Crimp kabel internett

Hvordan komprimere internett kabelen riktig

Når du driver et lokalt nettverk i leiligheter og private hjem, ofte er det et problem med nettverkskabel crimp. Noen ganger selv om du har alle de nødvendige verktøy for å utføre denne operasjonen riktig mislykkes. Og alt på grunn av RJ-45-nettverkskabel har sine egne særtrekk, som nødvendigvis tas i betraktning når du utfører slikt arbeid. Og i dag skal vi se på hvordan å komprimere kabel internett med dine egne hender. For å gjøre dette, vil det være nødvendig å utarbeide konkrete verktøy og les instruksjonene nøye.

I de fleste tilfeller er RJ-45, som brukes til å koble datamaskinen til et nettverk kalt et snodd ledningspar. Denne kabelen er en 4 eller 8 små tråder sammenvevd med hverandre i par. Hver av dem har et tett skall. Hvorfor twisted pair? Det er veldig enkelt - lignende struktur av kabelen for å redusere interferens med passering av elektriske signaler. For øvrig, hvis internettforbindelsen med hastigheter opp til 100 megabit pr sekund, for å lede elektriske signaler er tilstrekkelig å bruke bare to snodde par, det vil si fire ledninger. Imidlertid, for å konstruere en høyhastighets gigabit nettverk må bruke kabler med 4 par. Eksperter sier at bruk av slike ledere i fremtiden vil bli mer vanlig. Men for nå, de fleste av husene der en kabel internett, ved hjelp av RJ-45 med fire ledninger.

Totalt er det to metoder for krymping nettverkskabelen:

Ordninger for begge du kan se på bildet nedenfor. Som vi kan se, er den direkte utførelsen begge ender av kabelen har det samme arrangement av ledninger i kontakten. Kryss fremgangsmåten omfatter krympe et par på motsatte sider av kabelen. Den bruker en annen rekkefølge tilkobling av ledere.

Hva er metoden å bruke for å koble hjemmenettverket? Det er veldig enkelt - den direkte metoden er brukt i tilfeller der en enkelt datamaskin som er koblet til Internett. Korset brukes bare når det er behov for å koble to datamaskiner sammen. Det vil si å ha huset en laptop eller PC, er det bedre å bruke en direkte kabeltilkoblingsmetode.

Hvordan komprimere kabel internett hjemme? matlaging verktøy

Faktisk, for å takle twisted-pair og kan være sine egne hender, selv om du ikke har mye idé om lokale nettverk. Som for verktøy, de kan kjøpes når som helst databutikk i byen, og for en liten pris. Så, hva vi trenger å kjøpe:

 • 1,5 til 2 meter, RJ-45-kabelen.
 • Spesielle kontakter.
 • Caps.
 • Skalpell eller sideskjær.
 • LAN-Tester.
 • Og viktigst av alt - et verktøy som vil komprimere kabel "twisted pair" i noen sekunder. Det kalles Crimper. Den kan kjøpes til en pris fra 500 til 2000 rubler, avhengig av modifikasjon, så vel som antallet av deres funksjoner. Med sin hjelp kan vi fikse kontaktene og klemme kabelen. Eksternt anordningen er en mekanisme typen tang.

Hvordan komprimere kabel internet "4 ledninger"? Komme i gang

Etter å ha forberedt alle nødvendige materialer og verktøy, kan du få til å fungere. Før du komprimere kabel internett, må du først fjerne sitt ytterste laget av isolasjon. Når det gjelder lengden, for å koble nok til å fjerne 2,5-3 cm isolasjon. Fjern den tykke plastfolie som du kan med en kniv, og med hjelp av Crimper. Nå er nesten alle krympeverktøy har et spesielt blad for å fjerne overskytende lag av isolasjon fra det snodde paret. Etter det, i nærheten av ledningene vil være synlig tynn nylontråd - det lett kan skjæres.

