Spør dem i vår gruppe vkontakte

Hva er badet i huset ditt?

Dampgenerator for dusjkabiner

Installasjonen av dusjen på badet har blitt en populær løsning i moderne design. Med mange av dens dyder er det en ulempe. For mange blir denne minus avgjørende når man velger mellom et bad og en dusj. Hytta tillater ikke å skape de forholdene der det er mulig å varme opp godt. Men produsentene av dusjer fanget denne tendensen, og vi ble presentert med en dampgenerator for en dusjkabinett.

Moderne hytter er utstyrt med en slik innebygd generator, men dessverre reflekteres dette umiddelbart i prisen.

Enhver dampgenerator inkluderer en kontrollenhet og et hus som inneholder en vanntank, en pumpe og selve vannvarmeelementet. Med en slik overflod av elementer som fyller den, tar ikke husholdnings dampgeneratorens hus opp mye plass, i motsetning til sine industrielle kolleger. Utenfor er det kraner for vanninnløp og utløp. Kontrollenheten bidrar til å endre temperaturregimet, styre strømmen av vann og damp.

Muligheten for å lage et dusjrom er som en badstue. Og kostnaden ser mye mer interessant ut enn en ferdig hytte med en innebygd gadget. Det er bare nødvendig å kjøpe en dampgenerator med den minste listen over funksjoner. Nå produserer de enheter som er forskjellige i måten de oppvarmer vann og produserer damp på.

 • Elektrode dampgeneratorer. Vann oppvarmes ved hjelp av elektroder. Når strømmen passerer, blir vannet omdannet til damp. Skum på elektrodene vises ikke, i denne forbindelse brenner de ikke. Utvilsomt er det store pluss at prislappen er den laveste blant dampgeneratorene.
 • Teen steam generatorer. De produserer damp med spesielle varmeelementer. Slike generatorer kan operere på destillert vann, som tillater bruk av det gjenværende kondensatet i en ny sirkel. Men denne fordelen overlappes av en rekke minuser - kompleksiteten til designet og som en konsekvens av en høyere pris.
 • Induksjons dampgeneratorer. Som det fremgår av tittelen, er oppvarming på grunn av elektromagnetisk induksjon. Deres store fordel er at de ikke har forbruksvarer, for eksempel elektroder eller varmeelementer.

I utgangspunktet arbeider dampgeneratorer fra elektrisitet. Deres viktigste forskjell er bare måten å konvertere vann til damp.

Før du velger, må du først se på mengden energi som forbrukes av den. For det andre, sin makt. Det er også viktig å være oppmerksom på sine funksjoner.

 • En svært viktig egenskap er vanntrykket i akvedukten. Jo høyere denne indeksen, desto høyere er dampvolumet som skal leveres. Det vanlige trykket er fra 2 til 10 Atm.
 • Av særlig betydning er materialet som dampgeneratorens kropp er laget av. Fortrinnsvis, hvis det er rustfritt stål. Fordi det ikke er redd for korrosjon og det er veldig sterkt. Selv om det er tungt.
 • Jo høyere kraft - jo raskere vannet vil varme opp, men jo høyere strømforbruk.

Med rustfritt stål kan verken plast eller aluminium tåle konkurranse, siden førstnevnte ikke kan takle høye temperaturer og slippe giftige stoffer, og aluminium er i stand til å oksidere og deformere.

For kraftig en dampgenerator kan vise seg å være urentabel økonomisk. Eksperter anbefaler å velge strøm fra 1,5 til 6 kW.

På en gang er det nødvendig å legge merke til at eksperter ikke anbefaler å installere en dampgenerator rett ved siden av en hytte. Den er plassert separat, og bare damptilførselsrøret tilføres kabinen.

Men det maksimale området fra dusjen til installasjonsstedet til generatoren er 10 meter! Hvis montert på veggen, er høyden ikke mindre enn 0,5 meter. Hvis enheten er plassert på veggen, er den festet til selvskruende skruer.

Ved hjelp av en metallslange, kobler vi kulventilen til vannforsyningen. Damprøret til generatoren er forankret med kobberrør. Og allerede med et plastrør gjør vi en forbindelse med avløpssystemet.

Først etter ferdigstillelsen av disse manipulasjonene leveres strøm til generatoren.

Ved hjelp av kontrollenheten skjer kommunikasjon med dampgeneratoren. Slå på, av, innstilling av driftsmodus - alle disse funksjonene er satt fra kontrollpanelet. Profesjonelle anbefaler at du plasserer det ved siden av generatoren.

Temperaturmodusen endres med regulatoren. Denne operasjonen kan utføres både før du slår på enheten og under drift.

Installasjon og konfigurasjon var vellykket. Dette fremgår av utseendet av damp når du slår på og omvendt etter at du slår av dampen forsvinner. Nå kan du nyte badehuset rett i dusjen. Lett for deg et par!

Etter at temperaturen er satt og generatoren automatisk fylles med vann i flere minutter, kan du vente på at dampen starter.

Flytende negler for keramiske fliser

Tubadzin Fliser

Alle rettigheter reservert, 12+

Kopiering av nettstedsmateriell er mulig hvis du har en aktiv link til nettstedet vårt.

Hvordan velge og installere en dampgenerator for dusjen?

Dusjkabinen har mange fordeler. Det er imidlertid også en ulempe - i motsetning til badet, er det umulig å varme opp riktig i dusjen. Denne forholdet tvinger mange til å nekte oppkjøp av en dusjkabinett. I dag har mange produsenter eliminert ulempen ved å starte en dampgenerator for dusjen. Moderne VVS-utstyr de allerede har fullført.