For øvrig når stripping snodd kabel tvunnet lengden skal ikke være større enn 1,25 cm. For å gjøre det mer praktisk, er det ønskelig å bruke spesielle "kleschami9raquo, som er kniver med limiter.

Hvordan komprimere kabel internett nå? Avslører de to snodde lederpar og innrette dem til å utføre disse operasjonene. Etter fremstillingen kan fortsette til krympeprosedyre. Den er laget strengt i henhold til ordningen.

Vær oppmerksom på at behandlingen av tvunnet par krus det bør være så glatt og ledningene skal plasseres parallelt med hverandre. Om nødvendig kan skjæres ut to ganger i en leder utsatt i rekkefølge. Dette gjøres med et barberblad på Crimper.

Deretter kommer den viktigste delen av arbeidet. Så ta på kontakten og forsiktig komprimere Crimper det. For å gjøre dette, angir ledningene inn i kontakten RJ-45 nettverkskabelen. Det er viktig å huske at alle fargene må matche, det vil si, hvit er strengt knyttet til den hvite, blå - den blå og så videre. Men her er det nødvendig å nevne ett lite punkt. Før du komprimere kabelen Internett, må du huske på at nettverket fungerer selv om kontakten var koblet til forskjellige nyanser av ledninger. Dette gjelder imidlertid bare for noen typer elementer. For eksempel, i stedet for den blå og hvite kan kobles blå, i stedet for orange - blå og oransje, etc ...

Også sørge for at lederen er nøyaktig angitt i den avsatte hull i koplingsstykket. Ellers dataoverføring, og tilsvarende, og arbeidet av Internett på PC-en vil ikke være mulig. Sørge for at de riktige fargetilpasning og posisjons ledere ta Crimper og komprimere strømkabelen. Slik: kabelen og kontakten er satt inn i enheten, og på toppen av håndtaket er komprimert. Merk at dette elementet har flere åpninger for forskjellige typer kabler (4R2S, RJ-12, og mange andre), nemlig tre. Spesielt for RJ-45-kabelen er i hullet er i midten.

Men på dette spørsmålet om hvordan å komprimere 4-leder kabel til Internett med sine egne hender, ennå ikke blitt løst til slutt. Deretter vil vi verifisere riktigheten av arbeidet som er utført. Dette gjøres ikke "tilfeldig", og ved hjelp av en spesiell enhet - LAN-Tester. Hvordan bruke dette verktøyet? Først må du sette inn kabelkontaktene i tester. Videre er enheten som er koblet til strømforsyningen. Hvis testeren ikke oppdager noen feil, vil alle lysene på den lyse opp en etter en, en etter en. Hvis du oppdager at verktøyet "propustil9raquo; en av de ledere (ikke tent én indikator), deretter i reiret der gapping kontakter. I dette tilfellet er det nettverkskabelen gjenkrympeprosedyre og igjen testet.

Hva om andre krympe ikke har bidratt til å løse problemet?

I et slikt tilfelle, kan problemet være lur i kontakten. Det skjer slik at ved inngangen ledningene bli vridd i den, og deretter sørge for at tettheten av de elektriske forbindelser er rett og slett umulig. Prøv å erstatte kontakten på den andre. I de fleste tilfeller hjelper det å koble lokale nettverket.

Alt på dette stadiet av vår kabel er klar til bruk. I likhet med det ovennevnte arrangement blir håndtert av den andre enden av ledningen. Etter det kan du trygt levere den til datamaskinen. Det viktigste her - ikke glem hvordan du kobler ledningene. Så vi fant ut hvordan å komprimere kabel internett med dine egne hender. Som du kan se, er hele prosedyren svært enkel og klar, og tiden er bare noen få minutter.

Riktig komprimere internett - kabel

Kjernene i datakabelen er laget av meget tynne metalltråder. Det er derfor de er enkle å bryte med røff behandling, utilsiktet. I slike situasjoner, mest sannsynlig må du komprimere den igjen.

Denne prosessen er ikke komplisert, men det har sine egne triks og nyanser. Også for gjennomføringen trenger spesielle tang, men deres tilstedeværelse er ikke nødvendig - det er mulig å gjennomføre prosessen med en vanlig skrutrekker og kniv saker.

Foto: fordeling og forsegling, tvinnet parkabel

Før du går videre til kabelen krympingen, er det viktig å forberede alt nødvendig. Og også sørge for at det har kjøpt disse kontaktene som kreves i en bestemt sak. Kontakter kommer i alle typer, for å koble datamaskinen til et nettverk krever vanligvis en RJ-45 type.

Det finnes mange forskjellige typer kabler som brukes til å opprette et nettverk mellom ulike datamaskiner og nettverksutstyr.

Den vanligste langt er tre typer av kommunikasjonskabler:

 • Koaksial (koaks);
 • Optisk fiber (fiber);

Foto: kabeltyper

Koaksial (koaksial) først begynte å bli brukt for bygging av forskjellige typer av lokalnett.

Denne typen internett kabel krympe ganske enkelt hjemme, trenger du ikke engang trenger spesialverktøy - bare en vanlig saker kniv og skrutrekker. På fordeler slutten.

Denne ledning består av tre hoveddeler:

 • en sentral leder;
 • isolasjon (flettet kobber eller aluminium);

Foto: koaksialkabel Elsacor RG 11

Dataoverføringshastigheter som bruker denne kabelen er bare 10 Mbps. Han veldig sterkt eksponert for ulike typer elektromagnetiske forstyrrelser, reparere skadede ledninger av denne typen er svært komplisert og problematisk. Til dags dato, nesten aldri brukt.

Fiberoptisk (optisk fiber) er den mest moderne måten å overføre data til dags dato.

Den består av følgende komponenter:

Foto: Fiberoptisk kabel

Optisk fiber er ikke utsettes for noen form for interferens, overføringshastigheten ved hjelp av 2 Gbps. Avstanden mellom de enkelte noder, som forbinder trådform kan være opp til 100 km. Det er bare en ulempe - en ganske høy pris.

Twisted Pair (twisted pair) - som oftest brukt til bygging av lokale nettverk og for å koble til Internett.

Den består av følgende komponenter:

Foto: Twisted Pair kabel

Den kan gi en forholdsvis høy datahastighet - fra 10 Mbit / s til 1 Gb / s.

Foto: skjermet kabel

Twisted pair lite påvirket av ulike typer støy, er det lett å reparere. Riktig krympe wire for internett av denne typen er ganske enkel, men krever et spesielt verktøy - krymping.

montering ordningen

Prinsippskisse av twisted pair - dette er rekkefølgen av fargene levde. Et annet navn - pinout.

De mest brukte dagene i dag er følgende typer pinouts:

 • Rett gjennom - rett;
 • CrossOver - cross.

Foto: Twisted pair kabelinstallasjon

Kontakter er nummerert fra venstre til høyre, når kobberlederne er på toppen, og selve kontakten vender mot brukerens front.

Hver type ledningsdiagram har sin egen hensikt. Ordningen av den første typen STRAIGHT-Trodde (også merket T568) er designet for å koble det endelige utstyret (personlig PC, skriver) med hvilket som helst bytteutstyr (ruteren, nav).

Den bærbare datamaskinen kobler ikke til wifi, hva gjør jeg? Svaret er her.

Crossover (CrossOver) brukes når det er behov for å koble to forekomster av nettverksutstyr - en ruter, en datamaskin.

Et direkte ledningsdiagram kalt Rett gjennom kan implementeres på to måter - det er to standarder:

Foto: Ordning EIA / TIA-568A og EIA / TIA-568B

Det første alternativet er generelt akseptert, men det er situasjoner der bare det andre kan realiseres.