Dampgeneratoren lar deg slå dusjen til en mini-sauna, hvor du samtidig kan utføre hydromassasje og aroma prosedyrer. Enheter blir stadig mer populære på grunn av deres effektivitet og funksjonalitet. Men for dampgeneratoren å vare lenge og samtidig fungere riktig, er det nødvendig å utføre installasjonen på riktig måte.

Anbefalinger for selvinstallasjon

Kostnaden av dusjen, utstyrt dampgenerator, ganske høy, ikke alle hun ville bli for dyrt. Derfor er de fleste forbrukere foretrekker å kjøpe separat og uavhengig hold installasjons steamdusj.

Spesialitet butikker tilbyr et bredt utvalg av utstyr, som er preget av makt, funksjonalitet og verdi. For standard dusjhjørne egnet dampgenerator med den vanligste minimum sett av funksjoner, som koster mer enn tilgjengelig.

Før du begynner å installere kjelen, sørg dusjen lekkasjer og sikre tvungen konveksjon av luft. For å gjøre dette, på toppen av dusjen (hvis enheten er åpen) rammen gitt 1-2 på viften 12B, der avkjølte datamaskinen harddisker. Hvis du gjør viften installasjonen er ikke vanskelig, og deretter koble til dampgeneratoren til elektrisk dusj kan være vanskelig, fordi det brukte ledningen på badet er en kilde til krise.

På denne bakgrunn anbefales det å installere en dampgenerator i det andre rommet, og en dusjnisje bare ta tuben til damptilførselen.

Anordningen kan kobles direkte til vanntilførselen. For å gjøre det ordentlig og siste år, må den rengjøres regelmessig av avskum og hell resten av vannet.

Velge en steamdusj installasjon

Moderne dampgeneratorer vanligvis kjører fra nettet. De kan være frittstående enhet eller være en del av det utstyr som er tilgjengelig er presentert komplett med ovner som er beregnet for luftfukting.

Det er en viss klassifisering av dampkjeler, avhengig av metoden for oppvarming av vann, og følgelig generering av damp metode:

 • elektrode - varmer vannet ved hjelp av elektroder. Etter at vannet passerer elektrisk strøm og omdanner termisk energi.
 • tans - oppvarming av vann finner sted på grunn av varmeelementene av forskjellige kapasiteter.
 • induksjon - Vann temperaturstigning oppstår på grunn av høyfrekvent stråling.

Uavhengig av utformingen type dampgenerator for en dusjvegg består av to deler - legeme og kontrollpanel. Det følgende er legemet:

 • fordamperbeholderen er utstyrt med et varmeelement;
 • temperatursensor;
 • kamera, som kontrollerer vannivået;
 • enhet som er ansvarlig for fremstillingen av den magnetiske vann og andre små deler.

Den ytre overflate av hylsteret er utstyrt med en tilkoblingsanordning for tilkobling av vanntilførselen, en dreneringsventil, en konnektor for å kople sensorer og kraftforsyningen og innretning forbindelse damprøret.

Ved hjelp av betjeningspanelet for å bytte modus, for å regulere vann-nivået og temperatur, så vel som damp.

For å utføre installasjonen av steamdusj kabinett trenger følgende materialer og verktøy:

 • damp og instruksjoner for dens installasjon;
 • bore med forskjellige borkroner;
 • skruer;
 • plugger;
 • skiftenøkkel;
 • kobberrør;
 • plast avløpsrør;
 • fleksibel metallslange.

Først må du bestemme på innretningen plasseringen av enheten. Dette kan være et hvilket som helst helt tørt rom i nærheten av badet, bør avstanden mellom disse ikke overstige 10 m Montering prosessen avhenger av typen enhet -. Gulv eller vegg.

Den minste avstand til den dampgeneratoren fra gulv og vegger -. 50 cm For å sikre drenering av damp, er det nødvendig å utføre installasjonen av dampledningen i en vinkel mot badet.

For å installere dampdusj veggtype, borepilothull i veggen, plassere dem plugger og skru inn skruer. Etter at skruene på anordningen kan henges. For gulv generator er bare nødvendig for å finne et egnet sted.

Som regel er alle kommunikasjonsenheter ligger til venstre for det. Ved hjelp av en metall fleksibel slange, er det nødvendig å koble til en vanntilførselsledning og en kuleventil som mottar vann. Kobberrør damprør er forbundet til dampgeneratoren, og et plastrør - er koblet til kloakk avløp. I det minste en del av det tilkoblede elektriske utstyr.

Før dampgeneratoren må fylles med vanntilførselsrøret og aktivere den. Magnetventil vil automatisk tre i kraft, etter 3-4 minutter vil begynne å danne par og gå utenfor på dette punktet må du slå enheten av og på igjen. Dette er nødvendig for å danne par venstre. Hvis alt gikk bra - dampgeneratoren kan settes i drift.

Artikkel Kategorier:

dusjrom lugar Det har mange fordeler. Men det og en ulempe - i motsetning til på badet, i dusjen

Den tilbyr et bredt spekter dusj boder. Hver modell er forskjellig funksjonalitet og ytre kjennetegn

rom i alle hjem - et spesielt rom. Det var med henne og begynner, faktisk hver dag til hvert enkelt menneske. fra henne

derfor dusjer lugar ganske raskt fått utbredt popularitet. Selvfølgelig, installasjon av dusj lugar gjennomført

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + 2 =