Fargebestilling ved bruk av 568 A:

Fargebestilling ved bruk av 568 B:

Kryssoverføringen er mer kompleks når det gjelder fargemerking - deres ordre er litt forvirrende.

Det er også to standarder, de varierer avhengig av nettverksbåndbredden:

 • standard T568 B - for 100 Megabit / s nettverk (100 base-TXcrossover);
 • standard T568 B - for 1 Gb / s nettverk (1000 base-T / T4).

Foto: Ordning T 568 A og T 568 B

Standarden for et 100 megabyte nettverk har følgende rekkefølge på farger:

Den andre typen standard - for et nettverk med en overføringshastighet på 1 Gbit / s - krever pinout av ledningen som følger:

Hittil er nesten alle nettverksenheter i stand til å gjenkjenne tilkoblingsmetoden uavhengig (har en funksjon kalt Auto-MDIX). Men det er ganske mange utstyr som fortsatt er i drift, som det ikke kan gjøre.

Hvordan krympe en Internett-kabel med egne hender

Det er ganske enkelt å utreste utkoblingstråden med egne hender. Dette krever bare noen få ting, du kan finne og kjøpe dem på nærmeste datalager. Du må også kjenne parametrene til nettverksutstyret ditt, som må være tilkoblet. Siden typen krympe (direkte eller kryss) er valgt, avhengig av om Auto-MDIX støttes.

For å krympe et snoet par av åtte ledninger manuelt, trenger du følgende verktøy:

 1. spesielle flått;
 2. en skrutrekker;

Foto: Krympverktøy for snoet par (crimper)

I tillegg til selve verktøyet er det også ønskelig å legge opp flere kontakter, dersom det første forsøket mislykkes.

Prosessen i seg selv er ikke noe komplisert, det er bare viktig å følge prosedyren:

 1. Det øverste laget av isolasjon er kuttet langs omtrentlig med en lengde på 3 cm - med en klær eller monteringskniv. Det er viktig å ikke skade individuelle ledninger - dette kan føre til kommunikasjonsproblemer;

Foto: stripping ledninger

Foto: Ferdig kabel

Når alle de ovennevnte operasjonene er fullført, er det nødvendig å utføre krymping. Dette kan gjøres enten ved hjelp av spesielle flått eller med en vanlig skrutrekker.

Foto: Krymping

Det er ganske enkelt å sjekke det komprimerte snoet paret med et multimeter installert i kontinuitetsmodus. Det er nødvendig å koble lederne med kontaktprober til fargene - de må alle ringe godt. Hvis lydsignalet ikke er hørbart, skal kontaktkontaktene trykkes ned - de trykkes løst på kobberlederne.

Også kommunikasjonstesten kan utføres ved hjelp av en spesiell enhet. Det kontrollerer styrken til det overførte signalet - derfor vil denne enheten lett oppdage dårlig kvalitetsutskrift.

Foto: kabel test enhet

Når du arbeider med et vridd par, må du følge visse regler, de vil tillate deg å unngå problemer med kommunikasjon i fremtiden:

 1. Hvis det er mulig, må du bruke spesielle caps, slitt på kontaktene - de vil beskytte deg mot hyppige bøyninger og brudd på venene;
 2. pinout må utføres så høyt som mulig - tilstedeværelsen av dårlig kontakt kan redusere kvaliteten på kommunikasjonen betydelig;

Foto: Kvalitetskvalitet

Måter å endre passordet på ruteren. Her.

Detaljert konfigurasjon av ZTE-ruteren. Det er under lenken.

Krymp et vridd par med en flått eller til og med en slisset skrutrekker - prosessen er ikke komplisert. Det er bare viktig å observere teknologien og gjøre alt så nøyaktig som mulig. Siden en høyverdig snoet-par-kabel er nøkkelen til en høy datahastighet. Derfor, før du ringer en spesialist, og betaler ham penger, er det verdt å prøve å utføre denne enkle operasjonen selv.

Til nå er multi-core twisted pair den mest populære og pålitelige måten å overføre informasjon via Internett eller LAN.

Krympe Internett-kabelen

Datamaskiner forbinder hovedsakelig til Internett ved hjelp av en spesiell ledning for Internett med en kontakt festet på enden av ledningen. En slik kabel under Internett kalles et vridd par eller lappekabel.

Ethernet Crossover Cable

Noen ganger er det slike tilfeller at Internett-kabelklemmen i kontakten krasjer eller låsen på den går i stykker, slik at Internett stopper eller Internett ser ut til å være tilkoblet, men sidene er fortsatt ikke tilgjengelige eller det oppstår en feil. Nettverkskabel er ikke tilkoblet. I dette tilfellet vet mange ikke hvordan du skal fikse Internett-kabelen, og dette vil kreve bytte av Internett-kabelkontakten, men for dette må du kjøpe en ny RJ-45-kontakt og koble nettverkskabelen.

Klemtang for internettkabel

Krympekabler for Internett kan gjøres ved hjelp av krympetang for Internett-kabel eller med en skrutrekker.

Hvordan gaffel på internettkabelen

For å få et eksempel på hvordan utløpet av Internett-kabelen i kontakten ble gjort, må du bite den gamle kontakten med en wire cutter sammen med et lite stykke ledning. Hvis du får en bit av ledningen med den gamle kontakten, må du bruke et lite saks eller en kniv for å rengjøre hovedisolasjonen et sted på 2 cm. Nettverkskabelen består vanligvis av fire snoede par. Denne 8-kjernekabelen til Internett kan støtte Internett-hastigheten opptil 1 Gb / s.

Etter at du har laget nettverkskabelen, må du lage fargede ledninger i rekkefølge, som på den gamle kontakten. Deretter må du ordne fargekablene som er arrangert for å måle lengden på 12 mm fra isolatoren, og resten til å bite av wire cutters. Hvis du ikke har et eksempel på hvordan internettkabelen ble koblet fra kontakten, må du først finne ut hvilken ledning du vil komprimere.

 • Hvis ledningen går fra ruteren til datamaskinen, må krympingen av nettverkskabelen være laget fra begge ender, og plasseringen av de fargede ledningene i begge kontaktene vil være den samme.

Ethernet-kabel pinout

 • Hvis du har en internetthastighet på opptil 100 mb / s (Ethernet 100Base-T-standarden), brukes bare en 4-tråds internettkabel, som vanligvis inneholder oransje og grønne ledninger, men avhengig av fargeprodusenten kan ledningen være forskjellig.

  Internett-kabel ledninger 4 ledninger

 • Hvis kabelen går fra datamaskin til datamaskin, vil ledningen til Ethernet-kabelen i den andre kontakten være litt forskjellig fra den første. Datamaskinkorting

  Hvis du kan komprimere Internett-kabelen på riktig måte, vil begge datamaskiner jobbe på Internett.

 • Slik krymper du en kabel for Internett

  Etter at ledningene er satt inn i kontakten, må den vanlige isolatoren til ledningen komme inn i kontakten. Når ledningene settes inn i kontakten, må du forsiktig sette den inn i riktig åpning i nettverkskabelen og trykke fast på håndtakene. Som et resultat kutter ledere på oppsamleren gjennom isolasjonen fra de fargede ledningene og kommer i kontakt med dem, og den generelle viklingen av ledningen vil sikkert festes av kontakten.

  Klem nettverksledningen riktig med en skrutrekker

  Hvis du ikke har et spesielt verktøy for krimping av Internett-kabelen, kan du bruke vanlig flatskrutrekker og tanger. For det første skal kontakten med de fargede leddene settes inn litt, og alle skruene skal presses litt, og deretter bruker du en skrutrekker for å klemme dem separat. Etter at du har trykket på kontaktene, må du skrue skrutrekker nedover på låsen, slik at den løser ledningsisolatoren.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  61 + = 71